Калфин не е категоричен за данъка за работещите пенсионери

Вицепремиерът Ивайло Калфин още не е решил за 10% данък върху пенсиите на работещите пенсионери. Той обаче поддържа повишение с 4.5% на осигуровките за 11 г.

Обратно в новината

Коментари - Калфин не е категоричен за данъка за работещите пенсионери | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Не е справедливо винаги да увеличавате само мин. пенсии, винаги да давате на тях за сметка на нас! Това е кражба!Докога ще бъдем ощетявани!?

г-н калфин, пенсията ми беше доста над мин. раб. заплата, а сега е под нея! а сега и само на мин. пенсии ще давате беликденски добавки! за останалите пенсионери няма ли великден!докога ще спре това безумие да се поощряват хората да се осигуряват на мин. и да вземат мин. пенсии, туи като само по този начин източват наши пари!!! а как се радват изселниците, които получават големи пенсии в чужбина, а като си доидат у нас- вземат с надбавки мин. пенсии! прост народ ли сме, що ли!!! *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Преди да решават какво да правят с пенсионерите , няма да бъде лошо да прочетат Решението на Констутиционният съд от 1997г. по дело заведено от гл. прокорор Татарчев.

Преди да решават какво да правят с пенсионерите , няма да бъде лошо да прочетат Решението на Констутиционният съд от 1997г. по дело заведено от гл. прокорор Татарчев.

За да се нормализира пазара на труда, отдавна трябваше да се въведе избор за пенсионерите - или заплата, или пенсия. Който е заслужил пенсия - да си я получава. Който от тях иска да работи - да се бори за заплата и да получава само нея. Иначе за без пари заема длъжност, на която може да работи някой по-млад.

Правилно! Но не само и по-млад, а има толкова много хора на предпенсионна възраст, който не могат да си намерят работа, за да направят нужния стаж за пенсия и ще живеят без никакъв доход до 67 г., а през това време пенсионерите ще получават и пенсия и заплата.

Калфине аджемийче в тази област. Нека всички бюджетни храненици да си заплащат осигуровките ! 57 год. ранно пенсиониране с 10-12 заплати. Не посягайте върху труда на работещите пенсионери доработващи за хляба си. Пенсията е отминал период за която са си заплащали осигуровки. АБВ то стана за кашмер. Търсят цика за доене.

Какво ще кажеш за офицер, който се е пенсионирал на 50 год., взел е 20 заплати на камара, пенсията му е максималната и работи в общинската администрация /на синекурна длъжност/ със заплата 600-700 лв. Справка - община Козлодуй.

Не само в Козлодуй, навсякъде е така. Не може цял живот, а пък и като се пенсионираш да си на бюджетната хранилка. Нека работят пенсионерите, но на работни места, където и докогато не се е появил друг годен непенсионер, да заеме длъжността. Няма незаменими хоара.

Предлагам прага за облагане на пенсията с данък да се сравнява с минималния жизнен праг или средната работна заплата за страната. По този начин бедните пенсионери, които са принудени да работят за прехраната си, няма да плащат за тези, които по една или друга причина не работят.

Няма никаква ясна концепция по никакви въпроси. Трябвало да се сглобяват решения. И какво точно ще сглобяват от някакви безумни идеи, всяка от които няма нищо общо с останалите?

Гад мръсна, крепител на мутрата. И замразяването на нарастването на възраста за пенсиониране премахна.

Няма да мине тоя данък. Всичко ще излезне веднага в сивия сектор. Става само за държавните служители, но тогава ще зареват синдикатите. Така, че споко. И не се хвърляйте на всяка стръв, това е интернет медия, а не Библията.

Министъра трябва да е твърд в това искане, но трябва да има строго определена граница за хора с пенсия на тавана и задължително за старшите офицери от МВР и МНО защото те са си почивали през престоя си в силовите ведомства и след пенсия са силно работоспособни.ЗА справка на невяващите няма работещи пенсионирани миньори или леари защо ли???

Господин Калфин, защо държавните служители не си плащат данъците? До кога с тези привилегии, а се хванахте с работещите пенсионери. Жалко

Ренегатската комунистическа свиня още не е решила как да ограбва пенсионерите, за да плаща гювеча, планиран от герберите с вземането на заеми за харчене по фирми-спонсори на ГЕРБ

...кога ли е бил категоричен с тази негова преведена осанка ,чирашко мислене само да не му отслабне ..дебелия гъз...

Обикновено пенсионерите работят, за да могат да си посрещнат елементарните нужди. Работят в огромната част от случаите като охранители или друга нискоквалифицирана дейност, за която получават в най-добрия случай минималната работна заплата, Върху тази заплата му се одържат осигуровки. Така, да видим какво искат мутрата и неговото правителство- пенсионера да бъде обложен за заплатата, която получава и ако има пенсия и нея да обложат защото парите са в държавата и няма как да се скрият. А бизнеса в основната си част осигурява работещите на заплата в пъти по-ниска от това което получават. Мутрата върви по лесната пътека- облага бедните, не натиска богатия бизнес и когато дойде време за пенсиониране на сега работещите те стават нови бедни пенсионери, които поддържат сами социалната система.

Калфа се прави на Майстор!

Защо от работещите пенсионери ще се удържа 10% данък общ доход, а не примерно 50-70-%?Те и 90% да им се удържа, пак ще работят, защото с пенсията могат да си купят храна и лекарства до десетия ден, след като я получат!Така, че може и 90% данък да се приеме!

Господа, пенсионерите работят не защото им се иска, а защото мизерните пенсии не стигат само за храна, камо ли за сметки и прочие. След като работят по неволя на тях им се удържа данък общ доход отново, защо и вие ще ги товарите. Не говоря за пенсионерите от МВР и военните. Това са чантари които са млади пенсионери, здрави и прави като бикове и могат да си работят докато мърдат...

"Предложението на бизнеса с 10% данък да се облагат и пенсиите на работещите пенсионери" ..... в много страни от ЕС пенсиите се облагат (без значение работиш или не)...така че следва продължение ...

Иди си калфа,остави ГЕРБ да я прави тази реформа инак ще излъжеш лявата си идея.

Изумителна е наглостта на четворната ламя. Според нея мизерните български пенсии трябва да станат още по- мизерни, да станат недостъпни за повечето българи и да са съвсем за кратко. В Гърция пенсиите са 700 евро, и те упищяха орталъка, че са бедни. Тук с пенсии от 100 евро сме прекалено добре и затова трябва да се намалят. ?!?! ОСТАВКА ВЕНАГА!

А като ще е оставка, да не би пенсиите да станат по 200 евро?

Надай се КуКуЛъ на данъка от мизерните пенсии!

Аз пък знам как ще постъпи Калфин! Ще ОТстъпи от този данък, защото има нужда да бъде харесван, за да се развива партията АБВ. Така в хазната няма да постъпят определена и то немалка сума пари. А после Гоце пак ще пита "ама защо заеми, нека намалим разходите". Това е лицемерието на политиката...

Да се омитат и още по-нови избори.

Днес на работещите пенсионери, утре на всички. Пробват ако мине.

"вече мисля, че по-голямата част от темите се изчерпват и трябва да започнем да сглобяваме решения от всички възможни параметри" на това ястие му се казва "Миш-Маш".