Айшегюл от Окорш - една от жертвите на домашно насилие

Айшегюл Салиева е една от жените, които си отидоха от този свят, защото станаха жертва на жестоко домашно насилие. Трагедията е от началото на тази година.

Обратно в новината

Коментари - Айшегюл от Окорш - една от жертвите на домашно насилие | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Не ви стигаше по една история в подкрепа на Стамбулската конвенция, започнахте по две на ден!!! Само да ви питам - къде бяхте досега и защо си мълчахте, че тези жени са бити от мъжете им години наред. сутринта самозапалилата се беше 56 годишна, на обед Айшето, казва списованието ви, е на 67 - като се има предвид, че сигурно са я омъжили на 17, моят неконвенционален мозък смята, че тази жена половин век е малтретирана, ама вие сега се сетихте да я защитавате. Доколкото пък малкото конвенционално сиво вещество ми е останало, на това доскоро му се викаше чиста проба лицемерие. Или има конвенция, която му е измислила ново име.

Към тия, които най-удобно се мъчат да ползват това престъпление в подкрепа на малоумната им конвенция. Има закони и наказани произлизащи от тези наказания. Превенцията също е в правомощията на МВР. По какъв начин, някаква миризлива конвенцийка, ще повлияе в тази ситуация? Никак! Истината се крие в детайлите, или по-точно в дребният шрифт, който вкарва нови определения за половата принадлежност. Всичко друго е покрито със закон, само тая малоумщина не е и тия либерасти се мъчата да създадат начална точка за узаконяването и на това - хомосексуалните бракове и развращаването на децата ни в училище!

Кога ромите са спазвали законите? Ако бяхме приели Истанбулската конвенция, щяха ли да спрат да бият жените си? Не разбира се! Със закон, или без закон това при тях си е традиция. Както да правят деца на 13-14 години. Така било прието! Булка на 15 години била вече стара. Това е от много години така. Погазват ли се по този начин българските закони? Да разбира се! Този случай обаче, ще бъде използван от ГЕРБ и Борисов, за да ни накарат да приемем конвенцията. Нищо, че тя е дълбоко анти българска.Прав е Божидар Димитров, че ще ни уважават повече, ако се научим да казваме и не!

Не избираме какви и къде да се родим, но родим ли се, сами определяме какви да бъдем. Дали да бъдем хора, или животни.

" Поради различни причини обаче не е бил освидетелстван от лекар. Айшегюл често се оплаквала в кметството..." Не домашното насилие е виновно, а държавата и властта. И 5 конвенции да приемем, ако се оплаче в кметството и няма реакция пак ще се мре. И сега е забранено да биеш който и да е. Независимо жена, дете, в къщи, навън, в мазето.

аз пък не разбирам толкова ли е трудно една нормална човешка реакция на съчувствие? то злоба, то жлъч, то плюнки, то конвенции, демоните в ада ряпа да ядат.

И как Истанбулската лонвенция щеше да спаси живота на Айшегюл ? Само моля На въпроса ми да не отговаря Цецка Цачева, щото не съм сигурна от кой gender e.

ВАЖНОТО Е ЧЕ, КУРНЕЛА ОТ КРУШОВИЦА СИ НАЧЕСА СЪРБЕЖА НА ТВЪРДО ОПРЕДЕЛИМИЯТ И ПОЛОВ ОРГАН С НЕПРИЯТНА МИРИЗМА.

Цигани мюсюлмани не се броят. Там това са им традициите такива, нали БХК? А традициите трябва да се опазват, както на циганите, така и на ислямистите, нали БХК?

Колкото и да ми е кеф да правим напук на БХК долуизброените аргументи са железни: "Конвенцията за правата на детето на ООН е най-ратифицираният акт в целия свят. Това случайно да означава, че правата на детето в целия свят са гарантирани? България ратифицира Конвенцията за правата на детето през 1991 година. В съответствие с нея има стандарти, има Агенция за защита на детето, която да ги прилага и съблюдава. Това случайно да предотврати грубото нарушаване на правата на децата в дома за деца с увреждания Хризантема в Габрово последното по хронология насилие над деца в институционални домове? Хайде сега някой да ме убеди, че ратифицирането на Истанбулската конвенция ще прекрати насилието над жени в собствените им домове. Нека бъдем реалисти: ратифицирането на конвенцията ще означава, че сме част от цивилизования свят, който иска да се справи с насилието над жени, нищо повече от това. Точно заради това и само заради това тя трябва да бъде ратифицирана като знак за желание да се справим с насилието над жени." цитирам С. Русева

Цигани мюсюлмани не се броят. Там това са им традициите такива, нали БХК? А традициите трябва да се опазват, както на циганите, така и на ислямистите, нали БХК?

Този проблем е цигански и ислямски а не български. Нарича се цивилизационен сблъсък. Мангалите обратно в Индия и Турция а българите всяка неделя на черква с домочадието. Така се крепят семейните ценности.

А ако бяхме подписали конвенцията, жената щеше да е жива, нали ДИР? Не ви ли срам да използвате чуждото нещастие и мъка за да правите реклама на Истанбулската конвенция? НПО-тата ги разбирам, те са сатанисти, имат чужда на нас религия. И са тотално деградирали същества. А вие защо? Ако някой не е разбрал, НПО-тата почнаха да плащат за статии, в които се разправя за жени , убити от мъжете. Не се пускат статии за мъже, жертви на домашно насилие. Това е новата рекламна кампания на НПО-тата.

Да, чичото щеше да е прочел конвенцията и да се стресне.

НО СИ МЪЛЧИ!!!!!!!!!!! ДА МЪЛЧАТ И ДРУГИТЕ

Този травестит в редакцията прекалява с наркотиците!!!

Явно много пари започнаха да се наливат за пропагандиране на насилието. На някои много им се иска конвенцията да се приеме на всяка цена.

Болните деца в Габрово са насилвани защото още не е приета конвенцията, нали тикви?

Те там са насилвани от жени и това насилие не влизало в конвенцията както се разбра.Ако бяха бити от мъже щеше да се вдигне олелия до небесата и поредната статия с бомбастично заглавие , че мъжете бият вече не само у дома ами по домовете за деца с увреждания.Е тогава тежко ни и горко на всички.

Как точно конвенцията щеше да помогне на Айшегюл? Този нещастен, неграмотен, некултурен етнос/народ има нужда, не от фалшиви и човеконенавистни конвенции, а от държава и закони, които да го защитят. Лъжливите и лицемерни управници да не ни пробутват еврогейски лакардии, уж в интерес на жените и дацата, а да напуснат политическата сцена докато е време, защото скоро ще стане късно!

Много резонен въпрос е следния: Какво пречи на държавата без никаква конвенция да приеме подобаващо законодателство, дори по-стриктно, от предвиденото в конвенцията! Отговора е, липсата на задължителност и срок. Парламента в единия случай може да си позволи да неглижира проблема или да го отложи, а в другия случай не може, защото струва скъпо!

Добре бе, ... (не знам как да се обърна, че не те знам от кой трети, четвърти или двадесет и осми пол си, та може да не е полит-коректно и да ме обвиниш в дискриминация), кажи, нали си от 20%-ните, защо не отговори на доста от съвсем конкретните въпроси, които ти се поставиха? Да не би да е защото отговорите нещо да не ти изнасят? За един приятел питам...

Нашата държава и сега, на нашия данъкоплатски гръб, плаща стотици хиляди евро глоби за неглижиране или неизпълнение на ангажименти към европейското законодателство - мине се не мине и току прочетем за поредната наложена ни "глоба"! Защо точно ИК ще я накара да промени нехайното си отношение?!

А къде е държавата? Къде са институциите? Или сега ще ни съобщавате до втръсване колко домашно насилие има, само и само да принудите народа да се съгласи да се ратифицира сатанинската истанбулска конвенция...не сме глупаци и тези методи не могат да променят нашето НЕ на тази конвенция!

Ако Джебраим беше прочел Истанбулската конвенция, нямаше дя пие, нямаше да бие, пък и крилца щяха да му поникнат. А всички тези безотговорни лЯти задници, от които Айшегюл е търсила помощ и закрила, дори всеки ден да четат по пет такива конвенции, ще си останат същите тъпанари.

И като приемете конвенцията да не би да спра да бия жената??? Ха, ха, ха...!

Бас държа, че това е изоставена българска къща, и Айшето и манго нямат нищо общо с построяването ѝ. От друга страна - да се живее в къща, която е в такова състояние, си е насилие...

защо при тази комбинация от алкохолизъм и психични проблеми, го причислихте към домашното насилие? Ако се лекуваха тези заболявания, тя нямаше да е в една къща с него, а също щеше и да е жива.

Ако бяха приели конвенцията сега щеше да е жива така ли?

И как Педерастката курвенция щеше да защити мюсюлманката? С Педерастка КУРвенция не можеш да спреш летящите камъни, с които "толерантните" убиват "парцалите от харемите" си. Ясно е, че като дадете повече права на същите тези "толерантни" чисти педерасти, единствено ще засилите насилието им към жени и деца. На целия свят стана ясно за това, че ще заформите нови тайни служби от доносници, слухтящи софтуери, ченгета и щурмоваци, за да упражнявате всякакво насилие към невинни граждани, мъже, жени и деца и насила да ги правите педерасти като вас. Насила ще педофилствате и убивате децата ни. А дали сте толкова тъпи, да си мислите, че родители на насилено дете няма да скочат и да видят сметката и на вашите деца? Аз знам, че вие нямате деца, но тогава изкуплението ще е от останалото ви семейство, до 9-то коляно, а? Що си мислите, че ще се оттървете по-живи, а? Вие сте трупове, мръсни педерасти, презряни, прокълнати от Господ, Аллах, Йехова, Буда, или както и да Му е името! Продължавайте да ни дразните и ще ви помогнем да идете при вашия Сатана! Амин и АНАТЕМА за вас!

Часът е едва 15.00. За седем часа работно време Дир.бг публикува цели 6 (!!!) материала относно Истанбулската конвенция. А предстоят далеч по натоварените откъм новини часове до 22.00! Забележете, че от тези 6 публикации НЯМА дори една, която да не е в защита на конвенцията! За какво е тази паника на ГЕРБ и послушните медии? Какво са им обещали и с какво са ги заплашили кукловодите им? Сериозно ли мислят, че с тази пропагандна истерия, ще успеят да променят категоричното "НЕ", с което 90% от българските изразиха отношението си към конвенцията?!

90%?

Над 90%. Колко % сте педерастите според теб? А убийците? Тоя убиец дето го номинирахте за човек на годината? А циганите убийци, които защитавате? Я вземи млъкни, че както ви имам адресите, да не взема да се ядосам истински и да ви закрия завинаги....

ДИР е на Станишев (по точно на жена му) затова е тази подкрепа. Но постига обратен ефект.

Ако приемем Истанбулската конвенция ще я съживим. Така ли да го разбирам? А ако я бяхме приели, ножът щеше да се огъне? Или бабата да облече бронежилетка? Хора, ТОВА НЕ СА ПРИМЕРИ с които да ме накарате да повярвам в джендеризма! Това, че ще приемем конвенцията не означава, че ще се промени мисленето в тази група.... българи! Никоя конвенция не може да го промени. Само в Англия долу-горе ромите са социализирани, но това е защото 400 години са ги бесели и за най-малкото престъпление. Генът на кражбата и насилието е изтрит за толкова години... С добро не става!

Oт създаването си, този сайт Дир, никога не е имал и една НОВИНА облечена в такъв текст,под ДОМАШНО НАСИЛИЕ! Това случайност ли е? Преди седмици се появи новина, че в Амерка имало къща на ужасите, досущ, като Американски филм, а майката държала децата си, като в затвор. Още на следващия ден се появи ФАЛШИВАТА новина , че и в България тук си имаме къща на ужасите. Даваха за едно семейство, обречено на глад и немотия, която беше в основата на страданието им, а не че майка им тук ги е държала , както в затвор. Опитват се индиректно да ни внушат да се приеме конвенцията, Всичко е ясно! но защо 1 350 години чакаме , една такава конвенция да ни ПРЕРОДИ и да станем най-добрата и прекрасна страна.......хаха такава неолиберална нагост няма никаде!

Използвате трагедията на една жена, за да прокарате пъклените планове за джендъри ! До там паднахте, да използвате жени и деца, за да легализирате джендърите !

Какво беше джендър? Не е ли мръсна дума?

Третото в мартеницата - Пижо, Пенда и Дженда

Един бие жена си, друг жена му го бие. Търсели са се, харесали са се, оженили са се. Нека се трепат. Може пък останалите да се вземат в ръце като чуят за станалото. Другият вариант е тези които искат някой да ги пази, самите те да отидат при тях и по цял ден да им душат пръднята и да ги наглеждат.

От сега сайтовете постоянно ще ни пускат новини за домашно насилие. Култура е необходима и възпитание не Конвенция.

тоя е мюсюлманин, а те не пият официално....

80 процентовите започнаха да се замислят! Продължавайте, повярвайте в себе си и ще успеете! Помощ от приятел, тезата "Нищо не може да се направи по въпроса" е грешна!

О, 20-процентовия, я обясни на нас - 80-те процента дебили, какво точно конвенцията щеше да промени в тази конкретна ситуация...

Семейството е основата на ненасилието , а не някаква конвенция.Ако са достатъчно добре образовани и възпитани родителите и показват взаимно уважение един към друг пред децата си от никакви конвенции няма да има нужда.Ако Гошко и Пенка са виждали , че таткото или майката са държат добре и не си посягат и Гошко или Пенка после няма да го правят и ще търсят този модел.Задължително обаче е Гошко и Пенка да си имат майка и татко , а не майка и майка или татко и татко.Да не говорим за по-стресиращото таткото се осъзнал , че бил жена и искал да ходи по пеньоар из апартамента.

Това е точно така! Същото се отнася обаче и за всяко друго престъпление. Тогава нямаше да има не само насилие, а и убийства, кражби изнасилвания, измами и пр. Относно семействата от две майки или бащо, то към този въпрос конвенцията няма отношение!

конкретно конвенцията щеше да спаси Айсегюл? Никой не отрича, че проблемът съществува. Никой не си мърда пръста да направи нещо. Конвенцията как ще помогне, тя магическа пръчка ли е?

Не, конвеницята не е магическа пръчка. След подписването и обаче държавата щеше да е задължена така да си промени законодателството, че насилената жена да не е необходимо да подава частна жалба срещу съпуга си, а държавата да има право да преследва насилника без такава жалба!

А защо европейската ни държава "трябва да бъде задължена так ада си промени законодателството..." ЗАЩО ей сега, веднага, да не го промени "така" - още повече че, всеки един от политиците ни се вре и кълне, че е срещу домашното насилие?!;)

Че кой пречи на така наречената държава да свърши тази работа и без ратифицирането на въпросната "конФекция"?

А ако се сбият две жени хомосексуалистки , които са в съжителство или брак как действа конвенцията ?

не Ви разбирам. А онова хубаво момиче, дето го уби наркоманът като се беше жалвало, та какво? Ако имахме държава, тя щеше да си върши работата. Но нямаме. Какво ни помага конвенцията при това положение?

Мъжът имал белези на психическо увреждане, значи не отговаря за действията си. Значи ли, че ако идиотизмът ИК се приеме, тези белези ще изчезнат и психоболният ще бъде отправен за лечение. Само липсата на ратихфикация ли и причина за трегедията?

Така е. Прав си. Той ще е от друг социален пол.

Мръсни манипулатори! И как някаква си съмнителна конвенция щеше да ги спеси тези жени?!

Много пъ им неугледен дома на тия. И беден да си, пак можеш да поизрежеш поне увехналите пълзящи растения, тръгнали по плета, които го разрушават с ръжда още повече отколкото се е скапал! Можеш и да разтуриш разкапаната постройка до къщата , да не ти докарва вода по дувара на къщата. И да си позаравниш дворчето моеш... Такива ше си ги съдиме ние - Обществото!

Ами вратата е на вторични предадена прозорците са изпочупени при обир на къщата докато е била обитавана от свестни хора.Ама какво се чудиш циганска работа!

НАКРАЯ СЛЕД ИЗВЪНРЕДНИТЕ ИЗБОРИ ПОЛИТИЦИТЕ НИ ЩЕ СЕ ОБЛЕЩЯТ ОТ УДИВЛЕНИЕ,ЧЕ БЪЛГАРСКИЯТ ДОНАЛД ТРЪМП Е СПЕЧЕЛИЛ... КАКТО ПЛИСКАХА ШАМПАНСКОТО В ГЕРМАНИЯ, СЕГА СЕ ОСЛУШВАТ КАТО СУЕЦИ ЗА КАБИНЕТ. И КАКТО СТАНА И В ХОЛАНДИЯ, АВСТРИЯ , ДАЖЕ ФРАНЦИЯ...

Ако някой политик, депутат и т.н. си смени пола, примерно от мъж на жена, то веднага трябва да напусне политиката, защото е друг човек т.е за жена никой не е гласувал. Ако сега съпруга в статията си смени пола ,става друг човек. Тогава той вече не е женен и новия човек не е убил никой. Ще може ли да бъде съден. Ако затворник си смени пола, то новия човек не е осъждан. Ще се пусне ли на свобода.

Бегом тогава да си сменяш пола! Още ли си тук!

Аз да попитам. В другите държави, които са приели конвенцията няма ли вече терор над жените и изобщо промени ли си е нещо?

Стига идиотизми. Съдете виновните и не пускайте тия стататии с цел да промените общественото мнение. Можете само да обвинете: - съдебните власти, че не са си свършили работата. - МВР, че не е взело мерки срлещу нарушителите преди да извършат убийството - Правителствата ат 30 г. насам, защото целенасочено поддържат нисък жизнен стандарт, озверяващ хората. - Жертвата също може да има вина, затова, че не е избягала навреме. Но къде да избяга, след като няма такива приемни домове. Така, че пак опираме до жизнен стандарт, създаден от 30 г. насам. Не ни пускайте подобни тъпи статии, целящи притъпяване на обществените недоволства.

Като прочетох,че БХК е прожектирал имената на едикойси и спрех да чета.Явно чрез публикацията на подобни статии се затвърждава позицията за приемането на тази ислямска конвенция.Но моят въпрос е следният:Няма ли полиция и закони в тая държава,които да защитават хората и извършителите на престъпления да си понесът наказанието,а требва да се приема некаква конвенция за защита на жените от насилие?И как тази конвенция щеше да спаси тази турска циганка,ако беше приета?

Ако беше приета тази конвенция, България щеше да е задължена да си коригира законодателството. В такъв случай след оплакването на жената в Общината прокуратурата можеше да повдигне обвинение срещу съпруга. Сега е било невъзможно, тъй като съпругата не е подала сигнал в прокуратурата.

А щеше ли да е задължена да се правят програми за мъжете и момчетата , в които да им се обяснява надълго и нашироко , че не бива да се насилват жените ?

България и сега си има закони и служби(държавни и обществени) които са против това насилие. Аго трябва може да се пипне тук там в законодателството и без конвенция. И сега тези служби не са направили нищо.

80 процентовите, четете! Ще го израстете!

80% от тези 80% дори не знаят за какво става дума, а останалите 20% са тролове със спуснати директиви. Човек ще си помисли, че сега няма педерасти и едва ли не тая прословута ИК ще ги произведе.

смешни сте отпадъци. Никакви противоприродни конвенции не приемаме. Тук жените си ги обичаме нормални, аре дуте

Ако приемем, че под нормални разбираш носещи на бой, да обичате ги такива!

Ами да вземем да харесваме като оная американска феминистка , която в клип дрънка как трябвало да се убият бебетата от мъжки пол , това обаче не и стигна и спокойно прибави и убийства на самите мъже.

Автороре, Калине, Каменов как я мислиш, ако това е името ти????? Поне, да си заслужават парите за бълвоча дето си написал.

И как подписването на коя да е конвенция ще спаси живота на тероризираните жени? Ей това не мога да разбера! Да не би след подписването ѝ да не би полицията да започне да си върши работата? Или социалните? Или държавата изобщо!?!?!? Ами не, няма! Това са глупости! Конвенцията, дори и само да цели предпазване на жените и децата от насилие, нчма силата на закон, още по-малко на фактически свършена работа! Цялата тази пушилка прилича на прокламациите след поредният терористичен акт, как всички мсе Париж, Барселона, Мюнхен, Лондон и какво ли още не! С други думи: глупости!!!

изнасилвачите в САщ, да си продълбжа мисълта, се оказват все известни милионери. На кучките не им трябват бедни изнасилвачи... Казва някоя, че Майкъл Дъглас си го барал пред нея -и айде няколко милиончета. Да доказва, че не си го е барал... Това е смисъла на конвенцията. Със сегашното законодателство не могат чак такива извращения да стават. Страшно се задава, мъже! Не спете!

Зачести изнасянето на такива случаи в медийното пространство. Има ги и ги е имало, откак свят светува. Сега обаче се акцентува върху тях и се преекспонират с ясната цел да се внуши на народонаселението колко, видите ли, е важна тази Истанбулска конвенция. И всички да заритат за де ратифицира незабавно. Само че за справяне с такива случаи си има достатъчно ясни законови средства и не е нужно да се добавят към тях и лукави измишльотини със сатанински крайни цели. Не нам, "уважаеми", не нам! No pasaran!