Коментари - Италия с безпрецедентна мярка - отпуска 400 млрд. евро за засегнатите от COVID-19 | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

От къде са тези пари? Та Италия преди 5-6 години беше фалирала заедно с Гърция и Испания.Нещо много гнило има в цялата тази работа.

Същото като в България...

А колко по евтино и лесно щеше да е просто да затворят границите през януари?

късно е либе за китка- хората измряха а вие пак ще подпомогнете "бизнеса"

То вярно че "аффтърът" можеше да прочете оригиналната новина и да не се излага, ама пусто му едни непознати буквички... Точната новина е, че правителството може да даде банкови гаранции на бизнеса да вземе ЗАЕМИ общо до 400 милиарда евро, а за помощи се отпускат 400, но милиона, а не милиарда.

Италия през живота си не е виждала 400 "милиарда" евро накуп. Пак някой е решил да добави няколко нули за по-интересно.

Астрономическа сума. Особено, сравнена с подаянията на брюкселските бюрократи. Мощна държава е Италия, ключова за европейската икономика, втора след Германия. (Франция е книжен тигър.) Стискам им палци!

сега всички живи ще станат милионери

Мафията потрива ръце в очакване на новите приходи. Ще се раздават маса пари на куцо и сакато без бюрокрация. Какво да им проверяват, там да фалираш е нормално. Като свършат заемите тогава ще му мислят.

Ползвам същия ник, когато коментирам и щях да напиша точно това. В този ред на мисли ми спести 1 минута от живота... Пак ще пълним продънените каци и ще се чудим от къде имат пари мафиотите, но здраве да е...

Джузепе Конте отпуска над 750 милиарда евро на най-засегнатата държава и обещава НОВА ПРОЛЕТ в Италия; Приятелят му Бойко от най-опазената държава ни чертае трупове и морги...

"Скоро ще видим нова пролет в Италия, но за момента трябва да останем у дома". И с вас и без вас / държавниците и Бюрократи / нова пролет ще има дори и да си седим вкъщи за сега . Българският народ го е казал и без петел се съмва . но въпроса е вие за какво бяхте там?

Вчера гледах някакво клипче как карабинери носят храна на възрастни хора в Италия. Влязоха в къщата, говориха с тях и ръкомахаха. Май им направиха мечешка услуга, много вероятно е да са ги заразили.

Обърнете внимание на понятието налични.И си задайте простичкия въпрос защо България под ръководството на мутро тиквоча няма поне 4 налични.Причините могат да са две-или са безкрайно некадърни , или са адски крадливи.Или още по лошо-комбинация от двете.

Аматьори. Ако мутротиквочът сега вземе дълг колкото италианския, а именно 2 и половина трилиона долара, ще има налични 2 и половина трилиона долара. Ще залъгват хората с жълти стотинки. Срамота!

Италия е с много голям дълг - над 100% от БВП (май дори беше към 160%). Възниква въпрос от къде ще вземат тези кинти и как ще ги връщат?

Кинтите ще ги вземе мафията, а ще ги връщат балъците. Но все пак както всички знаем в Италия няма мафия.

Зад Италия стои ЕЦБ. А в последно време ЕЦБ печата доста пари и ги раздава без лихви. Ако мафията има доверие, че правителството ще им пърне парите, то няма причина и останалите да нямат доверие. А ако нямат доверие, тогава има МВФ.

А крадливата, лъжлива мутра и ГРОБ прибират 10 милиарда!

Че то нашите в сравнение с жабарите са най- обикновенни джебчии, бе!

Има ли 400 млрд, ама не си плащат дълговете... Този яко баламосва, нищо нямат, ще чакат безлихвен кредит от ЕЦБ, който никога няма да върнат.

Приличат ли ти на САЩ

Има вероятност да ги има, ама да не са техни. Мерките включват държавни гаранции на частни заеми. Един вид, ако си теглил 2 милиона евро кредит, държавата става гарант за него и сумата автоматично влиза в графата на държавногарантирания дълг. Ей така, без никой реално да ги взема, без никой реално да ги дава, защото вече са дадени преди 3 години. Примерно. А в бъдеще ще има нужда да бъдат взети и реално, защото ако кредитът стане лош, ще трябва държавата да си влезе в ролята.

Парите са регулатор, използват се за баланс. Докъде сме стигнали, за да се сипят като от лотария...

Нека усвояването започне сега!

Не ги давайте италианците толкова за пример. Ще си "усвоят" парите а след това ние ще плащаме. Ще стане същото като с нашите пари които всички ние даваме чрез данъците си в държавната банка а от там се раздават на "наши" хора. Страните членки на ЕС започват да се надцакват в очакване на най-голямата европейска кражба.

EC умря от коронавирус

Да, ама не !

Ти пък какво ще плащаш бе голтак? Италия отказа на лицемерите от ЕС когато от немай къде се опитаха да им подхвърлят някакви стотинки за да могат да кажат после че са им помогнли.Конте им каза ,,Благодаря ще се справим сами'' и явно се справят. Ама Ганьо барабар Петко с мъжете щял той да им плаща. С какво бе?

Знаеш ли, че досега папкате все пари на Германия Франция и Италия. Ако Италия излезе от ЕС. Франция и Германия няма да ви дадат и стотинка. България е най-много процентно вземаща пари от ЕС. Стига се мислете за най-големи, а почнете да произвеждате.

3евзек

Блгария взима пари от ЕС на стойност около 1% от БВП, половината от които са вноска в бюджета на ЕС. И има износ за около 50 милиарда лева. Сигурно и това са пари на Германия, Франция и Италия.

Германия, Франция, Италия са основните вносители на средства в ЕС, които след това се разпределят по различни фондове и програми. И трите държави внасят много повече от това, което получават.

3евзек

info, пак ти куца мисленето. Видяла си нещо на някакъв сайт, но пак си видяла само половината. Безспорно изброените дават много повече, отколкото получават. Безспорно ние получаваме много повече, отколкото даваме, защото милиард и половина на година е много повече от единия милиард вноска. Но в същото време един милиард на година е около 1% от БВП.

ББД? в началото за 80% , а после- за 99%? или дори за 100%?

Това освен всичко друго означава че след преминаването на епидемията, Италия ще напусне ЕС

А ти ще напуснеш околоплодните води в тоалетното казанче...

А цвънко е т р о л с пяна...

Скоро италинците ще забравят що е това пенсия и заплата. В този филм всички българи участвахме преди време благодарение на мъдрото ръководство на Българската комунистическа партия.

Да бе смешник, ти и за гърците така говореше пък друго стана

Що, да не са им увеличили заплатите или пенсиите на гърците? Намалиха ги и така си остана. Гъркът на една пенсия изнемогва. За това отдавна българи не ходят на работа в Гърция.

Пич разбирам че си драскач на надник. Ама опитвай се поне малко да не се изкарваш и идиот

Това което гледахме преди време, беше ограбването на българския народ и нулиране кредитите с които бяха дарувани първите ни капиталисти. Всички печатат, американците най-много, после ЕС. Да ти приличат на обеднели от това?

Там е работат, че запада се научи да живее от от печатане. Ако обаче някой друг печата, му прашат мвф ецб сб и други копои, за да стоят бедни. Печатането е запазена мярка само за богоозбраните.

Къде сме ние , къде са те? В Италия доставят безплатна храна по домовете и сега ще отнесат пенсиите на хората до домовете им. А у нас, мани че няма такава безплатна храна ами и ги задължиха да ходят с маски и ръкавици, докато се бутат в навалицата пред гишетата.....то в селата е бъкано с ръкавици маски.

Отнесоха и 15 000 пенсионери в гробището. Къде сме ние къде те? Да дойдат да отнесат и българските комунисти. те няма да липсват на никого.

В началото италианците неглижираха проблема и платиха скъпо. Та викаш -не сме изпълнили бройката, дай сега да разкараме пенсионерите до пощата или банката , дано да се получи. А ти за безсмъртен ли се смяташ?

Ами ходим им носи пенсиите, кой те спира. Или поне занеси пенсията на майка си. Ама ще я окрадеш по пътя.

В България също и то не от сега на възрастните пенсионери, бг. пощите носят пенсиите в дома!!?

стари хорица в България, на какво скотство ги обрекоха да живеят...нищо, всичко си връща, да знаете!

При Живков пенсиите бяха 24лв. месечно а при Жан 5 долара месечно. Бойко да прави пенсиите на комунистите 24лв. та да си спомнят сладостите на комунизма.

Тъпчо виждал ли си работещ пенсионер при Живков? Бабите спестяваха и водеха внуците си на сладкарница всяка събота и неделя

При Живков майка ми се пенсионира с 170 лева пенсия при заплата 210. и то на 55 години.И доматите бяха по 30 стотинки, билета за транспорта 6 стотинки.Баба ми получаваше 40 лева , но никога не беше работила , а си беше гледала семейството.А за комунални разходи по едно жилище сметките бяха до 30 лв.И никой не си спираше парното защото няма пари , а си държахме прозорците отворени , за да се проветрим.Тока и водата бяха стотинки и никой не че е чудил как да пести.И семейството ми никога не са били комунисти , а напротив-баща ми беше две години в Белене .Та стига ръсил идиотии.

3евзек

Г-н факти, Баба ми работеше баш по времето на комунизма. Само че не го пишеха по вестниците и по телевизиите.

Мда, връща се. В средата на 80-те пенсионните фондове отидоха за погасяване на външния дълг. На виновните им върнаха куфарчета с пари.

Една малко по различна от Тиквената икономика. Икономиката на Тиквата, която даде фира на Десетия ден. И трябва да си даряваме заплатите и да пускаме Есемеси за 500 болни. Още ли му вярвате на лъжите за състоянието на държавата

Ние, които се замисляхме и преди не вярвахме. Тези, които слушат иизпълняват и сега му вярват. Много отдавна беше видимо напуканото състояние на икономиката ни и много хора се опитаха да оспорят твърденията за стабилност и растеж, но отношението към тях беше като към д-р Мангъров - нахокани и притиснати да млъкнат.

На мен изключително много ми харесва мярката за карабинерите доставящи пенсии на възрастни хора. Много човешки подход. Ако се приложи и тук, и вярата, и уважението в полицаите ще скочи. Интересно дали МВР има достатъчно доверие на служителите си да направи това. А може да се отиде и по далеч - да им доставят и продукти от първа необходимост. Така биха направили нещо реално за да запазят най-уязвимите.

Те МВР и така помагат, ама армията защо не помогне с нещо?

Съжалява, но не видях МВР да помагат. Освен по парковете, никъде другаде ги няма. Разбираемо е, като гледам, че и те не са подсигурени, а са със самонабавени предпазни средства.

В последно време полицаите само пенсии дето не са взели да раздават,

Ако вземе 400 милиарда от Кристалина италианците ще забравят що е това пенсия и заплата. Конте направо ме кефи. Ще открадне каквото може и чао.

След като не взе мерки и изтрепа италианците физически, сега ще ги убие и финансово. Това правителство ме кефи. Българските комунисти от БСП ряпа да ядат. Могат само да се учат как се унищожава една нация за няколко месеца.

Български комунисти отдавна няма.

Идват времена на беди за за Италия с това ляво, соц-правителство. Вмест постепенно да си покрият нуждите на икономикатаз те ще 8пукат всичко, което имат като резерв и после о5ново ще плачат за пари на 3С.Както п4авиха и досега м/у друготоь-но се оказа, че са ималимскътани доста кинти. Сега ще ги изплюскат и изпият за няколко мес3ца и след това икономиката им ще се срине. Ог4омния държав3н дълг ще ги смачка, а те вместо да го покрият частично-харчат за 9оследно. Това са соц-комунделско-популистките правителства. В края винаги довеждат нещата до крах.

Конте лъже та се цепи. Освен Кристалина Герпргиева няма кой да му даде пари.

Дългът на Италия е 300% от Брутния вътрешен продукт на страната? Кой ще даде тези пари на най-задлъжнялата страна в Европа? Германците - едва ли.

като фалират едно две банки и ето готово .. пък ти чакай после да си изтеглиш спестяванията

Дългът на Италия е 110 % от брутния вътрешен продукт на страната, а не 300.