Парламентът под обсада, полиция изведе депутатите

13-ият ден на народни вълнения започна бурно от сутринта - пред парламента. Депутати и министри бяха освиркани и замеряни с домати, яйца, тоалетна хартия. Парламентът е под обсада - от протестиращи и полиция.

Обратно в новината

Коментари - Парламентът под обсада, полиция изведе депутатите | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ако болшинството от хората са нерационални какво значи това...Може ли да се спори с предубеден човек без грам логика,логиката опира на фактите. Малко за фактите 4 години замразени заплати при вихрещи се цени (страните преживели най тежките кризи в историята са се преборили с тях замразявайки цени банкови лихви заплати),шоково вдигане на пенсиона възраст,и не на последно място оправданието за ниските ни заплати ниската производителност 8 милиарда вместо да бъдат вложени в икономиката бяха закопани в пътища. А сега моля някой да ми обоснове подкрепата си за герб помнейки миналото .За страдащите от амнезия моля ходете си стачкувайте ама утре да не ми ревете като доиде пак герб -защото виждайки любимия вожд замразяването на доходите май му е фикс идея .

Adit0

ГЕРБ не са никаква алтернатива. Те ни ограбваха през четирите си години на управление, в името на "финансовата стабилност" с която толкова се гордеят, и в Европа дори ни дадоха за пример. Докато тук хора умират от глад, защото минималните им заплати и ниските им пенсии не им стигат за хляб, защото не им остават такива след като платят всичките си сметки за ток, парно, вода и т.н. Не забравяйте за какво излязоха на протест хората през февруари. Не забравяйте за хората, които се самозапалиха. Протестът срещу монополите ще продължи.

енергията си за спасяването на ГЕРИ, не бъдете егоисти.

"Учени клонираха мишка от капка кръв" ЛАБОРАТОРИЯТА БИЛА ПОД Народното Ссъбрание!!!!!!!!!! КАПКАТА Е ОТ ВОЛЕН!!!!

Дайте доматите и яйцата не бедните и на сираците бе, боклуци!

Към управляващите в момента не изпитвам симпатия, но какво означава това неистово искане за оставка при съществуващите изборни правила? Повторение на изборните резултати? Нека допуснем, че Борисов спечели изборите. Ако другите започнат да прилагат същите номера и да не влизат в заседателната зала на Парламента, отново няма да има легитимно правителство. Правителството на Бойко също ще падне след няколко седмици или месеци. Очевидно, това не е разрешение на проблема. Очевидно е също, че всички намиращи се в парламента са се делегетимирали по един или друг начин. Нека се даде възможност за работа на това правителство за няколко месеца, поне до момента в който се дефинират правилата за новите избори и гражданите организират структури и партии, които да участват в следващото управление. Нека сегашните си ходят, но също нека и да има смисъл от всичките тези рокади.

Дрогирани хулигани.Вас ви употребяват богатите чиито интереси ще засегне това правителство.Кого защитавате.За колко сребърника рсе продадохте. Стега вече.Доста търпяхме шепа лумпени.Благодаря на бога че не веждам моите деца там.Гладана бедна работническа сган.Неуспяли хора.Откаде на къде ще ми оприделят съдбата.

Божуре,чакам те на Позитано 20 за да си вземем парите за днес.Аферим,машалла!!!

Да обединим усилията си и да изметем тази клика, която от години се подиграва с нас и живее на наш гръб. Това е наше задължение и отговорност за бъдещето на България, на нас и нашите деца. Всички заедно.

Курумбашев е най долното мекере и корумпиран от всички.Такива като него да се преродят в цигански кон.

мая лъжлата по канал3!

долен лидеров(уайно под масата) да патентова метода под масата ще има допълнителни приходи от депутатите не се радват нещо на народната любов депутатите колкото повече се мотат в парламента депутатите и любовната игра продължава толкова по-натопорчен става народа големо любене ги чака депутатите

Идеалният протестиращ трябва да стои мирно, да не провокира и да е миролюбиво настроен към околните.. Това внушение, с други думи, се върти в медиите и хората го приемат защото не са престъпници като тия срещу които протестират. Тоест, ако недоволството на хората не е режисирано значи не е легитимно. Оказва се че демокрацията в България е още само понятие - някакъв кротък Тексим, а не горящ Лондон.

"протестиращите" са психомалоумни безработни безделници на които никой не вярва освен психолозите

прав си,познавам интелигентни хора,които се лишават от много неща от липса на средства,тия хвърлят домати,дали знаят как се отглеждат

Леле какви богати протестиращи! Защо хвърляте скъпите яйца и домати, след като има толкова гладуващи хора? По-добре да бяхте събрали пари и да купите продукти за найкой дом за деца или възрастни хора.

На фона на разорената капиталистическа България, комунистически Китай е втора икономика в света и в скоро време ще изпревари всички в усвояването на космоса.

Прав си, така е. Но явно пропускаш факта, че в братски Китай само за подозрение в корупция отиваш на разстрел. Та затова са дръпнали толкова напред... И, за разлика от БГ, правителството прави това, което е изгодно за държавата, а не прост изгодно за някой "наш" човек....

Те милите пак не чуха какво иска народа.

....е-е-е...ми че то трябва първо да чуеш, после да асимилираш, и чак тогава да разбереш за какво иде реч. А за последното се изисква някакъв поне минимален IQ - ако изобщо имат нещо такова над нулата!

Единствената причина да се проведат предсрочни избори след като парламента свърши няколко важни неща е ГЕРБерите да разберат колко "бройки" от тях ще останат т. е. най-много половината защото печатницата за бюлетини няма да може да им свърши работа. Това е такава наглост докато си на власт да си печаташ бюлетини в частната печатница и тези бюлетини да ти служат за избор на президент и депутати които да подслушваш.

Точно така. Но имам и друг въпрос - защо герберите не ходят на работа? Аз ако не отида три дена, ще ме отсвирят на секундата!? Или може би се опитват тихомълком да се вредят на работа в печатницата на БНБ?

Уважавам претенциите на всекиго, но този път се гнуся от протестите. И не защото съм червен или оранжев. Не можеш да искаш оставка на правителство, което е на 15 дни! Инфантилно е, нечовешко е, гадно е. Някои, разбира се, потриват доволно ръце, но това не е улицата. Това е задкулисието. И какъв държавнически проблем ще реши това задкулисие, ако успее? Какво всъщност ще постигне улицата, която иска оставката на едно незапочнало правителство?

ДНЕС И ЯЙЦА ЛИ ИМ РАЗДАВАТ???? ДА - ЗАЩО НЕ - ВЧЕРА ДОМАТИ, ДНЕС ПОНЕ ПО ЕДИН ОМЛЕТ ДА СИ ЗАБЪРКАТ "ПРОТЕСТИРАЩИТЕ" СМЕШНИЦИ!!!

ПИ ПИ, НЕ ПИШИ ГЛУПОСТИ, ЩОТО ЩЕ ТИ ТЕГЛЯ ЕДИН ДЪЛЪГ И ДЕБЕЛ!

Значи да ви кажа това възпитаните от Компартията са хора изключителни за мен. Те повтарят като мантра това, което за тях се говори и са толков аубедителни. Кукловодите от Интернет ли? Ха-ха.то тези кукловоди са деца на България най-много с едно жилище и средна заплата, а не интернационалисти с фирми и офшорки.

Хора, нека запълним заградените части пред народното събрание с домати под надслов, " да изхвърлим турските домати от българския пазар"

Хора, нека запълним заградените части пред народното събрание с домати под надслов, " да изхвърлим турските домати от българския пазар"

Толкова съм отвратен и от "двете страни на барикадата", че нямам думи! Уж протестиращите искали промени в изборния закон и тогава избори, пък блокират работата на парламента и по този начин като затворят кепенците кой ще го приеме този избирателен закон? И изборите наесен с песен, със стари к....у новия бардак! От другата страна "нашите мили депутати" от ГЕРБ и АТАКА даже не си правят и труда да ходят на работа и да променят закони "в полза на хората", които са ги избрали там да им представляват интересите! Гнило, мирише, че чак смърди!

В тая криза е грях да се хвърлят хранителни продукти, дори и по депутати!

добро утро луммпени,лумпенки и малки лумпенчета!добро утро ДИР-ници /не се сещайте за задни части аза хората които дирят пътя си в живота/ P.S,поздрава не се отнася за предателите на България!

Ние сме ненормална държава!Скоро проведохме избори,избрахме парламент и правителство!Не може Народно събрание и МС който не са започнали да работят и ние веднага да искаме да ги сваляме.Това не е желанието на огромната част от народа!Това са скалъпени протести !ХОРА ПРОТЕСТИРАЩИ НЕ ПАЛЕТЕ ДЪРЖАВАТА! ВИЕ ИСКАТЕ БЕЗЗАКОНИЕ И ХАОС !!КОЙТО СЕЕ ОМРАЗА ЩЕ ПОСЕЕ БУРИ !!!!! ДЛЪЖНИ СТЕ ДА СЕ СЪОБРАЗИТЕ С ОСТАНАЛАТА ПО ГОЛЯМА ЧАСТ ОТ НАРОДА.

Това ли е новата тактика на Позитано20 ?

Браво на протестиращите пред Парламента! Утре пак! Тия поганци вътре трябва да усетят народната любов, че май нещо не са наясно къде се намират и защо са "избрани"!

Мисля си: как стигнахме до тук, че политиците вземат "очевадно" противонародни решения? Може би, защото се чустват недосегаеми? За колко много хора, които са ни управлявали има факти, че са крали, крали от народа и никой до сега не е осъден. А би трябвало да бъдат съдени по-строго, защото едно е един обикновен човек да открадне пари, а друго е човек, на който работата му е да защитава народните интереси да краде - това е тройно престъпление: 1. е крадец 2. лъже хората, които са му повярвали на обещанията (морално престъпление) 3. не си изпълнява задълженията, което води до последствия в геометрична прогресия ако не за целия народ, то за много хора (в зависимост от длъжността му)

Това заслужават всички в Народното събрание, защото не знаят как да се държат с хората, които са ги избрали! като гледаме ОреШаро няма да пусне кокъла така лесно, но дано от АТАКА не правят повече кворуми и по този начин НС да се разпусне след като няма да може да функционира! Така ще бъде докато не си подадат ОСТАВКАТА!

хора, стига сме писали. аиде да ги почваме, че ми писна .... *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Ами почвай ги бе, мушмул, какво се плюнчиш тук? Ама май си смел само на думи?

Когато от ГЕРБ мислеха да ограничат свободното ползване на интерент, когато от ГЕРБ искаха да забранят протестите и митингите, нямаше толкова хора на площада. Сега площада е изпълнен с хора, които не знаят какво искат, но го искат страстно и ожесточено. Резултата ще е връщане на Цветанов и Борисов на власт. И симпатичните млади няма да могат да изразяват свободната си воля толкова свободно. Това, което човек сам си направи, никой друг не може да му го направи.

това не са твои мисли, колко ти плащат....

Безусловно! Парламентаристите ни сами си го поискаха. А би трябвало да са по-мъдри от нас, но ...

Спомнете си червени гниди,по време на вашето Виденово правителство,как ви изведоха от парламента и в натовариха в един автобус със заповед"ГЛАВАТА М/У КРАКАТА"Не ви е за първи път да ви водят и да се радвате на народната любов,защото за 20 години доказахте,че освен да крадете и унищожавате България,на друго не сте способни.Плюя на вашата компетентност.Отнехте целият ми живот и сега искате да ви повярвам.СТИГА.Махнете се НИЩОЖЕСТВА.Доматите и яйцата са нищо в сравнение с това,което заслужавате.На улицата са далече по-образовани хора от вас,по-обичащи страната си.Това 42-ро нар.събр.показа,че има една единствена мисия-да връща във властта олигарсите и крадците,да турцизира България,да помага,единствено,на циганите.Волен"националистта"какво предложи на българите,Станишев-социалиста иска да ни направи всичките,социално слаби за да му благодарим денонощно,Местан-не само,че не предлага нищо на най-бедното мюсюлманско население,а се оглежда с помоща на предните двама да турцизира страната ни.ПО ПРОДАЖНО ОТ ТОВА ПРАВИТЕЛСТВО,БЪЛГАРИЯ НЕ Е ИМАЛА ДОСЕГА.Какво искате,да ви посрещаме пред парламента с цветя и възторжени,от любов,възгласи?Единственият възглас,който заслужавате,е ВЪН,ДЪРЖАВНИ ПРЕВРАТАДЖИЙ! ВЪН! РОДООТСТЪПНИЦИ! ВЪН!

с камъни ги гонехме '97г!

Ама тогава бяхме 60 000, а сега са 300 лумпена!

Е, като ги гонехте кого доведохте и докъде стигнахте? До Дянков и до кривата круша? А да видим кого сега ще ни доведете. Ама то от парцалеси какво да очакваш.

Не искам да се обиждат комунистите, които превърнаха България в балкански икономически тигър и я изведона на 25- то място в света по жизнен стандарт, във витрина на социализма, както я наричаха тогава чуждите радиостанции. БСП НЯМА НИЩО ОБЩО С БКП, нищо общо с избитите антифашисти, чиито глави се разнасяха по мегданите като през турско, нищо общо с избитите ястребинчета, нищо общо с онези които платиха с живота си (не с хвърляне на яйца) за еди по добър живот. Не свързвайте комунистите с шайката на Луканов извършила преврата през 1989 в интерес на интернационалните банкстери- истинското зло за човечеството.

Да!Защото развращават!

Отново на майка ви в п......та

Утре отново.

Сега вече е време да кажем ЗА КОГО сме и КАКВО искаме. Повтаряното "искам нормална държава" просто е лишено от смисъл, защото за ББ и ЦвЦв нормалната държава е хаос, безредици, беден и отчаян народ, който не задава въпроси и богати възможности за далавери в милиарди. Нормалната държава за мен е - държава, гарантираща живота и имуществото на гражданите си, здравеопазване, което лекува, а не убива, образование, което дава знания, а не произвежда дебили. Да сме конкретни в исканията си, за да преценим как всъщност да ги постигнем..

от твоите уста в Божиите уши! От твоята клавиатура - в народните сърца!

ЗА ! ...и ако обичате - Тотален Ниц на Всякакви Дори-евентуални врътки от типа 'Изчакайте малко !' !!!

Ех Хора......отново сте разделени от своето късогледство, късопаметност и злост!!! Всеки който има различно мнение от Вашето е или "мръсен герберист" или "платен лумпен" или "комунде"!!! Ще изкажа моето мнение пък лепете каквито искате етикети!! За два месеца управление "управляващите" сътвориха куп глупости! Аааа да, забравих, те помислиха за социално слабите....вдигнаха майчинските с огромната сума от 30лв. Вдигнаха минималната работна заплата с около 30-40лв.....ама май това ще стане след време....малко по-нататък. На мен ми прилича на подаяние....на Вас??? Да Ви попитам колко от Вас работят за минимална работна заплата??? Популизъм, подпомагащ социално слабите ....роми! Само да напомня, че г-н Орешарски беше финансов министър по време на тройната коалиция... Единствената държава в Европа която не взе никакви антикризисни мерки, щото при нас нямало криза! (думи на Орешарски). Да напомням ли спрените евросубсидии по негово време, далаверите "батко и братко".....мога да давам още примери! А въобще и не искам да се връщам към далечната (за много от Вас) 1997г., когато БСП доведе държавата до пълен крах и служебното правителство въведе валутния борд......23 години управление от социалисти или техни производни!!! Резултата - най бедната държава в евросъюза!!!! Жалко е да се стачкува защото ти е висока сметката за ток, а не защото ти е ниската заплатата и не живееш добре. Разберете, че не са ни високи сметките, а са ни ниски заплатите! Искам начело на държавата да застанат умни и кадърни хора....а не "удобни" и/или "послушни". Най голямата грешка според мен на сегашното правителство беше, че се улисаха да връщат на предишното и затова сътвориха тия глупости..... Японците казват "Не търси виновника, разреши проблема". Сега тия ако паднат, следващите май доста ще внимават какви ги вършат!!!

Много си прав !

Браво ! (Надявам се Повече Никога да Не Видим от тез изодродья на Наша Данъкоплатска издръжка !)

Напълно те подкрепям, но ми се струва, че платените коментатори създадоха новия образ на протестиращите срещу сегашното правителство, че са герберисти. Те работят по особено дразнещ начин и са постоянни във форумите. Те настройват хората едни срещу други. А грешката на правителството не е, че си "връщат", а че показа много убедително как смята да си изпълнява задълженията.

И УТРЕ НА КАФЕ В 8.30 ПРЕД ПАРЛАМЕНТА!

Естествено, Колега !

Във всяка нормална държава отдавна да са разкарали тези хулигани, камо ли да им разрешават ежедневни митинги. Но ние сме бананова република: мутрите си карат джиповете безнаказано, чужди фирми сучат каквото не е опоскано, полицията се ослушва, кметицата радостно потрива ръце, партиите треперят да не загубят някой и друг гласоподавател, парламентът може всеки да го ритне с 50-60 главореза и няколко хиляди цаци, врагът е "червените боклуци", а искат да ги унищожат по сталиниски: Има партия - има проблем, няма партия - няма проблем. И ако тези момчета са цветът и бъдещето на България, и бог няма да ни помогне!

Видяхме ви колко сте - с кварталните пияндета, около стотина горещи привърженици на правителството. Айде, разкарай се.

Във всяка нормална държава политиците спазват някакво приличие.

народа е в парламента браво на полицията

То вече е ясно как ще свърши всичко това, обаче на следващите избори няма да гласувам. Няма никакъв смисъл. Ти си губи времето, анализирай, прогнозирай, калкулирай и се надявай, а накрая какво? Ето какво: досега мутрите като им трябваше нещо, отиваха и си го взимаха, а сега новост - вече си вземат цялата държава и тва е. А ти чети новини, спори, нервирай се и се карай с такива наивници като теб за тоя, дето клати дърветата.

Вие не гласувайте, ама циганите и турците ще гласуват. И след някоя година, като не можете пак да си платите тока, ще се сетите че е трябвало да гласувате!

Какво точно работят посочените елементи на снимката че разполагат с толкова свободно време да висят на площада?

Най-много ме кефи, че колкото и да лаете тук, Олигарски си отива. Ще бъде изметен. И вие нищо не можете да промените.

Сгреших! Въпреки осирането с яйца и домати, медиите и президентът продължават да величаят "интелигентните". Даже имат подкрепата на СЕМ. Днес медиите получиха остра критика, че неглижират протестите. Наистина няма такава държава! Ха бре, уважаеми медии и президент, вие няколко милиона българи за идиоти ли ги имате? Е, имам изненада за вас-не сме идиоти, можем да броим и да смятаме и не можете да ни манипулирате в полза на протестиращите! Ще го кажа за пореден път- няколко хиляди политически неориентирани индивида не са България и никога няма да бъдат!

Това го написах аз в този форум - през месец февруари 2013.... за февруарските протести...

сега да не ме съдиш за плагиатство, ей!

този хулиган от снимката, как участва в "мирните протести", като хвърля разни плодове и зеленчуци срещу държавността, направо полицията да ги разкарва със всички разрешени от закона средства, да си почистят и да отидат да си търсят по-платена и летгитимна работа...., тази измет ли иска да управлява държавата ни,по-позорно поведение не можем да очакваме.....прибирайте ги в ареста.....

Утре да напълним пространството между загражденията и народното събрание с блончета така че депутатите по-трудно да стигнат до работните места и с това забавяне да се замислят кога ще се спука олигархичния БАЛОН!

Ще донеса.

Това си е държавен преврат от интелигентни и красиви млади ай ти и пиар специалисти, които с призиви "усмихнисебе" хвърлят яйца, домати, кроасани и надявам се неизползвана от тях тоалетна хартия по всеки, който не скача с тях. В Германия това може ли да стане? В САЩ? И в Гърция не може да стане. В нито една държава не може да стане. А тук става, защото всичко е театър, който гледаме задължително и плащаме прескъпо, някои и с живота си. Какво ще е следващото действие, защото на 10.11.89 изгледах цялата пиеса. - Червените боклуци падат, правят се избори, настъпва опустошителна инфлация и стагнация, единодушно се решава, че единственото спасение за БГ е драстично да се вдигнат цените на енергията и храните.

Не питай протестиращите за следващото действие, мозъкът им не стига чак толкова напред. Просто изпълняват и толкоз.

Хубаво де, къде е мъжкарството- налитат на жените- на Манолова, на Раева. ГоУеми пичове са!

ВРЕМЕ Е ВОДНИТЕ ОРЪДИЯ И СЪЛЗОТВОРНИЯ ГАЗ. ВЪН БОКЛУЦИТЕ- НЕ МОЖЕ 200 ЧОВЕКА ДА КАЗВАТ КОЙ ДА КАРА ВЛАКА