Вече няма съмнение - в Америка всичко е възможно

В Америка дойде промяната, заяви Барак Обама в първата си реч като новоизбран президент на САЩ, пред повече от сто хиляди ликуващи привърженици в парка в Чикаго, Илиноис.

Обратно в новината

Коментари - Вече няма съмнение - в Америка всичко е възможно | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

ei raacisti.....tiya izkazvaniya za obama che e cheren i ot afroamerican proizhod sa pulna discriminaciya kum begovata mu maika....tya e begava, i e ot evropeiski proizhod........aman ot taya discriminaciya...tak mi se iska da byah cherna a ne begava

За Обамафан Прекланям се пред високата ти компетентност. Дале поздрави, но се усеща ,че неживееш в България, т.е., като мене, макар, че това няма значение : положителното ми мнение за коментара остава същото. Всичко е точно и написано компетентно. Шик

От форума се вижда, че ние булгаристанците сме много навътре в нещата, които стават в САЩ. Кой е Обама и с какво се отличава или прилича на Ленин. Много сме силни и по въпросите а сега на къде бе американци? И знаете ли какъв акъл трябва да дадем на Обама? Да вземе в екипа си Гоце, като политкомисар / там сега нямат такъв държавнически пост, но ще го открият, по необходимост/ , станишко като държавен секретар, Доган за шеф на фондацията Мартин Лутер Кинг, а бай Пешо, Р. Овч. и Гагаузов за икономически съветници. Р.П. пикльото с успех ще оглави ФБР. Без тези изтъкнати личности в областа на политиката и политикономията, новият Президент и САЩ не ги виждам. Тогава, Обама ще бъде Ленин, а САЩ уверено ще започне строителството на комунизЪма. Трябва да отскоча до Барак Хасан, да обсъдим някой технически въпроси от гениалното ни предложение. Така де, желязото се кове докато е горещо. Тук ми подсказаха , че наш'те хора не са биле американци. Ами нали според републиканците в САЩ и Обама не е бил американец. Щом в Америка всичко е възможно значи и за този нашенски супер управленчески екип има място при Президента на САЩ.

От форума се вижда, че ние булгаристанците сме много навътре в нещата, които стават в САЩ. Кой е Обама и с какво се отличава от Ленин. Много сме силни и по въпросите а сега на къде бе американци? И знаете ли какъв акъл трябва да дадем на Обама? Да вземе в екипа си Гоце, като политкомисар, станишко като държавен секретар, Доган за шеф на фондацията Мартин Лутер Кинг, а бай Пешо, Р. Овч. и Гагаузов за икономически съветници. Р.П. пикльото с успех ще оглави ФБР. Без тези изтъкнати личности в областа на политиката и политикономията, новият президент и САЩ не ги виждам. Тогава, Обама ще бъде Ленин, а САЩ уверено ще започне строителството на комунизЪма. Трябва да отскоча до Барак Хасан, да обсъдим някой технически въпроси от гениалното ни предложение. Така де, желязото се кове докато е горещо.

У Америката,брато, всичко е възможно-може да стане президент и нормален човек.Тука у Булгария не може.Цветалин Кънчев ша го изберем за президент.Глейте да не ви падне сапуна!

Уважаеми, По отношение на енергийните източници нещата не са такива, каквито си ги представяш и се изказваш относно... Чувал ли си за Никола Тесла? А бе момци, проявявайте повече любознателност и сериозен интерес, преди да се изказвате с такава компетенност.

Момък, явно не си разбрал подтекста на въпроса ми. Впрочем, май въобще не си разбрал какво искам да кажа.

Момък, явно не си разбрал подтекста на въпроса ми. Впрочем, май въобще не си разбрал какво искам да кажа.

Браво на Владо! Всичко в мнението му е абсолютно на место! Расистите в този форум - не мога да ги коментирам. Расизмът като мироглед е признак на сериозни личностни комплекси и психична неуравновесеност. На вечните многознайковци бих казал - хайде малко повече позитвизъм, стига с това провинциално черногледство, негативизъм и генерализации от рода на Всичките са маскари. За разлика от болшинството българи - всезнаещите вечни черногледци, мърморковци и мързеливци, повечето американци са великодушни, толерантни и позитивни хора. Впечатлен съм от благородната реакция на McCain. Някой може ли да си представи Станишев да каже за Бат' Бойко на пресконференцията в НДК в нощта след изборния ден думите, които МcCain каза по адрес на Обама? (Същото важи и за Бат'Бойко и за Болен Лидеров и за всички овни в т.нар. български политически елит). Изглежда у нас да си в опозиция се приема твърде буквално - т.е. контра на всичко, което идва от опонента. В САЩ хората (и политиците в това число) явно умеят да се обединяват около някакви национални каузи... това е характерно за великите нации. А нациите-джуджета се самоизяждат от конфронтации, нихилизъм, дребнотемие, завист и черногледство. Дори и да не успее да промени САЩ към по-добро, със сигурност Обама поне ще опита. Разните геополитически политикантсвания мен лично не ме интересуват. Важното е САЩ да подпишат Протокола от Киото за намаляването на парниковите емисии, да започнат сериозно да финансират и да разработват енергийните технологии на бъдещото - водородни горивни клетки, слънчева енергия, биоенергия, възобновяеми енергийни източници, защото идва краят на петрола. Д. У. Буш и вицепрезидентът му Дик Чейни (и двамата - петролни магнати) твърдо отказваха да приемат този факт. Пред задаващата се енергийната криза и проблемите с промяната на климата всички останали локални проблемчета са бели кахъри. За тези, които не знаят, според водещите петролни компании - ExonMobile, Shell, BP и TotalFinaElf, световният петрол ще се изчерпи около 2035г - това съвсем не е далченото бъдеще. Кой друг, ако не САЩ са обречени да поведат света към новата пост-петролна епоха. Подобно на преходите дърва-въглища в 18век и въглища-петрол в началото на 20век ни очаква глобален енергиен преход петрол-енергиен източник Х. В Западна Европа технологичните и финансови ресурси вече са впрегнати в изобретяването на бъдещите енергийни източници и технологии, но без държавна политика на световния лидер САЩ в това отношение изгледите за успех не са особено големи. Това Обама го разбира и това е неговата голяма мисия. Дано да успее... това ще е от полза за всички ни.

Дежя вю и неговия опит за мислене. Скъпи сънароднико, Дежя вю Твоето мнение за американците и за афроамериканците е същото както на бай Тодор от наше село. Кой не ползва презервативи,бе чедо? Явно гледаш само реклами с черни негърчета с мухи по нослетата, но това не е истинската Африка или Америка на юг. За да ме разбереш, ще ти дам само един пример: като идеш в твоето село и видиш изсъхнали, изкривени и без зъби български стари хора, какви са според тебе? Нима са за изхвърляне ? Обама е символична личност , както всички президенти в напредналите и развити страни. Президентит не са богове та да правят всичко за всички. Президентит символизират избирателите си, т. е. Днешна Америка. Обама е силен интелектуално, морално и стилно. Разбира се че има и други политици, не е сам, но е сигурно,че един интелектуално подготвен човек не става лесно марионетка, а знае кога, как и с кого да работи. Промяната е очевидна не само с цвета на к8ожата му, а с реалната му способност да владее избирателите си. Проблемите са много, но в Америка се решават с тактичност, демократично и с висока култура. Колкото до Ленин, Обама няма нищо общо, нито другите политици в Русия и в СССР. Не отричам обаче положителното и в отделни периоди на Русия. Русия е велика и днес и ще бъде сигурен партньор и на Америка. България трябва не да е разкрачена, а отворена към великите сили за да поддържа своите ценни исторически реалности и факти. Америка с Обама започва нова историческа епоха. Пръв президент от народа и избран от народа. Американски народ е единствен с многонационалността си и това го прави народ на бъдещето. Всичко останало е политика и празни приказки. Да е жив издрав Обама. Дай боже да дойде в България, ще видите как ще го посрещнат младите хора.

Ех, скъпа - всеки има право на мнение, но с претенциозния ти коментар (както и в други случаи) човек започва да се пита дали всичко ти е наред и какъв ти е полът. - Нищо лично. Сега по темата: Цирк или не е изборът на 44-тия президент на САЩ, все пак да го поздравим и да му пожелаем успех и да бъде мъдър. Чудя се само, след като премине еуфорията - как мислиш, че средният (бял) американец ще преглътне да вижда в продължение на 4 год. за Първа дама на страната си една чернокожа, която е лишена от харизмата на съпруга си. Засега изглежда никой не си задава този въпрос, но той може да се окаже фундаментален за бъдещето на новия президент.

Честито на Обама, да е жив и драв.Честито на Америка за избора на първия чернокож президент.Дотук всичко е ОК. Малко аналогии от историята.Ленин превърна един преврат в революция с лозунгите за мир, земя на селяните, свобода .Какво получиха руснаците-мира и свободата се замениха с иктатура,терор, концлагери, бяха избити повече от всички загинали във войните, които е водила Русия.Земя- не само че не ги оземлиха, но я национализираха.Горб и Елцин демократизираха СССР , като го ликвиди- раха.Лукан и сие така демократизира НРБ , че ни вписа в червената книга на изчезналите/животинс видове и народи/ Обама казва-Аз съм един като Вас .Да ама не.Той е милионер, а 300 милиона ли са милионерите в Америка. Неговата кампания бе най-добре финансирана.Сигурно не от бедните американци, а от големите финансови акули. Как той ще повиши данъците на богатите/тези които са го финансирали/, както заявява.Има нещо фалшиво. Обещава много социални привилегии за бедните.Използва в излишък лява риторика.Америка е свръхсила защото има инициативни кадърни богати американци. Ако той реализира левите си лозунги Америка след 15-20 години ще се превър- не в регионална сила. Съзнанието на белите американци се е извисило и те гласуват за чернокож президент.Хвала им.Ами дават ли си сметка как и в каква насока ще се развие съзнанието на цветнокожите.Ами ако настъпи обратен расизъм.Ами ако те си представят новата демокрация само като права/да не работят а по-заможните да ги издържат/, а те само да правят секс без презервативи. Явно за да спечели изборите Демократи- ческата партия заложи на етническата карта .Ние този филм сме го гледали. Демокрация е като солта.Ако е в достатъчна доза гозбата е вкусна, ако се прекали яденето се изхвърля. Еуфорията засега е разбираема, но утре ако Обама не изпълви обещанията си ще има голямо разочарование.Или ако този исторически избор отвори кутията на Пандора, Америка може да повтори съдбата на една саморазрушила се свръхсила. Пожелава им успех на американците.

Завист ли, злоба, тъпотия, не знам какво е това, което се излива тука, но сте МНОГО ЗЛЕ!!!

ПОЗДРАВЛЕНИЯ ЗА НОВИЯ ПРЕЗИДЕНТ НА САЩ! КРАЙНО ВРЕМЕ БЕШЕ НАЧЕЛО НА СВЕТА ДА ЗАСТАНЕ ЕДИН ПРОГРЕСИВЕН, ИНТЕЛИГЕНТЕН ЧОВЕК. Що се отнася до нещастните, невежи, расистки злобари в този форум ще кажа няколко неща: Да, президентът на САЩ е световен лидер, може тази хегемония да възмущава някои, но в крайна сметка така стоят нещата, колкото и да плюете. Второ, коментарите тук показват защо американците са велика нация, а ние сме едно племе от долни балкански субекти. Те намериха в себе си волята да не гледат цвета на кожата - нещо, което обикновеният булгаристанец явно все още не може да стори. Тъжно, но факт. Обама бил марионетка. А какъв е Буш? Той да не е по-различен? Само че кукловодите зад него провеждаха мракобесна в страната си и войнолюбива по света политика. Можем само да се надяваме, че кукловодите на Обама няма да стигат до подобни крайности. Наистина се радвам, че в Щатите се избра цветнокож президент, че на същите избори се одобри правото на жените на аборт. Битката за правото на брак на хомосексуални двойки е в застой дори там, но нещата явно вървят на промяна, така че и рано или късно и това ще стане. Сега са само регламентирани съжителства, но ще стане и брак. Просто прогресът може да върви само в една посока. Що се отнася до булгаристан и принадлежащата и сган, искрено се надявам след някой и друг век да стигнат американците в развитието си като граждани.

do vsi4ki tapanari,koitto si misliat 4e obama 6te bade skapoplatena prostitutka ili pionka v racete na bogati familii. ZA6TO BE6E ZASTRELIAN KENEDY???? za6toto e bil prekaleno: krasiv, bogat, umen, to4en i otkrit i ne se e podmazval i strahuval ot nikoi. ami tuk pri Obama govorim za podoben silen harakter , izkliu4vame samo 4e semeistvoto mu ne e tolkova bogato.

Интересно колко дни ще трае еуфорията преди да се усетят, че нищо не се променя? Аз казвам минимум 2 години

Здравей, Нео, Благодаря ти, аз съм беееееее. Вярно е с промивката на мозъците, якааааааааааа. Добр че поне някой ме разбра. Малко, но точно, ОК

OBAMA!!!! YES WE CAN!!!

Стига с тази американска мечта! В САЩ /които не изчерпват Америка/ не всичко е възможно за всички - както навсякъде другаде. Инфантилизъм е да мислиш и да убеждаваш другите, че всяко ваксаджийче може да стане президент. Поне засега такъв случай нито има, нито се очертава. А това че един цветнокож сега ще стане президент не е някакво чудо, то си има доста просто обяснение - например демографско. И с какво този факт променя НЕВЪЗМОЖНОСТТА всеки да стане Обама?

Naistina li pla4e6 ot vulnenie ili se ebava6?Kato se pozamislia mai e po-dobre da se ebava6,za6toto drygia variant ne govori dobre za psixi4eskoto ti zdrave.

kuklata e razlichna, kuklovodite - sushtite...

Честито на Америка за историческия избор на този страхотно харизматичен, интелигентен и позитивен човек. Дано помогне света да се промени към поне малко по-добро място! А всички, които просто си плюете отдолу - нямам думи за това колко ограничено, нетолерантно и откровено глупаво се изказвате... Плюйте Америка, но вие виждате само минусите й, а я преди това се огледайте малко около себе си и вижте каква огромна част от обкръжението ви е американски продукт... Помислете си за любимите си групи, за любимите си филми, сериали, любимите си книги - вероятно немалка част от тях са създадени именно от глупавите американци.

ето това е вярното мнение: Поредната кукла на конци. Нищо особено няма да се промени. Тоя път само дето е различна на цвят за да е по шаренко, че ....избирателя... на шаренко се радва.

Two freaks, two choices. The worst choice was made. Congratulations!

пет пари не давам какво е възможно в америка. реално погледнато след чичо Буш всеки друг е добре дошъл, щото текущия президент на сащ доказа за историята как един човек може да доведе целия свят до хаос.

прост народ сме българите

Достатъчно е да прочетеш коментарите отдолу, за да разбереш защо България е в това положение и защо няма да се оправи скоро. Американците със сигурност не са от най-умните народи, но сега направиха правилният избор. Дано той да се отрази на целия свят. Go Obama!

Искат да върнат лидерството си в света чрез втория начин на плуване - този път со кротце и со благо, и со по-малко кютек. Аман от грандомани. Иначе в балканската политика на момъка се забелязват тук-там някои положителни моменти (понеже има доста гърци между съветниците). Трябва да видим как да ги използваме.

Все ни разправят, че с САЩ е свършено, ама те си стоят и си управляват света, за ужас на такива като нас, които само мърморим и намираме кусури.

4eta komentarite i se divj,kolko sme lo6i.i o6te ne6to,nai-golemite rasisti sa balgarite.kolkoto i da se samozalagvame,kolko toleranten narod sme,komentarite dokazvat to4no protivnoto.balgarite sA OGRANI4ENI;ZLOBNI I ZAVISTLIVI

не е ли по-важно, че америка има Нов шанс. Защо са тези клеветнически думи за произхода и кожата на човек. Има ли значение какъв е от къде идва. Бялата кожа на бившия президент до какво положение докара най-могъщата в света държава. Така, че не е важно какъв си на цвят, а какви качества притежаваш. ХОРА, ПРЕСТАНЕТЕ С РАСИЗМА-ТОВА Е КРАХА НА ЧОВЕЧЕСТВОТО!!! Обединени расите сме по-силни.Обединени-ч ще върви на по-добро, няма да се стига до войни и омрази...!!!

Смейте им се!!! Това е все едно в България циганин да стане президент.

ПРЕДИ ДОСТА ВРЕМЕ ПО РАДИО ХОРИЗОНТ НАШ ИСТОРИК КАЗА, ЧЕ Е НЕДОПУСТИМО ЕДИН ТУРЧИН/АХМЕД ДОГАН/ ДА ХОДИ В ИСПАНИЯ ПРИ ЕДИН ГЕРМАНЕЦ(?)/СИМЕОН/ ЗА ДА ГО ВИКА ЗА ЦАР НА БЪЛГАРСКИЯ НАРОД..... ПОСЛЕ КОМУНИСТИТЕ ГО НАПРАВИХ МИНИСТЪР ПРЕДСЕДАТЕЛ В ИМЕТО НА БЯЛОТО ПЕТНО В ПАМЕТТА НИ, ЗЕЛЕНИТЕ ГОРИ КАТО ПОДАРЪК И ЧЕРВЕНАТА КРЪВ НА РАЗСТРЕЛЯНИТЕ ДЕЦА ЯСТРЕБИНЧЕТА. НЕ Е НЕВЪЗМОЖНО СЛЕД ВРЕМЕ БЪЛГАРИЯ ДА СЕ УПРАВЛЯВА ОТ СИМЕНЧО ХАСАН(3) ОТ ПАРТИЯТА ДПС И ПРЕЗИДЕНТ ВОЛЕН СИДЕРОВ И ДА ПОБРАТИМИМ БЪЛГАРИЯ С ЕГИПЕТ, ПИРАМИДИТЕ С ПЕРПИРИКОН, ТУТАНКАМОН С ОРФЕЙ И Т.Н.... НО МАЙ ВСИЧКО СЕ ПРАВИ ЗА ДА СЕ ПРЕВРЪЩА КРЪВТА НА ЕДНИ В ПАРИ ЗА ДРУГИ :-(

Аз не съм слушал обещанията на президента, но има лъчезарна усмивка и интелrгентно изражение. Да но има промяна във външната политика на Америка

абе, милена, просто парче такова, не може хора, които произвеждат совалки и атомни подводници, да са малоумници...нали процесора в компютъра, на който пишеш, е котструиран в USA, ма...или ти може би ползваш български или руски процесор?

Няма никакво значение кой е избран за президент, защото от него нищо не зависи. Президентът на САЩ е просто една скъпо платена проститутка, която играе по свирката на хората с парите. Обама е поредния малоумен послушко, който ще създава конфликти и войни за да печелят алчните американци. Погледнете предшествениците му, Буш-баща и син идиоти, Клинтън арканзаски селянин и малоумник, Рейгън второразряден актьор. Мъка е.....

Вече няма съмнение - в Америка всичко е възможно. - Е те това е коментар на бълг.медия. Обисновеният читател остава с впечатление, че в Америка всичко е възможно до степен, че човек просто няма притеснение да си прави каквото си поиска. - Нищо по-далеч от истината. Да в Америка стават неща, които не се срещат другаде, но те стават не случайно и не по нечия свободна воля и усмотрение. И т.н...и т.н. Но когато човек е от провинцията и без самочувствие като нас българите, нивото на журналистиката се изчерпва с подобни прозрения.

Обама е американскиа вариант на Горбачов, но тегли америка към това от което Русия избяга ......сиреч иде социализма в америка, а като победи комунизма те тогава ще ни стигнат американците

в САЩ може Обама да е първия, но в СССР първият бе Ленин.

в САЩ може Обама да е първия, но в СССР първият бе Ленин.

dano ne stane moda da izbirat 4ernilki za prezidenti ,4e u nas zar kiro 4aka...

Дано най-после Америка да успее за целия свят. Успех на новия президент !

Da vidim kakvi 6te gi izsere toia/sus sigyrnost 4erni xa xa/.

кво се плюнчите всички тя работата е ясна, освен това черния президент на щатите четете Нострадамус какво е предсказъл - идват последни времена!!!

Ще има да Цалуваме ... Да Цалуваме ... Да се Нацалуваме ... Срещу 82 джипа ...

Да е честит, да е жив и здрав новият президент на Америка! Дано света стане по-добър с този избор!!! На добър час!!!