Костов: Още през 1991 г. правителството спря строежа на ”Белене”

Много актуално е и днес решението на Министерски съвет на Димитър Попов от 1991 г. за спиране на АЕЦ "Белене". Решението беше взето по мое предложение по макроикономически аргументи, заяви съпредседателят на Синята коалиция Иван Костов.

Обратно в новината

Коментари - Костов: Още през 1991 г. правителството спря строежа на ”Белене” | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Костов и костовистите, не желаят да има производства в България. За тях е по изгодно всичко да е внос, те да са вносителите или прекупвачите които надуват цените. Имат голям опит в това. През 1996г. така надуха $ че после софиаМски трябваше да го сваля по телефона. За какво ние промишленост, енергетика, селско стопанство когато можем просто да слугуваме по хотелите на олигарсите за жъти стотинки.

тоя мавър разби икономиката на страната, краде заедно с грозната си жена и цялата си рода и още има тъпаци дето му се радват

В италия произведеният ток на глава от населението е по-малко, но за сметка на това цената му е по-висока с 45% от средната за ЕС. Не спрямо тази у нас. Италия е най-големият вносител на електроенергия в Европа, ако не и в света. Дали има връзка между двете неща?

Продажник долен. Не се хвали, че си спрял централата още през 91-ва. Ако не беше направил тази пакост, за да се докараш на янките и да заслужиш сребърниците, сега вече тя щеше да се е изплатила поне наполовина. Да не говорим за огромната загуба от продадения на безценица готов реактор.

Костов е един от съавторите на планът Ран Ът за съсипване на България заедно с плеадата петоколонници, начело с горбачовиста Луканов. След 09.09.1944 г, нито едно правителство не е водило национална политика, а само са прилагали заповядани отвън икономически модели.....

Пак е заспала охраната в КУРИЛО.

Ей така стана. Като го подкрепяха хора с празни кобури като твоя. Сега плюй колкото си щеш.

Има ли тук Честни и Откровенни хора които да си спомнят деветдесетте години как експерти ни ОБЯСНЯВАХА, ЧЕ ТОКА ТРЯБВА ДА БЪДЕ НА МЕЖДУНАРОДНИ ЦЕНИ ЗАБЕЛЕЖЕТЕ 3,5 ЦЕНТА (няма грешка три щатски цента и половина). Какво стана без 4 реактора в козлодуй и с две Частни ТЕЦ Марица Изток 1 и 3. СТАНА 17 ст киловатчас.=11 щатски цента!!!!!!!!!!!!!КАК СТАНА ТОЗИ ФОКУС от 2,5 стотинки 1990г. ИЛИ ИНФЛАЦИЯТА В СВЕТА ЗА 20 г е била 300 процента???

3.5 цента ама тогава,долара в момента е да кажем два пъти по-евтин. Тоест приравнено на сегашните е 7 цента.Тоест 98 лева на мегаватчас, което е и продажната цена на тецовете

Така де, но не ме интересува продажната цена на Теца, а КОЛКО Я ПЛАЩАМ -17 ст.= 11 щ.цента

Освен,че спря "Белене" спря и възможно всички заводи в България и ги продаде за жълти стотинки.Тогава корупцията беше една от най-високите в света,сега само Тиквата може да го бие и го прави успешно

Кажи бе Костов какво правеше ти през 1991г. в това ченгеджийско правителство, сътворено от мафиота Луканов? Не ни занимавай повече със себе си. ти власт повече никога няма да видиш, а както изглежда и скромничката ти партия се разпада.

Как така само на лицето Костов се дава така бързо достъп до БТВ. Ще излезе истина информацията, че има акционерно участие в ня когато й прехвърли цялата реклама от БНТ през 1998г. и тогава създаде олигарха в рекламния бизнес Красимир Гергов. Толкова гаден човек не е имало в нашата политическа история.

Вярвам ,че са спрели "Белене".От както са се появили сините /ДСБ,СДС/,само са рушили продавали,разграждали,Те само това могат.Посочете ми една област от живота в която нещо да са създали? Даже и когато не бяха на власт, под кресливият им натиск ,нещата ставаха под тяхна диктовка.

Костов си призна, че е спрял строежа на АЕЦ Белене, той лично да плаща неустойките по договора.Не ние с непосилните цени на ел.енергията , да плащаме неговите грехове.

Ей,няма по-нагъл тип от другаря Костов! Спомнете си как фалира Кремиковци, как продаде/подари/ Балкан и ние останахме без националин превозвач.........Дори Мианмар си имат.И продължава да лае........

Забравяш ТОЧКОВАТА система- Дарът костоф за пенсионерите.

Ами здравната реформа .Нали тогава техният министър с пезевенските мустачки-Илко Семерджиев каза -Здравната реформа е един грандиозен успех.

Ако не построим Белене, ни що добро не ни чака, и стига са ни сравнявали с Япония, там е активна земетръсна зона- там се "ражда" нова земя, но въпреки това погледнете картата на Япония, колко атомни електроцентрали има с по колко реактора. Енергийна независимост ни трябва, а нея ще я имаме като построим и пуснем в действие Белене, иначе от износители на енергия ще се превърнем от вносители от Румъния(сега те строят с помощта на Франция, атомна централа) или от Турция, и тогава тока няма да се вдига с мижави % а най-малко двойно и тройно

Експерта е прав.Но за какво му е на Боко атомна централа?

Защо не се разграсява: На японската АЕЦ "Фукушима-1" стана ново изтичане на радиоактивна вода, съобщава компанията-оператор на централата. 120 тона високо радиоактивна вода се изляха от тръбата на системата за пречистване, 80 литра попаднаха в открито море. Фиксирано е рязко покачване на нивото радиация на участъка, където стана изтичането. Сега нивото е 140.000 бекерела на кубически сантиметър, което надхвърля нормата стотици пъти

Казаха, но ти не си чул. Виж "вести.ру", "газета.ру" и др. медии. А японците сами са си виновни - не се строи АЕЦ на брега на морето, а на пълноводна река, далеч от море и океан, като Волга, Енисей, Дунав, Рейн. АЕЦ "Фукушима е изумителна глупост, направена заради ненаситната жажда за евтин ток и заради конкурентноспособността, но без да се вземат предвид географските реалност. Защото при цунами могат да се евакуират хората но АЕЦ - не.

В лудницата:Доктор пита колегата си: -Абе,как е онзи дето мисли,че е Иван-Асен-Втори?!? -Аааа,ами подобрява се, вчера беше Иван-Асен-Трети,а днес вече е Иван-Асен-Четвърти......................

Позор.Големият псевдо десен политик какво ни предлага?България да се превърне в облужваща държава-туризъм с проститутки,наркомани и пианици,чалга забавления и нищо друго.АЕЦ"Белене "е синоним на в бъдеще развита държава.Без енергия няма развитие.Костов по някакви си негови причини се е продал на дявола и вече 22 години му служи безрезервно.Продава националните ни интереси.

Смешко, вземай хапчетата редовно и слушай чичо доктор. Какви синоними, какви проститутки те тресат?

Човек ли си кво,си? Я ХОДИ И ХВАЛИ ТОЧКОВАТО СИСТЕМА НА КОСТОВ ПРЕД ПЕНСИОНЕРИТЕ (както са изгладнели дано да не си хърбав)

Гледам в Евростат, че тока в Италия струва три пъти повече от България. Причината е че Италия е вносител на ток - ниско производство - огромни цени. Явно Костов иска и тук да е така. Нали той подписа договорите с американците за ТЕЦ Марица Изток 1 и 3 според които сега изкупуваме тока на тройна цена, и последното повишение на тока с 15% е точно заради него. А това няма да е последното повишение на тока. А твърдението му, че АЕЦ щяла да струва 27 милиарда лева са пълни глупости, явно не разбира от финанси. В договора ясно е казано, че цената е 4 милиарда евро при цени от 2007. С времето абсолютната стойност се увеличава заради ескалация и лихви, но се и намалява поради обезценяването (дисконтиране) на парите. Така че Костов да си върне дипломата, след като не е чувал за дисконтиране.

Тоя гьонсурат Костов като го плюят той вика дъжд вали. Много точно си го написал дано гласоподавателите го проумеят и да не му гледаме мазната мутра във парламента НИКОГА ПОВЕЧЕ.

Ти си гоьонсурат!! Манипулирано и облъчено от ченгетата съзнание - Гьобелсов похват сработи в България и дереджето е ясно!!

" Никога няма да ви излъжем! Никога няма да ви предадем! Нама да допуснем България да стане бананова република!" Иван Костов. Костов, затваряш предприятия, защото нямаш пазари за продукцията си, а нямаш пазари, защото започна да лаеш срещу Русия. На нашето място Ти позволи да се настанят други държави и компании, а ти отиде да гониш Михаля. Ох и ти си един икономист. Даже седнал да се хвали, как спрял Белене и затворил сигурни и изплатени реактори в Козлодуй.

като Ви чета, разбирам, че вярно сте тъпаци. Човека Ви говори истината, а понеже сте свикнали да казвате на черното бяло, затова така разсъждавате. След някоя година като гръмнат тези стари реактори /както Чернобил/ има да се чудите защо толкова много хора умират от рак /а може и Вие да сте. Жалко, че има много прост народ в тази държава.

Реакторите на АЕЦ Белене са признати, вкл. и от ЕС за най-безопасните в света. Пасивните системи за защита ги правят абсолютно безопасни. Трябва да се спират старите реактори, които нямат такива системи, а да се строят такива като АЕЦ Белене.

Пич, ако мислиш, че ти, децата ти, внуците ти и другия матр'ял в България, ще имате полза от още една АЕЦ, много, безкрайно много се лъжете . Така че колко безопасна била Белене, ще ме интересува, чак когато се докаже, че има смисъл да се прави. Ще се чудиш защо нямаш пенсия и плащаш високи данъци - защото ще излащаш 27 000 000 000 !!

Много разбираш ТАКАТАКА. Не правиш разлика между реактор използващ графит (Чернобил) и Вода (Козлодуй, Белене). Разликата огромна. И още , сериозно аварирал Руски ВВЕР НЯМА дори и от най-старите, а я си спомни Фукушима и един АЕЦ в САЩ с реактори Дженерал Електрик (ВОДНИ). ЖАЛКА МАНИПУЛАЦИЯ.

Абе вие малоумни ли сте или нищонеразбиращи?Абсолютно прав е Костов, но малоумници като вас никога няма да го разберат - нищо, историята обаче ще го отчете един ден....когато няма да го има нито Иванчо, нито Хитър Петър

Да ще го разберем когато нямаме Белене и тока стане 30 ст на киловатчас, а заплатите останат замразени ЗАВИНАГИ. Кой е МАЛОУМНИКА СЕГА!

Глупав ли си, наивен ли си? Ти нямаш полза от АЕЦ, проумей го, успокой се и се хващай на работа. Всички, които се заблуждавате, че токът ви ще стане евтин, та чак безплатен, да се спрат да сънуват и да си гледат работата по-отговорно. АЕЦ-а няма да им оправи нещастното живуркане..

Ей, какво става тука? Да не са изпуснали лудите от 4-ти км? Я марш обратно по стаите и да си пиете хапчетата редовно!

Вчера категорично се доказа че: 1.Почти напълно е изградена инфраструктурата на площатката за 1,5 млрд лв. НЯМА ГЬОЛ 2.Реактора е почти изплатен и сега в Ижорските заводи го тестват. 3.АКО НЕ БЪДЕ СПРЯН ПРОЕКТА остава само да се монтира реактора и СЛЕД 3г. ЗАПОЧВА ДА РАБОТИ 4.Реактора е най-съвремнен и най-безопасния в момента в света. СЪС 60 г. СРОК НА ЕКСПОАТАЦИЯ. 5.Росатам е дала най-изгодната оферта. Американците са дали двойно по-висока цена. 6. БЕЗ АЕЦ БЕЛЕНЕ ЩЕ ВНАСЯМЕ ТОК СЛЕД 2019г. Всеки да прецени и да си направи изводите. Костов се отвращавам ако го коментирам.

Колко много глупости на едно място....

Това са фактите Фреди, а твоя кумир Костов е за затвора. Видяхме в Украйна, че може политик да влезе в затвора за нанесени вреди на държавата си. Това чака и Костов.

Най-накрая едно свасно мнение... .

Глупав ли си, наивен ли си? Ти нямаш полза от АЕЦ, проумей го, успокой се и се хващай на работа. Всички, които се заблуждавате, че токът ви ще стане евтин, та чак безплатен, да се спрат да сънуват и да си гледат работата по-отговорно. АЕЦ-а няма да им оправи нещастното живуркане..

Човече дървено отиди да ти намалят носа, че ще избодеш на някой очите.

Браво г-н Костов, както винаги говорите с аргументи, но разкажете повече за състоянието на всички предприятия, които продадохте, защото за сега г-н Борисов ходи и се хвали как помага, тогава не можеше да се помага нямаше пари единствения изход бе приватизацията, предприятията като Балкан, Кремиковци и много други бяха фалирали, но всички Ви обвиняват, че неправилно сте продали обяснете повече вярвам, че все повече хора ще ви разберат, когато започнат сега фалитите и държавата няма да може да се намеси както е случая с Кърджали. Просто говорете, обяснете ясно и простичко на този народ, никой не управлява в такава тежка ситуация както вие, въпреки всичко продължават да Ви упрекват за всичко..........

Костов: Още през 1991 г. правителството спря строежа на Белене. Тоя престъпник спря цялата държава. Което можа окраде, другото съсипа. Това е той.

и кво ти окраде - трите долара пенсия и петте долара заплата. А може би ти окраде изнесените милиарди от ДСК зад граница, фалиралите десебарски, ЧАСТНИ, комунистически банки или доларите, които струваха три хиляди лева за единица. И що пуснаха власта червените 1997 година или бързичко забрави, че инфлацията беше 700-800 процента, а долара хвърчеше всеки час. Нищо не работеше, всичко беше фалирало, а масовата приватизация с книжките и РМД-та почнаха преди Костов. Ама за това не търсите сметка, не си отваряте тъпите книжки за да видите датата на събирането по 30 кинта от "работещите" ганьовци. Аз не внесох на комундетата 30 кинта доброволно. То ченгесарските лайнохвъргачки ви промиха тъпите мозъци

Язък на Костов за икономическото образование, ако твърди, че намалената консумация на енергия няма да вдигне цената и.

Не е трябвало да го спирате!Не се хвали с поредната си грешка!Тогава е бил моментът да се построи.

Е кой е този, който строи без пари, направо забравихте купонната система и мораториума върху външния дълг на Луканов, кой щеше да ни даде пари, при обявен мораториум. Глупости, я помислете малко ! Костов е прав, не можеш да заробиш народа си.

Грачещият крадец костов ад мълчи - вече близо 15 години страдаме заради неговите малоумни решения - да приеме най-после факта, че той не е вече управляващ и никога повече няма да бъде и да си харчи кротко откраднатото ! Такива боклуци като костов ги разстрелват в Азия, а в Европа гният по затворите - късмет е, че сме овча нация и не сме го стъпкали като гнида на площада, защото точно това заслужава !

Само в България може да се случи това: политик да се ХВАЛИ, че е прецакал съзнателно енергетиката на държавата си - и да го прави не от затвора, а от трибуната на НС. Това е подигравка с националните ни интереси.

В България в резултат на антикомунистическия преход бе създаден един бандитски и лумпенски капитализъм. Българската капиталистическа класа е по същество мафиотска и мутренска. Дясното и десницата навсякъде са били идеолози на буржоазията. Днес в този смисъл класовата основа на дясното е мутренската и бандитска буржоазия, която се роди след като ликвидаторите на Филип Димитров разпродадоха селсостопанските машини на текезесетата по два-три лева, а Иван Костов раздаде за жълти стотинки индустрията на България на ре-ме-де-та от седесарски активисти. Тази мутренска буржоазия днес си има като главен представител герберите. България ще се оправи, когато се смачкат всички десни партии - изразители и защитници на интересите на мутренския капитализъм.

"Българската капиталистическа класа е по същество мафиотска и мутренска." Така е! Само забрави да добавиш, че това си е 95% татовата номенклатура и татовата ченгеджийница.

Костов ти си най големия ГЬОНСУРАТ Как те те е срам кой продаде Кремиковци за 1 долар резултата го знаем всички фалит БГА Балкан резултата същия фалит Нефтохим за жълти стотинки сега сме зависими. КЦМ продадено на циганина Захариев резултат фалит и много други преватизации от които си напълни гушата. Ти си за затвора а не за Нарадз

Руиз

Костов, ти си никой. Какво си правил, никак не искам да си спомням. Защо имам такова отношение към теб? Аз съм антикомунист. Но ти ме разочарова. Силно и завинаги. Затова, ти си никой. Такава е присъдата на мнозинството българи. Ако имаш съвест, се отегли. Но не би! Ти си никой!!! Никой!!!!.

Костофф,Костофф,щеше да бъдеш много смешен,ако не си жалък...

немаш пробем мутреси има достастъчно те са управничките. жалко е мисленето ти..

Значи отсега трябва да тренираме да живеем на свещи и на студено...

Той е един съвременен НЮТОН! Всички българи сме щастливи, че той е роден в България! Можеше да се роди в САЩ, Германия, Русия, Китай, Англия и други! Да, ама не! Но късмета е наш, затова сме горди, че сме българи!

Иван Костов, който е върл русофоб за угода на своя минимизиран електорат, не го интересува националния интерес . За него е важно да действа в угода на т.н. евроатлантическите интереси.Целият му анализ е грешен. Потребностите от енергия растат, цените също растат. Най-развитите страни строят атомни централи. Нашите съседи Румъния и Турция.Докато политиците ни се наумуват, пак ще изпуснем влака.

Този или е изкукуригал или мисли че говори на тъпаци. Какво общо вижда между АЕЦ Белене и "дяснополитическата и евроатлантическата ориентация" на когото и да е и на България като държава. България е в НАТО и е член на Европейския съюз , това не е ли достатъчно ясна ориентация. Този човек започва да става вреден и за България, освен на синята коалиция.

Костов спря АЕЦ, спря и унищожи всичко и закара БГ в нищета и борба за оцеляване. Резултата е налице - бедност , нищета, намаляващо население, икономическа емиграция, престъпност и корупция.

Аз като тъп селянин ще попитам какво ще стане като затворим скоро вече старата АЕЦ Козлодуй, какво ще стане в бъдеще като ЕС започне да натиска все повече за вредните емисии ТЕЦ-овете. Истината е проста - енергията от еко източници е много скъпа заемаща много пространство с още по сложна поддръжка, и още по съмнително работеща зимата. АЕЦ дава евтина, компактна и екологична енергия, естествено със своя риск, но... и германците пускаха тая зима уж спрени реактори, май само това екологично работи зимата. Та енергия ще се консумира все повече, още повече като в близките години се масовизират електрическите превозни средства. Какви икономии сънува Костов не знам. Отказа от нова АЕЦ е много много лошо за нас, ако не ние, съседите ще построят АЕЦ и ние ще купуваме с надценка от тях, а не те от нас както винаги е било. Стига с тия тъпотии русифилска/русофобска работа, сега важи само един закона на парите , нали всички това искаха ,сега ще се играе хорото...

А защо трябва да затваряме скоро АЕЦ Козлодуй? Подръжката на всяка една друга електроцентрала е нищожно малка в сравнение на АЕЦ. Зимата е сезон, а АЕЦ, поне руските, не може да се пуска и спира сезонно, затова има пикови мощности.

Сигурно още взема комисионни от КЦМ и други предприятия !

костов ти сасипа балгария навремето няма ли кои да те застреля

ДО D2S -първо се научи да пишеш България, след това коментирай Костов. Костов е най-успешния политик на прехода. За такив като теб са проектите Сакскуборготски, ББ, сега и Кунева

...и за кого, казваш, е успешен? не за мен... или останалите "преходници".

Костов наистина е най-успешен, но това е защото останалите бяха кръгли нули. (сред слепци едноокият е цар).

Браво бе Костов! Не съм ти фен, ама си е точно казано. Ако държавата инвестира тези пари в саниране ефектът ще е много по-голям. А за АЕЦ ни трябва възстановяване на Козлодуй.

От къде на къде моите пари от данъци ще отиват да ти санират жилището?!?

Ние инвестираме в най-важното, обезлюдяваме страната, така няма да има нужда от АЕЦ, ТЕЦ и т.н. На циганите не им трябва ток, ще им оставим достатъчно гори за отопление а ЕС ще ги храни.

То като те слуша теб човек и парния локомотив и топлата вода пръв си открил.По безобразно правителство от твоето в по новата ни история няма.Вярно ББ е на път да те задмине и теб и Виденов.Едва събираш един файтон поддръжници ама на всяка тема си компетентен а ние не страдаме от амнезия и не сме забравили кви каши надроби като кокала беше у теб че и до сега им сърбаме попарата-то не бяха рафинерии то не бяха балкан то не бяха халите то не бяха....да не ги изброявам всичките че мастилото ще ми свърши!!!

Интересно ми е ако останем без ядрена енергетика без референдум, дали Костов ще си понесе последствията? Какво трябва да направи един политик в България да влезне в затвора? Явно продажбата на активи на безценица, осъдена държава на 10 млн. не е достатъчно? Колко още трябва?