Плевнелиев предлага референдум с всички избори

Няма нищо по-добро от това всички следващи избори - европейски, местни, президентски, да бъдат комбинирани с референдуми, заяви президентът.

Обратно в новината

Коментари - Плевнелиев предлага референдум с всички избори | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Предложенията на Президента за РЕФЕРЕНДУМИ е ДОБРО!! Лошото е че "управляващите"/крадещи/ в момента БСП, ДПС и Атака ГИ Е СТРАХ от ВОЛЯТА на НАРОДА!!!Първостепенна цел трябва да бъде : ОГРОМНА ЗАГУБА на тези партии на вота за Евро парламент!!!! Сваляне на правителството и НОВИ ПАРЛАМЕНТАРНИ избори след 2 месеца проведени от СЛУЖЕБЕН кабинет!!!!!

Глава Глава,изпълнена с офшорки, с протестъри,с Пи Ар-и - змиорки, със две другарки на заплата не мисли много за раята. Глава,пред спорно оцеляване на мостика сред бурно плаване... Глава на далавери и на гафове и сричаща безумни лафове. Паси,18.11.2013

Битовата престъпност е приоритет в дейността на МВР. Това заяви за пореден път вътрешният министър Цветлин Йовчев по време на блиц контрола във вътрешната парламентарна комисия. Тя придобива такива размери, които могат да се съотнесат към националната сигурност, убеден е Йовчев. МВР, по думите му, е предприело мерки за справяне с битовата престъпност, но по мнението на министър Йовчев те не дават исканите резултати. Т.е. МВР и министъра Йовчев са абсолюнто излишни!

Тоз канален плъх, изпълзя от дупката си . Всеки ден все по големи глупости говори .

Напълно съм съгласен с Плевнята. И първия референдум да бъде: Нужни ли са ни 240 депутати? ... Боко и пасмина като не влизаха в парламента се видя, че и половината са достатъчни ... ташак майна...

Всичко при Плевнелиев е зависимо от страха, а той се страхува от всичко и всички.

Понеже както е известно от класиката аз все се питам разни работи стигнах и до некой изводи, като например следните: формулирането на въпроса зависи от моментни обстоятелства. Кой ще формулира и преформулира въпросите при нужда? Пак ли Тато? Кой ще преформулира отговорите при нужда? Пак ли Тато?

профанизирахме идеите за протести сега ще профанизираме и идеята за референдумите след това можем да правим каквото си покискаме с местните аборигени

Ти изобщо наистина ли смяташ, че можеш да си президент.Ако имаше малко доблест щеше да си подадеш оставка,но явно се надяваш на платените да спасяват тебе и Герб

то и на нас ромките не ни трбве сорри шегичка:)

то на нас ромите реферндум не ни требве , повече кебапчета и бира дайте

Плевника панически бяга от разследвания на престъпленията му и импийчмънта, та за това мята разни димки, като тази, не че се загрижил за който и да било в тази страна.

Какви престъпления бе тъпако. Когато бъде осъден, тогава може да пишеше глупости. Парите му идват от НЕМСКИ банки към банка в Гърция. Как ги е спечелил е друг въпрос. Не прехвърля пари от Щвейцария към Македония, нито Станишко и Боко плащат на австриеаца Хохохо и той превежда пари за "свършена работа" на брантията Моника

удари дъното, та се хваща за сламки.

за пример, уточнявайте че там има ДВА ВИДА РЕФЕРЕНДУМИ! ЗАКОНОДАТЕЛЕН - с въпроси като: ДА ЗАБРАНИМ ЛИ ГРАЖДАНИТЕ ДА ПИКАЯТ ВЪВ ФОНТАНИТЕ - ДА/НЕ"; втория ПРОУЧВАТЕЛЕН от типа - ПОДКРЕПЯТЕ ЛИ ОБЩИНАТА ДА ИЗГРАДИ ОЩЕ ТОАЛЕТНИ, ЗА ДА НЕ (виж по-горе). ЧЕХЛьО ВИ ПРЕДЛАГА ВТОРОТО....

Да, да , да.Браво Росене.От нас народа имаш 2-ри мандат заради добрите ти предложения и принципната ти позициция.

Пак предлага нещо за разсейване на вниманието.Да не би да подготвя пак тайно официално посещение в някоя държава и всички да разберат на връщане къде е ходил. А гласа на народа,няма как да го чуе със запушени уши.

Тоя клоун хептен е изтрещял!

В друга статия прочетох, че президентът е казал, че догодина ще имаме "комунални избори". Моля някой, ако е наясно със сложните изкази на президентът да ми каже какви избори ще има догодина какво значи "комунални избори".

Искал е да каже , че ще спечелят комунетата, както ги нарича Боко.

Искате ли да гласувате по интернет? Искам да мога да гласувам срещу комунистите, без значение как!

Някой пречи ли ти да гласуваш за който си искаш,какво ни занимаваш?Ти къде си виждал ли си в бюлетини ,да е отразено гласуване против някоя партия?Съвсем си изтрещял! И все пак вота е таен,иначе се обезсмисля.

Имам предложение за гласуване, да си ръгнеш двта пръста отзад, ще усетиш разликата!

Искаш да гласуваш против Боко- комунист, против Цецка-партиен секретар, против Плевнята- комсомолски секретар...и т.н. и т. н.

трябва да е първия референдум.

ето това е голяма част от проблема, погледнете коментарите - плюене срещу президента. вместо да хулите човека, дайте мнение за предложеното, добра идея ли е или не. ако идеята е добра, какво значение има кой я предлага???

Плевнелиев и тъпите му съветници-протестери.

И кое му е доброто на идеята,какъв смисъла от нея. Защо трябва да има референдум,заради самия референдум,след като нашия президент ли е,какво ли е,вече не знам,не уточнява точно и конкретно въпросите,по които може да се иска допитване.Нещо да е казал предварително,не е.Самите въпроси трябва да са ясни и прости ,а не двусмислени,така че и не толкова образованите да ги разберат.Хората не са юристи,за да преценят кое точно да се промени в изборния кодекс. Напр. и сега купуването на гласове е престъпление,но пак съществува,или под някаква форма,прозира задкулисие или черен пиар,за да се оказва влияние.Доколко е възможно,всеки да прочете и тълкува изборния кодекс,за да вземе становище.Излиза че ,ако има референдум,ще почне пак някаква пропаганда,за да се обезличи или насочи резултата.

защо чак сега Плевнелиев се сети да призовава за референдуми, след като не е направил нищо по темата когато ГЕРБ бяха на власт и две години като президент през 2012 и 2013 г.Президентът демонстрира лицемерие с призива си .

Глупости. Принципно, тази идея можеше да дойде и от парламента, и от правителството, и от омбудсмана и т. н. Важно е да и се даде гласност. Трябва да обвиниш всички политици, че нищо не направиха по този въпрос толкова години. Ето, поне този се сеща. Дори да има някакви користни цели (не мога да си предствавя какви), тази придобивка ще е полезна за гражданите.

Още преди години имах нещо подобно като идея, даже май съм го споменавал по форуми в Интернет. Това ще бъде изключително полезно, ако се въведе. Най-добре да се допускат до два допълнителни референдумни въпроса към избирателната бюлетина. Единият формулиран от парламента, другият - от президента. Това ще е напълно справедливо. Освен, че народът ще си каже мнението, ще се повиши и интересът към гласуване изобщо.

ЗА референдум на тема: Съгласни ли сте да плащате по 750 000 000 лева годишно на ВЕИ мафията само за 3 % от общия произведен ток?

КОМПЮТРИТЕ НЕ ДОПУСКАТ ДУБЛИРАНИ ЕГН! НАТИСКАШ ПО ЕКРАНА СЪС ЕДИН ПИСЕЦ! КАКВО ПО ЛЕСНО ОТ ТОВА ГЛАСУВАНЕ! ДОСТЪПНО Е И ЗА НАЙ-НЕГРАМОТНИТЕ! БЕЛГИЙЦИТЕ СА ГО ИЗМИСЛИЛИ И ГО ПРИЛАГАТ УСПЕШНО В 21 ВЕК! КАКВО ПО-МЪДРО ОТ ТОВА!

в ноща когато беше избран бойко каза че магаре да е предложил пак е щяло да се избере май по добре щеше да е така по малко магарии щеше да направи в държавата

Комплексните, важни и добри промени в България не могат да се случат с обтекаеми публични АЛАБАЛИЗМИ, референдуми (елементарна техника на новите болшевики за потискане на малцинството - меншевиките") и/или лобистко законодателство за задоволяване хищническия глад за обогатяване на плутократи и партократи, а само чрез СТРАТЕГИЧЕСКО ИКОНОМИЗИРАНЕ на всички власти - ЗАКОНОДАТЕЛНА, ИЗПЪЛНИТЕЛНА И СЪДЕБНА, както и на всички техни политики (действия, актове, презентации) в името на спасяването на милиони съдби и хиляди човешки животи, чрез минимизиране на изтичането на обществен капитал през баснословните мега печалби (в пъти) на чуждуземските банки, офшорни перачи, концесионните игрички и най-вече през "бизнеса" на плутократите-монополисти по модела на айсберга (една десета на светло, а останалата част в невидимия за обществените потребности, черно/сив сектор) - "бизнес-фигура", раждаща огромни необлагаеми печалби и големи "спонсорски" възможности за поддържането на охолния живот, на закачените към него корумпирани партократи-законодатели; "иновативни" представители на държавната и общинска администрация, както и на подобната твар в правоохранителната, правоприлагащата, здравната, образователната и медийната системи!...

Би ли го казал с две по - кратки изречения?

НАТИСКАШ ПО ЕКРАНА СЪС ЕДИН ПИСЕЦ! КАКВО ПО ЛЕСНО ОТ ТОВА ГЛАСУВАНЕ! ДОСТЪПНО Е И ЗА НАЙ-НЕГРАМОТНИТЕ! БЕЛГИЙЦИТЕ СА ГО ИЗМИСЛИЛИ И ГО ПРИЛАГАТ УСПЕШНО В 21 ВЕК! КАКВО ПО-МЪДРО ОТ ТОВА!

Гласувам ЗА тази изключително проста и гениална идея (и евтина) Каквито и въпроси да се задават, има смисъл. В началото ще е по "горещо" после ще му хванем цаката и нещата ще си дойдат на мястото. Няма по правилно решение от това. Демокрацията се лекува само с по-голяма демокрация. Иначе купени/продадени политици ще ни обясняват на нас кое било най добре пак на нас защото едва ли не знаят по добре от самите нас. Е видяхме ги 25 години вече....

Ти пак чакаш наготово,човек който няма идея за въпросите,но иска референдум.Какво точно искаш,щом си за,би следвало да имаш въпроси,които да бъдат от полза за обществото.

Принципно съм ЗА, но много е важно как и какви ще бъдат въпросите, защото изпадаме в хипотезата да се гласуват неща като АЕЦ"Белене" или сегашните предложения, които без конкретика са едно голямо нищо! Освен това, не трябва да се забравя, че при провеждането на местни избори няма секции в чужбина, следователно и с тях не е полезно да има национални референдуми(ако говорим за намаляване на разходите).

Идеята за референдум предполага известен потенциал за самостоятелно мислене и споделена ценностна система. За съжаление не се забелязва нито една от тези предпоставки у хората населяващи днешна България. При това статукво има два варианта: 1. Невалиден резултат поради нисък процент на участие. 2. Купен резултат, в наложената вече традиция. В крайна сметка референдум тук и сега ще е поредното пилеене на пари и енергия без полза. С други думи поредното изпускане на парата, което, рационално погледнато, обслужва единствено интересите на кукловодите, без значение кои.

Референдум? А защо не - аз съм "ЗА" с двете ръце - така народът може да покажи и докаже на дупетатите, че не са толкова умни, колкото си мислят. Но Р.П. да предложи и още нещо - което наистина ще накара хората да гласуват - като например вместо 240 да имаме 100 или 120 дупетата. Или пък народът да реши колко да бъдат партийните субсидии и трябва ли изобщо да ги има? Само дето не ми се вярва Плевньо да е толкова смел!

Да започнем с референдум за оставка на Плевнелиев.

Страшно му е пораснал носа на Плевнокио, а го предупредих да не лъже без мярка.

Из краткия сборник вицове на другаря Станишев :).

Референдума е: Власт на народ, а не на МАФИИ и е най-демократичния инструмент за вземане на решение и контрол. Всеки който е против Референдум е предател, подлога на мафиите за да крадът от хората и държавата/откраднали милярди/ и мародерстват, дерибействат- оволняват и назначават бандити/виж сега в митници/ Само духовно опустошени типове комуноиди без ценности и съвест предават род и родината . Бог бави, но не забравя и ... Родолюбци бдете и победете ...

Кико

Колкото по-бързо започнат допитванията до народа, толкова по-добре за България. Допускането, че политиците са единствените умни в България е невярно. Погледнете докъде ни доведо тези умни политици. Нека Герб като голяма партия, която стои зад сегашната идея за референдум съберат подписите, които са необходими.

Точно така! Да преминаваме към пряка демокрация. Лешперите от парламента - аут! Иначе на мен ми омръзна да чакам светлото бъдеще...

трябва да бъде Трябва ли Плевльо Офшорлиев да бъде съден и вкаран в затвора или ДА

Бегай са скрий бе смотаняк :D :D

предлага само такива референдуми, които му изнасят на него и на олигархията около него. Къде беше същия този, когато бойкотираше референдума за Белене или за Турция.

Този палячо, който демонстрира колко много се е загрижил за мнението на народа, защо се прави на глух и сляп? Колкото хора искат оставката на правителството, толкова, че и по-вече искат оставката на президента. На всичкото отгоре харчи парите ни за некадърни съветници. Всяка изява на това мекотело е гаф, а за назначението му на поста да не говорим. Първото допитване да бъде за оставката на Плевньо. Не дали да я дава, а как по- бързо да го направи.

Ей, аман от див популизъм и заиграване с лумпените...На всички избори да правим референдуми за какво ли не, при положение, че резултатите от тях по презумпция нямат задължителен характер за правителствата...Е, за какво тогава да го прави изобщо? Ако пък, не дай си Боже, изпълнението им стане задължително след промяна на законодателството, това ще е началото на пълно безумие...Огромната част от въпросите, които биха се задавали на подобни референдуми са от експертен характер, и дори експертите обикновено са разделени в мненията си. В крайна сметка затова избираме правителства - да поемат политическа отговорност и за да взимат решения, според политическите/идеологические си възгледи,. А корективът на всеки 4 години са просто нови избори ако народът не е доволен, просто сменя правителството, както е навсякъде по света.

В Швейцария или други страни с пряка а не преносна демокрация само експерти ли живеят ?! От ден първи на БГ демокрацията правиелство и паралмент е символ на корупция и дебелащина, защо те да имат право да взимат решения а народа НЕ ?

Началото в Швейцария ,е от преди повече от 200 години.Те не са преживели османци,,монархия,фашизъм,комунизъм и мутро демокрация.Може да се черпи опит и знания от тях,но там вече е изградено и манталитета е друг.А тук сега изграждаме формата,след като паднахме долу,и все още не сме разбрали напълно,че всичко от нас зависи,не от месия,но има надежда.

Като СУВЕРЕН в действащата към момента КОНСТИТУЦИЯ на РБългария е посочен БЪЛГАРСКИЯ НАРОД !!!! ТАКА ЛИ Е В ДЕЙСТВИТЕЛНОСТ И НЕ Е ЛИ ПОДМЕНЕНА ВОЛЯТА НА НАРОДА С ТАЗИ НА НЯКАКВИ ЕВРОПЕЙСКИ ЧИНОВНИЦИ КРИЕЩИ СЕ ЗАД ПРАЗНОТО ОТ СЪДЪРЖАНИЕ ПОНЯТИЕ ЕВРОПЕЙСКИ СЪЮЗ ???? Влизането на България в ЕС бе акт който изискваше задължителното одобрение на БЪЛГАРСКИЯ НАРОД , който предстъпваще правата и суверинитета на държавата на ЕВРОПЕЙСКИ ЧИНОВНИЦИ, които ни внушават неправилните си решения с мотивите за съществуването на едно НЕСЪШТЕСТВУВАЩО европейско ЗАКОНОДАТЕЛСТВО !!! ЛИПСАТА НА ТАКОВА ЕВРОПЕЙСКО ЗАКОНОДАТЕЛСТВО И ЕВРОПЕЙСКА КОНСТИТУЦИЯ НИ ПРАВЯТ ЗАВИСИМИ ОТ РЕШЕНИЯТА НА ЕВРОПЕЙСКИ КОМИСАРИ ЗАЩИТАВАЩИ ИНТЕРЕСИТ ЕНА СОБСТВЕНИТЕ СИ СТРАНИ !!! ВРЕМЕ Е НАРОДА ДА КАЖЕ ИСКА ИЛИ НЕ УЧАСТИЕТО СИ В ТАЗИ КОЛОНИАЛНА ИСТЕМА НА ЗАВИСИМОСТ КАКВАТО Е "ЕС" ЕДИНСТВЕНО РЕФЕРЕНДУМА Е ТОЗИ КОЙТО БИ ПОКАЗАЛ КАКВА Е ВОЛЯТА НА СУВЕРЕНА ДА ПРЕОДСТЪПИ ЧАСТ ОТ ПРАВАТА СИ НА ЕВРОПЕЙСКИТЕ ТАХТАБИ

Нито политиците ни, нито народа ни имат отговорност и самосъзнание да защитават държавата и просперитета ни. Във време в което 2/3 от нацията ни умира от глад, студ и болести , едва ли ще бъдем единни и целомъдрени. Жалко за хубавата ни Родина.

БЪЛГАРИ ДА СПРЕМ ДА СЕ КАРАМЕ. ДА СПРЕМ ДА СЕ ГЛЕДАМЕ НА КРИВО. БЪЛГАРИ ДА СИ ПРОСТИМ. БЪЛГАРИ ДА СЕ УСПОКОИМ. БЪЛГАРИ 25г УЧАСТВАХМЕ В КАПАНА"ЕДИН СРЕЩУ ДРУГ". ДА ИЗЛЕЗЕМ ОТ КАПАНА. БЪЛГАРИ ДА СЕ ОБЕДИНИМ СРЕЩУ КОМУНИСТИТЕ И СРЕЩУ ТУРЦИТЕ. В БЪЛГАРИЯ ЖИВЕЯТ КАКТО БЪЛГАРИ ТАКА И ЕВРЕИ, РУСНАЦИ, ИТАЛИАНЦИ, ФРАНЦУЗИ, ГЪРЦИ, РУМЪНЦИ, МАКЕДОНЦИ, КИТАЙЦИ... НЕКА ЕЛИМИНИРАМЕ ГЛАСОВЕТЕ НА мързеливите цигани, свирепите турци-наркотрафиканти, необразованите аборигени сирийците. ХАЙДЕ МОБИЛИЗАЦИЯ! ПОБЕДА НА ИНТЕЛИГЕНЦИЯТА, ПОБЕДА НА МЪДРОСТТА!

Как да вярваме на този дето чете като дявола евангелието, ако си припомним само какво правеше същия този герберски комсомолоид Плевнелиев преди броени месеца с референдума за Белене. Търпението свърши върви си Плевнелиев ти си долен манипулатор и лъжец освен всичко друго.

Ей ДИРА, каква ви се пада БахМа му. Съгласно закона за достъп до обществена информация, трябва да ни кажете! Кой е дежурен редактор в момента?

ИМАМ СИ ПРОФИЛ ВЛЕЗ ГО РАЗГЛЕДАЙ :)

с риск пак да ме отрежете от коментарите-искам да кажа- Не искам такава държава - държавата е Република България!!!! Ако не искаш и не обичаш България,моля,имаш вариант!!! Друго е да не харесваш властта,то това е друга тема!

предложението ти има решение, бе джанъм. От бюджета на ПРЕЗИДЕНСТВОТО си заделяш пари за "РЕФЕРЕНДУМИ" и са правиш на интересен. Просто спираш да плащаш на ПРОКОПИЕВИТЕ СИ СЪВЕТНИЦИ заплата. Спестените пари от това ги даваш за ПРОУЧВАТЕЛНИТЕ си референдуми. И ПОЧВАШ ДА СИ ХОРТУВАШ, със ВИЦЕПРЕЗИДЕНТА... ТЯ БЕ МИНИСТЪР НА ПРАВОСЪДИЕТО и ги знае законите. И я СЛУШКАШ, щото пречеше на ЦВЪЦКО. Бочко ти я сложи за ВИЦЕ, а ЦВЪЦКО ВИЖДАШ ДОКЪДЕ Я ДОКАРА, кат не я слушкаше...

Аргумент - не, но мога да посоча причина пряката демокрация да бъде "спъната" по всички възможни начини - и тази причина се нарича "Народно (не знам защо!?) събрание" - защото референдум по какъвто и да е въпрос не е в техен интерес. Просто си спомнете как беше осакатен и преиначен въпроса на последния референдум!

Плевнелиев - президент! Пак ще гласувам за него. Само той чува думата на народа.

Да бе, ти си луд, но по вероятно е да си платен

Плевнелиев заедно с господаря си Борисов са тежката болест за България, която трябва да бъде излекувана.

за тежката болест за България, съм напъно съгласна, но адресата е друг-коалицията на бсп и дпс и един болен националист, които не е никакъв нациналист , а наи-чист и прост путинист.