Искат оставка от Боил Банов заради затварянето на киносалоните

Браншова организация нарече инициативата на министъра неадекватна и напълно необмислена

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

не разбрахте ли, че от събота всички спортни събития ще се играят пред празни трибуни, а културните, пред празни салони...

Аз ще я искам АКО НЕ ГИ ЗАТВОРИ

ВСЯКАКВИ ПРЪДЛЬОВЦИ СЕ НАПЪВАТ, ЗА ДА ПРИВЛЕКАТ ВНИМАНИЕ ! РИСКУВАТ ДА СЕ НАСЕРАТ !

Смешници. Сега решиха да си пълнят кинат и театрите.

Тоя Божидар Илиев е тъпанар от класа.Ало малоумник ,като пламне епидемия в Булгаристан ,какво ще ми прожектираш бе олигофрен. Не виждаш ли ,че цяла Европа затваря стадиони за стотици хиляди хора,тоя идиот се притеснявал за некви си премиерки.М.....ти проста неадекватна.

Човешката алчност не се спира пред нищо.

Не харесвам Банов. Но още повече не харесвам дребните тарикатчета, каквито в момента се показват роптаещите кинаджии, начело с председателя им. Не му била ясна правната обосновка, не му било разяснено достатъчно добре какво е форсмажор. Единственото, което му е ясно е, че в кината и театрите няма да влизат хора за неопределен период от време. А това значи, че няма да има приходи. Ама защо за ресторантите може, пък за киното не. Сутринта ги слушах по телевизията. Обезщетения от държавата търсели. Браво на кинаджийте - ей сега ще ни покажат нагледно как се лови риба в мътна вода. А като вкарат в салона 200 души и всичките се заразят, защото имало сред тях и един болен. Тогава ще платят ли на държавата разходите по лечението им.

Тези си намериха причина да се жалват ,само че не знам дали са наясно ,че със и без заповед за затваряне няма кой сега да им влезе в салоните ,дори и да има такива малоумници те ще са единици и да прожектнираш филм за пет човека ще е по голяма загуба за салона отколкото да да го затвориш.

То и моловете требва да затворят и заведенията и дискотеките тоя киното заради алчните боклуци няма ред и контрол в та африканска държава

Никой не казва че не трябва да се предприемат мерки въпросът е да са адекватни.Кинаджиите искат заповедтта да е така написана че да е ясно че има форсмажорни обстоятелства и те няма да търпят още загуби освен тези че няма да работят.Банов се прави за загрижен за хората-чухме много добре за кои ХОРА става въпрос

И колко прост трябва да си, че да не разбираш, че ситуацията е форсмажорна???? Квоти искали, като в Швейцария....щото ако даже сред 20-тина души един е болен, този глупак ли ще поема отговорност???? Ама да се реве, да се реве за пропуснатите левчета....Не им било ясно....скапаняци.

Нещо се прави навреме. Мерките са превантивни, а не постфактум. И пак недоволни... Разумният човек и без забрана няма да отиде на кино, на театър или в мола, но трябва да се мисли и за неразумните...

Спешно търся да закупя щам от Вируса на културата. Смятам, че в МК, и в частност особено този и предишния министри, трябва да го изкарат на всяка цена.

За сравнение в Италия вече не Работи Операта Ла Скала, театри, кина, ресторантите могат да работят само от 6 до 18 ч. и то само могат да осигурят един метър разстояние между клиенти...

Разбирам да ставаше дума само за театрите. Университети вече затвориха врати (Университета, ЮЗУ и пр.) От събота всички спортни събития ще се играят пред празни трибуни (футболр, волейбол, баскетбол и пр.) има грипна ваканция за ученции може да я удължат бонциите приемат само по спешност..... но не, за театрите ще правим изключение. Един човек да е болен - той ще се срещне с хиляди хора в театъра.

Абсолютно е прав Банов. достатъчно е да има един болен - и в театъра където на представление има поне 1000 човека ще пламне епидемия. дори само очен контакт е достатъчен. В Италия са взети много по-сериозни мерки.

Може ли адреса на театъра в България, където на представление има поне 1000 човека?

hahaha

Подкрепям изцяло г-н Банов, много навременна и адекватна реакция!

Те пък едни киносалони .... с едни невероятни прожекции... направо човек да се прекръсти преди да влезе.

Е .. яви се и квича господин председателя

Абе вие не разбирате ли че зрителите в момента рупат пуканки от 80 стотинки пакета от местната бакалия сложени в микровълновата за 3 минути, вместо да купуват МЕГА ДЖЪМБО кутия за 8 лева плюс количка за още 3 в киносалоните? От това културата страда и се търпят загуби за МИЛИОНИ !

как може някой да говори за икономика? ако пламне епидемия ще говорим за ЧОВЕШКИ ЗАГУБИ в ужасяващи размери.

Аз беден актьор от модерните не съм виждал. Да спрат държавните субсидии пък да си играят. Публиката ще прецени дали да ходи.

Този Министър е много пазен от Премиера! Странно защо? Толкова гафове натвори, че отдавна трябваше да е уволнен! Какво става?

Значи, по принцип “Ало, Банов съм“ отдавна трябваше да е в затвора, но в случая е прав. Вижте Италия-един месец не приемаха вируса на сериозно и сега цяла Италия затварят. И тук ли трябва да чакаме да стане така? Вижте колко правителства какви драконовски мерки приемат - вижте Китай, Япония, Ю.Корея, Израел, Италия, Щатите... Как си мислите, в техните правителства сигурно само параноици работят, затова всичко затварят?! Или пък знаят неща, които обикновените хора не знаят? Така че, ако трябва - не само кино и театър да затварят, да затварят и молове, кръчми, дискотеки, ако трябва и автобусите и метрото да спрат... В момента е въпрос на оцеляване.

Не сега , а още декември ЕС трябва да приеме нещата сериозно ! Затова сега затварят Италия ! Защото всички казваха , че Китай е далече и бюрократите в Ес , ЕП и ЕК дремеха и си гледаха живота !

Спрете се, малко се спрете. Нищо няма да ви стане като си стоите в къщи. Ако заразата се разпространи, после ще крякате, че никой не е взел мерки. Няма нищо страшно, ако просто се приберете след работа или след училище и се видите с близките си. А сега-какво става всеки митка на някъде, това свободно движение на хора все щеше да доведе до нещо ужасно. Малко се спрете!

Да започне да кани публиката у тях на кинопрожекции. Всеки ще си носи чехлите и мезетата.

Алчни комплексари !

Иначе тези с моловете и търговските центрова не са алчни комплексари ! Да не говорим , че из моловете има много повече хора отколкото в кината !

Някой да му направи алгоритъм за продължителността на контактуване в театрите и киносалоните спрямо тази в други места (изключваме моловете).

Прав е Банов ! За какво ни е култура ! Тя само пречи ! Стигат ни Слави и чалга-кръчмите !

Споко.Всички ще бъдат компенсирани от комисионната на Банов взета от Ларгото.

Ало Бойлер съм пак се Овърте до ушите

Ас съм ЗА мерките. Няма да чакаме да стане като в Италия. Ще потърпите малко. Има недисциплинирани хора, ще дойде на театър болен само да не му изгори билета. И предлагам и моловете да се затворят. Да останат само хранителните магазини и аптеките. Ходете навън на чист въздух или си стойте в къщи и четете книги и гледайте филми.

Важно е бизнеса да им върви а дали има риск от трупове в следствие на зараза не е важно. Пълна липса на мозъчна дейност! Цяла Италия е под карантина а тия се запънали за техните кинотеатри. Интересно що цитира Швейцария ми не отиде да пита как се справят киносалоните и изобщо кино индустрията в Италия? Не че Банов ми е симпатичен или оня с бялата коса Анани ама поне за пред хората проявиха някаква загриженост

Браво на Банов! Това е правилното решение в такава световна криза и епидемия. Иначе и ракията няма да спаси протестиращия и самонадеян Ганьо Балкански.

Плоски гербаджийски номера. Няма да му искаш оставката, за това, че прилича на нерез-олигофрен, а за нещо измислено.

Неадекватни сте Вие, обикновенно една шепа идиоти мрънкат и дават акъл!

Ако перефразирам основоположника на комунизма К. Маркс ще кажа- власт, страх, повече власт! Накой ще каже ли какво стана с вируса "лудата крава"? Ами с АЧС? Нещо напоследът изчезнаха. Дали пък не е защото се унищожи едно дребно производство, други усвоиха едни кинти, трети си продадоха дъртия резерв, а четвъти го внесоха и направиха едни дебели пачки?

На кино не може, а на работа МОЖЕ !

както е видно и на работата вече има един куп ограничения. Университете започнаха масово да ги затварят, в болниците вече има ограничения само за най-спешна дейност. , От събота всички мачове (включително волейбол и пр-) ще се играят на празни трибуни. Хайде да не твърдим, че ставам дума само за културата

Ако, Оставката !!!

Пир по време на чума...Какво ти кино ?

Става дума за живота и здравето на хората, тия алчни задници пак за пари мислят...Няма такова алчно и безразсъдно племе, завистливо и злобно, без никаква съвест и морал, отговорност и дисциплина... Само напълно луд имбецил ще му ходи в киното...

Вероятно щото трябва заплати да плащат. .

Хайде като са толкова ЕРБАП , Да вземат , че да се пробват да затворят КРЪЧМИТЕ ! Ей те на ТОГИЗ , даже и щурма на НС при Виденов ще им се види като детска игра !

Това си е чиста трета световна война.

Толкова ли е трудно да се разбере, че когато целият свят се е изправил пред неизвестна за никому до декември болест, за която няма все още адекватно лечение, ние хората трябва да променим обичайното си поведение. Не може да се сравнява транспорта и хранителните магазини с кино и театър. Докато идваха лошите новини само от Китай, ни се виждаше илюзорен този вирус, но ето че почука и на нашата врата. На никой нищо няма да му стане, ако за месец, два промени начина си на живот в името на по малко заразени хора.

.... българина не се отнася . Той е ‘запънат’, като магаре на лед.

айде сега без транспорт не може..ама тези седнали да реват за доходите си.във време на чума

Поредният малоумен министър!

По същата логика трябва да се спре и градския транспорт, защото там в пикови часове, особено в метрото в София, гъстотата е максимална... Стига ПАНИКА!!!!

Ако трябва и метрото ще се спре. Моли се да не се стигне до там защото може и да няма нужда от метро след това.

Много правилно ги е затворил. Това се казва добро управленско решение! Тук става дума за живота и здравето на хората.

Цялата работа е глобална криза от нищото и работи . България ще банкрутира точно за един месец .

абе каква браншова организация сте вие може ли малко да го........ ще искате оставки ама друг път защо не се скриете у киното и да не излизате.бесрамници всеки тръгнал да иска оставка елате аз ще ви я дам.

Ами спираме живота за1 година и се крием в дупки догодина излизаме и корона вируса атакува отново и пак в дупката

Абе кой ще рискува да гледа някакви и без това тъпи бози...