Евросъюзът не изключва военна операция в Либия

Европейският съюз не изключва възможността да подготви военна интервенция с хуманитарна цел в Либия, в подкрепа на евакуацията на европейските граждани. Италия пък призова ЕС за помощ в справянето с „катастрофалната хуманитарна криза”.

Обратно в новината

Коментари - Евросъюзът не изключва военна операция в Либия | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Значи в зов за помощ ти видя мнозинството? С какво го видя, с цайси 12 диоптъра? Ега ти смехорията. Дофтурчо, що не плеснещ с ръце и с Костови Маринчо ти се възнесете в небесата?

Мразя мюсолманите! Но често казано, какво би станало, ако либийците не изключат военна операция срещу Европейският съюз за защита на собствените си интереси?

ЗАЩО ЧЕТА, ЧЕ НИ СЕ ВНУШАВА, ЧЕ ЩЕ ИМА БИБЛЕЙСКО ПРЕСЕЛЕНИЕ НА НАРОДИТЕ? КОЙ ГО ОРГАНИЗИРА, ПЛАНИРА И ЩЕ ГО ОСЪЩЕСТВИ И ТО В НАЙ-СКОРО ВРЕМЕ? НЕ СА ЛИ ТЕЗИ СЪЩИТЕ, КОИТО СЪБАРЯТ ДОМИНОТО В АРАБСКИЯ СВЯТ? ТЕ ПО НОТИТЕ В БИБЛИЯТА ЛИ ИГРАЯТ? И АКО Е ТАКА НЕ ЧЕТАТ ЛИ В ТОВА СЛОВО КАКВО ГИ ЧАКА? ООО, ГОРКИТЕ СВЕТОВНИ МАНИПУЛАТОРИ! КЪДЕ ЩЕ СЕ СКРИЕТЕ ОТ ИДЕЩИЯ БОЖИЙ ГНЯВ...

пеня ни излезе по устите - спрете с тези главни букви, никой тяма да ни обърне повече внимание, а само се издавате, че смятате своето мнение на твърде важно, каквото, ще ме прощаваш, не е!

ТИ, ДУШКО ОТ КОЙ УНИВЕРСИТЕТ СИ КУПИ ДИПЛОМАТА, ЗАЩОТО ГРАМАТИКАТА И ПРАВОПИСА ТИ СА БЛЯСТЯЩА! КОЛКОТО ДО ГЛАВНИТЕ БУКВИ - АЗ СЪМ БЕЗ ОЧИЛА И ТРУДНО ВИЖДАМ ДРЕБНИЯ ШРИФТ, А НЯМАМ ОЧИЛА, ЗАЩОТО МИ СЕ СЧУПИХА И НОВИ НЕ МОГА ДА СИ КУПЯ. ПОЛЗВАМ ЛУПА, НО ДА ПИША ТУК МИ Е ТРУДНО С ЕДИН ПРЪСТ, ДЪРЖЕЙКИ С ДРУГАТА РЪКА ЛУПАТА. ВСЕ ПАК ТИ БЛАГОДАРЯ ЗА ЗАБЕЛЕЖКАТА. КОЛКОТО ДО ПЯНАТА НА УСТАТА ТИ ЗАБЕЛЯЗАХ Я, ДАЖЕ Я ПОДУШИХ. ОПАСНО Е ДА НЕ СИ ПРЕХАПИШ ЕЗИКА.

и за HOULTON!! Отдавна е по-евтино да звънна до USА отколкото до Варна... така че чакай обаждания!!

Да бе да! Щом наричаш село Долно Уйно HOULTON -Хамериката съвсем се е сбъркала!

да , там съм, чудесен малък град на границата между просперираща канада и америка-населението е 97.6% белиамериканци от ирландски проижод-мангусти няма защото сме си расисти-зелно, чисто и спокоино,раят на земята!е, малко е студено зимата, но се свиква,а аз цигани и руснаци мразя-но тук няма такива.имам един прятел от софия- и тои живее тук и обожава нова англия заради етническата чистота, както и аз.

Малее, той много приличал на Долно Уйно, Българско. За колко дни си била на посещение в УСА-то, че не може да го различиш от Долно Уйно? Такива представи човек си създава за някое кътче на света от 2-дневно туристическо посещене или достатъчно да прочете Уикипедия!

Прочети още веднъж и внимателно изречението за "библейския сценарий".

Както и да го усукваме ,проблема ,не само с арабите , а с цяла Африка е един: Прекомерна раждаемост, при ограничени ресурси. Египет през 1952г. е 14 милиона сега е 90 милиона.И да ги окупира ЕС трябва да ги храни.А ако почне да ги храни ,от Субсахара,ще пристигнат милиони гладни гърла. Защото в Нигер,Мали ,Чад ,Судан ,Сомалия са още по гладни. На Африка и трябва армия от гинеколози ,а не от военни.

Нито се налага да пращаме "войници" някакви, нито ще посрещаме стотици хиляди бежанци! Ние пък какво се бъркаме - то оставаше и Бай Ганьо да си дава мнението без да му го иска някой, както винаги е правил. Просто сатрапът, бомбардиращ и стрелящ по собствения си народ, трябва най-после да падне и да го съдят!!! И ще стане. Връщане няма вече. Можем само да дадем шанс и на други народи да се освободят и да дишат, както направихме частично и ние през 1989 г. Че кой тогава си е мислил, че може някога Живков да сдаде властта?!! Ама я сдаде. Оттук нататък сме си виновни ние, че не доведохме старта до успешен край.

То и за царуването на Тодор Живков пак сме си виновни ние имаше си избори, би ли ми обяснил защо сме виновни само след свалянето на Татенцето, а не и преди това?Благодаря!

Не сравнявай свалянето на Тодор Живков и това на Кадафи. На Тодор Живков не бе обикновено сдаване властта, в България нямаше опозиция срещу него, свалиха го неговите С ПРЕВРАТ-Лукановия клан, да вземе властта и да разсипят България. Сега, ако ЕС не вземе нещата в свои ръце за създаване на истинско демократично управление, САЩ ще се намеси и замени своята марионетка Кадафи , отново с друга своя марионетка

Според твоя коментар България е разсипана след свалянето на Т.Живков! Благодаря за откровенността! Това означава че Татенцето не ни е разсипал! В такъв случай защо да свалят Кадафи, като всички знаем че след това ще разсипят и Либия?

нещо не разбирам. нали е народна революция, кави бежанци, какви 5 лева. нали сега ще управлява "народа". къде са тръгнали да бягат?

Бягат от светлото бъдеще което се задава. Може да им е разказвал някой българин, как ни просперирахме тук.

Дръж под око кранчето за нефта. Гледай внимателно кой, по какви причини или с какви доводи се присяга към него. Хората не ги гледай сега. Хората правят това, което им кажат по телевизора. Който говори по телевизията него слушат хората. Ако ще и пълни глупости да говори.

и от Аврора ни вест, ни кост! Тая дърта гемия е отишла да правозва бежанци, щъ знаете!

Прав си във виждането си. Ираел няма интерес от всичко това, което става в арабския свят. Умишлено, или не, нещата се равиват според библейски сценарий. Не трябва де се мисли, че ще се случи най-лошото, но трябва да се готвим за него.

В грешка си. Сценария не е библейски, а дело на американските и британските служби.

bobsyn@

Май ще е по-евтино да се пратят войници в Либия отколкото да се грижим за няколко стотин хиляди или повече бежанци...

Формално си прав...но вече действат други логики и закономерности. Нормалните неща отдавна са вече минало и на никаква логик в събитията не може да се разчита. Щом в Либия стана това, няма(т) никакво напрежение да организират емигрантска вълна в ЕС. Не си мислете, че тълпите от мюсюлмани, които в момента живеят в ЕС, са там случайно - т.е. защото мюсюлманите просто са решили ей така да емигрират. Някои ще ревнат пак - теории за конспирации! ... Може би, но нещата уверно вървят според плана за унищожаване на ЕС чрез ислямската напаст. Затова е и това натискане на някои сили да вкара Турция в ЕС, та нещата да се ускорят...Но, както се казва - ще поживеем и ще видим.

Не ни стигат наште цигани, а сега и либийските!

И Волен Хане, и Волен:)

Волен свети в тъмното! Не можем да го пратим просто така, ще го вземат за морски фар. Трябва да се съгласува с Морска администрация

"Родоски колос" казваш? Чудо на чудесата?:)

но е нечовешко! Ще се надигнат насрещу нази де що има организащии за човешки права ведно с жителите на Сицилия! Тоже, като се вземе НА В предвид, че там е бърлогата на мафията като едното нищо дедо ще я подчини и оглави, а това ще внеке лек щизофреничен елемент в нейните редици, което ще я направи непобедима! Абе с 2 думи не става - нека си виси в Искърското дефиле!

Аре бе :))) Баш Берлускони да го е страх от бедуинки (мароканки):))))

ли си бойния вик на бедуините и онова странно и бързо движение с езика?! Като се вземе превдид, че все пак това си е боен вик и квото фанеш - късаш - оно си е за страх и човекут е прав! :-)

честно да ти кажа вик (език) на бедуинка (мароканка), не бате:))))

Абе, направо да си връщат обратно колониите и да въвеждат ред. Мисля, че африканците са се нарадвали вече на независимостта си и няма да имат нищо против. Може и да има трудности, но по-добре така, откалкото формиране на мюсюлмански халифат от Афганистан до Мароко, че и на юг в Африка.

Преди известно време чух по телевизионни канал France 24 един млад тунизиец да каже следното : "Искаме нова конституция и демокрация по европейски".Същото го чух след два дни от млад египтянин, после го чух и от млад либиец, бахрамец и прочее. Следователно, тук не става въпрос за ислямски халифат, а за ДЕМОКРАЦИЯ и арабската интелигенция прави разлика между американската и европейска демокрация Глупави са европейците дето нищо не правят да помогнат морално арабите по техния път към демокрация. Не се иска войни и пари, те си имат достатъчно, иска се теоретично да подготвят тяхната интелигенция да си направят новите конституции със залагане там принципите на европейската правова държава. Конституцията е най-важната в държавата, върху нея се гради морала на обществото и последвалото законодателство на държавата. Нашата посттоталитарна конституция действаща 20 години без заложени в нея принципите на правовата държава стана причината за магнетизирането на държавата, разграбването на собсвеността ,и лумпенизацията на обществото ,без да се постигне ръст в развитието на общественото съзнание и демокрация.

Много обективно от твоя страна! Споменаваш чух и гледах по телевизията, а не казваш в колко от тези държави си живял за да познаваш народопсихологията им! И още един въпрос: Кой ти плаща?

Можете ли да ми обясните, като какво е това - ДЕМОКРАЦИЯ и с какво се яде? А още, къде я продават тая пущина?

Идеята...има право в общия план на събитията, така както се развиват в момента. Потърпевши от последствията ще бъдат основно държавите от ЕС и Русия (оръжейните доставки). Св. кукловоди(???) пак намериха начин да прецакат стара Европа и да вадят кестените от огъня с чужди ръце.

ОТНОСНО БЕНЗИНА - ПРИ СОЦ ЛАГЕРА БЕНЗИНА БЕШЕ СТОТИНКИ А СЕГА ПИТАМ КОЙ ГО НАПРАВИ 100 ПЪТИ ПО СКЪП

Ти отговор нямаш ли или просто питаш?

Не си прав БББ! Бай Тодор го вдигна от 20ст. на 50ст...мале как ме заболя тогава:)

По времето на бай Тошо бензина не беше ли с купони? :) А повсеместните алхимични опити на населението със син камък да оцвети червеният бензин помниш ли?:) Освен това що не провериш по времето на бай Тошо колко е бил бензина в щатите? Тогава родителите ми взимаха 180 лв... Книги се намираха с връзки и то все такива дето бяха одобрени преди това. Дръж си го ти бай Тошо.

не, не беше. Стана рядкост малко по-късно. А здравеопазването и образованието бяха без пари. И бабите взимаха такива пенсии че водеха внучетата на сладкарница. И се отвяряха нови заводи а не се режеха за скраб. Ябълките и доматите бяха български а не вносни. И хляба беше по БДС а не от фуражна пшеница и примеси

Няма как да си го държа отиде си човечеца!

Да не мислиш, че Бойко вдига бензина бе глупак? Мали ей такива квартални политици направо ми се повдига от тях..

военна интервенция с хуманитарна цел? Как ли са образовали военните да воюват хуманитарно!! Ето ти демократична Европа!

Единство и борба на противоположностите! (способно да обясни всичко) Диктатурата на пролетариата - висша форма на демокрация! Елекрификация и съветска влас (силно противоречащи си неща) и т.н.... да не задълбаваме

Ясно е като демагогия! Чисто практично ми обясни как една пушка стреля хуманно!

Страхувам се че ще се изпълни пророчеството но Нострадамус - Третата световна война ще започне от мюсюлманите. Ако се намесят Щатите това ще се случи!

човеците да не ръководят постъпките си от виденията Нострадамус, че става лошо! Все пак аз не съм видял все още тримата конници(като изключим 2 каруци с цегани сутринта), а Вие?

Да, 2012 година ще е наистина някак си по особена. В Италия негри от Африка основно преплуваха по море. В Европа , колко то знам, емигрантска вълна тръгва съвсем цивилизовано с самолетни билети, документите им се изхвърлят по време на полета в туалетната, а на аерогара се предават на полиция. ЕС закони не дават възможност в този случай да ги връщат, започва се разследване траещо с много месеци, за да се определи кой кой е, те живеят в цивилизовани лагери с телевизори и др. Така че като нищо ще дойдат в БГ и не през турската граница. БГ ще има да преговаря за квота на беженци които ще поеме.

Всички западни държави промениха своя закон за гражданството и пребиваването в страната и ги връщат за 12 часа.Питай цигганите ни...

Моля, спрете "ideyazabulgaria.org". Имат си сайт, да се подвизават там. Ако продължат, публикувайте адреса им, въпреки че знаем коя централа ги спонсорира и насърчава.

"Зов за помощ" или "зов за политическа цензура"? Ние не нарушаваме етичните правила на Дира за писане на коментар. Но явно нарушаваме твоите политически пристрастия. Това беше маниер на време ОНО, но не е маниер на свободния свят със свобода на словото. Време е да започнеш да разсъждаваш като него и си правиш свой ИЗБОР, какво да четеш и какво не.

напълно те подкрепям.това е граждански форум за мнения , а не форум за партиини сдружения да си пробутват мухлясалата партиина соц пропаганда.да си правият там конгресите на бузлуджa и да ни оставят на мира вече.нагледахме им се на зулумите 65 години-съсипаха и окрадоха държавата и изгониха кадърния народ от българия-вие, трибуна им давате.срамота.

Ти ако беше от кадърните нямаше да си в US! Ама и вие сте за една свобода на словото, сега пък на нас прокомунистите да не ни дават свобода да пишем в този форум, на това ли те научиха в щатите кадърно човеченце?

Да живей Позитано 20!

Значи нищо не мога да разбера 1. всчки бяха против кадафи то не беше ембарго не беше чудо с цел да го свалят, американците првеха провокации на либийска земя и сега като се видя че ще падне този убиец, чета и не мога да повярвам "масово изселване от Либия "с библейски размери", ако Муамар Кадафи бъде отстранен от власт" а бе ква е таз работа сега всики го заобичаха а дето изтрепа токоз народ. или кой му пука Не знам ама бензина А95 стана 2.42

и в щатите се вдигна, днес в калифорния е $3.85 за галон/3.74л/, но мисля че е по евтин от европеиския защото ползваме канадски бензин , а не сорта брент от северно море.

Само между другото цената е 2,42 защото в нея има включени около 1,20 държавни налози.....ама никой не вика долу Дянков, акциза и ДДС то....а САЩ, Русия и Кадафи били виновни! Те ли определят данъците на овчото ни мислене?

Интересно с какво ще я направи тая военна операция ЕС Може би хелзинския комитет ще мобилизира свойте сили

Кристалина Георгиева с подкрепата на Надежда Михайлова - Неински и Антония Първанова малка сила ли ти се виждат! Да не добавям и "депутатете" от Атака, че това ще е нечовешко към либйските командоси!

Подкрепена от САЩ , нали?

леле, добре че м.ангустите са отвъд океана, че си имаме достатъчно........а където сме еднородно бяло население -нова англия-ще ни развалят хубавия пеизаж....

Понеже смениха заглавието, ще го коментирам. Военна операция на ЕС в Либия, значи пак Европа да бърше лайната на САЩ там. Кадафи беше се поставил в първи приятел на САЩ, всички компании за добиване на нефт в Либия са американски. Така, без война( като в Ирак) САЩ превзе либийския нефт. Сега лицемерно говори с половин уста против Кадафи.

jizast

Стига си приказвал глупости бе човек. Ставаш смешен...

само дето забрави да споменеш,че прятелчетата на кадафи саркози и берлускони са тези, които търгуваха с либия оръжие срещу петрол и го посрещаха да разпъва шатра на центъра на площада навона-срам!- а не американците.европа се п.сра отвсякъде, а ти си дървен философ, ша ма извиниш.

ideyazabulgaria.org

Няма по голям дървен философ от този, който отъждествява "саркози и берлускони" с цяла Европа. Да ти имам балканските кръгозори! Не случайно един умен човек е казал преди сто години за българския политикант- ТЪМЕН БАЛКАНСКИ СУБЕКТ.

ЗАБЕЛЕЖЕТЕ - ЦИТАТ - НИЕ ЗНАЕМ КАКВО НИ ЧАКА КОГАТО ЛИБИЙСКОТО ПРАВИТЕЛСТВО ПАДНЕ С МУМАР КАДАФИ. ПИТАМ ЗАЩО НЕ ОКАЖЕТЕ ПОМОЩ НА ТОВА ПРАВИТЕЛСТВО А СА ПЪЛНИ ЛИЦЕМЕРИ. СЕГА КАТО ОГЛАДНЕЯТ МИЛИТЕ БЕЖАНЦИ ЩЕ ИМА ДА КРАДЪТ И БЕЗЧИНСТВАТ .

кАК МОЖЕ ДА БЪДЕ СЪЧИНЕНО ТАКОВА ТЪПО ЗАГЛАВИЕ? ПЪРВО, ЕВРОПЕЙСКИЯТ СЪЮЗ НЕ Е НИТО ДЪРЖАВА, НИТО ВОЕНЕН СЪЮЗ, ЗА ДА МОЖЕ ДА ИЗКЛЮЧВА ИЛИ ОБРАТНО. ЕВРОПЕЙСКИТЕ СТРАНИ КАТО ПОДЧИНЕНИ ЧЛЕНОВЕ НА НАТО НЯМАТ НИКАКЪВ ДРУГ ИЗБОР, ОСВЕН ДА СЛУШКАТ И КОЗИРУВАТ НА ШЕФА СИ ЧИЧКО САМ. ВТОРО, ЕВРОПЕЙСКИТЕ НАРОДИ ВЕЧЕ ОБРЪГНАХА ОТ РАЗКРАЧЕНАТА И ДВУЛИКА СЛУГИНСКА ПОЗИЦИЯ НА СВОИТЕ ПРАВИТЕЛСТВА И ТОВА Е ЯСНО НА ВЛАСТИМАЩИТЕ, ЗАТОВА В МОМЕНТА ТЕ ДИСКУТИРАТ САМО ОТНОСНО НЯКАКВИ ИКОНОМИЧЕСКИ САНКЦИИ СПРЯМО ЛИБИЯ. ТРЕТО, ОТ ТЕЗИ САНКЦИИ ОСОБЕНО ЧУВСТВИТЕЛНО ИКОНОМИЧЕСКИ И ПОЛИТИЧЕСКИ ЩЕ ПОСТРАДА БЪЛГАРИЯ, КОЯТО ИМА ТАМ МНОГО ГАСТАРБАЙТЕРИ, ПОСТАВЕНИ ПОД ЗАПЛАХАТА ПАК ДА БЪДАТ ЛИШЕНИ ОТ СПЕЧЕЛЕНИТЕ ИМ ПАРИ И ДА ВЛЯЗАТ В ЗАТВОРА ПО СКАЛЪПЕНИ ОБВИНЕНИЯ.

Европейския съюз намери нови находища на нефт ... в Либия.

Завалията. Много си простичък! Прощаваме ти!

А бе не е толко прост абв-то... Май европейците започнаха да се усещат и да се намесват овреме. Ако там влязат обединени европейски сили преди твоите приятелчета от ЦРУ, може и да се разиграе различен сценарий от този в Ирак, Афганистам и т.н.

Впрочем един нео-колониализъм въпреки, че ще се приеме с много мрънкане от света, би било оптималното решение за Европа. Либия е слабо населена и на подходящо място, но няма воля и смелост за такова решение. Подобни действия биха подействали добре и на самата общност вътрешно, нищо че ще има демонстрации за чуждата свобода. Все пак да не забравяме свобода либийците е по-вероятно да видят под Еврпейски ботуш, отколкото насаме, но както казах няма воля и единност.

Няма такова животно като спонтанни протести, особено когато се стреля и в страна където жизнения стандарт е висок. Явно става въпрос за добре организиран преврат,от външни фактори, използващи племенното разделение. Целта е една НЕФТ. Метода известен отдавна "Разделяй и владей".

Прави впечатление както очаваната цензура в Либия, така и мощната пропаганда срещу Кадафи в западния свят. То не бе стреляне срещу мирни демонстранти не беше самолети обстрелващи протестиращи, масови убиства и.т.н. Неща които най-малкото са непотвърдени. Ако за Либия цензурата е нормална какво да кажем за промивката на мозъци при нас? Но ние най-добре да си трайкаме нефта е за нас.

Идеалния източник на нефт за съюза, диверсификация. Само трябва една марионетка да сложат.

....."военна интервенция с хуманитарна цел" - сиреч ,ще ви прострелям за да се нахраните.Чудя се дали ЕС ще направи военна хуманитарна операция в Етиопия - не,там няма петрол :)))

Никой няма да се изсипе в България. Езика ни е труден пък и няма работа! Да му мислят Италия, Турция, че и Гърците.

всеки ще си ходи където иска по тая замя, тя не е нито само на европейците ,нито на американците, нито на който и да било друг. След като няма нормални политици и лидери, хората не са длъжни да слушат и да се подчиняват на никого. В Африка не се чувстват добре, тогава да ходят където искат. Европа е толкова тяхна , колкото и Африка наша. Земята е на всички и всеки трябва да има свобода и избор!!!! В африка няма земя за обработване, в България пустеят стотици хиляди декари плодородна земя, има и прясна вода, Защо да не дойдат хора от пустинята да я обработват и да се хранят?

Защото африканците не се славят като твърде трудолюбиви...

Защото си тъпанар.

jizast

Който опита да прекоси нелегално границата трябва да бъде опънат на земята с картеч. Да видим чламите дали ще искат да наглуват в Европа.

Ти да не се казваш Хасан,маймунек?

Ти наистина ли си толкова наивен, че си мислиш че африканците ще дойдат тук да ни обработват земята, а? А и земята в БГ отдавна вече не е пустееща - я се разходи да видиш! Между другото така едно време западноевропейците са изгонили циганите под страх от смъртно наказание от земите си. Те са се смъкнали при нас и ние като добри души сме ги оставили да си живеят тук, вместо да си ги пратим оттам откъдето са тръгнали - Индия. Сега им сърбаме попарата...

става ,ще приема сто либиеца срещу собственост на петролен кладенец ,то лесно се говори за разпределение в eu ама какво става с активите то хуманизъм ,ама някой прибира парите пък за нас голата човечност

ИНТЕРЕСНОТО В ИЗКАЗВАНЕТО НА ИТАЛИАНСКИЯ МИНИСТЪР Е ТОВА, ЧЕ той поставя под условие проблема с бежанците със съдбата на Кадафи !!!! Простичко казано - ИМА ЛИ ГО КАДАФИ ЩЕ ГО НЯМА ПРОБЛЕМА С БЕЖАНЦИТЕ, НЯМА ЛИ ГО КАДАФИ ЦЯЛА ЕВРОПА ЩЕ ДУХА СУПАТА !!!! Странна теза, която е в пълна хармония с интересите на Италия. Банка Уникредито не фалира защото Кадафи наля парите от петрола в нея и се превърна в нейния най голям акционер. Подобно е и състоянието със заводите на Фият с футболния клуб Ювентос и какво ли още за което ние дори не предполагаме. ИТАЛИАНЦИТЕ ОТЛИЧНО ЗНАЯТ, ЧЕ ДЕСТАБИЛИЗАЦИЯТА НА ЛИБИЯ ЩЕ ДОВЕДЕ НЕ САМО БЕЖАНСКА ВЪЛНА , НО И КРИЗА С ЕНЕРГОНОСИТЕЛИТЕ В СОБСТВЕНАТА ИМ ДЪРЖАВА !!!! Тогава искат или не ще ходят да припадат в Кремъл на другаря Путин, който със забраната за износ на зърно чиито традиционен копувач бяха арабите предизвика тази криза в цените на храните в този регион на света. РЕЗУЛТАТА ОТ КРИЗАТА Е ЯСЕН : Скок на цените на горивата от който ще спечелят и Русия и Америка , чиито долар ще се обезцени, а стоките ще бъдат по конкурентноспособни от тези на европейците. ТОВА КОЕТО СЕ СЛУЧВА В ЛИБИЯ ЗАСЯГА ДИРЕКТНО И НАС. Собственик на най голямата българска банка Булбанк се явява Уникредито в която участието на либийска държава е определящо. НЕПРЕМЕРЕНИТЕ ИЗКАЗВАНИЯ НА БОРИСОВ МОГАТ ДА ПРЕДИЗВИКАТ ФИНАНСОВА КРИЗА ЗА КОЯТО ПАЖАРНИКАРЯ ДОРИ НЕ Е СЪНУВАЛ. Когато изчезнат от обръщение левовете ще му стане ясно кой кой е в царството на неговия цар. Въпрос на време е да го констатира.

Добре казано.

Вместо да умуват как да разпределят емигрантите, да ги връщат обратно в Либия. Сега всички ще се опитват да се изкарат политически емигранти а де факто са си чисти икономически.

АМЕРИКА ДА ГИ ПРИЕМЕ ТА ДА ВИДЯТ ТАМ ДАЛИ ЩЕ ИМ РАЗРЕШАТ ДА ПАЛЯТ РАЗГРАБВАТ УНИЩОЖАВАТ И УБИВАТ.

Защо пък Америка? Европа си къткаше Кадафито, цицаше му петрола и газа и сега да се оправя.

ха, че откъде накъде....лицемерните европеици си въртяха далаверки с либия, ха сега да им ядат попарата...америка сме пас и им гледаме сеира..........как европа ще се циганизира повече от бг.

д.у%п.F да им е яко на бежанците след като влязат в българия

пак намериха с какво да ни отклоняват вниманието от хаоса в нашата мила родна страна. какво се чудите, то европа отдавна е наводнена от араби, 50% от населението във франция е от африка. какво толкова "ново" и "невиждано" досега се случва? В брюксел цели квартали са само с араби, във франкфурт скоро бях - живеят с по 1000 евро на месец такива араби и жените им не работят , а само раждат, в скандинавските страни също са на почит подобен род емигранти. Нас никъде в европа не ни искат, а от години е пълно с милиони араби на социални помощи от по 1000 евро на месец във всички европейски страни. По-добре да си гледаме бъкийте тука у нас,че за разлика от безработните араби в европа с 1000 евро социални ина месец, ние тука в България ходиме на работа без да получаваме заплати или получаваме по-малко от един куверт в ресторант или една сметка за парно!

ТАКА ЩЕ Е ЩОМ ЕС И САЩ СЕ МЕСЯТ КЪДЕ НЕ ИМ Е РАБОТАТА И СА НА ВСЯКА МАНДЖА МЕРУДИЯ СЕГА ЩЕ РЕВЪТ НА КАДАФИ ДА ГИ СПАСЯВА.ЖАЛКО Е ЧЕ И НИЕ ЩЕ ПОСТРАДАМЕ МАЛКО СА НИ ЦИГАНИТЕ КОИТО НЕ ЩЪТ И ДА ЧУЯТ ДА СЕ ИНТЕГРИРАТ А ЧАКАТ ДА ГИ ТРАНТУТИМ ТА ОЩЕ ЩЕ НИ ДОЙДАТ НА ГЛАВАТА. РАЗБИРАМ ДА Е ПРИРОДНО БЕДСТВИЕ НО НЕ Е.

jizast

И ти си един умник. Разбрал недоразрбрал...

Мисля, че ромите биха могли също да си отидат по родните места, използвайки ситуацията!

Този коментар не е за пренебрегване!!!!! Разобличителя ( нерегистриран ) 24.02.2011 12:47 В следствие на очакваният поток от бежанци от Африка към Европа, ще изкажа една тревожна моментна хипотеза,а тя е: - Дали тези олигархични структури които взеха решение да свалят режимите в Африка,използвайки соц.мрежи, не целят създаване на напрежение в Европа с предстоящи бежански вълни от имигранти? Дали това не е крайната цел? Европа - Еврото. Структурите за сигурност в Европа много внимателно трябва да следят КОИ ХОРА влизат в Европа с тези бежански вълни.Това трябва да им бъде приоритет номер 1 за момента.

Не бе другарю! Целта е да се провалят алтернативните доставки на нефт и газ за Европа и всичко да минава през ръцете на Русия. След това с кранчето е лесно да се накарат всички да слушкат, нали миналата зима го показахме.

ideyazabulgaria.org

Глупости, пак садесарийски антируски изцепки и бързат да се изкажат? Единственият, който иска да подрива ЕВРОТО и ЕС е САЩ, защото нито руската рубла, нито китайския юан са заплаха за ДОЛАРА, а само ЕВРОТО заедно с прилежащата към него ЕВРОПЕЙСКА ПРАВОВА ДЪРЖАВА като най-развит модел на правова държава в Света-.

Знайно е, че евреите са създали Facebook, знайно е също, че те се борят на страната на долара срещу беззащитното евро! И нещата си идват по местата - хем ще натирим арабите, хем ще сринем еврото. Понеже евреите са признателни на България още от време Холокостино, внимателно насочват бежанците към Италия (поради невъзможност да ги стоварят директо в Германия), а също и към Турция, където маскирани като гастарбайтери, ще проникнат в Германия! И край с еврото - 1 милион бежанци ще затрият 300 милионния ЕС!! В опустошената Европа ще се направят еврейски кибуци, а нашите чалгарки ще бъдат принодени да пеят "Хава Нагила"!

Аз имам малко по-други виждания. Принципно едва ли в конкретния случай евреите са много доволни от ситуацията. Египет им доставяше доста от суровините, докато американското протеже Мубарак беше на власт. Сега евреите ще цъфнат насред море от мюсюлмани, а и както се говори за "мюсюлмански братя" и т.н. няма хич да им е весело сред радикален ислямизъм. Понеже евреите се натискаха за Обетованата страна, дето няма нищо, а само камънак, сега ще трябва да си внасят всичко и то само по вода. Мен ми е интересен и друг факт. Жасминовата революция се случи някакси много спонтанно и бързо, в Египет продължи доста дълго (вероятно САЩ търсиха обществено приемлива марионетка с приемливи за народа обещания) и тъкмо хората си мислеха, че с революциите е свършено и изведнъж Либия пламна. Къде дремаха либийците 3-4 седмици, че и повече?!? Дали някой външен действително им помогна и ги организира? Дали Русия действително иска да държи крана на нефта или някой друг иска да държи крана на Либия (чрез марионетка естествено) и да си осигури било достъп до гориво (ако европейци стоят зад революцията), било лост за изнудване на Европа (като алтернатива на руските доставки)?

Това са олигархичните структури на САЩ- те имат интерес от подриване на еврото, в лицето на разните му хейдж , застрахователни фондове, заедно военно промисления комплект управляват политиката на двете партии -републиканци и демокрация и на държава САЩ.

Какво ти разбира чутурата от хейдж и военно промислен комплект?

Защо в момента не пътуват бежанци към Италия нали областта Киренайка е вече свободна, могат свободно да се качат на рибарските лодчици и за отрицателно време ще са в Италия! Но не най- напред демократично настроенните антитиранични елементи щели да свалят Кадафи и тогава щяла да тръгне бежанската вълна! Аз не съм балък! Вълната чака да се свали Кадафи защото тогава ще се унищожат всички документи за самоличност под предлога Тиранина ги изгори, ще се приемат бежанци уж либийци, а на практика незнайно откъде!

разчуло се е сред тях, че в ЕС се навъртат некакви БКП-та, пред които Кадафи е направо светец и не можеш ги вече накара да напуснат ни Триполитания, ни Киренайка, нито пък Фесан.

Като толкова настоява да ги разпределят в ЕС, те ще вземат ли от нашите мангали?

На всички многознайци във форума искам да кажа че, либийците си живеят много-добре в страната си и няма да я напуснат, независимо дали Кадафи е на власт или не е. Досега чували ли сте да има емигранти чужденци в БГ. Е " Няма" такива. Просто не им харесва. А и какво има да им харесва тук се питам аз.Така че, не се притеснявайте че в " Прекрасната" ни страна ще дойдат емигранти.

Либия е на шесто място по брутен вътрешен продукт на глава от населението в Африка. Това се дължи на големите запаси от нефт и малкото население. Либий-бежанци няма да има ! Те си живеят добре в Либия! Но Либия ще се изчисти от всички емигранти от Судан, Чад и Етиопия които в момента са на нейна територия!

ми кат живеят толкоз хубу що са бунтуват бе

Щом досега не си разбрал кой се бунтува никога няма да го разбереш!! Следователно няма смисъл да ти се обяснява чичовото!

ЗАДЪЛЖИТЕЛНО трябва да построим мощни заграждения от към границата с Турция. Пиле да не може да прехвръкне. И не само заради ситуацията сега а въобще.

АЗ ИСКАМ 1000 евро ПОМОЩИ НА МЕСЕЦ ЗА ТОВА ЧЕ ТЪРПЯ МАНГАЛИТЕ В МОЯ ГРАД!

и АЗ ИСКАМ