Исканията на протестиращите - едно към едно

Протестиращите връчиха на президента своите искания, а Росен Плевнелиев ги изпрати до Народното събрание, председателите на парламентарните групи, Министерския съвет в оставка и до членовете на Консултативния съвет за национална сигурност.

Обратно в новината

Коментари - Исканията на протестиращите - едно към едно | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

link oburnete vnimanie i na kolejite sushto i te si imat svopite neduzi da se premahne profesionalnia bakalvur

......Подкрепям ги напълно...но ако не променят СЪДЕБНАТА СИСТЕМА ...поне да и сложат СРОК...за почти всички процедури...всичко ще бъде само пожелание... ако това не стане ще продължаваме да ..затъваме..!!!

Общо 142 гранта за милиони долари е раздал Тръстът за гражданско общество за Централна и Източна Европа на наши фондации, става ясно от сайта на тръста в интернет. Сред получилите финансиране са и известни лица от протестите срещу правителството на Орешарски. Училището за политика на Саша Безуханова е получило около 300 хил.; фондация 14 януари на едно от лицата на Протестната мрежа Асен Генов - близо 120 хил. долара; Институтът за развитие на публичната среда на Антоанета Цонева, поискала среща с премиера от името на протестиращите - около 200 хил. долара; Центърът за либерални стратегии на политолога Иван Кръстев - 137 хил. долара.

Предлагам да няма НС,МС ,съд и президент,а само 2000 протестиращи/колкото са реално/ и то само от София,защото другите са малоумници, и те да управляват!Справка виж олигофренските им искания.

Повечето от тези "искания" са откровени популистки недомислици! Например вдигането на минималната заплата ще доведе до вдигане на праговете за осигуряване. Ако в софия се плащат големи заплати в останалите населени места не е така и такава мярка ще доведе до масови съкращения и безработица (не всички са държавни служители). Призивите за контрол над медиите са си чист тоталитаризъм и т.н.

ПРЕДЛАГАМ Хората който имат идеи,да ги публикуват и след това да се гласува кои искания да бъдат представени

Предлагам да се разпуснат народните представители и гражданите да се представляват сами за да няма недоразумения, от рода, народа се е събрал пред НАРОДНОТО СЪБРАНИЕ а те се оплакват че им печат да работят.

За целта трябва незабавно да започне строителството на една нова сграда, побираща населението на страната, където то ще може спокойно "да се представлява"!

аз и моите приятели бяхме всяка вечер пред министерския съвет никой не ни е питал дали това са нашите искания?кой се опитва да яхне протеста-новият властолюбец

Не съм съгласна с искането за незабавно прекратяване на всички съдебни дела срещу клиентите на ЕРП-та, Топлофикация и ВиК, до установяване легитимността на сметките. Това, че аз по някакъв начин (въпреки жалбите и сигналите) съм успяла да платя сметките си не значи, че същите са легитимни. и в момента в резултат на изравнителните сметки за отоплителния сезон 2012-2013 имам стотинки за въдзстановяване, въпреки, че в сметките ми има начислени суми за отопление на имот, а всъщност отчета показва, че консумация на топлинна енергия нямам. това ако не е парадокс, неи знам какво е ...

Тези искания не са актуални. Моля, Дир, пуснете нова статия с новите искания!

Момчета и момичета, налудувахте се, нашмъркахте се, понапихте се, направихте си весело за сметка на всички нас, които работим, а не като вас бездействаме, и искаме да се прибираме нормално по домовете си, да няма простотии по улиците и площадите. Разберете, че с подобни провокации няма да успеете, защото вече дразните много повече нормални хора като нас, и нямате нашата подкрепа. По-добре се върнете по селата, за да работите на изоставените ниви на дедите ви, полза от вас в големите градове няма. А за идиотските ви лозунги и искания, които нямат никаква логика, няма смисъл да обсъждаме. Така че, заемайте се с работа, а не с простотии!

"Като си пееш Пенке ле, кой ли те слуша". С разходки по площадите е явно, че работата няма да стане. Плутократите се ослушват като "прасе в кочина" и гледат да замажат положението. Плювналиев е напълно глух за исканията на хората, Винету се скри в болницата, а останалата котерия се готви отново да си раздели баницата на предстоящи избори. Че и нови "стари" муцуни, водени от най-скъпо платената метреса на два режима, се присламчват -пребоядисали се адвокати в овчи кожи.

краи на монополизацята на всички нива. не моге те да налагат икономическата си политика и да ставаме ,,бананова република,,!!! *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Добре формулирани искания за момента ! Приемането им за изпълнение от правителството ще покаже не само стратегията за бъдещите искания ,но и възможностите и начините за комуникация с изпълнителната власт.

Това е отлично, но КРАЙНО НЕДОСТАТЪЧНО! ИМА ОЩЕ МНОГО: КОРЕНО ДА СЕ ПРОМЕНИ ПЕНСИОННАТА СИСТЕМА, СПЕШНО ДА СЕ УВЕЛИЧАТ ПЕНСИИТЕ ДО МИНИМУМ 800-1000 ЛЕВА И ДУМАТА НЯМА ПАРИ ДА Е ЗА ДЕПУТАТСКИТЕ ЗАПЛАТИ! СПЕШНО ДА СЕ УВЕЛИЧИ И МИНИМАЛНАТА ЗАПЛАТА ПОНЕ НА 600 ЛЕВА! СПЕШНО ДА СЕ ЛИКВИДИРА ЗДРАВНАТА КАСА, В ТОЗИ И ВИД-ТЯ Е ПИРАМИДА, ИЗТОЧВАЩА МИЛИОНИ И ИЗПРАЩАЩА ГИ В НЕИЗВЕСТНО НАПРАВЛЕНИЕ! ВИНАГИ ЗА РАБОТЕЩИТЕ ХОРА НЯМА ПАРИ! ВИНАГИ ПАРИ ИМА ЗА ДЕПУТАТИ, МЕРЦЕДЕСИ, ВИСША НОМЕНКЛАТУРА СЪС ЗАПЛАТИ ОТ ДЕСЕТКИ ХИЛЯДИ НА МЕСЕЦ! ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ДА СЕ ОПРАВИ ОБРАЗОВАТЕЛНАТА СИСТЕМА! ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ЦИГАНИТЕ ДА БЪДАТ НАКАРАНИ ДА УЧАТ И РАБОТЯТ-СТИГА ДЕСЕТИЛЕТИЯ СМЕ ГИ НОСИЛИ НА ГЪРБОВЕТЕ СИ!И ОЩЕ, И ОЩЕ-И ВСИЧКО ТОВА НЕ ТЪРПИ ОТЛАГАНЕ-ЧАКАХМЕ ВЕЧЕ 23 ГОДИНИ, ЕДИН ЧОВЕШКИ ЖИВОТ, ВЕЧЕ НЯМА ЗА КОГА ДА ЧАКАМЕ!!!!!!

Изцяло подкрепям исканията. но според мен трябваше да се добави. 1. ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ГЛАСУВАНЕ за всички граждани. 2. Въвеждане на електронно гласуване. 3. Всеки кандидат-депутат да е РАБОТИЛ не по малко от 20г. в района от който кандидатства.

Към всичкиискания да се прибави и пълна реформа за назначенията в съдебната система, да се избират съдии и пркурори, както и строго съблюдаване за конфликт на интереси в съдебната система.Да отпадне роднинската връзка в съдебната система(баща или майка съответно съдия или прокурор, дете адвокат и то забележете в един и същи район на действие.Проверка на имуществото на на съдии и прокурори,нотариуси и особено частни съдебни изпълнители.Приавняване към Европейското законодателство на закона за банките и създаване на закон за частните фалити, в противен случай българският народ ще се превърне в крепостен човек.Банков надзор да не се крие зад валутният борда и да се оправдава с него,а да озапти свирепите и алчни банки, да им наложи строги правила, които да урегулират взаимоотношенията с всички клиенти.

много е хубаво ,че искат да участват в политиката да има контрол само ,че единия каза ,че е мениджър в голяма фирма и го дразни неправдата както всички нас но тои ноа добре трябва да знае че без работа ,без да вложиш труд няма да получиш нищо а не чух нещо за работни места за работа

Тези искания няма да доведат до подобряване социалното положение на българския народ.Необходима е основна промяна на държавното управление на страната.В момента в България е установен строй на изцяло зависимо от външни сили управление с проява на диктаторски елементи на управляващите.Дори има форми и на колониално управление-АЕЦ "Белене",златодобива,шистовия газ,финансите на страната и т.н.,наличие на чужди монополни структури подкрепяни от управлението работещи срещу народа.Необходимо е ново социално управление както го има в някои европейски страни но това няма да стане с посочените по-горе искания.Необходима е основна промяна на обществения строй в страната.Сегашната ситуация прилича на добре организирано активно мероприятие от външни и вътрешни сили за запазване сегашното положение на народа.

Много от предложенията са разумни. Но има и абсурдни. Разни обществени съвети?!?( " вся власт Советом "!"...), от хора, които да контролират(?), почти всичко и всички. И, естествено, най-лесно купени от паралиите! Да се прецизират предложенията и контрол на партиите, държавните институции, монополисти и т .н. чрез законите, Прокуратура, Съд. ! И най-вече от Президенството! Махнете този Абдусман - само плащаме, а няма никаква власт!

Забравихте - аналогова ефирна телевизия - и без това се ползва само по села и паланки. Поне една национална телевизия да остане аналогова поне до 2020 година

Има Турски, Сръбски и Гръцки аналогови програми, които бедните нещастници по селата да гледат. То бездруго вече няма България, тя съществува само на хартия, отдавна изпапана и продадена и изнесена от рояка сакаклци.

Исканията са добри, но дали са юридически и конституционно обосновани. Все пак има актуална нормативна уредба и всяко искане влизащо в противаречие със закон или наредба -- е само ВИК В ПУСТИНЯТА за съжаление. Така че Уважаеми неформални ръководители на протестите и отправящи искания - консултирайте се с добри юристи и тогава подредете приоритетите. Подкрепям инициативата, но провокаторите ДЕБНАТ и пак до 80% същите муцуни ще са в парламента. Президента активно помага НИЩО ДА НЕ СЕ СЛУЧИ - ПРОМЕНИ ПОНЕ ЗА ТЕЗИ ИЗБОРИ.

дял в ТЕЗ Марица 3 и ще саботира негласно всички опити за промяна

всичко се започва от "барикадите"......справедливостта и свободата са "подписани" с кръв....винаги

грешно е искането за одържавяване на дружествата! доказано от исторята...държавата е лош стопанин!за народа точно обратното е печелещо!тотална либеризаця...които предлага по евтино при него отиваш ;)

да се спре финансирането на партиите

Това ми прилича на Конституцията в която член ПЪРВИ определяше ръководната роля на Партията .Сега ГЕРБ има болшинство.Това е същото.Незабавно разпускане на парламента ,експертно правителство и в най-кратък срок избори.

Иван

Исканията са добри, но батака в държавата е огромен и има още много неща, които трябва да се оправят. Ето едно искане, което е много важно. : Трябва да искаме здравеопазване за всички. Здравните вноски да се поемат от държавата. В болниците да те лекуват до пълно излекуване, а не с разни пътеки дето те гонят още на втория ден недолекуван. Трябва да се наблегне на профилактиката, на предпазване на хората от болести, това излиза много по-евтино и е по-добре във всяко едно отношение. Здравната каса да бъде премахната и парите да отиват директно за здравеопазване.

Браво,разумни ,млади хора!Крайно време беше да се чуе и вашият глас! Не позволявайте шепа корумпирани,нагли,безочливи,самовлюбени политици да си поделят България!Тя е на всички и най вече на вас -младите!

Напълно подкрепям предложенията и исканията. Необходимо е да се публикува сайт, но достъпът да бъде с регистрация на личните данни, не анонимен, тъй като могат да се получат много спекулации и недоразумения.

Прав си! Най - добре да се използва ел.подпис както в Агенцията по вписванията

браво момчета,ние пенсионерите сме сащо зад вас. и президента да си ходи-сас стари к...и напред не става. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Да се сложи край на протестите и разумните млади и интелигентни хора да се съберат и да систематизират исканията си. С хаос и безредие няма да се получи. Не разрешавайте стари политически кадри незвисимо от коя партия да ви обсеби. Нека се покаже, че младите хора могат и знаят как. Успех

лошото на балгарина е че може всичко и расбира от всичко и с написаното от комитета на протестярастите го докасва-наивно и сведено до "дребни-злободневни". безспорен факт е че сметките за ток,топлофикаця и вода са важни,но по- важното е да има работа,гарантирани доходи,уредена и правова дарява, некорумпирана садебна и административна система, стабилни сдравна,образователна и пенсионна системи,политици,които да не се пенсионират в народното сабрание палнеики само собственя си джоб, и ред други в този ред,които исобсто не се споменават. хубаво е народа да има гражданско самосаснание и е добре да го изразява,но между искане и можене има огромна раслика и се нарича експерност,квалификаця и се постига с учене и практика,но не по всичкологя, а в конкретна сфера. лошо е,когато народа се носи воден от празня си джоб и стомах само,което е тажно, но имаме и глави,които не ни слуят само за равновесие. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Това всичко е хубаво млади хора. Но забравяте едно- държавата е като семейство- ако не се работи и произвежда няма какво да се продаде. И пари нема ...действайте. Трябва пълна ревизия на приватизацията и да платят приватизаторите да се върнат предприятията ни които правеха около 4 милиарда приход. А сега приход нема.Всички тези хорица трябва да се обесят и да им се конфискува всичко. Да се обесят или поне затворят тия дето разтуриха селсскостопанското производство. Ние сме изплатилили милиарди контрибуции само с износ на месо, кожи и вълна от дпребен рогат добитък. Сега това го нема и затова внасяме всичко вместо да изнасяме. Там е белята и там трябва да се насочат усилияти ви млади хора. Знае се но не си го признават нашите управници че това им беше заръчано срещу дребни стотинки- всички от пхървия ден след свалянето на тато до сега.Затова вече не ни трябва АЕЦ затова има излишек от ток защото няма достатъчно производители да го ползуват

младите хора си мислят,че всичко започва от тях,но вие добре сте маркирали историята на сегашното положение.С диктат на цената няма промяна ако нямаш работа.

Наборе, ти си пълен куку! "..да се върнат предприятията на държавата и да заработят".... И на кого ще продават буклуците си. Чул ли си за пазарната икономика? Това е единствения начин човек да го накараш да работи и да няма монополи. Държавата е да контролира спазването на законите, регулатор на взаимоотношенията между фирмите, създаване на добър климат за инвестиции, тоест въстановяване на доверието на държавата и т.н. Останалото, което говориш, е социалистическа пушилка, прахоляк и словестни кълчища!

това са не толкова искания за промяна в принципите на управление, а личните проблеми на софийските ползватели на ток,вода и парно

Цвьк

Пълна и абсолютна лустрация и драстични мерки за най-скорошно започване на децентрализация ОТ, ДО.

цвъкнал си г---о.Такива като теб дадоха основание за пладнешкия грабеж. Къде си расъл къде си трева пасъл или си ял това което цвъкаш

публикувайте интернет сайта на който гражданите ще учасват

с вас сме! в неделя всички на улицата!

Да не се разпуска Нар.субрание !!?? да се разпуска или НЕ - това русофилче и тези около него - да решавали !!?? Лумпенчета- руски агенти !! Има КОЙ това да решава - не вие - лумпенчета ..ИМА РЕД - за тази работа!! Законов !!Конституционен!!

Мили деца, Защо никъде на споменавате за европейски доходи? Или поне такива като в "умираща" Гърция. Защото инак ние ще умрем ,бе чеда мили!!!

Здравната каса,увеличение на доходите,намаляване броя на държавни служители,броя на депутати,бюрокрация,отговорности за всички нарушили законите

Особено важно е към "съдебна и наказателна" отговорност да се прибави "ЛИЧНА ФИНАНСОВА" отговорност. Българинът само това разбира. Иначе откраднал 1 млн. и го уволняваме ??!!

Защо да не се въведе гражданския избор на шеф на полицията, председатели на съдилища, а също и съдебните заседатели да решават въпроса за вината на подсъдимия по наказателните дела, а съдията да е само арбитър в процеса?

Предлагам прости неща: 1,Криминализиране на забавянето или неизплащането на работни заплати + лихва , като за "най-добрите"кредити. 2,Задължителна минимална почасова ставка - съпоставима със страните в ЕС. 3,Банките - не забравяйте банките и техните лихви. Европа е пред нас и ние сме в Европа , само нашите банки не са. И още ..... Тока и парното са най-малкото зло.Не позволявайте да ви подхлъзнат .

Моля обърнете внимание и на корупцията в общините

Ами хубави искания. Това икономически донякъде ще ни помогне но си мисля, че ако не си раздаваме природните богатства на света срещу някаква концесийка бихме били доста добре в икономически план, защото с тези концесии чужденците ни ограбват а на нас хвърлят трохи които въобще не стигат и до народа а се разпределят от тези които са сключили неизгодните договори. Българи знаете ли, че България е на 4-о място по залежи на злато не в Европа а в СВЕТА. НЕКА СПРЕМ ТАЗИ КРАЖБА и бихме били наистина по-добре. Всеки ден натоварени с руда вагони напускат нашата мила РОДИНА за да бъдат обработени и от тях добито злато. НЕКА СПРЕМ ОГРАБВАНЕТО.СТИГА.

.... да сте чували израза: "България е богата на бедни полезни изкопаеми!".... Рудодобивът е скъпо удоволствие и по принцип се дотира от държавите. Пък и златото римляните отдавна са го изкопали и са оставили само трохите, не разчитай с тези кюлчета да напълниш бюджета и БНБ...:-)))

браво ммм това да се впише в исканията.Няма държава която си е дала природните богатства на чужденци.Само златото от Пирдоп да вземем то печалбата от него стига за увеличаване на доходите с 5% тотал. И още да спрат износа на дървета иначе че внасяме вода. Дървесина трябва да се изнася само във вид на стоки

МОЛЯ ВИ, НЕ ЗАБРАВЯЙТЕ БАНКИТЕ

Само толкова ли искания бе хаирсъзи? За други не ви стигат силите май. То не е само да се разхождаш вечер и да крещиш. Трябва и да се учиш, да се трудиш и чак тогава да даваш съвети.

... трябва да се нарече Протестиращ съвет, защото и днес само в Бизнес Парк 'София' виждам много повече млади хора да се трудят, отколкото виждам да протестират, след като падне здрач. Този съвет е на шепа (около 1%) самозванци с пролетарски искания. Останалите 99% от българите няма да допуснем такъв диктат. Само демократично преведени избори могат да решат кой ще ни представлява, а не въжделенията на няколко десетки хиляди!

Абсолютно вярно!И аз не мисля че 100000 протестиращи от цяла БГ са народа на БГ!Те дори не знаят какво искат-тръгнаха с един много справедлив протест срещу монополите,после монополите ги прецакаха и сега всеки иска всичко!Случайно ли подминават и Лукойл Нефтохим?А там така са накордени на изхода....Лично аз не виждам нищо добро от това,че поискаха оставката на кабинета.

За пръв път от не помня колко време,се чувствам горда от факта,че съм българка.Сега повече от всякога трябва да важи мотото:"Един за всички и всички за един!"