Убедителна победа за Орбан в Унгария

Управляващата консервативна партия ФИДЕС на премиера Виктор Орбан печели убедително парламентарните избори в Унгария и трети поред мандат.

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

браво Oрбане, малко сме тези които печелим по 70% и нагоре на избори!! другите са мишоци!!;))

Тежка, оглушителна плесница за соросоидните глобалисти. Пълен крах за псевдо-социалистите, които начело с нашия съсел лъжат Европа, че имат нещо общо със социалното и лявото. А либералната палач направо е изчезнала в Унгария. Спомням си в 2004 г. преди да дойде Орбан, как съм виждал унгарци да се прибират от работа и да лягат да спят .... в спален чувал под мостовете на Дунав .... банката прибрала всичко .... Тези банки, заедно със шорош вече ги няма там ! Кога и ние ще прогоним нашите душмани отвъд океана ?

Откакто Орбан управлява разкрити са 800000 нови работни места.Това стана със стимулиране на производството, даване възможност на частни производители, например селскостопански, директно да изнасят стоки за Русия, гъвкава данъчна политика и важната роля на централната банка в Унгария. Форинтът е национална валута и в скоро време Унгария (както Полша и Чехия) няма да въвежда еврото и да отстъпва суверенитет. Орбан икономиката доведе до предсрочно изплащане на заварения многомилиарден дълг от предишното правителство. МВФ беше изгонен.

си развитие след 1989г. изцяло и единствено на огромните еврофондове и инвестициите на големи западни компании, а наблагодарникът орбан си позволява най-нагло да обвинява Европа в какво ли не и се мазни на злото ленинградско жуже ??? Направо е чудно как още не са го светнали, явно западът е много търпелив и деликатен ???

Лъжете, обратното е вярно. Дълговете на Унгария бяха безотговорно направени чрез заеми от предишни соц-правителства от МВФ и европейски банки. Управляващата партия ФИДЕС намери път да ги изплати и сега Унгария е самостоятелна и развиваща се напред. Без соц-управление дори населението й се увеличи - от 8 на 11 млрд. - с три милиарда! Без социализъм - без демографска криза! Сегашното благополучно развитие на Унгария се дължи на унгарския народ и на въздигнатата от него и да му служи служеща му управляваща партия ФИДЕС. Унгарският напредък се е от подлости и грабеж, а отнародния труд и на управление, служещо на народа с" "По-малко социализъм!"

Господа, моля за извинение. Грешно съм написал "милиарди". Вярното е "милиони". Съжалявам, моля Ви за извинение.

унгарците са това което са защото не вярват на комунисти, фалшиви демократи и натириха с шутове работодателя ти сатаниста сорос ...няма нищо общо с джуджета и "запада" умните хора гледат интереса на страната си и не се продават като тебе. Ами сорос утре като отиде при създателя си луцифер такива помияри като тебе ще умрете от глад защото сте некадърни да живеете в нормално общество

Уникално смел политик! Честита победа - с огромен процент УМНИТЕ унгарци го избраха отново! Орбан не се страхува да отправя думи-шамари за брюкселската мафия. Критиците му могат да се гризнат отзад! ЯВЛЕНИЕТО Орбан ще се мултиплицира и в други европейски страни докато бъдат изринати брюкселските бесове в ада, където им е мястото! Честито начало на СВЕТЛАТА СЕДМИЦА - с хубавата новина за победата на Орбан, скъпи братя и сестри българи! Бог да го пази, както и всички честни хора по света!

на Орбан и на унгарското "посирано 20" - цели 11%!

Първият закон който Орбан ще вкара в парламента ще бъде Закон за изгонване на НПО - тата подкрепящи мигрантите и мигрантската политика на яловия евросъюз!

Браво! Още един овчар печели убедително гласовете на своите овце. Чичко Орбан върви по пътя на чичко Путин и чичко Ердоган. Само че Унгария е в ЕС (поне засега). Скоро ще видим къде ще го отведе това. Най-вероятно където ще отидат и другите двама чичковци. Поздрави на всички овчари и техните овце!

Това определение много повече подхожда за нас! След като три пъти избираме едни и същи управляващи, които ни лъжат в очите, а ние се правим, че им вярваме и позволяваме да пускат все по-дълбоки корени.

Тролчетата веднага се включиха в агитката. А видно е, че Европа се нуждае от такива като Орбан за да оцелее.На така като тролчетата не могат да го разберат, ще ги попитам това, което ги попита един писещ по долу: Като е лош, защо ри го избраха толкова много унгарци? Само,тролчета не почвайте пак с Русия,Путин, че са глупави унгарците и т.н.

Проблемът им е, че отдалеч си личат. Даже не могат да променят тактиката си и не се сещат, че онези, които четат, може да са много по-умни от тях, за да им вярват.

на Орбан е намалял с $40 млрд., 2005 - $173 млрд., 2017 - $138 млрд. !!!

обедняла с 25% ???

Защо ли го избират унгарците тогава?

Данните са публични и могат да се проверят от няколко независими източника ???

Колко е жалка България? Слуша ЕС и преди изборите, плюха, ругаха Унгария, били лоши, нямало да спечелят, защото не слушали Брюксел и какви ли още негативи по адрес на Орбан. Кой печели другаде в Европа с такъв смазващ резултат? Колко сме безгръбначни? Българите освен че сме най-бедните в ЕС, но сме пълен боклук което показваме ежедневно. България е затънала в едни лай......, просто не искам да продължавам, пълен крах, безизходица и провал на всичко сторено след 89 година. Няма едно нещо направено свясно, в НАТО, ЕС са ни приели по милост, а не че ставаме.

Бедни сме точно защото сме безгръбначни! Сутринта Инджова го каза в прав текст: "Българинът носи на бой и все е доволен!"

Ти ако си пълен боклук просто се почисти, но в този Свят ден не хули народа си, единственото, което пречи на българина е вярата в себе си, ако такиво хулители като горния боклукчав индивид спрат да унижават народа много бързо ще се оправим и ще изгоним шайката безродници, назначени ни от евро-антланто - и н`ам какви си диктатори. Дай Боже народът български скоро да повярва в собствените сили и да изчисти Родината !Жалки сте в опитите си да изтриете хилядолетна история, не е жална България, вие, които я предавате, сте жалките!

Когато ти кажат истината в очите, вместа да се сърдиш, по-добре е да се замислиш дали пък другият няма право! Какъв народ! На протести не повече от стотина души, най-достойният политик в момента - президентът, ако каже нещо в защита на народа, веднага глутници започват да джафкат против него! Защо се сърдим на истината тогава, пък и казана в светлия понеделник? Така си е!

След като през 2015 г. Орбан издигна стотици километри ограда от бодлива тел, за да блокира достъпа на бежанци в Унгария, сравнявайки ги с "терористи", той бе подкрепен от затягането на мигрантската политика на няколко европейски столици. Съюзник със страните от Централна Европа в суверенисткия си поход, Орбан заяви, че иска да създаде заедно с Италия и Австрия съюз на страните, настроени враждебно към мюсюлманската имиграция.

Овчата радост от какво е предизвикана? Обяви ли Орбан, че зад телта нашествениците ще останат например в България, която е буферна зона? Дунав пази Румъния, интелектът на Гърците пази тях си. България е плацдарм за тълпите идващи откъм Анадола.

Кой пречи на България да си пази границата?Защо Орбан трябва да се грижи първо за нашата граница , пък после за унгарската ?

Явно се много прост за да се изказваш без да си инфомиран. Унгарците искаха да се засили границата на България с Турция, но бате ти Б. взе да увърта и да се хили.

Орбан защитава интереса на държавата си, а ако управляващите в България бяха взели истински мерки навреме и ако не крадяха, нямаше да има проблем с тълпите. А пиша "истински", защото се видя качеството на стената на границата с Турция.

Орбан мисли за своя народ, защо трябва да мисли за нас? Той не се бори за титлата "заслужил международник", който за задоволяване на своето Его е готов и шербет да разнася. Единствено президентът опитва да каже нещо в защита на България и българите, но винаги се намира кой да заговори против него, зер, засяга Егото на премиера.

Господа, победата на ФИДЕС и Г-н Орбан е заслуга НА и ПРЕД унгарския народ. Обявяват го за г-н Орбан за десен? -Нелепа лъжа! Дясно ли е осигуреното за РАБОТЕЩА майка 6-годишно платено майчинство? Дясно ли е държавата да й даде 30 000 евро за да възпитава унгарец? Дясни ли са преференциалните заеми за РАБОТЕЩИ семейства? Дясно ли е увеличението на броя на РАБОТЕЩИТЕ и и намаляването на БЕЗРАБОТИЦАТА до 4%? Та в сравнение с това, предишният социализъм е безусловно десен! Обявяват го за националист? -Нагла лъжа! В Унгария по конституция е обявена национална валута, но не и че Унгария е над всичко и всички - за разлика от Германия обявила се в националния си химн над всичко и всички. А да иска г-н Орбан ЕС да е империя с национална - сега германска управа?! Популист бил? Да, за разлика от диктаторите, той служи на народа си, а не народът му нему!

55 процента от унгарците са твърдо за ЕС! Защо мислите, че тези хора биха гласували за "путиниста" Орбан! Орбан просто е загрижен за бъдещето на Унгария! Човека е патриот! Това, че е подписал някакъв договор с руснаците за аец ли кво беше не го прави путинист! Тя и меркел подкрепя северен поток 2 ама за нея не казвате, че е путинист, нали!

Ти си страшно тъп, О. изобщо не е путинист.

Човека това ти казва!!!

Не допусна вълна нелегални да залее Унгария, показа, че е възможно да не се подчиняваш сляпо на ес, ако нещо не е в интерес на страната ти, и че на първо място е собствената ти страна. Затова спечели и това е очаквано.

Поздравления за Орбан, поздравления и за унгарците, които не се поддадоха на соросоидните фондации и техните лъжи....!

Демократи такива! Да им се внесат няколко български комунисти та да осерат цялата им държава.

Комунизмът е идеология, а комунистите - мечтатели за един съвършен, за съжаление неосъществим свят. Не бъркайте нашите конформисти с комунистите. Те се нагаждат към всичко, отговарящо на личните им интереси. Нашенските някогашни комунисти са най-обикновени ренегати.

Защо е този песимизъм? Все-повече елементи на комунизма съществуват в околните страни - например твърдия доход в Швеция ли беше, в Норвегия ли. ЕС е типичен пример за приближаване към отмяната на държавните граници, пак от комунизма е идеята. Банковите карти приближават изчезването на парите. Грижата за милиони "бежанци" в Европасъщо показва, че човек може да получава независимо от количеството труд, което влага - пак комунистически принцип на разпределение.

Браво Орбан, честито Унгария! "ЕС не е Брюксел. ЕС е в Берлин, в Будапеща, в Прага и в Букурещ" - те това е: каза че царя е гол, изгони соросоидите, блокира нашествениците и обедини нацията. А ние си играем на Председателство, така и не разбрах за какво беше цялата суматоха.

яко соросоидиотска цензура

Поздравления за Виктор Орбан! Когато човек работи с всички сили за благото на страната си и ПОСТАВЯНА НАЦИОНАЛНИТЕ ИНТЕРЕСИ НА ПЪРВО МЯСТО; резултатите са такива! Мнозинството от унгарците го оценяват! И то не какво да е мнозинство! Това е грандиозна победа! Гледай Борисов и се учи! Това не са твоите мижави победи с ромски гласове, с които толкова се гордееш! Ти никога няма да постигнеш такъв резултат, просто защото си много послушен. При Орбан интересите на Унгария са на първо място. При Борисов, българските интереси са там някъде в далечината. Сравнете населението на Унгария и хората, които имат право на глас с българските показатели. Защо техните депутати са 199, а нашите 240? На какво отгоре?Обърнете внимание и на избирателната им система. Доколкото разбирам, тя е смесена. Половината депутати се избират мажоритарно, а останалите са по партийни листи! Винаги може да се възприеме това, което е добро. Гласуването е ръчно и с машинки никой не се занимава!

Да няма честни избори,за да са вечни.Господи кога ще се роди такъв като Орбан в България.Мечти,мечти,тука освен ПРОДАЖНИ ПОЛИТИЦИ ДРУГИ ДОСЕГА НЯМА. КОГА ЩЕ РАЗДАДЕШ СПРАВЕДЛИВОСТ??????????

Аз бих посъветвал, пишещите тук да се поровят малко и да си отговорят на въпроса, дали само заради популизма са избрали Орбан. Всъщност при Орбан популизъм просто НЯМА, има КОНКРЕТНА РАБОТА за подобряване на Унгария. Само ще кажа, че той направи към 6-ст години майчинство, само това достатъчно . . . . . . Защо в България само се приказва за демография е друга бира. Кьорав бежанец не е приет в Унгария и никой не може да го накара . . . . . та какво да говорим още . . . .Сорос го плюе, ама плюе . . но и на него му би шута. Орбан е най-обикновен УНГАРОФИЛ . . . .

В ЕС отделни думи са кодове за други думи. Например популист е код за политик, който се съобразява с желанието на хората, мултикултуризъм означава насилствено, против волята на населението, нашествие от негри, араби и т.н. в белите държави.

България що не изгони тактически един дипломат дето е пред пенсия! Много сте ми смешни! Орбан е един от най-големите привърженици на ЕС и е истински Демократ! Не го ли разбрахте! И аз го подкрепям за политиката му спрямо "бежанците"!

Маккейн вика, че бил диктатор.

Когато един премиер е патриот и поставя на първо място развитието на своята страна и просперитета на своя народ, той е предпочитаният избор. Лично съм се уверявал колко много унгарците харесват Виктор Орбан. Няма съмнение, че неговата победа се дължи не на подмяна и поправяне на протоколи, а е истинският избор на народа му. Унгарците са горд и смел народ и знаят кое е добро за тях. Поздравления!

Русофила Орбан защо изгони руските дипломати от Унгария! м!

Тактически "изгони" един, дето и без това щял да се мести на друго място.

Нашите "леви" да гледат! Който слуша Станишев, пасе в ъгъла с 10%. Мигранти, навлеци, бежанци, чернилки и арабели, ВЪН!

ПЕСЕН ЗА МОИТЕ УШИ!

да,но Унгария не е спасила своите евреи и избила най-свестните си ,за да угоди на великите сили !

Унгария след 1989г. се дължи единствено и само на получените огромни еврофондовете и инвестиции на Западни компании.

Унгария не си продава суверенитета и вярата за фондове и инвестиции.

бяха много, ама много добре. Будапеща беше меката за манияците на всякакви стоки. Видях я навремето, унгарците си живееха като царе.

Орбан ЗА-ШЕ-МЕ-ТИ солидарните евроатлантици.

във форума, които най-безсрамно системно блъскат едни и същи лъжи за Унгария ??? Ами вижте годишните международни статистики, за да лъснат лъжите му. Крайно време е наказателна отговорност за подобни лъжи ???

Ако тези "международни статистики" ги изготвят разни соросоиди, може да си попаднал на тях. А може самият ти да си трол.

Не мога да разбера тези които бичат минуси тук. Моля да отговори някой смислено! 1. Не ви харесва, че унгарците са добре икономически и че са избрали Орбан? 2. Не ви харесва Орбан по-принцип. 3. Не ви харесва неговата политика към "мигрантите". 4. Не ви харесва това, че отстоява гледната точка на унгарците пред ЕС.(Те за това го преИзбраха). 5. Всеки който критикува ЕС е лош или ЕС е прав дори когато греши. Дайте моля смислен отговор, но не в духа тъпак, трол, русофил -фоб и т.н. Ако просто бичите минуси без довод, значи имате ниско IQ и си заслужаваме съдбата като държава.

Ами много е просто ! Орбан е истински национален лидер , а не инсталирана марионетка , каквито са почти ВСИЧКИТЕ Европейски ръководители ! А тия които инсталират марионетките , съвсем случайно държат И МЕДИИТЕ ! А балъците вЕрват ли вЕрват в свободата на словото , ценостите и демокрациите ...

безсрамните лъжци !!!

Моля да уточните кой е безсрамен лъжец: 1. Орбан 2. ЕС лидерите и за каква лъжа става въпрос?

1. Радвам се на просперитета на унгарците. Ако написаното по-долу е вярно, то постиженията са им забележителни. 2. Орбан по принцип ми харесва. 3. Не одобрявам неговата политика към мигрантите, която е безпринципна. Впрочем, въобще има ли той политика? Той е против задължителните квоти, приемам това. А какъв принцип предлага за разпределението на бремето от страните на първа линия, като Гърция и Италия? Досега действаше Дъблинското споразумение, всеки мигрант да се връща в първата страна от ЕС, през която е влязъл. За това ли е той? С противопоставянето на решаването на даден проблем не се решава самия проблем, а само се отлага. 4. Отстояването на безпринципна позиция, каквато е тази на унгарците по отношение на мигрантите, е характерна за слабите политици, които следват масите в името на популярността, т.е. на властта в името на самата власт. Големите политици са визионери, те виждат по-надалеч и водят масите. По този начин Орбан не спомага за решаването на проблема с мигрантите, което неминуемо ще го извади от търсенето на решение. Това ще изпрати Унгария в периферията и тя ще се нареди до Румъния и България. 5. Всеки има право да критикува, всеки има право да отстоява собствената си позиция във всяка една общност и да убеждава всички останали в правотата на тази позиция. Ако не успее обаче да ги убеди и се приеме друга позиция, която е "грешната" от гледна точка на неуспелия да убеди останалите, то тя е задължителна за изпълнетие и от него. В противен случай този член просто не е от тази общност.

И кое е безпринципно в политиката му срещу имигрантите? Да се заселват бедстващи хора, които се приобщават и приемат нашите закони и правила - да! Но да идват машини за деца, които постепенно ще променят етническия състав на Европа - не! Все пак, Европа е дала цивилизацията на света, нали?

Браво! Чудесен коментар!

Къде ги чете тия неща за прираста. От 2000 година насам Унгария е с отрицателен прираст. Между - 0.2 - 0.3% Най много е бил през 2012 - 0.5% През 2016 е - 0.3%

Браво на Орбан -Сорос трябва да си търси друго място за бизнес и промиване на мозъци-да но не е България

Така е, изгониш ли Сорос и страната тръгва нагоре ...