Бизнесът иска минималната заплата да остане 360 лв.

Ивайло Калфин свика НСТС за минималната работна заплата. Бизнесът настоява МРЗ да остане 360 лв. през цялата година, а синдикат - да е 380 лв. от юли.

Обратно в новината

Коментари - Бизнесът иска минималната заплата да остане 360 лв. | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

ДА НАПРАВИМ МИНИМАЛНАТА ЗАПЛАТА 1500ЛВ И НАЙ НАКРАЯ ДА СЕ ПРИКЛЮЧИ С ТАЗИ ПРОСТОТИЯ! НЕГАТИВНИЯ ЕФЕКТ ЩЕ БЪДЕ САМО НЯКОЛКО МЕСЕЦА. КОЙТО РАБОТИ ОТКРИТО ЩЕ ПРОДЪЛЖИ ДА РАБОТИ.

Нормално би било, още сега минималната заплата да се вдигне на 8-900 лв. Всичко друго е НЕнормално. Търговците и експлоататорите е най-добре да фалират и да се махат.

Този йезуит червен да ми обясни по каква логика в белите държави дялът на разходите за труд в себестойността на продукцията е 45% а в България е 25%.

Бате Васко - очилат, тих и скромен тарикат, казва със спокоен глас, гледайки към всички нас: "Мили хора работете, но и нас ни разберете, ако ви дадем заплати как ще ставаме богати?"

Хайде соросоидни тролчета, колко да е МРЗ? На вас колко плащат?

Кратко и ясно. Всички квалификации, ама без изключение, получават в чужбина значително повече доходи и могат да си позволят нормален живот, където не трябва да се притесняват за храна, сметки, дрехи и подобни. Това е минималното, което в България се счита за лукс! Веднъж заминали и видяли какво е по света, как се живее и как са устроени държавите, никога няма да се върнат в България!

А бизнеса допитва ли се до тези , които му изкарват огромните печалби те за каква минимална заплата настояват за да живеят достойно.

Не виждам смисъл да се коментира: 360 или 380. И в двата случая става въпрос за геноцид с активното участие на държавата.

Eто затова, в един момент в страната ще останат само циганите и "бизнесът" с тях ще си оправя бизнеса!

Неможе комуниста работодател да вдене, че за да му тръгне бизнесът трябва да нарасне потребленито.А това става с по високи доходи!

Пропускате, че шибаната държава плаща тая заплата на много от нейните служители. Отделно има предприятия, които от месеци въобще не са плащали нищо. Къде е протестната мрежа мамка им?

Можше и без пари да им работим. Тогава няма да са доволни, че малко работим.

Работи без пари и конкурентет ще се ти....имаше едно стихотворение!

Искаме работниците да ни плащат. ИСКАМЕ,ИСКАМЕ.

90 % от така наречените бизнесмени в България са мошенници със селско-тарикатски манталитет, обират хората които работят за тях и държавата.

Aйде първо проучете как може в една държава като Кипър - без промишленост и ЖП транспорт минималната заплата да е 800 Е , до 20000 Е годишно необлагаеми , първо жилище за млади семейства държавата поема 50%... и много други екстри за гражданите. В БГ и бизнес и синдикати са хвани единия удри другия, а ЕС спи.

КАКВО ГО БЪРКАШ ТОЯ КАРИКАТУРЕН ЕС? НА НЕГО ТРЯБВА ДА ПОДПАЛИМ ЧЕРГАТА.

Единственото спасение за БГ и работещите в БГ, е чиновниците от ЕС да си седнат на задниците и да определят минимална почасова ставка на труд за целия ЕС. Не е редно и е дискриминационно да се спускат само изисквания, които осъпяват живота ни до нива на ЕС, а в крайна сметка никой да не отговаря за заплащането на труда.

А къде е казано, че като отвориш бизнес държавата трябва да ти гарантира , че няма да фалираш , като ти поддържа бизнеса с ниска заплата. По статистика над 90 процента от бизнеса фалира. Тук поддържат бизнес екпериментите на тазни малоумници като обричаъ на бедност цялата нация.Що за бизнес е това да не може да плати 360 лева. Що трябва да толерираме и да насърчваме подобен дебилен бизнес и да ги надърчаваме разни пиман бизнесмени. като социално слаби и модел за поведение. Понеже не ставал за нищо станал бизнесмен и единствения бизнес метод е да не плаща. В Дания , за да откриеш работно място трябва да приготвиш към 50000 евро. Нашта мишка с тези пари ще наеме 40 души и пак не е конкурентен.

Такива държави , които описваш има ...в Африка. Българинът е със същото съзнание и съответен хал и икономика. Хубаво , че е европа да дърпа на буксир и да подхвърля по нещо.

Аз не моля за много. Само за следното: Всички тия, дето парадират с тази 360 лв работна заплата, да излязат за 3 месеца на квартира и да живеят с нея. Само дето, като се махнат данъци и осигуровки, не остават и толкова. И в случая не говорим за ситуацията в столицата - там все може да се намери нещо за 500 до 700 лв за човек с по - ниска квалификация. Само дето по провинцията не е така. А разходите за храна са кажи - речи еднакви ( вярно е, че в София транспортни и комунални са по - високи ). Та един от тия "ГЕНИИ НА ИКОНОМИЧЕСКАТА МИСЪЛ", дето смачкаха всичко, де що можеше малко от малко да генерира продукт с прибавена стойност, да поживее с 360 лв БРУТО ... И после, да седне и да ми говори, да ми обяснява, да развива теории, колкото си ще.

Доходи , заплати от рода на 500-600 лв да не говорим 360лв унищожават България. Тъпата българска буржоазия заслепена от своята лакомия не осъзнава , че реже клона на който седи. След не много време и те ще падат от високо / ще закриват фирми и т.н. / , а стандарта им ще падне рязко , а това трудно се преживява.

В малките населени места вече трудно се намират квалифицирани кадри. Още по-страшно е, че дори не се намират кадри, които вдъхват доверие, че могат да се научат. Скоро "бизнесът" ще дава и 1000 лв, ама няма да има кой да ги поиска. Много от хората, забегнали по странство няма да се върнат дори и за германски заплати. Защото не е само заплатата. Просто свикват да живеят в подредени държави. И кой ще работи тогава ???

Ниската МРЗ генерира бедност и задържа ниски заплатите по сектори. Кой работодател ще Ви даде висока заплата ако може да мине с ниска. Печалбата на Работодателя е огромна при ниска МРЗ затова скачат и на увеличение дори с 20ст.. Българският работник е достатъчно квалифициран дори в чужбина се цени повече от в България, но в чужбина работодателите са социално отговорни и отделят повече средства за своите работници. Следователно в България работниците са ограбвани по всички начини за сметка на работодателите. Докато работниците не се осъзнаят класово, че работодателите не са им приятели а основният опонент - изяждащ бъдещето на децата им положението ще е такова. МИЗЕРНО. На послушни "свине" и ярмата все им е много.

Съда да не си пъха гагата където не му е работа, а правителството да не обръща внимание на глупостите на съда. Повишаването на минималната работна заплата е доста силна антикризисна мярка.

Ако не можеш да плащаш 380 лв. заплата, си или калпав бизнесмен или робовладелец. Въобще как се намират хора да работят за тези пари? И да допълня, че трябва да се забрани на разни смешници да правят бизнес със заплати от по 300 лв. на работно място. Да вървят в Азия и да правят бизнес ако искат и с по 2 долара на седмица.

Така работят още от времето на Римската империя. Едни хора експлоатират други хора с цел печалба. Само в последно време почнаха да им плащат малко, колкото да не измрат.

Крайно време е тристранката да изработи трайни правила за определяне на минималната работна заплата.Да я има ли изобщо или да е минимална ставка за час, а не всеки път по неясни причини да се променя с още по неясни стойности.А Бойко ШЛИФЕРЧЕТО ,ВЕЧЕ СИ Е ОТГЛЕДАЛ РАБОТОДАТЕЛСКА ОРГАНИЗАЦИЯ -КРИБ -само тя не се дърпа на решенията на МС каквито и да са.

Заплатите , които взимат в белия свят не са подарени , а извоювани с борба , стачки. Затова там се събразяват с труда им , който не може да плаща високи заплати фалира, така оцеляват само най- конкурентните. Докато в тези държави работниците отстяваха интереса си, българинът се бореше за по висок доход с прислмчване към властта , угодничене и кражби. Тези навици не се променили , колко стачки видяхте при пълната мизерия у нас. Самите работници са по скоро роболепни слуги, които се гордеят със слугинажа си и яростни борци срещу високото заплащане. Всеки заявил права бива набелязван от самите си колеги - слуги, уволняван, а останал без работа, обявяван за мързелив.Накрая поема навън, а по- схватливите го правят без въобще да се потапят в тази система. Скоро ще останат роболепни слуги и цигани.

Този е на "твърда" заплата във фондацията на САЩ- "Америка за Б-я"!!!! Трепането му е малко!

Леле за едни 20 лева всичко живо пропищя все едно не с 20 а с 200 лева увеличение ще има. "Той обясни, че последните препоръки на Съвета на Европа държат да се търси баланс между подпомагане на заетостта и конкурентоспособността, от една страна, и защита на трудовите доходи, от друга." баланс? ами хората работещи по 12 часа, без почивка за тези пари и без право на допълнително възнаграждение. "Съветът смята, че този баланс е нарушен заради покачването на минималната работна заплата, без ясна система и правила, което поражда несигурност. " това за системата и правила е пълна глупост.Нали преди година-две се показваха анализи и проучвания по този въпрос за това как точно ще се изчислява увеличението.Също така как точно ще се наруши баланса с тия 20 лева който най вероятно ще се приспаднат към от дръжките?

Нормално е да не искат защото трябва да внасят по големи осигуровки бизнесмените а те мразят знака минус. Не стига че богатите са най облагодетелствани от плоският данък ами и не може МРЗ за се вдига. Най интересно е шефът на КРИБ този тих и кротък бизнесмен какви минимални заплати плаща на работниците в заводите си в чужбина и какви в България.

Докато си седим в къщи и плюем пред компютъра, така ще е. Аз пък предлагам уродите, които водят тия т.нар. спорове (и работодатели - тъкмо ще поотслабнат и синдикати - и на тях няма да им дойде зле) да живеят 2 години, не повече, на МРЗ (цялото им семейство). Друга песен ще запеят.

Те още на 4-тия месец ще са се самоубили!!! Това са хора,които са се самозабравили и при една такава рязка смяна на живота ще си теглят куршума на момента! Тези хора са живели с единствената мисъл,как да трупат богатства и да живеят охолно,падането от високо за тях ще бъде смъртоносно...

Как ще се вдигат доходите,без да се вдигат заплатите?!?!?! А тази минимална заплата е подигравка с хората,а бизнеса тръгнал и да протестира,безсрамници! То бива алчност,но това тяхното е безумие! В цял свят доходите растат,а тук обратното,намаляват! Когато влязохме в ЕС цените скочиха 10 пъти спекулативно,а заплатите не мръднаха! Защо?!?? Печалбите на алчните бизнесмени скочиха драстично,заплатите не,след това,по време на кризата,някой станаха милиардери,за сметка на робите си,които се чудеха,как да свържат двата края,много хора се и самоубиха заради мизерията! Но на алчните бизнесмени това не им направи впечатление,те искат още и още! Вече кризата свърши,печалбите им продължават да растат,заплатите остават непокътнати,народа се изселва от България повсеместно,но на кой му пука,нали парите са по важни от всичко! Провинцията опустя,като след ядрена война!Много градове и села заприличаха на Чернобил и всичко това не заради друго,а единствено заради ниското заплащане,заради бедността и мизерията,заради алчните български робовладелци,които нямат равни на света!!!!!!!!!

"Нормално би било през цялата година да се запази минималната работна заплата в размер на 360 лева" - Кое му е нормалното бе, цървули вмирисани?

Добре а нали затова бяхме избрали Европата щото видите ли в нея всички взимат доходи над 1000 лв много са богати щастливи и така нататък а ний сме отвратително супер бедни.Но с европейски цени.Където и да отидете по моловете и навсякъде цените са европейски.Цените на интернет услугите и на мобилните оператори са ужасно европейски.Всички цени са безбожно скъпи.Най-ниските пенсии са по 120 лв.А от бюрото по труда ти дават да ходиш на курсове по осем лв на ден и те задължават щото усвоявяат евро фондове крадат дермек евро пара и мизеруваш с обещание ужким да ти намерят неква работа и то за минимална работна заплата.А БОКО ЦАР БОКО БОРИСОВИЧ КОЛКО ЛИ ВЗИМА?И що ли е постоянно дибел и не му спада томбакя яко яде човека яко?НЯКОИ ПЕНСИОНЕРИ КОИТО РАБОТЯТ дори не се интересуват от минималната работна заплата.ПАЗИЧ ПЕНСИОНЕР ОХРАНИТЕЛ С БАСТУНЧЕ НАД 65 години примерно взима заплата от порядъка на 550 лв на месец отделно взима от наеми ренти и тем подобни и реве за социализъм?

Къв е смисъла да вдигате минималната работна заплата с 20 лв като ще вдигнете цените на абсолютно всичко.От 25 години насам е практика като се вдигне минималната работна заплата да се вдигат масово нарочно цените за да сме масово бедни.Интересно що вдигат заплатите на шефовете и на дъпотатите сакън да не обеднеят дебелите свине.

Спомням си за първото увеличение с 20 лв. на МРЗ какъв вой се надигна от "работодателите" как щели да фалират да съкращават работници за да плащат такива високи заплата. Истината е че богатия не иска да дава пари ако не бъде ефективно задължен да го прави, все се врътка и прави номера за да не се мине, макар и с мизерни суми от по 20 - 30 лв :-)

А усети ли колко ти станаха удръжките от заплатата за осигуровки? И поне пет лева/ от тези двадесет/ влязоха ли ти РЕАЛНО в семейството?

Като стане МРЗ 400 Евро тогава ще го видя за сега да се бъркат и да палщат работодателите

Проблемът е че у нас няма синдикати , лява партия и осъзнати работници. По произход комунистите са представители на окупатора , управляващи от името на несъществуващия у нас пролетарият /под 5 процента/Абонирани за властта те превърнаха всички в крепостни , а те се превърнаха в полуфеодали разполагащи с властта и ресурсите. Как да са леви , да вземат от себе си ли ? Крепостните как да са съвременни работници, те вместо за заплати се подмазват борят за одобрението на дерибея. Едничката им радост е другите да са зле, няма стачки и недоволство, дори се гордеят , че бачкат без пари и вместо пари се гордеят с парите на покровителите си престъпници и са негативни към всеки , който иска достойно заплащане.Синдикатите и те чакат осребряване на неангажираността с работника и се " борят " както виждаме той да преживява, 6.3 евро вместо с 6 евро.

Само капитализма ще ви спаси роби и ще ви даде свобода. Само пари не искайте. Сакън.

Ставката за Данъкп ечалба трябва да е поне 39 процента,по този начин ще се изпари мотивацията за укриване на осигуровки. Накарайте вашите депутати да приемат поправката в ЗКПО,нали има демокрация и са назначени от народа.

ба, и 80% да е, фирмите като декрарират 3% печалба или загуба, щото плащат огромни заплати на управителя (който е и собственик), резултата е същия - само ще отблъснат и малкото чужди инвеститори, които рискуват да стъпят тук...

Максималният осигурителен доход също трябва да падне

Циганите за заплата 360 лв.на месец изобщо не се хващат на работа.Помощите им се изчисляват по други тарифи.Детските при тях са по високи ,от детските на другите деца-някъде около 60 лв.на дете.Отделно ток,вода ,здравни,данъци не плащат.Издръжката им излиза 4 милиарда на година.От такава ниска заплата страдат обикновените хора,които не могат да крадат,но все някак трябва да оцеляват.В България синдикатите не защитават работниците,те са в съюз с бизнеса,гледат техните интереси.Системата е гнила и сбъркана.Нарочно не се борят с безработицата,за да има роби ,работещи на ниски заплати.

"Бизнесът" защо не се образова малко икономически или поне да провери как и защо плащат на служителите си преуспелите световни компании?

За какъв "бизнес" и "синдикати" става въпрос тук! Не си спомням да съм упълномощавал някого. Какво още ни залъгват тези дъвкари! Да определят минималната часова ставка по която се определя базата и да вървят на майната си! Аман от набедени експерти!

означава смо и единствено запазване на мизерията.Ръста на българската икономика (която за съжаление не е експортно ориентирана) разчита на вътрешно потребление за повишение на показателя БВП. истината е че само с увеличаване на дохода можем да постигнем макар и недостатъчен икономически ръст

ТА ! , Българ(к)и от близо-и-далеч !! - Стартираме ли Двустъпковата ?

Шилo

Истинският бизнес в България, който произвежда и създава БВП, няма да фалира от увеличаване на МРЗ. Този бизнес обаче не членува в комсомолските организации, които ни представят като "българските работодатели" и затова гласът му не се чува. Чува се гласът на едрите далавераджии, които се хранят от държавни поръчки, престъпна приватизация и банкови грабежи. Те са свикнали само да вземат (не са учили изваждане) и затова вият кански, когато трябва да платят малко повече. Съвсем друг е въпроса за "завързаните" за МРЗ заплати на чиновниците, което е пълна простотия.

до Коко не съм на МРЗ. Но поне 40 % от работещите при новите робовладелци се осигуряват на МРЗ, а дори и на половин МРЗ. Не става въпрос за тези, които метат улиците.

Плащайте по 180 евро или по 6 евро на ден и се чудете защо като измрат пенсионерите тук ще останат само цигани и негодници.

Защо дойде тоя девети септември, толкова добре си живеехме докато бяха мирни робите.

нямаше роби през комунизма, защото нямаше психопати като този на снимката, които те убеждават, че тоий има нужда на меседц от 100 000 000, а другите им стигат само 20 лева

Няма никаква смислена причина, минималната заплата да не е 600$. Единственото условие да спре перестройката и да дойде "дивия капитализъм" (истинска пазарна икономика).