Разследват десетки случаи на купуване на гласове

Две трети от всички дела, които прокуратурата започна за нарушаване на изборното законодателство са за купуване на гласове, каза Емилия Пенева от ВКП. Само днес са образувани пет нови дела.

Обратно в новината

Коментари - Разследват десетки случаи на купуване на гласове | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Хора сме, г-це Манчева ! И Дверите Небесни (поне в скайпска версия ) са отворени за всички ; И за Вас/вас !

по страшно нещо от Цецо Цветанов на власт няма!!!! нищо добро не й се пише на тази държава

Пикая на тая държава!

Хората в щаба на ГЕРБ, начело с Цветанов, се радваха по онзи начин, по който в древността са се радвали на превземане на някоя важна крепост: защото са знаели, че така ще могат да й откраднат всичкото злато и скъпоценности. Предполагам, че и подбудите им не са по-различни - въпреки епохата.

Има една партиика на цигани,българи с турско самосъзнание,пенсионери,която от близо 70 год.манипулира изборите,но сега яде дървото от народа ни!

Честит ви президент смешници! Поздрави от чужбина! Влачете си го во веки веков този палячо

Добре че теб поне няма да те влачим

Както каза Б.Борисов " - Искам другия път, с малко да ги бия... да ги боли!"

прокуратурата пак симулира някаква дейност срещу нарушители по време на избори. Някой взема ли на сериозно приказките им? Те отказаха да разследват фрапиращи нарушения по време на регистрация , а сега уж ще правят нещо.

кого да гласува: майките, безработните, пенсионерите, работещите бедни добре знаят кой им даде и кои им отнеха правата; младежите, скочили срещу дерибея от Катуница също разбраха кои стоят за него и как ги прибраха в полицията. Народът знае, народът помни и ако допусне отново на балотажа да надделеят бандитите, означава че си заслужава съдбата.

Пише се деребей, а не дерибей!

Купуването на гласове изключва демокрацията. Това е власт/крацио/ на парите, а не на демоса.

При нас в 16 секция в София, клуб на "герб", имаше цивилен полицай, един и същ и на 23. и на 30. октомври. Той се държа много грубо и виксокомерно. Заплаши, че ако някой избирател се оплаче от нещо, това ще бъде интерпретирано от него като скандал, а скандалджиите щели да бъдат арестувани.

къде е "тази секция клуб на герб"? Гласувах без никакви проблеми в центъра на София.

Този клуб на "герб" е на Г.С.Раковски, между Л.Каравелов и В.Левски. Полицаят беше с черно яке на капки, нервно пушеше и беше винаги с качулка. Имаше страх в очите си.

Много меко казано...десетки. По-скоро са хиляди

Идете да видите в северозападнала България, как куцо и сакато се събира с коли, циганите и лудите под строй ,бабички и старци които едвам ходят, всичко това гласува за БСП! Извозват ги с коли и им обещават,че ще им вдигнат пенсиите, на циганите, че ще увеличат помощите им, направо ужас, само лъжат хората за да се доберат до власта!

няма оправия,от герб ги събират с рейсове и им обещават да им асфалтират пътищата до селата,само лъжат хората за да се доберат до власта

Ти от къде разбра, че тези хора ще гласуват за БСП? А и какво значи "под строй", искаш да кажеш 'на сила", така ли. Ние не четем мисли. Явно е, че нещо те е подразнило, но не се разбира какво точно. И още ако е било толкова драстично, както ти си го представяш , властта в лицето на МВР е щяла да вземе мерки. Успокой се!

И аз не виждам какво лошо има да се превозват"бабички и старци, които едва ходят" с коли. А какво да ги накарат да тичат ли.

В ПЛОВДИВ, МИСЛЯ В 6-ТО РПУ, ЦИГАНИН Е ПОДАЛ ОПЛАКВАНЕ, ЧЕ СА ОПИТАЛИ ДА КУПЯТ НЕГОВИЯТ ГЛАС, КАКТО И ГЛАСОВЕТЕ НА ДРУГИ ЦИГАНИ. ПОЗНАЙТЕ ОТ 1 ПЪТ КОЯ Е ПОЛИТИЧЕСКАТА СИЛА, КОЯТО СТОИ ЗАД ТЕЦИ ПРОЯВИ. СЕГА ЩЕ МИ Е МНОГО ИНТЕРЕСНО ДА ВИДЯ КАК ЩЕ ПОТУЛЯТ НЕЩАТА И КАК ОТНОВО ВСИЧКО ЩЕ СЕ ЗАБРАВИ! ТОВА НЕ Е ДЪРЖАВА!

Не зная коя политическа сила имаш в предвид, ти ако знаеш - кажи. Тогава аз се хващам на бас, че другата политическа сила е платила на господин циганин да се оплаче. На цигански номера не се връзвам.

Уважаема Ани, Това, което написах е истина! С учудване чух , че и по БТВ споменават този случай. Учуден съм, защото виждам как "една водеща политическа сила" е купила медиите и обикновено по неин адрес лоши неща не се споменаваха. Явно БТВ излиза извън правия път!Разбирам желанието Ви да защитите любимата Ви партия и от тази позиция Ви разбирам. Аз обаче съм независим човек и гледам нещата такива, каквито са в реалност! Вашите купуват здраво и съвсем са се захласнали! С уважение: Колев

Дугарю Колев,50 кинта мангизи ли са? Ние сиганете,РОМИ,НЕ СЕ ПОДАВАМЕ.бУЛГАРИСТАН НАША РОДИНА И много скъпа сяка сила ,дето пуска мезе и рикия.Кво да познавам...БАТЕ БЕ? Ще се погулят нещата,ама не иска това да забрави.Ела,дугарю в Столипин,на кичек и след 2 саата си МОЙ ЧОВЕК.

започва да мръква емисари вдигат со некой лев со кютек и со квото се сетиш живо и умрело да си про/даде вота ... вижте табличките с екзитпуловете -как из един път колонките за местните вотове скочиха накъмто промяна и подмяна ....

ПРИЯТЕЮ, СТИЛЬТ ТИ Е ПЕРФЕКТЕН! РАЗСМЯ МЕ ИСКРЕНО!

За мас 20 кинта не малку.Га дават зиаме,ако не гепим.

Да си обучат хората в избирателните секции. Не е редно, заради недовиждащи лелки с очила и намалял слух да се диктуват ЕГН-тата на избирателите и да се повтарят имената им до припадък.

Много пенсионер, много нещо...лоша работа.

А защо не се кометира нищо за Хасково? От сутринта в местните сайтове се появява информация как депутатът от ГЕРБ - Румен Данев изпраща смс-и с призиви и други "неидинтифицирани" лица обикалят с колите си и призовават да се гласува за ГЕРБ ??!!!

Вярно ли е, че във всички секции на Хасково бюлетините били прозрачни?

Вярно е, много се изплашиха Гербаджиите, защото на първия тур опонетът им поведе значително. Този същия Румен Данев докато градеше любовна кариера не е осъзнал, че си заминава от политическата сцена и сега изведнъж им запари под опашките и за една седмица обърнаха света....

дам трябва да си изключително интелигентен за да приемеш за чиста монета подобен лаф: седи си депотатът и пише sms-и от телефонът си та пушек се дига това е подобно на сцената как депотат в костюм подменя чували с бюлетини не знал с какво IQ трябва да си за да се поддадеш на подобна провокация (ма явно народът си е ... та доста се закачат на подобни глупост)

си ти, личи си. Само да те светна, че се пише депутат а не депотат. А за IQ-то на герберите мисля, че ти си един красноречив пример.

Господин "интелект", лично получих смс от въпросния. Ето и точния му текст: "Приятели може да спасим общината като махнем Г.И. и не допуснем във властта ДПС.Просто трябва да гласувате с 2 в бюлетината"..........

не само властимащите, ами и техните фенове не могат да пишат, но имат същата оценка за "мат`риала" като симеоновския интелектуалец. откакто милиционерите станаха десни, така ще е по тези ширини.

много вярно е че румен данев праща смс не само това но и се занимава с много тъмни сделки за да обърне вота

румен данев наистина плащаше за гласове *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Разследват ли ББ за предизборна агитация????и директно купуване на гласове като настройва гражданите на България изкарвайки етностната непримиримост на преден план. Интересно ми е ще се намерили организация наблюдаваща безпристрастно която да покаже наистина че е такава....

Циганинът Върбан, който миналата неделя организира сватба без булка, тази неделя отново е в действие - купува гласове за ГЕРБ. Имаше около 10 -тина полицаи и репортер , но защо ли не е новина това? Върбан както сам казва е човек на Вальо Танов и точка

Боко Янчев от Плевен купува гласове за ГЕРБ. Той е муле на ГЕРБ. Плаща пари на циганите от околните села.

НЕ ЗНАМ КОИ КУПУВА И КОИ ПРОДАВА ГЛАСОВЕ- НА МЕН ОЩЕ НЕ СА МИ ПРЕДЛАГАЛИ.СЕДМИЦА ПРЕДИ ИЗБОРИТЕ 1 тур- МОИ ПОЗНАТ Е БИЛ ПРЕДУПРЕДЕН ОТ ШЕФА СИ(ГЕРБАДЖИЯ) ДА НЕ ХОДИ НА СЪБРАНИЕТО НА ОПОНЕНТА НА ГЕРБ -КАНДИДАТ ЗА КМЕТ.ИНАЧЕ ЩЕ БЪДЕ УВОЛНЕН-И СЪЩОТО ГРОЗИ И ОСТАНАЛИТЕ РАБОТНИЦИ ВЪВ ФИРМАТА-тема за размисъл

Утре е Хелоуин. В нормалните държави, хора си купуват тикви. Тук тикви си купуват хора :-)

ГЕРБ не губи...довечера ще се лее шампанско

и сълзи ще се леят и закани за касиране ... не се преглъща така лесно подобен шамар

С какъв плам говориш. Сякаш си по времето на комунизма ;)

Върви як пазарлък. ГЕРБ не може да понесе факта, че губи.

ами като сте готови на всичко за 50 кинта - после гледайте през оградата на немците и се чудете що те са така добре пък ние сме толкова зле (жокер - правителството няма нищо общо)

Няма да загуби...:)

Гласувам, като зачерквам и двамата кандидати в бюлетината!Надявам се в урните да са пуснати 3500000 невалидни бюлетини!

чудесно така печели кандидата с повече гласове т.е. Плевнелиев :)

Избори не се купуват. Единственото право, което има българският народ е да пусне своя глас. Отива до магазина и си го купува......

И в Нови пазар хванаха настоящата зам.кметица от БСП-Даниела Миронова да агитира в циганската махала за кандидата на БСП - Тонев.

ЗА ИЗБОРИТЕ В БЪЛГАРИЯ.../материал за размисъл/ Един потенциален български избирател влиза в супер high-tech български бар, където робот стои зад плота вместо барман. Отива човекът на бара, а роботът го пита: Колко е Вашето IQ?. Човекът отговаря:150. Роботът веднага му сипва 24-годишно уиски и започва разговор за глобалното затопляне, интерференцията на заобикалящата среда, квантовата механика, нанотехнологиите и т.н. Човекът остава много впечатлен от вечерта и затова и на другата вечер решава да тества робота. Когато роботът го пита за неговото IQ той казва:80. Веднага роботът му сервира бира и му говори за футбол, карти,... още любими ястия, жени и пр. Все така заинтригуван, човекът се връща на следващата вечер отново. Роботът го пита: Колко е Вашето IQ?. А човекът отговаря: Мисля, че е около 10. Тогава роботът му сервира една голяма чаша с домашна шльокавица и го пита: Е, значи пак ще гласуваме тази неделя, а?

Бих искал на Хелоуина да се маскирам като новия Презервидент на България, та да видя сговнените лица на всички мои избиратели, гласували с омерзение...

Каквото и да говорим, избори се купуват. Просто МВР спи...

е че нали точно МВР-то ги купува...

Голямото пазаруване на гласове продължава,а МВР разследва само случаите когато опозицията купува гласове.

Приказки приказки от 1001 нощ. Същия спектакъл го гледахме и през 2009 г. Накрая ще ги осъдите с 300 лева глоба гражданско дела като Доган и ще ги оставите да си правят политическата кариера по най- високите етажи на властта. Цяла Европа ви гледа и се смее, и отдавна е казала, че в България няма нито добри закони, нито съдебна система.

ТРябва да ти кажа, че никой в Европа не се вълнува от Избори в България. Сега направих бърз преглед на водещите телеграфни агенции, телевизионни канали и радиостанции в Европа. Една дума няма за България и изборите, а са пълни с новини от други страни и то някои от тях съвсем локални и безинтересни. Никой не я бръсне нашата държава, а само ББ се пъчи колко е велик.

и аз не мога да намеря нищо, а иначе само по-нашите медии можеш да прочетеш колко ни е високо оценен премиера. Май по-назапад от Драгоман само Лепа Брена го знае кой е.

Естествено, че ще няма. Никой не обръща внимание на България. Цяла Европа отдавна знае ,че в България има мафия, която е обединена с власт вече 22 години и няма съдебна система и пак тя ще дойде на власт..

Сакън бе! Всите консули го знаят. Че може утре да ги уволни, ако се намери някой по-негов човек. Поради шпионство. Да го пита човек в Симеоново дети искал да учи "държавна сигурност" що е учил като си е писал дисертацията.