След минаретата на ред са кръстовете в училище

Испания направи първа стъпка към забрана на разпятията в училищата, след като одобри парламентарна инициатива правителството да прилага решенията на Европейския съд за правата на човека.

Обратно в новината

Коментари - След минаретата на ред са кръстовете в училище | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

прогресиращите държави са светски,а не религиозен тип и от там и държавните символи следва да са различни.

ami gotin, to v tui det go chetesh i narichash biblia za satana se govori chaaaaaaaaaak kogato se poiaviava nujdata da se darjat horata v podchinenie. Bash bog edna duma za satana ne obelva. Toest vsichko koeto pravi chovek idva ot boga :) obache kogato se poiaviava Tzurkvata se nalaga da se plashat gargite s tova moje tova ne i se poiaviava satanata :) Loshoto e che ne imash dostatuchno pipe da shvanesh kakvo ti kazvam :) A sveta ima nujda ot: Svoboda OT religiata shtoto tova e edno ot 3te neshta koito protivopostaviat horata. Amin!

В книгата си Мечеть Парижской Богоматери рускинята Елена Чудинова описва една бъдеща Европа в която само Полша , Гърция и Русия са останали Християнски.Навсякъд другаде минаретата са взели победа.Полша защото навреме е излязла от Европейския съюз ,Гърция защото плаща данък за да остане Християнска ,а Русия защото никога не е била в този съюз.Може и да е художествена измислица,обаче нещата се сбъдват.Като си помисли човек ... Испания е държавата обърнала в Християнството цяла Южна Америка , преди това в отвоювала собствената си територия след 800 години ислямско присъствие ,а сега е готова да заплюе собствената си същност,култура и история в угода на някакви чужди претенции.Тази европейска глупост и късогледство просто нямат край!

В християнска държава е нормално да има кръстове, но минарета НЕ.

Интересно, ако в Европа се заселят извънземни, какво дразнещо извънземните ще бъде забранено на местното население?

Мигел де Сервантес,по време на войните с маврите проявява желание да отиде да се бие захристовата вяра.Документа който трябвало да представи е било свидетелство ,че не е евреин.В зедачката обаче се пита: По еврейските закони евреин се става ,ако майката е еврейка.От там произлиза презумпцията ,че ,Христос ,независимо от божествения произход е евреин. Всъщото време евреите не признават божествеността на Христос с думите Не може човек от наода)евреин по майка) да бъде бжествен,да бъде бог.И сега ,ако самите испанци могат да обясняткак така имайки Игнасио Лойола,имаики вековни битки с маврите и сарацините,известни с погромите над евреите в следсвие на което шпаньоли и левити се разселват из цяла Европа, в един момент вземат такова решение .Ами обяснимо е пак с исторически сведения и всичка започва след смъртта на Франко

А вий, вий сте идиоти!

МАРЬЯ или МАРИАМ? Защо не и двете

ислямистите искараха 1:1 на чужд терен като гости и ще се класират за следващия кръг - абсолютно сигурно.Виновен е съдията на мача...

Никой не може да изгони Бог. Той е навсякъде около нас и ние нямаме власт или сила да Го изгоним. И добре, че е така. Друг е въпросът, защо някои т.нар. универсални религии претендират да са единствените, които имат пълномощно от Него да ни водят по правия път. Ако прочетете историята им, ще видите, че всички грехове, в които ни обвинявате, са били извършвани от представителите на тези религии - уж в името Божие, а всъщност в преследване само на техните користни цели. Всеки ден казвам на детето си: Най-важното е да бъдеш добър. Добри мисли, добри думи, добри дела - една древна вяра, която бе унищожена от днешните религии. И понеже ние сме невежи, подскажете ни колко се промени светът към добро през последните 2000 години?

Кръстът, разпятието, свактиката и пр. са много древни езически езотерични символи и са взамиствани от христоянството и другите офиц. религии. За това не се изказвайте с толкова компетентно и самоуверено, преди да знаете за какво говорите. Ето ви едни чудесен сайт, информацията в който струва неизмеримо повече от всички книги на Дон Браун и подобните нему: THE SACRED TEACHINGS OF ALL AGES BY MANLY P. HALL. Колкото до дискусията за минаретата, вече и на децата им стана ясно , че ислямът бива използван за дистабилизирането и евентуалното унищожаване на християнска Европа. Самите мюсюлмани не се усещат, че са използвани за тази цел, защото се играе на тънката струна , че ислямът трябва да си върне земите, които е владял на времето; и тъй като пред лицето на един еволюиращ цивилизован свят (в който мюсюлманите не могат да намерят своето място), това е единственият начин да мотивираш безмозъчната тълпа, и поради това тя с най-голяма охота прегръща подобна мотивация и се оставя да бъде манипулирана... Най-интересното в цялата работа е, че няма да чуете реакция от Светия Престол... в защита на християнските ценности и заклеймяваща безграничното лицемерие и двуличие на мюсюлманите.

Gospod za mnogo hora, no religiqta e izmislena ot edni hora za da se protivoppostavqt na drugi. Moje da e mnogo MArx&Engels, no ako pove4e hora gledaha taka na ne6tata 6tqhme da jiveem po-dobre

Теорията за еволюцията е религия на сатаната според теб Сладур... фактите говорят друго! а и като че ли когато е властвала религията не е имало убийства?!?!?! Единственото нещо, което може да ни управлява е РАЗУМЪТ... противоречия не съществуват!!!!!

аз искам да се сложат символите на джедаизма!

Боец на тихия фрон си ти. Кръстът е основен символ и в Православието, и в Римо-католическта църква. А там където ти се черкуваш без кръст ще ме организират като в комунистически колектив.

Абсолютно съм съгласна. Щом искат да бъдат светски, това трябва да се отнася до всички религии. ДОЛУ ЛИЦЕМЕРИЕТО!

Религиите са вредно наследство от едни времена и общества, които нямат нищо общо с модерните в 21 век. Свръх естествени неща които не могат да бъдат обяснени с науката не бива да бъдат натрапвани като ФАКТИ на обществото, защото това не води до никакъв прогрес, а даже напротив - до зомбиране на младите хора ...

а звездичка шестоъгълна нали може? Това е важното. Особено важно е да я има върху долара...

ne bogohulstvai

Разпятието е едно, кръстчето на врата е съвсем друго. А насилието в електронните игри, порнографията в нета-не влияят ли? Религията е идеология. Пазарът иска да има само една идеологоя-неговата.

Нали идолът е 1 - Богът Слънце, но с различни имена. Всичко останало е за противопоставяне между хората- т.е . да не съществува единство .

Ас ще си махна пентъграмат и кръстат взети заедно. когато народът /жинорята предиомно става на въпрос/ ис селата престане да се раскарва по гащи с вид на тюлени от Арктика или Антраксида ли му беше името на полюса, кадето си дават популацията тези животни/. Първо затова трябва да се помисли щото гледката е много смешна ни одпраща към два века назат а ние се пишем че сме върли европейци, ама с тези костуми май за ни къде сме я докарали. Туи с премахването на накитите няма да стане щот има да се оправя този вапрос защото другия съз шалвара е по належашт.

Поради чтото Христос отдавна не е Христос, а промиване и внушения. Браво. Колкото по-малко такова има в училище, толкова по-добре.

Христос никъде,ама никъде не е казвал да се кланяме или почитаме кръстове.Кръстът е средство за мъчение и убийство,измислен от римляните,няма нищо общо с вярата.

Дългата ръка на Мамона достига и до Испания... Естествено еврейския съд в Страсбург се опитва да заповядва на уж суверенните държави в тази скалъпен съюз.. Но стадото овце си блее и в един момент без да се усетят ще паднат под ножа.

Минаретата - това е реалната зпалаха за западаната цивилизация. After reaching 20%, nations can expect hair-trigger rioting, jihad militia formations, sporadic killings, and the burnings of Christian churches and Jewish synagogues from Dr. Peter Hammond's book - Slavery, Terrorism and Islam: The Historical Roots and Contemporary Threat

ПРОПУСНАЛ СИ ДА КАЖЕШ СЛАДУР, ЧЕ В УЧИЛИЩАТА СЕ УЧИ И ТЕОРИЯТА ЗА ЕВОЛЮЦИЯТА, КОЕТО СЪЩО Е РЕЛИГИЯ САМО ЧЕ НА САТАНА И УЧИ ДЕЦАТА НА ЗАКОНИТЕ НА ДЖУНГЛАТА. ЗАРАДИ РОДИТЕЛИ КАТО ВАС СМЕ НА ТОВА ПОЛОЖЕНИЕ В БЪЛГАРИЯ - ИЗГОНИХТЕ БОГА ОТ ДОМОВЕТЕ СИ, ОТ УЧИЛИЩАТА, ОТ ВСЯКЪДЕ! СЛУШАЙТЕ СИ ЧАЛГАТА, РАДВАЙТЕ СЕ НА РАЗВРАТА, НА АБОРТИТЕ, НА ИЗОСТАВЕНИТЕ ДЕЦА, НА ПРЕСТЪПНОСТТА, НА УБИЙСТВАТА, НА БЕЗЗАКОНИЕТО. ТРАКИВА КАТО ВАС ПРЕЧАТ НА ДЕЦАТА СИ ДА СЕ НАУЧАТ НА ДОБРО. КОЛКО НИЗКО СТЕ ПАДНАЛИ И КОЛКО СТЕ ЗАСЛЕПЕНИ В НЕВЕЖЕСТВОТО СИ.

Подкрепям вън религията. Но не защото съм против вярата. Религия (предпочитам да го наричам вяра) не може да бъде преподавана в светско училище, с порядки, каквито в момента битуват там. Още повече, че възприета като учебен предмет, ще предизвика отрицателен ефект.

Изцяло съм съгласен с теб, Mitch! Правилно го е казал Христос. Истината е, че от това, че някой го бил гонил, на Него нищо няма да му се случи. Всичко е за сметка на гонителите. Рано или късно ще им дойде реда. Но ще е късно. За тях.

Проблемите на днешните деца са породени поради липса на християнска религия, а не поради наличието на такава. Освен това хората не се разделят заради религията, а когато една религия (атеизмът) се налага със сила над друга религия (християнството). Европа сече клонът, на който е пораснала.

Разпятието на хора (Иисус от Назарет...), бесенето (Васил Левски, Юлиус Фучик...), кладата (Джордано Бруно, Ян Хус, Жана Дарк...) са средства за умъртвяване на Човеци от рептилите, какъвто е идеологът им Томас Робърт Малтос. Причиняването на насилствена смърт е в пряко противоречие със заповедта НЕ УБИВАЙ!. Така, Европейският съд за правата на човека правилно въвежда чрез забрана на разпятието, забрана на рекламирането на насилие над Човеците в днешният ден.

Що ми се струва, че докато не проплакаха пришълците от близкия и далечен изток, нямаше чак такива проблеми?

ЗАПОЧНА СЕ ВЕЧЕ ОТКРИТО БОРБАТА СРЕЩУ ХРИСТИЯНСТВОТО НОВИ РЕД НА САТАНА НЕ СИ ПОПЛЮВА БОГ ДА НИ Е НА ПОМОЩ

Уж религията ни учи на добро,а защо има толкова омраза между различните вярващи??!!

Хайнрих Хайне ------------- разгадайте ми вие исконната и страшна загадка на тоя живот, която са търсили много глави- глави с йероглифни калпаци, глави с чалми, с черни барети, глави с перуки и хиляди други нещастни, потни човешки глави. Кажете ми: що е човекът? Отгде е дошъл? Накъде се стреми? Кой броди в небето по златни звезди? Вълните си шепнат със вечния шепот и вятърът духа, реят се облаци, звездите блещукат безгрижно и хладно, а още глупецът за отговор чака...

ЕСПЧ: минарета може, кръстове не! Честито европейци!

за съжаление религията винаги е разделяла и продължава да разделя хората...

не става ясно това в Испания или Италия е, хайде малко по-професионално

Вън религията под каквато и форма да е от училищата. Който иска да си възпитава детето в религозен дух да си го води на църква, джамия, синагога и където ще, но в училище детето отива да учи математика, физика, химия, биология и друго неща дето религията няма място. Натрапването на религията на детската душа е проблем на родителите им , а не на училищата.

МАРЬЯ или МАРИАМ? Защо не и двете

фактите говорят друго! КЪДЕ ТИ СА ФАКТИТЕ БЕ, СЛАДУР? НИТО ГИ ИМА, НИТО ГОВОРЯТ А ТИ ВЗЕМИ ДА СЕ ПООБРАЗОВАШ И ДА НЕ ПАПАГАЛСТВАШ НЕБИВАЛИЦИ. а и като че ли когато е властвала религията не е имало убийства?!?!?! КОЙ ГИ ПРАВИ УБИЙСТВАТА БЕ СЛАДУР, НА УБИЙСТВА ЛИ НИ УЧИ ГОСПОД ИСУС ХРИСТОС, ЗАЩО НЕ ПОПРОЧЕТЕШ БОЖИЕТО СЛОВО И ТОГАВА ДА СЕ ВКЛЮЧВАШ С КОМЕНТАРИИ Единст нещо, което може да ни управлява е РАЗУМЪТ... РАЗУ НА ЕВОЛЮЦИОНИСТИТЕ Е БЕЗУМИЕТО ИМ, КОЕТО ЩЕ ГИ ОТВЕДЕ ПРЕД ГОЛЕМИЯ БЯЛ ПРЕСТОЛ, ЗА ДА ОТГОВАРЯТ ЗА ДЕЛАТА СИ

има ли свръх естествени неща? и тяхното съществуване зависи ли колко е напреднала науката или не?

Сега турците да си прехвърлят авоарите от швейцарски в испански банки

Призовавам в знак на протест срещу кръстовете в класната стая да си итеглят всички християни парите от Испания, да си отзавем гастарбайтерите и немците да спрем да ходим на Майорка. Ха, сега, да ви видем минарета нейдни!

nations experience unfettered persecution of non-believers of all other religions (including non-conforming Muslims), sporadic ethnic cleansing (genocide), use of Sharia Law as a weapon, and Jizya, the tax placed on infidels

nations experience unfettered persecution of non-believers of all other religions (including non-conforming Muslims), sporadic ethnic cleansing (genocide), use of Sharia Law as a weapon, and Jizya, the tax placed on infidels

ЕСПЧ - ебани смотани педерасти и чекиджии. Такива европейци трябва да бъдат публично обичани от чалмалия с голям толерантен инструмент. На който не му харесва в ХРИСТИЯНСКА Европа, да върви на майната си, откъдето е дошъл, и да си строи курници и джамии колкото си иска!! Министър Димитров ще му даде пари от бюджета на България, както даде 25 000 лв за ремонта на 2 джамии, докато църквите стоят порутени.