Енергийни дружества предупредиха за фалити

Енергийни компании възразиха остро срещу ценовите предложения на КЕВР и предупредиха за възможни фалити.

Обратно в новината

Коментари - Енергийни дружества предупредиха за фалити | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Всички реват и доволни няма!:) Това е добра новина, но пак се цоцолизъм, след като няма 100% либерализиране на цените. Ще ревете, ще ревете, па ще ви дойде акъла.

"Какво ще решаваш ти бе, решава тоз който има ПАРИ, ти нямаш право да решаваш"

Този гологлавия е един тъпак , ако знаеше за какво става дума отдавна да си си е дръпнал , а не да служи за тоалетна хартия на олигарсите. тъпчо мазен

Щели да фалират - затова ли манипулират електромерите с по 20-30 киловата. Нека да фалират. Всеки месец сменят електромерите- ами те са електронни като ги манипулираш какво става с електрониката? Ще си платят стократно за всички далавери и обирджийства на бедния народ!

Tъпи електромерите са собственост на чуждестранните компаний кото слагат надецнката на тока (правят го по скъп) те го купуват от държавните фирми НЕК,АЕЦ

Най-добре е да фалират тези дружества и както Иван Косто продаде Кремиковци за 1 долар, така Българската държава да ги купи за по 1 долар!

НЕК(Национална електрическа компания), АЕЦ(Атомна електро централа) и 2те са собственост на държавата всички приходи от тях отиват в държавната хазна.Няма как държавата да ги купи сама от себеси.

Пълно гражданско надмощие му е майката

Кой ви е виновен , НЕК можеше да не допуска ЕРП-тата и да се организират нещата тук в България , а не да се източва 1/2 от БВП към чужди фирми ! Педераси, смотани, продажници, крадци !

неподчинение му е майката.

крадците които обраха държавата в размер на 10 милиарда чрез ктб да върнат откраднатото. Присвоиха и сметките на нек, бех и още мнотго държавни фирми. сега отново искате да ви плащаме кражбите, тези които работим

Четейки коментарите, съзирам заформянето на фен- клуб на Енергийните Дружества и топлофикациите!

Когато продавахте мариците, когато приватизирахте енергото, когато подписвахте договорите за ветрогенераторите, къде гледахте?Сега питайте седесарите и тези които ви даваха акълите.

правилно! Да намерят Милко Ковачев и да му се оплачат!

Изгонване на западните дружества на крадците и всичко ще се оправи.

И к'во от това, че енергийните дружества ще фалират. Много важно.

Значи това не е като дискотеката у село с водката от 2 лева. Едните са държавни енергийни дружества а другите са ЕРП-та Чез,ЕВН те купуват тока от НЕК(собственост на държавата) а НЕК от АЕЦ-Козлодуй (пак собственост на държавата) и накрая ЕРПтата (чуждестранните компаний) си слагат 5пъти от горе надценка и ти продават тока у вас.

Да фалирват и да се махат... гаранция, че ще има много желаещи да заемат местата им...

Или си адски Т Саше или си някой Трол на ЕРП-тата

*БА МАЙКАТА ЕЙ ! Работи се за пари , за без пари се бездейства

Истинска радост за мен ще е да фалират! Аз , заради тях фалирам по малко всеки месец! ...

Abu Talib

Голям праз , че ще фалират.Да ходят на п*тка си майчина и да се махат от България.

Милите ми те, какви са тези сметки за ток по 30 лева , я веднага под 300 лева да няма, да ви видя ще мислите ли за Халкидики или Съни бийч или за черния банан на брата на Джонката

и за азерския газ да си помислите , че може да мине през 7-8 ръце докато стигне до панелката

А ЗАЩО НА "АМЕРИКАНСКИТЕ" ЦЕНТРАЛИ СЕ ПЛАЩАШЕ НА 100 % ДОРИ И КОГАТО НЕ РАБОТИХА??? Защо ни бяха толкова "вятърничеви" и "слънчасали" централи?????

Едни мили и красиви думи ми идват на ум относно всички тези индивиди. Ще им ги спестя, защото ще ме цензурират, но се надявам аудиторията да ги е чула, без да ги казвам или изписвам. :-)

БРЦК

Абе как така тока се постоянно се вдига, пък тия никога не са на печалба и все фалират. Ми да фалират. Не може топлофикациите да се издържат от производство на ток , а не от продажба на топлоенергия. Неможе ако си сгрея 1 кубик вода с бързовар , да ми излезне по-евтино от това дето ми го продава ТЕЦ-а. ФАЛИРАЙТЕ !!!

Преди 89 тормозехте бедните и сега е същото, но властимащите имат и повече права от преди 89 ! Терористи !

енергините дружества щели да фалират,кави лъжи и тъпотии.Те ще фалират заради факта,че в тях цари анархия а безстопанственост а далавери и каво ли още не ,не може българският беден разорен български гражданин по вина на продажните политици/разбойници да плащат сметките за безстопанствеността и нехайството на тези дружества.

Е най-после, от кога чакаме да фалират - Веита, Тецове и подобни октоподи!

Докато търпим ще ни мачкат. Докато се съгласяваме да работим за 600-700лв. така ще е ! В Германия и циганките дето метат улиците взимат повече, а тук някой като му дадат 700лв. заплата се радва, щот имало и по-зле.....минималния доход необходим на човек да си покрива нуждите без ипотека и лизинг на автомобил е 1000лв. ако искаш семейство ти трябват минимум 2500лв. на месец. Това е реалноста ! Който се съгласява да работи за по-малко сам си е виновен !

Ти за колко работиш кат си толкова отворен ? Щот тия 2500лв. дето ги сънуваш малко хора ги получават по нашите краища.......

НЕ работя в България ! Поработвам 3-4 месеца навън и после идвам тук да бездействам ! Когато работодателите тука почнат да ми плащат колкото в Германия тогав аше работя тук !

Къде са надупените Бее-ге -еца и Щеее-рева,обратната скоба и пъстрата да коментират какви цени желаят за Братските Американски Централи и Братските ЕРП-смукачи на доходи и как с тези цени ще вирее промишлеността ни.

спят сега мета-амфетамина ги отпусна все пак 36часа бяха на пропагандно-идеологическият фронт!

Konstantin

Абе смехоранчо, я виж сега какво пише в статията...Например... 1."Топлофикациите: Загиваме" - бачкат на газ и им изкупуват тока на цени няколко пъти по високи от тези на ТЕЦ 1 и 3... 2."Иванов: Газът е на исторически минимум" - Да де ама тоз минимум исторически дет му викат с колко ли е по висок от историческия максимум на Германия например Такива ми ти работи другари атакисти...Намерихте си врагове, ама те не са само там където вие казвате, а даже там е по малката част от проблема...

ще ви издам една тайна изнасям информация от ДАНС срещу скромни суми тел. на лични. ще познаете ли коя съм ? оф малко се накиснах самичка ама карай да върви В България съм, В България съм

Давам ви пример Който плаща 30 лв. сметка вече ще плаща 55 лв.

Кой плаща сметка от 30 лв. или 40 лв? Що за примери са това? Докога ще търпим енергийната мафия в България да живее на наш гръб? Да си мислят политиците какво ще им се случи в Североизточна България! Бухалките ни са готови!Боят настана, тупкат сърца ни, ето ги близо наште душмани! Ставай дружина вярна сговорна, ний не сме вече рая покорна!!!

След дългия ИНКАСАТОР 1(БКП), инкасатор 2 от Реформаторита на махгала КостоФ:))

П.С Забравих да кажа,Mng assistent, предподаваше ми политикономия във ВМЕИ, това ще рече Висш, а не великотърновски, имени ?

ДАЙТЕ ГЛАСНОСТ НА ВСИЧКИ СКЛЮЧЕНИ ПОСЛЕДНИТЕ 15 ГОДИНИ ДОГОВОРИ - КОЙ Е СКЛЮЧВАЛ И ПРИ КАКВИ УСЛОВИЯ!!!

Абсолютен наказателен вот срещу ГЕРБ на изборите ! АЗ НЕ СЪМ ГЛАСУВАЛ ДА МИ ПОВИШАВАТ ЦЕНАТА НА ТОКА ! ОСТАВКА !

Само че, КЕВР не е на ГЕРБ и в нея влизат членове от квотата не на партии, а на институции.

Вдигат ли тока ? Вдигат го. Кой е на власт ? ГЕРБ е на власт. Кой е виновен че се вдига тока ? Този който е на власт е виновен. Значи виновни са ГЕРБ ! Това е положението !

Пълен наказателен бот

комсомолско поръчение - да не допусне нови граждански протести при управлението на тик*венски

Потребителя, какво ни интересува това. Не сме им взели ние парите. Ние плащаме за поличена услуга или стока. Другото са си лични интереси и проблеми. Да отворят пазара, да може да има на пазара и други доставчици и тези всичките ревльовци ще увиснат или ще млъкнат.

Благодарим на Американските Марици НО НЕ ЩЕМ ПОВЕЧЕ НИЩО !!! И за да ви стане по-ясно ще ЦИТИРАМ - Част от заседанието : БОЙКО БОРИСОВ: Госпожа Петкова да ни каже няколко думи за енергетиката. Това, което чувам, лично мен ме притеснява, но все пак да чуя Вашите мотиви. ТЕМЕНУЖКА ПЕТКОВА: Благодаря, господин премиер. Както знаете, с последните промени, които направихме по Закона за енергетиката ....На първо място, те имат претенция по отношение на това, че цената на обществения доставчик, която до този момент беше 125 лв., сега е намалена на 119 лв. Според колегите от Националната електрическа компания това ще доведе до проблем в НЕК и до увеличаване на дефицита, тъй като на практика цената, на която НЕК ще продава тази електрическа енергия и която купува сега на високи преференциални цени от американските централи, от ВЕИ-тата, от когенерациите, ще я продава вече на по-ниска цена и това ще създаде допълнителен финансов вакуум в НЕК.

Кой ви е виновен , НЕК можеше да не допуска ЕРП-тата и да се организират нещата тук в България , а не да се източва 1/2 от БВП към чужди фирми ! Педераси, смотани, продажници, крадци !

Как кой , Крадлив Дедо

Ами да фалират всички Веита, Матици и подобни- достатъчно много си напълниха гушите до сега за наша сметка. И без теси производители, ток се произвежда от АЕЦ-а достатъчно.Така държавата няма да е длъжна да им паща огромните цени, които са си нагласили.

Явно нищо не разбираш от икономика и енергетика за да пишеш такива глупости, когато спре поради каквато и да е причина някой от блоковете на АЕЦ веднага се включват във веригата топлоцентралите, които може да не произвеждат в момента, но са в готовност. Отделно да попитам къде ще отидат минъорите нали тецовете работят с техните въглища. Като дойдат минъорите на жълтите павета пак ли ще си пред компа ??????????

Неефективните производства да фалират- икономика, това е!

Да фалират -лошо няма.Нали така е при капитализма - неефективното фалира!

Направо съм в шок от коментарите за какви топлофикаций говорите какви 5 лева като става вапрос за НЕК и домино ефекта върху атомната АЕЦ която работи под половината си мощност защото Уш няма на кой да продава тока си и въпреки това със измислени правилца искат да я фалират.Накрая ще дойде американска или френска фирма да построи или приватизира АЕЦ и ще си купувате ток за 50-пъти по скъпо и няма да има не искам недей.

Србската Ел компания-Държавна с персонал 30 000 души за 2014 отчита печалба 2 милиарда Е.Србският Авио Балкан /държавен/ отчита 260 млн Е печалба с 1500 персонал. Срб поща държ. Е 190. Срб ЖП 230 млн Е. Трио Лаборант Костов/Кунева/Каролев да обяснят разликите.

ти си бухал, а бухалите не виждат светлото бъдеще очертано от споменатите от теб лица

Кой ви е виновен , НЕК можеше да не допуска ЕРП-тата и да се организират нещата тук в България , а не да се източва 1/2 от БВП към чужди фирми ! Педераси, смотани, продажници, крадци !

Царот беше монтиран на власт с обещание към ЕС-васал на Задок, сприватизация /грабеж и съсипване / на всико що носи пари на БГ. Колонизаторите четат от дебелата книга за Апашлък и са сложили капана още от 1990 г. А Ганчо се радва на Европ ценности.

да ги ожалиме!

Как само успешно се прикрива войната богати срещу бедни ! Терористи !

И Топлофикация, и Топлофикация чакаме... Ако и тя фалира, е тогава вече ще се напия от кеф... и не само аз...

Само веднъж съм го правил. Напих се за здравето на Николай Банев, когато фалира Топлофикация Казанлък.

Малко Ви е да фалирате!!!Господ да Ви убие дано,проклети крадци!!!!

Ало, ЕРП-тата, хайде моля ви се много, ако ще фалирате, да фалирате. Стига сте плашили и действайте, откога ви чакаме...

Нали трябваше да има конкуренция м/у ЕРП-тата, или конкуренцията е в покачването на цената ЕК нали каза да има конкуренция и да избираме. Но пък за софиянци-намаление, да не скачат