Отлив на членове от избирателните комисии, дават им бонус 10 лв.

Централната избирателна комисия (ЦИК) реши да стимулира членовете на Секционните избирателни комисии в страната с 10 лева повече към възнаграждението им за балотажа.

Обратно в новината

Коментари - Отлив на членове от избирателните комисии, дават им бонус 10 лв. | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Каква ти дискриминация?Това с тези 60 лева си е подкуп за комисиите в София за избирането на партия Мутрафон.

Хе,хе,хе, наддаването започна ... Хора, опомнете се, тоя ви има за лош материал, за малоумници и неграмотници, които за 10 лева ще си продадат и майките. Грозно, тъпо, унижаващо в стил Борисов. Ей с толкова ще ви увеличи и заплатите и пенсиите! Гласувай народе за гробарите си!

Защо на балотажа ще се дават по 10 лв за стимул. Тези които опъвахме повече от 20 часа миналата седмица лесно ли ни беше. Балотажа е сладка работа в сревнение с 23.10

Това е допълнително към 60те лева, които бяха договорени от началото за изборен ден, нещо като премия към редовното заплащане. Не е толкова зле, особено ако си бяха научили правилата и свършили работата! Но в различните секции се гласуваше различно, тъй като много от тях не си бяха прочели брошурките, които са им раздали, и се стигна до бавене, мотане и дълги опашки! Заради тях хората стояха часове наред и накрая много не можаха да гласуват! А накрая са направили куп грешки в попълването на протоколите! Не ги жалете толкова - да се научат, да се организират и да си получат и парите за това! Първо работата - до край, а после - парите и бонусите.

Аз гласувах за точно 1 минута с подписи и всичко комисията си работеше перфектно и пак опашката беше над 100 души. Не прехвърляйте идиотщините които спретнахте на други.

Абе как ще е лошо ,направо ги внесете парите в БАКБ, ПРИ рахитичната банкерка!

ПАТИЦА!! Т'ва направо е подигравка с хората, трябва да им платят по 1.5 пъти отгоре за всеки започнат час, над нормално изработеното 8-часово работно време!!! Тоест ако са им плащали 50 лева, прави по точно 9.37/час, след 8-часовият работен ден. 10 лева, ха-ха, пълен смях в залата. Само най-оскотялите хора ще се навият, защото просто няма да имат избор.

Егати цирка!!! Много ще ми е кеф обаче, утре никой от комисиите да не се яви на работа, много интересно какво ли ще стане тогава??? Сигурно пак ще измислят нещо и ще обявят че изборният ден е протекъл нормално. Може би ще викнат един мармот да брои бюлетините а?

Аз на "куци коне" не залагам, така че утре и на двамата ще им "тегля" кръста! Въпросът ми, обаче, е друг- кинти за пенсии-няма, кинти за здраве-няма, кинти за образование-няма, но кинти за избори на мушмуроци от кеде намирате, бе?

Че не сме виждали десет лева отколе и ша доъдем у комисята чу чааветата реват и нема кво да лапат, чанга-ранга. Мойто чшае шукарие и тя ше доде да искараме дваесе. Па мое и повече кат си тръгна.

утре гласувам за Kалфин макар и с неохота ама имам цел да дразня, ако го изберат слънчасалия ББ

Добре е Вие,от Dir.bg, а и журналисти от други медии, да попитате ЦИК, какво смята да прави с допърнителните възнаграждения от първи тур! В Пловдив е същото, като във Варна, като и в Сфия, както и в други населени места. Ако наистина останем без допълнителни възнаграждения, освен заради увеличението на изборният ден, така също и за уникалните унижения, които изтърпяхме в 7 палата,наистина ще има жалби.

След като снимаха как се изхвърлят бюлетини - за какви реални резултати говорим. А тези, които не ги даваха и са постъпили по аналогичен начин или щото им е писнало са прескачали в броенето? Трябва да се въведе електронното гласуване, хе, по-евтино, хем по-точно, особено ако мога да проверявам за кого съм гласувал и че не ми е подменен вота.

Бях председател на СИК във Варна и стояхме до сутринта в Спортна зала , а някои са си тръгнали и следобяд на 24!Питаме ние дето стояхме по-22 до 30 часа и то до чувалите с какво сме по-малко от Софиянци , които даже са хвърлили чувалите и са си тръгнали безотговорно...а сега на тях по 60 лв а на нас по 10 лв ТАКА ЛИ БЕ ЦИК ! Чакат ВИ ЖАЛБИ ЗА ДИСКРИМИНАЦИЯ ДА ЗНАЕТЕ АКО ПОЛУЧИМ С 50 ЛВ ПО-МАЛКО ОТ СОФИЯНЦИ ЗА ПО - ДОБРЕ СВЪРШЕНАТА ОТ ТЯХ ДАЖЕ РАБОТА !

Хората и на това се радват!!! Примиерът сонце онзи ден вдига ше децки , вчера пенсиии, днеска заплати , а утре кумо янков ша вдига.

заради некадърността на ГЕРБ и ББ ще плащаме допълнително-тези пари са от нашите джобове, а не от неговите..Най зле организираните и най-корумпираните избори от 100 години насам...

И двамата кандидат президенти ми харесват еднакво, имам дилема: 1. да зачертая и двамата в бюлетината, 2. да не гласувам, за да не обидя никого. Моля за съвет.

ОБЩО-ВЗЕТО ДА,ТАКА Е,СТАВА! БОЙКОТ МУ Е ДУМАТА! НЕ ИЗБОРИ ДО ДУПКА,А БОЙКОТ!! НО БГ МИЗЕРНИЦИТЕ НИКОГА НЯМА ДА ГО ПРОУМЕЯТ,КАМО ЛИ НАПРАВЯТ..ПРИМИРИЛИ СЕ ГЛУПАВИ ЖЕРТВИ! КОМФОРТНО ИМ Е В ТАЯ РОЛЯ!БЯГАЙ ДАЛЕЧ!!

Не обиждай - по-добре мизрник в България, отколкото подлога на наркомани

Това не е вярно! По 10 лв. допълнително ще дават на хората от избирателните секции в страната, а във ВЕЛИКА СОФИЯ ще им дават по 60 лв. допълнително!!! Ха сега кой ще ми каже дали това е справедливо!

В София е доста по-скъпо, а и стандарта е поне 2-3 пъти по-висок. В София 10 лева са като 2-3 лева в Бургас. За 10 лева едно такси ще си вземе човек и толкова.

като има балъци да се връзват, нека стоят и по 10 дена на пост и молитва.

защо 10 лева само трябва да са пак 60 лева, нали все пак ще се работи същото за същите часовер пълни глупости за бонус, подигравка с висшето образование на хората работещи в ОИК и на работещите в СИК

"с 10 лева повече към възнаграждението им за балотажа" -т.е. дават им бонус . Това с висшето образование беше за да шкартират умеещите да правят избори след 1990 г , тъй като не ги припознават като "свои" -със средно са възрастните хора и под средно кадрите на дпс -и ето ги го , всегашните комисии няма бсп и дпс поддръжници , или поне намаляват рязко тези , които имат опит в техническо отношение за методологията. Иначе на бб му е през това кой бил вишист кой среднист и колко ще получи -неграмотните от практическа гледна точка са готови на всичко и това го устройва.

10 лв са подигравка! За сестра ми в Русе това беше един 27-часов работен ден, от който последните 13 часа права, притисната в тълпата колеги, без тоалетна, храна, вода. Едва оживя... естествено на балотажа - без нея. Нещо куца в закона или в системата

Бях председател на СИК във Варна и стояхме до сутринта в Спортна зала , а някои са си тръгнали и следобяд на 24!Питаме ние дето стояхме по-22 до 30 часа и то до чувалите с какво сме по-малко от Софиянци , които даже са хвърлили чувалите и са си тръгнали безотговорно...а сега на тях по 60 лв а на нас по 10 лв ТАКА ЛИ БЕ ЦИК ! Чакат ВИ ЖАЛБИ ЗА ДИСКРИМИНАЦИЯ ДА ЗНАЕТЕ АКО ПОЛУЧИМ С 50 ЛВ ПО-МАЛКО ОТ СОФИЯНЦИ ЗА ПО - ДОБРЕ СВЪРШЕНАТА ОТ ТЯХ ДАЖЕ РАБОТА !

Избори за терминал 1 или за терминал 2.

То и за там няма значение, дали ще е единия или другия терминал. Важното е да влезеш на летището с еднопосочен билет. Другот майната му. Пък да реват некви как всеки който се махал оттука бил престъпник, предател към родината, антипатриот и тем подобни. Ама е факт, че ако след 50 години по света има нещо българско, то това ще са избягалите сега. Щот тука ще останат само мангали и мутри които накрая ще се хванат за шиите от глад.

а може би не желаят да са съпричастни със случващото се , след като са видяли нещата миналата неделя и понеделник отблизо?! ако угодят на управляващите дефакто стават престъпници , ако не им угодят- стават потърпевши

Не мога ( А и не бива ! ) да предложа и лев ; Но ако има Истински Българ(к)и -- хайде да направим една отворена и непредубедена видеоконференция през скайпа ?! (, както колегата Юли, от коментарите тук, вече потвърди за наистина-смислена/навременна ) п.с. моят thejugulator е включен

Тоя път няма за кой да гласувам!И няма да се разкарвам...

ако няма да ходиш печели този с повечето гласове така че пак го подкрепяш

И тогава да ходя и да пусна невалидна бюлетина ли, щото никой от двамцата не подкрепям?

при наличието на толкова много лакей, спокойно можеха и да не се охарчват и с тези 10лв Слугинаж, угоден на партии винаги е имало и винаги ще има..

а как да не гласуваме... :) еми като мен...просто си правя релакс на много хиляди километри от бг и не мога да смогна на тупанарщината там... промяна няма да има... успех !

ТОЧНО ТАКА,ПРАВИЛНО ПРАВИШ! САМО ТАКА!:-)) ПОМИЯРИТЕ В БГ ЩЕ ГАЛСУВАТ И КУКУРИГАТ..ТЕ СИ ЗАНЯТ КАКВО,КАК,ЗАЩО..ТЯХНА СИ РАБОТИЦА!ВИЖДА СЕ ОТ ХИЛЯДИ КИЛОМЕТРИ КАКВА Е ПРОДУКЦИЯТА..ВСЕ ЗАДНА,ВСЕ МИРИЗЛИВА....! РЕЛАКС И ДАЛЕЧ ОТ ТИНЯТА-САМО ТАКА!

Престанете да се самозалъгвате, че не сте само едни нещастни емигранти! Наистина, наша си работица на какво миришем и как ще гласуваме! Тук и боклука на улицата ни харесва и ни е роден, а вие си обирайте крушите от тука и си стойте в парфюмираната самотна действителност!

На медиите може, а на депутати не може! Да живее България!