Ирина Бокова била трета в гласуването от Съвета за сигурност

Ирина Бокова е получила много добър резултат при първото тайно гласуване в Съвета за сигурност за нов генерален секретар на ООН, съобщи късно снощи "24 часа".

Обратно в новината

Коментари - Ирина Бокова била трета в гласуването от Съвета за сигурност | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

4 гласа против, един от които , със сигурност е на постоянен член на Съвета, а може и да са два. Фактически това означава, че няма шансове. Фаворит безспорно е португалецът, вероятно той и ще е избан.

ООН трябва да се промени коренно, и да се отърве точно от такива като Бокова.

голяма работа е Бокова. Ако искате да знаете повече за нея, особено ако стане ама надали - гл.секратар на ООН четете Гугъл - "Първата жена на Любомир Коларов - Ирина Бокова".

голям праз да си завършил Института за международни отношения - преди, но не сега. Всички знаят, че е котило на ченгета. Я стига с тези комуняги.Не трябвало да гледаме бащите йм. Съгласен, ама тя е била яко възрастна, на високи комунистически постове - с две деца и двама мъже - тогава.

ама как сме живяли без Бокова. Да бе да - няма да имаме нито възпитанието, нито образованието ѝ - Института за международни отношения в Москва - състудентка на Външния министер на Путин - хората не спят. Котило на ченгета. А и морала няма да ѝ стигнем. Първият ѝ мъж Л.Коларов, пиян като талпа, искал да скача от 11 ет на 10 при жена си, която била на калъп. Русофилчета, за кой ли път питам защо синовете на Бокова са в Щатите почти за постоянно засега.

Българинът яко се е бъгнал. Фактът, че някой е учил Москва може да бъде само голямо предимство. Още повече пък - в МГИМО.

между 3 и 4 няма разлика. Абе не си ли пръв, най-малко втори - няма те. Това е като при футбола.

Бокова няма да я бъде след като хората видяха как тези дето са я предложили и подливат вода всячески за да се харесат на менторите а и нещо да приберът в джоба срещу тази ''услуга'' Бокова няма да и вземат нито акъла нито възпитанието нито уважението и зачитането от много международници

Провал - Бокова дели трета позиция със Сърбия и Македония, у нас я сочат за победител

На предложените от Сърбия и Македония никой от предложилите ги НЕ им подливаше вода, не правеше пазърлъци с останалите, не натвираше и втори кандидат в очите им както сталинка правеше и метлосвайки по света събираше противници на Бокова използвайки поста в еврогейския и това са го казвали много пъти от еврогейския

Ще ми е интересно какво ще дрънкате, ако някак вземат да изберат Бокова!

Пак същото ще дрънкат - дребнави и повредени представители на народ без чувства за национална гордост.

Боко/преведено от турски е "лайно"/,та няма как лайняната Бокова да бъде избрана,като се знае,че и българите не я искат и я смятат за путинова троянска магарица!

сигурно се казваш Боко Боков.

Интересно на кого са 4-те гласа против, ако сред тях има глас на Великобритания, САЩ, Китай, Франция или Русия ..... спукана ѝ е работата !!!

По повод на започналатапроцедура по избор на ГС на ООН, бивш американски дипломат в ООН каза оня ден следното: - Започнаха да свалят ръкавиците и минаха в секретен режим. Сега са на етап 15 (всички членове на СС), после ще дойде етап 5 (само постоянните), а на края - както става винаги, ще останат 2-ма - САЩ и Русия и ще решат кой ще е новият генерален секретар...

Стига глупости!Бабето била на трето място с 9 гласа?сръбския кандида и той е 9 гласа,също и македонският кандидат с 9гласа. Редактора да прочете македонска или сръбска медия да види кой е на трето място. Дано да я изберат да постави и брат си на топло и доходоносно местенце някъде. Може и племенника си да вземе за личен шофьор.Той обича чуждите скъпи коли.

комунистката евреика с турско кенефна фамилия срещу останалите

Шанса на Бокова е по-малък от нула.

Може ли някой да каже какво бокова е направила за БГ, ОТ 25 Г. ДЕМОКРАЦИЯ колко години е била у нас, през цялото това време се е подвизавала по света.........това същество просто не желае да се връща в България!

Я си напъни мозъчето и ми кажи името на поне един политик след Демокрацията, който ДА Е НАПРАВИЛ нещо за народа.

трети ТЪРТЕЙ - ТАКА ГО РАЗБИРАМ

някой тука ревнал за подкрепа на бокЛУКова, да сме били единни. нещо се е объркал, няма как да бъдем единни с един боклук, щото това ще значи, че и ние сме боклуци. обаче интересно как мурзилажа постепенно обръща плочата като разбра, че шансовете на нашата нула резонно клонят към нула - сега вече оон е организация без значение, нямало смисъл от нея и т.н. абе в общи линни "гроздето е кисело"

Споко. Ще получи и по-висок резултат. Например девета

Бронзовия медал къде ще си го навира?

А СТИГА С ТЕЗИ криСТАЛИНКА и БОКОва.... Що толкова се радвате , какво са направили до сега за ...България ?

Почти е сигурно, че Ирина Бокова ще спечели.

Първа сред жените! За Бокова сме! Тези, които отпадат, ще подкрепят Бокова! Голям успех за България ще бъде евентуалната победа на г-жа Бокова! Засрамете се с нападките. Нека поне веднъж покажем, че сме единен народ.

Не можем да сме единни,когато предлагате потомствен болшевик.Помним кой и беше баща ѝ. Да стане бабата начело на ООН е шанс едно на дванадесет, дори и да стане това е организация със затихваща дейност.На никой нему пука за тяхната дейност.

Мисля, че няма да я изберат в края на краищата - защото на запад я възприемат като "човек на Путин" - нали има образование от Москва (иначе то е много качествено, но това няма значение в момента), бивша комунистка и жена от твърде малка държава. И това си е точно така! Краварите не пускат цялата руска лека атлетика на Олимпиадата, та ще пуснат "фаворитката на Путин" за генерален секретар - как ли не?! Освен това, мисля, че не са готови за приемане на жена на толкова висок международен пост - там и до ден днешен си царуват мъжете, те решават и те подкрепят други мъже ... Така и ще си остане на трето, може най-много на второ място да се вдигне при следващото гласуване, но титуляр няма да стане!

Залповете на Аврора още ли кънтят в ушите ти! Ужас и безумие! Много яко са зомбирани някои хора! Ха ха ха!

"Франсоа Делатр ... припомни, че Париж иска следващият генерален секретар на ООН да говори поне малко френски. .... Матю Райкрофт ... добави, че е крайно време постът да бъде заето от жена." Има само един кандидат който освен приличен френски, владее почти до съвършенство още два официални езика на ООН - руски и английски. Освен това е жена. Ирина Бокова - безспорен фаворит за високия пост!

Искрено се надявам Ирина Бокова да спечели ,въпреки ,че в последните години ООН се обезличи ...

Бокова заслужава да бъде на този пост.Омръзна ми да да чета злобни коментари.хора спрете се.

Няма да се спрат. Забележително - българските ме....та я обвиняват само в произхода и. Никой не знае какво е направила в ЮНЕСКО за опазване на културата в света, но вият! Не. От това народ не става.

Загуба на време и усилия е да се спори по тази тема! Бокова няма да бъде избрана! шансовете и са кръгла НУЛА:)

Гледайте сега когато вече и на децата е ясно, че Бокова е с нулеви шансове, как мурзилките и червените зомбита ще "обърнат плочата"... Сега се почва едно : "абе мани го тва ООН бе...измислена организация без никаква тежест..."..."ООН скоро ще го закриват...на никой не му пука кой ще е ген сек"..и т.н.:) Като ви се казваше още преди 6 месеца , че тази комунистическа гад няма шансове...защо се инатяхте и врякахте, а?:)))))

"...в залата ще се намираха само постоянните представители,..." ???????

abasador

сравнението, не е точно, бих казал, че избора за шеф на ООН е сравним с появата и избора т.е. на Далай Лама. Духовен и политически (до някъде) водач за който цвял свят говори с уважение и почит, всички управници го канят а народа му ръкопляска, дето само на практика нищо не прави. В момента духовен глава и политически водач е 14-тия Далай Лама. За сметка на това на папския престол в Рим са седяли над 252 избранници от които 59 са били канонизирани. Да припомня, че настоящия Папа изми краката, когато не трябва, на мюсюлмани и ги целуна.... хич не искам да ставнявам шефа на ООН с Папата. Лек ден.

Трудно да приемат реалностите на съвременното човечество: защо англ. език стана световен език! Един жокер за франсетата: каква е вибрацията на света за последните 100 год. и продължава? Я някой учен от Френската академия на науките да просвети френските политици, и може би те ще престанат да се чувстват омерзени, че френският език вече звучи уместно само от устата на жена.

Какво толкова се натискаме за този пост. ООН отдавна не е това, което беше. Там комадори един господар, а другите му припяват и играят по свирката. Няма да е голяма загуба, ако не е Бокова генсек. Даже може да е за добре. По- малко ще сме на хората в устата.

Глупак

Гроздето е кисело,а? Никой в Европа не иска откровен комунист за шеф на ООН......

Кому ниска, кому висока.............

Не разбирам - ролята на ООН никога не е била толкова решаваща, та да има толкова кандидати за генсек. Напротив, често са я пращали там, където Нуланд изпрати ЕС един път. Какво ли и се пише занапред?

И наша Мара , втасала ?

Само детски кометари ! Дечурлига, има още много хляб да ядете!

Понеже мистер Насименто трие всичките възрастни коментари и оставя само детските. Например - този мой коментар го трие 2 пъти, без дори да обясни дали е спам или накърнява доброто име.

португалецът е спечелил ,според блумбърг

Кой знае какъв социалистически карамфил ще излезе от тоз португалец ???

от малко прасе и малкия ти началник,не се знае каква свиня ще излезе. така че не "ненействай" много :)

Нашите политици много вяло и късно я подктепиха. Ако заеме някое от първите места това ще бъде изключително нейна лична заслуга.

Заслугата е на кагебе рушветите, платени с откраднатите от България парички.

Няма да заеме нито едно от първите места! Ще е на едно от последните 3 .. Това беше ясно още от самото начало и е единствената причина номинацията на Бокова да бъде подкрепена от правителството ни:) Добър дипломатически ход - спестяваш си вътрешнополитически истерии от цялата червена и ДС паплач като същевременно си убеден , че кандидатурата е обречена!:)

Не разбрах Бокова на кое място е за сега....

путлер готви бокова за световна жрециня след победата на световната перманентна революция.