Хиляди граждани на Хонконг излязоха отново на протест

Хиляди привърженици на демокрацията излязоха отново по улиците на Хонконг на първата голяма демонстрация след мащабните протести в края на 2014 г.

Обратно в новината

Коментари - Хиляди граждани на Хонконг излязоха отново на протест | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

САЩ очевидно са се примерили, че не могат да привлекат Китай на своя страна!

И това им опасение може пък да е основано на познаване на народа и страната си и на природата на стопанските и всякакви др. отношения в света...Не знам.Чакам (с предварителни благодарности) осветление по китайския въпрос.Наскоро г-н Обама каза,че Китай иска да определя правилата в Далечния Изток за сметка на американските интереси,което САЩ не бива да допуснат.Питам се,ако съм китаец, какво да мисля че ще се случи ако в Китай се въведе западния икономически модел при тази огромна обвързаност на страната със световната икономика,в която САЩ имат най-голямо влияние и интереси.Така добре формулирани от г-н Обама.

Икономика,геополитика и т.п. са ми мътни.Може ли някой сведущ по тия въпроси да ми пообясни какво,според всички възможни науки се очаква да се случи във и със Китай,ако страната се изплъзне от доста желязната хватка на сегашното управление.Не ги наричам комунисти,щот те явно не са такива.Явно в Китай има големи мераци за крадене(на тях бая работи са им големи).Но има и екзекуции.Разбира се, има и ненаказвани крадци.Те сигур ще се увеличават.По логика пред Китай може да има три възможни цели.Спасяване на страната от хаос и евентуално развитие по техен си чалъм;постигане на световна хегемония след постигане на предходната цел;развитие по западен модел(отделна посока,която би могла да постигне целите,споменати току-що.Имам чуството,че сегашните китайски управници(каквито и да са) искрено се опасяват от това,което би се случило,ако се тръгне по "западния" път.Така може да се окаже,че освен крадци и милионери там може би има и патриоти.

Където и да погледнеш-все борци за свобода.Цветни.Някъде оранжеви, някъде жълти, но с един общ източник на вдъхновение.Да не стане така , че на следващата среща на високо равнище САЩ-Китай Обама, вместо добър ден отново да обяви на китайския си колега-не сме ние.Нямаме нищо общо.

Представете си ако в Китай стане като в България - от 1.5 милиарда останат само няколко милиона, а останалите наводнят великите свободни щати и западна европа и с какви чадъри ще протестираме тогава.

На тези нещо не им харесва диктатурата на пролетариата?! Я бой по канчетата ...

Сорос,пак ли ти бе?

Вижте! Вреем е да разберем, че има прслойка хора, които нямат шанс да живеят като хора. Те могат да живеят само като скотове и търсят реализация като такива. Това са комунистите. Мръсно, та чак гнусно; бедно; лъжовно; беззаконно; диктатура - това е средата, която им подхожда и ето защо: защото това е сходимо с техния манталитет и им дава илюзията за единствен шанс за истинска адекватна на личността им себереализация. Такова само се изяжда, но преди това и хапе наоколо. Не можете да ги убедите, че Китай не е идеалната държава, при все че не дава право на свободни избори. Не им подхожда идеята да има свободно мислещи хора, но това е обяснимо! - те не могат да се впишат сред тях, защото не могат това нещо свободното мислене. Те са като полу същества, а не нормални същества. Сега си представете какво е зомби и няма какво да добавя за образа на масата прокомунисти. И все идеята, идеята. За равенство била Идеята. В ЦК на компартията на Китай има трима милиардери. През това време китаецът бачка по 12-14 и дори 16 часа, ако иска да осигури нормално съществуване по ниските китайски сатндарти, които се отнасят до народа. Как ви се струва, зомбита? Дайте идеи как може да изглежда по друг начин реалността, за която всички знаем. Дайте лъжи! Хайде! Лъжете себе си, мухльовци!

КАЖИ ЕДИН НЕ-КОМУНИСТ В КОАЛИЦИЯ БОСТАН ? .... ГОЦЕ , БОЦЕ И ДОГАН ::)))))

Забрави бсп-то, но това не променя факта, че човека е прав.

ПОРЕДНИТЕ ОТЧАЯНИ ОПИТА НА ЗАПАДА ДА ЗАКРЕПЯТ КОЛАПСИРАЩИТЕ ИКОНОМИКИ .... - САНКЦИИ СРЕЩУ РУСИЯ - ПРОТЕСТИ В КИТАЙ .... ИЗЛИЗА ЧЕ НАЙ-ДОБРЕ Е ДА СИ ДЪРЖИШ ПАРИЧКИТЕ ПРИ НАС В АМЕРИКА И В ЗАПАДНА ЕВРОПА - НИ ПРОТЕСТИ , НИ ДИКТАТОРИ , НИ ТЕРОРИСТИ :)))

И не са опити на хората да получат право на свободен избор? На мен така ми се стори. А ти друго казваш. Кой крив и кой прав? Очевидно ти би предпочел ЦК на Партията да ти определи кандидата, който ти да избереш. Е, нямам коментар, много си зле. Какво общо има с това нечия икономика не знам, но сте много прости и лъжливи хора комунистите. Циганите ги слагам след вас, понеже не вредят така активно на другите и на себе си. Вие сте безпомощни и дезориентирани! Това е интелектуална малфункция със запазени функции на команта от добре забогатяващите ви лидери, докато вие обеднявате. Нямам обяснение, освен глупостта ви. Примесена с жажда за изява, която няма друга алтернатива. Ето това изпозлват психопати като Станишев.

КРУМ , БОРИС ПОКЪСТРИТЕЛ , СИМЕОН И ПРОЧИЕ СА ИЗБИЛИ ХИЛЯДИ БОЛЯРИ И ГЕХНИТЕ СЕМЕЙСТВА И ПАК СА ВЕЛИКИ БЪЛГАРСКИ ДЪРЖАВНИЦИ :))) ... ТЕОРРА ЗА ТЯХ Е БИЛ НЕОБХОДИМОСТ ЗА ДА СЪХРАНЯТ ДЪРЖАВАТА , А НЕ ЛИЧЕН КАПРИЗ :))))

Споменават се имената Джошуа, Рони и Каръл - звучат ми изключително китайски.

Родени са, когато не е било китайска територия и са направили този избор. То и Сергей Дмитриевич не е българко име, но пък нали не е българин, няма какво да му търсим кусур на психопата и патологичен лъжец.

Мръшляк не лъжи - Сергей си е колкото руско толкова и българско!А за тия китайчета в ХК е спретнат един английски възродителен процес и са им наслагали демократични имена, ама те за разлика от фесовете не са лаели и не са взривявали влакове като наште терористи.

Каква ви демокрация бе скъпи китайци, вие знаете ли каква е тази псевдо геьокрация. Иначе на жълтуркото жълтип чадър му подхожда, така с лека чупка в китката.

humfry

И в България има подобна комисия за отсяване на кандидатите, която се нарича ЦИК.

Ти луд ли си? Цик решава кой кандидат от набор кандидати да отиде на избори? Сбърканяк си ти!

Интересни китайски имена! Кой ли ги финансира и експлоатира.

Ако не бяхте такива застреляни селски парчета, може би щяхте да знаете, че всички китайци от бившите британски територии имат освен китайско име и английско такова.

Да, за финансирането нямаш против и ти знаеш от къде идва явно.

По собствено желание или поради британска принуда? Аз просто така да попитам, че куршумът ми е отнесъл от сивото.

според българите, щом се стачкува, значи са ги купили...

И според Виктория Нуланд е така. Интересният върпос, само по колко им плащат. В Украйна беше 5 млрд. Имаше в тубата на клипчета, как майдановците деляха парите и се караха. И на едно дори заклеймяваха един сотник, дето духнал с 12 000$. Само не се разбра за колко човека и за колко време беше тази сума. Скрита камера, хубаво нещо беше. А според вас, небългарите и по-точно антибългарите не е било така? Де бе, ти за канрчета ни взе.

Егаси путлериста!

западните ,,хуибеивини,, в деиствие!!!

Хонконг е било владение на Англия.През 1997 год Китай си го връща.Включва о-в Хонконг,1 полуостров и 235 малки крайбрежни острова.Хонконг е мегаполис.Население около 8-9 милиона.Получава статут на специална административна единица.Получава се една страна-2 системи.Протеста им е за демократичен избор .До сега специална комисия им избирала кандидатите,а те искат сами да си ги избират.

Абе то и аз искам да се махнат ГЕРБ БСП И ДПС ама демократично ни ги налагат...така че тва е положението

овче мислене - ха-ха.

Според статията, излъчените кандидати трябва да се съгласуват с Пекин. Както се вижда от американските опити за цветни революции, това е съвсем резонно. Като се има предвид, че са една държава, желателно е да се пртави това. А не да се пласира американската концепция за "демокрация", т.е. свободия, всеки да си прави каквото си иска. Иначе правата му били нарушени. Стандартна американска цветна революция. Прекалено голяма хапка за американците. Просто си ускоряват края като държава.

Сега искат , а докато беха владение на Англия и им ги назначаваха защо не протестираха

Е това е точният въпрос :))). Е поздравления!

Щото за тъпаците двоен стандарт нищо не значи - те могат денонощно да ти мелят за свободи права и справедливост :))

Ще ти кажа съвсем ясно защо. Защото живееха много добре. Дали такава простичка истина можеш да я възприемеш, или единственият ти неврон в мозъка е зает с някоя насока?

При англичаните губернатора се е назначавал директно от Лондон, бе мойто момче и е бил англичанин.

Е па сега е редно да им го назначават от Пекин и да си траят мишоците...ама чичко сам се опитва да мъти водата, къде с НПОта къде с офицери от службите и вербовани китайци..тва им е работата, и на медиите си плащат за да пишат и показват демонстрациите, абе надяват се да налапат нещо от тоя Хонг Конг ама тва не е Либия

Жълтият дракон ще властва 1000 години над света. Това е писано в множество стари и по-нови пророчества и писаното започва да се сбъдва. А ние българите няма да е зле да не се отричаме от татарските си праотци, защото те ще бъдат единственият ни шанс да оцелеем.

Абе, не са ни татарски праотците бе. Големият "приятел" на българите ЙОСИФ Джуга-швили ("Юдов-син" от груз.) е, пренакръщавал десетки милиони българи в СССР на татари, чуваши, кабардино-балхарци... по същия начин като българите в Македония.

Джугашвили та Джугашвили, прочети Манасиевите хроники да се образоваш малко, само с википедия не става

Соросоидна му работа! Да вземат пример от джихадистите в ИД и путлеристите в Украйна! С танкове и калашници се протестира "демократично".

Ха Ха хиляди граждани на митинг за демокрация.Колко хиляди са към то милиарден народ. Говедарска пропаганда за русофобските помияри

Какъв ти е проблема? Сега на власт са краварите тук, протестирай!:)

Ти с мнозинството на дебилите ли си???????????

Ами да вземат, ама Китай пипа здраво и не му се слушат глупости за демокрация, целият цивилизован свят и прочее пропаганда.

Това което ви казва въпросният ''ал'' не трябва да ви стресира. Това се нарича ''обременено историческо минало''. В различна степен е валидно за цялата дъга между Европа и Русия, т. нар ''санитарен кордон'' - Източна Европа и Балканите. Това са фактите, това е положението. Трябва да работим с фактите и да гледаме от тук нататък какво може да се направи.

Аз съм за правата и свободите на бившите роби чернокожи в Америка. Необходимо е отделянето на обширни области от южните щати като репарации за нарушаването на човешките права столетия наред. Репарации са наложителни за да възтържествува правдата на милиони избити чернокожи през тъмните времена на челната холокоста в плантациите за тръстика и лошите условия на живот.

За китайските соросоиди ,жълтия ли цвят е отреден ? защото за Украйна преди години беше отреден оранжевият ,а сега се превърна в кървав ! Питам се колко хора още ще загинат заради болните амбиции на господарите на света ?

Няма ли бан за това развоняло се говно!?

Изтри ми коментарите по темата, но толерира коментари които всяват разкол!

Няма да се учудя, ако той самият е това говно. Сега такива ги събират по т.нар. "медии" - българофоби. Като оная от битивиту... ква беше бенатова.

Като гледам тук колко помия се излива за България и Българите от колегите форумци разбирам защо сме на този хал.Продажна нация не уважаваме себе си и не ценим това което го имаме.За коментиращите по долукато неви харесва в БГ измитайте се ит тук вижда се колко сте българи.Вижте си кола в задника и после клатете чужди сламки.Мисля че ме разбирате какво искам да кажа.

А защо си решил, че това са мнения от българин. Ако не си забелязал, това се порави само от един човек. И обърни вниманив, не е българин. И забележи, ти какви изводи си направи. И да те уведомя, това е целта, да си правим точно тези изводи. За да си кажем, че от нас нищо не става и ала бала. И по-добре да дойдат мошетата от обетованата да ни управляват. Създаване на национален комплекс за малоценност. Това е задачата. Демонстрира ти се на живо, как се управлява човешката мисъл. Ето това се опитват да направят. И сега старателбно си записват как реагират тъпите балкански кратуни. А не осъзнават, че когато българина прогледне, в един подходящ момент за някои става много, много лошо. А ти не се излагай.

Българският ген е прокажен. Прокажен с вируса на простотията, селяндурщината, злобата и помиярщината. Българите сме помияри с главно П

Я се скрий бе клошар!

по целия свят хората се опитват и се стремят да изградят демокрация. в българия - не

А булгаристанските мазохисти си носят червено-розавките чадърчета на манифестациите

Парите пак са потекли. Дето се вика там където е текло пак ще потече.

Тея дали имат НПО финансирани от отровено общество.

Бе, тоя сценарий колко пъти ще ми го пробутвате за чисто нов!

Беше ясно, че обикновените китайци ще започнат да нахитряват. След като си осигорят насъщния нормално да помислят за екстри. Тепърва ще се очакват интересни събития подобно на Източна Европа.

това на путлерастите, според тях с покачването на стандарта, жълтите все ще си останат роби и така до безкрай, ест. че и там ще дойде някаква революция

Хонгконгците "обикновени" китайци ли са?

Не, от Луната. Сиромаха си е сиромах и в Хонконг и в Китай. Просто в Хонконг са по-отворени.

Мани ги тия цървули дето кракът им не е стъпвал нито в Китай нито в ХК нито знаяткакво става там..четат тнар. "мейнстрийм" медии и тълкуват "фактите" хахаха

Интересно е, че путиноидите са винаги на страната на реакционните режими, не даващи граждански права на народите си. Подкрепят Русия, Беларус, Китай и дори Южна Корея. Но нямат никакво желание да живеят в тези страни или дори само да стъпят там. Защо ли? Днес слушах интервю с бегълците от Близкия изток - как пък всички искат да идат на Запад и НИТО ЕДИН В РУСИЯ? Дайте обяснения, бе, последователи на Путлер?!!

щото еврогейците са пълни толерасти

откога е терминът "граждански права" и откога съществува китайската цивилизация? отговори си сам и се сети защо те питам...

ами голяма част от емигриралия преди време в САЩ български инжинеро - технически контингент вече е в Китай, в щатите останаха таксиджиите и барманите

Извинете, но съвсем изтрещяхте. Китай произвежда за западни корпорации. Не държат никакво ноу-хау. По-скоро Корея се опитва да подскача.

Остави тая работа ами я кажи с колко ви вдигнаха хонорара с новия договор между АЗБ и Прокопи.

А да ни светнеш какво е реакционен режим и демократични избори. Такъв режим управлява в САЩ. И където налагат марионетни правителства е също такива режими. А в Москва е пълно с емигранти. От които се оплакват самите руснаци. Но ако си седиш в Израел или САЩ, няма как да знаеш това. А ако ти плащат, да пишеш птотивоположното, Нормалнно да си задаваш такива въпроси. Нищо, че нямат връзка с реалността.

износът на революции се превърна в печеливш бизнес

Войни, революции са идеални за специалистите по "ловене на риба в мътна вода".

ККП спечели новата Студена война и никакви инспирирани отвън протести не могат да я спрат. Свиквайте.

... и крадлива ...

За Китай вече разбрахме , кажете нящо и за Испания?

Намерил за кой да се притеснява. За тях е важно да не им закачат сиестата

И ние ще си направим фиеста и вместо "торо торо" ще викаме "боко боко"

интересно...цивилизации на няколкостотин години дават акъл на цивилизации на над 5000 години как да живеят ;-) кога китайците са имали "демокрация" западен тип? не ставате ли смешни?

Хиляди, хиляди, колко хиляди да са като 2000 полицаи ги оградили?