Костов: Фирмата на Манчев прибра 173 млн. лв. от ”Белене”

Само фирмата на Богомил Манчев „Уорли Парсънс“, която е консултант по проекта АЕЦ "Белене", е получила 173 млн. лева от НЕК и според него е добре тези пари да бъдат върнати, за да може да се покрие кредита от „БНП Париба“.

Обратно в новината

Коментари - Костов: Фирмата на Манчев прибра 173 млн. лв. от ”Белене” | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Добре де, аз това не му разбирам на крадеца Костов - еди коя си фирма прибрала! Това е все едно да си купиш скъпи обувки и после да твърдиш, че от магазина са ти ги взели!!! Като са искали да наемат добър консултант - са си платили съответната цена....

Всичко разбрах за АЕЦ белене има и за има и против, но не разбрах защо не се коментира за РАДИОАКТИВНИЯ ОТПАДЪК, КОИ СА ЖЕЛАЕЩИТЕ ДА ГО ПРИЕМАТ, МОЖЕ БИ ПЛЕВЕН. ЗАЩО МНОГО ВИКАТ ЗА ШИСТОВИЯ ГАЗ, А ЗА РАДИОАКТИВНИТЕ ОТПАДЪЦИ НИКОЙ НЕ ГОВОРИ.

Има решение за радиоактивните отпадъци. След като любителите на шистов газ твърдят, че вкараните отрови в почвата никога няма да излязат, то същото важи и за радиоактивните отпадъци. Само да ги приведем в течно състояние и ги изливаме в дупките от които вече сме извадили шистовия газ.

Написаното от теб ме кефи максимално.

Здравей БайГания ! Фрашкана със долнопробни страхливци,алчни гъзолизци и свирепи насилници.

колко е цената на един лист от доклада на консултанта или каква е часовата ставка на заплащане на консултанта? Има ли точка в договора която да накара консултанта да заплати неустойка в случай на грешни прогнози? Ако няма неустойки то иаз съм готов да ги консултирам за една хилядна от хонорара им.

Да, но само велики консултанти, като Доган и сие, могат да взимат милиони за хонорар - другите сме просто консултанти, дори и да сме и документално и практически отлични специалисти и консултанти, не сме велики.

До колко знам, фирма Уорли Парсънс е била създадена през 1987 в Австралия. До колкото знам, Богомил Манчев по това време все още е бил служител в АЕЦ Козлодуй. Следователно г-н Костов за ПОРЕДЕН ПЪТ, се показва като некомпетентен по тема, която не е в неговият ресор - Марксистка политикономия. Г-н Костов, ясно е че си разсипахте партията, но не ми е понятно защо продължавате да бълвате "жълта" сензация?

Австралия и САЩ са обединен бизнес и банков район, както UK - САЩ и Канада -САЩ. За другите изнесени от теб факти не говоря.

КРАДЕЦА ВИКА- ДРЪЖТЕ КРАДЕЦА!!!!!!

Най-точно и кратко казано! Но такива са всички в НС. Делят бизнес раьони и крадени от всичик нас пари, бият се помежду си като уличин псета за повееч оплитическа власт. Иначе са навързани като свинските черва и еднакив оп делата вече цели 22 години във валстта.

Аз пък предлагам генералът без армия Иван Костов да върне парите ,които жена му Елена Костова прибра чрез износ на гориво от несъществуващата веча Плама Плевен по време на югоембаргото.

Кажи си бе Иване /Костов/... а ти га еди кифтета и носи парите, събрани с рекет, чрез Датекс /например/ в Миланската банка на зетя, що не рива, бе Иване, а?? хахаха

Сега ще приберем още толкова за да подготвим съществувашия обект в Белене за ГЕЦ,а вие си стягайте още коланите за да можете да ни плащате тока.В следващия мандат като сме в коалиция с БСП ще изолираме ДПС -други няма да има защото те не слушат и взеха доста...

Еди си кой бил взел еди си колко милиона. А колко милиона взе Иван Костов от закриването на 1 и 2, 3 и 4 блок на АЕЦ Козлодуй?! Да си каже!!!

Бого Манчев нямаше ли един голям приятел Милко Ковачев? Те дали го познават на Позитано 20? И в Москва?

Вече дори не се коментират подобни "новини" Мечтая си само колко прекрасно би било тези суми, които дори не съм сигурна дали мога да прочета, да биха се използвали за нещо градивно- за по- чиста България, за повече работещи хора, за повече излекувани онкоболни! Жалко е, че тези космически суми са обслужили лакомията и егоизма на самозабравили се човечета.

Да, за съжаление всичко, което се случва в последните години в България е схеми, далавери, кражби и изнудване на хората от политическата класа и мутро-ченгесарската мафия! Споко, ще става по-зле!

Костов: Фирмата на Манчев прибра 173 млн. лв. от Белене , пък на мен нищо не даде (това трябва да е заглавието на статията)

В доклада на HSBC (частта от него) който е на сайта на МИЕТ може да се види, че 15 ст/кВч (75евро/МВч) е всъщност УСРЕДНЕНАТА ЦЕНА на ТОКА за 60 години. Вижте формулата в Уикипедия с (LCOE). Т.е. това е цената на тока приблизително след 30 години. Това означава, че за да получим сегашната цена на тока от АЕЦ Белене трябва да деиндексираме тази стойност с дадените на страница 19 индекси. На графиката виждаме, че цената на тока след 30 години ще е около 2.5 пъти по-висока. Сл. делим 15 на 2.5 и получаваме цена на тока от АЕЦ Белене 6 ст/кВч, което е доста под средната за страната и следователно АЕЦа е печеливш.

Разбира се, че е печеливша, но това се обяснява на умни и искащи да го разберат, хора, а не на палагали, повтарящи глупостите на управляващите!

Ако не бяха печеливши АЕЦ, французите нямаше да имат над 200.Пък и не само те.

А Костов забрави да каже ,че банките на нашата двойка"Бони и Крайлд" са свързани като свинските черва с Париба и другите западни спекулативни олигархични банки, които изкупуват цели държави с липсваща икономика като България. Това е ГЛОБАЛНИЯ ПАЗАР на НЕОЛИБЕРАЛИЗМА -докаран от самият Костов. Сега станал върл противник на Париба и банките на ББ и ЦБ ? Що така бе Костов? Ти не беше ли един от тези държавници в прехода, който отвори вратите на тези външни мошеници у нас? Ти Кунева и цялото политическо войнство в Парламента трябва да бъде изметено и да се върнем към икономическия и пазарен модел на социалната европейска държава с "национално обособен и регулиран от държавата пазар".

Фирмата на Минчев не беше ли БСПарска? Защо, Костов ,забрави за своя управленчески период на крадене от НЕК и държавата? Защо забрави сега как "ББ и ЦБ" крадат сега от НЕК използвайки властта си? Четете нашият нов коментар на "Дядо Йоцо гледа" в сайта ни"Престъпленията и богатствата на нашите политици"

Вие в тази Идея за България да не сте шизофреници? Сами се репликирате,и то често. А от НЕК не краде ББ и ЦБ, а едни други хубавци от Позитано 20, чиято креация май сте и вие.

Това че Кунева работи за банка е ясно и на бебетата . Кунева е за затвора отдавна . Електрическата мрежа навсякъде по света е държавна . Ако мине в частни ръце Борисов и останалите комунисти трябва да бъдат избесени по стълбовете публично

За бесене не е Борисов, а тези преди него, дето са набутали НЕК да плаща за глупости.

Цялата държава е собственост на банките и ние като народ също сме собственост на банките,нищо чудно и ново.Плюят се предизборно и се чопкат,защо чак сега става ясно,че НЕК е в тежко състояние,да не би миналата или по миналата година да са били добре.....пффф

г-Н кОСТОВ ВЪРНЕТЕ ПАРИТЕ ОТ ПРИВАТИЗАЦИЯТА НА БГА БАЛКАН,на Химко-Враца. Елена от фондацията си България. Грабихте с пълни шепи, защаото имаше какво, сега демагогствате. Нека сме без Атомна централа, без промишленост, защото Вие си наловихте риба в мътната вода

Яне Янев, който с небивала страст изпълнява ролята на личен шут, клоун и ратай за всичко на прeмиера Бойко Борисов, скочи тази сутрин да брани новия си чорбаджия. Наглост е да се иска извинение Миланов беше храненик и на тази, и на онази власт. Вчера се изцепил да иска извинение. Борисов действаше бавно, трябваше тези да ги е измел до крак, рече Янето по bTV. Впрочем, преди време Янето крещеше, че бил тотално цензуриран и не го пускали по телевизията. Е, откакто лиже задника на Борисов такъв проблем вече няма. Като навито с пружинка дървено човече, Янето е в емоционален делириум и се чуди как да угоди на Бойко, когото иначе плюеше, където стане и седне. Янето вече не обелва и дума и срещу Цветан Цветанов, когото пък щеше да съди до дупка.

Костов защо не е в затвора?

Защото е умен.

Че то има ли някой, който да е в затвора. Борисов преди 3 години с тези думи на уста го възкачихме на престола. Че ще вкарва в затвора.

ИВАН КОСТОВ,ЗАЕДНО С ДОГАН И ГОЦЕ СА ПРОКЛЯТИЕТО НА БЪЛГАРИЯ НО ИДВА ВИДОВДЕН.......

Борисов си забравил във списъка!

ПРОДАЖНИЦИ!!! за пари и държавата ще продадете!

тоя галфот ептен изтрещя и започна да си прещи каквото му дойде на акъла - Американската компания Уорли Парсънс стана консултант по строителния надзор на газопровода Набуко, съобщиха вчера от проектната компания Набуко газ пайплайн интернешънъл. Консултантът е започнал да работи проекта от 14 декември. Фирмата ще си сътрудничи с международната и националните компании, отговарящи за газопровода Набуко. Уорли Парсънс ще одобрява дизайна на газопровода, планира капиталовите и оперативните му разходи, както и инженеринговите дейности и проектирането на компресорните станции. Друга важна задача на консултанта е да комуникира непрекъснато с местните инженерни компании. От консорциума за Набуко не обясняват срещу каква сума са наели фирмата за извършване на дейностите. У нас Уорли Парсънс е технически консултант за строителството и на АЕЦ Белене от 2006 г.

Каква е разликата между Костов и БСП? НИКАКВА. И двете страни са върни НЕОЛИБЕРАЛИСТИ и са бизнес интересите на своите олигарси и тези на САЩ. Не случайно БСП и тройната коалиция приеха Уорли Парсънс за консултант на Белене. Същото го прави сега и ГЕРБ,понеже неговата олигархия е свързан като свинските черва с олигарсиите на БСП и СДС.

Всичките сте за Белене, но острова!Костов, Манчев и всички останали са за градинари на този хубав остров! Но защо пък на остров? Може би е по-добре да бъдат пратени насред лунния пейзаж в мините Марица-Изток! Там и зима и лете камъните се цепят!

Да - Иванчо Костов най после се доигра до нивото на Яне Янев, но е позакъснял!!! С разпадането на партията му - днес го напуска почти цялата столична организация, прави последни напъни да впечатли ББ да му подхвърли нещо за следващия парламент. А иначе "великите" му подвизи: - работническо-мениджърската приватизация, от която няма забогатял нито един РАБОТНИК, а мениджърите ги знаем моного добре кои са; -БГА Балкан, Кремиковци, Булбанк и т.н. подарени на (той най-добре си знае на кого и срещу какво); -заобикалянето на България от Син поток, който още от 2005 год щеше да ни реши газовите проблеми .... Трудно се приема ролята на политически труп, до която сам си се докарал!!!!!!!!!!!

Истината боли ....!!!!! Иван Костов е истински държавник и политик! Ако не беше завъртял кормилото на държавата още щяхме да сме задръстени и нещастни "талибани" и тодорживковата мафия щеше да ни маймути до второ пришествие!!

И като завъртя кормилото, освен да изнасяме слуги и к...и, какво друго сме спечелили, бе смотаняк?

Костов колко прибра от ТЕЦ-3.

Отговор: 12 процента, чрез известна офшорка.

Истината е една!За пореден път българско правителство клекна на американците. В противен случай те как ще си продават тока от марица-изток, който беше им дарен от Костов. Не съм за руснаците, но истината е една - за поредн път се ПРОДАДОХА БЪЛГАРСКИТЕ ИНТЕРЕСИ, от поредното небългарско правителство.

те не клекнаха на американците, а на собствените си интереси на алчността

Овчаров е прав - 200 милиарда може да изкара тази централа ама на наш гръб защото тя на нас ще трябва да ни продава тока.

прост народ слаба държава.

Много точно казано!

Всичко е в реда на нещата. Няма сфера, която да не е разбита - няма малък и среден бизнес, няма образование, здравеопазване, полиция... защо ни е енергетика?? Това е държава на организираната престъпност.

Светнахте се най-после! Ама това все още НЕ Е КРАЯТ! ИМА ОЩЕЕЕ ....!

Чао Ваньо, чао Костов...Усещаш ли,че си вече на перона.

Не я знам фирмата на Манчев, но знам, че е регистрирана в България и тук си е платила данъците. А Костов продаде ТЕЦ-овете и електроразпределителните дружества на чужди инвеститори и парите не са у нас! Последното, което работи и дава приход на държавата е НЕК. Ако сте решили - е.... те му М...та!

Важното е,че фактите ,които се съобщават в материала, са верни.Щом като дежурните малоумни драскачи се активизираха да оплюват Иван Костов,значи той е прав.

Другарю Костов, всички сме стигнали до общо съгласие по няколко въпроса. Първо АЕЦ Белене е необходим на България. Второ и предишното и настоящето правителство не са достатъчно смели, а и достатъчно кадърни, та да го построят. Трето всички виждат този проект като възможност за кражба. И четвърто Вие другарю Костов като съветник на Живков по икономическите въпроси сте последния човек в тая държава, който трябва да дава тона по такива въпроси, защото слугинажа, който извършвате за няколко посолства е обществена тайна.

Първо, ти не си всички. Второ, АЕЦ Белене не ми е необходим. Трето, и до сега кражбите по този проект са големи. Четвърто, Костов никога не е бил съветник на Живков. Айде, поне не пишете глупости, де!

А ти какъв си точно, че да казваш, че Белене не ни е необходима? Ядрен експерт ли си? Или поредния офисен мишок, който разбира от всичко?

Мммм, блатото Белене все повече се разсмърдява! Най-инересното в България е, че дойде ли време някой да го хванат за минали прегрешения, той решава да влезе във властта и да си спести главоболията! Явни и пресни примери да давам ли? А пък и комунистите го играят "дръжте крадеца" с някакви подписки за референдуми. Хитро, защото се знае, че 90% от населението в България е със силно ограничени знания и умствени възможности и когато му се даде команда АЕЦ, то скача да защитава нещо без да разбира!

Точно така Germany,много си прав(а).Абсолютни разбойници.

Костов, който извърши тъй наречената приватизация, където се изпоразграби и унищожи българската икономика и от която в бюджета на държавата влязоха над 40 ПЪТИ по-малко пари, от окрадените активи на БЪлгария. Та той същия се опитва да докаже нерентабилността на АЕЦ. Да бе! Костов, дали го правиш от слугинаж към САЩ или има нещо подплатено, незнам, но ако АЕЦ бяха губещи, нямаше да ги правят по цял свят. Те нямат, засега, алтернатива. А ти, предател долен, искаш да унищожиш напълно единствения отрасъл, останал в България - енергетиката. Познайте какво става със страна, която няма и това?!

Къде са парите от приватизацията ли? Ами питай комунистите които управляваха преди Костов. Те в продължение на 8 г. съсипваха и грабиха държавните предприятия чрез личните си фирми и 1997 г. не беше останал камък върху камък от тях. Не само не струваха нищо, но и държавата беше разбита и фалирала тотално,. Кой според теб ще си купи тотално разбито предприятие с остаряла технология и без пазари в държавата на СИК и ВИС2?

Иване,Иване да тъ е-е кой та хване, по комшийски.Гледай си палата и върни всичко от дъщеря ти и жена ти.Недей се захващай с Кунева,че виж какво става с Тимошенко...

Смешни са тези,които искат да ни докарат до просешка тояга!Някой от вас може ли реално да си предсави какво са за България 10 млрд.евро?А това е минималната цена!Като се има предвид крадливостта на една партия,обявила се за социална,сигурен съм че тази сума ще нарасне поне двойно!Турция строяла за 30 млрд.,а ние за 10!Щом тяхната цена е 30,при нас ще е поне 60млрд.и бъдете сигурни,че това е нещо сравнително скромно!Тази АЕЦ ще бъде един непрестанен извор за огромни кражби!Щом досега другаря Овчаров успя да открадне 56 млн.евро,а другаря Манчев 173 млн.представете си какво ни очаква-истинска лудост!

.....след 10 години - левче киловатче, което е и целта на новите ни "братя"

В България сме - и да я има пак такава ще е цената

Костов е прав, но си остава един национален предател и майкопродажник! Хубави думи може всеки да говори. Обзалагам се че всеки един крадец може да даде морално и икономически логично интервю за 2 минути и после да го разнасят цял ден в глупавите ни медии. Човекът си е доказан крадец, разпродал промишленоста на БГ на хора с ниски чела и без вратове, които освен в кръчмарски боеве, другаде не са имали прояви. Кунева е една престъпница, Овчаров също...много са! Съдиите, прокурорите, разузнаването...всички да не видят бял ден!!! Сега няма да се получи, много бели роби се навъдиха и вместо да искаме да ни защитават онези, които сме си избрали, предпочитаме да ровим по кофите, да стоим на кучешки студ и да се чудим къде да берем коприва, за да има за супа...! А онези са милярдери... Но парата ще секне много скоро и доста хора като онзи от НСО ще се разприказват...и какво от това?

Костов е национален спасител! Спомняш ли си от 1989 до 1997 г. как се съсипваха и грабиха държавните предприятия чрез личните си фирми и при Жан вече и от тях и от държавата не беше останало нищо? Кой според теб ще си купи тотално разбито предприятие с остаряла технология и без пазари във фалиралата държава на СИК и ВИС2?

ДРУГАРЯ МАНЧЕВ ГИ ПРИБРА ТИЯ МИЛИОНИ ЧРЕЗ ДРУГАРЯ ДРАШКОВ, И ЧРЕЗ ДРУГАРЯ ЙОВЧЕВ. А ДРАШКОВ И ЙОВЧЕВ СА ЗАЩИТАВАНИ УПОРИТО ОТ ИВАН КОСТОВ. НЕЩО НЕ ЕСЕ ВРЪЗВА.

Уорли Парсънс е американско-австралийска фирма, а не на Манчев. Всеки може да види сайта им в Интернет. Костов като лъже не си ли дава сметка, че хората могат да работат с Интернет и му хванат бързо лъжата. Освен това реалната печалба от АЕЦ Козлодуй е над половин милиард лева. Държавата обаче им взема печалбата за да покрива загубите от американско-костовите ТЕЦ Марица Изток 1 и 3. Не е ли малко нагло, точно Костов, който уреди американците да крадат печалбата на АЕЦ Козлодуй да твърди, АЕЦа че няма печалба?

...кога ли не е лъгал и крал, та сега ли!?!? Противното е, че непрекъснато му дават думата по разните телевизии - явно американците добре му плащат за майцепродавството.

постепенно и сигурно залагат нашето бъдеще на бъдещи по-нови цени. Съд е малко за тия пеликански гърла.

Уорли Парсънс -ne e na Bogomil Manchev.

Така ще е,докато няма нито един осъден човек от високите етажи на властта.Кражбите от почти вече 25г. нямат край.Всеки идва,взима каквото му е изгодно и после или подава оставка или се прави на сърдит,че обществото не му е разбрало гениалните идеи.

Най важната задача на едно правителство е да повиши стандарта на живот на гражданите си. Много са параметрите на това, но най важния е покупателната способност.Данни да се направи такъв анализ през годините има предостатъчно, но нито един политолог, социолог или... [Прочети целия коментар] журналист даже не прави опит да направи. Защо ли? Защото веднага ще си проличи че едно правителство е на светлинни години пред всички други, но неговия премиер е най оплювания човек в държавата. И ще възникне въпроса ние идиоти ли сме, мазохисти ли сме или двете едновременно. То верно сме матриял, прости хора, но на някой ни писна да ни правят по прости отколкото сме.

Стандартът при Тодор Живков беше висок, да. Но нещо ни пречеше да дишаме дълбоко. Сега дишаме накъдето си щем, ама с изплезен език. Всичко си има цена.

Смешни сте бе! ГЕРБ платиха на консултанта HSBC 2 милиона за доклад, направен по наши справки и накрая за едно голямо нищо. Да изкара Костов какво е плащал той за консултанти по неговото управление, защото всички знаем какво ставаше тогава! А вижте и това: 570 000 лв. ще струва на данъкоплатците поредният абсурд от дневния ред на кабинета. Това е цената, която трябва да бъде платена за изготвения проект за изграждане на 181 км защитна мрежа за животни по границата с Турция. Година след като взе решението за съоръжението, правителството го отмени, но по него вече са извършени разходи. Това за похвала ли е?

Това е една от схемите за точене на пари.

Колкото по бързо се отърве България от ядрената си енергетика, толкова по добре и по екологично за нас. Ядрената енергетика не е добре за България. Костов е прав!

Всеки ден по един виц! Не можеш ли повече? Слаб ти е капацитета :-)))) Я обясни любимата ти Турция защо се натиска за нещо ,което не е добро и екологично?

Да, не е добра за България ядрената енергетика ,но за Турция е прекрасна и единствена.Гиди предатели национални.Упорито и неотклонно ни натискат по посока на страна към която българина е формирал вековна неприязън.

Ставате смешна.

Защо не го кажеш това на вашия Ердоган, който строи три АЕЦа в момента? И престани да наричаш българските неща - наши. Не си българка.

Маргинала Костов, който има подкрепа в рамките на статистическата грешка е през ден по сутрешните блокове и най вече в Нова телевизия...

По отношение на АЕЦ-а обаче Костов се посра. За един час централата произвежда ток за 150 хил. лв, ако се смята по 15 ст. на киловат.

Печалба се смята като се извадят от приходите разходите. Никоя "прокоспала" държава не се занимава да строи АЕЦ. Идва инвеститор строи, няма инвеститор не строи.

Мургалевкото Ваньо К. лъже същи дърт циганин.

...всяка паешка държава, която иска замогване, се стреми към АЕЦ!!! Друг е въпросът дали може.

Така като теб смятат само "другарите" :)))) Изкопната цена ще е в пъти по-ниска от тази! 15ст без ДДС е токът, който ти продават на теб, савсем друга е цената на която я купуват ЕРП-тата от НЕК и съвсем по-различна ще е цената на която пък НЕК ще купува от централата. В цялата тая верига има технологични загуби около 20%, нощно време отдаваната енергия не е максимална, а самата по себе си АЕЦ има разходи и за гориво и за поддръжка и за персонал. Братле, един съвет от мен - не си прави планове за собствен бизнес, не те бива в сметките!

Съжалвам за правописната грешка "изкУпна" :)