Истинският победител на изборите са губещите

Над 60% от гласоподавателите са избрали да не упражнят правото си на вот, "Не подкрепям никого" почти влезе в НС с 3.5%

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Тези, изявяващите се по медиите, не ги познавам - телевизия не гледам, вестници не купувам; ако случайно някоя муцуна ми изскочи в интернет, "благославям" и затварям. Нямат какво смислено да ми кажат - всичко, което ще чуя е казано с мотива да докопат някакви мангизи - субсидии, еврофондове, "държавна" (тоест от моите данъци) пара. Такива слушам вече няколко десетилетия - ясни са ми. Както се пее в една песен - лъжат всеки път, когато устните им се мърдат.

Епа нали бЕха задължите изборите (да гласуваш)? За къв х.. ги пра'ите тия закони? Избираме си депутати, които не стават за ч.. зеле и мислят само за кИфтетата!

Българите са се превърнали в БЕЗХАБЕРНИ НАРКОМАНИ И НЕГОДЯИ,НЕСПОСОБНИ ДА ОСИГУРЯТ И МИНИМАЛЕН ПОРЯДЪК В РАЗПАДАЩАТЯ ИМ СЕ ДЪРЖАВИЦА. И ЗАТОВА НЕ ИМ Е ВИНОВНА ДЕМОКРАЦИЯТА,А СЕМКАТА.ПРОСТАШКАТА ИДОТСКО БОКЛУКЧИВА СЕМКА ОТ КОЯТО ДА СЕ ПРЪКНАЛИ.

Голям тъпак си

Дори е по-просто от това. Всички партии са креатура на една и съща шайка бандити. Повечето ръководители са или бивши партийци на БКП или техни наследници. Няма политическо лице което да не е корумпирано, алчно, крадливо и да не го държи някое посолство за топките. Марионетки. Народът може да сме дебили, но все още не сме олигофрени. И все по-малко ще гласуват, като измрат и останалите дъртаци от БСП и някакви измислени СДС, ДБ и какви ли не пачаври.

Чаветата на онези от креатурата са десетки педи над родителите си - надминали са ги по алчност и непрофесионализъм. На предишните избори имаше една партия (муцуните им висяха по улиците), направих си труда да видя тези млади хора какво са учили, какво работят и от какво разбират. До един бяха завършили екология, без кой знае какъв трудов опит. Еколози и икономика... Еколози и образование и наука... Еколози и техника... Нищо не се връзва!

по-идиотско заглавия едва ли може да се измисли.... сигурно с конкурс са го избрали.... дарвинов

Дира е ненадминат

Реално е партиите да имат по малко депутати в парламента по реалните %%% не тези измислени надури само и само да има пълна стая колко си заслужават толко ще имат значи реално боко има 8-9% и толко депутат влизат не +60 за 8%

.... на идеята за демокрация! Такова нещо няма , не е имало няма и да има! Въпросът е с какво ще го заменим?

Няма, не е имало ... у нас. С какво ще го заменим е очевидно - с руски модел автократщина. Само че не е царь государь, батюшка Вова, а е Бат Бойко. А, честито!

Негласувалите са по-простата част от народа. Щото от само себе си няма "да се оправим" нали? Някой цар да ни пратят немците ли? От гласувалите пък - тия дето са за Герб все едно казват - ето всичките тези години при Бойко цъфнахме и вързахме, сал последната година Киро ни развали рахатлъка. Ако не беше тъжно, щеше да е смешно.

Гласувалите са псевдо умната част от народа - същите, които масирано се набодоха като върховна проява на интелект.

Пък вие най-умните гласувахте за Атака

Журналята хамелеони са толкова зле, че и един анализ не могат да направят! Изводите са, че България се напълни с надрусани егоисти и егоцгнтрици, които не искат да поемат каквато и да е отговорност! Тези хора не се грижат за нищо и никого! Те не поемат отговорност и не заемат позиция! От тях, аз лично, нищо никога няма да очаквам! Да не допринасят с нищо съзидателно за обществото! Те са просто бройка в списъка! За съжаление тарикатите във властта го знаят и го използват! Нищо! Аз просто ще очаквам революцията! И дааааа, ще да има и тогава недосегаемите ще бъдат бити и порядъчноебани!!! И, да....ще бъде!

Много си точен, браво

А гласувалите какво представителство ще получат - НИКАКВО! САМО ЩЕ СЕ ПСУВАТ СЛЕД ВРЕМЕ, ЧЕ ПАК ПАК ПАК ПАК СА ГИ ИЗМАМИЛИ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Чак сега ли се сетихте, бе. Че миналата година при ноемврийските избори беше същото. И при юлските беше нещо подобно. Но тогава никой не ги казваше тия неща. Важното беше че за пръв път от 12 години някой победи ББ. Победи го, но какво се получи. Пълен Провал . И първия и втория път. Резултата е свирепа инфлация и ужасяващи цени. Сега сме на нивото на април 2021. И като ги слушам всички с изключение на ББ ни чакат избори до дупка. Най малко три или четири предсрочни избори. Съсипия на държавата. И т.н. Избирателите просто теглиха една майна на всички. След протести, манипулации и хиляди лъжи на хората им писна. И съвсем естествено им теглиха една майна. При следващите избори нещата ще се влошават. А иначе изборите ги спечели ГЕРБ. Така поне обяви ЦИК. Независимо дали това харесва на някого или не.

жалко че ПП спечели предишните избори. Щеше да е интересно да се види вездесъщия ГЕРБ през тези няколко месеца и колко 'добре' щяха да се справят

Истинските победители ще са както винаги поредните руски проекти които се напрягат да са патриоти. Сега са Възраждане, но и партийката на Янев не е за подценяване.

не е важно кой как е гласувал,важното е кой брои гласовете;)А вие може да се плюете колкото искате;)Само искам някой от гласувалите да ми обясни как след всеки избор става все по-зле,макар че гласуват:)И какво промениха към по-добро чрез гласуване;)

"Вследствие на това възгледите и интересите на 4 милиона остават на заден план". Истината е че 4 милиона нямат възгледи. Имат само интерес - да съм добре, без да работя.

"Вследствие на това възгледите и интересите на 4 милиона остават на заден план."

Проблемът е, че даже няма значение кой е победител, тези които успеят да се намърдат вътре тепърва след изборите започват да си нагаждат нещата и да се пренареждат с коалиции и съюзи за които никой не е гласувал. И хората започват да се питат "Какъв е смъсълът от изборите след като даже няма значение кой ги е спечелил?".

Как да вяма. Дори една коалиция от няколко партии следват някаква обща политика с която множеството хора все пак са съгласни. За това имаме изключително голям процент на ПП и ГЕРБ. Двете партии са си проевропейски, въпреки че залитат и сериозно към Кремъл общото е че първо искат да се въведе еврото и да сме част от ЕС. Ако избирателя не искаше това първи и втори щяха да са Копейката и Янев.

В коментари в чужбина за изборите в България се споменава за проблема Борисов. Казват, че има оцапан имидж,, трудно ще състави правителство, имал "токсична репутация" ("Политико"). Как пък нито една голяма българска медия, нито един анализатор в телевизите, не каза нещо такова за Борисов - да посочи проблема, както го посочват по света. На нито един водещ не му се скърши езика да го зададе поне като въпрос. Сякаш живеем в паралелна реалност, заровили сме си главата в пясъка и не виждаме какво е Борисов. Усещат ли колко са жалки хекимяни, харалани, бойковасилевци?

Доре, що не си го начукаш в свинската зурла,м?

За съжаление изборите у нас са купени и затова се стига до такива ситуации. Реалният вот е на българите зад граница. Тези, които емиграцията ни избира щяха да са победители на изборите в Бг. ако не се купените гласове тук.

Няма как да станат Изчадията Сорос ВТОРИ ако не пробутат тази тъпа лъжа - че 60 на сто от ОТИШЛИТЕ да гласуват не били подкрепили никого!? Узурпаторски кьорфишек!

Отново мъдростта на лаконичните притчи на някога младия Кулеков (1982г.): "На ринга излязоха Доброто и Злото. Хората заложиха на Злото. То победи. Хората спечелиха." И на Майкъл Пейлин: "Когато хората не могат да гласуват с ръцете си, те гласуват с краката си!" 844 000 по–малко за 10 години. За съжаление процесът е с положителна обратна връзка. Българската медицина – геронтология. Образованието – килийно. Взаимоотношенията в обществото – Homo Homini lupus est! Решение няма! Нито лапидация, нито остракизъм могат да ни оправят. Дали пък свинарникът на остров Персин да не се отвори за малко?

Разбира се че има решение АМА НЕ ТИ/НИ ИЗНАСЯ! Спираш да си ЦАР и БОГ и ставаш обикновен човек, започваш да слушаш истинският Бог и да учиш Словото Му! За което ти е даден и българският език. И нещата ще започнат да се оправят, точно както се случи в Европа преди 500 години и в Северна Америка преди 200г. Ама те наще може да гледат по цял ден телевизия ама няма да ходят да ИМ гласуват!

Чакам Боко тиквата да направи бензина левче, къде е Добрев с онова листче. Давай тикво you can do it

ВСЕ ЕДНО ДА ЧАКАШ ОТ УМРЯЛ ПИСМО .

Обеща цената на бензина да падне с 1 лев! То бива манипулации, ама чак толкова! Това, че не си цапаме ръцете с яйца, риби, павета и други подобни не означава, че не следим политиката, а че сме мислещи и можещи!

Е те още няколко пъти да направят избори през половин година и да се надяват на подкрепа.

СМЪРТ ЗА ПАРАЗИТНАТА ПОЛИТИЧЕСКА КЛАСА И ЧИНОВНИЦИТЕ Представителната демокрация е втората най-голяма измама в човешката история, след измамата “Исус Хрустос”. Демокрацията, както и религиите, е предназначена за гъзоблизци, смахнати и роби и създава същите във всеки момент. Демокрацията и религиите създават паразитни касти, които узурпират вярата, надеждите, независимостта и свободите на Народа и паразитират като тумор в обществото. Паразитите нямат нищо общо с патриотизма и науката - обратното. Те са врагове на държавата и врагове на интелекта и прогреса. ИЗБИЙТЕ ГИ! НОВА БЪЛГАРИЯ ШЕ БЪДЕ ЕЛЕКТРОННА ДЪРЖАВА С ИСТИНСКА ПРЯКА ДЕМОКРАЦИЯ, БЕЗ ПАРТИИ И ПОЛИТИЦИ, БЕЗ ВЛАСТИ И ЧИНОВНИЦИ…

Колко ти плащат, за да пишеш подобни невъобразими неща, или на принципа и един човек да объркаш е на плюс!

толкова по въпроса за представителната демокрация. Видно малцинството ще управлява... В съотношение с всички имащи право на глас резултатът на ГЕРБ, като партия с най-много гласове е някакви си 8%...

Даже Копейкин го каза това, то не се иска много акъл да се разбере, че имаме голям проблем, че на никого не му пука и сме оставили най-големите некадърници измежду нас да си веят коня и да си се обогатяват. Всеки с капка мозък, чест и достойнство не гласува, а си гледа живота и все по-често си гледа живота несвързан с България, а причината е, че тук е кочина , защото се избират най-смотаните и глупави за депутати, министри и бизнесмени от така наречените 'български работодатели'. Там си има връзка между бизнесмени и депутати и тя има друго име Корупция и това си е един омагьосан кръг. И се стигна дотам един съз звучното име Копейкин да ви го каже оняден по телевизията. Кошмар.

какво означава Копейкин. за теб всеки който не харесва джендър религията наслагвана от САЩ и ЕС е копейкин. всеки който се пита "абе защо го правим" е Копейкин. всеки който не е съгласен сляпо да следва повелите на някакви чиновници в Брюксел е Копейкин. защо? последните годни в повечето страни от ЕС има проблеми и протести. всички протестиращи се обявяват за противници само защото не били съгласни с безобразията на чиновниците. нещо като ншите олигофрени дето едно време ни говореха за мигранти, за ковид, за кризи, за заеми. ама като те охраняват НСО и спиш в резиденция и не плащаш сметки е лесно да говориш за тия глупости. ако обаче не си част от кръга на 240 лапача и се налага да си плащаш сам сметките, в момента в който надигнеш глава и някой ти казва "ти си Копейкин"

Знаеш ли, направих си експеримент - попитах 6 от моите колеги (които активно изпозуват името Копейкин) знаят ли какво е копейка. Откровено казано, шокиран съм - нито един от 6-те не знаеше! Не знам какво да кажа!

asen

Няма да пиша за кой съм гласувал, но гласувах с отвращение за партята която избрах като по-малко зло. Искам само да ви кажа да сме единни в едно. Без значение кой ще управлява,Бойко, Кирчо или Костадинов , ако нещо не ни харесва при управлението излизаме на улицата и ги помитаме.Без хора,танци и музика, без мирни глупости, защото това не са протести , а излизаме пълниме цяло цариградско от начало до край и влизаме в парламента.Само тогава ще се оправим като видят че сме сериозни и не си мълчим.

Аз пък се чудя и не мога да разбера , гласуващите за Възраждане от чужбина! Отишли там да живеят и работят , а гласуват за партия , която иска да ни изкара от ЕС ! Що за противоречие? И какво ще стане , когато Копейкин ни затвори отново в държавата ни ! Ще пътуват , ама като си купувате визи или ще ходят да работят в Русия!

Щото са идиоти!

По същия начин можеш да се чудиш и за гласувалите за ПП например.

Господа, вие, които плюете по негласувалите, не ги обвинявайте в всички смъртни грехове, не ги обявявайте, че не понасят поведението на инфантилните (да не казвам купените) български политици! За такива „праволинейни мислители“ давам следния пример: За да има шанс, да ме разберат, принуден съм да ви го дам по този груб, но достатъчно убедителен (надявам се) начин! (Извинявайте, ако случайно повлияя на нечий изтънчен апетит. Нецензурните изрази са само с образователна цел, но достатъчно разбираема за голямата част - прословутите 80%) И така: Нека допуснем, че сте гладни като политик за власт.(но все още сте платежоспособен) Влизате в приличен ресторант и питате, какво има за обяд. Донасят ви кофа с лайна и любезно ви заявяват: - Заповядайте! ТОВА Е ОБИЧАЙНОТО МЕНЮ(от 30 г. насам), ДРУГО НЯМА, направете избора си и ПРИЯТЕН АПЕТИТ!?!? Хайде сега, ВИЕ КАЖЕТЕ, КАК ЩЕ ПОСТЪПИТЕ?(а как сте постъпвали до сега?) (подсказка: ще почнете да ядете или ще „коригирате профила на сервитьора“, респективно на собственика, а може би ще отидете в „друг ресторант“, както постъпиха близо два милиона българи, до сега?)

Ибах ти и дивотията! След тези избори и гласували и не гласували ще ядат лайната, но гласувалите поне са направили някакво усилие и няма да влезнат в ресторанта, където негласувалите са седнали вече на масата и чакат кофата. Приятен апетит, малоумници!

Браво! Не знам дали може да се каже по-добре. Допреди известно време бях млад и глупав. Сега вероятно е само второто, но все пак... Та съм спорил с кого ли не за изборите и за това, че ТРЯБВА да се гласува. Че и застъпник съм бил... че и в избирателна комисия, че чак и зам. председател... Еми писна ми да ям лайна. Като заизбираме кмет, може. Но отказвам да участвам в тая превърната в предприятие машина, наречена "парламентарни избори". Мерси за вниманието!

Статията пропуска тъй наречените мъртви души в избирателните списъци. От 90-те години техния брой и процент се увеличава. За сегашните избори в списъците за право на глас са записани към 6,5 милиона души, колкото е цялото население на България заедно с бебетата. Т.е. има към 1,5 милиона мъртви души - това са 20-25% от хората в списъците за гласуване. Това ще рече също, че дори и всички хора с право на глас да гласуват избирателната активност ще е под 80%.

Аре спрете се малко. В списъците влизст и живеещите в чужбина. В момента съм в Германия, но фигурирсм във списъците в България.

Ма на мен никой не предложи цент.

Българина, няма никаква обща култура !По-голямана част от народа ни не се интересува от политика реално , а някои дори не следят новини! Харесат си визуално някой лидер и започват да повтарят речите му като папагали! Нямат свой поглед на събитията , а чака някой друг да му каже какво да мисли! Гледа си в портофела и хладилника и обвинява този , който същият този лидер му е втълпил! Не гледа в бъдещето, а стиска настоящето ! За него познатото зло е по-малко , от непознатото!

Само ще добавя и, че тези които лапват на празни безмислени обещания са не по-малко тъпи… задължение на политическата класа е да пловокира интереса на избирателите към себе си - пазарен механизъм нали това искате. Бг избирателят вече 4 пъти казва, че трябва да се направи правителство без мнозинство и да се търси принципна подкрепа при всяко решение … истински политически процес. Но бг политикът не иска това - той иска да е всевластен - да праща смс-и на 121 депутата и те машинално да гласуват неговите или нейните идеи и не иска да се обеснява да си защитава тезите и въобще да работи - иска да бъде обожаван и почитан като монарх…

Грешка малка имаш. Българският избирател за пореден път казва на всички, явили се на избори, да си ЕПМ, и че НЯМА да си даде гласа, за да хрантути тия помияри със законната държавна субсидия за дадения глас в подкрепа. А не защото го мързи, бил прост и т.н. опорки...

До ....: Което само показва колко прост е българският избирател. Понеже дали си е дал гласа или не, партиите пак ще си приберат субсидията. Неподадените гласове се разпределят пропорционално на подадените и се броят за подадени. Само когато 80% отидат до урните и им кажат да си ЕПМ, тогава политиците може и да се замислят, че следващото ходене на тия 80% може да не е до урните и най-вероятно няма да е без да са си донесли по една сопа. Само глупак може да ми обяснява, че като не гласувал, не подкрепял тази порнография. Неправенето на нищо е неявна подкрепа на статуквото.

Демек, за "народните представители" са гласували един файтон хора. А тия, дето са гласували, отсега нататък да си налягат парцалите и да не недоволстват, защото дереджето, което ще последва, ще е по тяхна вина!

Вината си е изцяло за тези, които не са гласували! Защото техните гласове, искат или не, отиват към партията, спечелила с най-много гласове. В случая ГЕРБ-СДС. Така, че правете си изводите.

Така е. В представителната демокрация освен право на глас трябва да има и политик/партия които да представляват интересите ти. Без второто акта на гласуване става безсмислен. Явно 60% от българите са достатъчно интелигентни за да разбират че никой от тази пасмина в Народното Събрания няма да работи за тях. Дали не е дошло време за Квалифицирана Директна Демокрация в която хората да могат да участват пряко във взимането на решения без партии и представители? Квалифицирана в смисъл че преди да ти се разреши да гласуваш директно и да решаваш съдбата на отечеството трябва да минеш тестове по право,политика и икономика за да докажеш че си наясно с материала. Това е бил оригиналния смисъл на понятието "Демокрация". Системата която имаме в момента е смешна имитация.

Ами докато тези 60% решът, какво точно искат , ще сменим лева не с евро , а с турска лира!

Може да си прав. Впечатленията които имам е че повечето българи не са добре запознати с различните системни варианти. С техните предимства, недостатъци и. т.н. Разбира се това не е случайно. Ако хората започнат да разсъждават на тази тема сегашните хайдуци ще трябва да си ходят.

Предпочитам с турска лира, отколкото с руска рубла

Запомнете едно нещо пишещите глупости ГЕРБ и ДПС имат този резултат ....заради добрата си организация не за друго а вие търсете под вола теле.

Добрата организация на ГЕРБ и ДПС за купуване на гласове им отреди тези резултати!

Купуването на гласове често има локален характер - напр. някой който е 3 в листата купува за да влезне. Кмета на Симитли за сина си... и т.н. в смисъл не е задължително да бъде от партията

Ако партията е определила , такъв човек да има в листите си , който си позволява да си плаща за гласове, значи ще носи отговорност , заедно с него!

Прав си - не ги оправдавам.

я какво друго да се очаква след голямата промяна..и рязмотаване.

Уж се пишеш "сериозна " , а пишеш абсолютни глупости!

Помните ли как ДПС нападаше всеки петъчен парламентарен контрол , тогавашният министър Рашков ? И защо мислите го правеха? А сега добре си повилняха с по 100лв.на глас!

Ти пък, кой гледа парламентарен контрол, че да го помни?!?

Ами , започнете да гледате, преди да гласувате!

Ами ако не почнете да изпълнявате гражданският си дълг и да гласувате , скоро ще си купуваме фесове и фереджета! Това е !

Скоро няма да има кой да ги носи...

Аз не признавам изборният резултат! Всички знаем как се постигна резултата на ГЕРБ и ДПС ! Ако отпаднат купените им гласове от братята роми, резултатът им ще е друг!

БАЙ ГАНЯ НЯМАЛ ДА ГЛАСУВА ЩОТО НЕ МИЛЕЕ ЗА РОДИНАТА.НО ПОНЕЖЕ Е ГЛУПАК И НЕ МОЖЕ ДА РАЗСЪДИ ЗА ТОВА ПЪК НАСТРАДИН ХОДЖА У НАС И БРАТ МУ МЕХМЕД В ТУРЦИЯ СИ ГЛАСУВАТ И ДПС ПАК СИ ПЕЧЕЛИ.Е БАЙ ГАНЬО ! 32Г...НЕ ТИ СТИГАТ ЯВНО.ДО СЛЕДВАЩИТЕ 500 ИМА МНОГО МНОГО ХЛЯБ ДА ИЗЯДЕШ АКО Е ОСТАНАЛО НЕЩО ОТ БЪЛГАРИЯ ВЪОБЩЕ!

Мястото на Подмяната е в затвора, а вместо това се кипрят в парламента! И то втори! Че кой идиот би гласувал за тях особено след македонското предателство!? Освен ботовете на САЩ!? Има за кой да се гласува, но ако изборите работеха, щяхте да ги забраните! Така че тия лъжи ги разправяйте на себе си, щото никой друг не се хваща!

Гласуваха ПП, ДБ, ГЕРБ, ДПС и БСП, само да напомня.

Но най-много напъваха за него Подмяната и заобиколиха де що закони можаха, насъсквани от европейските си кукловоди! В панделата агенти!

По Конституция, така и гласуването трябва да е задължение. Но да имат право на глас само тези със завършено средно образование. Освен права имате и задължения. Нещо за което рядко се сеща който и да е.

Всъщност, избирателната активност вероятно е доста по-висока заради наличието на т. нар. "мъртви души" в избирателните списъци. Освен това аргумента "няма за кого да гласувам" е несъстоятелен, тъй като за изборите има регистрирани 24 партии и 7 коалиции, така че избор има. Решението за изчистването на избирателните списъци е тези, които не гласуват да отпадат от списъка, а при желание за гласуване на следващи избори да имат възможност да подадат заявление за вписване.

Кой ще предложи 1.Понижаване на пенсионната възраст 2. По-големи отпуски 3. Премахване на повечето регулации във всяка област. 3. Разкостване на всички монополи и бой по всякакви мутроидни формирования. 4. Анулиране на прехода и физическо изтребление на участниците в него и наследниците им .Това ще бъде победителят в бъдеще !

Аз ще ти го предложа обаче фалита на държавата ще го плащаш ти. Става ли така? Ето ми го хора типичният не гласуващ-той не се интересува какво е реално и какво е постижимо. Той си иска нещо и е готов да даде гласа си за тоя който му го обещае без да се интересува, как се постигат тези неща.

А я ти обясни как се постигат тогава? Стига сте слушали опорките на прогнилите общества (незевисимо западни, източни, северни, южни и прочие). Слушам тия дни само за икономически разтеж се говори... Какво значи икономически разтеж: 1. По-силни корпорации 2. По-голям монопол 3. Богатите по-богати, бедните - по-бедни 4. Все повече зависимости, все по-малко свобода. И не на последно място, АЛЧНОСТ! Да имаш повече и повече, когато реално и с малко можеш да живееш, без да робуваш на някаква глобална система. Айде със здраве...

Ако си - лошо, поредният папагал, без капка мисъл в главата си!

На следващите избори, на пролет, гласуването да е задължително! И ще се реши проблема! На всички е ясно, че на тези избори резултата е основно от купен цигански вот! За това и повечето хора се отказаха да идат до урните, защото всички смятат, че гласът им няма значение и купеният вот ще реши крайният резултат или просто някой ще смени протоколите и гласът им ще иде на грешното място! След 10години подмяна на протоколи (вота на хората), те вече не вярват в изборния процес! Това е истината!

смесена система 120 - мажоритарно, 120 пропорционално. Така ще има ясен победител и няма в парламента да се влиза с клизма. няма как с 2 спечелени региона ПП-то да е 2 сила и сега да блокира всичко на инат. това е гавра с вота на хората

Не е нормално ГЕРБ да са първа политическа сила след изборите със само 9% гласували за тях.

А кой да е първа сила, ПП с още по малко гласове и 2 спечелени региона? или ДъБъ дето влязоха с клизма в НС, кажи кой?

Обидно е циганите да получават по 50-100 лв. на глас, а ние да си мислим, че нещо зависи от нас. Купуването на гласове е доходоносно занимание за тях, знае се, но държавата не взема мерки. Като за пред хората се арестува някой и го разнасят като панаирджийска мечка по телевизии, за да види народа как държавата се бори с корупцията.

според мен е доходоносно за едрите търговци на гласове и терторите. тия дето им дават по 50 -100 лева не забогатяват особено.

Нали му отива за въвеждането на отречените в цял свят машинки беше за да пресечете купеният вот:)))

Гласуването задължително и ако всички накликак опцията "никой какво диктатор ли да издигнем :))))

Който е първи в едно състезание (футбол баскет ...бягане..) е победител всички останали са победени не е сложно

Смесена система 120 - мажоритарно, 120 пропорционално. Така ще има ясен победител и няма в парламента да се влиза с клизма. няма как с 2 спечелени региона ПП-то да е 2 сила и сега да блокира всичко на инат. или разни с 5-6 процента да решават управлението. това е гавра с вота на хората!

Ти колко човека познаваш дето ще съберат достатъчно гласове за да влязат в народното събрание? И колко стотин хиляди ще са кандидатите?

същата система я имаше 2009, само с по-макло мажоритарни кандидати. ще проработи чудесно, но партиите ги е страх и не я въвеждат.

Колко десетки хиляди кандидати ще се явят и колко километра бюлетина трябва да има за да може да си избере който и да било? И ако сложим един праг от 1000 човека колко човека без партийни и не подкрепени от някоя партия ще влязат според теб?

Изборите са брутално фалшифицирани,процентът на Възраждане орязан.Каквото и да правят американците с тези машини,процесът започна,няма да ни спрат,ще се борим за България,докато още има надежда ще се борим със всички сили!

Борете се, но без съветски привкус.

Не мисля че в БГ има повече хора с умствени увреждания , които да гласуват за Възраждане! Дори си мисля че се оказахте, за жалост доста!

Всички тия тука дето сте се събрали мрънкащите. Как по-точно си я представяте тая промяна дето ще ви накара всичките да гласувате. Дай да ви чуем сега идеите.

само като гледам що народ е гласувал за Просто Киро и Кокорчо в чужбина и си отдъхвам, че няма изтичане на мозъци. това си е чист плюс, даже сме се отървали. оня ден гледах как разни наши гастарбайтери обясняват във фейса, колко били тъпи българите, че не са гласували за ПП-то. тия същите, дето пред 1 година глсуваха за Славуцка, щото им беше пяла на концертче в Лондон.

избори 2023.

стига де, сега няма пари за протести. криза е, дубай мълчи...

И що да гласувам? Да ви напомня чл.313 от НК. Който подаде невярна декларация се наказва А Киро си е в парламента

Просто Киро е най-честен, достоен, морален и променлив. За такива национални светини не важат законите!