Тежка загуба на партията на Меркел на изборите в Берлин

Социалдемократите спечелиха местните избори в Берлин, а популистката десница от "Алтернатива за Германия" влиза за първи път в местния парламент.

Обратно в новината

Коментари - Тежка загуба на партията на Меркел на изборите в Берлин | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Има ли учудени

Браво на бабата. Добре ги нареди. И нас покрай тях. А сега да видим кой ще духа попарата и?

защо остави покровителката си да го загази така яко, що не й бутна едно рамо, друго едва ли ще иска, бива неблагодарност, но твоята е върха.

jizast

Ако дойде Тръмп на власт в САЩ ще видите как всички ще запеят друга песен. Той знае как да ги подкара с големи шамари. Либерасти, социалисти, зелени, пембени...всички ще бъдат сложени на мястото им. Сами си викам дано...

abasador

по-интересното, тепърва предстои. Това, че госпожа Меркел с лявата си политика към бежанците изхвърли партията си от управлението на страната, се знаеше още от миналата година! Това което не се знае все още (тепърва ще започне да се уточнява) кои и какви са допуснатите в Германия "мигранти"... (справка Федералната служба за мигранти и бежанци). Лек ден.

абсолютно сбъркана цивилизация-някакви баби да управляват света

Меркел и нейната партия сами са си виновни за разгрома.Те си бяха въобразили,че мигрантите ще бъдат поредната порция ефтина работна ръка за германската икономика.Но мигрантите араби не искат да работят ,искат социални помощи и пълна свободия.Това отврати голяма част от германското общество и то наказа Меркел.

Еми, така ще е при т.нар. "нов световен ред": кучетата са с предимство пред хората, циганите пред белите, престъпниците пред мирните граждани, извратените пред нормалните, мюсюлманите пред християните, жените пред мъжете. Лъжата става истина, а дяволът - бог. Иначе казано, новият "ред" е стария, с главата надолу.

това има нещо общо с писанията в библията за тези времена-нали?!

мдааа... всичко е по план! АзГ вече и в центъра взе 14%, тройно повече от предишните избори, когато не прескочи 5-те %.

А Меркел върви надолу - към загуба на властта. Честито й! Дано от САЩ й намерят някой почетен пост за много пари и слава.

не я мислете БАБА Щази... тя си изработи за 30-те сребърника $$$... дала е 1-2 на винету... ... АНАНАС ни се ...ма.ма.та.

У ГЕРМАНИЯ, КЛИНТАНИЦА ЩЕ ИМ КАЖЕ СКОРО, БУДА И ТОИ ЩЕ РАЗБЕРЕ, НА ВЪРТЕЛЕЖКАТА

Според Spiegel Меркел не била загубила ,защото , колкото губи тя в проценти , толкова губят сосиалдемократитите и при едни парламентарни избори партията и би спечелила с 8 % процента преd социалдемократите и предполагат една тройна коалиция с участието на зелените.

да бе, Меркел не е загубила .. То това от 23% да паднеш на 17% не е загуба. Това е печалба. )))) хахаххаа

Ами Една хипотетична коалиция на Меркел със свободните dемократи събира повече гласове в Берлин и с гласовете на Алтернативната партия дясноцентриските гласове се увеличават. Просто има по широк политически спектър , като партиите с по радикален начин на мислене събират 30 %. Все пак една такава мигрантска вълна е външен фактор, който оказва влияние на цяла Европа. В Берлин лявата партия наследница на комунистите имат историческо влияние , което не е типично за Германия като цяло.

дир.бг и особено неговата аудитория продължават традициите на официоза от комунистическата ера Работническо дело да бъдат глашатай на СССР или Русия сега. Желаното да се взима за действително. Един Тръмп е желан , ако той би спомогнал за продажбата на Европа, добре е да има правителство в Германия , което да улесни експорта на руски газ. Един бежански поток от войната или проблемите на третия свят, могат да се използуват за дестабилизация на Европа и руска експанзия.

Християно демократически съюз-а Германия се напълни с мюсулмани.Партията не отговаря на наименованието си.Потока от бежанци не е случаен.Някой иска да прави световен халифат.Защо ли богатите СА,Катар,Кувейт,Дубай,ОАЕ и др.не са приели нито един бежанец?В секретен доклад пише в Die Welt заловени терористи са участвали в "спящи клетки".Повече от 850 престъпници са участвали в Сирия и Ирак на страната на ИД.1/3 се били завърнали обратно в Германия.Всичко това не се харвсва на германците.

бАБА мЕРКЕЛ ГОРБАЧОВА към нейните съпартийци-ТАКА Е КОГАТО САМО 1-2 милиона мигранти докарахме в Швабия, ама вие не ме разбрахте Ако бяха 30милиона-нямаше да е така, пак щяхме да сме първи

Алооо Дира, къде скрихте новината за товарищ Толстой от руската Дума. Защо мълчите кат' комунист на разпит? Ама не, щот' Меркел не спечелила на някаква местни избори (ама и не загубила бог знае колко в сравнениес предишни години) за вас явно е най-важно.

Спамаджия бездарен..

Настъпан по мазоль? :)))

Скриха я, защото може да се окаже, че Толстой не е казвал такова нещо.

Това беше в прямой ефир, дорогой мой. Боже какви нещастници сте...

моли се и другите от управляващата партия в Русия да не потвърдят казаното , че ще се юрнеш за букети цветя да посрещаш първи БРАТУШКИТЕ.

Гледах клипа, каза го. Гадно и не особено умно. Както се казва - интелигентността на света е постоянна величина, но населението непрекъснато се увеличава. Само че спомни си какви ги плещеше нашия президент по повод Русия и помисли дали имат повод да ни уважават. А че ще ни купят - ами като ни гледат продажните политици... И аз съвсем не вярвам, че ако други дадат повече, нашите евроатлантици няма да се обърнат като комсомолец на 10 ноември.

Какви ги е "плещил"? Заяви им в прав текст, че нарушават международното право и че това е недопустимо. Това "плещене" ли е?

чфъфлещата баба все още се държи инатчиjски...както всяка стара баба."афд" ми е неприятна партия, но въпреки това съм доволен, че дават урок на меркел'ца. тая жена докара орди от врагове на европ.култура

Ха- ха, един тука препоръчва Дойче веле, няма смисъл, просто слушайте българската секция на ББС - БНР - цял ден в новините и то тихо смотано говоря за "слаб резултат" . . . . . я тука тежка загуба . . . . ами то нашето БСП на последните избори имаше по-голям резултат и се говореше за РАЗГРОМНА ПОБЕДА . . . .ама нейсе . . . .тя и Тереза Мей завъртя "палачинката" за бежанците . . . . .и накрая всички поеха рефрена, че така на парад бежанците не могат да пресичат ЕС . . . ама в началото тоне бяха "марш на майките с количките" . . . де се скриха тия майки, не дойде ли време за още едно . . . . . .

Бежанците ги гони сушата,животните които ловуваха в Африка намалят поради датоплянето на времето,а афганците са все на припек,след като преди половин век имаха най-зелената държава,днес нямат и едно дърво,всичко са исекли.

А у нас предстоят избори без претенденти. Жалка история. Първа регистрация без кандидат.

Е, те вяече са назначени, само ще ни съобщят като минат изборите : )

Уф, внимавайте със заглавията де! Като прочетох "Тежка загуба на Меркел" познайте какво ми мина през главата. Добре че сте добавили "партията" в заглавието над текста, че инак вкарвате хората в грях :)))

лъжливи комунисти, хора четете дойче веле на бг

"Дойче Веле" пише, че "загубата е толкова малка, че автоматически се превръща в наша победа"...

Какво благо заглавие! Лошото е , че последствията след нея са пагубни и никойо няма да им търси отговорност на нея и на всички клакьори , около нея!

Победителите никой не ги съди.Това,че ХДС са загубили 5,7% не означава,че няма да са първа политическа сила.

Auf Wiedersehen ! Добро пожаловать !

Тежка загуба на партията на Меркел на изборите в Берлин Кой каквото сам си направи. Тази ненормална жена срина Европа във всяко едно отношение. И това ми било най-влиятелният политик в ЕС.

БЕЗОПАСНО , В ГЛОБАЛЕН АСПЕКТ - НАЦИОНАЛИСТ (КОЙТО ДЪРЖИ НА НАЦИОНАЛНОСТТА СИ), ИЛИ БЕЗРОДНИК, КАТО МЕРКЕЛ (ИЛИ РОДНИТЕ НИ ПОЛИТТЪПАНАРИ, ПРИМЕРНО) !!!

Заплахата за интересите на САЩ представлява укрепването на отношенията между Русия и Германия. Тъй като съюза ще засили държавата. Смята основателят на Stratfor Джордж Фридман разказвайки за това пред Deutsche Wirtschafts Nachrichten. Според анализатора, Германия има проблеми и е икономически уязвима, затова се нуждае от сътрудничеството с други страни. За нея е най-печелившо партньорството с Русия, но това на се харесва на Съединените щати, според Фридман.

Загубата на Меркел е печалба за всички нас

Бихте ли пояснили , моля?

Стършел

NOCOMMENT ... за очевидни неща ;)

Айде бе...Не мога да повярвам, че точно ти/бегееца/ ще напишеш такова нещо! Да не ти спряха центовете?

Айде малко да разведрим тежките облаци над фрау;) 2017... педстоят избори и фрау, депресирана от междинните резултати, звъни на Баце за помощ при изборите. Баце, нали с е пич, веднага я успокоява и обещава да ѝ прати най-големия си изборен спец!, вдига телефона и нарежда: - Цецоу, летиш за Берлин! Минава изборната нощ и Баце, сън не спал, звъни пак: - К'во стана бе, Цецо? Как минаха изборите? Цецо: - А , всичко е точно, шефе - Ангела е втора! Баце: -?! Как "точно" пък Ангела е втора, бе Цецо?! Кой е първи тогаз?! Цецо: - Как кой?! ГЕРБ бе, шефе!

Палете му свещи на Баце, защото такива гербави мутрески като вас ще се видят в чудо, когато му бият шута.

Само човек с ампутирано чувство за хумор не може да схване какво всъщност казва вицът!;)))

Ред е на нейния фен Борисов

И после всенародни тържества по цялата българска земя , както при падането на стамболов

Ние обичаме да празнуваме, когато нещо падне. Било берлинската власт, било -Берлинската стена, било -пролетарската диктатура, било собствените ни гащи... Пък до какво води това падане, не ни пука. Сега да не заподскачате пък, като вземе нещо да се надига! Запомнете -крайностите са вредни!

Тая баба ако не я спрат скоро такива ще ги забърка още, че ще ни заличат тия маймуни!

Горкият Бойко, отиде му рахатлъка....

Въпреки 10 златни години за германската икономика при управлението на Меркел, немецът е несъгласен с нея - и гласува за други партии. В Русия - Путин разсипва руската икономика, провал след провал последните 10 години, включително и във външнополитически аспект, но Путин печели избор след избор! Извод: В Германия живят хора с глави, в Русия живеят овце със задници!

При Путин хората живеят спокойно и нормално, Русия е една от най-богатите страни на ресурси, има една от най-могъщите армии, най-добрата космическа и военно-въздушна промишленост, образование и здравеопазване са безплатни, Русия е лидер на международната сцена, придоби нови територии / е цената са малко санкции, но все пак не може и без леки загуби/ и т.н. Затова хората гласуват за него. Меркел провежда политика на ислямизация на Европа, като само след 10-20 години всички тия нелегални ислямистки навлеци и главорези ще са повече по брой от европейците и край на Европа - каква полза тогава от успехите в икономиката. Затова хората не гласуват за нея. Така че не знам кой са овцете и кои задниците.

Бай Ставри

От всичко е вярно само зс заграбените нови територии от Русия

Щом след 10 златни години, решават да си съсипят живота, явно немците нямат с какво да мислят. А гордостта и патриотизмът на рушнаците не допуска някакви "непричем" пустиняци, да им обясняват за кого да гласуват и за кого не. Особено за току що слезлите от дърветата.

В Германия и Русия всичко е наобратно: - Германия преди Меркел беше перфектна машина - индустрия, икономика, държавна администрация и т.н. Меркел 10 години се изживяваше като лидер на тази перфектна машина. Направи много (на брой и на качество) грешни решения и постъпки. Сега си понася последиците. - Русия преди Путин беше в много лошо състояние. Путин подобри много неща, но различни хора и организации допуснаха грешки и провали. Ако не беше Путин, сега Русия щеше да е много по-зле. Явно хората в Русия подкрепят усилията на Путин да направи Русия по-адекватна на водещите страни.

Аз тъкмо се канех да питам какво, аджеба, е свършила толкова Меркел, при условие, че наследи една перфектна държавна машина и икономика. Трябваше само да седи начело за парлама и да не прави резки движения. Но понеже не спряха да я изкарват втората Тачър и да сипят хвалебствия, тя започна да се изживява като фактор не само в Германия, но и в Европа, че и в света, като командореше в Европа, а слушкаше Щатите. Ей затова сега й вярват само толерантните пълни с бръмбари глави.

съгласен съм с теб!

Нацистите идват! Почвайте да копаете окопи край Сталинград и Москва!

ами че нали по-горе описваш каква пустош и каква нищета е по руските земи, какъв чеп ще търсят нацистите към Москва и Сталинград?

А не, този път няма да сбъркат посоката. 33-39 (6) - 19-25 (6) така, че германците колкото и заспали да изглеждат нека да си говорим след 25-та!

Толкова е добродушна и гостоприемна баба Ангелина! Как може! Нима харесваме повече наглите и безскрупулни политици, нямащи какпка съчувствие към горките, онеправдани хорица? Аз си мислех, че само в третия свят са толкова нетолерантни. Леле -леле, изколцати се тоа свет!

През 2007 г. се появи книгата "Немската карта" на ексшефа на военното контраразузнаване на ФРГ Хелмут Комос. Той твърдеше, че съществува таен държавен договор от 21 май 1949 г., в който, с графа "Строго секретно" са изложени основните ограничения, въведени от трите западни страни победителки САЩ, Англия и Франция, за суверенитета на ФРГ. С него всеки нов канцлер преди да положи клетва е длъжен да подпише в САЩ документ, получил названието "канцлер акт". Според Комос договорът ще действа чак до 2099 г., което означава, че ФРГ продължава да е окупирана държава, без национален суверенитет и международна юридическа субективност. Тази информация беше потвърдена и от Егон Бар, в миналото съветник на Вили Брандт, канцлер на ФРГ от 1969 1974 г. През 2009 г. Бар сподели, че Брандт е трябвало да подпише унизителни документи, ограничаващи суверенитета на ФРГ. Брандт е направил това след като е разбрал, че подобни документи преди него са подписвали трима предишни канцлери на ФРГ. Това означава, че ФРГ е полупроекторат на САЩ, които могат да извършват от територията на ФРГ всякакви действия, които счетат за "необходими". Опитите да се излезе от този похлупак завършват печално. Главата на Дойче банк Алфред Херхаузен предлагаше на Хелмут Кол да обвърже рублата не към долара, а към немската марка, което ще направи Русия и ФРГ два стълба на европейската система. И скоро след това Херхаузен беше взривен в неговия "Мерцедес".

Хелмут Кол да обвърже рублата към марката вместо към долара? Хелмут Кол ли е президент на Русия? Ебаси глупостите дето четете, товарищи!!!

Човекът, поне чете. Пък ти само ги пишеш глупостите. Сещам се даже, кой ти ги диктува.

Четете , това не е вредно за вашето здраве. Прочетете нещичко за Бретън-Уудското споразумение/ система от 1944 и тогава коментирайте.

интересното е, че все пак има някави 17% малоумнци, които все пак са гласували за лудата бабичка! да не са гласове на 'германци' от ромски произход и на новопристигнали 'гости'?

Да , ЛГБТ( педерасТи, лесбийки и всякакви там самоопределили се индивиди) , т.нар. мигранти и останалите верни и живи подръжници на ХДС.

Ами те политиците затова се радват на мигрантите, защото им е готов електорат. И тук за нея май са гласували турците и натурализираните германци второ и трето поколение! Да не мислите, че в Лондон англичаните са избрали кмета? Емигрантите! А това без преброяване показва каква е демографската картинка!

Да мре там баба ти мерзел.

С такава дебилна МАРИОНЕТКА на наднационалната финансова олигархия, каквато е Меркел, не само ХДС ще загине, но и Германия, а също така ще повлече и цивилизована Европа!!!

"Леви и десни популисти"?! Поредната щампа на либерал-педерасткия интернационал! Понеже традиционните леви престанаха да са леви и се прегърнаха с десните, а политиката не търпи празнините, освободените и от десните и от левите електорални пространства бяха заети от национално ориентирани, все още неподкупни от едрия капитал, формации. И това ще е до време, и тях ще ги купят, но нека разлаят кучетата и за пореден път да излъжат балъците. Защото в схемата на съвременната демокрация всичко се продава и купува. Ако не с пари, то с много пари! Включително и вотът на тълпата.

Оставете Меркел. Дайте да се радваме на всеьържеца, всенароден любимец, Путин. Ще има ли кебапчета и бира? Корнелия?

По-важното е, че отново ще се изтъпанчи да поучава Путин, чиято партия спечели изборите с конституционно мнозинство.

Малко е да я накажат германците по този начин . Трябва да я съдят в Хага , защото тя наруши човешките права на милиони европейци,унищожи и разедини почти Европа , лазейки пред чичо Сам.

Този месец Меркел,другия Борисов.

Дано , ама нада ли ! Държаната е тяхна .... !

Кой определя фрау Ангелина за най-популярен и влиятелен политик в света? Ами че тя позорно губи избори в Германия, даже в родната си провинция Шлезвиг Холщайн. А с другия неудачник - Оланд управляват цял ЕС, за който Виктория Нюланд каза ... Е, всички знят какво каза мис Вики.

PR НА ТЕЗИ, КОИТО И ПОРЪЧАХА, ДЪРЖЕЙКИ Я С ДОСИЕТАТА НА ЩАЗИ, ДА СЪСИПЕ НЕ САМО ГЕРМАНИЯ, НО И ЕВРОПА ! ОНЗИ - ОЛАНД ЩЕ СИ КАЖЕ ПО-КЪСНО !

За оланд е важно да е президент, за да може да сваля мацки и да ги подменя редовно Франсе, какво да го правиш!

Питам се, какво ли би се случило, ако дадат избирателни права на пришълците!? Тогава, бабата ще си бетонира властта во веки веков! И ще продължат да ги викат в Европа....За това германците да я махат, докато не е станало безвъзвратно късно!

Не забравяй, че там има много пришълци, които вече са граждани на Германия и гласуват.

Всезнайко, знаеш ли как се дават избирателни права? Трябва да си германски гражданин. Освен това не можеш да имаш второ гражданство.

За второ гражданство има изключения. Много често изобщо не се интересуват имаш ли друго гражданство. Май за български задграничен паспорт бе едно поленце при попълване.

турци, работещи в момента на територията на Германия, са им напълно достатъчни!

Огромната част от чалмите в Германистан (5-7милиона) отдавна имат право да гласуват и го правят. Това е една от причините за сегашното състояние. Засега нямат право на глас само последните "гости" на Меркел, но скоро и те ще гласуват. Това именно е една от целите на ударното внасяне на орки в Европа - да наклонят вота и да бетонират власттан на престъпнитя политически "елит"

И ТУК ЩЕ Е ТАКА МНОГО СКОРО. ВИДЯХМЕ ГИ ЕВРОАТРАНТИЧЕСКИТЕ ЦЕННОСТИ И НЕ НИ УСТРОЙВАТ!

Всеки който не го устройва каквото и да е, има право да отиде където и да е! Не е като едно време, желязната завеса се срути!.

Ама ти е криво, като тръгнахме към шестнадесета република. Е, да, ама пак отива към да ти се накриви... И има защо.

Германецът е дисциплиниран, точен, техничар, но глупав. На всеки 60-70 год. върши глупости и се срива до О с много, разруха, мъка и страдание. И пак отначало и пак след някой фюрер, който го отвежда в тресавището. Сага ГДР- ДКМС го води по указания на САЩ в калта. Онези казаха БРЕКСИТ !

Не "глупав" а просто тъп! Охранен бюргер с бирено коремче и с чувство за превъзходство над другите нации.

а тиквата проста и неграмотна, най-тъпоумний измежду премиерите в галактиката, солташак на ермангал и национален предател, кога ще загуби избори. сетих се, когато вземат на физкултурника-лемур калкулатора и му откажат достъпа до изборните книжа в чувалите по трасето от СИК до РИК. приятен ден.

Това е голата истина!!!

Ще ги загуби, когато народът започне да мисли с главата си.

Зад Меркел наднича човекът с мустачките ....

за човека, който за 6 години изправи икономиката на Германия от руините на ПС война, при чието управление нямаше безработица, имаше нулева престъпност и за първи път в историята на Запада работниците получиха право на безплатен редовен отпуск?!

Дето не познава компаса и вместо на югоизток, изпрати немците на североизток, от където връщаха влакови композиции злато към Дойчланд? Ми, то така е. В природата нищо не се губи. Само променя мястото и собственика си. Резултатът от всички войни е един и същ: промяна на собствеността върху имоти, земи, пари и т. н.

През 1960 г. Хелмут Кол е избран за водач на ХДС и заема този пост до 1969 г. От 19 май 1969 г. е министър председател, а през 1971 г. се кандидатира за канцлер, но не е избран. От 1966 до 1973 г. е член на федералния съвет на партията. Едва през 1982 г. става канцлер на Западна Германия от 1 октомври 1982 до 27 октомври1998. Председател е на ХДС от 1973 до 1998 г. 16-те години на власт като федерален канцлер на Германия са най-продължителните от времето на Ото фон Бисмарк. По негово време Германия се обединява политически, а по-късно Германия под негово ръководство подписва Маастрихтския договор. По време на неговото управление най-силно се набляга на икономиката и на международната политика на Германия. През 1988 г. заедно с президента на Франция Франсоа Митеран Хелмут Кол получава международната награда Карл Велики. През 1998 г. Кол е обявен от европейските държавни глави за Почетен гражданин на Европа за приноса му към обединяването и сътрудничеството между европейските държави. Той е първият човек след Жан Моне, получил това отличие.

Ами че то няма прилики, какви разлики да откриваме?

Ами почти няма разлики с Меркел.Две години подред е избирана за най-влиятелна личност в света.Управлява трети мандат и по всичко личи,че и предстои четвърти.

Кол е обявен от европейските държавни глави за Почетен гражданин на Европа за приноса му към обединяването и сътрудничеството между европейските държави.

"Най-силно се набляга на икономиката и международната политика." ИКОНОМИКАТА !!!

Тъпата неолиберална клика управляваща Европа докара хората дотам да гласуват за комуняги от всякакви разцветки ,леви ,алтернативни ,зелени ,националисти и друга подобна паплач ,няма да е далече деня когато ще вземат управлението в повечето държави от ЕС.