Историческата грешка на Макрон със Северна Македония и Албания

Владимир Путин и Реджеп Ердоган трябва да са щастливи, като виждат какво прави Европейският съюз

Обратно в новината

Коментари - Историческата грешка на Макрон със Северна Македония и Албания | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Орел и рак и щука, не зная по каква сполука, такваз им работа дошла да теглят наедно кола. И ето те са впрягат, напъват са, напрягат, ей тъй, че ще са пукнат чак, а пустите кола не мръдват пак. Те можаха покара най-лесничко товара, но на, орелът кат крилат все теглял нависоко, кир Рачо - теглял наназад, а щуката - в дълбоко. Кой крив, кой прав - не знам, Товарът и до нине там. Несговорна дружина - не могат си почина. ЕС допусна фатална грешка, че въобще започна да се разширява. Държавите в Общия пазар имаха общи интереси. След като започна псевдоконтролираното му разширяване, стана смесица от субекти понякога с антагонистични противоречия. В момента ЕС е третатата по население агломерация на планетата, по икономическа мощ са от първа до трета сила, а по влияние не могат да се сравняват с Турция или Иран. Добавянето на нови държави само ще активира нови противоречия.

Добре, че беше Макрон, че да подложат крак на това безумие наречено Северна Македония. Имам познат македонец, който работи у нас , който казва, че веднъж да влязат в Европейската общност и щял да си хвърли българския паспорт в клозета. Като българските продажни политици, продължават да ги подкрепят е върховна подлост и лицемерие.

БГ е пример че маймунски държави не трябва прибързано да се приемат в ЕС. Маймунските държави СМ и Шиптария страдат от това

Историческата грешка беше приемането на България и Румъния в ЕС. Вече трудно ще се излъжем.

Стига сте писали глупости ! Няма историческа грешка в действията на Макрон, а само интереси. Според мен те са оправдани, макар и свързани с подбуди от мафиотски характер. Македонците могат да поискат да преговарят отделно от албанците и ако не го направят, значи не са за ЕС.

Европа е пропищяла от албански престъпници и бандити, сводници, търговци на хора, накромафиоти! Албанци и косовари са най-големите търговци на плът в Европа! Албанците и косоварите заляха Европа! Макрон има право да откаже на Албания! В интерес и на България е да откаже прием на Албания! Проблема на Македония е че е в група с Албания! Макрон няма нищо против Македония! Макрон е против Албания!

статията е на ниво "селкор" от времената преди социализЪма да стигне своята развита фаза... не знам защо авторът иска да внуши вина у хърватите, че "псевдолибералът" макрон бил направил "историческа грешка". все едно, ако македония е в ес и албанците я поискат за своя територия, то някой от туско-юнкерско-меркелска клика ще си мръдне пръста... ами, ами.. най-много да предложат международна, трикилометрова зона в територията на бивша северна македония за македонците-бежанци...

Решението е македонците да направят референдум и да се присъединят към България, дори ако това ни извади от ЕУ.

Доста повърхностна статия. Макрон е прав да се спре разширяването поне за няколко години. Това което не каза, но всички го знаят е основната причина, която може да се изрази с една дума - рецесия. Останалото са политически и дипломатически лакърдии. Иде криза. Кристалина Георгиева открито говори за това. И според очакванията, ще бъде по-голяма и по-остра от предишната. Колко ще трае никой не се наема да предположи. Вчера немската централна банка обяви, че Германия от септември е влязла в рецесия. А немската икономика за ЕС е... абе вие това си го знаете, няма кво да го обяснявам. А на фона на Brexit и икономическата политика на Тръмп по отношение на ЕС, нещата стават доста проблематични, да не кажа зловещи. Как ще се справи ЕС с нея? Ами Албания и Македония? За България е ясно - ще си го отнесем на фул, щото отличникът Горанов не е предвидил никакви буфери. БНБ също. В статията казват, че преговорите не са членство. Вярно е, но те СА предприсъединителни фондове, икономическа интеграция и т.н.

Исторически успех а не грешка е това което каза и твърди Макрон, същото ще го кажат и всички балкански д-ви вкл. ББ но ги е страх за кариерата им. Макрон би казал че може да се съгласи само с т.н. СМК, но не е дипломатично. Ясно е на всеки че албанците вкл. в Косово! и зап. половина на северна! Македония са запблаха за етн. мир в региона а и най-богатата и силна мафия в Европа предимно канабис-марихуана и цигари.Вървете в Македония в албанските села, почти всяка къща има издигнати нови джамии и викове на ходжите, интересното е че в македония има повече джамии от самата Албания. Впрочем нашите българомакедонци мечтаят още за Тито и не искат да чуят за ЕС.

Ами те Македония, Албания, Черна гора, Босна и Херцеговина и Косово са си нежелани. Какво толкова?

Проблема е че трябва първо сащ да вкарат Албания и СМ в нато в чувала а после ще мислят за ЕС. ЕС е сериозен конкурент на САЩ и Русия макар и не военно за разлика от Китай и за Германия все още сащ прилагат оговора от 1945г. за ръководната рола на сащ като беше преди това между ГДР и СССР макар че руснаците още през 1990г си изтеглиха войските и базите от ГДР в ЗГерм са дори по-големи демек наивника Горби го подкупиха и излъгаха, сега вече над 90ггодишен почна да изтрезнява.

.

Забравил си Сърбия , знам защо, но да ти обясня. Сърбия е най-важно да не започва преговори . Това ще я избута все повече към Русия тоест от другата страна на барикадата на която сме ние. Сърбия ни е най-големия враг .

Като стана дума за исторически грешки, да спомена още няколко. Вожждът и учителят на българският народ г.д. ( а иначе курвар и пияница ) подписва договор с тИто да предаде България във владение на юГославия като 6-та югославска република. Сталин ги викна с тито, тите се 'разболя" и не отиде, а г.д. се върна в ковчег. Докато пътуваше му направиха мавзолей. Димитър Станишев, десният сол-ташак на т.ж., поиска да съборим Стара Планина, за да може България да заприлича на великата съветска страна. Синът му, Сергей Станишев, заедно с Бойко Борисов, желаят да вкарат РСМ в ЕС, бързо по спешност. За да може след това, или някога България да загуби територия от Дупница до Петрич. Защо, мили ми сегашни политици не се спрете и да оставите македония на великите сили? А да организирате протести пред френското посолство е най-малкото глупаво.

И как точно е "историческа грешка" отказа за приемането на нациите, когато те ще бъдат приети само на преговори и подпомагане докато реално бъдат приети след бог знае колко време?! До колкото до Путин и Ердоган и всички други лидери извън ЕС е те са напълно наясно от доста отдавна колко задръстени са лидерите на съюза и как нямат работа в политиката.Тъй че това с Макрон е нищо за тях,поредната капка в океана от тъпотии. "се свежда до факта, че македонците се съгласиха да променят дори името на държавата си" От Македония на Северна Македония.Ол да страшна промяна е това, жалко че не променя факта че промяната е възможно най-мижавата правена някога и пак носи името Македония заради което гърците се гневиха първоначално.

Достатъчно чалми влязоха в ЕС като беженци. Сега и цяла Албания„ заедно с македонските чалми да влезат и ...

Албанците са част от най-старото население на Европа, живяло и продължаващо да живее на територия, която е била люлка на европейската цивилизация. Това, че изповядват религия, различна от християнството, не ги прави по-малко европейци. То и християнството не е европейска религия, а произхожда от Близкия Изток, както и исляма. Коренът и на двете е в юдаизма.

Само че християни не убиват хора по верски признак поне от 200-300 години и не водят джихад. Докато най-младата монобожна религия го прави. Освен това европеец не е само географско понятие. Същите австралийци, канадци и американци са по-европейци от албанците. Има ли една ислямска страна която да е демократична, всички религии да са защитени и равнопоставени?

Приличаш ми на юдеин, а най лошото което може да се случи на юдеин е да обеднее.

Вземи си ги у вас ,така ще препечелваш от продажбата на органи,албанската мафия е лидер в тази област

Роберт Байруши, хърватския евреин като и дългогодишно управлявалият Югославия хърватски евреин Йосип Броз Тито защитават еврейските интереси. Как си е променила името Македония? Северна Македония! Значи има и Южна и Източна и Западна. Защо гърците трябваше да преговарят с БРЮМ, след като това са български земи и името им е България. За хърватския евреин Роберт явно не е ясно, че Косово е Сърбия. В Босна говорят сръбски език, сърби са но имат мюсюлманска религия. Това засяга и България. Тези усташи да не говорят много.

Макрон мина в настъпление след като краят на бабишкерницата стана предизвестен, а наследницата и в ХДС се занимава все още само с локални въпроси и въобще не се каква конфигурация ще се получи при следващите избори в Германия и дали новата чавка ще удържи положението. Т.е променя се балансът на силите в ЕС. Малко наивно северномакендоците са повярвали, че заради едната смяна на името ще ги приемат ей така праволинейно без препятствия. Ще ги приемат в НАТО за да се зъбят на Русия с подарените им от нас танкове, но за ЕС доста ще почакат, ако въобще решат да ги пуснат. Ако не беше Франция против, пак щеше да е Холандия. Те са против всичко.

Е какво очаквате от педераст,да вземе правилно решение.Ако беше така американците щяха да си променят конституцията в часта на какви условия да отговарят кандидат президентите-американец,имотен ценз,ЖЕНЕН с деца..

Грешка си е НЕприемането... Още поне 10 години България ще бъде лош пример.. ЗА ПРИБЪРЗАНОТО ПРИЕМАНЕ НА ЕДНА НЕ ГОТОВА ЗА ЕС СТРАНА!!

Какво е ЕС?Според мен,това е един донор ,/Германия,Франция,Великобритания/който дава пари и то грешни пари,на едни крадци ,които съставляват 10%от населението на Румъния,България,Хърватия,Полша ,Унгария...а получава един гол ......или гладни и безработни и неуки роби.Това ще доведе до разпадане ,не до преобщаване на други като тези.

Това са пълни глупости, които не трябвало дори да се четат... мнението на някой си дори и публикувано в медиите, не би трябвало да означава нищо... Жалко, че на такива се дава гласност...

Зорлем ще си разритаме кошарката... Бате вече няма илюзии за интеграция и играта сега не е да влезем в шенеген и еврото, а да използваме за натиск тези си легитимни, но невъзможни желания и белким изкараме некой лев накрая. Накрая ще стане ЕС на две скорости с южна и северно евро и изобщо един катаклизъм. Бате не може да се оправи и със слушкане щото стопаните станаха доста аморфни, а Брюксел е дезориентиран и се занимава с глупости като брекзит.

Погледнато малко по-мащабно, към момента историческа грешка на отделните държави в Европа е, че са в този съюз. Той, в сегашния си вид е противоестествено явление, обслужващо единствено мултинационалната олигархия и бюрократите от Брюксел. И като всяко противоестествено нещо, ЕС в този си вид не може да съществува дълго. Така че Албания и Македония са най-малкият му проблем.

А фолксваген не греши ли като изкарва производство навън и то на границата на ЕС и то при султан? Стига с тия подлости!

Ако не бе Франция, някой от другите дежурни "лоши" щеше да сложи спирачката! И с право!

геополитиката е много сложна игра. трябва да предвиждаш ходовете поне с 5 напред... иначе изпадаш в цайтнот. или в мат. балканите в момента са в цайтнот...

Кому са нужни още няколко милиона гладни души, наредени на хранилката ЕС? Нас ни взеха по погрешка, но едва ли ще повторят същото с Македанците и особено с ислямска държава, като Албания! В Косово се води яростна антихристиянска кампания и логично няма да има разширение!

На ЕС не му трябват шиптъри - вече си има в изобилие!

Няма никаква грешка всичко е точно по точно не може да бъде. Стига с това разширяване. Дайте малко да се постегне и пооправи този съюз, а това няма да стане с толерирането на трафиканти примерно.

Те вече почнаха богатите да излизат а приемат само бедняци и просяци..

Абе те излизат вече три години, но не знам защо не им се получава … или с други думи: Много искаме да излезем, но нямаме желание!

Историческа грешка е че все още се чудят в еврогейския кого да поизстискат за да си покриват все по големите разходи защото наяждане нямат .. Историческа грешка е че продължават хората от държавите в нго безропотно да го приемат като ''съюз'' когато всичките му действия противореча на думаа.. Престанете все Путин да тикате там дето даже и не е помислял за да си правите манипулациите и да търсите защо еврогейските гащи воня..

и кой казва че е гршка ?