Сепаратист поведе Каталуния към независимост

Сепаратистки политик, който обеща да възобнови процеса на отделяне на автономната област Каталуния от Испания, бе избран за премиер на регионалното правителство

Обратно в новината

Коментари - Сепаратист поведе Каталуния към независимост | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

М/у другото, ако някой се интересува: фамилното име Пудждъмóн (така се произнася Puigdemont) буквално означава "планински хълм". Но всеки, е свободен да си представя и "демон", щом му допада.

А Carles се произнася и би трябвало да се пише "КарлЪс" (това към авторите на статията).

Сепаратизмът започна и се наложи с отделянето на Косово. Хагският съд под натиска на САЩ прие решение: ВСЯКА НАЦИЯ МОЖЕ ДА СЕ САМООПРЕДЕЛИ, БЕЗ РЕШЕНИЕ НА ЦЕНТРАЛНАТА ВЛАСТ. След война и бомбардиране на Сърбия, само с решение на парламента, без референдум, Косово се самоопредели. Това бе американската "помощ" за Европа. Натресоха ни още една джихадиства държава. Продадохме въздушен коридор против православните си съседи-. Боклукстан !

Пиндо, Пиндо, в Косово е най-голямата хамериканска база в Европа/по-голяма от Рамщайн/ за това Косово е "независимо".....Който разбрал, разбрал......А в каталуня ще трябва да искат визи за пътуване в Европата.....

Нямам нищо против всеки народ (националност, етнос) да иска и да има право на независимост ако е подтискан по някакъв начин. Аз не виждам защо каталунците като част от останалите испански т.нар. етноси, като кастилци, арагонци, андалусиици и галисиици (баските са по специфичен случай) да бъдат превилигировани и да очакват независимост.

Пий си, брат'чед мездренската и по-добре не задавай тъпи въпроси.

Колкото са успели каталунците да се огделят навремето, толкова ще успеят и сега. Крал Фернандо Арагонски бързо им е показал къде зимуват раците. А на тоя демон ще му спретнат набързо един пуч ;-)

Всички прилики между Каталуния и Кърджали са налице. Разбира се и световната конспирация е в пълен ход, а каталунците, които искат да се отделят са прости като галоши. Ау, как ще пропаднат като се отделят от Испания и излязат от ЕС! Да плюем смело каталунците и да се радваме на щастливия си живот в България!

Ами за целта да седнат и да уточнят минималния процент за получаване независимост на която и да е територия, а също така и времетраенето до следващ такъв референдум ама в Мадрид не щат и да чуят за референдум, и въобще В ЦЯЛ СВЯТ хората трябва да имат право на самоопределение и върху това трябва да работи ООН на първо място.

Виждам знамение в името!!! ПУЧ.демон...!? Демон е за ЕСа!

Ти си смешник, бе пич!!! Цяла Сърбия гласува да се учреди Косово, ба!

Организираната престъпност се бори за унищожението на още едно парче европейска земя. Скоро след откъсването си Каталуня ще стане малко шибано престъпно гнездо на комунисти, руски шпиони, терористи и наркотрафикатни, което ще се издържа от офшорна бездейност и залязващ туризъм. Ако испанският крал си е на мястото, трябва да постъпи като Путин и да навлезе с армия като окупира земята, която може да удържи. Разпадът на Испания е много важен за всички в ЕС, защото Каталуния не може да бъде член на ЕС и да разчита на европейските парични потоци.

И като капак .. Ще почнат да използват като поздрав " Да .. мамата!" А?.. Задържително за "Барса".

и нека пребъде демокрацията и правото на народите на самоопределение светлия пример с Югославия го доказва както може да има независими хърватия , черна гора , босна и херцеговина итн.т че даже и косово така требе да имат шанс и останалите народи -каталунци , ирландци и тн.т .

Кърджалия, Монтано-мангалия, Варненска Чизмария, Помакия, Шопия, Пиринска Македония, Добруджанска Турция и т.н., давайте сега всички, да видим кой е по-по-най-як на цепенето, само дето бащицата ви разцепи Украйната сега Сирия, накрая и нея ще и го нацепят американците и китайците

докрация както вече казах какво не си разбрал да не би да си комунде ? при демокрацията (народовластие) народа има думата и важните въпроси се решават чрез референдум

Сепаратисти значи! Ами час по-скоро да командироват украинските нацита да ги забомбят! Вече понатрупаха опит в Донбас, пък и както са изгладнели, ако се спазарят добре, тъкмо ще загладят косъма.

"Европа на регионите"

Пуч-Демон :)

Пучо ще спечели, каталунците не.

Остава и каталунците да са изкукали като него за да угодят на САЩ и Русия, като разтурят Испания .

Каталуня,тръгна отдавна но след нея следва Толедо на баските и Испания ще се озъби без повече от половината от БВП. Следват британците и какво остава от ЕС? За НАТО също има проблем...

Толедо на баските?

кола ,ба!

Защо го наричат "сепаратист"? Това е въпрос на демокрация. Ако народа иска да се отделя - трябва да ги питат на референдум и да си живеят отделно. Нали това беше принципа - "Глас народен - глас божи".. О, забравих, че това става с разрешение на господарите. А бе робска "държава" е това Европа САЩ! ...а "демокрацията" е само на думи.

Ми 55% на 45% са. Кой е народът в случая??? От 135, 70 гласували, и 40 на 60 да е, трябва 40те % да си имат своя държава в Каталуния при това положение, искаш да кажеш, че утре ако ревнат в Кърджали или в някое сиганско гето, че искат държава щото са по-големия процент в дадена област или село и разни там ще ни нахвърлят бомбите за нова държава?????

А околните циганя на Покрайната кога ще си приберат съотечествениците от там - Полша, Беларус, Словакия , Унгария , Румъния , Булгаристан??!

Шансът на този сепаратист е напълно измерим с шанса на онзи мечтател от Тексас, САЩ да отдели щата като независима република.

Доста по-голям е!

Чудесно, смятам, че сме сключили облог ;))

Дали си красен или блу- едно е сигурно - кух си!!!

За разлика от другите щати Тексас си е влязъл в съюза като самостоятелна държава! И винаги може да излезе, стига да поиска. Но едва ли ще им дойде на акъл такава простотия!

На думи може. На практика ще има втора гражданска война и смирено ще се върнат във федерацията. Ако не знаеш, Гражданската война е точно по тая тема - не за освобождаване на негрите, а дали южните щати да се отделят или да останат. Един вид стоят насила от 100+ години.

Защо се гаврите със съвъкуплената европейска идея?

Сигурно си и малко русичка?

Руса-девица? Дали съществува такова нещо?

От Искаро по-дълбоко нема! Ние ги разбираме каталонските въпроси по-добре от каталонците. Затова сме на по-хубав хал от тях.

"демокрация" в действие. Тоя ще го изядат жив, но първо ще оглушее от пропагандния вой. Само Русия, Югославия има право и дори задължението да се цепят и да се отделят. Другите - не! О'Бонго не е разрешил.

Те ще изчакат на Ебамата да му "изтекат мъдата" и --тогава!!

Еврогейците ги няма тука! Ошашавиха се нещо?

На мачовете "Реал" и "Барса" - вече ще има як бой!?

Разделяй и владей :) Златното Мото на Англосаксонската Мафия :)

За разлика своя предшественик Артур Мас НЕГРАМОТНИЦИИИИИИИИИИИИ!

Малко инфо за който не знае: едно време Португалия е била част от Испания и се е отцепила като държава с благото съдействие и под влияние на англичаните. Съответно испанският език е извратен и изкривен и е създаден "португалски" - много сходно със създаването на "македонски" език. Местият диалект слагал У вместо О на някои думи и давай, шибай У, Ъ и Ш вместо О, А и С (така испанският става португалски).

Сигурно!

Някой ще напише ли, че този е завършил в Москаля?

Сега чакам "еврохибридите" да се произнесат! Може и да се "изходят" по въпроса!

Гърция, Испания , Португалия, нашта КТБ, Джихадът , публичната еб...- това сигурно са центростремителните сили/сцеплението/ на ЕСа??!

Набирам доброволци за новата Гражданска война в Испания! ..комунисти и фашисти....

Пучдемон , новият Пиночет

С най-голямо удоволствие чакам независима каталуня.Първото, което ще се случи е залеза на фк барселона.

И какво ще спечели народа като получи назависимост - нищо. Но този келеш на снимката и много други ще захапят кокала я като министри, я като депутати или дипломати.

Европа се мъчи да се обединява и да става 1 федерална държава, а в това време някой иска да отцепва части от стари държави за да става малък цар.

и да им го нацепат и да се свършва с тия ,че ми писна..дееба и келеши що си мислят ,че са нещо!

А, замези нещо! Само пиене?!...