Коментари - Партията на Ердоган печели 50% при преброени 99% от гласовете | dnes.dir.bg
назад

Партията на Ердоган печели 50% при преброени 99% от гласовете

Управляващата в Турция Партия на справедливостта и развитието (AKP) на премиера Реджеп Тайип Ердоган получава 50% от гласовете при преброени 99% от гласовете, като си осигурява трети пореден мандат.

Обратно в новината

Коментари - Партията на Ердоган печели 50% при преброени 99% от гласовете | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Турция си сериозна страна с политици и население които извличат максимума от национализма ! Там има истинска държава и общество макари недемократични. Не харесвам исляма като религия защото човека там е просто слуга на бога (чети имама) и високи технологии неможе да има (земеделие, строителство, туризъм - само това)... но имат ОБЩЕСТВО !!

Общество, казваш. През януари 2009 г турският "Хюриет" със заглавие "Кои сме ние"с тревога констатира, че турчина е ксенофобски, социално консервативен човек, който рядко чете книги или изобщо не може. Като се споменава, че над 45 милиона никога не са разлиствали книга, а около 35 милиона са направо неграмотни. Отделно 75% не са съгласни чужденци да притежават турска земя. Като се споменават и налудничави аргументи: "Many also expressed fears that Turkey's neighbours planned to carve up the country." Близо 90% смятат, че военните трябва да държат ситуацията, която те наричат "демокрация". Там също се казва, че Турция не е страната, която се представя на чужденците. Че жените не са свободни, че половината не биха пуснали жена си без дреха с дълъг ръкав. 72% процента заявяват, че никога или рядко са притежавали високотехнологичен уред в дома си, а 9 от 10 не са почивали в чужбина. Това не е общество, човеко, това е дивотия.

"НЕ" на амуджите в Европа !!!

те са там още преди теб ве бомбе...в европа има турци колкото една българия...и повечето вече са работодатели на такива като теб...

Турците никога не са били в Европа. За това Меркел каза, че етническият модел в ЕС се провали. Турците не се интегрират, те не разбират европейският начин на живот. Само имитират и се капсулират. Ползват свободите, но пък не се грижат за демократичните ценности. Което ясно показва, че всъщност никога не сте помирисвали Европа. За европееца турчина е бачкатор, машинка за евтин труд. Старата демокрация по-добре от нас и вас е разбрала, че по- нагоре с вас... надали ще се получи.

ЕХ най накрая един е разбрал че турците не са проблема,а самите вие

"турският ренесанс" или "турското възраждане" , както се нарича по света, ще продължи с пълна сила и в следващия период от 4 години....турците се развиват в световен мащаб , а на нас все нещо ни пречи, като циганите , турците , джамиите, исляма... напоследък ни пречи дори и самата европа и европеиците, пречат ни и румънци и македонци, пречат ни дори и либииците...пречи ни целия свят да се развиваме ...но пък много добре сме се развили по отношение на оплюването...направо сме съвършенни...

Какъв турски ренесанс, каква турска икономика???:))) Реалната турска индустрия е свързана с производство на боклуци, които ако не са не безбожно ниски цени няма кой и да ги погледне. Икономическите показатели за пред света са базирани на чуждите инвестиции там, но пък тези чужди инвестиции започнаха да намаляват и да се местят към Русия. Само автомобилните производители да си изнесат производствата, а те вече започнаха да го правят заради ниското качество и дефектите в произведените там продукти, и Турция ще се срине...

какво плюеш по хората ве пунчо....погледни първо какво е у нас....единствената държава сме където всичко изхвърлено като боклук в европа се търси много и се продава като стока у нас...авточасти и гуми от бракувани коли, използвани и изхвърлени дрехи, велосипеди , мотори, хладилници, перални , телевизори , разни мебели и инструменти и всички други боклуци се продават в бг по пазари и магазини...а турция има 750 милярда долара износ, половината от които е за европа...така, че турция не произвежда боклуци ,а българите събират боклуци.....

Партията на Ердоган отнесе половината гласове, колкото и да е консервативна все пак тази партия значително обнови, всестранно укрепи, необятно разшири и ултрасъвременно модернизира страната и я нареди сред 15-те икономически гиганта на света. Браво!

Интересно дали тези "информации" за "побоищата" в България на "мюсюлманите" не служат на партията на Ердоган и дали не са инспирирани от подкрепящите ги кръгове в България!!!Ердоган иска на посегне на гражданските свободи и да ограничи даже Интернета в Турция!

Случките пред джамията в София целят точно обратното. И отношението не е само към Турция. В крайна сметка по смелите инвеститори се насочват към етническо смесените райони а други се отказват. Вечна дружба между ДПС и Атака. Нека гледаме на Турция като към пазар за наши стоки. Малките икономики могат да бъдат по бързи.

Какво ще продаваш в Турция??? Домати и краставици ли? Не виждаш ли, че само внасяме от там. Ако падне границата - ще ти залеят!

И сега продаваме. И някой взима заплата. За доматите ако имаш егн , знаеш, най вкусните растяха тук. Има търсачки. .Компютри продавахме от 90-те. Внасяха се бисквити за трудовата класа. Наздраве Пенев. ... край с коментарите.

Елиминирането на военните от властта директно ще повлияе на светския характер на държавата,ислямистите едва ли ще имат благосклонното отношение ,като преди от САЩ

Най могъщата икономика в региона инвестирайки в съседните бедни балкански страни ще спомогне за бързото им излизане от рецесия и обезпечи най напосле ръст в изостаналата им социалистическа съветска работническо-комунистическа западнала икономика.

Само където и капитализмът стаде багажа в края на 2007. Добре дошли в 21 век и Световната икономическа криза. А Турция да не се напъва толкова с тези растежи, защото една друга прехвалвана икономика, ирландското чудо, изпадна във страхотна рецесия. Още повече, че човекът с мустаците от снимката сериозно издразни държавата Израел (разбирай МВФ) и 44-ят президент на САЩ. Честно казано, само на Балканите+Мала Азия и в Южна Каролина се срещат често подобни консервативни изкопаеми като вас. Доста противни места където изобщо не бих искал да живея.

Турция се развива добре. Да не забравяме реалността все пак. БВП на човек малко под българския. Човешко развитие по-чувствителна разлика. Това са международни оценки. Дерзайте комшии, когато вие сте добре и ние сме по-добре.

Във всички световни статистики БВП на човек в Турция е над 10 хил. долара, а в България е под 7 хил. долара, заблуждението и самоуспокоението доведе България на опашката и е една от страните, която е все още в рецесия. Събудете се и се огледайте.

Според СIA БВП на човек по приравнена покупателна способност е над турския ,като и двата са около 12 000долара. Не ми се рови за точните данни.

Турция избира своят премиер и той отново ще бъде Ердоган,колкото и да не им се иска на Израел. Все се опитват да го свалят, но все не успяват. Разобличителя

Евреите изтрепаха ли турчетата на кораба? Изтрепаха ги, и каква е реакцията на "великата сила" Турция? Подвиха си опашката. Израел са готови да се бият с всички в региона, не им дреме!

който бе показван по тв над 10 пъти -"турчетата" тръгнали от кипърско пристанище нападнаха проверяващите израелски командоси с колове и ножове от всички страни на кораба много ожесточено преди да изпратят отбрана ,а и самите палестинци от ивицата не са искали екстремисти,каквито са проникнали по-предишното лято и довело до сблъсък между умерени и екстремисти в ивицата

Кажи кой ще е премиер, защо трябва да е само над 45 години и да говорим за Македония.

Говорим за приравнен БВП , а не за заплати . Ако в едно семейство двама работят за по 300лв и имат едно дете на глава имат по-голям доход от семейство с три деца и майка домакиня със съпруг с 1200лв. Анадък?

Независимо от резултата в изборите ролята на Турция като икономически гигант и военна мощ в региона непрекъснато ще нараства.

Глупости, чака ги огромен икономически срив! Проблемът им е че икономиката им се гради на чужди инвестиции, отишли там единствено заради евтините работници. Голям процент от тези "инвестиции" са от страна на малки фирми от ЕС, които са доста уязвими. Казват че им нарастнал износа, износа на какво, на Тойота или Ауди или пък на Рено, и това ли броят за износ??? Цифрички, нищо повече. Русия им диша във врата!

Господи, иди в Истанбул или където и да било другаде и после кажи същото !

Демократична, светска Турция е традиционният лидер и мощен икономически фактор с определящо значение и нарастващо влияние в региона.

на всяка манджа мерудия пак се изцепи ми оди там и пусни жена си да се разходи по Таксъм с без кгащи ис пола и ще видиж една демокрация и светска власт....така леко ще има лис лис с киселиница...което може и да ти докара акъл в едноклетъчния мозък....

"Демократичните" турци в "демократична, светска" турция много "демократично" си заравят живи дъщерите, сестрите или им теглят ножа заради това, че момичето погледнало някой мъж или по някакъв друг изключително "неблагопристоен" начин е погазило "семейната чест".

Демократична, светска Турция имаше преди 12-15 години. От 10 години управлява ИСЛЯМИСТКА ПАРТИЯ, която иска да промени конституцията и да завие още към по-силно към религиозен фундаментализъм. Обнови си информацията! Президентът вече е ислямист, жена му ходи официално със сабрадка. Премиерът е ислямист, външния министър е апологет на възстановяване на Османската империя.

Ако ли пък и г-н Дервис/ш оглави МВФ ....

вхо царес... *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

С пожелания да продължат изключително успешното развитие на страната си и да усилят влиянието си над изоставащите Балкани. Успех!

С пожелания да се погрижат за средновековнят си Анадол и да дадат полагащите се политически свободи на кюрдите, а да не си пъхат гагата в европейските Балкани.

Изостаналите съседи стават евтини маши на по далечни държави. Но мисля, че вместо влияние трябва да е - партньорство.

Ами той си е казал точно това, което мислят и се опитват да правят. Макар и рядко все пак се изпускат...

С пожелания да се върнеш в анадола и да се топлиш с изсушени кравешки лайна, там така правят!

Не избират премиер - премиерът е ясин - Ердоган. Гласуват за парламент... дали партията на Ердоган ще вземе 2/3 или няма да успее. Това е основния въпрос на тези избори.