Искров: Политиците няма как да избягат от отговорност за КТБ

Иван Искров коментира пред БНТ, че КТБ не е отговорност на БНБ, а на политиците и те няма как да избягат от това. Той повтори, че БНБ не може сама да отвори КТБ

Обратно в новината

Коментари - Искров: Политиците няма как да избягат от отговорност за КТБ | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Случаят с КТБ един от многото въпроси които си задаваме и той е с отговор: Някой не желае финансово стабилна България!! Тази хватка бе приложена на КТБ и ПИБ и вероятно е заради проекта Южен поток и проблема Русия-Украйна

Иска да съди Вежди - вместо много да се извинява с обяснения... защо БНБ е забравила за надзора над КТБ!? И къде е Марийка - да посъветва най-после нещо правилно... съвсем изтъпелия Иванчо...

НИЕ ЛИ ЩЕ Я НОСИМ !

Искров припява това, което предлагаше в парламента Данчо Цонев на втория ден от кризата . ДА СЕ НАПРАВИ СПЕЦИАЛЕН ЗАКОН за КТБ! За това и "одита" ще се влачи до формирането на новия парламент и правителство. Ще се подчертава необходимостта от намеса на политиците. Защо е необходим такъв закон нам е ни е дадено да разберем. Ще ни СЕ сведе закона и чак когато се случат разни неща, като следствие от закона, ще разберем какъв е замисъла на сценариста(ите). Най-притеснителното е, че изказването на Местан за едногодишен комфорт (а не 100 дни) на новото правителство, може да е част от този сценарий. Съответно да са замислени огромни и невъзвратими последствия. Предстоят парламентарни избори. Как ще постъпите на тези избори (участвам/не участвам, за коя партия гласувам)? - Личен проблем. Но не забравяйте, че ВСЕКИ ГЛАС Е КАПКА ОТ СУПАТА, КОЯТО ЩЕ СЪРБАМЕ ВСИЧКИ ! Отказа от гласуване намалява общия брой на гласовете и увеличава относителното тегло на купените гласове. Масовото гласуване размива стойността на купените гласове. Да гласувате е ваше гражданско задължение. Не го продавайте и не го забравяйте. Гласувайте съзнателно и правете своя избор самостоятелно. НЕГЛАСУВАЛИТЕ СЪРБАТ (няма искам / не искам) СУПАТА, КОЯТО ГЛАСУВАЛИТЕ СА ЗАБЪРКАЛИ.

Като чета изказването му...нищо не разбирам??!! Хем иска една торба с 6.5 милиарда от акционерите....хем пък иска и държавна помощ...тоест от хазната....и накрая...политиците да решели,как и кога да се отворела банката???!! Пълен хаос от думи??!! В същото време...хората да бъдели "Спокойни"...тяхните пари били гарантирани??!!! От кого бе Искров?? Старите политици вече ги няма...след две седмици ще има нови? Утре може и теб и целият управителен съвет на БНБ да Ви няма?! Кой стои зад думите ти "Гарантирани"...ще кажещ държавата,тоест хазната,тоест нашите пари на данъклоплатците?! За огромната кражба....народните пари и бедният народ да плаща?!!! Така те разбирам май???!!!! При това положение ми мирише,че....при другите...???? е същата каша....защото те са оплетени като свински черва?? Какво безумие,какви лъжи....ОТВРАТ...

Без да се точат разни адвокати, съдии и прокурори за тлъсти хонорари да се изпълни волята на народа; Народен съд за всички по списък акционери, банкери, надзорници и др. като им се изземе цялото имущество, включително и това, което са прехвърлили на деца и роднини в полза на държавата- Така от получените средства ще се върнат парите на вложителите. Така всеки ще поеме своята отговорност и нека следващите да си помислят следващия път. Крайно време е да има вече наказани.

Забравилият да наглежда и надзирава КТБ само противоречиви неща говори.Накрая трябва да го отнесе целият управителен съвет на БНБ - с реални присъди, за да не се случват повече подобни безобразия. Не е ли време да им търсим отговорност? Стига са се оправдавали с политици... без да са ги посочили поименно!

Недвусмислено Искров е наясно,че в батака КТБ има намесени висши политици ! Това се нарича пладнешко разбойничество и е време Цацаров да привика всички ръководители на банката независимо ,че Василев се крие в Сърбия и нещата да бъдат уточнени незабавно ! Имам съмнения,че разследването се протака зарди изборите и при честно и навременно такова резултатът от изборите ще се размине с всички прогнози !

Най-лошото в случая е , че нямаме никаква съдебна система .... Искров отдавна трябваше да е обвиняем , а не да приказва врели некипели

Горе, долу така се е случвало години наред и с твоите надзорници, искров! Не знам какво са проверявали, но същите 3,5 млрд. кредити не са от ВЧЕРА, а кой знае от колко години и логично никога не е имало никаква информация в същите досиета, но поради една или друга причина са /сте/ си траяли... Още едно доказателство, че не ставаш и чеп за зеле, камо и за гуверньор на БНБ... Направо звучиш, като виц, но за съжаление не си!

Тоя, да взема да се гръмне сам,че ще докара някой за 1000 лв да го гръмне.Като са гарантирани влоговете до някаква сума,това значи,че можеш да разчиташ на нея във всеки момент.Кирливеца и надзорниците само са вземали заплати,сега друг да им върши работата.Бяла якичка докато не опре до въжето,няма да има правда и ред

Не политиците, а българите трябва да кажат дали парите ни да отидат за КТБ! А Искров да каже кои са тези политици, които няма как да избягат от отговорност. То в България половината се пишат политици.

Ах ти Ванка, ах ти Искров. Туи нали се сещаш, че ако не върнете парите на хората, мозъците дето управлявахте кризата с КТБ имате всички шансове да ви вържат по едно въженце и да ви пуснат да се люлеете на него. Така, че по малко остроумия.

да спазваме закона.... и отговорните институции за положението в КТБ,.... да си поемат отговорността... просто и ясно, искров....

Абе искров, а защо не говорише и не помеше собствената си отговорност и защо не говориш и за отговорността на другите БНБандисти?

Парите на КТБ са изнесени в Близкия изток от герберските разбойници !

... и къде е бил надзора на искров за ги "спре"?

И той е"вътре" ! Беше преназначен лично от Мутрата !Глупендър !

Искров, ти си некадърен и некомпетентен. Просто се махни и се заеми с някаква елементарна дейност.

Бягството от отговорност е приоритет на гуверньора.

Новите политици, трябва да изискат "независим" одит ( не на банките ) а на БНБ и след това да изискат оставката на целия управителен съвет. Не може с обяснението "дистанционният контрол" не засичал такива действия, да се избягва от отговорност за КТБ. БНБ управителният съвет носи пълната отговорност за слабият надзорен механизъм.

брат ви г-н Искров - вечния "махмурлия" Румен. Но, и той е по-добър човек от вас :) Срам ме е и от негово име :((

Че за какво да се притесняват - битият бит ... Честито на "печелившите", да се готвят следващите!

Може би, но само в частта коя е как стана такава КТБ. Сегашната ситуация обаче си е направо отговорност на нагли и безответни безгръбначни като вас, г-н Искров. Все едно си от Марс и не си председател на ЦБ. И затова би следвало да си понесеш последствията. По закона за "националната сигурност" ! Не си единственния, но всичко по реда си !

ВСИЧКИ ПАРТИИ ЗАЩИТАВАТ ЕТНИЧЕСКАТА ПАРТИЯ ДПС- КОМУНИСТИ. ВЪПРОС : КОГА СА ИЗБОРИТЕ В БЪЛГАРИЯ. ТОЧЕН ОТГОВОР : ВИНАГИ НА БАЙРАМА !!

прословутата стенограма? Кой е бил за банкова ваканция? Кой е искал да ни хвърли в хаос? Идват избори и трябва да знаем кой кой е.

Не се притеснявайте, драги вложители! Какво са парите - тор... PS Аз добре, че се притесних и си изтеглих депозите от Креди Агрикол...

Поне си признава , че е зависим!

Лесно е да се дава акъл за чужди пари,а?!!

Трудно ми е да разбера какво иска да каже този човек.Той е контролиращият орган,а не го допускат да в "цялата къща"?!!Глупаво и безпомощно оправдание,но точно за будали като нас-овцете на България.Трябва да изкормим това наше овчедушие и да се изправим срещу тях.Срещу всички от партиите,от банкерите като този,от прокурорите,от власт имащите досега.Господ ще ни пази.

вилнеят слуховете. Искров с нищо не допринася това да се прекрати. Случая КТБ повдигна безброй въпроси и никой не е невинен,нито банкерите,нито политиците. Въпроса е докога така? Уж имаме закони,а се оказва че е възможно безнаказано да не спазват. Според мен ще е така,докато не се промени Наказателния кодекс и се пристъпи към т.н. Колективна отговорност .Това ще отрезви правителства,банкери и други които се крият по този начин.

а дано ама на дали *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

еи не се кахърете де ! ами вие не знаехте ли досега че вашите пари са си наши !! само как ви изиграхме а ? сега ще гласувате пак за чобанов и ще чакате следващото оправяне ..

верно ли се договаря нов външен дълг на гърба на народа, за да се плати на тия от КТБ, ако някой знае нещо да казва и да предприемем мерки за самозащита

Народът ще плаща, защото досега е плащал заплатите в БНБ (която лицензира банките в БГ и твърди че са ОК), парламент, президентсво, министерства, нсо, мвр, прокуратура и прочие мафиотски боклуци, които изграждат мафиотската държава и укрепват с парите на народа това статукво. Досега да не би да си вземал мерки за "самозащита"?

въпроса към тоя мушморок трябва да е кои му се обади да си мълчи ,след като е видял че орешарски и чобанов изтеглят огромни пари от банката и на първокласник ще му стане ясно че при такива обстоятелства ще има фалит !? колко пъти се е срещал и разговарял с пеевски около времето на фалита ? предупредил ли е свои познати да си изтеглят парите с предварителната информацiя която е разполагал ?

на детектора на лъжата и после да го пуснат на площада при ограбените вложители..

Оставете човека да си харчи парите на спокойствие .всички знаят че КоЙ и Бареков ограбиха банката но никой не ги закача и след изборите ще видим една празна банка за която народа ще трябва да плати с нов външен дълг .......................

и на тоя кратуно му даваме 90 000 лв заплата, а един професор в БАН или доктор в Пирогов примерно едва докарват 1000 лв. Е тоя 90 хиляди пъти ли е по-кадърен и умен от професора и доктора.......или трябва да защитава финансовото статукво на корпоративните крадци/богаташи и изидници от КТБ

Поправка: 90 пъти !

Ти трябва да се притесняваш

от парен бук по коледа...

Искров, твоите задължения и отговорности не започват след затварянето на банката. Години наред ти не си си изпълнявал задълженията по банков надзор над КТБ. Отговори ясно и конкретно защо не си предприел нищо с което да попречиш, или алармираш за положението в КТБ? Оправданията ти не струват.

мисли да плати на вложителите този фамозен гений на банкирането?

Чакам титана на банковото дело - бившия инженер-химик - левон хърмърпърпърпръцумян да се изходи обилно. Нещо обаче левон хърмърпърпърпръцумян не е в силата си да обясни за кризата в банковата система и никакъв го няма.

Първосигнално другите банки имат изгода от фалита на КТБ. Но ми се струва, че не оценяват добре ситуацията и ловят риба в мътна вода, без да подозират, че режат клона, на който седят...

с нашите....нали затова му плащат корпоративно 90 000 лв заплата

НЯМА ДА ИЗБЯГАТ ОТ ОТГОВОРНОСТ МИ ЗВУЧИ КАТО МНОГО ОТ ТЯХ ИМАТ КРЕДИТИ В КТБ

"вложителите на КТБ да не се притесняват".....яснооооо...сетих се кои ще им плащаме масрафа на алчните и ненаситните

НЯКОЙ ЗНАЕ ЛИ КОЛКО ВЛОЖИТЕЛЯ СА ПОЧИНАЛИ ДО МОМЕНТА

Ако добавим и недоказаните от ПТП-тата, които зачестиха доста напоследък...Много

Не знам, но познавам няколко, които са изпаднали в нервна криза и други които се изпоразболяха и не могат да преживеят това, че са повярвали и са допуснали да бъдат излъгани. Дан Бог да им даде сили!

Нито един от изявените партиини лидери не настоява, вероятно и не го желаят,за бързи, неотложни и ефективни мерки по установяване на лицата, които са изтеглили парите от КТБ и блокирането им с цел оздравяване на банката.

Няма нужда да се притесняват. Спокойно обаче могат да предават богу дух. Това изявление може да го направи само човек който се подписва срещу 90 хиляди на месец и децата му похапват бял хляб с черен хайвер. А пенсионерите дето имат по 300-400 левчета в банката и си помагат с тях от пенсия до пенсия да не се притесняват. Ще блаженстват като се възнесат.

Защо държавата не обяви награда за докарването на Цветан Василев в България, ще се намери кой да го хване

Аз искам просто обяснение. Ако Цв. Василев е СОБСТВЕНИК на КТБ, и си е взел 206 мил. лева, които са НЕГОВА собственост, под формата на дивидент, защо ще го съдят за източване на банката??? Банката, като всяка една фирма, може да разполага с печалбата си както намери за добре. Защо изведнъж се замълча за 3,5 милярда кредити, буквално подарени на определени лица??? Защо се замълча за сумите, които политиците имат в тази банка с/у 8% лихва??? Само Веждито си призна за 2000000. Откъде той взе такива пари, като е само един скулптор, известен само в БГ??? Ако Цв. Василев е наистина собственик, и има право да разполага с парите си, и не е извършил нищо незаконно, защо не се върне??? Защо, въпреки закона за гарантиране на влоговете до 100000 евро, усилено се говори за покриване на всички "изгорели"??? Не е ли защото там изгоряха паричките на голям брой политици??? Това искам аз да знам.

Не само политици имат пари там, ами и фирми. Ако орежат депозитите на фирмите ще ги доведат до фалит, а от там ще има сериозни сътресения в икономиката...

ква икономика бе пич....и как 3 милиарда лева ще бутнат една несъществуваща икономика. От 1997г. България не разполага с икономика. Отдавна се чудя, какво ли правят/си драпат калинките в икономическото министерство, като икономика няма

Приятел, в договора за депосит има клауза за защита на депозита и който я е прочел му е ясно , че грантирани са до 100 х.евро и оттам нататък ръскът е за вложителя ! Това е пазарната икономика, т.е. капитализма.

Икономисте, ако имаше малко познания по бизнес и икономика, щеше да знаеш, че ако една фирма е отделила пари за депозит, то тези пари не са ПРЯКО необходими за бизнеса, и не биха имали значение за фалита на фирмата. А фактът, който никой политик не иска да разбере, е че фирмите трупат депозити защото в държавата няма сигурност за инвестициите, и затова е по-добре да имат някой лев скатан, отколкото да ги влагат в нещо, което е рисково. И като много знаеш, как така една банка се пръква от нищото, и изведнъж става банка 1, а други банки с традиции не са успели. Ето там е ключът към фалита на КТБ.

Е как да не се притесняват като нямат пари в джобовете си бе

след като има в банката значи има и в джоба.

Какво означава " застрахован вложител"- искров твърди,че те не трябва да се притесняват за парите си-всички вложители ли са застраховани?

Не се притеснявайте,пари няма за всички.

Pesho

Възможно е "някой" политици да имат отговорност. Възможно е и някои главни прокурори също да са пряко виновни. Въпроса е че народа не е в състояние да потърси отговорност в нито един от тях. http://iconomicabg.blogspot.com

Това е най-долен цинизъм!!! Да се притесняват??? А разните там изроди и лакоми * постоянно си искат парите за сметките!!! Да ги плати този терорист!!!

вложителите на ктб да не се притесняваъ.да пият една студена вода.защото ако са го на мислили народа да плаща няма да стане.да я закриват и кои изгорял,изгорял.да не търчат друг път за големи лихви.това да им е за урок.

Народът ще плаща, защото досега е плащал заплатите в БНБ (която лицензира банките в БГ и твърди че са ОК), парламент, президентсво, министерства, нсо, мвр и прочие мафиотски боклуци, които изграждат мафиотската държава и укрепват с парите на народа това статукво.

АКО ЕДНА БАНКА МОЖЕ ДА ФАЛИРА ЦЯЛА ДЪРЖАВА.................... ТО ТОГАВА МЕНИДЖЪРИТЕ НА ТАЗИ ДЪРЖАВА ОТ ПОСЛЕДНИТЕ 6 ГОДИНИ ТРЯБВА ДА БЪДАТ РАЗЖАЛВАНИ И ДАДЕНИ НА НАРОДА . ТОЙ ЩЕ СЕ РАЗПРАВИ С ТЯХ ПОДОБАВАЩО. НЕ ИСКАМ ПАРИТЕ СИ - ДАЙТЕ МИ УПРАВЛЯВАЩИТЕ НА ТЕПСИЯ - 240 МУХЛЬОВЦИ СЪС ЗАДНИЦИ НА ПОНИЧКА ВЪВ ФОРМА НА ПАРЛАМЕНТАРНА СЕДАЛКА.