Коментари - Иван Кръстев: Живеем в предвоенно време и всички важни представи за нашата сигурност вече не важат | Днес.dir.bg

Иван Кръстев: Живеем в предвоенно време и всички важни представи за нашата сигурност вече не важат

"Путин не се стреми към възстановяване на Съветския съюз. Целта на руския президент е друга. Европа е в режим на оцеляване", смята политологът

Обратно в новината

Коментари - Иван Кръстев: Живеем в предвоенно време и всички важни представи за нашата сигурност вече не важат | Днес.dir.bg

Коментари

Този е като синоптиците от едно време. Каквото каже - вярното е обратното :)))

На този мутрата му се е изкривила от злоба !

Ами до там я докараха такива като теб. Торба акъллии!

Пари му излизат от устата на тоя. Кой ги е натъпкал там е явно. Вероятно с черна паламарка са тъпкани :)

Така не се говори. Напоследък стана доста пп-умерен. Да е жив и здрав. Да забелязахте, че не назова Путин диктатор или нещо подобно?

Гадината соросоидска подготвя Европа за война срещу Русия! Ама много гнусни тия комунистически отрочета: "Йото Кръстев..Роден е на 6 април 1937 г. в Луковит. Следва в жп институт, а след това българска филология в Софийския университет. Секретар по идеологията на Окръжния комитет на БКП в Ловеч. Главен редактор на вестник „Народна младеж“. Завеждащ отдел „Средства за масова информация“ при ЦК на БКП. Женен за Латинка Кръстева, учителка по български език и литература. Син на двамата е политологът Иван Кръстев."

Общия знаменател между Ванката, Немското веле и Словашкия "писател" е хранилката.

"Йото Кръстев..Роден е на 6 април 1937 г. в Луковит. Следва в жп институт, а след това българска филология в Софийския университет. Секретар по идеологията на Окръжния комитет на БКП в Ловеч. Главен редактор на вестник „Народна младеж“. Завеждащ отдел „Средства за масова информация“ при ЦК на БКП. Женен за Латинка Кръстева, учителка по български език и литература. Син на двамата е политологът Иван Кръстев."

Аз не бих воювал за Европа. И изобщо не разбирам как може да се воюва " за Европа".

Оправдава името си. След всяко негово изказване дори мюсюлманите започват да се кръстят. Може би е от знаменитият род на поп Кръстю? Не отстъпва от прадедите си и продължава да слави името. Закон за чуждестранни агенти, какъвто имат в Америка от 1930г. ще имаме ли и ние?

``...Путин иска украинците да станат руснаци...``...щото населението на Русия намалявало.. ох...

Каквато ни е евровизията такави са ни и евроизборите. Сбърканията е пълна. ... и проблема май е във журито

Войната е нормалното състояние на светът, а не мирът, казал го е умен човек преди векове. Европа в момента е във война, изтокът с/у запада и всичко това дирижирано от САЩ. Като всяка война, тя съсипва и двете страни. Жалко за Европа и Русия, и двете губят от войната.

кво да каже соросоидната политподлога......

не бих воювал против Русия

не си сам и аз не бих воювал за европа ни за европа ни за НАТО

е значи лошия САЩ накарал Путин да нападне Украйна и да избива цивилни .

За него се говори, че е сивия кардинал на цялата соросова либерастия в България, не може да му се вярва, че се е променил. Иначе, за другото, че да е жив и здрав и т.н съм съгласен.

русия защо води война..... не е за територия.. а за пазара и влияние!!!! Русия иска като при СССР да има абонирани купувачи на руски боклуци както при СИВ.. Всичко руско е боклук защото руснака е такъв .. Той се научи само да лапа докато робските народи го хранят. Това удоволствие почна да им се изплъзва и всеки поробен народ си иска свободата... и природните ресурси продавани днес от руската мафия.

На тоя СПЕЦ му слушаме бълнуванията вече сигурно 14 години и нищо не е познал никога Абсолютен въздухар

не бе добрия САЩ спасява света а Путин от страх нападал

Тая поръчкова номенклатура не се спря да излага България по света. Много е тъпичък горкия.

От къде го изкопахте тоя дебил че ни занимавате снего? Това което сте написали е сбор от случайни думи бес смисъл. от които явно очаквате сами да си правиме смислени изречения. Записвайте се за канала ми в телеграм ППРАЗУМ с латински букви за да ми помогнете да направя България нормална просперираща и модерна държава която работи за народа и в която няма насилие, няма разделение и омраза и всички сме равни. Не хапе, не боли, нищо не ви струва. А ако спечеля аз печели цял народ, а ако загубя печелят само мутрите.

Екстравагантната идея включва спермата на Путин да бъде изпращана на рускините по пощата. Това щяло да е силен инструмент за борба с демографската криза „Всеки гражданин на Русия от женски пол ще може да получава по пощата генетичен материал от президента Путин, да забременее от него и да има дете. Тези майки ще получават специални придобивки от държавата“. Това е записано в нов законопроект, внесен в руската Дума, . Авторът на екзоточното предложение е председателката на Парламентарната комисия по въпросите на жените, децата и семейството е Елена Мизулина Мизулина, която има докторска степен по право, направила предложението по време дискусия за пловодитостта в Русия. Тя обяснила и какво ще стане, след като децата на президента Путин се родят, с основната презумпция, че те ще бъдат основно от мъжки пол. „След раждането на детето, то ще бъде давано за отглеждане в специална институция по подобие на училищата на Суворов с целта да възпитаме граждани, верни на отечеството и лично на президента Путин.“ Така в бъдещето тези деца ще формират военния и политически елит на страната, защитава предложението си депутатката. По този начин щяло да се въздейства и върху демографската ситуация в страната.

А МОЖЕ ЛИ ВЪОБЩЕ ЗАПАДНА ЕВРОПА ДА СИ ПРИСВОИ ИМЕТО ЕВРОПА И ДА ГОВОРЯТ ЗА СЕБЕ СИ КАТО ЕВРОПЕЙЦИ, КОГАТО ЕВРОПА Е ОТ УРАЛ ДО ЛА МАНША И НАЙ СТАРИТЕ ЕВРОПЕЙСКИ ДЪРЖАВИ НЕ СА ВЪВ ЗАПАДНА ЕВРОПА ? ЩОМ СЕ ДЕЛИМ НА ДЕМОКРАИ И ДРУГИ ЗНАЧИ МОЖЕМ ДА СЕ ДЕЛИМ НА СТАРИ ЕВРОПЕЙЦИ И МЛАДИ ЕВРОПЕЙЦИ :)

Украйнското джудже,по-силното джудже

Ваньо, стига с твоите асиметрични прогнози!Превоенна е главата ти.А,прпро, Ваньо, ти ходил ли си войник?

Кръстев знае, че европа е източник на обогатяване на олигарсите в сащ и великобритания, но не може да го каже.

Е 100% МАКЕДОНЕЦА ГЕОРГИ ДИМИТРОВ КОЙТО ИМ НАБИ КАНЧЕТА НА ГЕРМАНЦИТЕ НА ЛАЙПЦИГСКИЯ ПРОЦЕС КАТО НЕ ПРОПУСНА И ДА ОТБЕЛЕЖИ ЧЕ Е ГОРД БЪЛГАРИН И СИН НА БЪЛГАРСКАТА РАБОТНИЧЕСКА КЛАСА

Така ли, крива и грозна мутро?

"В същото време той припомня, че европейците нямат общ език и обща история, а това, което ги обединява, са съвместните инструменти, които се създават - като например планът за възстановяване и подкрепата за Украйна. Инструменти, които до голяма степен се приемат добре. ".... хитрец е редакторът, ако беше започнал с този пасаж нямаше да я прочета тази фантасмагория. Най-интересното беше, че Путин ще завладява Украйна за да си реши демографския проблем.... ами тогава наистина идеята за война до "последния украинец" добива реални измерения: на Украйна ше бъдат доставяни оръжия до момента в който Путин няма да може да си оправи демографията с помощта на украинци. И въобще, ИКръстев е вървежен на Запад, защото там може да им разправя врели некипели до насита, на неговите лакърдии тук няма кой да им обърне внимание, освен грантаджиите разбира се, те трябва да изпадат във възторг както им бъде наредено.

Кръстев не знае,че аз незнам,че той знае,че аз знам и хич не му дреме.На мен също

Сорос разкарва Кръстев из Европа за да покаже как баба меца може да падне. Не случайно дава пример с световъртежа. "Световъртежът е желанието да паднем, на което се съпротивляваме чрез страха си." Кръстев отдавна е паднал и затова при него няма световъртеж, но има страх. Страх да се изправи. Изправянето означава финансови загуби. Затова ще си остане паднал долу в краката ни.

зелената зделка !!!

ЧЕ СЪМ РОДЕН НА 300КМ ОТ КОНСТАНТИНОПОЛ КОЙТО 1500 ГОДИНИ Е БИЛ ЦЕНТЪРА НА СВЕТА, А ДО НАШЕ СЕЛО ИЗКОПАХА ПЪРВАТА ЕВРОПЕЙКА НА НАД 12 000 ГОДИНИ . НЕАНДЕРТАЛЦИ ЗАПАДНИ:)

Ти пък какво общо имаш с Констатинопол, че чак се гордеел, бе много нагли селяндури...

боклук да вземе и да се скрие и стига ни е получавал това седесарско говедо!

Много е грозно член на Българската комунистическа партия с баща член на Българската комунистическа партия да ни разправя колко е лоша Русия. Ако руснацит утре застанат на Силистра този ще е един от първите посрещачи с партийната книжка в ръка след гнома и бойкикев

Скоро от Урал до Ламанша ще е една държава със славянски език

КОГА ЕВРОПЕЙЦИТЕ ВЪВ ФРАНЦИЯ И ГЕРМАНИЯ СА СЪБИРАЛИ МИДИ И КОРЕНИ ПО ПЛАЖОВЕ И ГОРИ В НАШЕ СЕЛО ЕВРОПЕЙЦИТЕ СА ЖИВЕЕЛИ В КИРПИЧЕНИ КЪЩИ И СА ОРЯЛИ ЗЕМЯТА С ВОЛОВЕ.

Путин искал "украинците да станат руснаци" - хахаххаа Ами те са си руснаци, бе! Тези в Крим - 100% ... Тези в Донбас също. Да не говорим за останалите в Крайна. Нали говорят руски и не знаят дума украински - сега го учат, като Зеленски. Виж, истината беше друга: Западняците се опитват от 30 години на правят руснаците в Украйна украинци. Да им сменят езика и религията, миналото и героите. Целта е да ги настроят срещу Русия и да започне война, за да се избиват взаимно. Частично успяха.

политолог да ги разправя тези лакърдии на тъпите западняци...защото на нас ни е писнало от такива тъпи политолози, нагаждащи се спрямо времето в което смучат пари като пиявици.....нещастник!

600 години родата ти е било до Истанбул, а не до Константинопол, тъй че е по-вероятно да имаш ориенталски ценности. Пък като ти чета патоса, по-вероятно е даже да не сте от Дебелт, а преселци от Странджата...

Кръстев може да прави пропаганда на Запад, там населението може да вярва на неговите глупости. Тук приказките му не минават. Никой не му вярва, защото всички знаем кой е и откъде се е пръкнал. Ние сме живели в соца и сме гърмяни зайци. Не можеш да ни излъжеш със соросоидни басни.

тоя пак го изкараха от нафталина, за да ни разправя тъпотиите за "героите " на О краина!

Кривата и грозна физически, интелектуално и морално мутра И. Кр., се изхожда обилно връз главата на остатъците от еврогейската цивилизация, и после вкусничко си го изблизва. Боклуци...

щом това те успокоява от шизофренията, вярвай си. Нямаш проблем - нас не ни бърка.

добре си го написал кажи му че те е бал руснак и даже и интимно ги познаваш.... тръгнал руски курви с хуй да плаши. мбхааа

Господин Кръстев, както казвате Европа е пред война, макар че аз считам, че войната в Европа започна, точно тогава, когато Русия я спря. И тя, войната, въобще не е приключила. И виновна за това съвсем не е Русия. Ала, ако някога сте поглеждали към слънцето, трябва да ви е ясно, че то изгрява от изток, но залязва на запад. И ако искате Европа да "изгрее", погледнете на изток, но ако обичате залеза, погледнете на запад. И разберете, че колкото и да е красив, залезът мирише на война, точно тази, която вие споменавате. И знайте, че природата няма как да я излъжите, от изток идва светлина, от запад мрак и тъмнина

 И. Кръстев: "...вече знаем, че зависимостта може да бъде превърната в ПОЛИТИЧЕСКО оръжие - както стана с руския газ.: Е, НЕЗАВИСИМОСТТА от РУСКИЯ газ дари на Европата ИКОНОМИЧЕСКА РЦЕСИЯ. ЕвроЛОКОМОТИВЪТ Германия ПОТЪВА.

Коментари - Иван Кръстев: Живеем в предвоенно време и всички важни представи за нашата сигурност вече не важат | Днес.dir.bg

Иван Кръстев: Живеем в предвоенно време и всички важни представи за нашата сигурност вече не важат

"Путин не се стреми към възстановяване на Съветския съюз. Целта на руския президент е друга. Европа е в режим на оцеляване", смята политологът

Обратно в новината

Коментари - Иван Кръстев: Живеем в предвоенно време и всички важни представи за нашата сигурност вече не важат | Днес.dir.bg

Коментари

Този е като синоптиците от едно време. Каквото каже - вярното е обратното :)))

На този мутрата му се е изкривила от злоба !

Ами до там я докараха такива като теб. Торба акъллии!

Пари му излизат от устата на тоя. Кой ги е натъпкал там е явно. Вероятно с черна паламарка са тъпкани :)

Така не се говори. Напоследък стана доста пп-умерен. Да е жив и здрав. Да забелязахте, че не назова Путин диктатор или нещо подобно?

Гадината соросоидска подготвя Европа за война срещу Русия! Ама много гнусни тия комунистически отрочета: "Йото Кръстев..Роден е на 6 април 1937 г. в Луковит. Следва в жп институт, а след това българска филология в Софийския университет. Секретар по идеологията на Окръжния комитет на БКП в Ловеч. Главен редактор на вестник „Народна младеж“. Завеждащ отдел „Средства за масова информация“ при ЦК на БКП. Женен за Латинка Кръстева, учителка по български език и литература. Син на двамата е политологът Иван Кръстев."

Общия знаменател между Ванката, Немското веле и Словашкия "писател" е хранилката.

"Йото Кръстев..Роден е на 6 април 1937 г. в Луковит. Следва в жп институт, а след това българска филология в Софийския университет. Секретар по идеологията на Окръжния комитет на БКП в Ловеч. Главен редактор на вестник „Народна младеж“. Завеждащ отдел „Средства за масова информация“ при ЦК на БКП. Женен за Латинка Кръстева, учителка по български език и литература. Син на двамата е политологът Иван Кръстев."

Аз не бих воювал за Европа. И изобщо не разбирам как може да се воюва " за Европа".

Оправдава името си. След всяко негово изказване дори мюсюлманите започват да се кръстят. Може би е от знаменитият род на поп Кръстю? Не отстъпва от прадедите си и продължава да слави името. Закон за чуждестранни агенти, какъвто имат в Америка от 1930г. ще имаме ли и ние?

``...Путин иска украинците да станат руснаци...``...щото населението на Русия намалявало.. ох...

Каквато ни е евровизията такави са ни и евроизборите. Сбърканията е пълна. ... и проблема май е във журито

Войната е нормалното състояние на светът, а не мирът, казал го е умен човек преди векове. Европа в момента е във война, изтокът с/у запада и всичко това дирижирано от САЩ. Като всяка война, тя съсипва и двете страни. Жалко за Европа и Русия, и двете губят от войната.

кво да каже соросоидната политподлога......

не бих воювал против Русия

не си сам и аз не бих воювал за европа ни за европа ни за НАТО

е значи лошия САЩ накарал Путин да нападне Украйна и да избива цивилни .

За него се говори, че е сивия кардинал на цялата соросова либерастия в България, не може да му се вярва, че се е променил. Иначе, за другото, че да е жив и здрав и т.н съм съгласен.

русия защо води война..... не е за територия.. а за пазара и влияние!!!! Русия иска като при СССР да има абонирани купувачи на руски боклуци както при СИВ.. Всичко руско е боклук защото руснака е такъв .. Той се научи само да лапа докато робските народи го хранят. Това удоволствие почна да им се изплъзва и всеки поробен народ си иска свободата... и природните ресурси продавани днес от руската мафия.

На тоя СПЕЦ му слушаме бълнуванията вече сигурно 14 години и нищо не е познал никога Абсолютен въздухар

не бе добрия САЩ спасява света а Путин от страх нападал

Тая поръчкова номенклатура не се спря да излага България по света. Много е тъпичък горкия.

От къде го изкопахте тоя дебил че ни занимавате снего? Това което сте написали е сбор от случайни думи бес смисъл. от които явно очаквате сами да си правиме смислени изречения. Записвайте се за канала ми в телеграм ППРАЗУМ с латински букви за да ми помогнете да направя България нормална просперираща и модерна държава която работи за народа и в която няма насилие, няма разделение и омраза и всички сме равни. Не хапе, не боли, нищо не ви струва. А ако спечеля аз печели цял народ, а ако загубя печелят само мутрите.

Екстравагантната идея включва спермата на Путин да бъде изпращана на рускините по пощата. Това щяло да е силен инструмент за борба с демографската криза „Всеки гражданин на Русия от женски пол ще може да получава по пощата генетичен материал от президента Путин, да забременее от него и да има дете. Тези майки ще получават специални придобивки от държавата“. Това е записано в нов законопроект, внесен в руската Дума, . Авторът на екзоточното предложение е председателката на Парламентарната комисия по въпросите на жените, децата и семейството е Елена Мизулина Мизулина, която има докторска степен по право, направила предложението по време дискусия за пловодитостта в Русия. Тя обяснила и какво ще стане, след като децата на президента Путин се родят, с основната презумпция, че те ще бъдат основно от мъжки пол. „След раждането на детето, то ще бъде давано за отглеждане в специална институция по подобие на училищата на Суворов с целта да възпитаме граждани, верни на отечеството и лично на президента Путин.“ Така в бъдещето тези деца ще формират военния и политически елит на страната, защитава предложението си депутатката. По този начин щяло да се въздейства и върху демографската ситуация в страната.

А МОЖЕ ЛИ ВЪОБЩЕ ЗАПАДНА ЕВРОПА ДА СИ ПРИСВОИ ИМЕТО ЕВРОПА И ДА ГОВОРЯТ ЗА СЕБЕ СИ КАТО ЕВРОПЕЙЦИ, КОГАТО ЕВРОПА Е ОТ УРАЛ ДО ЛА МАНША И НАЙ СТАРИТЕ ЕВРОПЕЙСКИ ДЪРЖАВИ НЕ СА ВЪВ ЗАПАДНА ЕВРОПА ? ЩОМ СЕ ДЕЛИМ НА ДЕМОКРАИ И ДРУГИ ЗНАЧИ МОЖЕМ ДА СЕ ДЕЛИМ НА СТАРИ ЕВРОПЕЙЦИ И МЛАДИ ЕВРОПЕЙЦИ :)

Украйнското джудже,по-силното джудже

Ваньо, стига с твоите асиметрични прогнози!Превоенна е главата ти.А,прпро, Ваньо, ти ходил ли си войник?

Кръстев знае, че европа е източник на обогатяване на олигарсите в сащ и великобритания, но не може да го каже.

Е 100% МАКЕДОНЕЦА ГЕОРГИ ДИМИТРОВ КОЙТО ИМ НАБИ КАНЧЕТА НА ГЕРМАНЦИТЕ НА ЛАЙПЦИГСКИЯ ПРОЦЕС КАТО НЕ ПРОПУСНА И ДА ОТБЕЛЕЖИ ЧЕ Е ГОРД БЪЛГАРИН И СИН НА БЪЛГАРСКАТА РАБОТНИЧЕСКА КЛАСА

Така ли, крива и грозна мутро?

"В същото време той припомня, че европейците нямат общ език и обща история, а това, което ги обединява, са съвместните инструменти, които се създават - като например планът за възстановяване и подкрепата за Украйна. Инструменти, които до голяма степен се приемат добре. ".... хитрец е редакторът, ако беше започнал с този пасаж нямаше да я прочета тази фантасмагория. Най-интересното беше, че Путин ще завладява Украйна за да си реши демографския проблем.... ами тогава наистина идеята за война до "последния украинец" добива реални измерения: на Украйна ше бъдат доставяни оръжия до момента в който Путин няма да може да си оправи демографията с помощта на украинци. И въобще, ИКръстев е вървежен на Запад, защото там може да им разправя врели некипели до насита, на неговите лакърдии тук няма кой да им обърне внимание, освен грантаджиите разбира се, те трябва да изпадат във възторг както им бъде наредено.

Кръстев не знае,че аз незнам,че той знае,че аз знам и хич не му дреме.На мен също

Сорос разкарва Кръстев из Европа за да покаже как баба меца може да падне. Не случайно дава пример с световъртежа. "Световъртежът е желанието да паднем, на което се съпротивляваме чрез страха си." Кръстев отдавна е паднал и затова при него няма световъртеж, но има страх. Страх да се изправи. Изправянето означава финансови загуби. Затова ще си остане паднал долу в краката ни.

зелената зделка !!!

ЧЕ СЪМ РОДЕН НА 300КМ ОТ КОНСТАНТИНОПОЛ КОЙТО 1500 ГОДИНИ Е БИЛ ЦЕНТЪРА НА СВЕТА, А ДО НАШЕ СЕЛО ИЗКОПАХА ПЪРВАТА ЕВРОПЕЙКА НА НАД 12 000 ГОДИНИ . НЕАНДЕРТАЛЦИ ЗАПАДНИ:)

Ти пък какво общо имаш с Констатинопол, че чак се гордеел, бе много нагли селяндури...

боклук да вземе и да се скрие и стига ни е получавал това седесарско говедо!

Много е грозно член на Българската комунистическа партия с баща член на Българската комунистическа партия да ни разправя колко е лоша Русия. Ако руснацит утре застанат на Силистра този ще е един от първите посрещачи с партийната книжка в ръка след гнома и бойкикев

Скоро от Урал до Ламанша ще е една държава със славянски език

КОГА ЕВРОПЕЙЦИТЕ ВЪВ ФРАНЦИЯ И ГЕРМАНИЯ СА СЪБИРАЛИ МИДИ И КОРЕНИ ПО ПЛАЖОВЕ И ГОРИ В НАШЕ СЕЛО ЕВРОПЕЙЦИТЕ СА ЖИВЕЕЛИ В КИРПИЧЕНИ КЪЩИ И СА ОРЯЛИ ЗЕМЯТА С ВОЛОВЕ.

Путин искал "украинците да станат руснаци" - хахаххаа Ами те са си руснаци, бе! Тези в Крим - 100% ... Тези в Донбас също. Да не говорим за останалите в Крайна. Нали говорят руски и не знаят дума украински - сега го учат, като Зеленски. Виж, истината беше друга: Западняците се опитват от 30 години на правят руснаците в Украйна украинци. Да им сменят езика и религията, миналото и героите. Целта е да ги настроят срещу Русия и да започне война, за да се избиват взаимно. Частично успяха.

политолог да ги разправя тези лакърдии на тъпите западняци...защото на нас ни е писнало от такива тъпи политолози, нагаждащи се спрямо времето в което смучат пари като пиявици.....нещастник!

600 години родата ти е било до Истанбул, а не до Константинопол, тъй че е по-вероятно да имаш ориенталски ценности. Пък като ти чета патоса, по-вероятно е даже да не сте от Дебелт, а преселци от Странджата...

Кръстев може да прави пропаганда на Запад, там населението може да вярва на неговите глупости. Тук приказките му не минават. Никой не му вярва, защото всички знаем кой е и откъде се е пръкнал. Ние сме живели в соца и сме гърмяни зайци. Не можеш да ни излъжеш със соросоидни басни.

тоя пак го изкараха от нафталина, за да ни разправя тъпотиите за "героите " на О краина!

Кривата и грозна физически, интелектуално и морално мутра И. Кр., се изхожда обилно връз главата на остатъците от еврогейската цивилизация, и после вкусничко си го изблизва. Боклуци...

щом това те успокоява от шизофренията, вярвай си. Нямаш проблем - нас не ни бърка.

добре си го написал кажи му че те е бал руснак и даже и интимно ги познаваш.... тръгнал руски курви с хуй да плаши. мбхааа

Господин Кръстев, както казвате Европа е пред война, макар че аз считам, че войната в Европа започна, точно тогава, когато Русия я спря. И тя, войната, въобще не е приключила. И виновна за това съвсем не е Русия. Ала, ако някога сте поглеждали към слънцето, трябва да ви е ясно, че то изгрява от изток, но залязва на запад. И ако искате Европа да "изгрее", погледнете на изток, но ако обичате залеза, погледнете на запад. И разберете, че колкото и да е красив, залезът мирише на война, точно тази, която вие споменавате. И знайте, че природата няма как да я излъжите, от изток идва светлина, от запад мрак и тъмнина

 И. Кръстев: "...вече знаем, че зависимостта може да бъде превърната в ПОЛИТИЧЕСКО оръжие - както стана с руския газ.: Е, НЕЗАВИСИМОСТТА от РУСКИЯ газ дари на Европата ИКОНОМИЧЕСКА РЦЕСИЯ. ЕвроЛОКОМОТИВЪТ Германия ПОТЪВА.