НАТО засили въздушния патрул над Черно море

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг заяви, че алиансът не иска "нова Студена война" с Русия, но е бил принуден да засили патрулирането в Черно море.

Обратно в новината

Коментари - НАТО засили въздушния патрул над Черно море | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Русия и Украйна си се карат. Тяхна работа. Но когато двама славяни са бият , ако някой се намеши , набиват го и продължават разпрата! НАТО, няма работа над Черно море!

абе и аз не исках снощи да изям 20 кифтета , пържола и да ги прокарам с 2 лит.бутилка бира , ама бях принуден .

Хайде спрете се най-после! Осрахте морето, при.бахте туризма!!!

Интересно България с какви самолети патрулира и брани въздушното ни пространство? Очевидно въздушното ни пространство се охранява от чужди държави защото ние си мямаме държава. Имаме си Бойко и той ни пази.

По бреговете на Черно море има 3 държави членки на НАТО и две държави обект на агресия от страна на Русия. След като граничиш с агресивна държава, която окупира и анексира територии на съседите си, най-нормалното е да вземеш някакви мерки. Дали Русия е права с провеждането на политика на агресия есъмнително. Но така са решили, така го правят. И даже и да грешат човек може да ги разбере. Аз не мога да разбера родните руско-съветски мекерата, които квичат от удоволствие, научавайки че Русия е насочила оръжията си и към България. То бива-бива национално предателство, но това надминава всякакви граници. То не беше чисти българи да ги пишат македонци в угода на Кремъл, то не беше мерак да станем 16-та република на СССР, а сега и явно предателство в полза на чужда враждебна на нас държава.

"във връзка със струпването на руски войски по границата с НАТО" ????????????????????? Ми НАТО чих хуй търси до границите на Русия? Руските войски не са ли на руска територия?

Трябва да се намери оправдание едни общи пари да се похарчат за едни наши фирми... И те така... Америка е олигархия /Джими Картър, президент на САЩ/

abasador

един, съвременен политик беше казал, че русофилията е нелечимо болестно състояние. Ако един нормален човек чете безпристрастно и обективно коментарите към новината, може съвсем откровенно да потвърди горното заключение. Многото минуси означават само едно, че съм стрелял в десетката. Лек ден.

явно смята хората за глупендери, за да се изказва по този начин. Само обяснението му, че Русия провежда воеени учения до границите на НАТО, показва колониалното му мислене за държавите граничещи с Русия. Интересно, Русия ли се е приближила до НАТО, или НАТО до Русия? Всички знаем, че НАТО де факто е САЩ и без САЩ няма да има НАТО. Този образ дори не споменава имената на Полша, Латвия, Литва и Естония, а директно НАТО. Тоест няма такива държави, има само НАТО, а тези държави са само някаква натовска територия, граничеща с Русия. Не са заслужили дори имената им да бъдат споменати, важното е, че това е НАТО. Това е мисленето и виждането на тези хора и към нас. Ние сме само терен за тях. И колкото по-близо до Русия, толкова по-добре. Пустата Русия, все им е на устата. Добре, че е тя, за да могат да имат работа такива като този от снимката и да си оправдават заплатите, а военната промишленост на Щатите да трупа огромни печалби на гърба на американските данъкоплатци. А за всички тези, които се връзват на глупостите, че стесняването на обръча около Русия се прави с цел възпирането й от агресивни действия към съседите й, нека се запознаят с разработената в детайли от Пентагона, концепция за т.н. "Глобален удар", пък нека след това винят Русия в дрънкане на оръжия.

За да няма вече нарушаващи българското въздушно което пък значи на ЕС и на НАТО пространство от страна на руски военни самальоти.

пречат на прелета на птиците , а еколозите все още в смълчание

САЩ искат чрез голяма война в Европа да стопят дълга си до последния цент.Готови са да воюват с него до последния европейски(най-добре укро-руски солдат).И да влязат в последния момент на страната на победителите.Игра, която са играли на два пъти в миналото.Този път май няма да им се получи и ще се наложи да изпитат прелестите на модерната война, и на собствена територия.Е, тогава ще видим докъде се простира военолюбството им.Защото не може да цениш мира, ако не си преминал през ада на войната.Тоталната и брутална такава.Нещо, което Европа преживя на два пъти в рамките на 25-30 години.

Явно пак ще ще им се наложи на американците да пращат техника, храна и гориво на руснаците че да победят Европа. Щото нека не забравяме какво направиха през втората световна.

ДА ВИДЯХМЕ ..... НАПРАВИХА ДЕСАНТА В НОРМАНДИЯ НЯКОЛКО МЕСЕЦА ПРЕДИ КРАЯ НА ВОЙНАТА ..... ЗЕР БАНИЦАТА ТРЯБВА ДА СЕ ДЕЛИ .

Лицемерите и двуличниците от НАТО лъжат! Те вече започнаха студената война. Сега целта да се обезсили армията на Русия във война с нашите държави и след това, когато българи и Румънци бъдат избити да се освободят територии за англосаксите на Балканския полуостров. Но този път война ще има и в Северна Америка...

"Във въздушното пространство Канада и Италия се присъединяват към усилията на Румъния и България..." Ало, редакторът! Ама вие четете ли изобщо каква помия бълвате?

Как да коментирам думите на този полуидиот, че видите ли, НАТО са обезпокоени от липсата на прозрачност при ученията на армията на Русия на собствената й територия.Да приема ли, че според тях Русия е длъжна да уведоми освен за датите и района на ученията също за плановете, дали може да прави учения, за отработващата се стратегия и тактика на войските, за ТТ данните на въоръженията и т.н., и т.н.Този или водчицата му е дошла горница(пардон-уискито), или наистина не знае на кой свят живее.И като гледам кой обезпечава мира в акваторията на Черно море, тръпки ме побиват.Безстрашните наследници на италианските и румънски войскари,громили Червената армия през ВСВ.

Какво ги е принудило да засилят присъствието си на морето? Не искат студена война а непрекъснато през годините се приближават и настаняват по границите на Русия! Лицемери!!! Войнолюбци!!! Затова и разбутаха Украйна, за да лишат Русия от черноморска база, като им отнемат Крим! С базата не се получи, но се възползваха, за да настройват цял свят против Русия. Колко военни бази има Русия извън пределите си и колко САЩ (не НАТО): 3 на 700. Кой тогава създава навсякъде по света конфликти и се меси в делата на държавите?! България трябва час по-скоро да излезе от НАТО, защото ни гласят за пушечно месо!!! САЩ ще ни забъркат във военен конфликт!

нато вън от черно море и българия! добре дошли на путин и ердоган, наи големите приятели на българия. смисъла на българия е да стане мост на руско турската дружба, мъжка дружба от векове за векове!!!!

С радост и теб ще те включат в тази мъжка дружба. Периодично ще те осветляват за намеренията си.

И за кого е заплаха Русия в Черно море. С Турция са в приятелски отношения, с българския народ също, с украинския народ същоостават едни мамалигари, които пак са на грешната страна както през ВСВ.

нато разбираи америка ....ама нали се сещате че ако доближите ще ви издухат както подобава.....смешници

И НАТО го знаят. Ама как да се източат едни милиарди ако няма заплаха?

...има да се похарчат едни пари, ама преди това малко малко обосновка и мотивиране.....

"Были бы деньги цель всегда найдется!" - Лаврентий Павлович Берия - руският еквивалент на генерал Лесли Гроувс "Генерал Гроувс казва, че в Лос Аламос накъдето и да погледнеш, нобелист ще видиш. Генералът ги нарича скъпоструващи идиоти и кретени"

На руско беларуското учение бяха поканени западни наблюдатели, дори и медии. Тези приказки за непрозрачност са си дежурната демагогия.

НАТО засили и снабдяването с памперси и с вазелин...

Столтенберг, а ние българите не искаме НАТО, искаме мир. За нас Русия не е никаква заплаха, а нашата двойна освободителка.

КГБ, Русия е третия поробител и най-страшният. Не говори глупости от името на българския народ.

А ти не говори глупости от името на Сорос.

stan_posta@

И вие не говорете от името на народа. Той сам ще отсъди !

Тя историята говори, не аз.

Ако не беше тази Русия, сега ние с теб щяхме да си пишем на турски. Анадъмно! Или май това ти е мечтата?

От кога НАТО е държава та да се струпват войски по границата му.???

сили и възможности на изборите през м.март 2018 г. да си изберат свестен президент,а не това KGB - джудже,няма да има натовски обръч около Русия,няма да има санкции,няма да има студена война,а Русия ще я приемат като нормална голяма,велика държава която отстоява не имперските си амбиции и интереси,а на народа и държавата си.

като нас ,ще им се случи същото като на нас-НЯМА ДА ИМАТ ДЪРЖАВА,НИТО ОБРАЗОВАНИЕ,НИТО АРМИЯ,НИТО ПРАВОРАЗДАВАНЕ ,НИТО ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ ,това ли им препоръчваш ,нещастни соросоиде?

Искаш ли от сега да се обзаложим, кого ще изберат руснаците за президент? За разлика от нас руснаците са голяма нация и много добре го осъзнават. Не са забравили, че те победиха в последната война, с цената на всички човешки загуби.

Последната проява на западната параноя на тема руска военна заплаха беше учението Запад 2017. Това учение се превърна в една от най-обсъжданите военни тренировки в света. То сериозно уплаши НАТО, САЩ и руските съседи, чиито разузнавания говореха за дислоциране на над 100 000 души на западните граници на Русия и Беларус. За силата на страха говори факта, че в същото време Швеция проведе най-мащабните си военни учения за последните 23 години, а НАТО и САЩ извършиха планирани тренировки в Полша и прибалтийските държави. Русия официално обяви, че в Запад 2017 ще участват 12 700 души, което е по-малко от ограничението, установено с Виенското споразумение от 2011 г. Официално Запад 2017 бяха отбранителни маневри за защитата на Русия и Беларус срещу евентуална външна атака. В същото време няма как страховете на западните военни командвания да не са били подхранени по някакъв начин. Това вероятно е станало с класическата тактика на бързо преместване на военни части за пред американските сателити. По подобен начин в разгара на Карибската криза през 1962 г., СССР успява да убеди САЩ, че има много повече ракети с ядрени бойни глави от действителния брой. Страховете и предупрежденията за подготовка на едва ли не руска инвазия срещу НАТО, Украйна и западните съюзници заприличаха на параноя. Путин за пореден път излезе като безапелационен победител в информационната война, която води със Запада през последните години. Последната подигравка на руснаците със западните военни беше фалшива новина за хеликоптер, убил много цивилни по време на ученията. Тази новина първоначално беше тиражирана от руски електронни сайтове, цитиращи анонимни източници, придружена с видео и в последствие официално опровергана. Оказа се, че хеликоптерът всъщност е взривил празен военен камион на паркинг , а видеото е взето от руско учение проведено преди няколко години.

Да живее руския империализъм, единствен защитник на 13-те милиона сирийски бежанци, бягащи от Сирия за да не попаднат под ударите на американските бомби, които сриват цели градове до земята, както стана с 2-милионния Алепо! Бягат и от химическото оръжие и фосфорните и касетни бомби, които гаднярите използват срещу мирното население! Да живее Путин! Да живее Асад! Слава Путину!

Пурко, нито саркзмът, нито иронията ти се получават! Слаба ракия си! Откажи се. На други форумци по добре им се отдава.

"във връзка със струпването на руски войски по границата с НАТО" Ама че "гадни" руснаци. Взели, че си направили държава на границата с НАТО. Тия съвсем изперкаха с идиотската си демагогия.

Прав си, че руснаците са изперкали, щом обявиха НАТОвското Черно море, за единствено тяхно, российско! Няма друта държава, която да си позволи да си присвои чуждо море!

Азиатскаъа кочина терорашка- глвняшка трябва да бъде доведена до контролиран разпад посредсвом мрежа От санкции, хибридни атаки и изключване от международни организации Целта е Китай даси върне Сибир, а НАТО да достигне до границата Московска област

Оф аман от хибридно празнословие и истерия-Русия струпвала войска на границата!!???. Русия си е на своя територия. А НАТО провежда учения на границата с Русия. А най-върлите истерици разправяха как Русия щяла да мине в реално настъпление на Запад. Друг втълпяваге как в руската армия шяла да се изпокрие и остане в Беловежката гора. А най-върл беше полякът, който обяви, че по време на ученията е имало използване на ядрено оръжие. Тресе ги здраво фобията. Лошото е, че се опитват и нас да заразят.

И Соломончо Паси обвини Путин за референдума в Каталуня... Цирка върви на пълни обороти.

...ван NATO-вските хомопедалисти от Balgaria !!!

Какво общо имат ученията в Белорусия с мераците на НАТО за Черно море? И когато една държава си подготвя силите с учения на Собствена територия, това засилване на отбраната ли е или подготвяне на агресия? Още повече, когато НАТО създава бази, изгражда ПРО и премества войски към границите на тази държава!

и НАТО си усилва отбраната. Ко има да питаш.

БЪЛГАРИЯ - ВЪН ОТ АГРЕСИВНИЯ СБИРТОК НАТО !

Долу ръцете на Русия от Грузия, Украйна.

Долу ръцете на нато от Косово и връщането му в Сърбия,от Либия,от Ирак...

Хахахаха от страшното НАТО отказали да разглеждат въпроса за руските миротворци в Приднестровието на срещата.

Не са ли отпускари..

Шило

Празни приказки. А да погледне картата и да каже къде се е засилило присъствието. И да не забравя Турция. Както и, дали реално е член на НАТО сега.

та да има пълни приказки.

Шило

Така е. И все пак, НАТО може ли да разчита на Турция?

албания 2009г. България 2004г. германия 1955г. гърция 1952г. естония 2004г. испания 1982г. латвия 2004г. литва 2004г. полша 1999г. румъния 2004г. словакия 2004г. словения 2004г. турция 1952г. унгария 1999г. хърватия2009г. черна гора 2017г. чехия 1999г. това е разширението на нато извън учредителите, бодило смо.тано! виж на картата коя държава къде е, и погледни на картата къде е варшавският договор! всъщност погледни на гробищата, може и да е закопан до ссср!

комунягите пак се наакаха до мишниците...хааха...червени боклуци

Най-големият терорист (вносните са без значимост) е самата крадлива мафиотска ДС-арска псевдодържава, поддържана и финансирана от EU и УСА, която законно краде от банкови влогове, от здраве, от съдби, от природа, нагла, лъжеща и мизерна като народа си робски!

Кажете го категорично-Русия ни е единствената заплаха и враг в Европа!Друга заплаха няма!Путин иска да превърне руснаците във варвари,кавито са сега в Сирия!Убийци!

аа, путин не иска да ги превърне във варвари! те си са варвари от времето на иванушка грозния, и дори още от по преди!

Иван Грозний не означава Иван Грозния, а означава Иван Страшния, така както са наричали българския хан Крум Страшний.

Я по-тихо там, стига сте ривали от мазето на краварското посолство ! Хората искат да спят ! И то - спокойни сънища !

искам да питам, абе верно ли некво малко джудже, ма мнооооогу малко, требе с лупа да го гледаш, карало натофците да се насират от страх, като тия от Доналд Кук ?

ана адна! бедна, пияна, и кална!

...очень могучая......

колкото ссср, или още по??

Русия и Беларус си оравят учения у доима. А вие какво оправите тук?Само не ни казвайте, че ни пазите от стратегическия ни враг.

в Алианса.

Стига бе, идва края на годината. Знаете ли колко фонда останаха неусвоени.

повече НАТО няма да позволи на руски терористи да свалят пътнически самолети..

ХА, ХА,ХА Идиота по рождение си остава ИДИОТ фор ева!

се мъчат да дърпат Меца за опашката.Наполеон и Хитлер не ви ли казаха че Меца хапе и много боли:))

са като маймуните, които научават какво може и какво не може чрез опита си по метода проба-грешка. С други думи докато не се опарят сами няма да разберат че грешат като се дърлят с руснаците. Никой не казва че руснаците ще са победители, както и никой не казва че натовците ще са победители, защото и едните и другите ще са победители в и на нищото което ще остане след военен конфликт помежду им.

да се получи.И едните и другите знаят с какъв ядрен арсенал разполагат.Тия заплахи са от средата на 60-те.Виж,Ким е непредвидим и ако Путин не му набие обръчите не знам какво може да се получи.

Минхеер Иенс Столтенбръъъ---да спре с онанизма!:))))) Може и да му се проясни чутурата, ама надали!:))))))

НАТО трябва да се МАХНЕ от Черно Море . Няма Работа тук . Я ги виж ти дришльовци неедни , ние си развиваме Туризъм и Спокойствие , а тези си хвърлят радиоактивни отпадъци над България . Ако искат да се бият - Океана е Безкраен .

ривете безродници-путеноиди..ха.ха

още малко и ще прогониш Румъния и България от Черно море и ще основете руски морски анклав.

Тоя наистина е пълен глупак , който лази на САЩ??!!! А бе тъпчо , те имат КРИМ и държат цялото Черно море на прицел, имат вече 7 "варшавянки" с Калибри тук.. Тоя наистина е ЛУД:-))) Бойко го осъзна това и иска пладноходки, защото е наясно че тези американци в Ново Село са ..Нищо горките:-)) От международни води срещу Бургас само 2 подводници ще направят полигона Ново село барабар с американците и танковете на ПУСТИНЯ само с конвеционални заряди, да не мислим за тактически ядрени..

не плаши подрастващите.

НАТО-вците ни пазят да не се съюзим пак с братушките, че тогава ще го ядат...:))

Сега путлерофашисти гледат и не смеят, но от едно име всички май немеят, на Иван Колев гласът щом чуят и бързат на петите да си плюят. Разкажи им генерале за славните победи над всички наши северни съседи, дано да слушат предатели и псета, какво ще им се случи на тези руски мекерета. Разкажи им генерале за дивизията конна, която за месец направи Добруджа свободна, малко срещу много как в галоп препускат и от казаците страшни никой не изпускат. Разкажи им генерале край Добрич какво стана, и как дивизията руска беше разпиляна, с твоите юнаци ти навреме стигна и възмездието румънците настигна. Разкажи им генерале за конница безстрашна, която препуска из Добруджата прашна за Тутракан, Кочмар, Кубадин, Кюстенджа и още много, но трудно се изрежда. От Москва ни заразяват със срамни въшки, на тях пък ще им кажа да си ходят в къщи, рано или късно лъвът ще се изправи и България на правилното място ще постави.

Рано или късно с тъпотиите си пак ше се окажеш с наврен резан чеп у заднио двор откъм анадолско, а проскубаният ти лъв ше се крие из драките, щот и гори не ви останаха дет да се скатае, изсякохте ги да си топлите пърдюлниците!хахаха палячоууу останати само квиченето ве

И като сме воювали с руснаците и сме превзели Букурещ,заедно с турци и германци - какво спечелихме? Една национална катастрофа и разпокъсването на България.

От нас зависи. С едно махване и можем да отдалечим фронтовата линия чак до Хърватия. Но Боцата и Цецу не щат, играят го бабаити. Ще се бием в кръгова отбрана. Да не мислите, че мамалигарите няма да се врътнат като усетят тоягата?

русофилите, като сте толкова информирани, какво е казал ленин за втората световна воина?

Седмицата в името ти е излишна.

Голям си шегобиец. Можеш да идеш лично да го питаш в Москва.

Интересно ми е какво мислят модераторите за такива като теб? Лекувай се. Колкото по-рано, толкова по-добре.

Бивш социалдемократ и настоящ съсухрен чекиджия----това е лицето на НАТО!:))))))

Какво е казал ? Ами че всяка вечер да споменаваме майка ти и цялата ти рода Селска !

Ще се изненадаш много , но Ленин нищо не е казвал за ВСВ. Знам защо , но няма да ти кажа.

ivo10

Пак ще замирише на насрано. Руските средства за РЕБ хванаха паяджина. Време е да поработят.