БСП и сините похарчили по над 2 млн. за изборите

Сметната палата публикува днес списък на партиите, коалиции и инициативни комитети, които са представили отчети за набраните и изразходваните средства в предизборната кампания за 41-то Народно събрание, както и техните отчети.

Обратно в новината

Коментари - БСП и сините похарчили по над 2 млн. за изборите | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Толкова си умен!Очевидно си по-умен от всички останали,пък и умееш да пишеш дълги изречения.Не си ли мислил да публикуваш разсъжденията си в книга?Целият народ ще си зарадва!

Това е още едно доказателство в правотата на др.Борисов.Пълното възстановяване на еднопартийтата система да му е главен приоритет!И да изкара всички фашисти вън от Отечествения фронт.

Ти ме разсмя искрено! Къде виждаш Станишев вън от Парламента? Всички стари бандитски парти пак влязоха в Парламента , добраха се до цялата политическа 100% власт, играят си на управляващи и опозиция, създават закони за себе си и ни дерат кожите. Така е , когато нашият народ е с ниско обществено съзнание и пак избра политическата мафия да го управлява, не може да различи бялото от черното, не знае кой е истинския му душманин и пак с помощта на българския избирател имаме първото частно мафиотско правителствов най новата история на България. Създадохме уникалното явлениеМафията да си има държава пак единствено в Европа. Идея за България

Ковачки и Кошлуков получили дарения! Ха-Ха-Ха! Все едно Бил Гейтс да проси в Манхатън или Абрамович да подава каскет в Столипиново!

Значи , и милиони да дадеш,ако народа не те ще-вън от парламента.Нали така ,другарю Станишев.

Тези харчове са повърхността на блатото, надолу в тинята действат сериозни схеми- всяка партия има местни величия, спонсори и прочие, изливащи сериозни суми срещу индулгенции и дялове от баницата в бъдеще време, които не могат да се калкулират директно,но които при възможност ще се осребрят.Защо е небходимо субсидиране, имащите властови ресурс са в изгодна позиция от всяка гледна точка.Изнесените отчети са смехотворни, по никакъв начин не кореспондират с истината!

Като слушам за тия пари ....италианското тото пасти да яде.Госпожи и господа , ще се намери ли в тази държава некрадлив политик , честна жена и чиста водка ???

Честно, ама найстина ЧЕСТНО, кампания , ако ще и на малка партиика, ЕВТИНА НЯМА. Обаче не се декларира нищо. Абсолютно НИЩО. Тва е. Като не броим купуването на гласове една кампания за НС върви, т.е. тръгва от 10 милиона. Таван НЯМА. Тва е истината.

ВъпрОсът е защо ТЕзи избиратели от чийто джобове се визмат тези пари допускат пак старите партии в парламента да си правят законите ЗА ТЯХ И ДА ГИ КРАДЯТ?

От всичко се вижда, че т.нар. сини са най-тъпи. Отговарям понеже питаш. Пък и луд на шарено се радва. Синя глупост - това е!

Борисов започна предизборна кампания 6 години преди изборите. И сега продължава. С информация или с пари държи шефовете на медиите и журналистите, че продължават да ни промиват мозъците.Май Борисов се прави на Фуше.

На фона на икономическата криза и обядняването на хората ,доста пари са хвърлени на вятъра ,но не съвсем на вятъра ,защото хвърляйки ги ,успяха да ги уловят телевизиите ,рекламодателите ,любимите певци и др.,докато хората гледаха сеир.Т.е милиони за реклами и показност ,а който иска това ,има кой да се облажи,само жалко, че това са единици.

И сини и червени са оказаха БОКЛУЦИ!

Ясно е че управляващата коалиция е харчила най-много държавни пари. Само теса иамли възможност да ползват служебни коли, ада манипулират медиите, да използват целя потенциал на държавата за свои лични нужди. И това, което отчита сметната палата е само върхът на аисберга - останалото се видя по време на кампанията. Провалъ за СК е че те все пак като парламентарни партии имаха и трибуна и средства и механизми. Но това че СДС и ДСБ се явиха заедно по-скоро намали общия брой гласове, отколкото да има някаква ефективност. просто симпатизантите ан СДС, които не обичат Костов са гласували за ГЕРБ. Ако се направи един по-внимателен анализ ще се види че няма никакво значение с какви пари ще организираш кампанията си, ако го правиш без мозък. И дали ще го правиш инфантилно като СК, или злобно с намеци като БСП май няма никакво значение. Ако сме съвсем честни, като че ли кампанията на ДПС беше най-професионално направена за тези пари. За съжаление. А БСП вместо да постиогнат желания резултат само накараха свои симпатизанти да гласиват за ГЕРБ. Или може би лично за ББ. Защото, каквото и да си говорим, тези избори ги спечели лично ББ. И мажоритарните и пропорционалните. Въпреки всички манипулации. Избори минаха. И резултатите са ясни. Интересното е че никой не можа да ги предвиди (за кой ли път). И това е още едно доказателство за пълното информационно затъмнение и манипулациите на тройната коалиция. А това, както всички знаем става с пари. С много пари. И те си мислеха че като наливат пари, ще стане като в САЩ - който е вложил повече повече ще получи. Да, ама България не е САЩ. И българинът си има едно любимо занимание по време на избори - да гласува ПРОТИВ. И този път БСП бяха тези които го отнесоха. И НДСВ. БСП са в тежък нокаут. Ръководството им е пред разпад, а лидерите им са политически трупове. И то само защото някой умник като Азер Меликов им е давал акъл - кой от кой по-глупав. БСП няма да види власт дълги години. И слава Богу. кой ще стане клиент на прокуратурата, кой ще влезе в затвора, кой ще из;лети от благата държавна службица. И глутниците използвачи които се примъкнаха до бСП преди 4 години постепенно ще се отдръпнат. Като няма далавера за какво да стоят.

А ГЕРБ ? Колко изхарчи бате Бойко, що не се каже. Но истинските цифри. И да не лъжат, че ми писна да слушам какво са сгафили старите, вместо какво спешно вършат новите! Бате Бойко гласувах за теб и сега ме е яд!

Има закон за харченето ,та харчили,закона го допуска ,сега защо ни занимават с това .Избирателния закон те си го гласуват и те си го изпълняват.И защо данъкоплатците да им даваме толкова пари ,ими да си изработят.Ако пък опрат до спонсори стават зависимости ит.н.Но от тези предизборни пари се спечелиха добре рекламодатели ,медии и певци,както и самите нови депутати.

Ето ви дупката, господа. Върнете милионите от тъпите партии, съберете и парите от лидерите им, гъзомийниците, гешефтарите и ще запълните дупката. Започнете с министри, парламентаристи /без изключения/, собственици на откраднатите за жълти стотинки предприятия, хотелиерите и т.н. и ще напълните хазната. Стига да вистиска.

Това са парите от ПАРТИЙНИТЕ КАСИ (всичко без ДС): 0. ЛИДЕР 959 946 лв 1. ГЕРБ 826 388 лв 2. СК 780 081 лв 3. КБ 522 372 лв 4. РЗС 341 885 лв 5. ДПС 230 600 лв 6. ATAKA 170 700 лв ЛИДЕР са лидер:) ЦЕНА ЗА ДЕПУТАТ (без ДС): 0. ЛИДЕР БЕЗЦЕННО 1. СК 52 005 лв 2. РЗС 34 189 лв 3. КБ 13 059 лв 4. ATAKA 8 129 лв 5. ГЕРБ 7 124 лв 6. ДПС 6 068 лв ЛИДЕР са лидер:) ОТНОВО:)

АТАКА,БЕ РОШЕТЕ НАРОДНИ ПАРИ,АШКОУЛСУН.НАРОД ГЛАДУВА,А ТЕ С ШИРОКИ ПРЬСТИ,юРА БКАЛЬМ.КОЛКО ПЬК А СЕ ОБЛАЖИЛИ И СА ВИЛИ ХИЛЯДАРКИ

И какво, сините похарчили колкото БСП?! Абе, тия хора не си ли дават сметка, че и ние бяхме живи когато вървеше предизборната кампания и гледахме както билбордове, така и тъпи рекламни скечове... Ами, че БСП имаше поне двойно повече реклама от Синята коалиция. Ей-й-й, голямо шменто-капелене, голямо търчи-лъжство... От което какво е видно? Ами това, че и сега, след изборите основният враг на тройния лешник си остава Синята коалиция... Нали така?

Числата са абсолютно измислени- сравнете колко е похарчила ДпС, като си спомняме всички по колко пъти се въртяха рекламните клипове по ТВ и Радио. Единствената причина цифрите да са толкоз занижени, е ако са били по-равни пред ценоразписите от другите, или всички телевизии са на Ирена Кръстева и Сопола Духан. А къде са сумите похарчени за купуване, продаване и фалшифициране на гласове?

Яне не е харчил,те парите са му от бизнесмени. Хората го спонсорираха заради хубавата бенка.

Тея глупаци от ПР-ите им още си мислят, че могат да промиват мозъците на хората с усмихнати полит-мутри и щедри обещания по плакати и телевизии. Но защо с нашите пари??? Защо поне една партия не дари средствата си благотворително??? Къде сте далновидни ПР-и? Или сте просто глупаци?

ГЕРБ използваха всевъзможни спонсори. По селата раздаваха напитки, олио и други стоки на пазаруващи от обикновени магазини. Например купуваш си хляб и получаваш бонус бутилка кола и ти казват от ГЕРБ. В малките населени места тази реклама работи. В големите градове имаха по-големи спонсори, които сега очакват да си върнат вложените пари в предизборната кампания. Ето затова оповестените средства за реклама на ГЕРБ са малко. Реално те и РЗС са с най-големи разходи.

А ИМА ЛИ РАЗЛИКА МЕЖДУ ТЯХ?????? А ДА, КОСТОВ ВТОРИЯ ЕШАЛОН НА БКП, ТАКИВА СА УКАЗАНИЯТА.

Защо въобще трябва да има субсидия? Имат си членски внос, имат си дарители, стига им толкова! Не стига, че народа им плаща изборите, ами им плаща и малоумните предизборни капмании. СРАМОТА!

Ne moga da povqrvam, che sa hvurlili tolkova mnogo pari na vqtura. Nqmashe edna normalna koncepciq...da ne govorim za izpulnenieto im...pod vsqkakva kritika

Да пишат кое е законно и кое незаконно придобито.Само сухи цифри се изнасят. Г-н В.Димитров като шеф на палатата, с 19 собствени фирми и бивш министър на Костов не следи ли как подчинените му подават за пресата подобно инфо? Вчера оповестиха тук във Финландия изразходваните средства на партиите в последната предизборната кампания- най -много по 100 000 евро са изразходвали най- големите партии. При това Финландия е много скъпа страна с много по висок жизнен стандарт.

Както винаги всичко в Б-я е изкривено. То си личеше кой колко харчи. Яне имаше 47 билдорда само по магитрала Тракия, а БСП започнаха рекламата по телевизията много преди момента на откриване на предизборната кампания. Време което не се взема в предвид от Сметната палата.

Защото никой няма излишно време да се занимава с малоумници като теб. Субсидията е само за парламентарно представените партии. Но така е симпатизантите на тройната коалиция се характеризират с липса на мисловна дейност - след като ти се отдава по-добре да сваляш порно фирми от интернет, какво за бога правиш тук?

Докато избирате от всички злини най-малката, добро няма да видите! Няма малка и голяма злина - злото си остава винаги зло. Има единствено прости и тъпи хора, които го избират.

Числата разбира се са за балъци и напълно измислени. Реалността е много по-разсипническа. Тука има услуги от чисто корупционен тип - ти на мене, аз на тебе, един вид бартер, пък сетне ще се наплатим. Изводът е един. В новия закон за политическите партии да се сложи лимит от по 100 000 лв. или там даже по-малко даръжавни дотации. Пък да ходят по агитация и пропаганда самите депутати и да чукат от врата наврата. Така е в цивилизования свят. Като сме най-бедната страна в Европа, да слязат от Мерцедесите и си размърдат пърделите.Гювечът трябва да свърши веднаж за винаги- Бойко Борисов да даде пример и да ги свали от файтоните. Ако не и той да си върви политическото небитие. Това е положението братя. Като се научат да си плащат за екстрите, може и да се освестят нашите ненаситни селянчета и сиромашки-невидели.

От БСП - разбирам ама тези юнаци от синята коалиция??? Защо бе джанъм, то излиза по 150 000 на избран депутатин. Ей това наричам аз прахосани пари...

Колкото е откраднато от вас, толкова да сте живи и вие и децата ви- скапани мързели! Само лежите и чакате на помощи от Европа и България!

Аз бих похарчила за нещо друго, но ....

Защо ни занимават отново с глупости??? Това не са злободневни проблеми за решаване!!! Да започнат да променят системата чрез добри закони, а не да сменят к....те по етажите на власта и да говорят че ще търсят отговорност от предишното управление!!! Защо ли новата власт ми навява стари спомени??? Започвам да се страхувам че отново ще бъде издигнат лозунга Диктатура на пролетариата от новия ЧОВЕК ОТ НАРОДА? Да така обикновенните хора наричат Б.Б. и тогава тежко ни и горко на нас които носим очила!!!

Субсидии се полагат на парламентарно-предст партии. ГЕРБ не бяха в предишния парламент.

Къде са сините , къде червените. Едните са мъртви трупове от години, а другите бяха управляващи години наред и накрая паричките за субсидии от нашите джобове почти еднакви. Дори по брой на нововкарани депутати червените пак са в пъти повече от сините, а сметките им почти еднакви. как става така?

Не разбрахме дали ГЕРБ са ползвали субсидия,като се има предвид че имаха равна кампания с другите партии и билбордове и концерти навсякъде.защо не ни светнат.

Това са на вятъра похарчени пари,които изобщо не могат да повлияят на избора на човек.Хората не се интересуват въобще от плакатите и билбордовете,нито и от телевизионните обръщения,а просто съдят по делата и избират от всички злини най-малката.

БСП похарчили 2 милиона? Ако е само за област Сливен - вярно е...

Всичките тези пари са откраднати от нас данъкоплатците.

по 1 милион имат държавни субсидии - това означава ОТ НАШИТЕ ПАРИ... Плащаме им да ни обясняват колко са добри.. ега си антилогиката..... Колко кувиоза могат да се купят с тези пари??????

НЕ СЕ ВИЖДА СМЕТКАТА НА НОВА ЗОРА 3 МЕСЕЦА СЕКИРАТА Я ПУСКАХА ПО 3-ДО 10 ПЪТИ НА ДЕН.

а парите които комунистите похарчиха чрез нова зора и другите си сателитчета? а половината от парите които доган даде за автобусите с потурнаци? а другата половина, която взе от общинските бюджети?

Какви са тези глупости?! Тези числа изобщо не може да са реални! 300 хил. за билборди?! - при среден наем на борд от 300 евро за 14 дни този бюджет не стига и за един период в национален мащаб, а БСП стояха поне месец! 60 хиляди за печатни материали?! - че това не стига само за печат и то ако са печатани в техни печатници! Ами разпространението? Тези числа са абсолютно измислени и поне десетократно занижени.

гьобелсовата партия Герб се рекламира от 5-6 години по всички частни медии. Това си е чист фашизъм!

Моля публикувайте и информация за втората БСП кампания на НОВА ЗОРА!

А нека Бойко да каже Цветелинка колко даваше на медиите в продължение на 8 години за да му правят дългосрочен пийар. А ако някой си мисли, че сега няма да си изкара десеторно, много се лъже. Умно е момичето, знае кое носи най-голяма доходност. А мухолапачите дето гласуваха за пожарникаря пак ще издухат супата, както обикновено.