Коментари - Калфин отстъпва: Полицаите ще се пенсионират на 50 г. | Днес.dir.bg

Калфин отстъпва: Полицаите ще се пенсионират на 50 г.

Управляващите вероятно ще отстъпят от още едно от предложенията за пенсионна реформа – въвеждането на конкретна възраст за пенсиониране на полицаите.

Обратно в новината

Коментари - Калфин отстъпва: Полицаите ще се пенсионират на 50 г. | Днес.dir.bg

Коментари

аз съм за протести. Откъде накъде хора които не си вършат работата ще получават непрекъснато привилегии.

ето сега гледах новините. Хората в Драгалевци са си направили патрули и си събират пари да се пазят от крадци. Браво на народната милиция, за награда пенсия на 50 а миньора, че му е по леко на 55.

Властта трябва да бъде пазена, за това професиите които осигуряват комфорта на властта са първа категория труд - магистрати, полиция и военни.

След десетина години в БГ пенсии ще вземат само военни и полицаи. Други с привилегии, пък не плащат осигуровки. Ако правителствата продължават с тези псевдореформи ще изгонят всички нормални хора от тая държава!България е държава на ченгета! Така са си свикнали от времето на комунизма, така и сега продължава всичко.

Хора, стига плюйте...не знаете какво е... Аз 19 години работя в затвор...на дежурства. Когато са оразници, вие ядете и пиете, а аз съм на работа и не съм със семейството си... За 19 години, отдавна ми е умрял биологичния часовник и спя по 3-5 часа, дори и да съм у дома...дори и да съм итпуск. И не, че не искам...просто не мога...от дежурствата, от напрежението. Лошото, че много административни длъжности ползват същите "привилегии" като тези, които са на предната линия... Там трябва да има реформи...Всяко стадо си има и мърша, но не слагайте всички под общ знаменател...

Дай пример за една професия която е много лека? Примерно да не би да е леко на жената която мете улиците по цял ден в студ и пек и диша прахоляка от метлата. Аз пък съм квалифициран специалист и смятам, че заслужавам по добро възнаграждение от полицая които ме пази, за да мога аз да работя. Но в България всичко е обратно.

имат най-ниската популярност у нас. Живея в центъра на София - не съм виждала полицаи от години, не им знам и униформата. Охранители от СОТ - да. По време на протестите - с хиляди - повече от демонстрантите - от къде се взеха?Къде се крият - в бункери ли, няма ги по селца и градове.Нагли като комунягите от които произлизат. Ще ми пият вода и пушат, ще правят протести - я марш.

Как е при футболистите? Негласно е, че на 35 години приключват с кариерата си, по-разбираеми причини. Но пенсионират ли се на толкова? Не. Затова и взимат големи пари, но до тази възраст. След това може да си работи обикновена работа и да се пенсионира на 65. Какво е по-различно с полицията? Вярно, вноските са им по-големи, при по-високи заплати, но тъй като са за по-кратко време, пенсиите им трябва да не са много по-високи и то да си ги получават на 65г, ако не са се инвалидизира ли на 40г. На практика, пенсионерите са еднаква категория хора. Но защо си мисля, че полицаи, военни и други държавни служители са на хранилка на другите пенсионери, които не мога да доживеят до пенсия. Първо заплатите са им нереални. Второ нямат истински отчисления за пенсии, трето получават ги по-рано. Не може ли да си седи безработен до навършване на 65 и тогава да започне да му се изплаща пенсията. Все пак пенсията се дава за старини. Вижда се една криворазбрана привилегия за пазителите на властимащите.

Защо никой не казва тези привилигировани хора на колко години се пенсионират в други Европеиски държави?Всички ли които работят към МВР и МО ще се пенсионират на 50 или само тези които са в строя???Обикновените хора да го дхат като в онзи филм за Древния Рим?!?

Бомбата със закъснител е в инвалидните пенсии, но електоратът отново ще проспи поредният геноцид, който ще се извърши по отношение на него.

ПРОЧЕТИ КОМЕНТАРИТЕ ЗА ПЕНСИОНИРАНЕТО НА ПОЛИЦАИТЕ НА 50 ГОДИНИ ПО ИСКАНЕ НА ПОЛИЦЕЙСКИТЕ СИНДИКАТИ РАБОТЕЩИТЕ ТРЕТА КАТЕГОРИЯ НЯМАТ ЗАЩИТНИЦИ СИНДИКАТИ ТЕ ДА СЕ ПЕНСИОНИРП ПРИ УМИРАНЕ ДОКОГА ПРЕВИЛЕГИИ ЗА ЕДНИ А ДРУГИ НЕКА УМИРАТ НА РАБОТА

Да ги пенсионират на толкова години, на колкото иска синдиката. Но тъй-като е много тежка и вредна работата и се износват повече, да им забранят да работят след като се пенсионират. Предполагам, че при това положение, никой няма да се пенсионира преди 60 години.

Очевидно е , че правителството няма воля за реформа! След като основния мотив, че трябва да се пенсионират на 50г, защото са амортизирани. Да се въведе изискване за тези пенсионери, ако започнат работа след пенсиониране - да им се спират пенсиите. Пенсиите им ада не бъдата толкова високи, а да се разпределят пропорционално на оставащите години както при 3-та група.

Полицейска държава... Не трябва да има разлика между възрастта за пенсиониране, никой не е казал че полицай или балерина цял живот трябва да са такива, всеки може да се преквалифицира! Останалите да не сме роби или говеда че да изхранваме полицаи, военни,балерини и миниори?

Защо продължавате да карате по инерция? С какво точно са заслужили ранното си пенсиониране? Отдавна не сме при спциализма, когато се отдаваше голямо значение на тези професии.

Какво са се толкова преуморили,та на 50 г.да вземат 20 заплати и да станат бодигардове на циганските барони.Да работят до 65 както всички мъже,ако са мъже

Егати и полицейската държава!

Защо цялата държава трепери от 1 полицейски сидикат и абсурдните аргументи на шефовете на полицейския синдикат (' те полицайте не искат да работят до 55 г.'). А ние останалите да не би да искаме да работим до 65 г. Да не би работата на 1 строителен работник, който всеки ден трябва да се катери по скелето да е по-лесна от тази на полицая. Държавата се отказва от всички реформи и обрича на бедност всички останали пенсионери само и само да се угоди на полицейския синдикат, понеже Цецо и Бойко са бивши полицай и техните искания са преди тези на всички останали. Едва ли ще гласувам пак за ГЕРБ.

Резил, Това реформа ли е !Това е нагушване с привилегии тези,които вардят САМО ВЛАСТТА и тя на това се крепи!Резил за Бойко и Калфин-лакеи на статуквото!Така ще си живучкат и нищо няма да се промени!Ще се затрием.........

полицаите са в пути по-малко, в мвр са поярникарите, спасителите от гражданска защита, докъменти за самоличност и къп дръги, никуде в белия свят не е така... *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

С една дума Калфин не направи никаква реформа!

ми станете и вие шапкари та да имате привилегии *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Отново компромис! Щом е така - който се пенсионира на 50 г., нека връща обратно в НОИ половината си пенсия!!! Във всички държавни структури /за съжаление вече и в частните!/ е пълно с пенсионирани военни и полицаи! Младите хора бягат от държавата, защото не могат да се доберат до раб.места!!! Кой ще Ви плаща тези високи пенсии след 10 години!!!

Разбира се ,че ще се пенсионират на 50г.Лесна работа ли е да си отглеждаш шкембе 25г.?Никак.После ни липсва физическата подготовка и затова не МОЖЕ.Как се бяга подир престъпниците ,а?Нищо ,че за тези 25г.не ми се е налагало даже пеша да вървя.Цял ден в колите си правим топчета от носа.Строителите и другите в производствата са слаби като младежи ,защо да не работят до 65г.ама я?

Така е в Булгаристан. Всички "олигофрени" (според някой със самочувствие) например като хирурзи, шофьори, строителни работници, селскостопански работници и други подобни да се пенсионират на 65. Останалите НЕолигофрени да се пенсионират на 50, 53 години. Ето това е равноправие!!!!!

Засрамете се, хората които най-малко или по-точно изобщо не работят ще се пенсионират на 50 год. и след като си осигурят сигурен приход на млади години започват да работят някъде другаде. А какво става с чиновниците в МВР и те ли на 50 год.?

ПРЕДЛАГАМ, КОЙТО СЕ ПЕНСИОНИРА И ЗАПОЧНЕ РАБОТА СЛЕД ПЕНСИЯ, ДА МУ СЕ СПИРА ПЕНСИЯТА И ДА РАБОТИ САМО НА ЗАПЛАТА - ДА ВИДИТЕ КОЛКО МНОГО РАБОТНИ МЕСТА ЩЕ СЕ ОСВОБОДЯТ И КАК ЩЕ СЕ ВДИГНАТ ЗАПЛАТИТЕ НА РАБОТЕЩИТЕ!!!!

Така е с властта... У нас накрая ще останат само преторианци.. Но така е властта се крепи винаги на върха на копието... Никой по света не обича полицията... и колкото повече омраза има в една държава... толкова повече и по добре платена полиция..

робът-пенсия на 65г, скоро и на 70г, господарят-пенсия на 50г. като мълчите ще е така. Плюс и това,че вече не се говори сами да си плащат осигуровките, и да им спрат 20-те заплати.

Калфата клекна пред фатмаците, нещо, което се и очакваше.

Като полагат толкова тежък труд и се пенсионират рано защо почват работа веднага а не си почиват в къщи. Само за пример ви давам общините където 10% от служителите са бивши военни с пенсии а именно дежурни по община, военни отдели, охрана,

Решението-да са милиционери колкото могат, а до 65г -да си доработят другаде-на някой строеж примерно. От никъде не следва,че до пенсиия трябва да работиш едно и също. Има и други професии. Строител се пенсионира на 65г-явно е по-лесно, щом е толкова висака пенсионна възраст-та милицонер може и 10-15г да е на някой строеж!

Работилите тежък физически труд ще се пенсионират 10 години- по- рано от 65-те и 5 години по- късно от полицаите. Втора категория труд ще се пенсионира 10 години след полицаите. Категорията труд на полицаите излиза, че е нулева щом се пенсионират 10 години по- рано от работилите тежък физически труд.

Драскачи и писачи-смеете ли да излезете на мирен протест-мирен-с плакати ,лозунги и скандирания против привилегиите? Имайте предвид,че на мирния протест от другата страна ще ви гледат издивели милиционери с палки-вие ще протестирате против привилегиите и за равенство в правилата, а те с палките ще налагат привилегиите си! Та-на улицата готови ли сте да дойдете и изразите недоволството си-как така плебсът ще работи до 65г, а за преторианците се запазват привилегиите?

По Закона за въоръжените сили и отбраната мъжете са на отчет до 63години. Значи военните и полицаите трябва да си работят да 63 г. Един шофьор на тежкотоварен камион който е също втора категория как ще работи до 65 години?

Отличен въпрос-НАБОРНАТА ВОЕННА СЛУЖБА е трета категория, А ВОЕННИТЕ НА ЗАПЛАТА И МИЛИЦИОНЕРИТЕ са първа категория. как така наборен войник службата не се преизчислява-примерно 1 година робия в казармата без заплащане да е 5 години стаж? Професионалните военни се пенсионират рано, а наборните войници-няма коефициент за службата-въпреки,че по 24 часа в денонощието принудително бяхме на разположение.

А бе Калфин защо клякаш да не би да си заплащат осигуровките. На 55 год. е добре т,е какво искат работа и пенсия все от бюджета. Не си плащат осигуровките осигурявани са на реални пари а не като в частния сектор на минимална заплата. Виж как е в други страни. В най-бедната ще дава привилегии. Направи нещо реално не превилигировай пагонлиите с нашите пари.

За робите-пенсионна възраст от 65г, 40 г стаж, плащане на осигуровки, ниски пенсии-въпреки,че сме платили осигуровки. А за по-равните-потресаващи привилегии. Работата на милицията не е да пази хората от престъпността, милицията има за задача да пази властта-ако плебсът протестира. И милицията получава награда -младежка пенсионна възраст. Докато вие робите никога няма да видите пенсия. Защото си мълчите. защото си траете. Защото ви е страх.

Пенсионираните рано ,без летци и миньори ,да нямат право на пенсия и заплата ,ако продължат да работят.Да изберат едно ,от двете.Щом са в състояние да полагат труд ,значи не са за пенсиониране.

Миньорите си плащат осигуровките-въобще не ги намесвай. Миньорът жив се е погребал под земята, и дума не може да става за сравнение на труда на миньора, и милиционерското хрантутене. А летците трябва да се пенсионират на 60г -както във Франция. Нито е сложно, нито е трудно-летец-това е ШОФЬОР, шофьор -така,че без претенции.

хвални следващия път нпкой шофьор да те вози на самолет. ИДИОТ! Няма спасение за тази държава, с толкова тъпи индивиди в нея!

Протестъри от протестна мрежа-що не протестирате против подобна привилегия? Излязохте против Пеевски, а за по -съществения въпрос-невероятните милиционерски привилегии-защо не протестирате. Кога и къде са шествията и протестите?

НЕ СЪМ СЪГЛАСЕН ДА НЕ СЕ ПЕНСИОНИРАМ НИКОГА............ И ДЕЦАТА МИ ДА РАБОТЯТ ЗА НИСКИ ЗАПЛАТИ ЗАРАДИ ЦИГАНСКИ ПОМОЩИ, РАНИ ПЕНСИИ И ВЪОБЩЕ МНОГОКРАТНО ПОВЕЧЕТО ПЕНСИОНЕРИ ОТ РАБОТЕЩИТЕ........... ДА НЕ СЕ ЯВЯВАМЕ НЕКВИ ЕГИПЕТСКИ РОБИ" НА НЯКОЙ!!??

Българските полицаи не искат да работят, тогава защо да се пенсионират рано. Престъпноста е огромна, трафика е без контрол. В София където живея, всеки си шофира както си иска, често тарикати изпреварват в лентата за насрещно, при двойна непрекъсната линия. Постоянно ни обират мазетата, влиза се с взлом в апартаменти. Вчера гледам - КАТаджии, на кръстовище, вместо да застанат да се виждат, те се мушнали на сянка и си говорят. Практически, полицията у нас е в постоянна стачка.

затова българия никога няма да се оправи,защото когато се предложи нещо разумно,скачат търтеите и то се отхвърля,а срещу наистина вредните и зли неща се мълчи

Как на 50. Нали на останалите ни вдигнаха пенсионната възраст на 65г. И ако излезем да протестираме против милиционерските привилегии, на протеста ще ни бияТ озверели милиционери-за да си пазят привилегиите

КОГА Е ПРОТЕСТА ПРОТИВ ПРИВИЛЕГИИТЕ?

А ние останалите да ходим с памперси на работа... И бачкане докато псовисаш. Ей мамка му,като че социалистическия строй беше по справедлив за обикновения човек...

Що за реформа е това - пак поредната пародия. Ако възрастта за пенсиониране не е поне 60 години за тези търтеи то тези да си хвърлят оставките и да изберем такива които наистина ще свършат нещо! ( А не червени пребоядисани боклуци и псевдо-реформатори )

калфин ти си една к..ва.Дано пук...те всички заедно с тези хрантутници наречени полицаи.

Всички останали на 65, както ВСИЧКИ! Иначе е клякане и никаква реформа и тормоз над всички хора. Шофьорине на 65, а лежляците на 53?

Г-н Калфин що за пенсионна реформа е това?Докато не вдигнете на военни и полицаи поне на 55г възрастта и редоцирате възможноста на инвалидите да получават пенсия и заплата касата на НОЙ винаги ще е празна!

Оставка за некадърника Калфин!

до кога ще ги носим на ръце тези търтеи? обществена тайна е че поне 80 % от работещите полицаи имат и частни фирми -я на жената, я на дядо си и баба си и работят необезпокоявани или пък подпомагат разни фирми и получават съответните парични средства.Защо не се изнесат данни колко от действащите полицаи - на терен имат подходящо за това образование? Поне 90% са с връзки след завършено някакво мижаво средно образование. До кога ще отстъпваме и ще ги боготворим? До кога? Тук трябва твърда ръка.

а тук ги пенсионират на ш5 и,когато им го кая просто ме гледат и не вярват как може в наи бедната страна на европа да се пенстонират хора на ч5год. п.с работя подражка в полицията. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Tani4ka69

Айде стига бе няма заради полицаите ние да бачкаме до 80г....майната ви на всички.

Вдигаме възрастта за гражданите а за шапкарите я намаляваме защото те не са хора ...ти цирка

Калфин стана жертва на майсторското си разтягане на лукуми вместо ясни и точни отговори. Това е типично за политици от ранга му, най-вече леви. Пред БНР 150 Калфин каза че се съгласява с разграничаването на полицаите на терен и тези в администрацията, а не че приема наглите условия на полицейските синдикати. Слушайте записа в страницата на БНР и не вярвайте на журналистически глупусти.

Коментари - Калфин отстъпва: Полицаите ще се пенсионират на 50 г. | Днес.dir.bg

Калфин отстъпва: Полицаите ще се пенсионират на 50 г.

Управляващите вероятно ще отстъпят от още едно от предложенията за пенсионна реформа – въвеждането на конкретна възраст за пенсиониране на полицаите.

Обратно в новината

Коментари - Калфин отстъпва: Полицаите ще се пенсионират на 50 г. | Днес.dir.bg

Коментари

аз съм за протести. Откъде накъде хора които не си вършат работата ще получават непрекъснато привилегии.

ето сега гледах новините. Хората в Драгалевци са си направили патрули и си събират пари да се пазят от крадци. Браво на народната милиция, за награда пенсия на 50 а миньора, че му е по леко на 55.

Властта трябва да бъде пазена, за това професиите които осигуряват комфорта на властта са първа категория труд - магистрати, полиция и военни.

След десетина години в БГ пенсии ще вземат само военни и полицаи. Други с привилегии, пък не плащат осигуровки. Ако правителствата продължават с тези псевдореформи ще изгонят всички нормални хора от тая държава!България е държава на ченгета! Така са си свикнали от времето на комунизма, така и сега продължава всичко.

Хора, стига плюйте...не знаете какво е... Аз 19 години работя в затвор...на дежурства. Когато са оразници, вие ядете и пиете, а аз съм на работа и не съм със семейството си... За 19 години, отдавна ми е умрял биологичния часовник и спя по 3-5 часа, дори и да съм у дома...дори и да съм итпуск. И не, че не искам...просто не мога...от дежурствата, от напрежението. Лошото, че много административни длъжности ползват същите "привилегии" като тези, които са на предната линия... Там трябва да има реформи...Всяко стадо си има и мърша, но не слагайте всички под общ знаменател...

Дай пример за една професия която е много лека? Примерно да не би да е леко на жената която мете улиците по цял ден в студ и пек и диша прахоляка от метлата. Аз пък съм квалифициран специалист и смятам, че заслужавам по добро възнаграждение от полицая които ме пази, за да мога аз да работя. Но в България всичко е обратно.

имат най-ниската популярност у нас. Живея в центъра на София - не съм виждала полицаи от години, не им знам и униформата. Охранители от СОТ - да. По време на протестите - с хиляди - повече от демонстрантите - от къде се взеха?Къде се крият - в бункери ли, няма ги по селца и градове.Нагли като комунягите от които произлизат. Ще ми пият вода и пушат, ще правят протести - я марш.

Как е при футболистите? Негласно е, че на 35 години приключват с кариерата си, по-разбираеми причини. Но пенсионират ли се на толкова? Не. Затова и взимат големи пари, но до тази възраст. След това може да си работи обикновена работа и да се пенсионира на 65. Какво е по-различно с полицията? Вярно, вноските са им по-големи, при по-високи заплати, но тъй като са за по-кратко време, пенсиите им трябва да не са много по-високи и то да си ги получават на 65г, ако не са се инвалидизира ли на 40г. На практика, пенсионерите са еднаква категория хора. Но защо си мисля, че полицаи, военни и други държавни служители са на хранилка на другите пенсионери, които не мога да доживеят до пенсия. Първо заплатите са им нереални. Второ нямат истински отчисления за пенсии, трето получават ги по-рано. Не може ли да си седи безработен до навършване на 65 и тогава да започне да му се изплаща пенсията. Все пак пенсията се дава за старини. Вижда се една криворазбрана привилегия за пазителите на властимащите.

Защо никой не казва тези привилигировани хора на колко години се пенсионират в други Европеиски държави?Всички ли които работят към МВР и МО ще се пенсионират на 50 или само тези които са в строя???Обикновените хора да го дхат като в онзи филм за Древния Рим?!?

Бомбата със закъснител е в инвалидните пенсии, но електоратът отново ще проспи поредният геноцид, който ще се извърши по отношение на него.

ПРОЧЕТИ КОМЕНТАРИТЕ ЗА ПЕНСИОНИРАНЕТО НА ПОЛИЦАИТЕ НА 50 ГОДИНИ ПО ИСКАНЕ НА ПОЛИЦЕЙСКИТЕ СИНДИКАТИ РАБОТЕЩИТЕ ТРЕТА КАТЕГОРИЯ НЯМАТ ЗАЩИТНИЦИ СИНДИКАТИ ТЕ ДА СЕ ПЕНСИОНИРП ПРИ УМИРАНЕ ДОКОГА ПРЕВИЛЕГИИ ЗА ЕДНИ А ДРУГИ НЕКА УМИРАТ НА РАБОТА

Да ги пенсионират на толкова години, на колкото иска синдиката. Но тъй-като е много тежка и вредна работата и се износват повече, да им забранят да работят след като се пенсионират. Предполагам, че при това положение, никой няма да се пенсионира преди 60 години.

Очевидно е , че правителството няма воля за реформа! След като основния мотив, че трябва да се пенсионират на 50г, защото са амортизирани. Да се въведе изискване за тези пенсионери, ако започнат работа след пенсиониране - да им се спират пенсиите. Пенсиите им ада не бъдата толкова високи, а да се разпределят пропорционално на оставащите години както при 3-та група.

Полицейска държава... Не трябва да има разлика между възрастта за пенсиониране, никой не е казал че полицай или балерина цял живот трябва да са такива, всеки може да се преквалифицира! Останалите да не сме роби или говеда че да изхранваме полицаи, военни,балерини и миниори?

Защо продължавате да карате по инерция? С какво точно са заслужили ранното си пенсиониране? Отдавна не сме при спциализма, когато се отдаваше голямо значение на тези професии.

Какво са се толкова преуморили,та на 50 г.да вземат 20 заплати и да станат бодигардове на циганските барони.Да работят до 65 както всички мъже,ако са мъже

Егати и полицейската държава!

Защо цялата държава трепери от 1 полицейски сидикат и абсурдните аргументи на шефовете на полицейския синдикат (' те полицайте не искат да работят до 55 г.'). А ние останалите да не би да искаме да работим до 65 г. Да не би работата на 1 строителен работник, който всеки ден трябва да се катери по скелето да е по-лесна от тази на полицая. Държавата се отказва от всички реформи и обрича на бедност всички останали пенсионери само и само да се угоди на полицейския синдикат, понеже Цецо и Бойко са бивши полицай и техните искания са преди тези на всички останали. Едва ли ще гласувам пак за ГЕРБ.

Резил, Това реформа ли е !Това е нагушване с привилегии тези,които вардят САМО ВЛАСТТА и тя на това се крепи!Резил за Бойко и Калфин-лакеи на статуквото!Така ще си живучкат и нищо няма да се промени!Ще се затрием.........

полицаите са в пути по-малко, в мвр са поярникарите, спасителите от гражданска защита, докъменти за самоличност и къп дръги, никуде в белия свят не е така... *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

С една дума Калфин не направи никаква реформа!

ми станете и вие шапкари та да имате привилегии *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Отново компромис! Щом е така - който се пенсионира на 50 г., нека връща обратно в НОИ половината си пенсия!!! Във всички държавни структури /за съжаление вече и в частните!/ е пълно с пенсионирани военни и полицаи! Младите хора бягат от държавата, защото не могат да се доберат до раб.места!!! Кой ще Ви плаща тези високи пенсии след 10 години!!!

Разбира се ,че ще се пенсионират на 50г.Лесна работа ли е да си отглеждаш шкембе 25г.?Никак.После ни липсва физическата подготовка и затова не МОЖЕ.Как се бяга подир престъпниците ,а?Нищо ,че за тези 25г.не ми се е налагало даже пеша да вървя.Цял ден в колите си правим топчета от носа.Строителите и другите в производствата са слаби като младежи ,защо да не работят до 65г.ама я?

Така е в Булгаристан. Всички "олигофрени" (според някой със самочувствие) например като хирурзи, шофьори, строителни работници, селскостопански работници и други подобни да се пенсионират на 65. Останалите НЕолигофрени да се пенсионират на 50, 53 години. Ето това е равноправие!!!!!

Засрамете се, хората които най-малко или по-точно изобщо не работят ще се пенсионират на 50 год. и след като си осигурят сигурен приход на млади години започват да работят някъде другаде. А какво става с чиновниците в МВР и те ли на 50 год.?

ПРЕДЛАГАМ, КОЙТО СЕ ПЕНСИОНИРА И ЗАПОЧНЕ РАБОТА СЛЕД ПЕНСИЯ, ДА МУ СЕ СПИРА ПЕНСИЯТА И ДА РАБОТИ САМО НА ЗАПЛАТА - ДА ВИДИТЕ КОЛКО МНОГО РАБОТНИ МЕСТА ЩЕ СЕ ОСВОБОДЯТ И КАК ЩЕ СЕ ВДИГНАТ ЗАПЛАТИТЕ НА РАБОТЕЩИТЕ!!!!

Така е с властта... У нас накрая ще останат само преторианци.. Но така е властта се крепи винаги на върха на копието... Никой по света не обича полицията... и колкото повече омраза има в една държава... толкова повече и по добре платена полиция..

робът-пенсия на 65г, скоро и на 70г, господарят-пенсия на 50г. като мълчите ще е така. Плюс и това,че вече не се говори сами да си плащат осигуровките, и да им спрат 20-те заплати.

Калфата клекна пред фатмаците, нещо, което се и очакваше.

Като полагат толкова тежък труд и се пенсионират рано защо почват работа веднага а не си почиват в къщи. Само за пример ви давам общините където 10% от служителите са бивши военни с пенсии а именно дежурни по община, военни отдели, охрана,

Решението-да са милиционери колкото могат, а до 65г -да си доработят другаде-на някой строеж примерно. От никъде не следва,че до пенсиия трябва да работиш едно и също. Има и други професии. Строител се пенсионира на 65г-явно е по-лесно, щом е толкова висака пенсионна възраст-та милицонер може и 10-15г да е на някой строеж!

Работилите тежък физически труд ще се пенсионират 10 години- по- рано от 65-те и 5 години по- късно от полицаите. Втора категория труд ще се пенсионира 10 години след полицаите. Категорията труд на полицаите излиза, че е нулева щом се пенсионират 10 години по- рано от работилите тежък физически труд.

Драскачи и писачи-смеете ли да излезете на мирен протест-мирен-с плакати ,лозунги и скандирания против привилегиите? Имайте предвид,че на мирния протест от другата страна ще ви гледат издивели милиционери с палки-вие ще протестирате против привилегиите и за равенство в правилата, а те с палките ще налагат привилегиите си! Та-на улицата готови ли сте да дойдете и изразите недоволството си-как така плебсът ще работи до 65г, а за преторианците се запазват привилегиите?

По Закона за въоръжените сили и отбраната мъжете са на отчет до 63години. Значи военните и полицаите трябва да си работят да 63 г. Един шофьор на тежкотоварен камион който е също втора категория как ще работи до 65 години?

Отличен въпрос-НАБОРНАТА ВОЕННА СЛУЖБА е трета категория, А ВОЕННИТЕ НА ЗАПЛАТА И МИЛИЦИОНЕРИТЕ са първа категория. как така наборен войник службата не се преизчислява-примерно 1 година робия в казармата без заплащане да е 5 години стаж? Професионалните военни се пенсионират рано, а наборните войници-няма коефициент за службата-въпреки,че по 24 часа в денонощието принудително бяхме на разположение.

А бе Калфин защо клякаш да не би да си заплащат осигуровките. На 55 год. е добре т,е какво искат работа и пенсия все от бюджета. Не си плащат осигуровките осигурявани са на реални пари а не като в частния сектор на минимална заплата. Виж как е в други страни. В най-бедната ще дава привилегии. Направи нещо реално не превилигировай пагонлиите с нашите пари.

За робите-пенсионна възраст от 65г, 40 г стаж, плащане на осигуровки, ниски пенсии-въпреки,че сме платили осигуровки. А за по-равните-потресаващи привилегии. Работата на милицията не е да пази хората от престъпността, милицията има за задача да пази властта-ако плебсът протестира. И милицията получава награда -младежка пенсионна възраст. Докато вие робите никога няма да видите пенсия. Защото си мълчите. защото си траете. Защото ви е страх.

Пенсионираните рано ,без летци и миньори ,да нямат право на пенсия и заплата ,ако продължат да работят.Да изберат едно ,от двете.Щом са в състояние да полагат труд ,значи не са за пенсиониране.

Миньорите си плащат осигуровките-въобще не ги намесвай. Миньорът жив се е погребал под земята, и дума не може да става за сравнение на труда на миньора, и милиционерското хрантутене. А летците трябва да се пенсионират на 60г -както във Франция. Нито е сложно, нито е трудно-летец-това е ШОФЬОР, шофьор -така,че без претенции.

хвални следващия път нпкой шофьор да те вози на самолет. ИДИОТ! Няма спасение за тази държава, с толкова тъпи индивиди в нея!

Протестъри от протестна мрежа-що не протестирате против подобна привилегия? Излязохте против Пеевски, а за по -съществения въпрос-невероятните милиционерски привилегии-защо не протестирате. Кога и къде са шествията и протестите?

НЕ СЪМ СЪГЛАСЕН ДА НЕ СЕ ПЕНСИОНИРАМ НИКОГА............ И ДЕЦАТА МИ ДА РАБОТЯТ ЗА НИСКИ ЗАПЛАТИ ЗАРАДИ ЦИГАНСКИ ПОМОЩИ, РАНИ ПЕНСИИ И ВЪОБЩЕ МНОГОКРАТНО ПОВЕЧЕТО ПЕНСИОНЕРИ ОТ РАБОТЕЩИТЕ........... ДА НЕ СЕ ЯВЯВАМЕ НЕКВИ ЕГИПЕТСКИ РОБИ" НА НЯКОЙ!!??

Българските полицаи не искат да работят, тогава защо да се пенсионират рано. Престъпноста е огромна, трафика е без контрол. В София където живея, всеки си шофира както си иска, често тарикати изпреварват в лентата за насрещно, при двойна непрекъсната линия. Постоянно ни обират мазетата, влиза се с взлом в апартаменти. Вчера гледам - КАТаджии, на кръстовище, вместо да застанат да се виждат, те се мушнали на сянка и си говорят. Практически, полицията у нас е в постоянна стачка.

затова българия никога няма да се оправи,защото когато се предложи нещо разумно,скачат търтеите и то се отхвърля,а срещу наистина вредните и зли неща се мълчи

Как на 50. Нали на останалите ни вдигнаха пенсионната възраст на 65г. И ако излезем да протестираме против милиционерските привилегии, на протеста ще ни бияТ озверели милиционери-за да си пазят привилегиите

КОГА Е ПРОТЕСТА ПРОТИВ ПРИВИЛЕГИИТЕ?

А ние останалите да ходим с памперси на работа... И бачкане докато псовисаш. Ей мамка му,като че социалистическия строй беше по справедлив за обикновения човек...

Що за реформа е това - пак поредната пародия. Ако възрастта за пенсиониране не е поне 60 години за тези търтеи то тези да си хвърлят оставките и да изберем такива които наистина ще свършат нещо! ( А не червени пребоядисани боклуци и псевдо-реформатори )

калфин ти си една к..ва.Дано пук...те всички заедно с тези хрантутници наречени полицаи.

Всички останали на 65, както ВСИЧКИ! Иначе е клякане и никаква реформа и тормоз над всички хора. Шофьорине на 65, а лежляците на 53?

Г-н Калфин що за пенсионна реформа е това?Докато не вдигнете на военни и полицаи поне на 55г възрастта и редоцирате възможноста на инвалидите да получават пенсия и заплата касата на НОЙ винаги ще е празна!

Оставка за некадърника Калфин!

до кога ще ги носим на ръце тези търтеи? обществена тайна е че поне 80 % от работещите полицаи имат и частни фирми -я на жената, я на дядо си и баба си и работят необезпокоявани или пък подпомагат разни фирми и получават съответните парични средства.Защо не се изнесат данни колко от действащите полицаи - на терен имат подходящо за това образование? Поне 90% са с връзки след завършено някакво мижаво средно образование. До кога ще отстъпваме и ще ги боготворим? До кога? Тук трябва твърда ръка.

а тук ги пенсионират на ш5 и,когато им го кая просто ме гледат и не вярват как може в наи бедната страна на европа да се пенстонират хора на ч5год. п.с работя подражка в полицията. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Tani4ka69

Айде стига бе няма заради полицаите ние да бачкаме до 80г....майната ви на всички.

Вдигаме възрастта за гражданите а за шапкарите я намаляваме защото те не са хора ...ти цирка

Калфин стана жертва на майсторското си разтягане на лукуми вместо ясни и точни отговори. Това е типично за политици от ранга му, най-вече леви. Пред БНР 150 Калфин каза че се съгласява с разграничаването на полицаите на терен и тези в администрацията, а не че приема наглите условия на полицейските синдикати. Слушайте записа в страницата на БНР и не вярвайте на журналистически глупусти.