Токът ще поскъпне от 1.4% до 3% от юли

Предложението цените на тока за бита да се повишат средно с около 2 на сто от началото на юли ще бъде обсъдено в Комисията за енергийно и водно регулиране.

Обратно в новината

Коментари - Токът ще поскъпне от 1.4% до 3% от юли | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Днес , сутринта , по една телевизия гледах и слушах г-н Иванов да обяснява, че след като от Януари 2016 г. започне да функционира борсата за ел. енергия, под въздействието на всесилната конкуренция цената на ел.енергията ще започне да намалява стремглаво. Председателят на ДКЕВР така се увлече, че както я беше подкарал щеше да свали цената на ел енергията до нивото от "Тошово" време. Чудя се как още наемниците на Сорос от всевъзможните институтчета и НПО-та още не са започнали да му пригласят и да ни убеждават във силата на пазарната икономика.? Има ли още разумен българин, който да вярва че в България има пазарна икономика и цените се определят от конкуренцията, а не от монополи или картелни споразумения ?

За започналото и продължаващо поскъпване на ел.енергията при правителството Борисов 2 основните причини са : 1. Не бяха постигнати договорености с американските централи, които да доведат до реално намаление на цената на ел.енергията. Споразуменията за намаляване на цената на ел.енергията от тези централи, които бяха шумно рекламирани от управляващите, в същност се отнасят само за цената на произведената, но неизкупена ел.енергия от тези централи, която според сключените договори НЕК е задължен да заплаща. На този етап и тези споразумения не са в сила, защото по искане на американските собственици те ще влязат в сила, когато НЕК изплати изцяло задълженията си към тях. Точно тук е големият цинизъм, защото тези задължения са в резултат от спрени плащания за неизкупената ел.енергия от тези централи. 2. Никакви реални действия не бяха предприети за намаляване на изкупната цена от ВЕИ, която е 3 пъти по-висока от цената по-която се изкупува ел.енергията от АЕЦ. Тук е достатъчно да се види кои са реалните или подставените собственици на ВЕИ, за да се разбере защо нищо не се прави. 3. Никакви реални действия не бяха предприети за контрол и санкциониране на ЕРП за износа на печалба под различни форми и за неизпълнение на заложените в приватизационните договори задължения за инвестиции.

да разбера защо в Североизточна България повишението е два пъти по-високо-3,4%.

Защото там населението е намаляващо и гледат съвсем да го затрият.

Ей голям проблем , на мен сметката за тока ще ми се вдигне със 61 ст., защо никой не реве, че кашкавала удари 20 лв. килото, че хубаво сирене няма под 8 лв., че бензина лека по лека си расте, че заплатите в България са най ниски в ЕС. Ревна ли сте за дреболии.

На баба Пена, която включва само лампата в тоалетната, токът ще и се вдигне с 1 стотинка, но това за нея е по-голям проблем, защото не си купува сирене и кашкавал.

Ако мислеше и четеше преди да пишеш, щеше да откриеш, че ел. енергията е един от разходите, който пряко влиаят върху себестойността на сиренето и кашкавала и е един от разходите с най- високо тегло в нея.

Вземете си парите от неплатения ток на циганите и стига с тези заблуди, че видите ли ,то нямало да се отрази на хората увеличението на тока! Да се задавите дано от тази алчност!

За пишещите докторантура по пазарна икономика (вариант БГ) : 1. Ако един ресурс е в голям излишък то той неминуему ще поскъпва. 2. Ако едно частно дружество заяви, че прави разходи с 10% повече от колкото му плащат, то да не се очаква същото да фалира, а напротив - то ще почне да изнася все повече печалба към компанията майка. Ако някой е чел нещо друго някъде, за знае че е сбъркал и истинската далавера е тук.

пазднето на ромите е престапен бизнес на малолетни. този престапен бизнес е сагласуван с още по престапното балгарско законодателство. една 15 годишна ромка с две малки деца и третото в корема ми каза така: - ако можем ще раждаме всеки месец. дарзaвата пари дава. Kажете кои е виновен ?

Същото това общество е допренесло за построяването на енергийни мощности, от които в момента се изнасят количества ел. енергия върху която никой не начислява споменатата такса, това обаче никой не тревожи.

епа средата на 19 и 52 е по кум з5 не ч0 *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

цената на тока в нормалните страни без мафиоцки правителства е 6% от средната месечна работна заплата. научете се да правете сравненя в проценти !

Иван Иванов е представител на една партийка, която заедна с ГЕРБ най- много работеше срещу развитието на ядрената енергетика в България, защото това е свързано с участието на руски фирми. Във Франция основната част от ел.енергията се добива от ядрени централи. През 2014 г. средната цена на ел.енергията за населението във Франция е 0,13 евр. за киловат, а в България - 0,10 евро и това при положение, че цената на труда за производство на 1 квч във Франция е 5-6 пъти по-висока от тази в България, а размерът на влаганите инвестиции в производство и пренос на ел.енергия - около 10 пъти. Няма защо да се учудваме, че сега цената на ел.енергията в България непрекъснато се увеличава.

БСП мило и драго дават да направят славяните малцинство, за да си осигурят електорат.

енергиината мафя и мафиоцкото правителство работят в комбина

Лъжци! излъгаха народа, че ще решат проблема с течовете в Нек, че ще предоговорят договорите с Мариците и Веитата- да, ама не! Нищо не направиха, само празни приказки време да минава, а те да си вземат пая. Ама на следващите избори народът ни реформатори, ни патриоти измислени, ни там абв и други няма да ги избере. Един път могат да ни излъжат. Няма полезни действия, няма вот!.

голяма част от новото строителство жилища кам които няма гараж още в план ги водят ателиета. с този закон мафиоцкото регионално министерство прави услуга на енергиината мафя да рекетират новодомците с плахстане на промишлен ток без да да са чули за промишленост. и аз искам да питам какав е този хаидушки стандарт които позволява 40% от жилищата за живеене да се водят ателиета. правомощните служители на кмерцтва кти вземат хиляди левове подкуп за да прекрастят ателие 8 в апартамент 8-а без дори да е изваршена промяна.

А има ли закон, който те задължава да купуваш кофти имоти?

голяма част от новото строителство жилища кам които няма гараж още в план ги водят ателиета. с този закон мафиоцкото регионално министерство прави услуга на енергиината мафя да рекетират новодомците с плахстане на промишлен ток без да да са чули за промишленост. и аз искам да питам какав е този хаидушки стандарт които позволява ч0% от жилищата за живеене да се водят ателиета. правомощните служители на кмерцтва кти вземат хиляди левове подкуп за да прекрастят ателие 8 в апартамент 8-а без дори да е изваршена промяна. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Научете се да пишете на Кирилица, стига с тази латиница! Българи ли сте или какво?

За това ли гласувахте? Щото тия, които източват енергийния сектор за това са гласували. А вие, платците?

Това е положението - Делото в полза на давещите се, дело на самите давещи се. Ще си плащаме задължението към самите себе си. А защо не изброят КОИ от "зелените" енергийни баронии ще ни бръкнат в джобовете за тези "добавки". Не се ли нагушиха достатъчно и колко години още ще доят енергетиката ни? И защо изнасяме евтината енергия от АЕЦ, а скъпата е за местна консумация?

Цената на тока в България трябва да бъде каквито са международните цени според пропорцията минимална работна заплата и цена на енергията т.е. в БГ цената трябва да бъде 5 ст. на киловатчас.Ясно ли ви е тъпунгери и мутри?

Борче отива на лекар: - Брато, аз дебел ли съм като съм 135 кила? - А колко си висок? - Метър седемдесет и пет. - За тоя ръст нормалното тегло е 80кг. - Ясно, я не съм дебел, я съм нисък.

А обратното? Ако цените са ти като за минимална заплата как очакваш да получаваш повече от абсолютния минимум?

Цените са високи, дори в номинално изражение. А и изнасяме ток на по-ниски цени, отколкото го продаваме на вътрешния пазар. Пък имаме и излишък. Не те ли притеснява факта, че защитаваш крадците????

И разбира се поскъпването в началото на лятото, та матряла да не бучи много. Не се наядохте, не се накрадохте, не се налъгахте, мизерници!

А населението на Североизточна България не намалява. Ромската раждаемост е в апогея си из цялата българска земя. А сметките им за ток също са в апогея си

пропуснахте да споменете , че ромското население не плаща токове , води , данъци ..

Ами, какво стана с увеличението на пенсиите от 01.07.2015 г ? Ел енергията ги изяде, че и по-зле.

30 лева ток. Тоя дебил да направи сметките и да види, че само разни такси, преноси, достъпи са 30 лева. Без ДДС, при това! Един хладилник А++ гори толкова на месец. Бах ти и олигофрена! Ама ще дойде време и пак ще изядете чукалките по главите. Тогава да не се чудите, защо аджеба е недоволен този народ! Обаче тогава и Правителствена няма да спаси пожарникаря Тиква. Ще дойдем и ще го измъкнем по пижама. И ще има решение на въпроса по румънски, по Чаушесковски. Пък после нека да се оплаква, че това били политически репресии.

Отварям калкулатор.бг и за 80 литра хладилник със 60 литра камера излиза под 10квч на месец А++ хладилник. Нищо общо с 30 лева на каквито и цени да го смяташ.

През зимата или през лятото? А правиш ли разлика между калкулатор бг и калкулатура на инкасаторите и сметката, която те могат да ти треснат? При оплакване за висока сметка самото ЕРП казват други цифри. 1 комп според тях може да харчи 30лв на месец. Да не вземе човек да светне и някоя крушка......

Отваряй каквото си искаш, ама такава консумация можеш да имаш на северния полюс и без да отваряш хладилника.

Я посочи модела на този хладилник, който има 60 л. камера и 20 л. хладилна част. Да не си гледал някоя хладилна чанта ?

Някой запитал ли се е защо населението на Североизточна България намалява? Не търсете извинение в демографския срив.. По скоро хората вече не намират мотив или смисъл да останат тук ...определени феодални финансови кръгове владеят този регион .. тук не може да се появи самостоятелен предприемач без да се сблъска с местните феодали.. Защо ЕОН си тръгнаха ? Защото на местно ниво разбраха че в организацията им е влязла група индивиди (понастоящем в Енерго Про), които подриват нормалната дейност на енергийното дружество и това не са обикновени редови работници на енерго-дружеството.. Рибата се вмирисва откъм главата и когато се вмирише цялата - се изхвърля !

А какво става с цените на тока за бизнеса? Обади се говнаpят Домусчиев и дъpжавата чинно мълчи Говнаpят е пpотив такса солидаpност.

Може ли този г-н Иванов РАЗБИРАЕМО да обясни тази добавка "ЗАДЪЛЖЕНИЕ КЪМ ОБЩЕСТВОТО"

Много е просто ! В България обществото се представлява от мафията - в случая ВЕИ мафията и другите граждани имат задължение към тях.

Какъв народ, каква нация! А за медиите да не говорим - превърнаха се в една говорилня без грам критика към т.н. управляващи! Какво правим бе, хора - седим и се "радваме" на увеличението на тока, вече втори път при "тези" /казвам тези, защото служебното правителство бе само параван до идването на тези на власт, а тогава от 1 октомври миналата година го вдигнаха с близо 10%/, съответно увеличението на всички стоки и услуги, на огромната безработица, на "работата ни до гроб", на ограниченото здравеопазване и закриване на здравни заведения, на убийствата и самоубийствата.... Къде ни е гражданското общество и чувството ни за самосъхранение и достойнство!

ЧЕЗ е държаван чешка фирма, създадена за да подпомага и пълни ЧЕШКИЯ ПЕНСИОНЕН ФОНД. А БЪЛГАРСКИЯ ПЕНСИОНЕН ФОНД е по-баровски и подпомага ЧЕШКИЯ

Който ми слага минусчета се прави , че не попмни изявленията на чешкия посланник!!!!!!

Правителство което вдига цената на електро енергията, криейки се зад някакви комисии не желая да ме управлява, пък било и съставено от моите кръвни братя!

Нали откривахте по 10 000 СРМ в североизтока на ден и там всичко беше цветя и рози? Значи за нула време населението ще се увеличи, от там и потреблението и няма нужда от увеличение на цената? Бтв то не само населението е намаляло - хората ги е страх да включат какъвто и да е електроуред, че такива сметки праскате.....

Сутринта един Смешни Лъжец обяви във сутрешно предаване че Чез щели да вдигнат цената на тока със 1% и примерно каза ако сметката за тока за месец ви е 33лв,увеличение върху тази сметка щяло да бъде 30ст,вие дали му вярвате,че аз не.те за стотинки пръстите няма да си мръднат,ако далаверата не е дебела,вижте само какви милиарди евро печалби изнасят във Чехия,от които пари изнасят от нас,те със тях ще могат да си издържат пенсионерите със тях.Продадохме си душите на дявола със този Е.С и Нато,да ви пикам и на демокрацията която я направихте.човек да си мисли че е свободен и живее във демокрация,обаче е беден като мишка,и рови по кофите,пример нашите Български Пенсионери.

Разбирането на нашия народ за свобода е сЛободия. Дребните душици са доволни като пият две ракии на фона на чалга. И е доволен, защото вече може да си псува и да разказва политически вицове. Бедни, бедни душици..............

А "демокрацията" е такава ,че създава условия за СЛОБОДИЯ.

Да видим как е в Европа. Цени за всички комунални услуги средно на месец за 85 квадрата жилище (ток, парно, боклук, чистота, парикнг, вода - всичко): от 110 евро до 175 на месец. При това им е чистичко, подредено и през зимата 24 часа на денонощие, 7 дни в седмицата се поддържат температури от 25 градуса във всички помещения. И тия 85 квадрата са равни на 125 някъде по нашите изчисления. А как е тук? Хората топлят една стаичка, спят на студено, през деня стоят повечко в службата да пестят и пак плащат толкоз. А заплатите от 4 до 11 пъти по-ниски. На това му се вика шампиони по крадене (едните) и шампиони по овче примирение (другите).

Глупости. Точно на запад никой не поддържа температури с 20 градуса по-високи от външните вкъщи. Още по-малко в малко използвани помещения. Това е соц манталитет на столичанин, свикнал на ТЕЦ.

Що не прочетеш как се правят изчисленията и как се формира цената, преди да тролиш? Ти ако искаш стой на 0 градуса, таксата си я плащаш като за 25. Не поддържали повече от 20, значи ли че поддържат към 10? Смях!

като най бедната държава в европа с най-скъпият ток за потребителите си то имате голяма причина да влезете в затвора по собствено желание.всеки един политик или министър който не работи в полза на народа си и държавата а в интерес на определени корпораций то 50години затвор с отнемане на имуществото до девето коляно,това заслужавате вие ПРЕДАТЕЛИ НАРОДНИ!

Тези заради които плащаме тия цени отдавна не са във властта. Сега си богатеят на спокойствие и ние плюем грешните хора.

ами даи да ги опандизим, да обявим сделките за нищожни и да ги разжалим!Кво толкова!И които иска да продава - да отива на свободния пазар...

Населението пада - т.е. пада им далаверата. И какво е решението - увеличение на цените. А не е ли по-добре да се увеличи населените бе, хамсалаци? Като останете съвсем без рая шо ки прайте? или то ще е след като се пенсионирате, а след вас и потоп!

От край време принципа е "плаща който фанем"!Големи общности ,които се смятат за богоизбрани , ток не плащат, така наречения "бизнес" който кански реве от 10 , 8 електромера са манипулирани, топлофикациите работят на загуба и са вътрешно субсидирани с цената на тока!И накрая ние Местните идиоти си го отнасяме!Ама господа управляващи, и на нас взе да ни писва!

Така се реформираха, че вече 1 година си я карат по старо му, щото най-сладко. Зер не са се трудили 26 години да ни вкарат в кьошето, за да ни пускат от там ей така за нищо.

Не трябва да чакаме някоя партия да ни защитава.Имаме си очи и уши , иска се само обш отпор , независимо кой е на власт.Къучвто скачало според сопата.

ЗАБРАВИХМЕ ЕПТЕМ ГЛАДНИТЕ ГОДИНИ ПРЕЗ 90-ТЕ ГОДИНИ И МУТРИТЕ КОЙТО СТАНАХА БИЗНЕСМЕНИ И ЗАБРАВИХМЕ 10-НОЕМВРИ-90 И ЯНУАРСКИТЕ СЪБИТИЯ ОТ 97-МА ГОДИНА НО ЗА ОТПОР НА ТИЯ КРАДЛИВИ И НЕНАЯЛИСЕ С ВЛАСТ ЩЕ ИМ ДАДЕМ ПОСЛЕДЕН ОТПОР И ПОСЛЕ КАТО В РУМЪНИЯ,ДО КОКАЛ!

Ама нали патриотите щяха да разкриват начините по които се източва НЕК? Защо първо не запушиха течовете на нерагламентирани плащания в системата, защо не предоговориха договорите с Мариците и и Веитата- въобще пак само празни обещания. Май просто влязоха в системата на поредните, които се облажиха от баницата. Да не се повишава тока, докато не се запуши източването и кражбите от енергийния сектор.

Компании, холдинги,агенции, дружества , министерства,- хубавичко си припокриват дейността , а цицат всички от едно и също място - от нас. Отупвайте брашнения чувал, ама и това като свърши, откъде ще цицате ???????

Общественото обсъждане ще се случи на Орлов мост.

Плащаме най-скъпия ток в света, а постоянно говорим за повишение. Всеки читав икономист ще ви каже, че става дума за някакво сериозно пазарно изкривяване, което накрая ще изяде цялата икономика. Подобна картинка е много умело описана от Дъглас Адмас с планетата, на която имало само магазини за обувки, преди да се срути местната цивилизация :)))

Аз не съм в Североизточна България , а в Габрово - географския център на България. Тогава какви са тези 3 % увеличение и какво общо имам с намалялото население на онзи район ? Това е поредното нагло, явно, безогледно и узаконено ограбване на хората.

Независимо от района, общото е,че нбяма кой да покрива кражбите.

Цялата работа е едно лъгане на народа.Видите ли тия дружества искали примерно 20 % урличение но ние , като добите смаряни им даваме само няколко %. Да но нали след пак 6 месеца тия от дружествата пак ще ревнат. И така бавно и славно ни вдигат цената на тока.Цялата работа е ,че се държи този динозавър НЕК, от която се крадът много пари.Да не забравяме и играчите в енергетиката, и интересите на тия разпределителни дружества.Преди години много кредитни милионерчета теглиха заеми и си купиха устройства за добив на зелена енергия.Да не говорим и за безгаберитео на тогавашните управляващи, които продадога Марицитена "американците"Пишаго така, защото не се знае кои са тия американци и дали неса българи под прикритие.Та тогава в тия марици било направено подобрение.И държавата гарантирала вложните средства, като предостави на тия централи преференциално изкопуване на ел енергията на тия централои до колкото си спомням за 15 години.И така ограбването е оформено . Зелената енергия за мегават се плаща 349 лв, докато от атимната излиза 45 лв.Отделно са плащанията за тиа американски централи,и редовното искане от страна на тия 3 разпределителни дружества.ДДС върху всички сметки и картината е съспиваща за нас потребителите.Да не говорим какви далавеи има с тия слънчеви колектори, които са произвждали ток и вчер.Странно но факт.Далавери с тока.копуват ветин ток от АЕЦ, а го продават, като произведен от зелената енергия.Намаляват капацитета на АЕЦ, за да включат по скъпия ток.Вкарват такси пренасяне.а кражбите на енергията, катобенергийни невъстановими загуби.На практика кражбата на ток, се плаща от нас народа.Важнотое някой да се облагодетелства за наша сметка.

не плащаме ток ,а задължение към общество-дрън-дрън,утре ще ни задължават да плащаме и въздуха,дето дишаме-какви нелепости всеки ден за пари.....Чудят се как да ни ограбват ежедневно

ех боко не помниш ли че това те свали от трона...и стига с тези постановнки щеше да е с 20%...е сега е с по малко...и стотинка не трябва да им пускаме фандак,,ова,,

изнесете диспечерите от нек и я фалиражте и гортово!що да я оздравяваме?аж сифон!да фалира!

Иванов с електрошоковата палка право по главата на Бойко и хайде на Орлов мост!

И 10 ст не давам за вас МАФИОТИ!! Я вижте Ваньо Танов назначил приятелката си да събира таксите от митниците

Я вижте ,Танов пълни хазната,оправя опашките по митниците,отстранява Недосегаеми митничарчета,върна кранчетата по бензиностанциите....Яяя

С Ив. Иванов начело на КЕВР ни чакат само по-високи цени на ел. енергията!