Референдуми за автономия в 2 италиански области

Две северни италиански области провеждат референдум за автономен статут.

Обратно в новината

Коментари - Референдуми за автономия в 2 италиански области | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

смисъл от автономията има само, когато властта ползва единния европейски пазар заради конкурентното предимство и възможността да се напечата собствена валута, която периодично да променя цената си в разумни измерения. Да се прави автономия изобщо, без ясни представи за икономически път и ясни политически последици просто е катастрофа. Свобода, обещавана от мошеници е самоубийство, което носи сигурна мизерия. Така ни обещаха "равенство" през 1944 година, демокрация през 1989 година и какво ли няма да ни се обещава...

Русия изисква от автономните републики да разполага с 50% от техните природни запаси и ресурси. Те там е истинската демокрация.

Нещо по- тъпо не можа ли да измислиш?

Не е лошо да попрочетеш нещо за републиките там. А, е тъпо, че там няма демокрация е така и си прав.

Отговор: дори да приемем че Русия разполага с 50% от газа на автономните републики (което незная дали е истина но приемам че е възможно) то кай разполага от известно време с петрола Кувейт, на Ирак Либия и според теб защо бяха и са тези войни ??? е!? питам сега къде е демокрацията !???

50% от нещо винаги е по-добре от 100% нищо, което предоставят на "демократизираните" народи

Естествен процес - на богатите им писна да издържат бедните, а в замяна да получават несигурност. Реакцията е верижна...

Ще видите,че и Пловдив заедно с Варна и Бургас ще искат да станат автономия,тъка желае Ердо.Защо наливате пари в Пловдив,а северозападна Б-я съвсем изоставихте.Пъкления план вече работи,,РАЗДЕЛЯЙ И ВЛАДЕЙ,, ВЪПРЕКИ ,ЧЕ СМЕ ТОЛКОВА МАЛКИ ЩЕ НИ РАЗПАРЧОСАТ ДОКРАЙ,НА СЕВЕР ,,ГОЛЕМИЯТ БРАТ,НА ЮГ ДРУГИ АПЕТИТИ,НАЛИ НЯМА ДЪРЖАВА,ЗА СЪЖАЛЕНИЕ ЩЕ СТАНЕМ ТЕРИТОРИЯ ,ЖАЛКО ,АМА МНОГО ЖАЛКО АКО СТАНЕ ТОВА ,ПИША С БОЛКА,НО МОЙТЕ НАБЛЮДЕНИЯ КАК ВЪРВЯТ НЕЩАТА В СВЕТА И НАС НАС НЯМА ДА НИ ,,ПОДМИНЕ,,

Като чета коментарите тук и се убеждавам за пореден път колко е тъп българина.Русия щяла да се радва,ако се разпадне ЕС? Абе тъпунгери непоръбени,Русия има сметка да се запази ЕС,защото така срещу себе си имат едно паразитно образование,което постоянно се гърчи.На Русия ще и е по-трудно,ако Германия,Франция,Италия са самостоятелни и силни държави.

съгласен съм - Путин звучи разумно и логично сам казва в европа имате ползва от северен поток 2 имате полза от южен поток а им пречите , в Европа нямате полза от Украйна и размирици там а стимулирате отцепването и тогава вземете си Украйна и наливайте пари за развитие в нея, аз ще си взема което ми е нужно а то е Крим!

Червените тиквочи си мечтаят за разпад на ЕС... Те преди години чакаха рухването на капитализЪМА , ама се случи други... Ако пък няккой от тях ми каже с какво "рухването на ЕС" ще им стопли положението и е обосновано ще го почерпя една каса черно джони (защото знам че затова са си мечтали по времето на КОРЕКОМ)

Толкова ли си тъп? Тук само ние русснаците мечтаем ЕС да се разпадне, а защо - можеш сам да си обясниш!

Къв руснак си ти ве чирак мирингясал? Ти си едно тъпоръбесто животно което се усира от щастие когато дращи тъпнящини от чуждо име! Да те Е. Бем у животното гурбетчииско!

отразяват тежко върху най-бедите слоеве от населението, та странно защо се радват главамите туземни рашофилистичета, не е възможно да са чак толкова гламави, та да се радват ???

През френската революция са падали глави главно на аристократи. Тогава бедните са докарани до такава бедност, че не е имало какво да загубят, че да станат по-бедни.

Вместо България ще участват Пиринско, Родопско, Шопско, Майничко, Заралийско,...

Така става, като хората не помнят историята. Очевидно определени области ще минат отново през мизерията и лошия живот, като не помнят какво значни "разделяй и владей". Ще се набият на локалната мафия да ги "управлява", само че като местния "бизнес" почне да си прави каквото иска и "кмета" почне да голи и беси ще запеят друга песен!

пак ще се паднем в тежка група на квалификациите за евроиското .каталуня ,бавария, испания, централна македония и българия.

Вместо България ще участват Пиринско, Родопско, Шопско, Майничко, Заралийско,...

говори се за отделяне на федерални области , които са състава на една република по силата на договор .в българия няма федерални области с договори между тях . има села и градове ,обединени в общини . затова преди години немски учени се вълнуваха от помашката нация .един вид подготвяха почвата .

В Карлуково пак са ги пуснали градска отпуска

честито българииии - един съюз разсипахме с присъствието си - на път е и втори :)))))))))) кой не скача е червен!!!!! Надеееее къде си синя шминдулооо ??? къде сте мили наивнициии защо не скачате вечееее??? пак ли ви се плаче пак ли нов съюз искате вечно недоволно некадърно мързеливо племе мислещо че заслужава още и още

Голям кеффф псевдо демокрация се разидинява а Русия се обединява- кое ли е по зло

за автономия на Софийска област!!! Да го духат бедните!!!

то па една област ебати претъпканото гето - шайка гладници наротрафиканти + бежанци и малко аутсорсинг компании де ловят кодери да драскат там за без пари и няколко телевизии + измислен хайлайф и някой друг прост журналист ей туи йе софя

Следват Калифорния, Орегон, Тексас и Флорида анексирани от Мексико и Испания. Това са отговорите на агресорите за Косово

Аз

Мухахаха... Амин, дай боже! И на софиянци ше им фанат задниците паяжина...

супер ..но преселниците три коляна назат да си оди в провинцията да видим кой ще бачка

Фаза 2 от плана на Жоро Сорос. За какво инвестира 18 милиарда наскоро? Всичко е дерижирана работа, а ние си мислим, че едните били против другите.

пак ли тос' Сорош той не умря ли дееби и рептила му к'во е намислил пак - ше го намеря ше му резна елката на скапания дърт ояден кърлеж съберете ми някой долар за билет и се молете за менье :))) кат се върна ше ме изберете за цар на всички българи :)))

Ето ти сценарий за следващия Джеймс Бонд филм. Злосторникът е идентифициран.

ако филма е с главен герой българин - може да изяде изпие парите събрани и платени за оръжия да очисти злото - Джоро Сороша тей че нема файда от филми направо да правим банкет пъш той злодея ше се спомине от яд самичък :)))

Тъпанари, на италианците им писна от социализъм и не искат да хранят по-бедните области. Все едно София да направи референдум за автономия и да получава повече от собствения си БВП. Какъв разпад на ЕС, какъв сепаратизъм ви се привижда, бе ватници прости?

кефи ме как квичиш, я пак)

отече отече пиши го бегало еврото купувай кокошки коли и във фризера :))) тей тей си кокошкар по природа

лисицата след коча и се облизвала.)))

Косовските шиптъри опънаха евроамериканците, та сега дупе да им е яко.Агресорите от НАТО чрез война закрепиха незовисимостта на Косово без рлеферендум. Избиха 2 900 невинни граждани на Сърбия,от които 482 деца.Хвърлиха 15 тона обеднен уран.За Крим и Каталуния квичат неистово като свине

вчера каталунци, днес италиянци, утре от кърджалииско. а честито на всички!

кой не скача е червен!!! :)))

а бе на червения майната му, ама гладен се не скача;)

Ти се продаде отдавна бе гьотверен. Смени си турската фамилия и си откопай членската карта на БКП

каква карта бе цигане зеленикаво, какви карти сънуваш? на тебе май като ти го хлъзнат в гъзенския проход и не знаеш в кой свят се намираш!

в целия тоя контекст се чудя Англичаните или имат повече информация от другите или имат по-добър анализ логика интуиция да напуснат Евросъюза егатиии нищо ли няма да се промени в тоя свят - нищо ново под слънцето май богатите ще си останат богати завоевателите ще си останат завоеватели и всякави глупости за някакъв равноправен демократичен съюз основан на човешки права свободно движение на хора стоки капитали ще си останат бля бля празни приказки ...айде оставям ви че отсреща цигантите в махалата пак вдигат сватба и стана джангър голям сбогом мили българи интелектуалци и форумни дърдорковци обречени сме туй е ама то верно свободата не е даденост за нея се воюва и не във форумите :))) ако мъ разбирати праилнууу

едно време имаше СССР А СЕГА ТЕЗИ ОТ ЗАПАДА нещо се дърпат не ги устроива

аайдеее ...усещате ли как до 10 години максимум евросъюза ще се разпадне или поне са нужни много сериозни реформи и всичкото това няма да мине съвсем гладко и без сътресения - немой да спшреш гората да се разлиства !!! и жена да хойка - веднъж поиска ли си край отървана рабУта к'ва я мислихме к'ва стана верно съюз в който влязът българите е обречен :))) ангел джамбазки барека и другите евродепутати кърлежи да смучат еврота дорде има тей тей никва работа не вършат там и да купуват някой виличка в щатите флорида и да се местят другите кучета ги яли ...тук да не възстане кърджалийско само за автономия че работата става дебела Ердоган с кеф ше ги подкрепи евросъюза и НАТО ще са заети да си гледат проблемите с Италия Испания Украйна и Русия и тогава ще има ...дебела хурка за евро глупците а баба Меркел се напълни със арабски и сирийски кърлежи и паплач дето не им се работи и се опитва да я разпредели по другите държави докато все още има някакво обединение наречено евросъюз а Тръмп си гледа интересите на Америка и гледа да не се конфронтира много с Руснаците че няма файда от туй и ние само де плюхме Руснака и само дето ривахме че комунизмът ни виновен 25 години демокрация и колко време вече сме съюзници в НАТО ама кел файда народа прост и гладен София претъпкано с паплач чалга и нарко гето спирка за бежанци илюзия за стандарт и ръст на икономиката и БВПродукт ае въобщеее потопа да идва :)))

Тези от Венето да внимават, Тирол да не поиска независимост. Защото Тирол е под италианска окупация от края на първата световна война, а населението му е австрийско и германоезично и не може да трае мързеливите спагетоядци.

спокич - остей ги да се оправят че тук помаците вдигнат ли се ердоган ше им даде пушки и квот пожелаят а ти аз тряаа си търсим вазелин и кел файда че знаеме как спагетоядците са прецакали Тирол кел файда от "широките ни интереси и познания"

А Лазурнят бряг е под Френска окупация и е Италиански

ейй ноо хубоо там беее :))) бах тос' лазурен бряг - пътувам си един ден на връщане от Испаня и палмички моренце бентлита бугатита - ово йе стандарт дет рекъл сърбина - викам ей тука ми се остава аха аха красивко хем заливче моренце с яхтички хем баирченки с къщурки отгоре културни хора няма секънд хенд бенвета и опели астри ГСИ да се изпреварват като на цариградско тъпанарите и хоп едни каси на магистралата де пъхаш банкноти или карта у тях за да отопри бариерата да продълиш и чувам една мааазна българска псувня -"МАААЙЙЙКАТИ ДЕЙЙБААА 156 ЕВРО МИ ВЗЕ!!!" ХАХАХАХА кат ми стана тъпо - викам ейй навсякъде сме и всичко сме способни да преейбем :)))

Най-богатите области... А в другите, мафията събира, каквото може.

НЕ Е ЛУД ТОЗИ КОЙТО ЯДЕ БАНИЦАТА, А ТОЗИ КОЙТО МУ Я ДАВА. ИЗБОРИ 2016/2017/201X. РЕЛИГИЯ 696/2017/201X Според болните мозъци на представителните политици (лидери) и религиозни ЛИДЕРИ , избор е - ти винаги да избираш друг, той да избира вместо теб. Според болните мозъци на представителните политици (лидери) и религиозни ЛИДЕРИ, избор НЕ е - ти да имаш възможност да избираш във всеки един момент. Според болните мозъци на представителните политици (лидери) и религиозни ЛИДЕРИ, избор е - ти да хвърлиш една анонимна хартийка в едно кошче, и анонимните да носят индивидуална отговорност за своЙте деиствия. Според болните мозъци на представителните политици (лидери) и религиозни ЛИДЕРИ - анонимните "избиратели" носят индивидуална отговорност за своите действия. Според болните мозъци на представителните политици (лидери) и религиозни ЛИДЕРИ - те носят само колективна отговорност, с други думи, представителните политици и религиозни ЛИДЕРИ не носят никаква индивидуална отговорност за своите действия. Според болните мозъци на представителните политици (лидери) и религиозни ЛИДЕРИ - представителните политици и религиозни ЛИДЕРИ не са анонимни, но също като анонимните, те не носят индивидуална отговорност за своите действия.

След ЕС следва Руската федерация

А ние от Кърджали може ли да се отцепим и един рефрен от югозапада за отцепване и минаване към макетата. До тук с предложенията утре минаваме към севера.

И къде ще отидете като се отцепите??? В Турция ли??? Турските закони са супер, да знаеш.

Ние да се отцепим, после ще му мислим. Освен Турция може и Гърция ни поиска, може и други предложения да имаме, що не и към независим Крим , те остров ние суша, ша са оправим, но по реда.

Тъпите ви кратуни стават само за това , да ги чешАте ! Малкото мозък който имате обаче е достатъчен за да съобразите ,че ако преминете към Турция ще секнат привилегиите и държавните дотации ! Там ви чака само едно , зачитане на закона и дискриминация ! За истинските турци се водите гяури ! Така ви наричат !

Нашите политици дали не си протриват ръчиките за автономия под бургаска област да я продадат на евреите уж за икономическо развитие, а Родопите, на турчиляк паритето уж по национално самосъзнание? Нещата са много сериозни и ние сме икономически репресирани, обезкървени концепцията за наша държава населяни с българи, за които е героизъм да се умре ...

Черноморието в т.ч. и Бургаска област се очаква да станат първата отвъддунавска територия на Русия.

Туйто, нови референдуми, сега пък в Италиту, като гледам комай само ние останахме да направим един референдум, "За или Против членството в ЕС и НАТО"....

ИЗБОРИ 2016/2017/201Х, КОГАТО В БЪЛГАРИЯ И НЕ САМО ТАМ Когато в България и не само там, гражданите - суверенът прехвърлят законодателна власт за определен период от време, през който гражданите са ЛИШЕНИ от законодателна инициатива и решение, и същевременно гражданите са се ОТКАЗАЛИ от КОНТРОЛ. Тогава настъпва най-опасният момент за тях, защото те на практика поверяват ВЛАСТТА БЕЗКОНТРОЛНО и НЕОГРАНИЧЕНО. Това от своя страна ВИНАГИ води до открита УЗУРПАЦИЯ на властта през този период, в който суверенът на гражданите е фактически ПОДМЕНЕН. В този момент, върховенството на закона е НЕВЪЗМОЖНО, защото, на практика, гражданите - суверенът е само НАБЛЮДАТЕЛ без да има някаква РЕАЛНА власт и РЕАЛНА информация в своите ръце. Ето защо в България и не само там, НИКОГА не е имало демокрация и свобода. Демокрацията и свободата винаги е била и е - ПОСТОЯННА ВЛАСТ и достъп до пълна, и реална ИНФОРМАЦИЯ за ВСЕКИ гражданин (Швейцария, Исландия). Демокрация и свобода е - ВЛАСТ от и за ГРАЖДАНИТЕ тук и сега, всеки ден. Властта в България и не само там, се упражнява БЕЗКОНТРОЛНО, а при съдебната власт и НЕОГРАНИЧЕНО, тъй като съдиите са несменяеми и без мандат. На практика НЕ СЪЩЕСТВУВА нито един граждански (суверенен) орган за контрол. Гражданите - суверенът НЕ МОЖЕ нито пряко, нито косвено, чрез упълномощени от него лица, да спира решенията на законодателния орган. Същевременно органите, които ТРЯБВА да контролират изпълнителната и съдебната власт, се съставят от законодателната и от изпълнителната власт. Това от своя страна прави тяхното съществуване БЕЗСМИСЛЕНО. Абсурдното положение, при което съдебната власт предхожда суверена и съставя сама себе си. Този момент е изключително важен, защото представителните политици, все пак, са получили уж права от гражданите-суверена, докато представителите на съдебната власт НИКОГА не са били овластявани от гражданите-суверена, който е ИЗТОЧНИК на ВСЯКА ВЛАСТ. Властта в България и не само там се упражнява съвършено БЕЗОТГОВОРНО, тъй като гражданите-суверенът по закон прехвърля правата си НЕ поименно, а на ГРУПА от хора. По този начин е НЕВЪЗМОЖНО да се КОНТРОЛИРАТ представителните политици, нито и да им се ТЪРСИ СМЕТКА за деянията, тъй като юридически колективна отговорност НЕ съществува. Има само "морална" такава. ЛИПСАТА на гражданска-суверенна държавна администрация, поради правото на представителните политици да съставят каквато си ПОЖЕЛАЯТ структура на държавно управление, и да уволнят и назначат, когото си ПОЖЕЛАЯТ в държавната администрация и не само там, превръща всеки гражданин в роб, грозновато и отблъскващо явление. Демокрация и свобода няма НИКОГА там, където НЕ съществува РЕАЛНО разделение на властите. Демокрация и свобода няма НИКОГА там, където НЕ съществува постоянна власт от и за гражданите, тук и сега - всеки ден. Демокрация и свобода няма НИКОГА там, където НЕ съществува реална информация от и за ВСЕКИ гражданин. Демокрация и свобода няма НИКОГА там, където ВСЕКИ гражданин винаги НЕ носи ИНДИВИДУАЛНА отговорност за своите действия.

ЕС - хахаххахахахаххаааааааааа !!!

Почна се, май? Европа вече няма да е същата. Мераците на италианците и каталунците да се отделят и Брекзита имат една причина и това са брюкселските зелки. Най-после гърбоносковците постигнаха целта си.

на това се казва демокрация.народа трябва да решава големите проблеми,не като в българия няколко кухи тикви...

Виновен е кухото племе че са е надупело

КОЙ НОСИ ИНДИВИДУАЛНА ОТГОВОРНОСТ В ПРЕДСТАВИТЕЛНАТА "ДЕМОКРАЦИЯ" И "СВОБОДА" В представителната "демокрация" и "свобода" гражданите НЕ гласуват, гражданите НЕ избират, а гражданите се СЪГЛАСЯВАТ цялата власт да е в ръцете САМО на ОПРЕДЕЛЕНА ШЕПА от хора. В представителната "демокрация" и "свобода" гражданите чрез така нареченото "гласуване" или "негласуване" стават АНОНИМНИ съучастници на ШЕПА представителни политици и духовници да изземат безусловно ЦЯЛАТА власт от ВСЕКИ гражданин. Представителните политици НЕ носят НИКАКВА индивидуална отговорност, защото в диктатурата на представителната "демокрация" и "свобода" има САМО групова отговорност, а юридически групова (колективна) отговорност НЕ съществува. Никой представителен политик НЕ носи индивидуална отговорност за своите действия тук и сега. Следствието ВИНАГИ от това е, че представителните политици ГОВОРЯТ едно, а вършат ДРУГО. Така наречените "избиратели" в представителната "демокрация" и "свобода" са ВИНАГИ АНОНИМНИ, ГРУПОВИ и САМО за един ден. Никой от тези анонимни и групови ЕДНОДНЕВКИ, набедени уж за "избиратели", също НЕ носи индивидуална отговорност за своите действия. Ето защо демокрацията (власт от и за гражданите, тук и сега - всеки ден) ВИНАГИ се изражда в мутрокрация (власт САМО на представителни политици и духовници - мутри) в безумните НАЛОЖЕНИ върху теб от тях условия на представителната "демокрация" и "свобода". Никой РЕАЛНО НЕ носи индивидуална ОТГОВОРНОСТ в представителната "демокрация" и "свобода", а ЦЯЛАТА власт се изземва от ВСЕКИ гражданин чрез постоянно: физическо, ментално, емоционално НАСИЛИЕ и ИЗМАМА, наложено върху теб от ШЕПА представителни политици и духовници. Ето защо представителната "демокрация" и "свобода" ВИНАГИ се изражда в РАЗЛИЧНИ форми на ДИКТАТУРА като: фашизъм (открита диктатура), социализъм (открита диктатура) и капитализъм (скрит зад думите: "свобода" и "демокрация" - скрита диктатура). Какво е избори и референдуми в представителната "демокрация" и "свобода" като: фашизъм, социализъм и капитализъм - на ВСЯКО свинче по ЕДНО звънче. Какво МОГАТ едни избори и референдуми в условия, които НЕ са демокрация и свобода за гражданите. Те могат единствено да служат КАТО средство за манипулация НАД всеки човек. Диктаторът Франко, Хитлер и ДРУГИ диктатори, също са ПРАВИЛИ или правят избори и референдуми. Демокрация е - постоянна ВЛАСТ и реална ИНФОРМАЦИЯ, от и за ВСЕКИ гражданин, тук и сега, ВСЕКИ ден. Дори орязана, демокрация и свобода (Швейцария и Исландия) започва да работи тук и сега за ВСЕКИ гражданин, ВСЕКИ ден. В демокрация и свобода НЯМА "преход", няма утре, няма вчера, защото демокрация и свобода е ВИНАГИ - всеки гражданин тук и сега, ВСЕКИ ден.

Поздравления, дано повече хора го прочетат и осмислят.

А автономните или независимите области може ли да се присъединят към други държави. Питам за да направим предложение към някоя от тях , да се присъединят към нас или ще обявят търг за това.

Може да се присъединят, ако има зелени човечета. Може да са и тъмнозелени, но пък те може и да не са учтиви.

КАКВО Е ДЕМОКРАЦИЯ И СВОБОДА. КАКВО Е ФАШИЗЪМ Демокрация и свобода това е - ВЛАСТ от и за ГРАЖДАНИТЕ, тук и сега - всеки ден. ВСЕКИ представителен политик ВИНАГИ вярва, че представителната "демокрация" е демокрация, което си е просто психологическа болест. Вярванията, вярата НЕ са интелигентност. Те са взимане на решения ПРОТИВ твоята интелигентност. Представителната "демокрация" НЯМА нищо ОБЩО с демокрацията, защото представителната "демокрация" и "свобода" е РЕАЛНО фашизъм. Защо. В представителната "демокрация" и "свобода" ВИНАГИ чрез фалшиви, АНОНИМНИ и фасадни "избори", и то само за ЕДИН ден се изземва безусловно ЦЯЛАТА власт от ВСЕКИ гражданин за много години напред - това е фашизъм. Когато някой се МИСЛИ за по-висш от останалите и ТВЪРДИ, че ТРЯБВА да го СЛЕДВАТЕ - това е фашизъм, а ВСЯКА представителна "демокрация" и "свобода" е изградена върху ТОЗИ фалшив основен закон, това е ЗАКОНЪТ на фашизма. В представителната "демокрация" и "свобода" гражданите НЯМАТ право на власт, тук и сега, всеки ден. В представителната "демокрация" и "свобода", гражданите НЯМАТ право на реална и пълна ИНФОРМАЦИЯ - това е фашизъм. Ето защо фашизмът, това е представителната "демокрация" и "свобода". Представителната "демокрация" и "свобода" е ПЪЛНА диктатура - цялата власт и целият капитал, и цялата реална информация е ВИНАГИ в ръцете на шепа "хора" - ЛИДЕРИ. Всичко това е НАЛОЖЕНО от тях единствено чрез физическо, ментално и емоционално НАСИЛИЕ върху ВСЕКИ гражданин - всеки ден. Винаги ДЕМОКРАЦИЯ и СВОБОДА е била и е - постоянна власт от и за ВСЕКИ гражданин. Постоянна пълна реална информация от и за ВСЕКИ гражданин. ВСЕКИ гражданин ВИНАГИ носи пълна индивидуална отговорност за СВОИТЕ действия. Представителната "демокрация" и "свобода" (ФАШИЗЪМ) е била и е - ВИНАГИ цялата власт и целият капитал е в ръцете на ШЕПА "хора" (ЛИДЕРИ), и това е наложено безусловно върху ВСЕКИ гражданин. Никога ВСЕКИ гражданин НЯМА достъп до постоянна пълна и реална информация, НИКОГА шепа "хора" (ЛИДЕРИ) НЕ носят индивидуална ОТГОВОРНОСТ за своите действия. Именно това е фашизъм, а НЕ демокрация. Държавата - това е ВСЕКИ гражданин. Демокрация и свобода това е - ВЛАСТ и реална информация от и за ВСЕКИ гражданин, тук и сега - всеки ден. ВСЕКИ гражданин, ВИНАГИ носи пълна индивидуална отговорност за СВОИТЕ действия.

тези две области са част от балканската федерация!!! Вън европата от тях! А кога ще ома референдум за автономия на авсреиското владение "българия", ? омръзна ни таз австро-германска- европейска пълна робска слугинщина и васалност!

ОСНОВНИЯТ ЗАКОН НА ОБЩЕСТВОТО Основният ЗАКОН на обществото, или както се нарича още общественият договор, посочва ИЗТОЧНИКА на властта или суверена - гражданите. Този закон е ВЪРХОВЕН и стои НАД всички други закони и те от своя страна могат да се създават САМО в СЪГЛАСИЕ с него. Ето защо, върховенство на закона означава само ЕДНО - постоянна реална ВЛАСТ и реална ИНФОРМАЦИЯ в РЪЦЕТЕ на гражданите. В противен случай е НЕВЪЗМОЖНО да има суверенна власт. Така, гражданите РАЗПОЛАГАТ с властта да съставят законите, да извършват изпълнителска дейност, да правораздават и съставят органите на управление. Когато гражданите извършват ВСИЧКИ тези дейности ПРЯКО, БЕЗ да прехвърлят ДРУГИМУ права, върховенството на закона е НЕОСПОРИМО и БЕЗУСЛОВНО, защото ВЛАСТТА се прилага БЕЗ уговорки. Именно това е ДЕМОКРАЦИЯ и СВОБОДА - постоянна ВЛАСТ и реална ИНФОРМАЦИЯ от и за ВСЕКИ гражданин (Швейцария, Исландия). Всеки гражданин носи индивидуална отговорност за своите действия. Ако гражданите бяха свободни, НИКОГА нямаше да се управлява чрез приятелски кръгове и братовчеди, така, както при абсолютните монархии ВЛАДЕТЕЛЯТ се обгражда с ВЯРНА свита. Мнозина МИСЛЯТ, че свободата е да можеш да правиш каквото си ИСКАШ. Това НЕ е свобода. Свободата е да се упражнява постоянна ВЛАСТ от и за ВСЕКИ гражданин, и да се носи индивидуална ОТГОВОРНОСТ за СВОИТЕ действия . Ето защо, когато някой започне ПРОТЕСТИ, то това е или израз на БЕЗПРАВИЕ, или ПРОПАГАНДА на малцинството от гражданите. Ако гражданите са свободни, те НЕ протестират, а упражняват ВЛАСТТА си, тук и сега, всеки ден. Правото на протест ЗАМЕСТВА правото на власт и е доказателство за ЛИПСАТА на граждански суверенитет. Правото на протест е манипулация над гражданите, защото упражняването на свободно ПОВЕДЕНИЕ не е свобода. СВОБОДАТА е само когато РЕАЛНО се упражнява ВЛАСТТА от и за ВСЕКИ гражданин винаги, и ВСЕКИ ден (ТУК и СЕГА), само тогава може да съществува реално (Швейцария, Исландия), а не само в мислите Ви - думите: "СВОБОДА" и "ДЕМОКРАЦИЯ".

Mного написано, и Hищо, не казано!! Cмешно коментарче!!;))

Тия локуми ги разтягате месеци наред.Гражданите НИКОГА не са имали и НИКОГА няма да имат реална власт, и така ще е во веки веков. Сладките мантри обикновено са неосъществими и се провалят с гръм и трясък.

Всичко което се случва е съвсем закономерно. Хората не моогат повече да търпят някакви безмозърни хрантутници, които не са избрани от никого да им налагат абсурдни правила на живот. Никой в Брюксел не се интересува от мнението на обикновените хора, за тях е важно топлото местенце и бонусите от големите корпорации, които ги финансират, Такче, не Пурин е виновен, а безмозъчни управляващи,който са забравили че представляват народа си и трябва да се съобразяват с него.

Eвалла на путин, представи собственият си продукт "референдума в Kрим" и "санкциониращите" го, ще се изтрепят да го прилагат!!! безплатно им го даде!! xoxoxo...

Къде ще се мери Путин с киевските и косовските "демократи". В Крим пушка не пукна, ни бомбардировки, ни масови гробове, ни садисти по площадите да режат ръце и да вадят очи, даже и снайперисти нямаше. А, имаше един, киевски, но го обезвредиха преди да стреля. Това каква демокрация е!

Всичко се топи като лед и само едно ще остане - славата на Владимир, славата на Русия. Прекалено много е принесено в жертва. Никой не може да спре Русия. Всичко помита тя по своя път и не само ще се запази, но и ще стане властелин на света.  Ванга

Слава Богу това няма как да стане.Защото ще останем ние БГ-то.Толкова ще омръзнем на всички,че сами ще се гръмнат да не слушат и четат глупостите от този тип.

Днешната си сила и слава Русия дължи вам/ ,на българите/. И ще приемете от нея дан, както Мелхиседек от Авраам, когото и благослови. /Понеже/ България е главата, а Русия-тялото. Може и 300 000 българи да останат, но България ще изпълни Божия план. Учителя ПП Мелхизедек - Цар салимски -Цар на правда и мир./салим-салем-салаам-мир/. -България /Мелхизедек/ще управлява света, а Русия/Авраам/ -и всички други- ще я слушат и следват.-Някога, когато поумнеят и престанат да правят войни. В бъдещето на правда и мир между човеците.

Cега е ред, заграбеният Tексас, да се отцепи и върне към Mексико!! путин трябва да им "помогне" с един референдум !!;)) xaxaxa...

По голяма тъпотия трудно може да се напише. Няма и един тексацец, който да иска да се присъедини към мексико. Нещо повече. В щатите има милиони мексиканци, които драпат със зъби и нокти, за да не бъдат депортирани обратно. Поне още толкова са и новите кандидати в мексико.

Tова, че си тъп не значи, че заради тъпотията ти, земята ще спре да се върти!! EC-то, и то беше много "яко" нали?? първо английските плъхове напускат кораба, след тях каталунци, италианци и.т.н....! Tака, че, както си мислиш, че мексиканци и Tексас много се натискали???????? изведнъж става друго!! Aмерика, и тя е федерация и не се знае, кога ще почнат "референдумите" и там!! путин им даде "безплатно" модела с Kрим!!! хахахаха...

Таз година- автономия, догодина- независимост!

путин, им отговаря подобаващо за санкциите!!;)) той нали си прилапа крим, сега в кошера на санкциониращите им пусна "референдуми",....хахаха..

Mного се кефяха, и още има, малоумни нещастници които се кефят от разпада на CCCP, ама сега,.. ще го лапат и те големият!!;;)) хахаха

Тези, които се кефят от разпада на Европа мислиш ли, че ще минат метър. За "големия"..

каквото искаш си мисли, но фактите говорят вече къде ще е "големият"!!;))

Добре е да има разногласия, кризи, земетресения... по възловите за ислямското нашествие държави.

хайдеееее, започва купона !!;)) сега остава и бавария да иска отцепване и,... отиде коня в ряката!!;))

d4

във всяка една страна-членка на еврогейския съюз дреме по една малка Каталуния. въпрос на време...... за да се събуди.

Има кой. Да ги раздуха.

Това роене на референдуми означава само едно ! Хората не са толерантни към различните от тях , независимо дали става дума за религия , народност , етнос или цвят на кожата ! Въгленчето на противопоставянето тлее , но не угасва никога , а се разпалва от ветровете на омразата !

Къде пък ги видя тези ветрове на омразата?

Прав си не се вижда , но понякога може да се помирише ! Някои правят вятър със задника си , като теб !

Щом за Косово може, значи може за всички!!!

Правилно. А само аз ли забелязвам как референдумната "вълна" пълзи бавно, но сигурно от запад на изток? Докъде ли ще стигне?!

А, за Кърджали, може ли.

Ако се напънете малко да прочетете белким разберете прочетеното ще да си обясните и за Кърджали...

че може и ще е по-скоро отколкото някой тук си мислят,на злобарчетата дето сега злорадстват за Каталуния,Италия и прочие ще им замръзне мазната усмивчица

А за Турция може ли стотина бомби Топол М изпратени от Русия, щото и на тях ще им писне от тази сган