Ден за размисъл преди балотажа

Днес е денят за размисъл преди втория тур на изборите за президент и местна власт на 30 октомври, неделя.

Обратно в новината

Коментари - Ден за размисъл преди балотажа | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Повтаряш като папагал всеизвестни неща. Кога ще напишеш нещо ново, свежо, интересно, информативно... Дъвчиш като старо беззъбо магаре едно и също, до умопомрачение...

А ти какво казваш? Да не би и ти да си беззъб, при това и без мозък?

Майтап - Ели реплекира Иво, т.е. се самореплекира.... Докъде я докараха бесепарчетата????

ЗА РАЗВИТИЕТО НА БЪЛГАРСКОТО СЕЛО. Смятам определено, че развитието на селата в България не е просто пожелание, то трябва да се превърне в приоритет 1. Виден философ-икономист прокламираше, че производството на зърнени продукти е политика и държавна стратегия. Особено това важи за една страна с провалена промишлена база. Държавата няма голям избор - необходими са драстични мерки в подкрепа на селото: създаване на условия селските предприемачи да обработват земята, да произвеждат зърнени храни - пшеница, царевица, ръж, ечемик,овес, слънчоглед и др., като успоредно се възстановят и изграждат малки мелници за брашно, хлебарници, мандри, маслобойни, консервни цехчета, бозаджийници, цехове за безалкохолни напитки, винарни, пунктове за събиране и изкупуване на билки, орехи и др., да се развие бубарството, като основа за производство на коприна, изграждане на малки цехове за комбиниран фураж за дребното животновъдство и зайцефермите...Вместо да се продава на безценица личната наследствена земя ще се превърне в суровинен източник - при обработка на среден добив се постига печалба минимум 150 лв. от декар.Едно семейство с около 30 декара земя може да сътвори чудеса! Селският двор може да стане отличен източник на зеленчуци, плодове и база за лично животновъдство. Тук е голямата роля на държавата да стимулира този процес с безлихвени кредити, ниски цени и освобождаване от данъци на производителите на стопански инвентар, торове, препарати, посевен материал и др.Да се изгради система за подпомагане на дребния и среден производител, а не само алчните и ненаситни арендатори-феодали! Да се стимулират младите семейства в селата чрез детски субсидии да трето дете, с цел увеличаване раждаемостта на българите, а не безконтролното плодене на неграмотните цигани...ДЪРЖАВАТА НЕЗАБАВНО ТРЯБВА ДА СЕ ОБЪРНЕ С ЛИЦЕ И С ЦЯЛАТА СИ МОЩ КЪМ РАЗВИТИЕ НА БЪЛГАРСКОТО СЕЛО!!!

Така е, брат! Но, това е възможно в суверенна държава. Мантрата на всички политици е "европейско развитие на България", а там има КВОТИ. Има конституция, която е над всички останали. Спомни си, кой и защо поиска от лозарите да изкоренят масивите от местни сортове грозде! Мислиш ли, че корпоративното лоби в ЕП ще позволи на една държавица в ЕС да произвежда достатъчно и качествена селско-стопанска продукция, поне за вътрешен пазар? Колкото и свита да е потребителската кошница, все пак купуваме торове, препарати, фуражи, захар, сол, дрехи, храна. Плюс либералната търговия с държави, кандидатстващи за членство и - готово, селското стопанство е унищожено!

Пред полицейщината, безработицата, безкрайните манипулации, ежедневното удряне в гърдите - по-малкото зло. Ако ББ има коректив, ще е по-полезен. Грабне ли цялата вляст, става страшно!

Да, и ще краде като преди е крал. Няма да има разлика. И какво по-добро ще стане, ако се върне БСП на власт? Същото е правила и ще продължи същото. Въпросът е друг- как да ликвидираш цялото това паразитно и бандитско полиграфическо статукво.

Ели, аргументите са толкова много, че няма да ми стигнат разрешените знаци, но помисли само за един - нали техният кандидат беше министър 4 год., ходеше насам-натам, срещаше се с хора, след това две години седи в ЕП и там го познават. Обаче, те не дойдоха - нито един от тях! - да го подкрепят с тази кандидатура, а за другата двойка - която оплюваш днес! - дойдоха три пъти, а в Германия и Брюксел го приеха на най-високо ниво - за да покажат подкрепата си! Той не е член на ГЕРБ и не е бил член на БСП никога, а К. - два пъти! Поради неговата добра работа в МРРБ ни пуснаха отново еврофондовете, постигнахме видими успехи и хората ги оцениха! Той няма да се конфронтира с правителството и премиера, няма да подкрепя КДСарските посланици и чиновници, той е мениджър, успял човек, богат и баща на три момчета, за които иска да построи по-хубава и уредена държава! Останалото са лъжи и комунистическа пропаганда - най-отровното нещо на белия свят!

странно.. след утре имам притеснение че ще ми липсва ненужна част от тялото..някакъв апендикс на изкривена еволюция..а гледам - по света не знаят че може да е псевдосоциално раково заболяване. ха ха - плащат си. някои хора бързо решиха че диктатурата на комунизма е минало.. с двойни цени на имоти в лондон за нула време и ..! .. това което се случва в България е бъдеще за други. Този който може днес да промени миналото - може да е богат...не се чудете на успехи на хора от мини държава в световни събрания. Най лесно е да живееш в настояще , а не минало за нас и бъдеще за други.

аз сега на кого сам кръгла маймуна..аз уча англиш и не сам израстък . ..ще ми кажете ли като сваршите с цалувките.кой трябва да си дава езичето като се цалуват. аз като си хапя езика много боли.и скажете на момичето да ми даде и на мене байраче. като ми давате байраче и ще ви изкажа фасбука. но няма на всичките. само на този който ме обича.

Бог да пази правителството на Република България, оглавено от Бойко Борисов. Да даде Бог на бъдещия Президент Росен Плевнелиев сила и идеи, за да помогне България да стане по-добро място за живеене!Нямаме време вече да се поддаваме на КОМУНОИДНАТА пропаганда и партизанската борба за власт!Напред, Росене, най-накрая намерихме човек, от когото няма да се срамуваме!В теб ВЯРВАМ!Изборът на Плевнелиев ще доведе до това, във властта да влязат хора почтени, знаещи и можещи, а не партийни далавераджии и политически, задкулисни търгаши! Изборът на Плевнелиев ще даде шанс на България да започне най-сетне начисто и устремена в бъдещето! И още много ще даде изборът на Плевнелиев и съм горд, че българският народ направи така, че тази кандидатура да се състои! Горд съм и че най-накрая България ще има Президент за пример и подражание!!!

Преди, Плевнелиев правеше добро впечатление. После, спря да прави впечатление. А сега почна да прави лошо впечатление. Напоследък освен да плюе, рецитира и мънка , друго не прави. А преди правеше магистрали! Мисля, да му помогна да се върне в МРРБ!!! :)

"...Горд съм и че най-накрая България ще има Президент за пример и подражание!!!" (цитат на Распутин) Ако има кой да му подражава, освен жалки креатури като теб!

НЕ ЗНАМ ПРИ КОИ Е ПОДОБРЕ,НО ЗНАМ ЧЕ С ИДВАНЕТО НА ВЛАСТ НА СДС-ОСТАНАХ БЕЗ РАБОТА- С ИДВАНЕТО НА ВЛАСТ НА ГЕЕРБ И ДВАМАТА СЪС СЪПРУГАТА ОСТАНАХМЕ БЕЗ РАБОТА-ТЯ ВЕЧЕ ДВЕ ГОДИНИ БЕЗУСПЕШНО СИ ТЪРСИ РАБОТА-НАИ ОБИКНОВЕННИ РАБОТНИЦИ СМЕ НЕ ПАРТИИНИ ФУНКЦИОНЕРИ (АЗ С ДВЕ СРЕДНИ ОБРАЗОВАНИЯ ТЯ С ВИШЕ)-

При СДС половината България остана безработна( или вследствие на неговата приватизация). Приватизацията продължи и до и при ГЕРБ вече стана 90% безработицата. Така че не само ти си в това положение. Да не говоря за жизнения стандарт - от 1989 г насам падна 5 пъти, сега България е най- бедната с най-нисък жизнен стандарт в Европа. Едно е сигурно- в прехода 22 години се формира от всички управлявали партии ОБЩА ОБЕДИНЕНА МАФИЯ.

ВИЕ СТЕ ОТ МНОГОТО НЕКАДЪРНИ КОМУНИСТИ ДЕТО ЧАКАТ НА ГОТОВО ДЪРЖАВАТА ДА ИМ ДАДЕ!

Нека утре направим своя избор като забравим политическите пристастия и просто се осланяме на усещанията... кой говори заучени фрази и кой показва истинско мнение и независимост... Кой ще е пионка на ББ и кой ще си противопоставя на мутренската власт...

-Защо не се радваш господин Калфин,та вие сте в Рая? -Тежи ми ,че в земния си живот,когато бях политик имах целувка с мъж.Дали не е грях? -Не е. Аз съм в Рая от 2000 години, а също ме е целувал мъж. -Ти ме успокои,благодаря! А при теб ,остана ли вкус на вазелин в устата ти след целувката? -Нее !-казал Исус. И няма кого да попитаме тук,защото след като ме целуна, Юда отиде в Ада...

до месец- би трябвало да разберем приликите и разликите между партиите и техния продукт - ..хммм- нашия независим съд. бб поема голяма отговорност а изборите изкараха някои мини- дано този път първо пусне сапьорите.

Утре вече имаме истински избор. Избираме между комунистите съсипали България 45+22 години и техните лакеи и момчетата за мръсната работа, помагали им 22години. Страшен избор българи! Гласувайте колкото искате, аз вече гласувам с краката си. Няма шанс за майка България. Скоро тази територия ще стане новата циганска държава, където Европа ще пресели всички цигани. А над тях ще стоят мутрите и ще събират рекет. Тъжна картинка, но това ни чака. Гласувайте!

Успех за двойката на ГЕРБ. Да оставим червените утайки на дъното в историята. И да припомним на читаците от върхушката на ДПС, че те никога не са били и няма да бъдат фактор в държавата.

Утре ще е поредния хубав ден за българската демокраия и поредния лош за комунистическата партия

Това много ми напомня на изказване на "големия демократ и икономист " Иван Костов - когато продаваше БГА '' Балкан " - е за без пари ама "ДЕМОКРАТИЧНО" , сега още изплащаме десетки милони по тази сделка ама е "ДЕМОКРАТИЧНО" - все да ми писва от псевдодмокрация , а гроб по този утъпкан път от сдс вървят.Лошото е , че не ми се чакат пак 12 годиниза да се самоунищожат еле че така вредят и на мен и на държавата.

еееей къде си бе Гарга? каква демокрация те гони.. идва неокомунистическото време, в което ще ни разкажат играта бате.

Всеки човек трябва да гласува по съвест,т.е за тази политическа сила,независимо коя е тя,която му предлага постоянна лична изгода и далаверка,за него и неговото семейство!Иначе,никакво гласуване!

абсолютно съм съгласна с теб. по този начин и манипулацията ще бъде по трудна. няма начин да се изхвърлят толкова много бюлетини.. или поне така ми се иска да мисля

Лъжи по-малко. Божа заповед е... Държиш се като истински/а/ бесепар/ка/ преди избори. Тогава бесепарите лъжат най - много. Скъсват се да лъжат...

И аз съм от тия дето мислят, че Бойко борисовото управление ни убива. и кво и аз ли съм червена? Ще ти отговоря да не се мъчиш - дясно мислещ човек... Затова ще гласувам против ГЕРБ, защото тяхната политика е силно лява.

Ти ли си, тя ли е, реалист ли си, червена ли си...? Ели ли си ...? Нали това казвам - бесепар/к/ите преди избори лъжат безогледно... но безуспешно, даже смешно...

Това момиче е много объркано, даже бърка ляво с дясно. Ама тя и цялата им партия БСП се чуди за каква да се представи. Накрая може да станат крило на ДПС и Доган... В БСП трудно се различават мъжките от женските екземпляри. Пример - техният лидер Станишев

Ели си е бесепар/ка/ от най - смешен вид - малко послъгва, малко инсинуира, малко нагрубява/колкото разреши модератора/... и с това се изчерпват ,,доводите" на това създание. Другото е кънтяща празнота....

Вярно. Как само кънтиш .

Разберете си, кой повече дрънчи на кухо. Макар, че сте едно и също нищо......

Поредното второ място на комунистите/социалисти е сигурно.

Какво некадърно изречено невежество. Ели, а може ли да ни кажеш, каква е разликата между БСП и ГЕРБ?

Други,които ме кефят от колегите форумяги и драскачи са Николай и Николинка в техния разгорещен спор за "комунистите".Каква"комуна",какви пет лева бе хора?Като са"комунисти",що не си раздадат по равно имотите,колите,яхтите и любовниците с бедните,а?Нали са"комунисти"!Ако имаш две ризи,дай едната на другарчето си!Нали такова нещо май беше.И всички да ползват благата поравно.Ами да приютят в палатите си бездомните и бедните и да им дадат да се ползват от техните блага наравно с тях!Да ядат с тях на масата,да им карат "Бентлитата"и"Ламборджинитата",яхтите също,да спят с любовниците им!Така де, нали при комунизма всичко е общо!

Много ме кефят Ели и нейният опонент!Така яростно защитават-тя БСП,а той-ГЕРБ,че пушек се вдига.За момент си мисля,а какви ли са,ако вярно го правят безплатно?Значи най-вероятно и двамата са нещо"шест без пет и три минути"!И как може въобще в България да има хора,които защитават и вярват на каквито и да било български партии и политици,чак пък и да гласуват за тях?Не ви ли е ясно,че някогашните комунисти си направиха най-разноцветни партии и после си поставиха децата и внуците да ги управляват и уж да се джавкат помежду си?Едните щели да конфискуват имотите купени с крадени пари от другите,после другите щели да го правят на третите и т.н.Дръжки.Това може да стане "на Върба у шестък"Я си спомнете за тия луксозните вили в чашката на язовира,снимани от хеликоптер!Червени и сини,жълти и зелени,лилави и пембени...едни до други...весели комшии в едно голямо"Министерство на веселието"!...Ха-ха-ха!

Защо е важно да се гласува? Колкото и да се говори, че тази система е скроена и манипулирана, все пак тя може да функционира манипулативно само при определени параметри когато е ниска избирателната активност, когато хората са мързеливи, когато не вярват

всеки ден губим по нещо от жалкия си авторитет. Една държава, която не подкрепя своята наука, изкуство и култура, е загинала. Защото изкуството е единственото средство, което те прави съпричастен към света, независимо колко е голяма държавата ти. Заедно с икономиката и политиката културата е един от най-важните сегменти на обществото ни. бездуховенство. глупави хора = лоши управници

Науката, изкуството и културата се подрепят. Що снимки имаше с Арни, що песни на Лепа Брена, що футбол и тенис се изигра, що кубизъм се изрисува... Един куфар ленти има... Ами да не е Слънце да огрее навсякъде...

Всички са комунисти - то е ясно. Едно време имаше една партия и всички произлязоха от нея. просто едните са оригинал, а другите ментета. и все пак аз мразя помияри и ще гласувам против ментетата

Доколкото разбирам от шев и кройки, щом всички са комунисти, ти къде намери "свестния некомунист", за да гласуваш за него? По-голям враг на комунистите от антикомунистите са..."бившите" комунисти! Ти сигурно си един от тях?!

Ти май мразиш себе си най-много от всичко на света, а всички други - по ред нататък, с различна степен на интензивност ... Как се живее с толкова много омраза и такъв тюрлю-гювеч в главата?! И за най-големите помияри ли ще гласуваш - оригинала, а?! Наистина, някой, който е бил член на БКП, после на БСП два пъти, и на Евролевицата, а накрая - сол-ташак на Доган и любимец на Гоце, си е жив помияр! Точно по твоя вкус!

забрави да споменеш и най точната дума-МАФИЯ

И двамата кандидат президенти ми харесват еднакво, имам дилема: 1. да зачертая и двамата в бюлетината, 2. да не гласувам, за да не обидя никого. Моля за съвет.

Ели=Пълна каша в главата

Пишете истини, не лозунги! Където има комунизъм и посткомунизъм (или това, което обикновено наричат комунизъм, БКП и синовете им БСП) - там винаги са бедни хора с изгубени животи. Където има друго, различно от болшевишко-комунистичееско управление, целият народ е многократно по-богат и щастлив, здрав и работлив. Тази истина избива всички останали версии, които обикновено са пълна спекулация с тесномислието и сбърканата емоционалност на една широка, но ниско интелигентна прослойка. Същата тази прослойка, ако избере капитализъм, т.е. не БСП - ще заживее в разкош само за 5 години. За съжаление все идва отново един мандат на левите (в българия те са болшевики) и в края на мандата и още няколко години Родината бедства. Това е ясен казус: причина-резултат. Ограбване и некадърност и за няколко години държавата се скапва. И така 4 пъти. Последно Станишев опошли най-приходния период на България, инвестициите заради влизането в ЕС. Остави България с дългове към бизнеса, неподготвена за криза (отричаха да има криза, а имаше), спадът в икономиката започна 4-тата година от мандата им. Факти...

и къде ги виждаш тези-"некомунистически" кандидати? Дало в оня, който все още е член на БКП, или в бившия комсомолски секретар, който се е заъпътил към поста на д ържвен глава? Истината драги/а ми е,че 98% от населението на България е обречено да слугува още поне 100 години на БКП и нейните синове, внуци и обикновени лакеи. Да ни е честита болшевишката "демокрация" на която се "радваме" вече 22 години

Ми гледай фактите . Най - силния казваш период беше пред присъединителния тогава даваха и не питаха . Факт - правителства - СДС ,НДСВ , затворен реактор на Козлодуй без от ЕС да са искали , вдигане цената на тока "Защото толкова ниска няма в ЕС " , алея на влюбените в село с 50 пенсионера но тогава министър си купи апартамент в сентъра на София и си го ремонтира за държавна сметка . Та де е дясното мислещото за развитие на икономиката ???Иначе добре БСП - виновни за всичко .Боко катоса виновни БСП - къде са виновните , кой ги раследва , кой ги съди ??? Всяко чудо за три дни и всяка коза за свой крак . Ще минат изборите , те ще си се разберат а ни ще го д...

ти май не живееш в България! Това дето го остави Станишев и Орешарски издържа ГЕРБ във властта вече 2 години. Фактите са съвсем други. Имаше резерв 8 млрд. , сега е 5 с тенденцията да стигне 3 млрд. лв. - това знаеш ли какво означава? идва тежка зима. И ще ми бъде интересно какво ще прави този овчи народ когато опразнят хладилниците, живеят на студ и няма 2 лева да си заведат детето на кино.. или на театър. Всичко, което ви се говори по медиите на Бойко борисов е долна манипулация.

Правителството на ББ бе избрано за да се справи с корупцията и шуробаджанащината, да накаже виновните и да намали престъпността. По отношение на Престъпността, въпреки рекордния за цяла Европа буджет, МВР не постигна съществени резултати, с изключение на няколко показни ПР акции. За шуробаджанащината , само ще спомена нелепата кадрова политика на ГЕРБ , визирайки Руми Желева, Калинка, казуса Вучката и др. Моят съвет към г-н Борисов е да си спомни физиономията на Т. Живков от пленума на БКП през 1989г. и ако не иска да изпада в подобна ситуация, да обърне внимание на реалните проблеми на хората като: безработица, ниски доходи, лошо здравеопазване и образование. В противен случай Бойко ще се сблъска с поредния наказателен вот ако не сега, то след две години.

"...Където има друго, различно от болшевишко-комунистичееско управление, целият народ е многократно по-богат и щастлив, здрав и работлив." (цитат на един нов Ленин)! Например: В повечето африкански страни в т.ч. Судан, Бурунди, Либерия, Центр.африканска република, Уганда, Мали, Гвинея-Бисау и още трийсетина подобни! Навсякъде просперитет, няма терор, хората не умират от глад и т.н. Просто прекрасно си живеят без комунистите! А, щях да забравя и латиноамериканските Сан-Салвадор, Гватемала, Хаити, Доминиканската република, Сент Винсент и Гренадири, Белиз и още повече от тридесет "проспериращи" капиталистически държави! Мога да продължа до утре да ти ги изброявам...

за размисъл: какво ли се случи с изчезналите 1000 бюлетини (в Пирдоп)? Дали някой си запали печката? Или все пак, влязоха в черните чували по някакъв начин?

Днес е ден за размисъл преди втория к.р! Не че това ще спре днешните и утрешните управляващи да ни го...А най-големите диванета сме ние, електората!

А за да не стане като с Паниковски -- дали не би било уместно да спестим някое-и-друго десетилетие ( И ен-то милиардие ! ) в тинясало-блатен застой чрез нещо пределно простичко -- да се огледаме ?! Технология като Слънце в наши дни -- за два-три часа би се оформила една скайпска видеоконференция, хоствана по прозрачен и надежден начин от вече-доказалите се наистина-Експерти от Дир.бг ( И гледаема от всички ! ) ... И лев няма да се похарчи ! ... Пък после -- за няколко-там часа безплатен / Безплатен ! / непредубеден и взаимоуважителен обмен на... още мнения между истински Българ(к)и / От където-ви душа иска ! / -- дали-пък няма да стане Чудо ?! п.с. -- моят thejugulator е включен

Заклинания в Корана изместват традиционната рецепта две кебапчета и една бира за купуване на гласове на избиратели в ромските квартали. При нас в централата на ВМРО-НИЕ дойдоха хора от Столипиново", които съобщиха, че човек на име Гаро дава по 50 лева и заклева върху Корана хора, които да гласуват за ГЕРБ, по притеснителното е, че когато те са задавали въпроса защо си го позволява, той отговарял: Не ме е страх, защото зад мен са полицията и ДАНС".

Да, бе, да... и Гаро като каже на циганите "ДАНС", те все едно пък ще разберат нещо?? Айде мола ти са, пловдивчанче!

Ми вие в МВРО се кълнете в библията. И ква е разликата между вас и онези? Просто едните паразити са малко по-мургави.

хора гласувайте! просто гласувайте! покажете че ви пука за България. Не е без значение какви са хората, които ни управляват. За себе си знам, че е недопустимо държавата да се управлява като групировка.. а хората да бъдат сравнявани с животни..

ПРОСТО гласувайте :) Няма значение за кой - със сигурност ще сбъркате! ПРОСТО гласувайте и легитимирайте елита! ПРОСТО гласувайте за смъртта си!

И в двата хипотетични случая не ти вярвам: 1. Проста си и не знаеш какво говориш - За Бойко само казват, че краде, но никой, нито опозицията, не е казала още какво е откраднал, т.е. не краде, а лъжат, че краде. 2. Проста си, нямаш памет за това колко краде БСП до преди 2 години, като за тях ясно и конкретно се каза от къде са крали (и ч еняма място, от което да не са крали), даже започнаха дела за милиони, но и в началото нищо не стана, защото съдът е назначен от Първанов и Доган по квоти и му се нарежда кого как да съди. Ти си гласувай за когото си щеш, ако щеш си заври бщлетината отзад (или отдолу). Само моля не овонявай с поредните манипулацции ДИР-а, защото иначе човек може да си каже нещо полезно с някого, но от такива като тебе не може.

хубаво да лъжеш!Не ни интересува за кого си гласувала и за кого ще гласуваш!Явно не си достатъчно умна ,за да си последователна!

Мислете му хора - няма вече ляво - дясно, има свобода - или не свобода! Иска ме ли да ни управляват хора с интереси, или хора със съвест!

Де ги тези със съвестта ?

със сигурност не са сред герберските лица - бивши мутри с тъмно минало и простаци работохолици, които заработват на гърба на народа апартаменти, земи, зали, пътища и т.н.

То да са 2 мандата, те ни управляваха последните 20 години и съсипаха държавата! Стига вече управление на БСП-ДПС, стига вече цигания!

Не разбрах ама си спомнян и като си видя сметката а ток се сещам за една приказка от преди 12-16 години "Имаше едно време ... правителство на СДС с премиер Иван Костов ... на което сега още му плащаме ( и ще плащаме )-тока , Балкан и т.н."

ДВА МАНДАТА ВИ СТИГАТ ДРУГАРИ ОТ БСП !!!

На гроб и един е много !

Та да заменим с друг комунист, ма по-усмихващ се, а? Егати алтернативата. И после, съвсем по комунистически , само остава да върнем и чл. 1 в Конституцията и в него да пише - Боко Тиквата е върховен и друг нЕма, кой не вЕрва - у новото Белене.

Стига им два мандата на комунистите , дори им е много и това не заслужават! Видяхме че Първанов по-скоро пречеше на правителството отколкото да помага! БСП не са се променили ОЩЕ! Така че мислете и не се хващайте на въдицата на комунягите , те винаги са ви лъгали!!!