Кой е ”правилният” ислям?

В Пакистан традиционният ислям се сблъсква все по-често с консервативната вяра, внасяна от Саудитска Арабия.

Обратно в новината

Коментари - Кой е ”правилният” ислям? | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

За повече информация ето тук в ютуб watch?v=Dr8qHRAukl8 или пишете: Полк.Николай Марков: Турция възприема България като собствена територия

Кой е правилният ислям? Няма такъв! Тази религия не е моя. Не ме интересува! Все едно да ме питате кой е правилният будизъм. Не ме интересува! Моята религия е Православието. Тя ме интересува. За нея мога да кажа. Също така не би било правилно невежи в исляма да дават мнения тука. Няма да е коректно.

И православието и исляма са еврейска измишльотина за управление на масите. - Левски срещу ЦСКА. Най- добре живеят тези народи, които са далеч от тези "религии" . И ако Борис не беше клекнал на евреите и българите си бяха останали с истинската вяра, сега нямаше да има кой копче да ни каже в Европа... Ама за съжаление в историята няма АКО.

Приветствам написаното. Само да внесем яснота по въпроса, че Триединния Бог /творец и създател/ откриващ се във Библията няма общо с фалшивия идол Ваал /Аллах/, който също е разкрит в Библията. В Новия завет е потвърдено, че само Христос е пътят към спасението: "И чрез никой друг няма спасение; защото няма под небето друго име дадено между човеците, чрез което трябва да се спасим, освен чрез името на Исуса Христа."

Има ислям има проблем, няма ислям няма проблем! Почти същото е и за добрия индианец.....

Вместо да давам обяснения за библията и историята на религийте, аз ще кажа това. Какви изроди се пръкват, когато най демократичната страна в света САЩ и най мракобесното средновековия в Саудия, сключат съюз един с друг. Най страното и необяснимо в случая е, че Щатите са еврейска страна.

i tochno kak evreite sz zameseni v tova?

за ислям.Дават му пачката да я занесе на майка си и той си слага колана. Обикновените хора искат хляб, мир и добро за децата си , от всички религии. Бедността тласка към престъпление, парите са инструмент. Не става дума нито за чудеса, нито за райско блаженство.

Хубава статия- още веднъж потвръждава кой финансира и поддържа ИД

в в силно развит свят и икономика няма място за религии !!!!!!!! И много ми е интересно как вербуват умни и образовани Абсурд Тея или от мн учене са се сдухали или просто не са толкова интилигентни за колкото ни ги представят !!!! Всичко е пари днеска независимо харесва ли ни или не И целта на шепа мулти мангизлии е да държат в подчинение ако може целия свят НЕ става Както и това че има излишно богати и тотално бедни също не е редно Ккато и богатите страни или им блика петрол или са крали крали окупирали та и до днес !!!!!!!!!!!!!!!!!!

Медиите успешно манипулират и противопоставят , но никоя не се е осмелила да покаже каква е разликата между Християнството и Исляма. Основната разлика е че при Исляма няма данъци и лихви , а при Християнството все нови и нови данъци и лихви.

Чети внимателно относно лихвите в Библията: "Парите си да не му дадеш с лихва, нито храната си да му дадеш за печалба." Левит 25:37 "Също и аз - братята ми и слугите ми - сме им заели пари и жито под лихва, но нека оставим, моля, това лихвоимство. Вие вземате лихва всеки от брата си. И свиках против тях голямо събрание" Неемия 5:7-10 Правили са го и други го правят, но не е позволено.

Според светските закони е позволено. Нормалните хора се водят от тях. Вероятно преди 2000 години е било по удобен начинът за размята, за когото пишеш, но в наши дни е малко по-различно. За твоя информация безплатният труд не е забранен. В този ред на мисли би ли ми измил колата утре? Все пак сме братя ;-)

С Исляма като с негрите: "Правилният Ислям е мъртвият ислям!"

Бъркаш свободата на словото със свободата да си покажеш тъпотията. Това относно коментара ти за цветнокожите.

някакво допитване колко % от населението в мюсюлманските държави поддържа ИД. В Пакистан беше най-големия % поддържащи.

Кой е правилният ислям? ЛИПСВАЩИЯТ !!!

Какво ви става бе хора? Ислям, юдеизъм, християнство - всичко е ИЗМАМА! Целта е да бъдем управлявани. Настина трябва да не си в ред за да вярваш сляпо в някаква религия днес, когато нещата са ясни.

Господ Исус Христос е жив и днес. Той възкръсна от мъртвите. Идва времето когато в "Исусовото име да се поклони всяко коляно от небесните и земните и подземните същества и всеки език да изповяда, че Исус Христос е Господ, за слава на Бога Отца", защото Той е Цар на царете и Господ на господарите.

Ислямът и християнството произхождат от юдаизма. И основната им идеологическа задача е била и е да потвърди по подразбиране еврейските митологии. Превръщане на митове в 'реални'исторически събития

Юдетата не носят пряка вина за религиозният фанатизъм на примитивите. Просто печелят от него.

за исляма. Идва шест века по-късно след християнството. Основателят Мохамед не бил приет за Божи пророк нито от евреи,нито от християни, следствие на това се обърнал към идолите и се самопровъзгласил за пророк. Налагал с кръв идолопоклонството, като изисквал хората да се кланят на камъка в черния куб на снимката. Един ден евреите ще приемат истинския месия Христос дошъл за тях и всички останали преди 2000г, но преди това ще бъдат излъгани от лъжемесията антихрист. Като се осъзнаят ще извикат към него и Господ Исус Христос ще слезе от небето с повелителен вик и глас на тръба, за да унищожи антихриста и лъжепророка. ЧЕТЕТЕ БИБЛИЯТА и ЩЕ РАЗБЕРЕТЕ ИСТИНАТА И ТЯ ЩЕ ВИ СПАСИ И ОСВОБОДИ!!!

Самия Исус казва, че след него пророци няма да има до второ пришествие. Всички които се обявят за пророци са лъжепророци. При това положение целия ислям е базиран на един лъжепророк. Вероятно е съзаден нарочно от тези дето се борят против Христос.

юдаизма е окрадено християнство, компилиран през 5 в.пр.н.е. от равините във Вавилон, за да спрат еманципацията на юдеите при вавилонското "робство". Това го доказва най-големият специалист по въпросът - Дългас Рид. Първо е компилирано "Второзаконие" а после останалите части на Петокнижието. Кабала е откраднатото учене на Божата Майка КиБела. Книгата и се нарича Кибелион. Има достатъчно антични артефакти от земите ни, където Божата Майка изпитва млади ученици по книга и им дава след изпита духовни санове. Откъдето идват сановете в Черквата и митрата (свещеническата шапка). Досега един евреин не ми е дал отговор, откъде е и какво символизира "звездата на Давид". Този символ е извезан на българските женски престилки и съществува в неявна форма на женската украса за глава от сребърни накити. От хиляди години съществува заедно със "свастиката" - кръстният знак. Единствено в българската символика нямаме лелеяната мечта на юдите - двете сини ленти в знамето им - мечтаните за завладяване реки Тигър и Ефрат.

Факти има верни в написаното. Но заключенията са неточни. Какво е езичник и какво е книжник. И какво е идолопоклонничество и как се избягва.Тези сладкодумни митове за християни, богини и реки само мътят представите.

Повечето тук мразят да четат и мислят и се доверяват на "авторитети" (защотот така се живее по-лесно). Звездата на Давид се възприема от евреите през 9-10 век и това е много ясно описано в книгара на унгарския евреин Артур Кеслер "13-то племе и рухването на хазарската империя". Има два вида свастики: тази, която нацистите приемат, защото символизира жизнената сила и възхождащия живот, а обратната на неря, символизираща упадъка и смъртта. И двете са древни символи, произхождащи от района на днешна Индия и Тибет.

"юдаизма е окрадено християнство, компилиран през 5 в.пр.н.е. от равините във Вавилон" Значи равините са откраднали нещо което се е появило 5 века по-късно. Мъдро, много мъдро

Доучил по въпроса. Единствено в Новия завет на Библията (т.е. християнската й част) се говори за смирени, прошка и любов към ближня (т.е. към всички хора) и не се прави разлика на база на рекигиозна принадлежност, какъвто е случаят с юдеизма и исляма (при последният доведен до абсурд) и, най-вече само в Новия завет е казано "Истината ще ви направи свободни". Но тази повеля-откровение всички се правят, че я няма и избягват да я цитират, защото не им търва. Да си чул, видял някъде джамия да бъде насилствено превърната в църква, или християни да режат главите на мирни мюслмани, защото не желаят да признаят , че Христос е истинският божи син и негов пратеник на земята?!

Какво да е доучила? Генералната линия на сюжета ли? Какъв нов завет, ако няма стар? Лъжата парите и религията не съществуват ако не вярваш в тях. И какво пък добро, непознато носи църквата на народните древни БГ познания?

По време на кръстоносните походи е имало доста кланета. А след превземането на Ерусалим всички жители са били поголовни избити. Когато Саладин го превзема обратно, не го подлага на такова разрушение. ПОсле следват примерно колонизацията на голяма част от света, също свързана с много насилие, убийства и похристианчване. Това, че днес всички се правят на светци, не отменя милионите убийства на предците им. Аз съм христианин, но не трябва да сме коне с капаци.

Църквата "Свети Седмочисленици" в София е била джамия.

правилният ислям е като "правилната" малоумщина. Въпрос, който може да бъде дискутиран единствено от и за пред маймуноидни.