Либералът Коморовски е новият президент на Полша

Кандидатът на либералната партия "Гражданска платформа" Бронислав Коморовски печели втория тур на президентските избори в Полша.

Обратно в новината

Коментари - Либералът Коморовски е новият президент на Полша | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Губят,губят, ама има 3 силни националистически формации, докато при нас Волен съсипа национализма, а това е необходимо на страна, намираща се на брега на ислямския океан!

Още една страна попада в клопката на глобализацията и сомоцелната "ефективност". Сценарият е известен - кратък период на растеж поради инвестициите, изкупуващи местните активи - после следват дълги години с високи данъци и робство за нормалните хора. А инвеститорите ще богатеят, спор няма. Ето погледнете България и Унгария и ако Ви харесва следвайте модела. Като ви ликвидират производствата ще прозрете истината. Световната свободна търговия е огромен проблем, който ежедневно разваля живота на жителите на Европа и Северна Америка. Разваля богатият и охолен живот и го заменя със свирепа конкуренция с третия свят. Изнася работни места към развиващите се страни и подпомага терористични режими /Китай/. На мене не ми пука, че е неефективно стига да имам дебела заплата, сигурна работа и огромни отпуски ! За целта се изискват високи мита, не свободна търговия.

Ами, честито на г-н Комаровски. Той между другото е от старо аристократично семейство....Що се касае до отношенията с Русия, то в очите на Русия Комаровски е по-подходящият кандидат.

Не гласувай ХАХО и ще те чуем как ще изокаш като ти го завре отзат големият руски брат.Такива като тебе закопаха България, гадино !

Големият брат който го завира отдавна не е руски. Има нема 25 години вече.

Поляците с този вот,се доближават значително в посока към еврозоната

принципно си почти прав...но точно в случая с Полша грешиш сериозно. Политиката на страната досега успя да стабилизира икономиката и за разлика от останалите държави в ЕС беше за пример (нещо, което не допада на Световната Банка). За пример бе и отстояването на националните интереси, нещо, което България не познава от около век. Полша не е САЩ, където републиканци и демократи в края на деня са заедно на масата...но някой трябва да се интересува повече...

Изграждането на ПРО в Полша е наистина пример за защитаване на националния интерес... на САЩ.

точно така, а другояче казано: на ЧУЖДИ интереси.

Честито на Коморовски или на които и да било.. Какво значение хората дават кои ще бъде такъв или онакъв. Всичките политици, дипломати и подобни са "една стока" - всички обещават много и не вършат нищо освен за себе си..Тъи че аз НЕ гласувам - няма никаква полза вярваите ми.