Ивановден е - празнуват повече от 300 000 именици

Почит към паметта на Свети Йоан Кръстител, който кръщава Исус Христос в р. Йордан. Днес е Ивановден, празнуван от над 300 хиляди именици.

Обратно в новината

Коментари - Ивановден е - празнуват повече от 300 000 именици | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Но ангелът го поздрави с радостното уверение: Не бой се, Захари, защото твоята молитва е чута и жена ти Елисавета ще ти роди син, когото ще наречеш Йоан. Той ще ти бъде за радост и веселие; и мнозина ще се зарадват за неговото рождение. Защото ще бъде велик пред Господа; вино и спиртно питие няма да пие и ще се изпълни със Светия Дух- И ще обърне мнозина от израилтяните към Господа, техния Бог. Той ще предиде пред лицето Му в духа и силата на Илия, за да обърне сърцата на бащите към чадата и непокорните към мъдростта на праведните, да приготви за Господа благоразположен народ. А Захария рече на ангела: По какво ще узная това? Защото аз съм стар и жена ми е в напреднала възраст.

Ангелът отговори на Захария: Аз съм Гавриил, който стои пред Бога, и съм изпратен да ти говоря и да ти благовестя това. 500 години преди това Гавриил бе известил на Даниил пророческия период, който трябваше да обхване времето до идването на Христос. Знанието, че краят на този период бе близко, бе накарало Захария да се моли за идването на Месия. Сега същият вестител, чрез когото бе дадено пророчеството, бе дошъл да извести изпълнението му.

Скоро след раждането на обещаното дете езикът на бащата бе развързан и той проговори и благославяше Бога. И страх обзе всичките им съседи и за всичко това се говореше по цялата хълмиста страна на Юдея. И всички, като чуха, пазеха това в сърцата си, казвайки: Какво дете ще бъде това детенце? Целта на всичко това беше да се привлече вниманието към идването на Месия, за когото Йоан трябваше да приготви пътя. Светият Дух осени Захария и той изговори следното прекрасно пророчество за мисията на сина си: Да! И ти, детенце, пророк на Всевишния ще се наречеш. Защото ще вървиш пред лицето на Господа да приготвиш пътищата за Него. За да дадеш на Неговите люде да познаят спасение чрез прощаване на греховете им. Поради милосърдието на нашия Бог, с което ще ни посети зора отгоре, за да осияе седящите в тъмнина и в мрачна сянка; така щото да отправи нозете ни в пътя на мира.

Не си позволявай , подобно поведение друг път и ми дължиш извинение ..

В държава, където над половината от населението е с имена като Иван - еан, Димитър - лано, Николай - поро, няма начин нещата да вървят! Да ви е честит имения ден Ивнчовци - е...човци!

ЧЕСТИТО на всички които празнуват!Да са живи , здрави и успешни във всичко.

Честит Имен Ден на Всички Именници/чки ! (И ! - да Сядаме Всички-Заедно. Да Пишем послеписа на Ръкописа.)

"Иване, Иване... Спасение няма..."...!!! Бъдете Честити и Благословени...!!!

Този с бакъра току що е отпил един голям гълток червено вино и още не може да преглътне,дошло му е в повече.

До преди 20 години именяците бяха над 500 000 . Политическия геноцит ги стопи !

Докторе!!! ГЕНОЦИД:)

Как ги избирате тези снимки? Какъв е този кретен с казана!

празник на именниците и на всички здраве и щастие през годината желая! Само да кажа, че Яна е на Еньовден -24 юни - коренът ен-, ян- е свързан със слънцето, а не със Свети Йоан.

Да са живи и здрави и бройката им нека не намалява през годините, а да расте.

Честит празник ! Снимката е малко универсална. Имате толкова красиви снимки от храмове или икони... Такава снимка не насочва читателите към съответния празник- може да се сложи и за Трифон Зарезан...

Bсички почитате религиозните празници, ядете, пиете, изтрезнявате в реката. Oсвен това не се срамувате да лъжете, праснете нещо чуждо, да правите мизерии на ближния и да крадете. Hа имениците честит имен ден.

В никнейма ти липсва последната буква-L.

по-точно би било ако беше се писал GOD.

Честит Имен ден на Иво Прокопиев! Да е жив и здрав и все така всеотдайно да подкрепя протестите, заедно с неговата прекрасна съпруга! Хубав празник!

Еееей, няма да мирясате и празниците ще нашарите с партийните си глупости. Срам за вас - платени тролове! Честито на всички, които празнуват днес!

дреме ми точно за него има достатъчно ивановци..

Честит празник! Живи и здрави да сте.

Честит Имен Ден

Иване Честит Имен Ден!!!

Бог да е с всички нас сънародници!Бъдете здрави!