Иван Искров отвърна на Цветан Василев за КТБ

Управителят на БНБ Иван Искров отговори на обвиненията на банкера Цветан Василев като заяви, че е поредица неверни твърдения.

Обратно в новината

Коментари - Иван Искров отвърна на Цветан Василев за КТБ | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Този неадекватен Иванчо сякаш работи за Доган и Прокопиев - обаче така се изявява, че те и двамата много ще се срамуват заради изцепките му...

Този човек щеше да отнема лиценза на КТБ...да я фалира...без да каже защо е нямало надзор от БНБ. Така се е омотал в зависимости, че никакви смислени неща не може да изговори този лъжец. Не е ли време да си признае на кого слугува?

Думи, много думи Искров, само оправдания и никакви действия.

Традициите в България повелявят, каквото и да се случи да няма виновни!

Типично комсомолче - безгръбначно, безхарактерно ла.но. Такива като него са навсякъде около нас. Продукт на една и съща школа - ДС.

И сега какво? Да чакаме ли гестапо да позвъни на входната врата?

Защо ми триете репликите до oy wow господа от дир.бг? Явно в този сайт има цензура и определени коментари и реплики се изтриват. Защс? IP адресите ли ни следите? Лошо, много лошо за една държава в ЕС е това!

ИСКРОВ, МОЛИ СЕ ДА НЕ СЕ РАЗМЕРИШЕ И ЗА КОМИСИОННИТЕ ПРИ ПРОДАЖБАТА НА ПЕЧАТНИЦАТА НА БНБ - И ЗАГУБАТА НА СУВЕРЕННОТО ПРАВО НА БЪЛГАРСКАТА ДЪРЖАВА ДА ПЕЧАТА ПАРИ В СОБСТВЕНИЯ СИ МОНЕТЕН ДВОР :)))

Изчакайте още две седмици- г-н Борисов ще оправи нещата за два дена!

СПОМНЯМ СИ ЗА "ИНДИАНА ДЖОУНС И ХРАМА НА ОБРЕЧЕНИТЕ " .... ... МОЛИТВАТА НА ЗОМБИРАНИТЕ ГЕРБЕРАСТИ :))

Този Искров ми се струва доста нахален типаж !!!

ти като одобри трансфера на орешарски и чобанов на милионите от ктб не ти ли беше ясно че тази банка заминава по надолнището !?!? кои ти нареди да си пасуваш и сега да манипулираш ако може с бюджетни пари да покрят кражбите на господарите ти ...

Тези мошеници залъгват сега хората и ги подготвят малко по малко за грозната истина а именно, че никой няма да получи депозитите си от банката. На тези, които ще тръгнат да ми обясняват за гарантираните влогове до 200 000 лв. само ще кажа, че това няма да е първата гаранция, която е само на книга, а за законите... ами те са създадени за ВЗЕМАНЕ на пари, а не за даване.

АБСОЛЮТНИ МОШЕННИЦИ, И ОББ!

те коментират новините за сащ и русия! там много разбират! я тук да ни обяснят сега техните защо ни докараха тая банкова криза? че даже си измислиха някакви измислици за нарочна банкова паника, и закон вкараха срещу говоренето срещу банките. МеЖДУВПРОЧЕМ НЕКА ГО КАЖА - В БГ ВСИЧКИ БАНКИ СА СЪЩИТЕ КОЧИНИ! айде съди ме искров, твота м...

Какво значение има дали сте изнесли парите в чували, пазарски чанти, книжни пликове или чрез тънки банкови машинации!? Парите ги няма и поне тези мръсници трябва да се линчуват. Изобщо не ми пука кой от тях е по-виновен !

Къде са парите и кои са взели кредити и кой иска КТБ на ниска цена?Всичко останало е без значение!

Абе Искров,не ми се оправдавай като ученичка.Закона за банковия надзор такива правомощия ти дава,че направо е тоталитарен,а ти се издъни!

в една килия заедно с цацата - на това му викам правосъдие! там да си оправят взаимоотношенията, не по медиите!

Защо крадеца Цецо Василев още не е в затвора, питам аз и отговор не искам!

Искров няма полезен ход,изходът е само неизбежната оставка или както завършват провалените банкери,дулото в устата и гръм,но при достойните мъже,а не червен путьо като него!

Какво значение има Цветан Василев. Така или иначе той няма пари и по всички правила трябва да е в панделата. Тези ,които са го допуснали, Орешарски и Искров трябва също да отговарят. А решението за КТБ е в ръцете на правителството.

Толкова много приказки,а въпросът за парите остава незасегнат.

Искров, в гардероба ти трябва да остане само един костюм - на райета , и на цацата също му подхожда един такъв!

Каквото и да се говори остава един наистина много важен и съществен въпрос: КЪДЕ БНБ СПА 2-3 ГОДИНИ, СЛЕД КАТО УСТАНОВИХА, ЧЕ 'ЗЛОУПОТРЕБИТЕ' ДАТИРАТ ОТ ТОГАВА? Къде е контрола на БНБ ?

Нещо съвсем нищо не му се получава...

покажи на тия хора как са мяташ как го движиш как са бараш колко са раздаваш

Цветан Василев е най- голямата мутра в България и масов уббиец. Трябва да взривят или закрият всичките му фирми и банки.

Иване, кажи си който ти върти лостовет, няма да ти простим, но може да те разберем, че си зависим.

Цв.Василев да каже кой/кои преди месец - два са искали да си "купят" част от активите на банката /я телевизия, я фабрика.../ и веднага ще станат ясни поне част от авторите на историята с "фалита" й. Да допълни и получателите на големи кредити - все хора, които искат и чакат също с нетърпение обявяването на фалит.

В нашата мила родина трудно може да се докажат много неща, включително корумпирата прокуратура и доста други неща. Но това не значи, че на са корумпирани.

КАТО Е ЛЕСНА ЗАДАЧАТА ДАЙ ОТГОВОРА Й !!! ЗНАЕШ ЛИ, ЧЕ ТОЙ МИНАВА ПРЕЗ МАДРИТСКИЯ ТАРИКАТ, КОЙТО ПРОДАДЕ НА ТОР БЬОРГОЛФСОН НА БЕЗЦЕНИЦА БТК !!!!! Залагайки активите на БТК пред западни банки и ПОЛУЧАВАЙКИ МИЛИАРДИ срещу тях същият този сътружник на кака Цветелина Бориславова вкара БТК в храносмилателната верита на ИПОТЕЧНИТЕ ОБЛИГАЦИИ, до застраховалатаги Ей Ай Джи, който от името на неудовлетворените от необслуждането на дълга инвеститори предявиха претенция за осребряване на залога !! КТБ заедно с руската ВТБ чрез "Вива Телеком -България" ЕАД приеха собствеността на БТК срещу задължението да платят 1,75 млрд. евро което ТОР дължеше на ИНВЕСТИТОРИТЕ!! ПРЕЗ МЕСЕЦ ФИВРУАРИ 2014 ГОДИНА ПРИ НЕЯСНИ ОБСТОЯТЕЛСТВА "Вива Телеком -България" ЕАД Е ЗАЛЧЕНА ОТ ТЪРГОВСКИЯ РЕГИСТЪР !! НАЧАЛОТО НА АТАКАТА СРЕЩУ БАНКАТА Е ДАДЕНО ОЩЕ ПРЕЗ МЕСЕЦ ФЕВРУАРИ !!! Според "Вива Телеком -България" ЕАД задължението е 588 мил. евро , а според ИНВЕСТИТОРИТЕ И ЦАЦАРОВ Е 1,75 млрд. евро /3,5млрд. лева които се спрягаха и от Цацаров и от Искров/ !!

Г-н ИСКРОВ, Когато цитирате разпоредбите на чл. 33 от Закона за БНБ бъдете добър да посочите и алинеята на която се позовавате!! Тя е ал. 2 и по смисъл е това което Вие твърдите!! Защо обаче не цитирате чл. 33 ал.3 от същия закон ?? ТЕКСТА И ЕДНО КЪМ ЕДНО Е СЛЕДНИЯТ: "(3) Предоставяне на кредити по ал. 2 може да се извършва само до размера на превишението на левовия еквивалент на брутния международен валутен резерв спрямо общата сума на паричните задължения на Българската народна банка." ПРИВЕДЕНО НА РАЗБИРАЕМ ЕЗИК ТОВА ЗНАЧИ, ЧЕ БНБ МОЖЕ ДА ПРЕДОСТАВИ КРЕДИТ НА ИЗПАДНАЛА В ЛИКВИДНО ЗАТРУДНЕНИЕ БАНКА САМО ПОД УСЛОВИЕ, ЧЕ АКТИВИТЕ НА УПРАВЛЕНИЕ ЕМИСИОННО НА БНБ, КОИТО ЗАКОНА ОПРЕДЕЛЯ КАТО "левов еквивалент на брутния международен валутен резерв" ПРЕВИШАВАТ ТЕЗИ НА ПАСИВИТЕ НА СЪЩОТО УПРАВЛЕНИЕ ЕМИСИОННО НА БНБ ИЗПИСАНИ В ЗАКОНА КАТО "паричните задължения на Българската народна банка" !!!!! ИСКРОВ, В баланса на Управление емисионно на БНБ не е имало случай активите да са превишавали пасивите !!! ПРИ ТЯХ ВИНАГИ Е ИМАЛО ЗНАК ЗА РАВЕНСТВО, КОЕТО НАПРАКТИКА ОБРИЧА В НЕВЪЗМОЖНОСТ ЦЕНТРАЛНАТА БАНКА ДА ПРАВИ ТОВА КОЕТО ПРАВЯТ КОЛЕГИТЕ И В ДРУГИТЕ ДЪРЖАВИ ПОДКРЕПЯЙКИ МЕСТНИТЕ БАНКИ С ЛИКВИДНОСТ!!!!!! ИСКРОВ, Разцъкай в какво БНБ е инвестирала валутните си резерви!! Ще ти помогна - 3,2 млрд. евро са депозити в ЧУЖДИ банки, а с близо 12 млрд. евро сте закупили ценни книги издадени ПАК от същите ЧУЖДИ БАНКИ!! Колко от тези книги са ТОКСИЧНИ е въпрос който на който ще отговаряш тепърва!! С този чл.33 ал.3 от Зкона на БНБ Вие Искров сте се превърнали в ЧУЖДА КРЕДИТНА ИНСТИТУЦИЯ която не подпомага българската а ЧУЖДИ ФИНАНСОВИ ИНСТИТУЦИИ!! Вие Искров сте една СКОПЕНА "БЪЛГАРСКА" НАЦИОНАЛНА БАНКА! НЕОБХОДИМО Е ЗАКОНОДАТЕЛЯ НЕЗАБАВНО ДА ПРОМЕНИ РАЗПОРЕДБИТЕ НА ВЪПРОСНИЯ чл.33 ал.3 он ЗБНБ !!

ТИ КАКВО ИСКАШ, ДА СЪБОРИШ ВАЛУТНИЯ БОРД ЛИ? Точно с това изискване активите във валута са равни на пасивите при фиксиран курс на лев евро 2:1!

ПРИ ТОВА ЗАКОНОДАТЕЛСТВО И ТЕЗИ РАЗПОРЕДБИ НА ЗАКОНА Е НЕВЪЗМОЖНО БНБ ДА ОСЪЩЕСТВИ КАКВАТО И ДА Е ЛИКВИДНА ПОДКРЕПА НА ИЗПАДНАЛИ В ЗАТРУДНЕНИЯ БАНКИ!!! БЪЛГАРСКИТЕ БАНКИ ПРОСТО СА ОБРЕЧЕНИ И СА В НЕВЪЗМОЖНОСТ ДА ПОЛЗВАТ ПОДКРЕПАТА НА НАЦИОНАЛНАТА БАНКА ПРИ ЕДНА АТАКА НА ЧУЖДА БАНКА СРЕЩУ ТЯХ !!!!!

Синдикатите, Тити и Цацаров нали се събраха и оправиха банката.

А дано

Искам си парите !!!!!!!!!!!!

И аз искам твоите пари :) Дай ги сега...

Всичко ще си кажете.

Подобно на Иван Шишман (сходни имена), който се скрил в Никопол по време на обсадата на Търново, оставайки столицата на един духовник да я брани Патриарх Евтимии (все пак 3 месеца е одържал), този на снимката се е СКРИЛ и ОКУПАЛ зад институцията БНБ, чакайки цялата дъжава да се срине, но той да тъне в разкош. Гилотина за такива!!!

Хора, това е началото на края на българската нация и българската държава!!!

"Удържал", не "одържал" Това произлиза от "удържам"/Защитава, браня и т.н. , а не от одържавявам и т.н. Липсва едно "и кратко", но да не задребняваме.....Но пък такъв млад, явен и нечетящ националист като теб, да не знае че думата "ОКОПАЛ" , не е = "ОКУПАЛ" си е Срам и позор!!!!Ще те топна на всички партии :) Едното идва от "окоп" , където са се били някои хора /Мои и твои роднини/, а твоето няма смисъл. Впрочем, питам се дали ти си се къпал скоро със студена вода, както и Искров, че сте ми нещо ...нечистоплътни и се усеща... Както се казва- може да се споразумеем на "ОКЪПАЛ" ???!!! Мир да има, пари за хората, даже в Никопол, въпреки греховете на хората от времето на куманина- скапаняк. Не им е дядо-иначе, щяха да си имат Царство, каквото сега имат други... :)

АКО ЗНАЕШ САМО КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВА ФИНАНСОВАТА НИ РАЗУЗНАВАЧКА ЩЕ ПАДНЕШ ОТ СТОЛА!! То е в нежните ръце на една дама - ПОЛИНА ДИМИТРОВА КАВРЪКОВА !! Тя е собственик на СЧЕТОВОДНА КАНТОРА "Поликонсулд" с офиси във Варна и Добрич с над 150 клиента !! ЗАД ГЪРБА И СТОИ ЕДИН ОТ ТЪРГОВЦИТЕ НА ЗЪРНО ОТ ДОБРИЧКИЯ РАЙОН, като името и се спряга в източването на ДДС в търговията със зърно !! ДАМАТА Е ДАЛЕЧ ОТ ТОВА ЗА КОЕТО ГОВОРИЩ , НО Е ПРАВИЛНИЯТ ЧОВЕК НА ПРАВИЛНИТЕ ХОРА!!!!

Издишаш Искров, издишаш ...

В нормална държава тоя на снимката отдавна трябваше да виси в следственото на "трамвая" ... уви, нищо нормално в нашата територия.

г-н искров прави изявление и се оправдава като деветокласник.????!!!!!предполагам зче е доста стресиран от истината.!!!!! *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Тази държава няма ли финансово разузнаване? Как така се подмятат стотици милиони без държавата да разбере?

не милиони, а милиарди

Няма. Нали коалицията назначила някакво младо момиче да разузнава. Попитай Йовчев и Писанчев.

Имам одиторски нюх, че Иван Искров и Цветан Василев са в комбина!

Това е ясно като бял ден.

Искров е изтеглил своевременно депозитите си не само от КТБ, а от всички Български банки.Доказателствата са публикувани в mignews.info - няма как да изпиша целия линк, защото дир-а не позволява. Значи се е възползвал от служебното си положение за лично облагодетелстване. Само това да беше, трябваше вече да е арестуван. Но освен този факт има и друг - значи той е знаел за готвения погром срещу КТБ и цялата ни банкова система и не само, че нищо не е предприел, да го предотврати, а напротив, и до момента прави всичко възможно последствията от "заверата" да се задълбочават с всеки изминат ден.

Мерси за инфото! Мошеници, наредени един до друг и готови за пандиза, да не казвам друга дума!

БНБ явно НЕ ЖЕЛАЕ КТБ да бъде спасена и всячески пречи на желаещите да го направят. Как така задълженията на банката изведнъж нарастнаха от 3.5 млрд., на 6.2 млрд., при положение че все още няма публикуван доклад от одиторите? Явно това се прави с цел да бъдат ПРЕДВАРИТЕЛНО ОБЕЗВЕРЕНИ И ОТБЛЪСНАТИ ВСЯКАКВИ ЖЕЛАЕЩИ ДА ПОМОГНАТ.А ако все пак някой продължи да желае, ще му поставят още куп неизпълними условия, без които няма да бъде допуснат да инвестира в банката. И тя ще бъде разпродадена на безценица, а кредито-получателите като Дел. Пеевски просто няма да върнат взетите кредити.

затова в нормалния свят такива банки се разделят активите на хубави и лоши банки. лошите итиват в банка която да гони кредитополучателите до дупка. тук очевидно са източили държавни фирми и това няма как са стане без участието на власта. може би е почнало по времето на герб и сега бсп и дпс са ги доваршили. предполагам цветанов е направил банката при герб, но не е усоял да я източи. дебелото прасе пеевски я е надушило и решило да се наплюска, което естествено не се е харесало на цветанов и от там е дошъл спора. всичии банки трябвацда са под еу надзор и затвор за пеевски, цветанов и искров.

Искам си парите, те са ми гарантирани от законите! Г-н Искров, моля спазвайте закона за кредитните институции и по специално чл.36.

Съгласно европейските директиви, до сега вече трябваше да са изплатени гарантираните суми.

Пет пари не давам за европейските директиви.Това не ви е Европа.Да сте мислили, когато внасяхте!

Този да каже на българския народ за какво получава огромната си заплата. Над 40 000 лв. заплата и какво толкова прави?! Иване кажи си, колко духовно нечист си, като чума сте всички, нечиста сила. Ще горите в ада!!!

Тоя тъпанар е насаден парашутист бе, затова получава 40 бона, за да получаваме ние с теб по 400 лева, въпреки, че ако ми дойде да го опъна на два- три теста по икономика, финанси или обща култура, едва ли ще даде верни отговори на една трета от въпросите. Получава 40 бона, защото е комунистическо чедо. Затова. защото комунизмът е тук, никога не си е отивал и никога няма да си отиде !!!

Ако отношението на БНБ е било едно и също кум всички банки ...... както казва този човек.....ГОРКО НИ ! но все пак аз се съмнявам че е едно и също :)

Не вярвам на Цацаров,не вярвам на Искров...Бруталното нахлуване в КТБ,за което Цацаров каза ,че е грешка, предизивика паника.След което последваха неадекватните изказвания на Искров ,за липсващи средства,досиета ...Да си понесат отговорността...

Майтапа настрана, ама тоя ми прилича на Томи Лий Джоунс... За управител не става, да ходи да дублира Джоунс...

в погледа на човека от снимката...какво виждате...-"скоро лайната ще засмърдят..."