Кабинетът одобри купуването на изтребители и военни кораби

Правителството одобри купуването на нов тип многофункционални изтребители и два патрулни кораба за Българската армия, както и ремонта на самолетите "МиГ-29".

Обратно в новината

Коментари - Кабинетът одобри купуването на изтребители и военни кораби | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

От кого ще се ,,пазите,, и от кого ще ,,охранявате,,? От тези от които ще купите стари бракми и от същите,,тези,, които направиха военни бази на територията на страната. Еми...няма нужда

Абе, нали некой друг ще ни пази въздушното пространство, що те не платят за тия изтребители??

ОТ КОГО ЩЕ НИ ПАЗЯТ???

"Кабинетът одобри купуването на ххх изтребителя" - ама какво ще каже НС, пък и кабинета ще падне, ББ си отива и ко ?

Мурзилките кръв пикаят и грес серат :)) Сбогом на рушките бараки - здравейте Грипени, Фантоми и Юрофайтери!

Най-правилно е да се купят нови изтребители произведени в ЕС. Най-лошо е да се купят стари изтребители, който са били по фронтовете на Ирак, Авганистан, но е най-добре за управляващите, защото комисионата достига до 25 %. Честито министър Ненчев в групата на офшорните милионери!

И ся какво?! Ще купуваме краварски бараки за 1 милиарда..И тия краварски бараки ще са на 40-50 години..ЧИСТАК НОВИ А?:) И НИЕ ЩЕ ГИ КАРАМЕ ОЩЕ КОЛКО..100 ГОДИНИ?!

вие специално и велосипед няма да карате!

На този етап има достатъчно. Имаме седем, ако трябва да бъда съвсем точен", увери министърът на отбраната...а ще се купуват 12-19 май ще се бием с някои :Д

Ще купят ли?!

AbuTalib

Крайно ми е интересно, кого ще изтребваме с тези военни самолети?Ако е БСП, напълно споделям идеята и одобрявам.

Като част от оръжейна сделка на украинския оръжие компанията Ukrspecexport да има хърватската армия проведе модернизираните изтребители продават скрап самолети. Сега хърватските военни полиция разследва местни служители за корупция.

Около 13 милиона евро, платени от хърватската армия за дванадесет изтребител. Според договора от 2013 г. който е секретен Украйна трябва да осигури пет изтребителя от типа МиГ-21 и още седем, които са били закупени от Йордания, включваща модернизиране. Цялото оборудване, доставени Ukrspezexport миналото лято. Пет от тях, обаче, бяха отхвърлени като неработещ като украински и хърватски медии съобщават. още по темата:link

Според хърватските следователи украинския предприемач е използвал части на България и Алжир, инсталирани в модернизирането на Джетс, но без да се налага да го спомена в придружаващите технически документи. Йеменски ВВС съобщи междувременно, че някои от машината, която изпраща Украйна до Хърватия, преди това са били експлоатирани в Йемен. Ukrspezexport отхвърля обвиненията в момента като "информация война" обратно. В подкрепа на украинските отбранителни компании посочи, че хърватската страна е приела самолетите.

"На този етап има достатъчно. Имаме седем, ако трябва да бъда съвсем точен" Абе много изтребители имаме бе!!

и 100 да имаме с какво ще мотивираш в днешно време някой летец да се бие/или умре/ за да защитава продажни политици или цветни наши съграждани живеещи на помощи:Д просто ги натискат да купуват морално остаряла техника и се радват ,като деца на комисион

Реформи истински а не химери. Тогава самолети.

Слагам бас! След провеждане на уж поръчка по ЗОП, башибузуците от Реформаторския блок ще ни натресат сделка за американските Ф-16! Трета ръка може би, но пък сравнително добре поддържани! Също като хърватските самолети, които те си получиха по тяхната процедура по ЗОП! Разпадащи се във въздуха конструкции от бракувани части!

Освен пасивно-агресивно мръкане, нещо конкретно имаш ли да предложиш?

!6 МИЛИАРДА?????????????

Господа руски агенти!Теези три милиарда са заделени от бюджета и не са за вас и вашите господари.А са за Българският Народ и Нашата Армия Не са за вас!

за комисионни за тия 16 дето не става и за хвърчило :)

На едно такова, "дето не става и за хвърчило", жена(!) свали един от суперпрехвалените безаналогови руски самолети...

Господин Неграмотен! За Ваше сведение бюджета всъщност представлява НАШИТЕ пари т.е. народни пари, които сегашните "демократически" разбойници дават на други, но по-"демократически" разбойници! И нищо от сегашния бюджет не е за българският народ, а противн него!

ВСЕКИ трябва да е наясно каква е разликата между: 1) БЪЛГАРСКИТЕ ИНТЕРЕСИ и 2) ПРОДАЖНИТЕ МЕРАЦИ на РУСКИТЕ МЕКЕРЕТА !

А ти с какви пари плащаш на турция бре, нагъл крадливи предателю? И закакво са ти самолети, щом ша пускаш нарушители на държавната граница и за награда(че си предател) ще ги храниш с народни средства, които ти не си заработил?

ЗА КОИ БЪЛГАРСКИ ИНТЕРЕСИ СТАВА ДУМА???ДЕТО ГИ ЗАЕБА - ТЕ ЗАРАДИ ХАМЕРИКАНЦИТЕ ЛИ?ПЛАЧЕТЕ ЗА РАЗСТРЕЛ,ВИЕ...

Ех, ако ставаше дума за руски самолети и коментарите щяха да с в друг смисъл и заглавията по вестниците щяха да звучат така: "Правителството сключи изгодна сделка с руските производители само за 3 милиарда лева". Тук става дума за пари и какви ще са производителите няма значение, трябва да се плаща. А, и коментарите от типа кой щял пази българското небе, ужас. Като ще се купуват самолети - ето на, заробихме се. За българина угодия няма. И не съм фен нито на една партия, даже бих ги забранил всички, защото са рожба и продукт на една единствена Партия.

КогатоПапата каза,че търговците на оръжие са виновни и ас се нахвърлих с/у него. Оръжие трябва но въпроса с личното изостава и това ме дразни.

как ще стане опознаването "свой-чужд" ... ??? НЕ СТАВА ! Следва : МУРЗИЛКИТЕ да гА ДУХАТ !!!

Дали ще бъдат F-16 или JAS 39 не е толкова от значение! Най-важното е че с новия изтребител ще запазим тези, които са се заклели да пазят небето ни - пилотите, инженерите, техниците до обикновения войник във ВВС....! Това е най-качествения "материал" и най-достойната част от обществото, която заслужава съществуването си. Парите, които ще дадем днес са нищо в сравнение с това, което ще съхраним за поколенията.

Не знам в какъв филм си се вкарал, в бг ВВС са връзкарчета до последния, и е така още от тошово време. За едно си прав - ще се запази най-отличителната част на българщината - шуро-баджанащината.

За да разберете в какъв "филм съм се вкарал" трябва да живеете в авиогарадок 25 години. Да имате поне едно бойно дежурство с височинен костюм. Аз знам само, че тези момчета са ВСЕКИ ДЕН НА ВОЙНА. Това е диалектика, която много трудно се побира в съзнанието на един цивилен, който всяка вечер си спи в собственото легло. Не мога да искам от Вас да я разберете без да сте били ТАМ. Дори и не мирише на връзкарство или шуробаджанащина.

Мутрата си купува оставането на власт, 3-4млрд. в гушката на чичо сам. А, главницата и лихвите ще ги плаща народа.....

Когато се гласуваха 16 милиарда нов дълг ( с лихвите 27 милиарда) помните ли как Герб отричаха, че ще е за военни нужди!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Помните ли предишното искане за 10 трета употреба Ф-16 за 300 млн. долара. Помните ли руската оферта за 6 чисто нови Миг-29 за същите пари ПЛЮС откриване в България на сервизен център за виски Мигове от източна европа и близкия изток!!!!!!! Руската оферта ще ше да осигури работни места и СЕРВИЗ в България, а не в Полша!!!!!!!! Но както винаги с тези добри пожелания Герб ще ни ЗАГРОБИ с боклуците на запада. Нито ще можем границата да пазим нито да се противопоставим на една ракета Искендър. Гебр се превръщат в проклятието на България. Казах!

Добре, че се отървахме от руските оферти. От Путин и аванта да е , по-добре, далеч от него.

там оферти -- колкото щеш !

За разлика от МиГ29, Ф16 се ПРОИЗВЕЖДА и е оборудван със супермодерни системи -като АФАР. МиГ35 още не е преминал ЗАВОДСКИ ИЗПИТАНИЯ и е силно съмнително дали въобще ще го бъде.

Това със Ф 16 го обясни на хамериканците дето загубиха две учения срещу индийските СУ 30. После се изхождай неподготвен. Балван.

Коректно е да се сравняват самолети от един и същ клас, като е направил колегата отгоре. И русизмите от рода на "балван" използвайте в руските форуми.

А така, уж НАТО, уж няма страшно, а сега на ви заеми, купете ни оръжията... и после хомота, и ще ни слушате до гроб, че иначе спираме банкоматите и сменяме правителства... суверенитет таратанци.

Хърватия ремонтира и ще използва МИГ 21 ние ги изхвърлихме ? Къде е Хърватия къде сме ние ? Днес комисионните за закупуване на военна техника са 20-25 %. След КТБ, заемите поредната далавера за сметка на пенсионерите.

Да качим кабинета на изстребителите и да ги няма!

КРАДЕНЕТО СЕ ЗАСИЛВА ЗАЕДНО СЪС САМОТО КРАДЕНЕ - ГЕРБ СА ВЕЛИКИ

Само нови самолети,не харчете стотинка эа теэи стари эаски ще си останат стари само хвърлени пари, эа снимки в архива на стоянка

с какви пари от де? Демагогия!

а така - и като за начало да ги изтестват срещу парламента по време на пълна зала...

Абе, на тез изтребители няма ли да им ходи и един самолетоносач, а!? Да ги качим на него, че като ги изтъпаним в залива на Слънчев бряг.... Кви партита ще стават на него, не ви е работа. Пияните чужденци ще врътнат от кеф и ще го изплатим само от купоните на него за два - три сезона! :)))

изглежда заплахата от сърбия е огромна и храбрата и мощна сръбска армия не е по възможностите на страна като българия, членка на най големия военен съюз. изглежда спирането на терористите които са се омешали с милиони невъоръжени бежанци, изисква изтребители и фрегати а българската армия си играе на войници вместо да е на границата и пази държавата. тези 3 милиарда са напълно изгубени както много други по поддръжката на това оборудване. всеки свободен лев който има държавата трябва да се използва за увеличаване на доходите, но разбира се ние сме загрижени повече за американската икономика от колкото за нашите граждани, които стават все по малко заради такива решения.

Границата се пази от ГРАНИЧНА ПОЛИЦИЯ. Армията има други функции. Ограмоти се малко, преди да пишеш долнопробни пасквили.

ББ да разпореди и да финансира БАН да разработва тайно откритите от българите двигатели на вода. Да има пълна готовност да внедри и продава после тази технология, а не да се радва, че ще копае нефт- това ще е пагубно за природата ни след време - в сеизмична зона сме, ще се добавят и изпразнени земни недра и умряло море. ТОВА Е СПАСЕНИЕТО НИ- ДВИГАТЕЛИ НА ВОДА. ДА СЕ СПАСИ БАН - ТАМ Е ИСТИНАТА. ИМАМЕ УЧЕНИ, РАСТАТ И ДРУГИ УМНИ ХОРА - НЯМА ПАРИ ЗА ТЯХ И БЪДЕЩЕТО НИ,. А за всеки крадлив толуп има сделка с кражби.

Мойте извинения, ама в известен смисъл съм запознат с някои "научни разработки" на БАН. Далеч си от истината, че там се случва нещо смислено. БАН може да се закрие, без това да навреди на науката като цяло. Т.нар. "научни разработки" не предизвикват НИКАКЪВ интерес в НИКОЯ фирма по света. Това говори достатъчно за "научния потенциал" на тази организация.

НОЖЪТ Е ОПРЯЛ В КОКАЛА. Да се взимат мерки за създаване на производство и реална икономика. Да се вдигне селското стопанство, че хората не издържат вече. Свърши. Не върви вече.

МЕРКЕЛ, ДА ПОМОГНЕ С ПАРИ. Нали като техни съюзници дадохме 30 000 жертви в Освободителната война на СССР, но и платихме нечувани репарации на Гърция. А те не ни платиха нападението в Междусъюзническата война, нито земите ни. Пак Германия и Берлинският договор откъсна половината ни територия. И ние като ердоган можем да пускаме бежанците, даже ще ги извозваме. Да метнат 3 милиарда и на нас. Нали сме граница на Европа, и то ВРАТАТА от А зия.

а тия дето ни накараха да си нарежем оръжията срещу какво беше. Къде са сега оръжия от тях. Да вложат наште пари за противовъздушна отбрана. А за сухопътни нападения - да му мислят. И да създадат армия.

Предлагам да купим и няколко самолетоносача. Просто за асортимент. ... Бе дайте да купим няколко ядрени заряда и да почистим тази страна, а и света от себе си!

1200 ДУШИ СА ЕДНО УЧИЛИЩЕ ХОРА, БЕ? С ТОВА ЛИ НИ УСПОКОЯВАТ, ЧЕ ИМАМЕ АРМИЯ? С 4 ГРАНИЦИ И 4 ДЪРЖАВИ И ЕДНА МОРСКА ГРАНИЦА?

Китай купи 27 броя чисто нови самолети СУ 35 от Русия по $68 млн. броят с всички гаранции и поддръжки. Нашите идиоти ще купят 2 пъти по-малко самолети на същата цена.

И кой точно те информира за цената? 'Качествената' руска поддръжка е отделна тема.

кого ше изтребваме с тия изтребители ? да почнат с парламента, там са сичките за изтребване

Олигофрени,тези 3 милиарда от къде ще дойдат бре,тъпанари такива:)))??? Тиквата ли ще ги..."снесе"??? Или Мамин Свинчо??? Или пък Горанчо и Москов ще ги..."намерят"пак отнякъде си?!? Или пък ще ги заделяте от излишъка на тунеядците в Народното?!? Тъпаци,народ не ви остана за пазене,за какъв чеп са ви тези изтребители бре,олигофрени ненадминати:)))???

как от къде от заеме. Стремглаво вървим по пътя на Гърция.

Айде,кажете сега ,че това ,което каза Волен не е вярно?За военен заем ,за ограда,за офшорко,за цаца....Всичко си е точно.Съсипаха и последното работещо нещо останало от "оплютия"социализъм(Булгартабак).Вече няма индустрия ,а и селско стопанство.Вече няма и народ.Държава от прислужници и върхушка в охолство.Ай сиктир.

вече наистина съм сигурен че живея в ненормална държава, с ненормални управляващи. Питам за какво се въоръжаваме?

Просто не могат да направят нищо смислено и искат да се наперят и да кажат хап вижте ни.Жалки са но все пак има такива които им се възхищават.Като тези от които ще купят железарията

КАТО НЕ СЕ ВЪОРЪЖАВАМЕ - ПЛЮЕТЕ. СЕГА ПАК ПЛЮЕТЕ. НЕ МОГА ВИ РАЗБЕРА.

Велико -пожарникар на самолет.

Външният ни дълг е вече 73% от БВП!

Преди двадесетина години Гърция за да укрепи южния фланг на НАТО закупи кораби, подводници и самолети....Задлъжня! Вече петилетка и повече сме свидетели как и набиват обръчите за да връща борча!!!Това ни чака

Основната движеща сила на съвременната цивилизация е ПЕЧАЛБАТА. Печалбата във философски и етичен план е измама и кражба. Тази цивилизация си отива ... Въпрос на време е! Бъдете здрави и се молете! Не че има Господ, но така ще прeживеете по-леко мисълта какво очаква внуците и правнуците ви ... А може би и децата ви ...

Господ има сигурен съм.Не губи надежда.Ще дойде видов ден и ще си получат заслуженото.

Хари, ти ли си! Не си прав печалбата бе ръководеща в изминалият век. Сега е нещо друго, за което знаят само някои и е много по жестоко нещо.

ама надали,българин пари да връща,е те такова животно няма

Абе това НС защо не гласува да се изпрати делегация с прошение пред Обонго и Пентагона да ни подарят една ескадрила техни самолети, кви ще да са, нали това искат?! Значи САЩ могат да подаряват на Гърция, а на нас щото сме много богати и силни, не могат. Ами Безмер за чий .ур го удължиха и оправиха?! За наши ли самолети. Хайде да плащат по 100 милиона щ.д. на година наем, да не минават само с една писта. Ние ще видим ли равноправни отношения с жидоянките, или те ще ни действат като база Гуантанамо, каквото и когато си искат и без пари?! И после мутрата ще вдига или сваля ръцете на американските президенти, като Кастро, или ще си ги завира в задника, да си го пази?!! Ако НАТО искат да сме с тях, да отпуснат самолети, 2 ескадрили подарък! Точка! Ако не, купуваме руски самальоти!

Абе, нали доскоро пъшкахте, че нямаме самолети? Сега, когато се канят да купят и да оборудват армията-мучите. Слушат ли ви главите?

пак избяга от лекарите, я къш обратно в стаята при Генерал Де Гол, Адолф Хитлер и други такива.

Pesh0

Реално Учение . Утре в 8 часа сутринта , ще има внезапна тревога . Ще се проведе , нощно учение . Всички камиони да са със запалени светлини .

яко ни дерете кожите 3 милиарда тежко и горко на българския народ няма заплати, няма пенсии, пак няма здравеопазване - ужас децата и внуците ще плащат тези пари жестко много жстоко

Ще се плаща разбира се! Толкоз години не можем да разкараме комундрелите. А те крадат яко! сега ще се плаша!

заплатите и пенсиите се изплащат за свършена работа,но това наглите българи няма как да го знаят като не са си мръднали пръста да изкарат 1 ст.,много ви плащат горките работодатели

да на рускините-не на руското въоръжение!

Абе за....и ги тия блядки и блядове! Само като ми задрънкат на съветски и ме ловят бесове. И това заради кремлинският карлик де.

само и само да те ядосвам. Европейска станция за Марс била изведена с руска ракета с невероятна точность без всякакви корекции. Това да те ядосва, кретенчо. На далечен изток готов е новият космодром. В Дубна се строи нов ускорител, а продажбите на руски компютери за Германия са се увеличили 70 на сто. Да продължавам ли с успехи в селско стопанство. Според американски преценки тази година Русия ще произведе зърно повече от САЩ. И т.н. ДА не говорим за театър , музика, кинопродукция и т.н.