Белгия освободи Пучдемон и още четирима

Уволненият каталунски премиер Карлес Пучдемон беше освободен тази нощ при определени условия.

Обратно в новината

Коментари - Белгия освободи Пучдемон и още четирима | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Добро решение на белгийския съд и правилно!Няма нужда да се налива повече масло в огъня!Испанските власти преиграха с това умишлено задържане и паралелно насрочване на избори,и да казаха им ,че може да участват в избори,обаче ние ви закопчахме!Явно лицемерие!Те какво очакват при 17 автономни области,че хората ще останат безучастни ли,нали виждат, че правосъдието е под политически натиск!Така,че Пучдемон правилно постъпи като остана в Брюксел!

Колко лошо, че не могат да изпратят марокански главорези да убиват всеки, който говори на каталунски даже, как им се иска да е като по времето на Франко, цели градове са затривали бомбардировачите на съюзника Хитлер.

Каквото и да правят тия олигофрени от Мадрид, няма как да спрат устрема на цял един народ към свободата! Факела на свободата е запален! Въпроса е, дали и Испания няма да изгори като погребална клада, ако започне да тероризира каталунците! Защото тогава, проблемите с баските сепаратисти от ЕТА, ще им се сторят като детска игра!

Пуча е забъркан в голяма корупция и заигра горките хора с независимост. Истината за Каталуня е, че са на това ниво благодарение на достъпа до европейските пазари и автономията. Но сега гризнаха дръвцето.

Каква е тази "голяма "корупция,я обясни и колко голяма?И кога Пучдемон е казал ,че иска Каталуния да напусне ЕС?Въпроса е единствено за отделяне от Испания,а напускане на ЕС не е и нужно,защото в договора на ЕС няма такава клауза,нали провериха!

заедно със Сноудън и Асанж с удоволствие ще бъде приет от Кремлин. Всички отрепки намират убежище в Москва

Айде пак измишльотини,къде пък го видя русофилството при Пучдемон?

Тоз мушмул, Пучдемон, забърка кашата и духна! Остави другите да му сърбат попарата! Много достойно, няма що!

ще се окаже, че може би има демокрация в Европа.. някъде в Белгия... Ще видим....

Чета сега, че и в съседна Сърбия там некви искали референдум за отцепване! Е сега да видим дали "демократична" европа ще подкрепи тоя наистина истински най-референдум или ще си замълчи как шумкарин на разпит както направи при референдума в каталуня! Отделно нал пак и Косово обявиха за независимо, та да видим сега какви гуйна ше изтропат от брюксела, отново!

Сръбската област Санджак официално е поискала от ЕС да и разреши референдум за автономия.Сега да видим какво ще прави лицемерния ЕС с тия събития в Каталуния.

Никаква българка не си. ЕС и НАТО са нашата защита срещу Русия и Турция. Ако не сме в тях - лошо. Така че замлъкни троле.

Ужас. Ояла се стара Европа предава евроатлантическите ценности и нашето единство. Как е възможно в нашата столица да подкрепят сепаратистите, които още по лошо не следват евроатлантическите ценности.

Кога стана калайджия, кога ти почерня дупето

Ти от ирония не разбираш ли?

Аз от проявените на практика "евро-атлантически ценности " съм видял : - двуличие в изказвания и решения - двойно стандарти (вкл за храните) - едностранно взимане на решения засягащи целия съюз. Това ми е достатъчно да кажа, че ИМА НЕЩО ГНИЛО В БРЮКСЕЛ Някой трябва да изчисти тези агиеви обори, за тръгнат нещата

...не може,да отиде никъде...смешници сте ДИР-ници...

То беше ясно че ще ги освободят и ще ги защитават, те иначе нямаше да идат в Белгия! Това е като с Цветан Василев, ако не знаеше че ще го пазят в Сърбия, нямаше да иде в Сърбия!

Може да е по-просто. Ако го арестуват каталунците ще им светне че главният проблем им е Европа и не Испания и ако излезат от лапите на германския европейски съюз и са по-добре и други ще ги последват. Така като не арестуват президента им все още ги бълвичкат с европейската илюзия.

Единственото хубаво нещо в тая история е, че ще създаде прецедент как приключват такива противоконституционни напъни за независимост.

Кой е по-глупавия сега? Този, който се предаде и лежи в затвора или този, който е на свобода и може да се подготви за изборите?

Айде специалисти почвайте драскането

Слава Богу!

Пича има право на свободен процес дали в Брюксел или в Москва по негов избор.

Ако някои са си рекли: "Честен човек! Няма да изостави своите в испанския пандиз- палас", сега имат да почакат да му свърши процедурата по предоставянето на убежище. Или иначе казано, който се е чупил и чопнал в суматохата някое милионче, чопнал. Другите ще отлежават за разпити и панаирен процес в духа на испанската традиция. Както се казва Пучдемон получи мярка за неотклонеие "подписка" , ще хълца с белгийска бира и ще чака да види панаира. Е, и мачове ще гледа, но като изгнаник пак на по бира придружена от топли "пом фри".

Бъркаш го с някой от суджуковата партия.