Ива Митева: Поправките в Конституцията са на ръба или противоконституционни

"Колегите са се опитвали да преписват международни документи", смята бившият председател на НС

Обратно в новината

Коментари - Ива Митева: Поправките в Конституцията са на ръба или противоконституционни | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ива Митева: Поправките в Конституцията са на ръба или противоконституционни, но е много съмнително дали новият състав на Конститациония съд дали ще ги признае за незаконни.

Тази посредствена юристка ако беше компетентна и почтена,нямаше да стане подлога на Учиндолския измамник и търгаш Слави Трифонов.

Тая какво разбира от конституция. Защо се изказва като не разбира за какво става дума.

Със сигурност повече от тебе. И от Атанасова също явно :) "От 1998 година работи в Министерството на правосъдието, а от 2000 година в Народното събрание – от държавен експерт до директор на дирекция „Законодателна дейност и право на Европейския съюз“.[4] Член на експертните екипи за подготовка на предложения и обсъждане на промени в Конституцията на Република България." Атанасова повече време е била в комисия за здравеопазване !!!! от колко в правна такава :) явно там е имало място :)

още един интересен прецедент е че буквално и конституцията и народното събрание казват 9 години ... никъде в конституцията не е записано че мандата намалява при забавяне на процедурата ... както това е за всички други мандати - президент, НС ... не може креативния кръжок на изкуфяли пенсионери юристи да роди подобна глупост ... последиците за българското право може да са всеки да почне да си тълкува мандати и срокове въз основа на това решение.

това решение на КС ще остане в историята като "Колективната мозъчна пръдня на балоните от КС" нареждам го до изнудването на македонците да променят конституцията си и машините за гласуване от мадуристан. с тези три решения българското общество / държава счупи тъпомера.

решението за 7 години мандат е показателно как група от побелели юристи с огромни дипломи могат да пръднат мозъчно ... ясно е че при определени условия НС може да не е в състояние да постигне компромис и избере представители. това не означава че това променя записания в конституцията мандат от 9 години. по същата логика мандата на президента и народното събрание трябва да намалява при забавяне на процедурата ли? този прецедент вкарва във въпросителна почти всички документи - закони и учредителни актове където се споменава мандат и всеки може да започне да тълкува въз основа на мозъчната пръдня на каймака на българските юристи вместо на базата на това което е записано ... пише 9 години провеждаш избор и започва да тече ... мне ... бил 7 а ако се забавиш т 10 минус една година ... нали.

много,на сериозно,май?!

Всъщност не. Даже е била много тактична, ако питаш мен.

Ива Митева е принципна и професионалист. Затова калинките и алабаладжиите я махнаха.

Тази примитивна тъпотия разбира от конституционно право колкото глупавата любовница на Боко Тиквата Деси Атанасова,чието вкарване в Конституционния съд е гавра и подигравка с институциите.

Аз съм министъг пгеседател на Нагодна Гепублика Бългагия, ще пгавя каквото си искам. И не съм истегичка !

Явно си малък и не си чувал поговорките на старите хора и съветите, където казват да не се присмиваш на хора с недъзи, защото може да ти дойде до главата. Не го казвам със злоба, просто казвам, че дори когато се подигравам на някого трябва да има някакви морални задръжки.

"казват да не се присмиваш на хора с недъзи, защото може да ти дойде до главата" е ти за това ли не им се присмиваш? аз не им се присмивам щото са хора и щото не виждам нищо смешно просто извадено от контекст недъга ... в правилен контекст ако има нещо смешно наистина може .. ако е наистина смешно е много вероятно и те да се смеят с теб. та проблема е че явно повечето "стари хора" са елементарни дебили основно загрижени за собствения си егоизъм. Освен това явно суеверни страхливци. Бъдете по добри от това.

"На прост език - мандатът им няма да бъде 9 години, а ще бъде 7 години." на прост език това и е казал славуца да каже това казва. на не толкова прост всяко решение на конституцианния съд може да се поставя под съмнение .. един средностатистически юрист би се сетил да постави въпроса добре ако това е логиката на конституцията какво правим ако не 2 а 3 години са пропуснати изборите на член? тогава 6 години е мандата лесно. а ако са пропуснати 10?

отговора е прост ... конституцията казва че мандатите са 9 години значи са 9 години. едно НС може да избере да не избира представители ако са много доволни от тези които са действащи и така фактически да продължи техния мандат както явно е станало. но в момента в който реши да ги смени избира хора за 9 години и ще не ще ги търпи за този период.

пича с минуса .. не е работата да кликаш минуси ... въпроса е имаш ли отговор на въпроса. .. до колко години пропусналия да бъде избран член на КС му намалява мандата? 2, 3, 8 и 364 дни ... кво правим с отрицателните мандати от 9 години закъснение при избора нагоре?

Продължават промяната на ГРОБ към опростачаване на България.

бехме си съвсем културна колониална губерня

Авторитарната власт на Борисов премина в парламентарна диктатура на коалицията ДПС,ГЕРБ и ППДБ.Нищо не е на ръба ,казано направо ОПГ,,Сглобката”си направи от Конституцията Халваджйски тефтер с което доказват ,че са над закона и с това обявиха публично ,че в България вилнее парламентарна диктатура на Сглобката.Мафията и олигархията са едини и ще досъсипят България.

Измамниците през девет партии се намират..

Тая пък...да вземе да се образова, или поне да слуша мнението на образованите и компетентните по въпроса като контситуционен съдия Десислава Атанасова:)))

А беше ли законо да ни набуташ мадурките отричани от цял свят почти,та сега ни управлява хамериканското посолство,отврат си фъфло

Таа па, какво съм абутал лично аз, ма? И с Кви мадурки ме занимаваш, тва са си ваши работи между тебе и тоя / тея дето те опъват...

Точно на последните избори, когато отмениха т.нар. мъдурки, Пеевски, Борисов и новата демократична сган ти гарантираха управление от американското посолство btw... Само че пак нищо не сте разбрали и пишете врели-некипели, та чак и си вярвате...

Разумни са доводите на Митева. особено за капсулир ането когато уж ог квотата на НС, а избират от съдебната система. Игноририт се професори или научните кадри по този начин и спада нивото на научна компетентност на КС

Сглoбкaтa ce poди c лъжa и упpaвлявa c лъжи! Упpaвлявaт ви нeкaдъpници и пpeдaтeли нa нaциoнaлния интepec. Оcтaвкa мишкapи!!!

Прибери се в България. Стига страда в САЩ... :)) Или беше Канада?

Да слуша Пеевски и Деса/Бойко ли,? Нема нужда