Коментари - Депутатите гласуваха една година уседналост за изборите | dnes.dir.bg
назад

Депутатите гласуваха една година уседналост за изборите

Една година ще е уседналостта за местните избори, решиха на второ четене депутатите на извънредно заседание за Изборния кодекс, което продължи почти 12 часа.

Обратно в новината

Коментари - Депутатите гласуваха една година уседналост за изборите | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

трябва да се чете внимателно. всички, които живеят в българия имат право да гласуват на местни избори. ако от 1/2 година живеят на ново място - имат право да гласуват на старото.уседналостта удря по автобусите от турция. а те са нещо ужасно. не пожелавам на никого да преживява това грозно явление - хора под строй слизат от десетки автобуси и решават съдбата ти за 2-3 часа ,докато ти само гледаш и се чудиш как е възможно в 21 век да има такава талибанщина. така че - и за това и за всички други промени в изборното законодателство - изборния кодекс си е много добър. от жълтите павета света изглежда по-различен, отколкото от избирателна секция в Делиормана или Тервел.

Да се забрани на българи с двойно гражданство да се гласува. На тези които не са си платили здравните осигуровки от 2000 година и данъците да не им издават документи за самоличност.

Много си зле, приятел. За неплатени данъци никъде не могат да ти вземат гражданството!

Не ме интересува нито кмета нито президента.просто сигналите че се върви към ПОЛИЦЕЙЩИНА тоталитаризъм са ОЧЕВАДНИ .а с каво помагам като живея в чужбина ли ами ще би кажа- всеки месец изпращам пари на трима пенсионери живееще всеки в собствен апартамент (не напразно го споменавам) та с тези пари те си плащат данък згради такса смет,такси за входа ,отделно плащат телефон,ток,парно , Интернет,пазаруват си .Всички тези пари се вливат в българската икономика и всички работещи в изброените фирми и служби взимат заплати ако щете и продавачката в кварталното магазинче.това са свежи пари за България. от тези ми "инвестиции" аз печеля добро здраве и спокойни пенсионерски години на 3 -ма човека в България. Сигурна съм че ако съм си там няма да им бъда толкова полезна даже и на себе си. а тук само за протокола -НЕ СЪМ МИЛА И НЕ МИЯ ЧИНИИ И ТОАЛЕТНИ осигурена съм аз и цялата ми фамилия и си говорим само на български.рекламата която правим на България е много по-добра от новините които идват от там. сега ми отговорете на този въпрос- може ли всеки около 40-50 годишен в България да поеме издръжката на 3-ма пенсионери (не говоря за месечните удръжки от заплатата тук аз също ги плащам)?Не ми отговаряите че те са се осигурявали ама парите са отраднати нито аз нито някой от вас ще се престраши да търси отговорност. също не ми пишете изтърканите забележки за неграмотно писане не съм на изпит а и е достатъчно ясно написано. малко вече писва темата за дезертьори,емигранти родоотстъпници и други клишета. ако има поне 10-тима тук от живеещеите в момента в България които не са се опитвали да скатаят данъци ,да не са забавили плащане или да са помогнали на родителите си в последния месец заслужават поздравления.дай боже всички да станем такива.

"Логиката" на Nemo сочи, че той е много тъп.

Подкрепям уседналостта. Според експерти такава има в много европейски страни. Има само 6 страни, в които ивеещите в чужбина могат да гласуват на местни избори - Русия САЩ и Ирландия. Много стани, в т. ч. и европейски имат срокове, след които се губят избирателни права в страната на произход. Канада 5г. Франция 6 години, Англия 15 години. Мног страни посволяват само на дипломати и военн да гласуват в чужбина - Индия, Израел, Ирландия. Този подход е резултат от разбирането, че трябва да се понасят последствията на избора и е нормално да се ограничат правата... още на хора, които не понасят последствията от своя вот. Правото на гласуване не е пожизнена рента, както го тълкува ДПС.

ВЗЕМИ СИ ОПРАВИ АДРЕСНАТА РЕГИСТР , А НЕ ДА СЕ ТАРИКАТИШ- ... И ДА, ЯВНО СИ ОТ ЗИМБАБВЕ С ТЕЗИ РАЗСЪЖДЕНИЯ....ГРЕШКА -ПЪТНИЧКА НА ДПС С АВТОБУСИТЕ ИМ....

Какъв е интереса на избирател живеещ на майната си, кой ще е кмет в селото му отпреди? А това, че министър е дошел от майната си да ни оправя бакиите си е негова загуба на време.

не може да гласува у нас, нито да се кандидатира за президент.

Тогава "българсоко човечество" спи зимен сън и едва ли ще се надигне и размърда, та ако ще животът на децата му да зависи от това. Защо да не са в понеделник - така и така никой не работи качествено и клинка. Има и трети вариант - да хвърляме листчета с гласа си от прозорците и от "Чистота" да ги събират и предават - ние знаем как и какво се хвърля и няма да ни е трудно.

"""На местните избори могат да гласуват само хора, които са живяли в съответното населено място най-малко през последните 12 месеца"""" Ако живея от 1/2 година в друго населено място, но в БЪЛГАРИЯ, то излиза, че нито мога да гласувам в родния си град, нито в града, в който живея и работя. Защо въобще да нямам право да гласувам?! Аз чия гражданка съм тогава? На Зимбабве? Ами щом няма да ми позволят да гласувам значи не ме броят на жител на България. Може ли тогава да не си плащам данъците?!

ВЗЕМИ СИ ОПРАВИ АДРЕСНАТА РЕГИСТР , А НЕ ДА СЕ ТАРИКАТИШ-СЕЛЯНКА В СОФИЯ ИЛИ ВАРНА - И НЯМА ДА ИМАШ ПРОБЛЕМИ....ТИКВИ... И ДА, ЯВНО СИ ОТ ЗИМБАБВЕ С ТЕЗИ РАЗСЪЖДЕНИЯ....

относно данъците-сме "за".и без това не виждаме къде отиват

Браво, крайно време беше да се спре с тоя изборен туризъм от Турция! Сега да вземат да приемат и закон за Доган или иначе казано който не ходи на работа в парламента да се отстранява от там!

Нека хора,които живеят в чужбина да си гласуват там,а ако искат да гласуват в България, то после да се върнат да живеят тук.Аз не искам други да ми избират управниците, а те да живеят при по-добри условия. Поздравление за депутатите,които са приели закона за уседналост.

Правилно. Който където живее и плаща данъци там да гласува.

Нека, ако има 2 избора за една година, да се правят наведнъж! Ще се спестят много пари и време.

А защо въобще трябва да се гледа уседналост и т.н.. Много по-просто и елегантно решение е, където си плащаш данъците - там да гласуваш. В деня на вота, отиваш да гласуваш с лична карта и документ за платени данъци. Който не плаща пряко данъци, няма да има право да гласува. Не съм привърженик на БСП, но от уважение към старите хора, пенсионерите да имат право на глас и без да са плащали данъци, но да получават пенсия заради натрупан стаж, а не социална. Така, управниците ще бъдат избирани от икономически активното население и заслужили хора.

Да и студентите които трябва и може ми са най ав това отношение ктивни няма да имат право да гласуват.

Отиваш да гласуваш там, където ти е адресната регистрация и студетска книжка вместо документ за данъци. Кое не ти е ясно още?

Да и студентите които трябва и може ми са най ав това отношение ктивни няма да имат право да гласуват.

Много се радвам за наградата която са получили ДПСто : )

Не 12 , а 60 месеца да го направят...Как хора които изоб6то не ги е грижа за БГ, 6те ре6ават сьдбата и! Аз сьм бьлгарин, живея в чужбина и не сам гласувал поне от 7-8 години. Така и трябва да бьде!

Мерудията на всяка манджа Мая се изходила и по този закон, както винаги - тъпо, но красноречиво, и много нахално - в типичен комуноиден стил. Пфуй! Отврат са тия типчета, крайно време е да се въдворят поне петдесетина от тях в затвора, може би това най-сетне ще попари мерака на останалите да се произнасят където никой не ги пита вече!

Не живея в България и подкрепям промените. Няма нормален човек, който ще лети, за да гласува за местни избори. Щото няма никакъв смисъл, а всъщност има право да гласува в държава от ЕС за местни избори също... И какво му (и) дреме на шлифера какво е местното управление на 4000км? В заключение, за парламентарни изборни няма изборни секции в огромна част от ЕС, но в Турция са добре организирани. Чудесно!

VIVA BB! VIVA BG!

по-добре качествени олигофрени,отколкото сбирток олигофрени.

Крайно време е в България да останат 2-3 партии ,както е в ,,другият,,свят,който толкова от емигрантите ни възхваляват.По едно време бяха към 300.Всички те смучат пари преди избори и после никой не връща.Колкото са по-малко на брой партиите,толкова по-малко хора ще се занимават с политика и наистина ще се отсеят качествените.Сега и кьораво и сакато/не визирам хората с увреждания,просто такава е приказката/ правят партия и ни заливат с помия.Много от българите са се поамериканчили,поевропейчили,поафриканчили и какви ли още не,отдавна нямат нищо общо с родината си.Не трябва те да ни определят и да влияят на изборите.Та една част от тях нито разбират,нито говорят български.Най-после се намери политическа сила,която да има куража да сложи край на това безумие.А за назначаването на районните кметове-добре би било кмета да си ги назначава,зада могат да работят в екип,а не както досега ,всеки изпълнява партийни поръчения.Все едно в една фирма управителя назначава шефове на отдели,нали?Какво страшно има ако това става и в един град?

Да бе да! Най-добре е да останат само олигофрени от ГЕББ и Атака!

Олигофрените от кръглата маса ги гледам вече 20 години. БКП и създадената от тях опозиция. Менкане на местата през 4 годинки и кражби на корем. Аре нема нужда!

Има един, който периодически реве: Бог да пази... и отечеството... и дрън-друн. НО - това е истината: "Добър вечер, уважаеми зрители. Спите ли? Поздравявам майките на наште ръководители. Довчерашни мухльовци, днеска дупета. Играят си на страшни безкомпромисни ченгета. И правят операции с позорни имена Октоподи, скариди, друга морска храна. А пред кабинетите ги чакат журналистките - Такива журналистки само да искате. Още не са я качили във джипа, А тя вече посяга и сваля му ципа. Такъв е животът! Поздравявам всички вестници И главните редактори, и техните заместници. Всеки пише за всичко, а от нищо не разбира Толкова е гнусно, че не ми се коментира. Не ми говорете за закон и конституция. В тая държава всичко е проституция. Пак ли ще живeеш във лъжа? Нема такава държава! Пак ли ще търпиш и докога? Нема такава държава! Няма смисъл от това И последната илюзия умря В тая страна На власт е глупостта. Добър вечер, уважаеми зрители. Спите ли? Колко данък ще вземат на народните будители? Двама-трима студенти уморено протестират Няма шанс тук за тях най-добре да емигрират. Силиконов живот, силиконови цици Силиконови мечти и фалшиви политици, Всичките живеят в неква тъпа реклама, В която свободата е сравнена със салама. Новините започват със дебат за бюджета. Кви дебати, ебати! Депутати ментета. На трибуната качва се някакъв педераст. Педераст, педераст, но облечен във власт. В устата му глупости, в очите му злоба Той тая власт ще я стиска до гроба. А щом свърши поредният смешен дебат, Ще отиде да чука в Студентския град. Пак ли ще живeеш във лъжа? Нема такава държава! Пак ли ще търпиш и докога? Нема такава държава! Няма смисъл от това И последната илюзия умря В тая страна На власт е глупостта. Добър вечер, уважаеми зрители. Спите ли? Или чакате да дойдат поредните спасители? Колко пъти се повтаря старата история Изхвърляме единия, прегръщаме втория. Някой знае ли как един милиционер, Внезапно събужда се милионер? И нали уж са нови, а пак са си същите. Правят се на шефове, гледат мрачно, мръщят се. Изведнъж става ясно, че са пълни с имоти Изведнъж става ясно, че са пълни идиоти. И какво да ги правим сега тия кавали Щом така или иначе сме ги избрали? Не ви ли омръзна да ви лъжат на дребно? Не ви ли омръзна да живеете бедно? Докога ще си траем вече става банално Толкова ли е трудно да живеем нормално? "

Кое му е истинското в това Слави-Сиромахово творение ? Славчо 15 години прави пари от измислен национализъм топлещ сърцата на бедните Българи ! Иначе много работа има още.Герберите доста издънки направиха но си мисля че хващат правилния път и като цяло се справят доста по-добре от Червено-Турската пасмина и командира на вагона ....

Абе Росене - ти или си на 22, или си живял на Луната, или си тотален хахо, или си наплашен до мозъка на костите си, та пишеш такива тъпотии? Кви гербери, кви пет лева? ГЕРБ е измислица - последна фракция на наследници на комунярската мафия която затри и разпродаде България! Това е сбирщайн от нихилисти и ментърджии, а не политическа партия! Няма един техен член, който да не е сменил поне две политическки боички, докато не е узрял до идеята да ЦЪФНЕ като гербер! За какъв ГЕРБ пишеш, като дори самата абривиатура буди див потрес у западняци с малко повече сиво вещество и предизвиква истеричен присмех, точно като при превода на абривиатура НДСВ... Национално Движение Симеон Втори.. малко преди да умрат като активна фракция на комунярите, царските идолоопоклонници се усетиха, че в Европата ги вземат на подбив та решиха да си променят идеята за името на абривиатурата, като тотално допредизвика присмех у следящите българската 'политика' международни коментатори.. От две-три години с подобен присмех ни гледат и всички англоговорящи... Всъщност, 'гербероподобните' имат странен навик да ползват в речника си - пък и да вкарват в законотворчествата си - непреводими думи и изрази, с които тотално замъгляват мозъците на всички езиковеди и преводачи... Партия с име - Гражданско движение за Европейско... е, хайде разберете сега, коя от партиите в ЕС не е също за Европейско развитие... и как може име на партия да прилича на партиен лозунг, без да е ясно каква политическа сила представлява? Демократи? Либерали? Консерватори? Социалисти? Социалдемократи? Християндемократи? Радикали? Неолиберали?.... няма такова нещо - у нас имаме партии - плакати... Шарении за предизборна украса при симулиране на избори...

И кво ..."Чакаме поредните спасители..." Слави и компания...да, да! Иначе текста е много ревУЛИЦИОнен, направо да излезеш на площада...И кой го прокламира..тези които спомогнаха за ОПРОСТАЧВАНЕТО И ЧАЛГАРИЗАЦИЯТА на малкото население останало на тази територия...поредните пишман революционери с рейтинг! Чиба...

Това творение на учиндолски селянин ли е? На този дето стоя мирно за Васил Илиев, а после като видя, че оплешивява се стрига срещу мутрите? Чалгара без приятели? Това ли ти е идола. Смешко.

всички са милиционери, т.е комунисти *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Господа, другари Гербери, вие надминахте "великата и "единствената партия", заради която нещастния ни народ е на дъното на Европа по стандарт и демокрация. Всичко трябва да е във вашите ръце, централизирано както при "тато". Има ли умни хора в тези управленци та слагат правата на гражданите в един кюп. Едно село с 150 жители има право на избор на кмет, а на един район от 250000 жители на София, ще му бъде "назначен" кмет по презумпция на някой политически олигофрен, каквито се срещат напоследък в ннякои среди. И това, ако е демокрация!? БОГ ДА ПАЗИ БЪЛГАРИЯ от такива демократи!

Така е. Не е правилно хората да не могат да си избират кметовете. Но поне има и добра новина - за принципа на уседналост, което се надявам да елиминира етническия вот и изборния туризъм. Процеси, които дълги години ерозираха политическата ни система и стабилност и прокарваха чужди интереси в България.

В Англия районните кметове също се назначават. А за закона, жалко, че се забавиха два месеца...ДПС-то пак ще спечели в смесените региони и ние българите пак без работа...още четери годинки на под турско:((

Я кажи, ама честно, без да търсиш в и'нет, кой е районния ти кмет? А ако случайно знаеш, я питай някой съсед, който е гласувал, дали се сеща кой е! Снега като ти затрупа улицата не псуваш районния кмет, а псуваш градския кмет. Е за къв чеп тогава, баш кмета да не си избира хората с които да работи по райони?! Нека, който носи отговороността, той да си избира и екипа с който ще забъркват кашите ;)

не се тревожете, няма да им се смеем, те и през деня са същите недоразумения, но поне през нощта не ги чуваме и виждаме и не ни лазят по нервите иначе работа не вършат и за пет пари..

На извънредно заседание, което ще продължи поне до полунощ, парламентът реши... Някой може ли да ми обясни фразата от заглавието? Неграмотни Българи, или незнаещи езика ни чужденци списват сайта? На луди ли ни правят, или те са луди за вързване? Какво става по дяволите!

Няма грешка, то е било решено, преди заседанието.

не разбрахте ли,че наи бизкия път до комунизма е демокрацията

Давам пълна подкрепа,за промените в Избирателния кодекс! Точно така! Уседналостта е важен елемент в новия ИК,защото,не може повече да се търпи тази посмешица и подигравка,която се разиграва по време на избори. Нужно е да има и още едно допълнение: Да нямат право да гласуват гражданите с двойно гражданство!!! Който милее за България,и иска да гласува за нейните институции,ще е гражданин само на нея,и ще живее тук! Без значение,дали този човек е българин,или с друг етнически произход! Не да живее в Щатите,или друга държава,и с цел да облагодетелства една ,или друга партийна кандидатура,да идва и прави намеса в истинността на изборите. Казва се,че плащал данъци.Кои данъци?Сгради,смет? А ДДС,който е във всяка стока,плаща ли?Къде пазарува? В магазина на селото,или в Истанбул,например? Стига партизанщина! Изборите,ще са само ,за българските граждани,които са тук в страната,и понасят незгодите и икономическия хаос! Стига глезотии и хленчене ,от разни ненаситни , недовършени политически лигльовци!

Значи, това е новата идеология за оправдание на паразитите в НС да отрежат над 2 милиона български граждани в чужбина да гласуват. Те всички плащат 4 пъти повече от тебе данъци в България .Това е добър повод да ви осъдят на международен съд и да ви увиснат джуните пред света. Но срама ви ще бере цяла България. Вие не сте реалист, вие сте поставен демагог и манипулатор.

Плащаш ги,но в чужбина.Щом си голям патриот работи и си плащай данъците в България.Не плачи на чужди гробища.

А Вие "народът",как не се срамувате на пишете тези низости за демагогия,и други негативности? Написаното,е самата реалност. Тук става дума за избори,и правила на тези избори, а не за изпратени пари. Не трябва,всичко да се измерва само чрез парите.Тук става дума,за стабилитета на държавата ни.Страната ни се води ,че е в ЕС , но ние,нейните граждани,не сме реално там,защото никога не са ни искали.За тях е важна територията на РБългария,а не българските граждани.И е време,тези,които не са напуснали страната,а не парите,да диктуват бъдещето и!!!

Напълно споделям това мнение!

Хайде фесовете да не се репчат толкова. Живея в Холандия, гласувах в нашето посолство за нашите избори. Преди около 3 месеца гласувах и на холандските МЕСТНИ избори. Нямам холандско гражданство и не го искам. Ами сега? Местанчо нека да коментира

Това пък защо: "Новият изборен кодекс (на герб, разбира се) увеличава двойно парите, които партиите могат да харчат за избори. Прагът вече е по 4 милиона лева на партия..." Остатъци от магистрали или?

Чака ме я: "Президентът Георги Първанов твърди, че министър-председателят Бойко Борисов става "толкова по-зъл, колкото нещата отиват по на зле". В интервю, публикувано днес във в. "24 часа" държавният глава отбелязва: "Имам чувството, че неговата агресия нараства обратно пропорционално на резултатите, които има в управлението. Той търси начин да избие в публично-медийна агресия, която за мен е необяснима". Георги Първанов открито се подиграва на Борисов като твърди, че било най-логично следственият Алексей Петров да бъде кандидат за президент на премиера. "С него са бизнес партньори, т.е. имат си доверие от началото на прехода", заявява президентът. Първанов все пак обещава да подпише указ за обнародване в "Държавен вестник" на бюджета за 2011 г..."

Гоце стана най-известният национален предател , когато даде орден "Стара Планина" на Доган за заслуги в грабежа на родината и спазване на етническото потъпкване на Българите в Кърджали

някои знае ли какво е кворум в тоя парламент

Да, Цецка да е там и лампите да светят :)))

Мая Манолова е комунистическа к...

Депутатите от двете страни са се дърлели НЕ по същество, а единствено за своите интереси. Няма нови изборни правила, всичко е старо като време ОНО. България продължава и в 21 век с този си избирателен закон да има най недемократичната и КРИМИНАЛНА избирателна система в Европа, която подменя изцяло вота на избирателите и пак същите политически играчи ПОМЕЖДУ СИ ще си разменят местата във властта ,вътре в кастата. Баба Партия няма намерение да изпуска властта. Не виждате ли, че старите политически партизани, досега стоящи в сянка, започнаха да се показват по ТВ и медии- Русевци, В.Вълковци- имат намерение отново да влизат във властта. Що не, след като България 20 години няма съдебна система, който да спира престъпниците да се стремят към Парламента. Трябва да осъдим избирателния закон на международен съд, да покажем неговата антинародна и криминална същност пред Европа и така можем да анулираме всички избори в последните 20 години.

Каква стана тя? Да не би самата Свиня Майка да се кандидатира за кмет и вие да не можете да гласувате за нея? То бива бива, ама...

За герберите, чиято простота е всеизвестна: София, Пловдив и Варна са най-големите градове в България. ТОЧНО в тях - няма почти НИКАКЪВ електорат на ДПС! Ако някой е искал да избегне "гласуващите екскурзианти" - просто е трябвало да провери в кои градове те са болшинство... Но - злобна отмъстителност, съчетана с нисък интелект - ттаааакъъъв ще го... пипате, че... Е, България няма да загине заради шепа милиционери - сами ще се изядем, но не точно сега.

Абсолютно сте прав! Но именно в Сфия и Пловдив гербаджиите искат да спечелят изборите служебно и да назначават когото си поискат, а не тези хора, които ние бихме избрали. Мутрите, стругарки (бивши партийни секретарки) вчерашните физкултурници и милиционери искат да ни управляват вечно. Срам и позор!

Защо никой не ви обича? Само роднините и интересчиите, но това не е любов, а надежда да получат трохи от откраднатото от вас! Обичайте се. Обичайте се помежду си, целувайте се, мъжки...

Утрешните новини: "На извънредно заседание, което продължи до полунощ, парламентът реши управляващата партия да не бъде избирана пряко от гражданите, а да бъде назначавана от другаря Борисов."

Братя българи нека всеки който обича България и най вече мили избиратели от София Пловдив и Варна не гласувайте за предложените марионетки от партията на най крадливите като Ц.Ц. ленторезачи като Б.Б. и т.н. а така също и за техния фашизиран сателит чиито лидер прослави България по света с доброто си възпитание. На бунт срещу тази сган и да не им се позволи да присъстват в президентство и местни парламенти.

Браво на ГЕРБ,защото най накрая се намериха сърцати патриоти,за да осъществят отколешната ни мечта да гласуваме без екскурзиантите на Доган!ГЕРБ и Атака остават в историята със златни букви!Всички останали са по...к..ци!

Не само това.. То просто си и няма логика някакъв който не живее в моя град да гласува кой да ме управлява мен и кой ще харчи моите пари събрани с данъци.

ideyazabulgaria.org

Кой мари Мацо не живеещ в твоя град? Брат ти или сестра ти, намиращи се гурбетчии в чужди държави да издържат теб и родителите ти, на които родината им България не може да осигури нормално човешко препитание, стандарт и старини? Това ли са оправдателните приказки на обединената олигархична каста в НС която лъжи народа си, че спира изборния туризъм, за да лиши 50 00 български изселници в Турция от гласуване, лишава над 1 милион български граждани намиращи на навън не по свое желание, а защото попаднала о ограбена от собствената си новородена класа България , не може да подсигури труд ,заплащане и стандарт в собствената им родина. Същите тези наши граждани които наричаме емигранти, миналата година са внесли най големите инвестиции в Блъгария-над 3 милиарда евро, за да не умре България от глад. Ма ти Мецо си един от редовете на крадците, щом говориш тук такива простотии!

Хахаааа, Лютви Местан се възмутил? естествено, ограничаването на електоралните гласове г-н Местан ще смути малко благополучието на върхушката от ДПС :) Е, кокал лесно не се дава, така че г-н Доган ще се понапъне и ще измисли нещичко нали? Зер, не само Вие г-н Местан сте заинтересовани от личното си благополучие нали? Нищо, нищо, скоро ще се погрижим лично за върхушката от ДПС, да не и липсва нищо и да запомни :)))

което Костов направи преди години, отнемайки правото на хората да избират районните си кметове, за да ги назначава той. С други думи конците им се дърпат от едни и същи кукловоди. А публиката на парламентарното позорище трябва най-сетне да схване , че демокрацията няма.

До кога ще ги траем тези търтеи в парламента?

много започнахме да приличаме на щатите ...

поредната пародя, всичко е едн аизмислица и смао луди има там!!!!!!! *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Може и да стане ,така както Герб едва ли и предполага:хитрата сврака с двата крака!

няма коментари?!? Ами тогава стадото явно си заслужава да го стрижат. ГЕРБ набързо отмениха още едно важно гражданско право. На кой ли му пука...

Кое твое гражданско право са отменили?

104+48+6=158 присъствали. Както винаги стотина липсват.

аз бих казал 134 са гласували от 240 депутати избрани от под 50% от Българското общество.... Такива заседания бих ги нарекъл недействителни и властване на един над много. крайно време е БГ да се закрие като държава или поне да ни се даде статут на бананова република.

Аз пък бих казал, че след като не си отделил 30 минути от "безценния" си почивен ден за да гласуваш, явно не те интересува какво става около теб. Предпочитам на такива хора гласа им да не се чува!