Българско име пречи на майка да спаси сина си

За трудностите на една българка в Италия, която се опитва да спаси сина си, съобщава агенция “Варезе нюз”, цитирана от БТА.

Обратно в новината

Коментари - Българско име пречи на майка да спаси сина си | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Silno kazano e 4e bg imeto i pre4i.Az zivea vav Varese i problemi s bg familiata ne sam imala,sa6to imam 2de4itsa rodeni tuk ot braka mi s italianets.Edinstven problemi sa mi s bg burokra6tina za kup dokumenti,koito BG vse ne im udisvat i vse novi pretentsii.No bg ime nikoga ne mi e sazdalo problem.

naistina, jalko za deteto, no zaglavieto e ujasno tapo naistina do sega balgarskoto mi ime w italia ima dosta po-goliam uspeh ot gledna tochka na sdraweopaswane i 4ov4nost ot balgarskoto mi ime w balgaria .....

Ако беше от Русия, Китай, Намибия, Белорусия, Румъния, Бангладеш, Бряг на слоновата кост, Заир, Мароко, Турция, Суринам, Тринидад и Тобаго и пр. щяха ли да и съберат необходимаыта сума? Надали. Следователно проблемът не е в българското име.

Невероятни цени за билет?! Милано - Ню Йорк : отиване и връщане не повече от 500 евро... дори до друг град в Америка... Вероятно става въпрос за частен самолет, ако другите авиокомпании отказват...

нали в другите държави няма дискриманация

И аз се учудих какви са тези 3400 евро за билет? Първа класа ли ще пътува или ще си наема личен самолет? Иначе с италианци имам работа почти всеки ден и са пълни цигани. По-добре са от нас, понеже са 1000 километра на запад и граничат с правилните страни.

Za vsi4ko sa vinovni na6te politici i upravnici. Te 6te sasipiat i malkoto koeto e ostanalo ot Balgaria. Tezi kradci, tezi bezsramnici... Na detenceto pojelavam da ozdravee i le4enieto da mine vazmojno nai bezbolezno za nego.

В уж прекрасната Америка първо искат парите ,пък после медицинската услуга. Така е защото безплатен обяд никъде по света няма.В България , от която повечето се срамувате ,разчитаме на безплатна или почти безплатна медицинска помощ.Здравната каса изплаща някакви унизително малко парици на болниците, които за кое по напред?-лекарства ,модерна апаратура,или достойно заплащане на лекарския труд?! А на всякъде по света горните неща имат еднаква цена.

Това тук май е клуб на българомразците. Не разбирам защо след като мразите толкова много България, не си вдигнете чукалата и не се махнете веднъж завинаги оттук. Има толкова влакове, кораби и самолети! Вземете някой от тях и вървете ако щете чак на Мачу Пикчу! Поне да гласувахте, а вие и това не правите, пък после вопиете, че комунисти и пр. ни управлявали. Ами ще управляват, защото хората им гласуват. Затова - махайте се! Колкото останем тук - толкова!

Твърде тежка диагноза, съчетана с тежко умствено изоставане и церебрална парализа. Не се лекува! Кислородна терапия може да се проведе и у нас, въпроса е ,че няма никакъв резултат при тази диагноза.

Da si gledat rabotata tapi italianci i vsi4ki vie uj bagari deto vi predi BG. KAto vi pre4i biagaite v USA da jiveete jivota me4ta i da biagate ot sebe si za vinagi. Ima mnogo prostotii v BG, no tozi koito tolkova barzo go hvashta sram iavno e slaboharaktereno, kompleksirano tele. Za tova BG nemoje da se opravi zashtoto niama koi da ia zashtiti. Seliani...

Sramuvam se che sam balgarin!!

Познавам Милва , и наистина детето е болно и има нужда от лечение!! А след като не сте запознати не злобейте!!! Северна Италия има един сепаратист,кйто мрази дори сънардоницте си от южна Италия,да не говорим за чужденците. Не пишете такива грозни коментари,това българите сте много лоши хора

Е в скоро време настина и за масте ще е срамно да се носи българско име. За сметка на това има много други имена. И всеки може да избере свое такова небългарско и да го смени.

Не ме очудват проблемите с българското фамилно име.Моят племеник беше принуден да приеме фамилията на съпругата си,макар,че е роден ,израстнал и дипломиран в Германия.Поведението на голяма част от сънародниците ни,плъзнали по целия свят допринася за лошия имидж на българина.Пример в това отношение са т.н. медици от Либия.Колкото до това косвено оплюване на провелия раждането екип,никъде не е посочено в кой лунарен месец е била бременната и каква е била причината за полученото кървене -преждевременно отлепяне на плацентата,разкъсван на матката или предлежание на плацентата и каква е била динамиката на едно от тези усложнения на бремеността.Много лесно е да се прехвърля вината върху лекари,които убеден съм ,са направили всичко възможно да спасят живота на майката и бебето.

ами иди се обеси тогава с въже, на което пише Произведено в КНР, лигльо. Всичко българско ти пречи, а такива като тебе ако знаеш как пречат на всички българи и на България. Дришльвци, ревльовци и мрънкала, на които все българия и българското са им виновни че те са некадърни, глупави или мързеливи. Взимай си задника и се махай, ходи да те обрежат в съседно Косово (тогава няма да ти остане нищо българско) и се назови гордо косовар. Пошел ты нахер

абе, светът е ... толкова ... как може да се мисли за пари бе. аиде, наяжте се, напиите се донасита, наспетесе и вие ще лежите в гроба, ще ви гризът червиите и кво бе, кажете де. за какво е всичко това. суета на суетите. ако дадеш и една труха, само едничка, на някой, и това е нещо не е без нищо нали бе. аиде бе кажете. нали, искаме повече и повече, и повече и накрая кво бе. ще ни ядат червеите - нищо няма да вземем със себе си, разберете бе, проумеите го.

И аз не бих превел на жена с италианско име пари, какъв е проблемът?

Българке, комплекс е да искаш хубави новини, когато нищо хубаво не се случва! А за да се случва трябва да си извадим главите от задниците и да се борим за правото си да ни се случвах хубави неща. Е понеже не се борим - тук нищо хубаво не се случва! Хората по света се борят и затова за тях има!

Писнало ми е да съм принудена да се срамувам от това,че съм българка!

За случки като тази, много сериозно допринасят комунистите в България, които за пореден път ни излагат и ни правят за подигравка на цял свят.

i na men vsichko bulgarsko mnogo mi prechi

да, това се очаква и за вбъдеще, като българка има проблем, ами като поданик на държава член на евросъюза как ще бъде - пак никак, заради тези крадливи наши управници и други категории сънарондници ще страдат и свестните хора, много жалко, че детенцето е толкова болно и никой не може да помогне адекватно на семейството, за съжаление и по-зле ща става, щом имаме продажни политици и управници, жалко, много жалко

да, това се очаква и за вбъдеще, като българка има проблем, ами като поданик на държава член на евросъюза как ще бъде - пак никак, заради тези крадливи наши управници и други категории сънарондници ще страдат и свестните хора, много жалко, че детенцето е толкова болно и никой не може да помогне адекватно на семейството, за съжаление и по-зле ща става, щом имаме продажни политици и управници, жалко, много жалко

да, това се очаква и за вбъдеще, като българка има проблем, ами като поданик на държава член на евросъюза как ще бъде - пак никак, заради тези крадливи наши управници и други категории сънарондници ще страдат и свестните хора, много жалко, че детенцето е толкова болно и никой не може да помогне адекватно на семейството, за съжаление и по-зле ща става, щом имаме продажни политици и управници, жалко, много жалко

в Бъгария всички институций са скапани. Да ти е... и БЪЛГАРИЯТА

Михайлова, поради що се срамиш да се наречеш булгарка? Като си в чужда държава нормално е да гледат на теб като на представител на циганска общоност.

dobro se slu4va v na6ta darjava i do mnogo, vseki den, no samo za njakoi miropomazani, a obiknovenija narod dobro ne e vidjal ot dosta vreme!!! Osven ako njama6 predvid, 4e di6ame vse o6te????

наистина ?! не ми се вярва причината за недоверието да е българската принадлежност... дано да помогнат на детето!

Никога не съм можела да разбера, как може да се искат първо пари, когато спешно трябва да се помогне за живота и здравето на някой. Значи може да изплащаме жилища, парно, какво ли не, а когато стане въпрос за живота ни трябва да се плати веднага и в брой! Това е много, много мръсно и не вярвам да е случайно.

а защо жената не си е родила дететто в Италия, може би нямаше да се случи това нещастие там, пък ако се беше случило, едва ли щеше да бъде обвинявана италианската държава. както и да е...Дано детенцето се оправи!

Най-вероятно става дума за хипербарна оксигенация, т.е. лечение в барокамера. По всяка вероятност детето е с церебрална парализа и това е един от начините да се лекува това заболяване. Барокамери с добри обслужващи екипи има и в България, където лечението ще е много по-евтино.

dano vsijko se opravi s tezi hora

КАЖИ,ЧЕ СИ МАКЕДОНКА,ЦИГАНКА ТУРКИНЯ ИЛИ АКО ТРЯБВА СРЪБКИНЯ

Ето това е имиджа на България по света благодарение на нашите политици!

Това е български комплекс,а вие публикувате само черни новини за България!Нищо ли добро не се случва в тази държава?

Дано Господ да помогне!

за кой да гласуваме ? За този дето краде или за този дето краде? Или за този дето краде? Или за този дето краде?

Шибаните депутати няма да дадат и един евроцент, но когато стане въпрос до ОБНОВЯВАНЕТО НА АВТО ПАРКА ИМ, СВИНЕТЕ са първи на трапазета... 300 000 евро са 7-8 нови автомобила от техните, но КОЯ СВИНЯ може да кара кола на кола повече от 5 години??? ---- Мод не ме трии, щото ми е писнало от СВИНИЩИНИ

ама ти не си българин, бе, не се срамувай! Нали си написал, че си циганин, какъв ти е проблемът? Ти си навсякъде у дома си, радвай се и се гордей. Иди в Западна Европа, там ще те обичат, ще ти се радват, ще те интегрират, а ти ще можеш да си мързелуваш, да живееш в цигания и да плодиш себеподобни.

Некачествените, мързеливите, тъпите - да мрат, така расата ще се прочести. А българките са в България, проблемите на италианките, родили деца с мозъчни увреждания са проблем на италианците и трябва да си го решат, там нали има демокрация. Мястото на бат Василовци и на боклука.

това е ужасно тъжно, но може би по-добра разяснителна кампания, която, уви, ще струва пари, може да помогне. има прекалено много представители на нацията, както и самата и политика, които допринасят за негативната представа. ако известни в италия българи се включат, дали не биха се променили нещата. съчувствам на майка,която се опитва да спаси детето си. аз самата имам лошо преживяване, свързано с българските доктори. някои са добри, няма спор, но не винаги откликват, а напоследък си гледат само финансовите изгоди, което не е изолирано явление на фона на всичко, което се случва в родината.

БЪЛГАРКА според теб какво хубаво се е случило, че да пишат журналистите за него?Дай някоя идея и насока след като не страдаш от описания от теб комплекс.

и кое е въпросното презиме дето спира хората?!?!?!?! щото сте цитирали само собственото и фамилното име на госпожата...........

да, това се очаква и за вбъдеще, като българка има проблем, ами като поданик на държава член на евросъюза как ще бъде - пак никак, заради тези крадливи наши управници и други категории сънарондници ще страдат и свестните хора, много жалко, че детенцето е толкова болно и никой не може да помогне адекватно на семейството, за съжаление и по-зле ща става, щом имаме продажни политици и управници, жалко, много жалко

да, това се очаква и за вбъдеще, като българка има проблем, ами като поданик на държава член на евросъюза как ще бъде - пак никак, заради тези крадливи наши управници и други категории сънарондници ще страдат и свестните хора, много жалко, че детенцето е толкова болно и никой не може да помогне адекватно на семейството, за съжаление и по-зле ща става, щом имаме продажни политици и управници, жалко, много жалко

да, това се очаква и за вбъдеще, като българка има проблем, ами като поданик на държава член на евросъюза как ще бъде - пак никак, заради тези крадливи наши управници и други категории сънарондници ще страдат и свестните хора, много жалко, че детенцето е толкова болно и никой не може да помогне адекватно на семейството, за съжаление и по-зле ща става, щом имаме продажни политици и управници, жалко, много жалко

да, това се очаква и за вбъдеще, като българка има проблем, ами като поданик на държава член на евросъюза как ще бъде - пак никак, заради тези крадливи наши управници и други категории сънарондници ще страдат и свестните хора, много жалко, че детенцето е толкова болно и никой не може да помогне адекватно на семейството, за съжаление и по-зле ща става, щом имаме продажни политици и управници, жалко, много жалко