Забраниха полската кока-кола в испанския парламент

В испанския парламент шега не бива с произхода на сервираните на депутатите кутийки кока-кола - те ще трябва задължително да са произведени в Испания, а не в Полша, както досега, предаде Франс прес.

Обратно в новината

Коментари - Забраниха полската кока-кола в испанския парламент | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

КОКА-КОЛА ТРЯБВА ДА СЕ ПИЕ ВИНАГИ СЪС СЪВСЕМ МАЛКО КОНЯК. В ПРОТИВЕН СЛУЧАЙ ЛИЦЕТО ПРЕДАВА ИНФОРМАЦИЯ. ТРЯБВА ДА СЕ НАПРАВИ ИЗСЛЕДВАНЕ И СЕ ОСЪДИ КОМПАНИЯТА ПРОИЗВОДИТЕЛ. НА КОГО ЛИ Е ТЯ ?!?!?

Преди всичко всяка фирма би трябвало да глезипърво клиентите от своята страна.Например недопустимо е както става у нас най-големите боклуци и ментета да се пробутват на българския пазар а на чуждия да се изнася само най-доброто.Това е преди всичко геноцит към собствения народ.Унас се внасят и чужди ментета и те се конкурират с родните-къде по гадна политика от това.

След дъжд - качулка. Времето за тези мерки беше преди влизането ни в Евросъюза. Да имат възможност нашите производители да си стъпят на краката. Проспаха го срещу комисионни избраниците ни. И сега още много може да се направи. И пак спят. Какви са тия турски, гръцки и др. фирми дето се разпореждат у нас? Какъв е тоя внос от незнам къде си? До кога ще търпиме унищожаването на Българската икономика?

Смехотворно! Полска кока-кола, испанска кока-кола а парите от лицензите все в джоба на хамерикански хевреи отиват! Просто забранете кока-колата и без това е вредна. Иначе не се кефете толкова за защитата народния производител, все пак уж сме Европейски съюз.

Аа, дискриминация!! Нали уж Европейски съюз?

В сравнение с гръцката Кока-Кола, българската представлява кална вода. Трябва да сме доволни, че на нашия пазар колата в кутиики е гръцка, защото тя е единствената, доближаваща се до стандарта.

Деликатен въпрос . А какво ако приемайки на даден локален пазар даден продукт произведен навън -- елиминираш локалното му производство, което е непечелившо и замърсяващо ; -- и/или си откриваш нови ниши на международния пазар за печелившите локални-производства ?

как поляците-търгаши са се вмъкнали и в парламентите. Но има и достоъни мъже - испанците!

Пь при нас всичко се внася от Турция.Защо ли последват българският пример?

Тъпотия та дрънка. Испанска, но все е американса.

На зор с кинтите са идалгосите, та затова се присетиха, че имало и родна испанска кола. Жалко, кратка му беше далаверата на испанския депутат, който се беше настървил да прави гуша от тези няколко евроцентчета минус.

Все едно, този сироп няма нищо общо със старата Кока Кола. Все в гъз откъде ще го купуват.

В Европейския съюз всички форми на протекционизъм са забранени. Но не е невъзможно да се призоват българските фирми да излизат на конкурси за обществени поръчки с оферти малко по ниски от полските, гръцките и турските. Стоките от там са с качество съпоставимо с българските. Същевремено да се отхвърлят офертите за китайски стоки под предлог ниско качество. Изобщо нужен е малко патриотизъм господа бизнесмени. Ясно е, че времената когато са били възможни яки защитни мита -на Стамболов, Стоилов, Стамболийски и Живков отдавна са отминали. Не е невъзможно обаче да се определи 50% от консумативите за държавни и общински учреждения, предприятия образователни и здравни заведения и университети да са българско производство. Какво лошо има безплатните лекарства по линия на Здравната каса и в държавните болници да са 50% български. Така че се иска малко патриотизъм и от потребителите. Без призиви за бойкот, защото това се смята за нарушение на правилата за общ европейски пазар.

да додат тукк да видят как се дава гъз навън

Да, ама испанците имат топки и се борят с бикове. А ние имаме дренки. Затова испанеца е наредил да се пие спанска кола. Така е направил и Стамболов като е накарал чиновниците да носят дрехо о БГ плат и от БГ шивачи. А гаражната оринцеса Надка да се венчава в мадрид.

Това ми напомня стария виц за китайския квартал на НюЙорк където влиза купувач и казва: Нян нян нян Кока кола,а продавача отвръща разсеяно :Една бутилка какво...Какво ще и четеш на бутилка Кола.Или ще и хванеш разлика в рецептурата,в зависимост от производителя.

Вярно е, даже може да се напиеш от нея

Ами какво да кажем за нашите кутийки кока кола? Произведени са в Гърция или Румъния. Аз навремето специално си купувах само тези правени в БГ, но те изчезнаха съвсем. Да не говорим, че по едно време се появиха и 2 литрови румънски кока-кола, което беше много нагло. Да имаш завод на собствена територия и да ти внасят или да закрият завод за да ти внасят продукти е абсурд. Затова аз вече нищо наречено Калиакра не купувам, откакто изнесоха завода в Румъния. Може ли нещо наричащо се Калиакра да се прави в друга държава?

браво бе, полякини може да опъвате, полска кола не може!

Кока-колата има вредно излъчване!

Ми нали вносителят е испанска фирма , която също плаща данъци...които отиват за разкриване на нови работни места...?

аве, на тва не му ли се викаше протекционизъм? и не е ли спънка за свободния пазар?

Те щото испанските депутати досега са обръщали внимание на надписите по кутийката.

takase zashttawat interesi?!

Браво-ето така се защитава роден производител (независимо че става въпрос за американски продукт) и косвено работни места, местни данъци и благосъстояние. Нашите дупедати да гледат и да се учат...

Абсолютно! А дали нашите депутати ще се сетят за това. Ако не се сещат, да вземат пример.

КОКА КОЛА ТРЯБВА ДА СЕ ПИЕ ВИНАГИ С МАЛКО КОНЯК . В ПРОТИВЕН СЛУЧАЙ ЛИЦЕТО ПРЕДАВА ИНФОРМАЦИЯ. ТРЯБВА ДА СЕ ИЗСЛЕДВА КАКВО ИЗЛЪЧВА И КОМПАНИЯТА ТРЯБВА ДА ПЛАТИ ЩЕТИ НА ЦЕЛИЯ СВЯТ. НА КОГО ЛИ Е ТЯ !?!?!

Това е постъпка на най-обикновен чиновник-гъз. И социалист на всичко отгоре...