Протестът почете Пражката пролет

Пореден малоброен протест се проведе в центъра на София. Към 20 часа демонстрантите са били около 250, съобщиха от МВР. Няма данни за инциденти.

Обратно в новината

Коментари - Протестът почете Пражката пролет | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

смешко фантазията ти само до копане стига, за друго не стваш. Няма лошо, но не се изявявай на неподходящи места, излагаш се

хайде напънете се и измислете нещо българско. Стига с това подражание. На кого угаждате. Направете нещо полезно. С по една лопата идете и изкопайте една нива. поне нещо ще порасне, а не вашите импотентни изпълнения. И не бяхте 250, а 25 човека. Като вземете платените барабанисти, може да вържете 30.

Поза 69 идва поза 00 Благодарности за турската тоалетна от целия Български народ.

Така наречените ргаждани всъщност са наследниците на фашистката администрация на Борис Трети. Нищо ново не са научили и нищо старо не са забравили. Збоба, ненавист към всичко ляво, животинска истерия е изкривяване на истината са малка част от крясъците на тълпата реваншисти. Само си, няма кой да е зад тях. Народът не можеш го излъга. Мина времето на дясната бездуховност и агресията на типове, за които патриотизъм, европейско виждане, обективност и любов към хората са празни понятия. Видя се тази десница колко може и колко струва. Писна ни от тях! Ялова работа...

Писмо до Ванка с танка Пиша ти от Плевен, драги Ванка. Помниш ли кагда пришол със танка? Беше млад, но се държеше мъжки. Зарази семейството ми с въшки Взе на мама златните пендари и дори галошите ми стари. Помниш ли, как кушаше картошки? Наконец забърса три кокошки. После си насилил какa Сия и опукал всичката ракия. . А след време чухме и мълвата, че си гръмнал тате във главата! Длъжен бях да те обичам, Ваня. Даже кръстих дъщеря си Маня. Залъкът си давахме насила на Русия тая "велика" сила. После цели девет петилетки грабихте уран и руди редки. Грабихте и жито, папироси Зарад тебе ходим голи-боси! Дружбата ни беше свята, чиста. Ние всички хранехме танкиста. А пък ти ни пазеше със танка и ни взе последната луканка Пазеше и немците, и чехите . Ние тук възпявахме успехите . С паметник стърчиш ни на главата и скверниш небето ни , земята.... !

нямаше да пееш кретенски песнички. лъжливи от начало до край. Ако имаше такъв Ванька, неговият комиссар щеше да го разстреля без съд. Така че нало и един такъв случай, мухлю.

Днес на протеста почетохме Пражката пролет. Лично аз опънах на задна прашка една от протестиращите на площада. Май доста хора ни видяха...

Видяхме , че опъват майка си Червена , а ти и баща ти уър ликинг хър , ... докато протестиращите тимаряха жена ти и сестра ти :) :)

Пиша ти от Плевен, драги Ванка Помниш ли кагда пришол с танка? Беше млад, но се държеше мъжки. Зарази семейството ми с въшки. Взе на мама златните пендари и дори галошите ми стари. Помниш ли как кушаше картошки? На конец забърса три кокошки. После си преспал със кака Сия и изпил си всичката ракия. А след време чухме и мълвата, че си гръмнал тате в главата. Длъжен бях да те обичам, Ваня. Даже кръстих дъщеря си Маня. Залъкът си давахме насила на Русия - тая дива сила. После целои девет петилетки грабихте уран и руди редки. Грабихте и жито, папироси ... Зарад тебе ходим голи - боси! Дружбата ни беше "свята", "чиста". Ние всички хранехме танкиста. А пък ти ни пазеше с танка и ни взе последната луканка. Пазеше и немците и чехите. Ние тук възпявахме успехите. С паметник стърчиш ни на главата и скверниш небето и земята.

А на конец я тебя хочу сказат - кушай мой огромой пармалат....

искаш си пак Хитлер

Искам Боко да ни стане Цар,да нямаме пари ,децата ни да мизеруват,да ровим по кофите!А вие?

да като 1917 както се се обозначил тогава така е било!

Тоя е като бившия си шеф БОКО Тиквата, тия всичките са за затвора ..... то бива бива да си гъон - сурат ама чак пък толкова не бива. Ама то в нашата мила татковина всичко е възможно , щом една Мутра , като Борисов ни беше министър -председател , защо пък тия мошенници да не направят партия!!

Освен Цецко и много други от ГЕРБ трябва да поемат по неговия път - към пандиза!!!

Хайде най-накрая ГЕРБ да обясни как се използват фалшивите бюлетини? Като гледам и Прокуратурата мълчат по този въпрос. Излиза, че всичко си беше една голяма Боковска ,тиквенска измама!!!

Абе ще ти обяснят,тоя БОКО не обяснява нищо на никой!!!Той сам си е ШЕФ!!!

Единствено Герб отлюспваше депутати от други партии чрез изнудване или в брой!!!

Най-циничния пример за отлюспване направи съсела спрямо предишния президент. Всичко това от страх да не изпусне властта над партията разчитаща предимно на електората с промити мозъци.

Червените боклуци до каквото се допрат - изсъхва и откъдето минат - вода не тече. А нашите освен боклуци са и позитански мухъли.

Най-големите боклуци са Герберунгелите маймуни тъпи начело С БОКО тиквата!!!

Човече ти си за лекарства!!!

течаха реки от мас и картофи, а при костов каквото видеше той се испаряваше, кеф ти аеропревозвача Балкан, кеф ти Кремиковци, кеф ти военнопромишлен комплекс, кеф ти БМФ

Протестирайте,Герб срина икономиката като пречеше на хората да работят,върна в тях страха,който бяха позабравили 20 години!Какво повече?

Никой от 23год. насам не посмя да премахне тоя паметник на наще окупатори.

ДИРЧЕ НАПИСАЛО СИ ПАРИЖКА ПРОЛЕТ А Е ПРАЖКА ПРОЛЕТ.

Аз съм Боко от Банкя, за прашка шунка знам,за други прашки- също ама за пролет!Ко туй?

Ние ще се занимаваме с хората още от детските и юношеските им години. Главният залог ще бъде върху младежта. Ще започнем да я разлагаме, развращаваме, да я лишаваме от чест. От младежите ще направим циници, вулгарни хора, простаци, космополити. Ето това ние ще направим.

До г-жа Фандъкова Уважаема госпожо кмет, пише Ви един поет. Моля Ви, със мерки честни, незаконните протести, Вий с добро да прекратите. Столичани вече питат: Докога парцал-палатки, юз- ракийка и салатки, под опашката на Коня, ката ден ще ни тормозят? И рояла да извозят! До кога така фриволно, булеварди своеволно ще затапват шепа хора? Все от сините отбори! Докога със таз фиеста заплатените протести Ме-Ве-Ре ще охранява? А бюджета се стопява! Всички сме данъкоплатци и площадните юнаци вече няма да търпим. Искаме да има мир! Паси20.08.2013г.

Издай направо стихосбирката, ще има успех.

Ромите с удоволствие ще я четат със задните си части.

Стрина Гина

Електората на БСП е неграмотен и си общува с междуметия...

Браво,супер!Бих казал и друго ,но по времето на Бойко малко изглупях.

Всички сме данъкоплатци и ПЛАТЕНИ СТИХОПЛЕТЦИ вече няма да търпим. Искаме да има мир!

Ти тогава си платен Герберунгел!!!

На стотният ден от протестите срещу управляващите, тримата протестиращи почетоха паметта на загиналите американски войници във войната във Виетнам като оставиха цветя пред американското посолство и запазиха минута мълчание. След което единият протестиращ отиде да блокира Орлов мост, другият отиде да блокира парламента, а третият остана пред президенството да ръкопляска.

Гадно българче, отцеостъпник и продажник! Подигравай се руско мекере инфантилно!

Пий лекарства човече!!!

Ти си върха,това с Виетнам е супер,както и с паметника на американските летци бомбардирали София през войната!

Сега пък някакви свръзки със 1968. Напълно несъстоятелно. но пък ато видяха че парламента не поддава, решиха , казано на военен език, да сменят фронта и да напарднат паметника. Е, щом ги увлича да се забавляват. Може даже да им се даде по една кофичка и лопатка, а и да им изсипем един камион пясък, че да си играят. Като гледам как прогресивно се вдетиняват, нищо чудно до там да стигнат.

Късно е са кофички и лопатки в пясъка...Сега те си играйкат главно на Чичо Доктор,напушени,къркани с Арианка и с някой лев от организацията, идва ред на тези игрички. После по градинките облекчаване,във всички разновидности на .....алното! Те това е Баце.

ми е писнало от комунисти, че вече не си правя труда да протестирам, още по - малко да си играя с тях. Всички полезни ходове и възможности до сега се провалиха. Единственото нещо което успя опозицията за 24г е поне да върне част от имотите и недвижимата собственост, открадната чрез национализацията. Останалото построено от хората по време на диктатурата, комунистите успяха да откраднат през последните 24г.

дъртаците под пилоните бяха живи по времето на чешката пролет! защо не кажат как гонеха тук друго мислещите? току що бяха затворили Белене!

Онакова мислещите, Както и твойте "Друго мислещи" Драги Бллюдо серре, им дойде до гуша Оттвоя Уни кален Право писс?? Сър Менов

В управлението на държавата ще създадем хаос и бъркотия. Незабелязано, но активно и постоянно ние ще съдействаме за безпринципността на чиновниците, рушветчийството, всичко, което води до онова, им скимне да правят.Бюрократизмът и недобросъвестната работа ще бъдат издигнати в добродетел. Честността и почтеността ще се осмиват и ще станат никому ненужни, ще се превърнат в отживелица на миналото.

Ние от пилоните сме за забрана на БСП,ДПС, АТАКА и ГЕРБ. Всички комунисти независимо от цвета им, да бъдат безплатно транспортирани по избор до "острова на свободата" или С. Корея.

написали лозунг: Свобода или СССР. СССР отдавна няма, а без руските туристи туристически сезон, няма да има.

Бяха хиляди, после стотици а сега десетки....и все СМЕШНИЦИ

Вече 69 ден, но защо ли, не мога да повярвам в искрените намерения на хората, които протестират срещу правителството на Орешарски..

Застани в правилното основно положение на тялото. И аз когато съм на челна стойка нещата ми изглеждат някак си обърнати.

Както кучето изостави пешеходците от Орешарски марш, така и народът на България от ден на ден изоставя протестиращите против правителството на Орешарски.

накрая ще остане само правителството.

Свиренето със свирки и крещенето в центъра на София е израз на простотия. Не знам в кой учебник го прочетоха протестиращите, но това не е демокрация, а стремеж за налагане на антикултура.

Не мога да разбера,до КОГА ще ме занимавате с тоя пседвопротест!Останали 100 човека хайлази,дето свиркат и думкат вечер по улиците и непрекъснато от медиите ще ми напомняте за тях.И докога Фандъкова ще разрешава да се затравят булевардите на София от тия 100 човека-всеки ден!?ДОКОГА ще ми нарушавате гражданските права?Май ще трябва да се заведе дело и да се сезира тоя-оня,та правата на едни,да не са за сметка на други в тая държава!

готов ли си на вариант - София да си създаде свое правителство и да стане свободна от комунизъм зона?

Аз съм ЗА.

ЗДРАВЕЙТЕ - ЗОМБИРАНИ - ПСИХЯСАЛИ - ПРОТЕСТИРАЩИ - БОРИСОВЧЕТА - ПЛЕВЕЛЧЕТА!!!

СТАНИШЕВ ЩЯЛ ДА УСТАНОВЯВА БОЛШЕВИШКИ ТЕРОР КАКТО СЛЕД 9 СЕПТЕМВРИ 1944 Г!!! ТОВА МОМЧЕ НЕ Е СЪС ВСИЧКИЯ СИ!!! ТОЙ ВЕЧЕ УНИЩОЖИ БСП ДАНО ДА НЕ ПОГУБИ И БЪЛГАРИЯ С КОМУНИСТИЧЕСКАТА СИ МАНИЯКАЛНОСТ!!!

очевидно е шизофренна. Съветвам те да се объреш към псиатрична помощ веднага, още преди да са се появили халиционациите. С помоща на съвремената фармащия, психиатрията не лекува шизофренията, но я закрепва със запазване на качеството на живота на пациентите. Ако само лозунгираш, за да тормозиш противника, нямаш проблеми, но ако наистина вярваш в това, което си написъл не отлагай защото в противен случай проблемът стане още по-сложен!

Тези протести са естествени и спонтанни, колкото оргазъм на проститутка. Няма по измислено нещо от тях в най-новата ни история.

За разлика от спонтанните контра-протести, нали комрад? Всичко, което против червивата хунта е платено от Сорос и империалистите нео-либертарианци!

Dimi

И едните и другите са организирани от политическите и/ или икономически сили, които имат интерес от тях. Само дето в едните има и извесно количество хора, които протестират по убеждение подведени от някой средсва за масова информация подвластни на определени олигархични кръгове... Така е няма нищо спонтанно нито в протеста нито в контра протеста...

Чета коментарите и съм потресена! След като протестиращите се отъждествиха с Ботев и Левски, сега гледам, че сериозно се намесват и Захари Стоянов и Раковски. И гледам, че в нашата прекрасна Родина гъмжи от историци, дето са на "ти" със световната история. Добре, че по времето на хан Аспарух е нямало Русия и СССР, че и него щяхте да намесите! Обаче питам: ако във вашия род преди 100 - 200 години е имало убиец, това означава ли, че всичките му поколения по презумция са убийци?

Бегай, да четеш трудовете на комунистическите вождове, като не ти харесват Раковски и Стоянов.

Я ми цитирай къде точно в поста съм казала, че не ми харесват Раковски и Захари Стоянов!

Остави един убиец. Ако всички в рода ти са убийци, тогава какво правим? Дори конкретно ти да си изключение. Да не искаш да кажеш, че в БСП има само един крадец и червен боклук?

Първото ти плюсче е от мен, защото не си съгласен с моя пост, но съвсем културно изразяваш несъгласието си. Само че аз тук не говоря за БСП. Никога не бих ги защитавала тях. Говоря в случая за Русия, имайки предвид тоталното отричане на тази държава от страна на тук коментиращите - всичко, що е руско е боклук.

"ПРОТЕСТАНТИТЕ" са организирани от кака ЦВЕТЕЛИНА (TIPPING POINT) и "Отворено общество", за да се помогне на бате БОЙКО, но изчисленията й не се оказаха правилни, защото бързия разпад на ГЕРБ обърна протестите срещу него, за сметка на други десни формации!

Протича един невидим за сега процес, на подготовка на ОСНОВИТЕ НА ЧЕТВЪРТАТА БЪЛГАРСКА ДЪРЖАВА, в която "индиготата" ще са основен фактор. Още през 1944 година Петър Дънов е казал: "Българите може да останат и 300 хиляди, но те ще са тези, които ще съдействат за засяването на шестата културна раса." /За сведение на атеистите, ние сме последните от петата подраса, на петата коренна раса./

Десен революционер е нещо като СЛОН с ХРИЛЕ!

както Иван Бакалов каза за "ПРОТЕСТАНТИТЕ", те са неосъзнати левичари-анархисти!

Няма по- мръсна пасмина от червените агенти на русия .ссср/..И сега са готови да УБИВАТ - за власт !!!

Чета, чета и ми се иска въобще да не е имало руско-турска война! Сега вече щяхме да сме претопени и да си слушкаме Ердоган. Въобще не сме заслужили свободата си!!!

И на мен ми се иска. Щяхме да се освободим и без руския ботуш, който си е преследвал собствените имперски интереси. Апостола на свободата Левски е казал "Тоз, който ни освободи, той ще ни пороби". Сменили сме едни поробители с други и то по-лоши.

Нещастник , кой освободи Гърция, Сърбия или Черна гора ?? руснаците ли ? добре че имахме Априлско възстание, червен БОКЛУК >>>

Да, Априлското въстание. Чудесен повод, протестиращите да се извинят пред турското посолство! Впрочем, пише се въстание, не възстание, ама трябва да си го учил във 2-ри клас.

Сърбия получава автономия от Турция в резултат на Руско-Турската война от 1806-1812 и независимост в резултат на Руско-Турската война от 1877-1878 Гърция получава независимост в резултат на Руско-Турската война от 1828-1829

Скарана си яко с историята Подготвяла се е автономия на България с австрийско участие. Затова Русия е избързала, защото има интереси на Балканите.

НИКЪДЕ ОТ БИВШИЯТ СОЦ.ЛАГЕР НЕ СЕ ИЗВИНИХА - ОСОБЕНО НЕМЦТЕ КОИТО СТРЕЛЯХА НА МЕСО ПО ЧЕХИТЕ И ГИ НАРИЧАХА -ЕВРЕИ-! ТОВА СА ИСТИНСКИ СЪБИТИЯ СТАНАЛИ ПРЕДИ 45 ГДИНИ - МОЖЕ ЛИ ТОЛКОВА ДА СМЕ ПРОСТ НАРОД И ДА СЕ САМООБВИНВАМЕ ЗА НЕЩА КОИТО СА СТАНАЛИ ОТДАВНА. В ТОЗИ МОМЕНТ НА ЧЕХИТЕ АМА ВЪОБЩЕ НЕ ИМ ПУКА - ВЕСЕЛЯТ СЕ НА НАМЕСТИ МИРУ И ПИЯТ ТЪМНА ЧЕШКА БИРА! ХА, НАЗДРАВЕ! А КОЙТО СИ Е КАПУТ В ГЛАВАТА - ДА СЕ ИЗВИНЯВА - ЧЕЗ МЕ ОГРАБИХА ДОСТАТЪЧНО А И КОЛКО ЧЕШКИ ЕВРЕИ ДОЙДОХА СЛЕД ОСВОБОЖДЕНИЕТО В БЪЛГАРИЯ ДА ПРАВЯТ БИЗНЕС - ЗАЩО ТЕ НЕ НИ БЛАГОДАРЯТ ЗА ТОВА???

Да вземат да се извинят на Турция за предизвикването на войната през 1877-78 г.

Демокрацията е виновна за многото убийства и самоубийства в България.Виновна е за многото наркомани.Виновна е за лошите храни в резултат на което много хора се разболяват и умират.Виновна е за недохранването на хората.За тези жертви на демокрацията не се води статистика но тя е ужасяваща.Също така десните дегенерати не могат да имат деца или ако имат то е по едно.Единственото им спасение от дегенерацията е брак с циганин или циганка.

Правилно! Да се забрани демокрацията, да се върне член първи! При комунизма нямаше убийства и самоубийства имаше целогодишни лагери за отдих.

Хайде ако може, хора, само слушали за социализъм, да не лаят тук...

А пък левите генерати, викаш, по 7-8 чавета ги изтъркулват, за да усвояват майчински... както е казано - демокрацията е лоша форма на управление, но по-добра не е измислена...

Ако искаш да се реши проблема с циганите най-лесно това ще стане ако се премахнат детските и майчинските.Българките или не раждат или раждат по едно дете т.е. по-лошо не може да стане.Но това ще реши проблема с циганската раждаемост.

Интересно защо хуманиста сталин и чудовището Хитлер сключват пакт за ненападение, който Хитлер нарушава изпреварвайки Сталин? След което под предтекста "антифашизъм" комунягите колонизират половин Европа.

Прочети "Червената симфония" и ще рабереш. И още много книги, а не само да слушаш БНТ.Чети пич, книгата "сляпото окато" прави, както е казал поетът. Ама какво да се прави като след 10.10.1989 г. неграмотността е държавна политика.

Червената симфония си я чети ти :) А какво точно се опита да кажеш или просто се правиш на ерудит? Аз задавам въпрос, ти ми говориш като Станишев :))) Чакам да отговориш кратко точно и ясно на зададения въпрос, а не да държиш речи на пленум.

Докога правителството ще търпи тези лумпени пред Народното събрание? Тези хора нямат ли работа или това е тяхното работно място?

Чакаме Олигарски да открие 250 000 работни места, минималната заплата 1000 лв. и отиваме да бачкаме, за да взимаме гигантски пенсии след това и да обиколим света.

Сега като дойдат вашите на власт веднага ще открият не 250000, ами половин милион направо!

Петно, ти ли си?

Нямащите работа идват по обяд с автобуси. Имащите работа са свободни вечер.

Другари, бранете нашата майчица и Родина - РУСИЯ! Кви са тия соросоиди Захари Стоянов и Георги Раковски?

са извън истината, поради мозъчни увреждания, но и те имат право на мнение, но все пак не е необходимо всички да сме такива!

Погледни снимката за да видиш банда помияри. В България има соросоиден боклук за чистене и ще бъде почистен скоро и то жестоко. Наглостта винаги е водела да изстъпления, така че наглите протестиращи ще получат възмездие за това, което правят!

Това не е снимка от контра-протеста и дъртите московски песове и Мишо Шамара+Петното.

Проповядването на любов към ГЕРБ вирее само в тъпата ти кратуна. Ама нали - Вие що биете негрите?

Ало, господа протестори, няма никакви иновации, вече 25 години претоплени манджи не вървят- "червени боклуци, БСП в Сибир, поругаване на паметници, кой не скача е червен" и пр. до болка познати дивотии на соросовите НПО-та. Явно хомосексуалната "революция" не създава лидери, кукловодите трябва да включат в играта елементи от "прогресиванта световна общественост" или хвърковатите чети на цветните революции.

Какво да се прави, боклуците са си все червени и не щат да мръднат ни на йота :)))))))))))))))))

Наистина Вал, само простак може да употребява тези думи - по-добре ги говори в кръчмата под звуците на любимата си чалга. Като гледам протестиращите, останали са само шепа хора, които се разнообразяват и пречат на другите. Нахални са! Протестите бяха 1989 г.

Така е... вероятно защото едни други от 70 години претоплят същите манджи за светлото бъдеще, а реално редуват криза с катастрофа... и всичко на наш гръб...

Те ,другите безсмърти,бе..............

Чакаме новата манджа. Готвачите да си ходят.

Аз не мога да разбера какво общо има в лозунгите ДОЛУ КОМУНИСТИТЕ И СССР и така нататъ с некадърното управление на нашите управници управлявали за последните 20 -години.В Росия вече никой не говори за комунизъм и темподобни глупости.Тук отдавна всички са КАПИТАЛИСТИ И БИЗНЕСМЕНИ!!!!Много световни известни промишлени гиганти отдавна стрят свои заводи и представителства.Отварят много нови работни места и инфраструктури.А при нас това го няма защото нашите управляващи мислят само за своята изгода и далавера .Никой не си направи труда да предизвика чуждите инвеститори да строят у нас.Ето това са нашите управляващи ,БЕЗ БЪЛГАРСКО САМОСАЗНАНИЕ И ПАТРИОТИЗЪМ!

Ще ни кълне Полша, тая китка на славянството, която руските железни автократи три пъти хайдушки разделиха помежду три царства, с бесилници и с колове окичиха цели градове и села. Ще ни кълне още нещастна Босна и Херцеговина, която пак руските дипломати харизаха на Австрия, а ние идиотите заедно с много още идиоти славяни псувахме ли, псувахме Австрия, че ги узурпирала!Но в София, в столицата на България, гдето живеят най-голямото количество интелигенти и патриоти, един развратен до в черната си душа, калугер излиза дьрзостно пред очите на всички и говори, че народът е признателен на своята освободителка! Не е крив той. Криво е онова стадо, което е стояло гологлаво отпреде му. То трябваше да запита мръсния калугер, да каже добро ли, зло ли е направила тая покровителка на България от две години насам, то трябваше да му предложи горните въпроси, изложени начело на нашата статия.Време е, трябва вече, щото българските деятели, офицери, учители и пр., когато говорят на своите подчинени и слушатели за вънкашните неприятели на отечеството, официалният московец със своите донски и кубански казаци да стои на първо място. Това учение трябва да се продължи дотогава, докогато в Петерсбург царствува Александьр III Защо московците не са десет или петдесет милиона? Колко любезно ще си решим и наредим аладжака! Захари Стоянов

Цитираш точно тези велики "революционери" /заеднос със Стамболов/, които се полриха по Априлското възстание и втяхните революционни окръзи нищо не се случи, а след като забогатяха от и покрай държавните служби станаха отявлени русофоби!!! Само за довеждането на пияницата и отявлен педераст Фердинанд тези трябва да са прокълнати в нашата история!!!!!!!!

Раковски се е покрил в Априлското Възстание? Или Захари Стоянов? Това ли ви повтарят по партийните събрания? В кой руски учебник го чете? Трябва да кълнете българските патриоти и родолюбци? Колко си жалък...

И подир всички тия върволици жестокости и злини, които ни една държава не е направила над България, възможно ли ще да бъде да се намерят помежду ни такива идиоти и изменници даже, които да клеветят, че Русия е наша освободителка, покровителка и доброжелателка! Мълчете и не говорете, защото и природните стихии ще да въстанат и протестират срещу подобно едно престъпление! По-малък грях е да обереш черква и манастир, отколкото да клеветиш пред олтара на историята и на събитията, че руското правителство имало братски, честни и благородни намерения, когато е стъпило в земята ни да ни освобождава. Ще ни се смеят ташкенците, авганците, черкезите, бухарците и арменците, за които същата Русия не по-малко кръв е проляла.

Захари Стоянов и Георги Раковски соросоиди ли бяха? Кой им плащаше?

То не прилича ни на даалии, ни на кърджалии, ни на фанариоти! Право имали ония старци, съвременници на Екатерина, на Александра I и на Никсолая, които ни говореха: Ще плачете за зеленото парцалче. Видели тия и патили, на основание на факти и на събития говорели горните думи. Цял свят, хора, които не ни бяха ни в клин, ни в ръкав, припознаха нашата висока култура и благородните ни борби, само московците стоят настрана и викат: Стрижено е ! Необяснимо. Царуванието на нагайката, монголското иго, татарщината и крепостното право може би да са едни от най-силните фактори, които са направили от руските държавни мъже зверове и идиоти. От друга страна пък, твърде е обяснимо тяхното подло поведение, защото хората искат да ни направят московци, прочее, правят ни всичките злини и пакости, които може да измисли развратният човек. Но и това е недоволно. Малко ли други държави има, които също така се стремят да владеят над чужди земи и народи. Между това, ние не виждаме тая подлост в техните стремления, тия адски и гнусни средства, каквито руската дипломация употребява над България.