Нинова: ГЕРБ избират чуждите и големите интереси

Левицата внася Закон за храните, с който се задължават веригите с оборот повече от 2 млн. лв. да предлагат определен процент българско производство.

Обратно в новината

Коментари - Нинова: ГЕРБ избират чуждите и големите интереси | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

ДО: ьовиги- Браво, Пич! -най-смислено изказване- кратко, точно и ясно

Курнелио,ще ми се предложението ти за българските стоки да влезе в сила още днес.Тогава и младите хора,които не са били родени или са били малки,ще видят какво значи Лукановата зима,Виденовият глад.Празни рафтове,опашки за всичко или ще стане както по Татово време-провинцията работеше само за София.Въпреки това се редяхме за всичко-храна,дрехи,обувки.Асортимента беден.Радвахме се когато си намерим на обувките,нищо че цветът им беше само кафяв,черен или бял.Важното е че имаш обувки.Същото беше и с храните-търсиш шоколад,радваш се че си намерил вафла.Ако се направи разчет на производството,може би ще се установи,че всичко е унищожено до степен на невъзможност да задоволиш и 5%,а камо ли великите 70%и 50%.Може би ще стане ако всичките селяни,като теб,се върнете по родните си места и започнете да работите,а не да разнасяте скъпите си тоалети на жълтите павета.Стига с тия селски приказки,лъжи и манипулаций,защото ми писна.Разграбихте държавата,унищожихте всичко,харчите,откраднатото,зад граница и ръсите простотия,след простотия.

Нинова,защо сиренето,киселото и всички т.н.млечни продукти не съдържат мляко?Много просто,защото няма крави,кози и овце.Ходила ли си,поне веднъж без кола,из българските планини?Където са били пасища сега виреят тръни.Няма едно животно да го снимаш,поне.Над Триград са гледали,каза ми го местен човек,по 40000 овце и крави.Сега няма нито една.Тези приказки,вие добре знаете,че са чиста лъжа.Добре знаете,че участието и прилагането на план Ран-Ът/План за разорение на България,от 1990г.доведе до унищожението на повече от 2200предприятия,на земеделските стопанства и на хилядите малки обекти от сферата на търговията и услугите.Ето това направихте,след преврата.Такава 100% приватизация не е осъществявана в нито една държава на планетата.Ако не бяхте откраднали всичко,сега по пазарите и в магазините,щеше да се продава наша продукция,която предпочитам.Няма лека и тежка промишленост,няма селско стопанство,няма земеделие,няма никакво производство,тя седнала да лъже хората,че иска магазините да бъдат зареждани с наши стоки.Ако някой някъде произвежда то е толкова малко,че едва ли може да запълни рафтовете.Вашата алчност докара България до пропастта.

Нинова: ГЕРБ избират чуждите и големите интереси А руските интереси не били чужди, според Нинова.

Ало, за свободна конкуренция да сте чували? Държавно насилствено регулиране на пазара има само при социализма. Откъде накъде ще ми ограничават избора?! И още - Курнелийо, що реши, че тия, които не харесват ГЕРБ, харесват БСП + ДПС, щото вие си вървите комплект?

Между първи и втори тур ще се обърнем към всички българи, които не харесват ГЕРБ в управлението."- простотия отвсякъде! Като сте много "ербап" се обърнете към онези, които са харесали вашето управление. Обяснете им, че след ГЕРБ ще дойдете вие, с Виденовската зима, със зачеркването на нули от стойността на лева( нали пенсионерите питат къде отидоха парите им - там отидоха, в трите нули), с Пеевски начело на ДАНС, с Василев начело на КТБ, с Р. Овч. начело на енергетиката ни и т.н. Току виж сте събрали 4-5%.

Поправка - Чуждите, Големите и Овалните интереси.

Чуждите орални руски интереси какво ги правим?

.... а днешната рекламна статия за радев кога, айде пускайте я вече или не сте получили материала от посрано..... днес цепеницата е на посещение в градските кенефи-ще ни показва хигиената там на какво ниво е ......

Моника я подготвя в момента

За Курнелия няма ли съд и проКУРатура. Престъпниците на свобода, а нормалните превърнаха в престъпници!

24:00 посред нощ и сте грипясали яко. Влизате в малка денонощна аптека на центъра. Половината от рафтовете и са заети от Аналгин, тоалетна хартия и кърпички за ръце. - Нещо за грип да ми предложите? - Няма братче, преди малко дадох последното лекарство, зареждам малко, защото нямам място, а и половината оборотни средства съм ги вкарал в тоалетна хартия, ако желаете да ви предложа две ролки българска хартия да се секнете. - Благодаря, дай ги на Нинова

Който и да съм питал мои познати,дали ще гласуват за Мамата на Нацията,всеки ми вика да не сме луди,а вие бихте ли гласували???

ти имаш и познати?

Да.Ще гласувам за нея.Защото не мога да вярвам на човек излъгал два пъти за последните месеци народа ни.Единият път за любовницата си и втория път че е хвърлил оставка за несъгласието си с Ненчев.А колко ли пъти ще ни излъже през мандата си.

за една толкова простовата жена която ще представлява България по света и ще се държи като продавачка от женския пазар. Не ви ли е срам малко. Толкова ли се подценявате. Оставете Радев но тази е направо...

Някои по възрастни си спомнят, когато в БЪЛГАРИЯ царстваха създадени от такива като тази комуноидиотка, текезесета, дезесета, фабрики по руски технологии какво беше !!! ВЛИЗАШ В БАКАЛИЯТА, ОПАШКА, А НА ЩАНДА НЯКОЛКО ПАКЕТА СОЛ, ФИДЕ, ГРОЗДОВА, ПЛОДОВА, СЛИВОВА, ОЦЕТ, А ОПАШКАТА ЧАКА ХЛЯБ !!! ОТИВАШ В ЗАКУСВАЛНЯТА А ТАМ БАНИЧКА И БОЗА. ОБИКАЛЯШ КАТО НЕНОРМАЛЕН И НЯМА!!! ДА НЕ ГОВОРИМ ЗА ТЕЛЕВИЗОРИ, ПЕРАЛНИ, А ПЪК ЗА ДА СИ КУПИШ КОЛА ИЛИ ЖИЛИЩЕ, ПРОСТО ЗАБРАВИ. И ТЕЗИ ИМАТ НАГЛОСТА ДА ИЗЛИЗАТ, И ДА ДАВАТ АКЪЛ !!!!

а знаете ли че в Полпа например тези вериги не бяха допуснати до центровете на градовете за да се запазят малките магазинчета и поминъка на малките семейни търговии. Големите чужди вериги са по околовръстните шосета в градовете. И те ли са комунисти или просто си защитават интересите на гражданите и родните търговци.

А не бе. Не е защото е по-евтина земята, а само паркингите им са по 50 декара. Не е.

... и в КОЙ съд и с КАКВИ аргументи ще се отстоява дискриминационната граница от ТОЧНО 2млн? Защо не е 20 млн или 20хил? Тотално неизпълнимо притивозаконие... Може да има начини за подпомагане на месното производство, но това НЕ Е начин. Смешно хвърляне на пополистки прах в очите на хората - НИЕ колко сме добри и мислим за България, а другите - колко са лоши...

Така наречените инвеститори които винаги са на загуба за да не плащат данъци изнесехо стотици милиони печалби под една или друга форма е, нямащи дори банкови сметки в България за да не могат да ги контролират е време да бъдат поставени на място. Някой от тук коментиращите знае ли как се построиха тези ламаринени магазини ? С таксите за достъп които събираха от производители и търговци. По 2000 лв за да влезеш да продаваш. И при 500 тъговци на магазин ето ти голямата инвестиция. И закона за отпадане на таксите Българския президент Плевнелиев се опита да го блокира. Защитавайки не българските а корпоративните интереси. Хубаво е някои неща да се знаят преди да се коментират. СРАМ

... с лукойл да започнат....

редно е със всички да се започне.

Нинова,разбирам да подкрепям българското що се касае за облекло,обувки,но храни ...няма никакво качество.Какъв хляб ядем,какво брашно,какви кори за баница,какво мляко,сирене е няма качество в нищо,или ако нещо е качествено и решиш да го кпуваш ,развалят го.Печалбата е девиза на твоите олигарси производители.Давайте им още подкрепяйте ги /като банката ктб/те ще продължат да ни тровят.

Кажи си мнението.

МИНАВАТ НЯКОЛКО ПЪТИ КОНТРОЛ

Живеем в света на Оруел - лявото е дясно, дястното е в центъра, а центърът е в ляво. Впрочем, на над 2 милиона българи (почти 1/3 от населението) живеещи под прага на бедността им е все тая, с коя част на устата - лявата или дясната - канибалите псевдобългарски политици им "ръфат месата".

Борбата за Място в Обществото започва от забавачката и продължава цял живот.

Нинова, социалистко същество, не се занимвай с веригите и цените им. Откъде ще ти намерят достатъчно БГ боклуци, та да попълнят квотата бе?!?!?!

От кое посолство пишеш ,бе трол?

Хайде по-можещите, да изядат на едно ядене по една подкова суджук и после да кажат как се чувстват следващите 5 часа.

много да си поговорят и за СЕТА... ама ,но не и дадоха тая възможност... щото бързаха да и заложат капана... със скандала в парламента... Не им се получи. Хубаво би било Националната телевизия,Нова и БТВ да отделят време и да дадат гласност на това споразумение като поканят и подходящи експерти. Гледах предаването на Мая Костадинова по канал 3 за СЕТА. Беше поканила една жена която направи за две стотинки гербера евродепутат Андрей Ковачев,който се включи в ефир. Не знам коя беше..но го накара за се изпоти и го хващаше натясно на всяко негово изречение. Това не ни се предлага да гледаме! Защо?

... гледах, доста изкривяваш нещата... да не кажа че лъжеш най- долнопробно

и да прецени. Дай пример за лъжа.

Който гласува за Гроб,и мама на нацията,Мрази България и себе си,или е платен Соросоиден Боклук,както един Благовест Кирилов от Район Изгрев,прякора му е КРАДЕЦА НА ВОДКА. Мамата на Нацията ке падне на 06.11.2016г неделя.

Който гласува за ГЕРБ, значи е срещу ДС и ще бъде наказан!

Нинова, стига предизборен популизъм!! Пазарът сам трябва да се саморегулира на база търсене-предлагане, цени и т.н. Намесата от страна на държавата не ще бъде никак коректна. Сега не бих искал тук да чета лекции по икономика. Има други начини, по които държавата трябва да стимулира дребните производители и търговци, а не с командно-административни методи да се меси в бизнеса. То и теб може да те попита човек, защо синът ти учи навън, а не тук, нали? Има си причини. Почти същото е.

пазара в Германия и Франция както и месните производители се подкрепят от държавата до обикновенният потребител. Затова и са такива държави защото осъзнават какъв им е интереса и подкрепят родното и локално производство. Във всяко едно кулинарно предаване се набляга на това че продуктите са с регионален произход !!!! Направете си изводите

Ти произвеждай и ми продавай отровата, пък аз ще я предпочитам, защото си българин.

... подкрепят се, но от самите клиенти, които предпочитат при еднакво качество на предлаганите стоки да изберат родното и политиката е такава да рекламира родното, посредством форуми, организации, но ако няма качество стоката както е при нас, това няма как да стане там......

Петре, абе за 27 години не ви ли дойде акъла в главите, че няма такъв филм, като "свободния пазар"?! Всеки пазар е относително свободен и се регулира от държавата, щото в противен случай "невидимата ръка на пазара" ще ти бърка много дълбоко в джоба.

Подкрепян напълно. Nе ме интересува като потребител кой ще внесе закона. И ГЕРБ да бяха щях с две ръце да ги подкрепя. Все ми е тая дали е Нинова,Минова или Дарадинова. Много политика има в живота ни, прекалено много. Време е обаче да държим на нашето на нашия интерес и на това добавената стойност да остава в страната. защото тези производители плащат данъци,заплати тук и сега в Бълхгария и ведин ден на тях ще се крепи социалната система а не и другите инвеститори които си правят каквото искат с подкрепата на продажните ни политици.

за превописните грешки !

Качеството на храната в България си личи по овала, който се носи пред всеки българин.

Корнелията отново е в режим на истерия.........

"Нинова: ГЕРБ избират чуждите и големите интереси" Бойко Борисов избра интереса на Голямата и Велика Русия и вече строи АЕЦ Белене. Някой да има нещо против?

Дай да си говорим за Белене като стане. Боцко няма да го построи, нищо че обича да се изживява като хан Омуртаг. Той да вземе първо да завърши прословутата ограда с Турция, че зимата идва.

Бойко Борисов вече започна да строи АЕЦ Белене, а ти още се занимаваш със зарзават:)))

"Нинова: ГЕРБ избират чуждите и големите интереси" Много е просто. Избират тези които имат и дават пари. Българският народ нито има нито дава пари...той не е интересен за политиците. Меркел е интересна защото раздава евра по разни програми за "развитие", Америка за България е интересна защото има бюджет от милиони, готава да ги даде на най послушният. Така се работи в българската политика и нито тези нито следващите избори ще променят това!

нинова ти опитала ли си салам орехите,сирене маджаров,мляко боженци,българско краве масло независимо каква марка е всичко е менте.И да ги подкрепяте ,хората вече разбраха ,че нищо качествено не се произвежда.А защо е така ,вие трябва да кажете?Производителите искат само печелба ,без качество.Даже и вносителите за България произвеждат пак некачествено.Да вземем вносните шампоани,прахове,сапуни,нищо няма качество.Всичко е менте,като ДЪРЖАВАТА ни.Като вас ПОЛИТИЦИТЕ най големите крадци.

Стандарт "Стара планина" тя тя ли го въведе? Може би ГМО.то ще допадне повече.

... точно щото го има този стандарт, не виждам защо се репчи кУрнелия..... произвеждай и се конкурирай, когато е хубаво, хората ще си го купуват, ама не е... нашите са таркати с трици ловят маймуни... та ей заради това от нинова нужда няма... ще закриляме родното щото е гадно и правено през пръсти да генерира големи печалби.... ай сиктир...

Другари. Гласувайте за нас, че сме поели едни парични ангажименти, другари.

БСП ще ми каже какво да продавам и по колко! Я, в кереча! Като едно време партийния секретар...хайде Бай Иване с воловете и нивите в ТКЗС-то! Крадци=комунисти и пребоядисани социалисти.

Ама защо така обиждаш баба Цецка РабФака и тя е била партиен секретар в БКП?

Леди Курнелия: За бога братя, купувайте бензин само от Златев. Нека подкрепим българското

Доколкото знам Златев е пръв приятел на бай хуй.И спонсор на ГРОБ

Смешници.

Кури ни казва, БСП и ДПС са два отдела в една и съща фирма - ДС. така трябва да се разбира нейното предложение точно в избирния период... Радев ще е подлогата на ДПС-БСП разбирай ДС!!!!

Абсолютно сте прав.

ай лятото беше когато от "Активни потребители" изнесоха едни нелицеприятни факти за качеството и съдържанието на едни родни млечни продукти -на цени го бяха докарали, ама на съдържание - хич! Та в тази връзка - ЗАЩО трябва да ям некачествена продукция, само защото е накичена с етикет "българско"?! Да, знам, че гаранция и за чуждото няма ( и то защото "отговорните институции" ги мързи да си вършат работата), но не съм чак такъв патриот, ч да рупам каквото и да били само защото било "родно"! Или казано с една дума - не става само с количество! И качество е нужно!

Тези тук няма да те разберат.

Извинявам се за грешките при писане, но всеки път, когато някой политик яхне "всичко българско и родно" и почне да го "люби, тачи и милее" с политическа цел, се вбесявам!

явно сте далечт от темата и нямате информация за да направите добър кометар. не познавате материят и проблемите за които пишете за съжаление. сигурен съм че ако се поинтересувате ще останете много учудена и ще можете да напипете нещо по коректно по темата

качествени български продукти и то на много конкурентни цени.Неслучайно обаче те не се допускат до мрежите на големите вериги. Причини има много. А и не си мислете че ядейки евтини западни млека или сирена или меса те са качествени. Далеч не са. Киселото мляко с мляко на прах и сирената с палмово масло и заместители идват отначало от Дания (концерна Арла)

Наясно съм напълно с това - и се стремя да купувам от малки производители, от фермерски пазари и т.н... Но не съм съгласна с чисто политическите мотиви на др. Нинова - че, видите ли, само БСП милеели за малките бг производители, а всички останали ги загробвали - това е смешно и несъстоятелно;))

Шилo

Много им се иска на комундетата да се върне държавната икономика и петилетките. Само че ЕС е свободен пазар със свободна конкуренция. А кажете ми, защо да си купувам българска бира по 1.60 за 500 мл. при положение, че във веригата до нас има прекрасна немска и чешка бира за под левче за 500 мл. (при промоции си я купувам за по 60 ст.)??? И как става така, че бирата, която идва от 2000 км е по-евтина от тази, дето идва от 200? За качеството изобщо не говорим, само ще кажа, че българската бира е боклук в сравнение с чешката и немската. В този ред на мисли, ако веригите ми предлагат по-евтина и по-качествена стока от българския й еквивалент, аз не виждам никакъв проблем.

Що ма другарке, интересите на Задунайска губерния, за които рИвеш да не би да са български?

Герб,и Мама на Нацията,ке паднат.

Нещастник си ти.... Дай боже всекимо да победи десет пъти на избори.....Когато долните комундета го направят тогава се изказвай по този нелеп начин... Смехурко!!!

Шилo

А ти защо мислиш, че ГЕРБ и БСП са антиподи? Това са си деца на една майка.

Другарката Нинова с голи гърди защитава Малките и Бедните!

Дъртия изкукуфелник не разбра ли, че плановата икономика е пагубна и за производители и за потребители и за търговци.

Ъ?! Баце не лошо да се разходиш малко на запад и да установиш, че такова окрупняване на търговци никъде го няма, а там където го има действат точно такива закони, даже не е да речем за продукти от страната, а от региона в който е супермаркета.

Тодор Живков излезе неразбран от съвремениците си пророк. Голям смях падаше, когато по негово време се появи лозунга - БЪЛГАРСКО ЗНАЧИ КАЧЕСТВЕНО. Е, май че доживяхме това време, когато българското значи качествено. За това и трябва да го пазим и подпомагаме.

е законотворчеството у нас.

АБЕ И АМЕРИКАНСКИТЕ ДОМАТИ СА КАЧЕСТВЕНИ АКО СА ХЕЪРЛУУМ ОТ СЕМКА - НЕМОДИФИЦИРАНИ ГЕНЕТИЧНИ , И АКО СИ ГИ ОТГЛЕДАЛ САМ В ГРАДИНАТА... ТАЯ ГОДИНА ОЩЕ БЕРА - СЛАНИТЕ СЕ ЗАБАВИХА :))

Така е. А ако не са генномодифицирани, ще забравиш какво беше това домат.

дядка, пак та гони склерозата При бай Тошо проблема беше, че имаше огромна парична маса в населението, а стока нямаше- за еднин счупен запорожец имаше доживотни списъци в Мототехника и се наследяваха от децата, щот човек се случваше да почине докато чака

ПОЛКОВНИК НИНОВА ВСЕКИ ДЕН КЛАТИ МУТРА АГА БАНКЯНЛИЯТА СЪС СТРАПОН КОЙТО УВАЖИТЕЛНО НАРИЧА ВЛАДИМИР ВЛАДИМИРОВИЧ :)) ... И МУТРАТА СЕ ЧУДИ КАК ДА ПРОСИ МИЛОСТ :))

.... не наричй шефа си член, че ще ти спрат бонусите, умираш си от глад после....

МУТРАТА МУ ВИКА СЛАДКО ТАТЕНЦЕ :))) НА ЧЛЕНА ДЕ :))

Така наречените инвеститори които винаги са на загуба за да не плащат данъци изнесехо стотици милиони печалби под една или друга форма е, нямащи дори банкови сметки в България за да не могат да ги контролират е време да бъдат поставени на място. Някой от тук коментиращите знае ли как се построиха тези ламаринени магазини ? С таксите за достъп които събираха от производители и търговци. По 2000 лв за да влезеш да продаваш. И при 500 тъговци на магазин ето ти голямата инвестиция. И закона за отпадане на таксите Българския президент Плевнелиев се опита да го блокира. Защитавайки не българските а корпоративните интереси. Хубаво е някои неща да се знаят преди да се коментират. СРАМ

това ще качи още повече цените на жилищата в София. Защото ще се качи и цената на земята. А тя ще се качи защото на всички магазини ще им трябва двойно повече търговска площ заради тази чисто бюрократична намеса в икономиката. Все едно в Москва да задължат в тузарските автосалони освен Мерцедес и Порше да предлагат и Лада Калина. Не вярвам на Толиати много да му скочи оборота

... и защо ме караш да ям бългаски храни бе кУрнелия, да не би сиренето и кашкавала да са ни стока или саламите... а за зеленчуците нямам думи, като не могат да произвеждат евтино и качествено, ги приемете във вашата партия, да сте некадърник до некадърник....

Корнелия пак се прави на мъж.

нема ли да внесе законопроект?

"Левицата внася Закон за храните, с който се задължават веригите с оборот повече от 2 млн. лв. да предлагат определен процент българско производство." Левицата 26г има шанс да го направи това но се сети малко преди изборите...защо ли?

Е, защото сега й трябва подкрепа за блестящата социална, икономическа и енергийна политика, дето ни готвят. Пък като вземат властта - пак като в последните 27 години. БСП и ДПС са два отдела в една и съща фирма - ДС.

Така наречените инвеститори които винаги са на загуба за да не плащат данъци изнесехо стотици милиони печалби под една или друга форма е, нямащи дори банкови сметки в България за да не могат да ги контролират е време да бъдат поставени на място. Някой от тук коментиращите знае ли как се построиха тези ламаринени магазини ? С таксите за достъп които събираха от производители и търговци. По 2000 лв за да влезеш да продаваш. И при 500 тъговци на магазин ето ти голямата инвестиция. И закона за отпадане на таксите Българския президент Плевнелиев се опита да го блокира. Защитавайки не българските а корпоративните интереси. Хубаво е някои неща да се знаят преди да се коментират. СРАМ

или отново само изпълняваме опорните точки ? Кое от това че се правят опити да се защитят Българските производители и да се въведат практики отдавна използвани в редица страни от ЕС не ви харесва ? Ами прави се сега, или и това не ви харесва

Както се казва, по добре късно, отколкото никога! То и ГЕРБ управлява повече от 6 години, но нито са предложили, нито са приели такъв закон!

и спонсорите им /като Гергов, Паргов и сие/ са заплакали от чуждата конкуренция..други не могат да виреят.

не ме интересува. По важно е да стане откокото кой, кога и защо

Вижте защо Белгия не прие договора с Канада! Вижте белгийското синьо говедо на снимки и без да четете за ГМО, ще разберете,че това не е дело на природата! Заради масовото разпространение на месото от белгийския син бик в ЕС, белгийците се уплашиха от конкурента си Канада! За това ''добрите'' белгийци скочиха на договора , а не защото се борят за справедливост!

ChatGPT

Празни предизборни обещания. процентите, за които говори са малоумни. По-бих се подлъгал в намеренията им ако беше дала по-реални проценти. Основния проблем е необмисления внос. Не може да внасяш домати и краставици от Гърция, Турция и Македония, а българските домати да гният по борсите, защото производителите не се съгласяват да продават 5 лева за кашон (22кг)

ама тия добре ли са..ха.ха Борисов американски интереси които лобира постоянно Герб и др български ли са?..ха.ха