Мозъчен оток отнел живота на Иван Томов

Въпреки кислорода и поставения му дексаметазон, русенецът е починал на слизане от лагер 4

Обратно в новината

Коментари - Мозъчен оток отнел живота на Иван Томов | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

КОЙ ГО КАРА ДА СЕ КАТЕРИ ТАМ?????????

Аз не съм русофоб ( за сведение на русофилите ), но ПРОСТО ИСКАМ ДА ПОПИТАМ: ЗАЩО НЕ ВИЖДАМ КОМЕНТАР И ОБЯСНЕНИЕ - КАКВОТО И ДА Е - ОТ РУСКИНЯТА Настя Рунова, С КОЯТО СА БИЛИ ЗАЕДНО ДО ПОСЛЕДНО ?! ТАКА ЛИ НЯМА КАКВО ДА СПОДЕЛИ СЛЕД КАТО СА БИЛИ ЗАЕДНО НА ВЪРХА ?! ИЛИ СА СЕ РАЗДЕЛИЛИ ОЩЕ НА СЛИЗАНЕ, ПРОСТО ГО Е ИЗОСТАВИЛА...ДА, ЗНАМ, "ЧОВЕШКИЯТ ИНСТИНКТ ЗА САМОСЪХРАНЕНИЕ" Е НАЙ СИЛЕН, ОСОБЕНО ТАМ ВИСОКО, НАЙ-ВЕЧЕ СРЕД АЛПИНИСТИТЕ !! R.I.P. !!

Пич, там не помагаш на никого ако си сам с него. Всяка изразходвана калория е важна. Затова пътят до Еверест е осеян с мъртъвци - хората минават покрай тях от десетки години. Просто си лежат там замръзнали. Почнеш ли да помагаш - това значи да се лишиш от неща, които са ти нужни на теб, а там всеки грам, който носиш се смята. Няма как да носиш надолу умиращ или умрял човек.

Ти не четеш ли какво пише в статията/ Слезли са заедно до Лагер 4, където ги е посрещнал шерпът. Дали са му кислород и медикамента, вечерта Иван се е чувствал добре, и чак на сутринта е получил мозъчния оток. Какво значи "изоставила"? Ти мислиш ли, че можеш да свалиш някого на ръце от горе?

Абе и аз не те мразя, така че просто сиевифуткатавгаза.

Невъзможно. Няма как да отече нещо, дето го няма.

Алпинистите са хора без работа, чудещи се как да пропилеят времето, което Бог им е определил на земята!

Уважавайте човека, страхливи мишленца, които всичко разбирате пак!

не че нещо, ама с какво е заслужил уважението което му дължим според тебе??

Със смелостта и мъжеството си...само за сведение.

на глупостта ли викаш мъжество?? значи е бил много мъжествен!

Също толкова смело и мъжествено е, да скочиш от кораб на 10 км от брега и да се надяваш, че ще доплуваш и оживееш.

Още от времето на Вавилонската кула е стремежа на човека да се изкачи нагоре към Бога. Но това не е богоугодно.Човека е несъвършено същество с всичките си постижения.Наскоро една американска алпинистка,изкачила Еверест,загина в дома си,падайки от стълба.

че алпинизмът е някакъв вид атавизъм, останал ни от маймуните, а именно желанието да се качим колкото може по-високо.

алпинизмът е много труден начин да идеш някъде където нямаш никаква рабата!

Шерпите и коне са виждали да драйфат, та този ли глупак!

Геройство или дарвинизъм? Според мен, по-скоро второто. Коментирайте!

Представи си че си Бог, дал си живот някому, той отива и го хвърля напразно и безмислено. Тъпо !

ама рускинята била по-яка

изтормозила сексуално...

ли дали рускинята не му е изпила мозъка? Щото рускините като видят българин, козината им настръхва от желание да го докопат и да се довлекат тука. Раздават се на 100%. Бог да го прости човека.

Бог да го прости, но се питам кому е нужно това надиграване със съдбата, тази амбиция, това надскачане със самия себе си, добре де, сега, като го няма на кого какво ще докаже, ами доказаха и той, и другия преди него, че човешкият организъм има предел, жалко за младите животи, но това меко казано безумие!

Луд умора няма !!!!!

Хмм, странно, от прочетеното не личи да е имал много мозък, от друга страна мозъчен оток хванал... Иди че разбери...

Е как получаваш отток в кратуната, като няма нищо вътре в нея?

Всеки е господар на живота си и никой няма право да го съди.Да е светла паметта му.

Съдба. На 8500 м над морското равнище кислорода е само 30%. Това най-много засяга мозъка, белите дробове, сърцето, очите и червата на човека. Гигантско натоварване на организма, а без кислородна маска става още по-сложно. Макар и да знаят, че трябва колкото се може по-скоро да стигнат върха и да слязат надолу поне на 5000 метра, явно е станало нещо с нашия алпинист. Жалко за човека. Има алпинисти удържат, но има и много случай като този.

Никой го не е бил по главата да оди там

30 % викаш??? стига бе! въздуха който дишаме е с 20 % кислород до 2 000м. надморска височина, а на 8 000 метра е доста по малко!

20х30:100=6 , разбра ли? Ако не си разбрал, запиши се в ГЕРБ. Там събират такива със специални образователни потребности.

а колко е седем по осем??

Я ви казах, че че го кпопаме скоро и тоо.

Човекът е живял и е умрял щастлив, следвайки мечтата си. Кой от вас може да се похвали с това?

Съгласен съм с теб за мечтата! Но досега никой умрял не се е хвалил.

Цяло семейство от 28щастливци има останало там горе!

Прав сте. Всеки с номера си. Щом това и така му е харесвало, той е направил най доброто за себе си. Но това да го превръщаме в пример за мъжество и героизъм... не става. Не върви това, а напъните са в тази посока.

Така е !Тук във форума повечето са ТРУПОВЕ ама не го осъзнават и си мислят,че живерт.Пълни мъртавци!!

като сте болни за чий кор се катерите на майната си ?

Кой и къде видя слава и героизъм във тази нелепа смърт? Аз виждам само грозна статистика със записано българско име сред така наречените -загинали покорители на Лхотце!!! Мир за душата на загиналия!

Кво се пенявиш и ти че пукнеш.

Там ред няма нали знаеш

По-долу има маса призиви да сме добри хора. Колко добър съм не знам, но съм вбесен от яд, че този млад, красив мъж си е отишъл така нелепо. Сигурен съм че е свестен човек с качества. Толкова много ли сме българите, та така с лека ръка да мрем от коли, скейтбордове в пирински лавини, застреляни от любовници и прочее идиотщини? Не виждам никаква красота и морал в егоизма да мреш заради тръпката, трътката или нещо подобно нелепо и безсмислено. Затрупват планините с тонове боклук, мрат като мухи, сякаш е Сталинград. За мен са напълно смахнати занимания, нанасящи вреда, болка, страдание или смърт заради съмнителни кефове. Работи като бокс, лов, алпинизъм или мотоциклети са антихуманни, позорни и престъпни към морала. Забрана трябва да има, след като нямаме акъл. Ходете голи нощем зимата и вярвайте че сте велики. Или че Кобрата е мъж повече от другите. Бесен съм за горкото момче и близките му.

Със скейтборд в лавина е трудно да загинеш. Не твърдя, че е невъзможно, но...

със скейтборд в пиринка лавина. Направо изби рибата!

Само един въпрос: за чий морал? Твоя? Моя? Неговият? Всяка истине има три страни: моята, твоята и истината :) Различни сме и всеки един от нас има различни виждания, разбирания и възприятия. Не виждам защо си бесен. Както близките му, така и той имат ясна представа с какво се е захванал. Със сигурност става въпрос за човек, който е бил способен да преценява. Защо, как и други въпроси можем да задаваме, но не и да упрекваме! Така е решил, така е направил! Свят широк и свободен!

Как не ви е срам да пишете такива коментари, изроди?! Не, не изроди, а мишоци... невиждащи по-далече от носа си. Но и прекалено страхливи, за да посмеят да видят света от върха! Респект за този голям човек! Да почива в мир!

На кой се караш не моо те разбера. и ти че пукнеш.

Бях добре и не роптаех докато не го превърна в ГЕРОЙ. Алоооо, осъзнай се, че ще започна и аз сериозно да плюя по всеки алпинист

Шерпите не прощават, иначе губят хляба си.

Свалили ли са тялото му? Или добрите алпиици не искат да рискуват живота си на тези височинии да се покрият със слава като герои доставили тялото му на близките!?

За кво ти е таа мрша?

"Жената до Боян Петров" определя новината като леко неприятна, а Дир се скъсва от старания да я превърне в категория "breaking news"...

Това е все едно аз да пресичам магистралата където карат с 150 км/ч и да кажа ето успях 3 пъти да пресека ама на 4-тия да ме сгазят ? Каква е ползата освен за личен адреналин ?

Е, и? Голям "герой"! Самоуби се....

Недей да съдиш хора, които не познаваш. Иван беше добър човек. Бог да прости греховете му.

Добър, но прост човек се оказа... а можеше сега да се смее някъде с приятели ... МИР на душата му !

И аз не разбирам увлечението по алпинизма, но това си заради мои разбирания, умения и други. НО това не дава право на никого да прави заключения за някой друг! Още повече да се правят квалификации! Не познавам този човек, но всеки има достойнство и всеки един от нас е ДЛЪЖЕН да пази достойството на другите! Вашият коментар обрисува ВАС, не него! Научете се да сте малко по-добри!