Гърция на избори? Експерти: Отпишете €100 млрд. дълг

В Гърция по всяка вероятност ще има предсрочни избори наесен, а експерти смятат, че трябва да се отпишат 100 млрд. евро от нейния дълг.

Обратно в новината

Коментари - Гърция на избори? Експерти: Отпишете €100 млрд. дълг | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Гордият гръцки народ няма да позволи да опростят дългът му! Това ще е най-големият срам за нацията от както тя съществува!

В Гърция по всяка вероятност ще има предсрочни избори наесен, а експерти смятат, че трябва да се отпишат 100 млрд. евро от нейния дълг. ....................... Е що не отпишат нашия?! Или едни са по..по-повече от другите?! Ама с нашите продажницикакво да чакаш ....ТЕ ВЗЕМАТ КРЕДИТИ...КРАДАТ ГИ ПОСЛЕ ЧРЕЗ СВОИТЕ ХОРА..А НИЕ ГИ ПЛАЩАМЕ ....БАХСИ ЕВРИГЕЙСКИЯТ СЪЮЗ!!!

Хайде и на нас да ни опростят 10 милиарда. Нищо не е на фона на опростените на Гърция.

давай плакатите и да ходим да ги опънем пред европейския парламент. ще си облечем черни костюми, ще се изтупаме като юпита и ще искаме

Кико , чувал ли си за думички като достойнство, чест, морал, отговорност ! Ако не, напомням ти ги! Защо ли ? Защото ако не ги притежаваш ти си ...просто един кико! Малката буква не е случайност! Бъди здрав!

Гърците само по таверните да живееха, не можеха да профукат 300 млд. Парите изобщо не са влизали в Гърция, нито са,излизали от банките. Както българските заеми. Заемите са фиктивни. Гърция в случаят е инструмент на банковите спекулантите да изтръска ЕС с плащане "дългът" на Гърция. 100 млд. ще се отпишат от Гърция, но пасивите остават да се плащат от ЕС солидарно. Банковите вземания са презастраховани от държавните бюджети. Заема за покриване "загубите" на КТБ е класика в жанра.

Поредно доказателство , че ако дължиш повече отколкото трябва на банките , банките имат проблем и ще те крепят на всяка цена , за да си върнат поне част от парите Това го видяхме нагледно в САЩ през 2008 г , а и оттам е крилатата фраза: " Too big to fail "

Tова щеше да е вярно ако не оперираха с виртуални пари създадени от нищото, на които работещите икономики трябва да придават някаква стойност.

за Гърция ще го отпишат,но ако беше за Б-я обратно-закопават ни от ЕС и САЩ....

Малко след началото на кризата, една от първите изгърмели беше Ирландия. Твърдеше се, че публичният дълг е 1100% ( хиляда и сто ) от БВП. После нещо го покриха. Как стана това?

И всичките им заеми да отпишат,пак няма да се оправят щом харчат същите суми за заплати и пенсии,а пък ние като "най-богати ' сме им гаранти за част от заемите им ,т.е. осигуряваме им нужния комфорт.

Добре бе, кой ще ми обясни следното: според чистите цифри (320 милиарда дълг) тия гърци трябва в момента да са по-бедни от децата в Сомалия. А на практика те продължават да си живеят супер, заплатите и пенсиите им са много по-високи от българските, и на това отгоре сега ще имопрощават 100 милиарда!!! И реват за тяхната икономика!!! Аз ли нещо съм тъп, или какво? Някой ще даде ли на България примерно едни 50 милиарда ей така, щото сме по-бедни от гърците...?

комуниститееее,те са виновни.да бе.

А на Италия с 2-та трилиона, колко и кога ще отписват? И дали най-после не се счупи на банкстерите играчката?

Тези експерти не са ли чували, че когато един публичен дълг надмине 100% от годишния БВП, то този дълг няма как да бъде върнат? Та, като достигне публичният дълг на Гърция 120% от БВП, гърците ще могат да го върнат?!

Как се отписват 100 милиарда. Тези пари да не ги пърди магаре, както каза баба.

Отписват се по същия начин по който се и печатат :)

Ама ти мислиш, че са напечатани???

Как византийците пак се измъкнаха и ни го натресоха? Цели 100 млрд, хора! А нас ни дерат за всяко евро и всеки отпуснат цент. Пак двуличие и двоен стандарт. Ако и наште бяха писнали овреме, сега щяхме да сме не с 12 млрд дълг, а примерно с 4-5, ама не би.

никои нищо не им е опростил, манипулаторе!

дрOгари, бърже към брикс!!

Наша Банка вас очаква. С колосалния капитал от 50 милиарда доллара.

Не виждам бьдеще за Гьрция, освен Виденовия сценарий.......... Излизане от Еврозоната, врьщане на драхмите, хиперинфлация, "изяждане" спестяванията на гьрците в хиперинфлацията........ по този начин всички гьрци сьс спестявания ще "платят сметката". Това обаче явно не е изгодно на кредиторите, които явно предпочитат фалирала и послушна Гьрция....

Смешник,гърците имат сериозни депозити в евро.

И като фалират банките, кой ще им даде еврото..... "Умник"!!!!!???

Не е важно,колко е дългът на една страна,когато е над невъзможността да се върне.Важното за МВФ е,да не удошава длъжника,а да го души и то методично!!!

важното е другите да работят и червената измет да харчи чужди пари без да ги връща!

Банкстерската е лесна - печатат си, записват си, отписват си... Народите да му мислят.

народите му да харчат смело и да въртят сиртаки цел ден!

Едни наливат във фондовете, други източват. Останалото са локуми. Ама мрачни прогнози, ама кризи. Тинтири минтири. И инфраструктурата им е по-добра и БВП им е по-висок, а до нашите доходи никога няма да паднат. Но ги спасяваме. Браво на гръцкия елит.

За пет години в Гьрция пенсиите паднаха с 30%, заплатите с 25%...... И още ще падат...... Вьв Бьлгария ако не се вдигат заплати и пенсии, поне не се намалят..... Ясно е, че с тези темпове Гьрция ще вьрви надолу, а Бьлгария нагоре....... Много бавно, но нагоре.... :-)

КРАТКО И ЯСНО НА ГРЪЦКИ ЗА ГРЦИТЕ: О Х И Никой нищо няма да отпише Експертите да се..... отзад

Най-добре им отпишете всичко и ги сложете до живот на социална помощ от 1500 евро. КОйто иска от тях да бачка и да си допълва.

мечтата на русофилите, терораша ще потъне скоро обаче :)

Отпишете ги и ги прехвърлете на България. Българите носят, не само вар и тухли. Нали Тончо? Щом могат 80% да живеят под жизнения минимум, значи могат и да погасят 100 млд. задължения към богатите. Нали затова сме се в ЕС включилЕ и борилЕ.

...включиха НИ и ни бориха.

И 200 млрд. да отпишат - все тая. Преди кризата Гърция имаше около 100 млрд. дълг, след това с всякакви хватки станаха 320 млрд. С вече умряла икономика като тяхната дори и с 200 млрд. да го намалят е все тая.

Анджак, де. Те за кво са толкова ларж.

ГЪРЦИТЕ СА ТРОЯНСКИ КОН В ЕС. ХОДИ ОНЯ НАГЛЕЦ ЧАК ПРИ ПУТИН ЗА ПАРИ АМА ПУТИН НЕ ДАВА. ПРАХ В ОЧИТЕ НА ЕС. ВИДИТЕ ЛИ АКО, ВИЕ НА ДАДЕДЕ РУСИЯТА ЩЕ ДАДЕ. И КВО, ПАК ЕС ДАВА АМА ГЪРЦИТЕ ИСКАТ ПРОШКА ОТ 100 МИЛИАРДА. ЩО ИМ СЕ ВРЪЗВАТ НА ЗАПЛАХИТЕ , ЧЕ ЩЕ ВЪРНАТ ДРАХМАТА, ПРОСТО ДА СЕ ЧУДИ ЧОВЕК!?

Отпишете целя дълг, но пак ще затънат в дългове, щото лапат повече от колкото произвеждат.

Не се ли научиха вече кредиторите? На Гърция не се дават заеми, грантове се дават.

Какво наука е Икономиката? Науката помага на хората да живеят по-добре, чрез познанието и нововъведенията в ежедневието ни. Икономиката пречи, тя не може да даде насоки или да направи устойчиво нито едно стопанство , нито една държава. Следват криза скед криза, дълг след дълг, обир след обир. Какви межд. награди, какви "Световни Икономисти" !? Псевдонаука за ПИРАМИДАТА и по-малките пирамидки...

И 200 млрд. да им отпишат ( не че могат ) пак няма как да се съвземат - Гърция фалира през 2010г. От тогава до сега се разиграва топката и тука има / тука няма. Реалния индикатор за това какво става/ какво доверие имат финансисти/икономисти може да се види на Фондовата им борса. Другото са соц. лозунги и пожелания.

Предлагам да отпишат направо целия дълг на Гърция и да ни го запишат на нас българите - доказано най-търпеливото и дебилно племе на планетата. Пък ние все някак ще го отгладуваме и гръцкия дълг.

Казах още преди време, че избори наесен означават въобще отписване на всякакъв дълг, защото гърците с хитрина и тарикатлък ще анулират всякакви предишни договори с ЕС, заявявяйки, че за това следва да се търсят предишните управляващи. И така, сега 100 млрд, преди това 50% от 800 млрд (2011), след това нови 30% от 400 млрд, към началото на 2015 дългът бе 325 млрд, а сега ще се налеят още 100 млрд. Давате ли си сметка, че Брутният продукт на Гърция годишно е едва 175 млрд. Е, драги математици, кажете ми как ще върнат каквото и да е, сега или след 30 години, или след 100 години, или никога??? Такава наглост няма в историята на човечеството. Поне да работят, а те и към днешна дата работят за 1 евро, а получават 1.8 евро. Пенсии си раздават дори на жени, които ден в живота си не са работили. А заплатите им никога не са били заработвани 100%. Докога???

много сложно го предивидхме това след денонощни заседания....

На фона на постоянно растящите Дау Джоунс и S&P 500, компании като ШЕЛ, Ролс Ройс, UPS, Дженерал Илектрик и една дузина търговски превозвачи отчитат спад на приходите и планират освобождаване на персонал. Балончето ще изгърми скоро. Няма начин тия фокуси да продължат още дълго.

За да не изгърми балончето трябва да изгърми нещо друго и другаде,например по-сериозно в Украйна и Сирия;-)

НЕЩАТА СА ПРОСТИЧКИ. ГЪРЦИТЕ ХАРЧЕЛИ ПО-ВЕЧКО ОТКОЛКОТО ПРОИЗВЕЖДАЛИ. ВИСОКИ ЗАПЛАТИ, ВИСОКИ ПЕНСИИ, ВИСОК СТАНДАРТ НО, БВП НЕ ГО ПОКРИВА. ДЕТО СЕ КАЗВА ЯЛИ И ПИЛИ НА ВЕРЕСИЯ ОТ КРЕДИТИ. ИДВА МОМЕНТА, КОГАТО ВЕРЕСИЯТА СТЕКВА И ТРЯБВА ПЛАЩАНЕ. ДА НО ОТКЪДЕ!? КРЕДИТОРИТЕ СИ ИСКАТ ПАРИТЕ. ГЪРЦИТЕ ПЛАШАТ, ЧЕ ЩЕ ИЗЛЯЗАТ ОТ БОРДА И ЩЕ НАВРЕДЯТ НА ЕС. СЕГА ИСКАТ ОПРОЩАВАНЕ С 100 МИЛИАРДА ОТ ДЪЛГА. МИ ДАЙТЕ И НИЕ ДА ИСКАМЕ ТАКИВА КРЕДИТИ , ДА СИ ВДИГНЕМ ЗАПЛАТИТЕ И ПЕНСИИТЕ , СТАНДАРТА ДЕ И ПОСЛЕ ДА НИ ГИ ОПРОСТЯТ. ШАНТАВИ ЛИ СА ГЪРЦИТЕ НЕ, И ДОРИ ЛУКАВИ, КОЕТО СА ДОКАЗАЛИ И С ТРОЯНСКИЯ КОН.

Това ще бъде второ отписване на 100 милиарда за Гърция. Хайде и на нас ! Ние сме ПРЕДСКАЗУЕМ И ВЕРЕН ПАРТНЬОР...:)))

"През 2015 година по-голямата част от българските граждани - 64,4%, продължават да оценяват позитивно члеството на страната в ЕС. Около една пета (21,8%) оценяват членството негативно. Тези нагласи са останали почти непроменени през последните три години с известно подобрение през 2015 г. спрямо предишната 2014 г. Но затова пък има значително подобрение спрямо нагласите през 2008 г. втората година на членство в ЕС, когато разликата между одобрение и неодобрение е била само 3% с 42,60% позитивни и 39% негативни оценки. Изглежда, че през годините българските граждани са започнали да оценяват ползите от ЕС. " ------------- на никого не му пука от вашата плоска пропаганда тролки :))))

само възможността за работа в ЕС и възможността за емиграция.И дотук! Време е да го проумееш.

Този не проумява.Това е платен реформаторски трол.

На никого не му пика от платените социологически агенции Бухал-Фалос:-).

На това ли ви учат НПО ДЕБИЛИ?!С 1.5 евро на час са били доволни и щастливи българите!Направи си услуга,самоубий се!

Еми, до май 2010 най-големитекредитори бяха БНП и Дойчебанк, ама станаха едни фокс-мокуси и сега немецо е на пангара. Защо така стана, е въпросът:)

истината е, че няма как ЕС и ЕЦБ да опростят 100 млрд. евро на гърция, могат да им пролонгират кредитите и нищо повече .....по отношение на писаниците по -долу....да някои гърци имат капитал, да имат някаква инфраструктура, построена основно с европейски средства, бизнеса и съответно продукта му стават все по-имагинерни.....а при това население само евхаристо може да се каже......гърците трябва да си намалят публичните разходи, вкл. тези за отбрана и да реформират целия икономически модел, като същевременно намалят данъците ако мислят да я прдължават и целия дълг да им опреостят само след 7-8 години отново ще са на същия хал....за какво в такъв случай европейския данъкоплатец ще трябва да им опрощава дълговете ???

Даже вече не ми е интересна темата!

Досега сме внесли 5 милиарда и 144 милиона, а сме получили 4 милиарда и 790милиона!? За 2014 г. се предвижда вноската за ЕС да е в размер на 904.7 милиона лева - информира Зинаида Златанова! ЕС до момента ни е глобил с 10 млрд. евро, съди ни за още 14 млрд.,

цифърки за глобите/и съденето за 14 млрд. "гласът" отгоре ли ти ги подсказа ?

Този въпрос, който се опитва да дискредитира фактите гласът отдолу ли ти го подсказа?

,,,ега ти и тъпите и мързеливи ,малаки ...дайте ги на путьо,бе сиктир

ако перефразираме тъпия въпрос за кокошката и яйцето: в България и гърция няма истински десни партии защото и двете са относително слаби икономики или са слаби икономики защото няма истински десни партии :)))) тоя дето наричате крайно-десен - костов е по-скоро в центъра на политическата палитра :)))

предпочете да приеме марката за да се отърве от тия. Който остане да му мисли.

Няма начин, в момента еврото е с 20-30% подценено спрямо актуалното състояние на немската икономика и е мощен стимул за износа им. Неслучайно безработицата е едва 4,5 %. Проблемът е, че търг. излишък в Германия е дефицит на друго място и това не може да продължава вечно.

и няма да си остави магарето в гръцките калища.

Гърция има нужда кредиторите й да отпишат задължения за близо 100 млрд. евро, за да може да излезе от продължителната и тежка криза. Това посочват експерти на британския Национален институт за икономически и социални изследвания (NIESR.... Според експерти на Гръцкия национален институт по липсваща икономика , е необходимо да се опростят 320 милиарда дълг, и гърците да получат още 200 милиарда кредит, който няма да връщат, за си повишат жизненото равнище.

и щатите си имат печатница и европа си има печатница и в щатите има по-закъсали щати и в европа има по-закъсали държави има производства и услуги в света които дават голяма добавена стойност гърция няма такива а вие си гледайте русия с разбитата валута и топящия се валутен резерв като ледник на тропически остров не се занимавайте с фед и неща от които ама нищо не разбирате

и да му помогне на тоя....независимо от кой пакет.

:))))))) тролки опорните ви точки стават все по-прозрачни и жалки :)))

Стопил ти се е мозъка малоумнико!В щатите няма щати с 180$ минимална заплата и други с 1800,да не ги разбивам почасово.Все Русия ти е в устата,а не мизерията у нас"европейците"

в русия минималната заплата е по-ниска от тази в България и дори в албания :)))) сащ е федерална държава с единен бюджет ЕС няма общ бюджет и единна политика

Вместо да ги е срам,че бившите соц ги сложиха в малкия си джоб,гърците се гордеели?!?!Е, с изключение на една бивша,която има много общо с Гърция

Ако им намалят лихвата от 7 на 3% за дълг от 320 милиарда при 20 години изплащане и 3% лихва, крайна сума за изплащане 426 милиардаи месечна вноска 1,78 милиарда Като опростят 90 милиарда до 230 милиарда дълг, но запазят лихвата от 7% за 20 г., крайната сума за изплащане е 428 милиарда и месечна вноска от ..... 1,78 милиарда. Та сега се чудят какво да опростят 90 милиарда или да намалят лихвения %

Само си представете в България да се раздават допълнително едни 20 милиарда лева на година!Под формата на заплати за държавни служители и пенсии . И това нещо 15 години поред! Ще похарчим 75 милиона евро,но ще живеем 5 пъти по-добре от гърците!

Сакън! Не мога да си представя какво щеше да стане,ако всички от Перник караха Мазератита вместо голфове. Магистралите щяха да са като ускорител на елементарни частици- буквално:-).

В същото време щатският търг. дефицит за юни расте с повече от 7% спрямо май и е вече 44 млрд.(само за юни). Тия ако си нямаха печатница, щяха да са бетер гърците.

сащ НЯМАТ печатница - тя на практика е собственост на частници - лихвари.ФЕД дава кредити на сащ!

Което само по себе си за всеки с минимално количество акъл е икономически абсурд,но странно защо никой не го коментира,откакто президента Кенеди загуби половината си глава в Далас.

За какво ни е скапания евро съюз?Да се занимаваме с кривите краставици,а да не се приеме поне 3 евро минимално почасово заплащане?!Стотици милиарди се изсипват в Гърция,а тук хората работят за 200 евро,колкото помощи взимат нелегални имигранти в Англия и Германия!За какво ни е този съюз?!

Блумбърг: България, най-бедната страна в ЕС, с доходи в пъти по-ниски от гърците е готова да предостави хуманитарна помощ на по-богатия си съсед, дори това да означава орязване на социалните разходи за собственото си бедно население, заяви премиерът Борисов

Да видим как ще коментира това си изказване ББ,когато му се припомни КОЙ е гарант на Гърция. Тогава ще трябва да се продава населението,за да се плати масрафа.

Ако не други, то поне изумихме света с простотията си.

Доходи на гърци са по-високи, но защо? Заеми, заеми, заеми. То и българите ако вземе милиарди евро заеми, доходи ще станат по-големи от на гърци. Това прави ли неща по добре. Мислене на хора в България е глупаво. Чудя се защо продължава винаги да се фокусира върху доходи, а не върху разходи. Защо не ходи да пиете кафе за 50 стотинки и да плащате 150 евро наем в месец в Гърця? По-високи доходи, не значи по-богат, защо има и по-високи разходи.