Изборният борд обсъди мажоритарен вот на 50% от депутатите

Изборният борд ще продължи да функционира. На заседанието му днес проф. Михаил Константинов предложи германската избирателна система - половината депутати да са мажоритарни.

Обратно в новината

Коментари - Изборният борд обсъди мажоритарен вот на 50% от депутатите | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

С други думи политиците казват "Няма да ви го вкарваме целия, а само до половината! Ааа, не - 100% мажоритарна системе и не само на депутатите, но и на ВСС, КС, Главен Прокурор. Партийно зависимата съдебна система трябва да изчезне!

Как да се случи промяната,при положение че чакаме пак същите типове да я направят.? И как ще я направят,така че те да не са пак в играта? #22

И кога ще е готов кодекса - може б в края на мандата? Със сигурност дълго ще тупкате топката....Еее, нема кой да ви чака да ми се усуквате.....

Ако децата ти не живеят в България да не може' да бъдеш депутат

най-важното е печатницата да не пуска нито една бройка от нужната, за да се провалят изборите поради липса на резервни бюлетини. Това е опитът на Манолова с изборите и вероятно ще е една от новостите, които ще въведе. Понеже до сега никога не е имало случай тиражът да е без няколко процента излишек и така е с всяка продукция в печатница, но... Манолова и главният прокурор промениха тази световна практика с едно движение в деня преди изборите. Изродите в България не са цветанов и Борисов. Ще разберете и от съдебните процеси, които ще се опитват да им спрятат. Ще се окажат корфишеци и детски залитания в сравнение с далаверите на БСП и ДПС. Въпросът е българинът дали си пази в изправност везната. Понеже правосъдието отдавна мери на око.

Първо трябва да се промени конституцията и да станем от представителна - пряка демокрация:))) После да изшиткаме ненужния парламент с хрантутниците и да се развиваме свободни от партии и илюзии. Директен избор на квалифицирани хора за определен проект с определен бюджет - това е управлението чрез пряка демокрация. Всичко друго създава посредническата прослойка от криминални елементи, наречена политическа класа , която е естествено корумпирана в полза на НЕнародните интереси:))))))

100% мажоритарна система. Всичко останало отново ще остави мафията в държавната система

В 15:00 часа кой ще дойде бе тъпа пу..тко? Ще се съобразиш с нас. Ще стане, когато го уточнил с нас! Баси гьонц урата братче. Тва една среща не може да направят, камо ли държава да управляват. Срещата ще е нелегитимна, защото има вероятност, тези, които ще присъстват, да са платени вече от вас хора. Ясни сте комунистите.

Господа, може другаде и другимо да трябва сегашното, но тук на народа ни е нужно друго. Ето част от него. 1. Проект на закон да не може да бъде внесен в Народното събрание без одобрил го референдум. Сегашните закони са тайни по произход. 2. Народните представители да са избранници на граждани, а не на партии. Сегашните представители не са народни, а партийни и събранието не е народно. 3. Да се наложи неравенство на избраните Народни представители. В гласуване на закони, значимостта на депутат се определя от съотношението на избралите го граждани - нормирано и спрямо общия брой избиратели - гласували и негласували. Това правило да определя и заплатата на народния представител. Всекиму своето, а не на всички по равно и еднакво! 4. Броят на народните представители да се увеличи. 5. На партиите да се забранят всякакви приходи, освен от членски внос ограничен до част от минималната заплата и еднакъв за всички партийни членове. Дарения на партии да се забранят. 6. Областните управители да са избранници на гражданите от областта. 7. Ръководителите в държавните и публичните организации да са техни служители. Народното събрание определя Висшият ръководител, той - съветниците си, а всички под него от местната администрация. Сегашните висши ръководители са наложени чрез партийни заговори на партийни заговорници. Предлаганото цели демокрация - власт от народа, за народа и на народа.

Господа, моля да ме извините за двете ми най-груби правописни грешки по недоглеждане. Останалите, с Ваше рарешение, нека си останат непростени.

Изпълнителната власт в лицето на министерски съвет начело с изпълнителен министър председател оперативно управлява целия стопански, културен и обществен живот в страната съгласно приетите закони и правилници от двете камари на парламента и под надзора на горната камара и президента. Държавният глава (президентът ) и министерският съвет имат право на законодателна инициатива, която се разглежда и одобрява последователно от долната и горната камара на събранието. Държавният глава (президентът) се избира пряко и е отговорен за цялостната политика и развитието на страната. За държавен глава може да бъде избиран и бившия цар или неговите наследници, и през времето на неговото управление той може да бъде наричан и с титлата цар. Извън мандата му на държавен глава бившият цар или неговите наследници могат да имат само почетни звания без държавнически функции и привилегии. Съдебната власт в лицето на конституционен съд, прокуратура и висш съдебен съвет контролира спазването на законите и бива избирана от долната камара и одобрявана от горната камара на парламента, като кандидатите са с висше юридическо образование и се издигат от неправителствени и неполитически инициативни комитети и организации, но не и партии.

Какъв цар, бре?...

Протестиращите сега трябва да настояват сегашното правителство да подаде незабавно оставка. В народното събрание да не се постигне съгласие за образуване на правителство, президентът да назначи служебно правителство и да разпусне Народното събрание след приемане на нов изборен кодекс в рамките на 1 месец и едва след туй насрочване на нови избори. Курсът трябва да е към незабавни избори с цел да се промени политическото устройство на страната и приемане на нова конституция . Най-важното в новата конституция: Пълно разделение на властите законодателна (горна и долна камари на народното събрание); изпълнителна (президентът предлага на горната камара на народното събрание за назначаване и отзоваване експертно правителство начело с изпълнителен министър-председател); съдебна (контролира спазването на законите и ги прилага)

А ти десния какво си ?

Скъсан чорап, кво да съм:))) И левия е същото:)))

Глупости на търкалета! Трябва ни здрава ръка! Суспендираме конституцията, идва Волен на власт и управлява с декрети от Алфа ТВ! София става Воленград! Държавата - Сидерова България. Мъжете задължително над 95 кила и с голи глави. Жените-задължително влюбени в свръхчовека. Той получава правото на първа брачна нощ и за две години става баща на нацията. Построяваме гигантско народно събрание в пловдивската равнина, където народа стои събран и слуша речите му. Издържаме се от Златото в Челопеч и шантаж с АЕЦ Козлодуй, която сме превърнали в ядрена бомба. Тънем в разкош. Кви избори, кви пет лева ви гонят?:))))

Каквато и система да се въведе, в основата е човека. Няма ли нормални, ясни, точни, непротиворечащи си закони, всичко останал ое мижай куме да се лъжем. Няма ли контрол и независими институции, нищо няма да се промени. Това с мажоритарните кандидати е нож с две остриета. Ако някой е преценил, че ако инвестира 1 млн. в избиратели, които да гласуват за него, после може да си ги възвърне, тогава какво правим? Ще стане така, че който има пари ще си купува съвсем легално депутатско място.

ДА ПРЕМАХНАТ СУБСИДИИТЕ СТИГА СА СЕ ГУШИЛИ С НАРОДНА ПАРА ,ТАКА Е ЛЕСНО НИЕ ПЛАЩАМЕ ДАНЪЦИ А ТЕ СИ ГЛАСУВАТ СУБСИДИИКИ ОТ НАШИТЕ ПАРИ!

Ние(Изборният борд) няма да имаме работа всяка седмица, може би даже не всеки месец, добави обаче Орешарски. - Гласят се да си управляват още дълго. Да , ама не! Народът не ги иска. Промените в изборния кидекс могат да станат за седмица.

Кой не ги иска вие около 1000 сини плужици на Костов - Грабителя, Надето- Американката, Кунева - Врътката, Бакърджиев - Мавзолея, Паси - Натото, Сугарев- Диагнозата, Петьо Зъбите, Стефан Усмивката и някой друг разцъфтял син гербер, дето им хареса да се разхождат по паветата. Че вие сте 0,014% от населението според последното преброяване.

Виж на Болен дали не му е останало някое хапче. И седни малко на сянка, че яко ти е шупнал мозъка.

Ей,онзи 654 ! Да аз не съм за ГЕРБ, И НЕ ГИ ИСКАМ ТЕЗИ БОКЛУЦИ !!! О С Т А В К А !!!

БОКЛУК ЗА БОКЛУЦИТЕ! Призовавам, всички на протестите довечера да носят със себе си торби с боклук и да го изсипват пред общините, а в София и пред централите на БСП, ДПС, НС и Атака. Не , Атака ги наказахме с пренебрежение. ОСТОВКА!

Снощи във Варна имаше около 50 сини боклукчии пред общината. Не знам чии са медиите, но явно са американски, защото манипулацията е тотална.

Тези, които искат мажоритарния вот, включая Учиндолския цървул, или не познават манталитета на нацията, или не са достатъчно умни, за да предвидят последствеята. По малките населени места местните дерибеи като братя Галеви по-рано, ще използват парите си, както и силови мерки, местния циганор и др. и сегашното Народно събрание ще ни се стори цвете в сравнение с това, което ни чака. Защото сега поне може да им се дръпне юздата от партията им, но тогава... Ех, не става народ от този сбириток от орел и рак и щука...Единственото, в което е силен българинът е да прави оптимистичен скок от трън на глог. Всъщност, може би е справедливо, той и не заслужава повече.

Ало бирата, първо се научи кога се пише О , У и Й в думите и тогава се изказвай по българска народо-психология!

Че той Слави Трифонов затова подстрекава народа. Иска да се вкара в парламента няма да остане по назад от бившия си приятел Буда. Нали непрекъснато си ги мерят.

Много си прав. Мажоритарната система е противопоказна за нашия балкански манталитет. Не случайно тя е възприета само в някой страни с утвърдена демокрация.

Я кажи поне една партия на която е "дръпната юздата", че не се сещам. Колективната партийна отговорност е равна на безотговорност и резултатите са налице. За политическа пасмина като нашата само пряк контрол му е майката, а един свестен парламент ще се разправи с феодали като Галевите. Ако пък се направи пряк избор и на съдии и прокурори - още по-добре!

Ние сме малоброен, но изключително прост народ! Но дори прости, сме крайно късопаметни! Някой не си спомня изключително порочните избори през 1990 г, когато СДС печели над 50% от гласовете, но благодарение на смесената система получава малцинство. С тая система циганските гласове ще станат особено ценни, и с няколко хиляди мангала ще вкараш двама депутати.

О С Т А В К А:Не искам Турци Комунисти мафиоти и хора на хапчета да правят изборния закон в БЪЛГАРИЯ.

Ами кой тогава? Никой!Ще си гласуваме па стария! Съгласен!

ПЪРВО ОСТАВКА ПОСЛЕ РАБОТА ПО-НОВИЯ ИЗБОРЕН КОДЕКС И СЕ ПРИЕМА САМО ПРИ ПЪЛНО МНОЗИНСТВО И ПЪЛЕН КОНСЕНСУС;СЪГЛАСТНИ

2020 година. Султанът, пардон, министър-председателят на България, Абдуллах Гюл, призовава нацията да бъде толерантна с българското малцинство!

Този човек излиза ли на улицата. Може ли такова безхаберие какво става в България? Нали той е министър-председател на България?

Редно е да се позабързат и да гласуват промени в избирателния кодекс до края на седмицата! Не е толкова трудно да се преведат няколко изречения от немски - даже ако искат аз ще им ги рпеведа без пари!

Кои са тези дето ще ти гласуват промените бе син плужек. Я на колене се помоли на БСП да остане в парламента и да работи.

Тези тупат топката с надеждата че хората ще се изморят да протестират и да имат повече време да понапълнят банковите си сметки. Какъв нов изборен кодекс от комунисти? Докога тази измет ще ни твори Конституцията и законите? Какво задължително гласуване, като 2 милиона българи са в чужбина и какво електронно гласуване като един електронен подпис е 100 лева? Да дават оставка или да гласуват свикване на ВНС и там да се парвят основинте промени. Аман вече от тази червена сган.

ЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ не върви на интелигентен човек такива думички "сган"!!!

Който не е роднина или любовница хич да не го избират.

Хора, недейте да търпите повече живота, който ви го налагат хора, на които не им пука за вас. Болните и закостенели мозъци от БСП, партията, чието име е подигравка със свободна България? ДПС - движение за права - на кого? - и свободи - на кого? Нали всички сме уж равни, няма мръсни емигранти. Ами изглеждащият напълно нормален Волен фон Атакен? Изберете нови хора и не слушайте глупавите коментари, че нямали опит - като че ли на сегашните депутати им пише в свидетелстото за раждане депутат и те още от първия си ден са били с опит. Хубаво е да набедиш Бойко Борисов за всичко (аз също не съм му фен), но нещата са много по-отдавна грешни. Не той даваше на жена ми 115 лева заплата през 2002 г. (сега изкарва 52 000 долара годишно като сестра). Пък ако сте силни и наритате сегашните нещастници, може пък една част от тези като мен, които тайничко си поплакват за България, да се върнат някой ден и да помогнат с нещо и те. Все пак ние сме хора, които уставно си плащат данъците и спазват законите и в България по навик ще продължим по същия начин. Да не говорим за натрупания опит и няколкото езика.

Първо Цецо и агент Буда трябва да бъдат вкарани в пандиза! След това можете да си гласувате, за когото си искате!

Ние пък държим първи да е ХАМСТЕРА

Г-н Станишев е шеф на ПЕС и е чист отвсякъде! Така че жалко син боклук желанието ти няма да се изпълни.

А мангото Костов,а усмивката Сдфиянски??

До сините плужици и боклуците на агент Буда. Не ми е ясно за какво иде реч в този форум. Кой е този дето ще ви направи нов изборен закон бе сини плужеци. Вие помолихте ли се на БСП да остане в парламента че да ви го направи. Те си имат твърд електорат 18% така че по добре е да не го правят. Затова на коооолене молете се.

Приятелю гледай след извесно време как БСП и такива като теб ще духате гопрщата съпа.Имай малко търпение само!!Явно натеб не ти пука за България.Тук никой бе говори определено за тая или оная партии.

Ако изборите са задължителни, етническия вот от 300 000 няма да стигнат до никаде на Доган! А това вече е промяна!

Точно това имах в предвид в по долния си пост.Но като не мислим с мозъците си така става на практика.

Не съм съгласен.

Аз съм българка но ще гласувам за ДПС,защото съм отвратена от сините плужици. Като видя нещо синьо вземам го с дилафа и го хвърлям в огъня дори ме е гнус да го пипам.

Хасане, не се прави на Айшету!

??????????????????????

Колеги, като ви чета мненията, и виждам омразата ви към турците. За всичко са ви виновни турците . От ден на ден ставате все по - големи фашисти. Бъхтя като луд на две места за да свържа двата края , за да са по-добре децата ми. Вие сте най-великите и не можете да приемете , че има образовани и умни турци . Толерантноста , за която претендирате е само на хартия. Мразите всичко и всеки около себе си и ако ситуацията в България не е добра - турците са виновни. Избрахте си пожарникар и физкултурник да ви управляват - пак турцитв са виновни. И докато се драчите с турците , циганите ще ви залеят . Аз не се натискам за социални помощи и не крада. Останете си със здраве ( и злобата)

чичка, това са Атака - а те са си на отхранване от ДПС. Точно така - за да има нужда от ДПС, ДПС си плаща на Болен. Не ми говори за турци - сами си го правите, и после ни сочите с пръст. ОТКАЗВАМ да ми вменявате вина.

Не турчите, а ДПС ефенди. Има голяма разлика, а ти не търси под вола теле.

Нали и братя Галеви ги избраха мажоритарно?

Гледам колко настървено искат оставката тук. Да допуснем, че тя се случи. Какво следва? Мед и масло? Как? Готова за изборите партия в дясно или на протестиращите няма? Има ГЕРБ, които ги видяхме, просто сега са актуални сеганите. Иначе и ГЕРБ правеха гаф след гаф. А освен това сринаха държавата икономически. Може би ще влезнат отцепилите се от Атака - даже не им помня името. Да не очаквате да са по добри. Само това, че имат общ враг с ГЕРБ може да направи някаква коялиция. Какво ще последва? Едно лошо но не фатално правителство е по-добро от никакво.

Ех, да си пожелаем повече хора да разсъждават като теб, ама...така като гледам не съм оптимист...

Ами сами си го набиваме.Ако е задължително и с по нисък праг за влизане.ДПС, ще бъде 9-таб дуока на кавала.Може да си седи в НС.но едва ли при влизане на повече партии, ще има такова влияние както сега.Защото нейните симпатизанти гласуват под строй, докато ние се прозяваме и след това ревем като магарета, защо е така.

Манолова по канал 3 кани всички ви утре в 15 00 часа в парламента. Тук и да пишете полза няма.

И гледайте да бъдете за обяд, за да му цапнете по някое депутатско кифте :)

Домати за салата да носим ли?

На тая жега по гащи ли да ходим?

Половината да са мЪжоритарни, другата половина - женоритарни;)))Обратните да си останат протестиращи.

ореховия тъпанар да се маха веднага

Недей така,не с такива думи,нали сте интелигнтната част от обществото,антропологично по-добрите??!!

Протестиращите не разбирате ли, че сте яхнати от СТАТУКВОТО! То си реши проблемите след февруарските бунтове! Е малко куц му се получи модела, в който успешно се възпроизведе! Не ви ли прави впечатление, че колкото и да се пънете да се броите, сте си само негова представителна извадка! Че "свободните" медии и журналята ви ухажват и водят за носа от името на СТАТУКВОТО! Замислите защо дори ТВ-то на Пеевски също така ви ухажва страстно и упорито! А именно то с лекарствената сага на Дудука отне медиите на Донев и Пъпката! Но това не пречи Донев днес да се появи на сцената, а и дори да си позволи да говори и от ваше име! Забравихте ли, че подписалите хартата ви облъчваха и през февруари! Та вижте ги добре - храненици на Сорос, от Отровено общество, Хелзинкски комитет и други паразитиращи бацили И как си представяте например, ГРАЖДАНСКАТА КВОТА при мажоритарните избори! Кой ваш представител има пари да се бори в избори! Ще се появят "мажоритарните" кандидати на ОЛИГАРХИЯТА, подкрепяна и работеща в името на СТАТУКВОТО! И за това пак е пуснат в медиите и професора по мъртвите души от П.У.Т.К.А (Пернишки универ.....). А иначи си вярвайте и вдигайте лозунгите! И се мислете за умни и интелегентни! Да не ви припомням нещо от клозетния разговор в Банкя по въпроса..

Няма такива филми.Ще се направи така,че всички партии регистрирани от ЦИК, ДА ИМАТ ПРАВНИ ПРАВА И С ЕДНАКВО ВРЕМЕ.ДА НЯМА ПЛАТЕНИ РЕКЛАМИ И ТЕМ ПОДОБНИ.ТОВА Е МИТ ЧЕ ВИДИТЕ ЛИ АКО СА МАЖОРИТАРНИ ЩЯЛ ДА СПЕЧЕЛИ НЯКОЙ.АКО ТРЯБВА ГЛАСУВАНЕТО ДА Е ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ЗА ДА ИМА ПРЕДСТАВИТЕЛНОСТ.КАКТО И ДА БЪДЕ ЕЛЕКТРОННО ГЛАСУВАНЕ БЕЗ БЮЛЕТИНИ .

Кой ще го направи? Я БСП да ви бие шута? Я му се молете да Ви направи нов избирателен закон. Какво ми скачате по улиците сини боклуци.

Парламента не е лично на БСП,че той да прави кодекса.!!

Както и трайно живеещите в чужбина да не гласуват!

Заврете си новите изборни правила там дето полумесец ви огрява!!! На момента подавайте оставките!!!

Точно така и Роско Офшорката да ни спретне едно офшорно правителство.

Сега веднага!!

БСП и ДПС умират от страх дори и като си помислят за задължителни избори, защото това ще бъде краят на статуквото..и на самите тях!

БСП е идеология която никога няма да умре. Бъдещето е в БСП. Младежите в цяла Европа са ляво ориентиране. Така ще стане и тук сини плужеци.

Европейските младежи като Серго са с лява резба и ляво ориентирани

И....???

Опитват се да замажат очите на хората докато не завършат с политическите назначения по цялата стълбичка на власта. Ясно е, че подобно предложение не влиза в плановете на нито една партия представена в момента в парламента. Дано само не направят като последния път - тогава изхарчиха 2 милиарда от резерва 3-4 месеца преди да сдадат власта.

Познайте кой ще има най големи шансове да влезе в парламента при мажоритарен вот? Естествено че олигарсите.Само те ще имат ресурс и медии да се вкарат в парламента. Борбата на Слави Трифонов за мажоритарен вот е точно за това да се вкара в парламента.

Е-е, ама вие, хора наистина не знаете какво искате. М.Константинов го предлага ,той не е партийно пристрастен.

Тя идиоти оак ни промиват мозъците със тия 50% за да могат пак те да идват на власт и влизат в НС.Никакви 50 а 100%аКО СА КАЧЕСТВЕННИ ХОРАТА ИМ ЩЕ БЪДАТ ИЗБИРАНИ.оТ ТОВА ЛИ ГИ Е СТРАХ.

МАЖОРИТАРНИЯТ ВОТ ЩЕ Е КАТО СЕГАШНИЯ.КОГАТО МАТРИЯЛА Е КОФТИ ПО-НОРМАЛНИ НЯМА ДА ВЛЯЗАТ,ЗАЩОТО ПРОСТО НЯМА ТАКИВА В ЛЮБИМАТА НИ ТАТКОВИНА.ДОРИ ДА ПОЗНАВА НЯКОГО ,ЧОВЕК НЕ МОЖЕ ДА ГАРАНТИРА ЗА НЕГО КАКВО ЩЕ СТАНЕ АКО СТАНЕ ДЕПУТАТ,ТА КАКВО ОСТАВА КАТО НЕ ГО ПОЗНАВА.НЯМА КАК ЕДИН МАЖОРИТАРЕН КАТДИДАТ ДА Е ПОЗНАТ НА ВСИЧКИ ИЗБИРАТЕЛИ ОТ НЕГОВИЯ РАЙОН,ДА Е СИГУРЕН ЧОВЕК ,ЧЕ ЩЕ Е ОК,ЧЕ ЩЕ Е ЧЕСТЕН,ПОЧТЕН.ПЪЛНА УТОПИЯ.И ДА СЕ ИЗБИРА ЩЕФА НА ПОЛИЦИЯТА ПО МЕСТА???ИЛИ НА СЪДА???ПО ТАЯ ЛОГИКА ЩЕ БЪДЕ ИЗБРАН ТОЗИ,КОЙТО НЯМА ДА СЪЗДАВА ПРОБЛЕМИ.

ТИ КАКВО ИСКАШ ТОГАВА??? ВИЕ СТЕ ПРОТИВ ВСИЧКО, НО АЛТЕРНАТИВА НЕ ПРЕДЛАТАТЕ..........

Партиите не са измислени вчера и не сме ги измислили ние.Това е начина да се прави политика.Хората от местните партиини организации трябва да си избират най-подходящия и да го предлагат,а не в партиината центарала да си редят листите.Кой на кого приятел,кой с кого ритал мач и др подобни.

Не е така, всеки мажоритарно избран депутат, ако не се справя да може да бъде отзоваван.Никой няма да го търпи 4 години.А и да има мандатност само 2 пъти.Да видим тогава, дали някой ще иска да си гърми патроните.

И как ще става отзоваването????Избрали са го 20хил човека,колко ще трябва да искат отзоваването???Всичките 20 хил,половината или някой го присърбяло и решил,че неговият избранник трябва да бъде отзован?????

А сещате ли се как беше при предходния ни опит с мажоритарен вот? Излиза от Парламента мажоритарно избраният народен представител (н.п. другарят-господин Божидар Димитров) и на негово място влиза...следващият от листата на ГЕРБ (подкрепилата го партия)?! Ако севзема пример от немското изборно зяконодателство, няма лошо, даже напротив, но да е ИЗЦЯЛО , никакви такива: оттук-оттам... Всичко - изборност, мандатност, гласуване, отзоваване и т.н. Ама няма да им стиска, няма...

Не 50%, 150% трябва да е!

Кнсб се намеси ще има стачки затваряне на граници и т.н няма смисъл да спорим , властта си отива и дано не се връща никога !

КНСБ????На кого са синдикати тия ,кого защитавам ,кого представляват освен държавните служители??????????????

първа хитрост е за мене Лъжа мажа и крада !

И децата даже казваха същото в зенита на СДС. Някой да е забравил седесарските лозунги 45 години стигат, времето е наше, с малко но завинаги? Беше абсолютно същата истерия и подритване на БСП. И какво стана след това?

Незнам но ми се струва че Пеевски, Станишев, Местан, Петков, Миков и останалите болклуци че и нови пак ще влезят в парламента независимо дали 50% са мажоритарен вот избрани.. Няма оправия независимо какво се случва и какъв е начина на избиране.... Май наистина качествените умни хора не са в БГ

Скъпи приятели от БСП не им правете нов изборен закон. Лошия материал харесва хулиганите и лъжците като агент Буда. Колкото по добри сте толкова по ще ви мрази. Вие имате твърд електорат 18% не работете срещу себе си.

Политическата креатура константинов най- накрая изплю камъчето - Проф. Михаил Константинов: Чистите мажоритарни избори са пълна глупост за България 25 юни 2013 15:01 Агенция "Фокус"...Знам, че за един застаряващ човек популярността е последното оръжие за себедоказване- след като хормоналната и репродуктивна система вече не работят както в младостта, но пожелавам за себе си следното - дано когато достигна възрастта на този, никога да не върша, говоря и правя глупости като неговите!

На др. Манолова на 18.06.13 и изпратих по мейла предложения - без отговор, абе.... Изборите - задължителни!!! Само на територията на Р България, с валидни документи - лична карта. В работен ден, и в менюто - празно квадратче с номер 000 - никой от предложените, за да разбере и Цветанка, че на никой не подтискаме правото наизбор. При 51 и повече процента гласували, че никой не им харесва - нови избори с ново меню на предложения!