Протест с мюсюлманска молитва в ”Света София” в Истанбул

Двама души извършиха намаз в "Света София" в Истанбул пред изумените погледи на туристите в знак на протест, че храмът е затворен за мюсюлмански богослужения.

Обратно в новината

Коментари - Протест с мюсюлманска молитва в ”Света София” в Истанбул | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ами хайде да влезем и да запалим по една свещ в Джумая Джамия... Щото там е била църква

Зад тази манипулация стои партията на Ердоган. По същия начин работи и ГЕРБ. Сякаш сме една държава. Халал да ви е комунизма и червената напаст. В Турция се установи точно такъв режим ,който използва жестоко турците понеже са много и има кого да плашат с безработица, а тук просто ни стискат и свършваме всички напъни за демокрация. Турция върви към краен ислям и скоро ще стане опасна дори за търговските си партньори. Щом искат Света софия да се вмирише като синята джамия, въпреки че дава началото на обедната молитва за цял Истанбул, смятайте какви лицемерни мошеници са се прицелили в пълната неоспорима власт. Там ще издухат много лошо и както се вижда стават досущ като руснаците. Време е Западът да си прибере производствата и да смачка мошениците.

А ми влизаш в джамията, палиш свещичка, прекръсваш се и си излизаш.

Една сграда е това, за което е построена първоначално, кенефа е кенеф, плевнята плевня, това трябва да се обясни на новородените тъпанари!!!

Циркът продължава.

уникална архитрктура, знаменита зграда издъжала на природните стихии близо 15 века. кръглият купол се държи на четери точки с отстояние з2/3ч метра. архитектите на юстиниан са постигнали това което 10 века по-късно архитектите на сюлеиман великолепния не са успяли при строежа на синята джамия

Това е провокативно действие от страна на ислямистите в турция... Не трябва да се подминава без внимание.

Първоначално "Света София" е църква, после турците са я узурпирали, така, че по-скоро трябва да е действаща царква, а не джамия. Тези двамата крайно религиозни първо да се информират, чалми прости!

Ислямът в Турция се събужда след почти век сън... Не че реформите на Ататюрк не са имали социална база, но не и толкова голяма. Ататюрк е компенсирал със славата си на военен герой, спасител на Турция от униженията след ПСВ. Но неговите реформи, като всичко тръващо "от горе на долу", май не са хванали здрав дикиш... А това не е добре за нас. Ислямът отново е пред портите ни. Тоя път се готви да мине и отвъд Виена, където безгръбначна Европа, срамуваща се от мъжествените кръстоносци, ще ги посрещне с плючени мечета и цветя... И ще настане един мултикултурен "рай" за раята...

Ататюрк ще се обърне в гроба ако ги види тез прости читаци...

Храмовете се строят на свети места, но май само поганците имат навика да ги оскверняват.

Всъщност от тяхната гледна точка християнското освещаване е оскверняване...

Немат работа в църква! Това е оскверняването!

Айде, почна се. Османската империя на Ердоган заяви претенции за възстановяване на религ.величие, в разрез с Ататюрк.

сега султанът ще отстъпи пред "народната воля"!