Коментари - Ирландия капитулира и поиска помощ | Днес.dir.bg

Ирландия капитулира и поиска помощ

Европейският съюз одобри пакет финансова помощ за Ирландия. Програмата ще е на стойност 80-90 милиарда евро, предадоха световните агенции.

Обратно в новината

Коментари - Ирландия капитулира и поиска помощ | Днес.dir.bg

Коментари

Малко закъсняла реакция, но всяко зло за добро.

Докъде води лакомията. Банките им раздавали необезпечини кредити.Защо? За бъдещи лихварски пари, да се натъпчат. А сега, сега няма книги /пари/. Хитрата сврака с двата крака, както бе казал Радой Ралин. Айде икономиката им да ги изтегли. Ама и тя се управлява от подобни хитреци - американци с ирландски произход и англичани. Все шарлатани от сой. Някой да си е купил ирландска стока?

Уважаеми, питате дали някой е купил ирландска стока, та Ви отговарям. През 2009г. е закупена извън Ираландия за 116, 5 милиарда долара ирландска промишлена стока - от машини до лекарства. В сумата не влизат услугите или това, което диваците у нас наричат "обслужване". Питайте още. Отговорите ще са убийствени за лъжите Ви за ирландската лакомия. Питайте пак!

какъв телешки възторг беше заради възхода на Ирландия, как веднага станала развита, богата и могъща страна, колос станала, какъв ръст имала - над 10% годишно. Балонът гръмна - катастрофата е факт! Аре балъци, вярвайте пак на медиите и ЕС

Сега си искам 3ти келтки!! Къпани!!

Идва Коледа... и 2-3 руси келтки ще ми дойдат добре! Къде си, Фиделма? Брях какви гууулеми мъжаги са тези от Ирландия (ама не си мият кракато - проверено!)- сурова страна - меко уиски... па и само това ли? И да споменем Иван Михайлов - "когато ние действахме, ИНРА беше бой-скаутска организация" После я наснимахме във филми, велика стана... ама си е пак тая!

Ние,че нямаме промишленост, нямаме,че нямаме селско стопанство нямаме.И че едвам дишаме както в ЕС,така и извън него .Я ми кажете каква пък голяма промишленост има Ирландия,освен да вари уиски?И тези като гърците бухаха заеми и тропкаха джига,пък сега им се стъжни.Че ще им наливат и още пари.От кого ще ги вземат-от нас, овцете на ЕС.Едсин седнал тук да пише,че в Африка карали с по 20 евро.Баба ми преди години в соца вземаше толкова пенсия на село и живееше.Значи сме били една Африка,само дето трябва отопление и няма плодове на корем...

Уважаеми чичко, питате каква голяма промишленост има Ирландия, та Ви отговарям с данни от 2009г. При население около 5,4 млн., Ирландската индустрия има износ на собствена продукция за 116, 5 милиарда долара. Основните дялове в този износ са на машиностроителната, химическата, електронната и фармацевтичната индустрия. Насмешката Ви е нелепа, цитирам Вашия текст: "Я ми кажете каква пък голяма промишленост има Ирландия,освен да вари уиски." Ирланският износ на уиски е пренебрежимо малък спрямо износа на ирландски телевизионни приемници, течнокристаслни и плазмени монитори, лазерни принтери апарати и т.н. Не се чудя на самочувствието Ви, господине! От соц-образование или от менте ракия ще да е!

Е и от какъв зор стигнаха до това положение, имайки таз икономика?? Щот при соц-а и ние имахме икономика, ама я докарахме до казаните за смет! Питам сериозно, защото всичко ми изглежда дирижирано от някъде. И благодаря за информацията, касаеща Ирландската иконимика.

ирландия уяс е..си скапаната дарява трябва да се закрие

не знам но е добре и ние да искаме няколко милиарда докато има кой да дава

Чисти колонизатори са UK то ти Иди да видиш в съседната статия- владеят на България най -голямото национално богатство- водите и , от които зависи живота на хората и вдигат всеки ден цената на водата, а шефа и живее с 60 000 лева заплата на гърба на най -бедния народ в Европа- българския. Доят и продължават да доят. Изкупиха сега цяла северна Испания и установиха там новия вариант на английската колониална политика.

UK -то сънуваш на мегдана на село Долно Уйно, Блъгарско...

Добри са стъпките в бюджетната сфера и на Гърция и на Ирландия и на Испания и Португалия.Важно е какъв стандарт на живот имат мнозинството от хората в страната ти днес,а не в обозримо бъдеще.Нека се перчи Дянков с ниския ни бюджетен дефицит,важно е как живеем сега,а не когато няма да го има Дянков.

...капитулирах още миналата година, ама със сигурност знам, че няма кой да ме спаси и по-добре няма да ми е... Нищо, че съм с докторантура и съм почнал и втора магистратура. Май по-добре е да ида да бачкам на някое немско ТКЗС и да вадя Spargeli-там поне търсят гладни като мен, дето разбират немски!

Икономиката на Китай е нарастнала от 2005 до края на 2010 - 70% ! Всички икономики,които не са в ЕС нарастват....

Да се намали броя на българските депутати на 120! Който е "за", нека го напише!

И като го намалиш какво ? Какво ще се промени освен, че ще се взимат решения с по-малко мнения и съответно повече грешки ?

Ще се намалят излишните разходи по още едно перо.

Аз съм "За"!!!

Да го направят като в Индия-да се дели общ брой население на брой депутати и същия процент след грамотно и реално преброяване на БГ населението, да се приложи и у нас! Амин.

...нямах впредвид само за депутатите, а и за системата на МВР, където са 65 хил. ченгета, забележете само на около максимум милион законно работещо българско население??????????????????????????????????????????????????????????????????? И то заплатите и покупателната способност на населението (от милиона), са кошмарни???????? Така е, когато правителствата "СПЕСТЯВАТ" само за частните си фондове от типа "И АЗ СЪМ ПЪК ЧОВЕК!". Абе не народна, ами народняшка му работа. Както винаги.

ако ги изброите днеска в народното събрание сигурно и толкова ги няма 120?

На практика в целия свят има 2-3 държави, които нямат огромни национални дългове. ОК, на кого дължат пари всички останали?!

Много хубав въпрос. На измислената книжна система на Харвърд. Излиза, че да си длъжник си на кяр.

На Китай

Тези ни ги даваха за пример и за модел.Отличниците на ЕС.Ква стана тя...

Веднага командировайте Симеон Дянков в Ирландия и му дайте неограничени права. Само след 3 месеца Ирландия ще е водещата икономика в Евросъюза!!!После го прехвърлете в Португалия и Испания.

Ако бяха останали тройната коалиция на власт досега щяхме да сме и ние в това положение.Наоли бяха накачили всичките си партизани и партийни функционери на държавна ясла-Един областен управител и 6 заместници с по2500 лв.заплата,служебен автомобил,секретарки и т.н. и голямо раздуване на министерства и държавна администрация и още хиляди примери.Добре че дойде Бойко та да им изкара кирливите ризи.Затова сега реват като настъпано мече защото им измъкна кокала.Браво Бойко и Цветанов дано да се справите с тая червено-жълта-лилава мафия,но затова е нужен още 1 мандат.

Така е, ако ще и мутра да е бил, не ми пука , щом сега работи в полза на народа. Той и Робин Худ е бил разбойник, ама е легенда.

Какъв ти е кяра бе абдал? Ако не крадеш как ще живееш бе тиквеник? Българина оцелява въпреки управниците щото масово краде

Мисля, че е крайно време ЕС да бъде разформирован.

По силата на фалшивата криза правят шумата си (милиардите) инструмент за подчинение на отделните държави. Чрез тази криза притискат света да взема кредити и доволно потриват ръце, защото така връзват държавите в подчинение. Целта, в крайна сметка не са парите , а контрола, властта.

много си прав друже точно това е целта , и плана им върви много добре за сега............

Съгласен! Това е нова форма на заробване, но както старата отпадна като недомислена, тази я чака същата участ. Жалко, че нашето поколение е жертвано, но дано поне природата оцелее!

ideyazabulgaria.org

ЛВ, скандинавците са също така задлъжнели страни като много други. Но не им пука, защото има МОЩНИ ИКОНОМИКИ ОТ ПТИЧЕ МЛЯКО ПРОИЗВЕЖДАТ и могат да си връщат дълговете. Задай си въпроса КЪДЕ Е БЪЛГАРСКАТА ИКОНОМИКА, ИМА ЛИ ТАКАВА?

ДА...ПРАВ СИ...

Аз така го разбирам-изкарвам по 200 лв на месец,ама харча 2000,като останалите ми ги дават в заем.Като започват да си ги искат,изревавам на умряло и ми дават нови кредити,с надеждата,че някога ще ги върна,заедно със старите.Кога е това някога,никой не знае.Питам -кой от вас ще ми даде пари при това положение? Никой.А на тези им дават.Да си стягат коланите като нас и да живеят с 200 евро на месец.Няма да цоцат Туламор дю,ще си го варят сами.Ще разкопаят моравите пред къщи и ще садят зеленчуци/ каквито виреят там/,курортите ще ги гледат по телевизията.Щ е си купуват Армани и Бос, ама от секънд хенд.Ще открият,че в Китай правят много евтинки неща.И още други полезни по време на криза навици.Това е.Ако не могат да го разберат,да дойдат,ще ги научим. Срещу заплащане,разбира се.

кризата в Ирландия и Гърция тормози основно хората, които се занимават с държавното планиране - те имат задачата да поддържат стандарта на живот на нацията....докато в България, едва ли не, пенсионерите бяха обвинени от бюджет-криейтърите, че живят дълго и взимат пенсия и за това са докарали кризата ...... и за това сега трябва да страдаме... Не знам защо се поглежда подигравателно към другите страни, като ние сме достатъчна трагекомедия на живота...но въсщност добре е поне, че си вярваме и се самозалъгваме...

Никаква подигравка,съвсем сериозен съм. Щом нашите пенсионери изкарват с 80-100 евро,могат и техните. Да нямат по две усти и по два г*за там?

В Англия има масово облекло,което е много достъпно и качествено,с всички размери и копия на скъпите марки и модели,и тези магазини правят огромен оборот ,вероятно си струва да отидеш за дрехи и костюми от такива магазини там ,отколкото от мол тук.Истинско месо е 4 лв за кг ,поне в събота

Ти май никога не си бил в Англия. Миналата седмица се върнах от Лондон и видях колко евтин е живота там - сандвич от 3 до 5 паунда, най-евтиния хляб - 1 паунд. чаша бира - 7, проста тениска с някаква едноцветна щампа - 6, билет за мертото от Хийтроу до Пикадили - 4,50, вход в катедралата Сейнт Пол - 12,50. Сметни си го сам в евро и лева, но не заблуждавай нашенците.

Това са хитрите ирландци които искат да измъкнат няколко десетки милиарда евро докто от Брюксел още не са се усетили че са най- големите измамници в Европа.

Веднага да се внесе проект за намалявяне броя на депутатите на 40-50 , защото ни чака ирландската трагедия...

Какви ли романи ще напише за днешните пияници и консуматори, лишени от ярки добродетели, с тлъсти задници и закърнели мозъци...а сега им давайте още 100 млрд. евра! Хептен ще се освинят...

те на хаитито не дадаха такава помощ....кретени *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

ирландия дава възможност за нов живот на стотици хиляди прошляци от цял свят. би ли обяснил хаити какво точно дава и на кого? нали им събраха помощи? ти какво искаш - съединени щати ли да им построят?

Келтският тигър измяука на умряло. Балона се спука. Да живее Българският Лъв, който се оказа най-стабилния в цялата еврозона. В близките години очакваме молбите за кандидатстване за членство във Българският съюз от "великите" западни икономики.

Всички злини идват от безконтролното нахлуване на всякаква паплач от Азия и Африка, като това става със съдействието на страните от Ислямска конференция и с тяхното финансиране.Целта е да се превземе отвътре Европа и се ислямизира континента. За целта се изливат милиарди петродолари , като милионите гастарбайтери не се интегрират и са вредни за европейските държави.Изхода е незабавна промяна в законодателствата на страните и преграда за инвазията и паразитизма на пришълците!!!Иначе - жална ни майка и бъдеще!

Доят и продължават да доят. Изкупиха сега цяла северна Испания и установиха там новия вариант на английската колониална политика. Проблемите на българите не идват от паплача от Азия и Африка, а идват от ТЕХНИТЕ УПРАВЛЯВАЩИ. Една каста МАЛЦИНСТВО вече 20 години владее политическата власт в България предава си ВЛАСТА ЕДНА НА ДРУГА и малцинството управлява мнозинството в нарушение на основния принцип на демокрацията. За това демокрация не се роди в Българи а демОСРАция.

добре де ще каже ли някой как вижда светлина в тунела, като фалират такива огромни държави, как дянков ми говори че при нас няма криза. скоро ще свърши ли тази световна криза

1. Всички които имат и най-малката сума пари в банките ги изтеглят. 2. Банките фалират и този фалит ги "приземява" 3. Преразпределение на средствата за производство и започваме отново. 4.... и т.н.

Положението е сериозно!Председателя на ЕЦБ Жан Клод Трише изразява сериозно безпокойство за бюджетните дефицити в страните от Еврозоната.Ван Ромпой смята, че разпадането на Еврозоната ще доведе и до разпад на ЕС. Вижда се ясно, че не се ли съкращават драстично раздутите разходи, изхода е ясен! Кога в България ще се направи истинска реформа, но да се започне с депутатите - 240 места в Парламента е безумна цифра! 17-милионна Холандия, с БВП - над520 млрд.долара е с 160 кресла, а ние сме безумци, най-разкошно пилеем национални богатства, горива,енергоносители и интелектуален потенциал.Няма да се забави и нашият КРАХ!!!Днес депутатите имат нова придобивка - за всяка тиква - допълнително по 700 лв. за бензин, за да тичат по тупраците и купуват гласове...

ПОдкрепям напълно ,ако някоя от съседните ни държави изплащаше военни репарации толкова години колкото нас ,досега да е фалирала-ние само за 20 г след всяка загуба, винаги имаме на разположение напълно окомплектована хилядна армия за отбрана...И до к... не могат да ни стигнат...

Финландия изплащаше военни репарации до вчера на Русия, но от най- бедна в Европа страна и по-бедна от България за броени година стана най богатата, на 7-мо място конкурентно способна икономика в света и най-благоденстващата страна. Разковничето на успеха на Финалния е реалната демокрация. А в България никога не е имало дори наченки на демокрация. Последвай демокрацията на Финландия и ще станеш като нея.

Аз на Ирландия й викам "провинциална пасторална Англия" - същата култура и архитектура, официално същият език.....Дърпаха се, дърпаха се да се откъснат, и сега ето ти чудо! Приличат ми на нещо като Княжество България и Източна Румелия, ха-ха-ха.

Да, американците от ирландски и от всякакъв друг произход /щото нали тези от оригинален местен произход ги докараха на привършване още първите заселници/ сега си изнесоха кризата извън САЩ и целият свят го разтресе... Ние ще им плащаме за дивашкото потребление и ненормалната алчност за живот на кредит и за трупане на вещи, от които никой няма нужда, но целта е да се натрупа, да се накупи, да се прави шопинг-терапия за нервни празноглави домакини ... пълно безумие! Развратиха целия свят с тая "култура на потреблението" - може ли това да бъде култура изобщо?! Да лапаш в пъти повече, отколкото можеш да произведеш, и да загробиш всички с измислени банкови фокуси, фючърси, инструменти за заробване и на бъдещи поколения чрез ловки юридически текстчета!

Алчни са например американците от афганистански произход като братята и сестрата на президента в Афганистан с многомилионни нелегални заеми по неясен механизъм,а банкрите им купили имоти в Дубаи за 150 млн от финансовото обезпечение отвън,и в резултат много афганци са избягали от Афганистан към ЕС и САщ,и сега вече ББС пише,че в Афганистан е по-безопасно,отколкото в градовете на запада за деца,така че нека се върнат афганистанците в Афганистан,след като пренесоха терора на запад ,а и парите от бюджетите на запад не стигат за подпомагане /нека си спомните ,че с най-висока раждаемост в света са афганистанците -35 на 1000,следвани от палестинците, и на 3-то -косоварите -тези националности или етноси точат най-много от бюджетите за помощи -оттам е недостигът в бюджетите и съответно невнасянето на данъци намалява още повече бюджетите Бюджетен дефицит за помощи за многодетни имаше и в САЩ през 1996 г,когато правителството в САЩ обяви банкрут и промени закона за помощите като ги накара да работят чрез регулиране и условие фирмите да получат субсидии,ако назначават безработните,и стана 0 безработица,но не и производителност за връщане на заеми за жилища от хиспанци и чернокожи и азиатци -нинджа заемите за хора с лош кредитен рейтинг и висок риск да злоупотребят -така че това са проблемните навличещи кризата -нека се променят като спазват законите и намалят раждаемостта -няма ресурс

Права си отчасти ама то от скромност богат не се става. А като има излишни пари няма кой да контролира всеки един тъпак дали пилее или харчи за важни неща. Тук като сме много умни какво стана? Пуснаха кредити и куцо и сакато взе да купува телевизори по 2000лв при доход от 300лв. Не че му трябва ама "нали дават". С нищо не са по-различни.

Интересно, страни като Ирландия и Гърция, които са на светлинни години пред нас получават десетки милиарди евро помощ за подпомагане на банковия сектор, а ние, дето сме в криза от 25-30 г. постоянно ни карат да връщаме някакви пари на ЕС. Егати двуличието! Мечтата ми е да направят заплатата на еврочиновниците колкото е средната в БГ само за 1 г., да изпукат от глад гадовете мръсни!

България трябва да връща европари,които не е употребила по предназначение за дългосрочни проекти за работа,като ясно писаха- тези,които са злоупотребили да ги връщат,а не съвестните,но съдът не си върши работата да открие и върне отнетото,а Италия,която е направила подобна злоупотреба с фонд регионално развитие,като е платила 720 000 евро за концерт на Елтон Джон вместо за дългосрочен проект Е ВЪРНАЛА ЕВРОПАРИТЕ,С КОИТО Е ЗЛОУПОТРЕБИЛА..ИРЛАНДИЯ ЯВНО ИМА ПОТЕНЦИАЛ ДА ВРЪЩА ЗАЕМИТЕ -ПРОИЗВОДСТВЕНА СТРУКТУРА И ЗАЕТОСТ,ПРОСТО В МОМЕНТА ДАНЪЧНИТЕ ПРИХОДИ СА ПО-МАЛКО ОТ РАЗХОДИТЕ ЗА ПОМОЩИТЕ ЗА ДЕЦА ...Тук няма достатъчно БВП и потенциал за заем и връщането на заем,като това важи за всеки индивид и за държавата -ето виж -как може човек на средна работна заплата да връща сасъвто и да е по размер заем,след като минималната месечна издръжка на всеки член вкл и децата е 500 лв месечно, И СЛЕДОВАТЕЛНО ,ЗА ДА МОЖЕ ТРЯБВА ДА ПЕЧЕЛИ ПОНЕ 1500 ЛВ МЕСЕЧНО ,И ТО ОТ ГАРАНТИРАН ТРУДОВ ДОХОД С ГАРАНТИРАН ПАЗАР И ПРОИЗВОДИТЕЛНОСТ ,И ТЪРСЕНЕ И НУЖДА ОТ СТОКАТА ИЛИ УСЛУГАТА НА ПАЗАРА -в Африка това го знаят преди 20 години,а ти ????

ИБ ли си или имаш неговия стил, но плямпаш теории! България беше и продължава да бъде предавана и ограбвана от управниците си! Те не мислят и не работят за България, а за САЩ и Запада! От липса на дългове , с доста милиони (милиарди) в бюджета, със стотици работещи предприятия, само за 20 години, заедно с отбора от бивши соц-държави, станахме бедняците на Европа!, без собствена банка, с разпродадена икономика и т.н.... Това става целево, за цяла Източна Европа, с външна "помощ", поощряваща "демокрацията" ни! Стига лъжи!!

Тук е пълно с пияници, стари хора и деградирали младежи. А се говореше за "ирландско чудо". Бившия посланик в София Джефри Кийтинг говореше за ирландски модел в развитието на новоприетите в ЕС страни, раздаваше оценки кое е правилно и кое не в икономиката. Няма вече панегирици, Ирландия се сгромоляса с делириум тременс!Кой е следващият?

НАПЪЛНО ПОДКРЕПЯМ!ЕТО ГО ПРЕХВАЛЕНИЯ ИРЛАНДСКИ МОДЕЛ...

И в Англия азиатците са навсякъде приоритет,както тук ромите(Резултатът е,че местните европейци са обремени с данъци за другите и консумилат по-малко или никакво жилище,нямат спазване на законното си предимство и при търсене на работа,където пак са пласирали 1 млн чужденци от Азия уж с опит за къритата,но техните професионални каври в храненето остават без работа,дали са милиони заеми на азиатци в приватизацията на неща като старчески домове да обслужват местното население,но тези заеми не ги връщат ,въпреки скъпите такси,които пенсионерите плащат и са недоволни.В Англия пенсионерите плащат данъци върху пенсията си ,и плащат за отопление и ток/държавна пенсия е 59 паунда на седмица/,а азиатците с много деца- не плащат -казаха по тв и започнаха реформи за справедливост и за проедоляване бюджетния дефицит с 40 % съкращения на разходите на всички сектори ,но с повече помощи за Афганистан в самия Афганистан, и сега Кабул е по-безопасен от западните градове за децата и могат да се върнат още преди да си получат подканването,което получават така или иначе

Ирландският прехвален модел чудо представлява 1,5 милиона американци от ирландски произход ,които Ирландия върна през 70- 80-те години от САЩ и благо дарение на техните капитали и човешки ресурси се вдигна от унищожението. През 80 те години тя от Англия прие 100% неолибералния икономически модел на Рейгън , сред като имаше 80% офшорна американска икономика достигна това положение същото като Гърция. Тя обаче има икономика и ще излезе от кризата. Гърция няма икономика и няма да излезе. А нас- България както няма въобще икономика ще бъде разпарцалосана на и продадена скоро на европейската фонда на хищниците Англия и МВФ които веднага ще установят у нас ново колониално робство.

Мехурът се спука. И как иначе при това неистово хвалене 5-6 години. Без производство и износ и само с "Лорд ъф дъ Денс" не става.

Живота е реалнност. Действителността е материализъм, а за да има успешно движение е необходим ум. За да има ум е необходимо въображение и знания с умения за практическо прилагане. Кризите станаха по-чести и продължителни след като навлезе компютърното поколение в реалния живот. Кризата трябва да се изкорени и то болезнено от главите на това недообработено по Природните закони поколение. Тогава ще има нормален живот на тази планета. А до това кой какво чул ми звучи така: "според наш Иван намразих всичко що е Караман" Така не става. Не може всичко що е Американско да се сочи, че е лошо. Америка даде Форд, Едисон и т.н.

Като изключим шаблоните за реалността и материализма, за останалото принципно си прав! В момента масово се търси "виновник" (отдолу ИБ също го търси) и САЩ се оформя като такъв (и не съвсем без основание - всичко рано или късно се плаща). Това е като поръчковото убийство - виновни са и поръчителя и изпълнителя! САЩ били виновни, а горката стара Европа - подведена!

ideyazabulgaria.org

Горката стара Европа не е подведена, тя е конче направлявано с шибането от камшика на САЩ. САЩ вече 60 години не позволяват на Европа да има самостоятелна външна политика и да излезе от неговата сянка и опека. За тази цел държат военните си бази пърлени с атомно оръжие по цяла Европа. Също са моделирали цялото ръководство на ЕС като техни пълни марионетки, които работят по тяхна команда. За нещастие в Европа управляват монолитно десните сили, които внесоха през 80-те години американския неолиберален икономически модел в Европа и са станали пълни американски марионетки. Сегашните десни на Европа нямат нищо общо с предишните следвоенни национално отговорни десни на де Гол. Сегашните десни са сбирщина от всякак криминални елементи, които водят най безотговорна политика.

Ти си абсолютно малоумен. Какво ти е криво компютърното поколение, при положение че сегашната ситуация е подготвяна от десетилетия от банкерски кланове на по 200 години? Направи услуга на човечеството и се гръмни.

Току що чух от западна агенция ,че в Ирландия имало 600 американски фирми изпаднали в банкрут след кризата в САЩ и докарали кризата в Ирландия. Но страната се инатяла да ги изгони, защото са американци от ирландски произход. По същия начин американските фирми донесоха кризата и в Гърция. Там където в Европа има офшорна американска икономика има и криза.

БЮДЖЕТНИЯТ ДЕФИЦИТ НЕ Е ОТ ТОВА,А ОТ ХАРЧЕНЕ ЗА ПОМОЩИ И ДРУГИ ПОЗИТИВНИ СТИМУЛИ ЗА ХОРА,ОТ КОИТО НЯМА ВЪЗРВАЩАЕМОСТ ИЛИ ПОЗИТИВЕН ЕФЕКТ,като в Ирландия бяха много щедри в социалните помощи за деца,независимо от произхода вкл цигани и азиатци,които са работили на черно и са получавали помощи,а са и окупирали незаконно къщи,ако си спомняш,а правителството не е харчило за тези американски компании,освен ако са от силиконови индивиди,които са вършили измами

Oтначало се правеха на много с о л и д н и и не искаха... после "се предадаха".... Aми може да им дадем а и те може "да ни завлекат" както направиха балтйците.... да видим кога и ние "ще ревнем"....

Коментари - Ирландия капитулира и поиска помощ | Днес.dir.bg

Ирландия капитулира и поиска помощ

Европейският съюз одобри пакет финансова помощ за Ирландия. Програмата ще е на стойност 80-90 милиарда евро, предадоха световните агенции.

Обратно в новината

Коментари - Ирландия капитулира и поиска помощ | Днес.dir.bg

Коментари

Малко закъсняла реакция, но всяко зло за добро.

Докъде води лакомията. Банките им раздавали необезпечини кредити.Защо? За бъдещи лихварски пари, да се натъпчат. А сега, сега няма книги /пари/. Хитрата сврака с двата крака, както бе казал Радой Ралин. Айде икономиката им да ги изтегли. Ама и тя се управлява от подобни хитреци - американци с ирландски произход и англичани. Все шарлатани от сой. Някой да си е купил ирландска стока?

Уважаеми, питате дали някой е купил ирландска стока, та Ви отговарям. През 2009г. е закупена извън Ираландия за 116, 5 милиарда долара ирландска промишлена стока - от машини до лекарства. В сумата не влизат услугите или това, което диваците у нас наричат "обслужване". Питайте още. Отговорите ще са убийствени за лъжите Ви за ирландската лакомия. Питайте пак!

какъв телешки възторг беше заради възхода на Ирландия, как веднага станала развита, богата и могъща страна, колос станала, какъв ръст имала - над 10% годишно. Балонът гръмна - катастрофата е факт! Аре балъци, вярвайте пак на медиите и ЕС

Сега си искам 3ти келтки!! Къпани!!

Идва Коледа... и 2-3 руси келтки ще ми дойдат добре! Къде си, Фиделма? Брях какви гууулеми мъжаги са тези от Ирландия (ама не си мият кракато - проверено!)- сурова страна - меко уиски... па и само това ли? И да споменем Иван Михайлов - "когато ние действахме, ИНРА беше бой-скаутска организация" После я наснимахме във филми, велика стана... ама си е пак тая!

Ние,че нямаме промишленост, нямаме,че нямаме селско стопанство нямаме.И че едвам дишаме както в ЕС,така и извън него .Я ми кажете каква пък голяма промишленост има Ирландия,освен да вари уиски?И тези като гърците бухаха заеми и тропкаха джига,пък сега им се стъжни.Че ще им наливат и още пари.От кого ще ги вземат-от нас, овцете на ЕС.Едсин седнал тук да пише,че в Африка карали с по 20 евро.Баба ми преди години в соца вземаше толкова пенсия на село и живееше.Значи сме били една Африка,само дето трябва отопление и няма плодове на корем...

Уважаеми чичко, питате каква голяма промишленост има Ирландия, та Ви отговарям с данни от 2009г. При население около 5,4 млн., Ирландската индустрия има износ на собствена продукция за 116, 5 милиарда долара. Основните дялове в този износ са на машиностроителната, химическата, електронната и фармацевтичната индустрия. Насмешката Ви е нелепа, цитирам Вашия текст: "Я ми кажете каква пък голяма промишленост има Ирландия,освен да вари уиски." Ирланският износ на уиски е пренебрежимо малък спрямо износа на ирландски телевизионни приемници, течнокристаслни и плазмени монитори, лазерни принтери апарати и т.н. Не се чудя на самочувствието Ви, господине! От соц-образование или от менте ракия ще да е!

Е и от какъв зор стигнаха до това положение, имайки таз икономика?? Щот при соц-а и ние имахме икономика, ама я докарахме до казаните за смет! Питам сериозно, защото всичко ми изглежда дирижирано от някъде. И благодаря за информацията, касаеща Ирландската иконимика.

ирландия уяс е..си скапаната дарява трябва да се закрие

не знам но е добре и ние да искаме няколко милиарда докато има кой да дава

Чисти колонизатори са UK то ти Иди да видиш в съседната статия- владеят на България най -голямото национално богатство- водите и , от които зависи живота на хората и вдигат всеки ден цената на водата, а шефа и живее с 60 000 лева заплата на гърба на най -бедния народ в Европа- българския. Доят и продължават да доят. Изкупиха сега цяла северна Испания и установиха там новия вариант на английската колониална политика.

UK -то сънуваш на мегдана на село Долно Уйно, Блъгарско...

Добри са стъпките в бюджетната сфера и на Гърция и на Ирландия и на Испания и Португалия.Важно е какъв стандарт на живот имат мнозинството от хората в страната ти днес,а не в обозримо бъдеще.Нека се перчи Дянков с ниския ни бюджетен дефицит,важно е как живеем сега,а не когато няма да го има Дянков.

...капитулирах още миналата година, ама със сигурност знам, че няма кой да ме спаси и по-добре няма да ми е... Нищо, че съм с докторантура и съм почнал и втора магистратура. Май по-добре е да ида да бачкам на някое немско ТКЗС и да вадя Spargeli-там поне търсят гладни като мен, дето разбират немски!

Икономиката на Китай е нарастнала от 2005 до края на 2010 - 70% ! Всички икономики,които не са в ЕС нарастват....

Да се намали броя на българските депутати на 120! Който е "за", нека го напише!

И като го намалиш какво ? Какво ще се промени освен, че ще се взимат решения с по-малко мнения и съответно повече грешки ?

Ще се намалят излишните разходи по още едно перо.

Аз съм "За"!!!

Да го направят като в Индия-да се дели общ брой население на брой депутати и същия процент след грамотно и реално преброяване на БГ населението, да се приложи и у нас! Амин.

...нямах впредвид само за депутатите, а и за системата на МВР, където са 65 хил. ченгета, забележете само на около максимум милион законно работещо българско население??????????????????????????????????????????????????????????????????? И то заплатите и покупателната способност на населението (от милиона), са кошмарни???????? Така е, когато правителствата "СПЕСТЯВАТ" само за частните си фондове от типа "И АЗ СЪМ ПЪК ЧОВЕК!". Абе не народна, ами народняшка му работа. Както винаги.

ако ги изброите днеска в народното събрание сигурно и толкова ги няма 120?

На практика в целия свят има 2-3 държави, които нямат огромни национални дългове. ОК, на кого дължат пари всички останали?!

Много хубав въпрос. На измислената книжна система на Харвърд. Излиза, че да си длъжник си на кяр.

На Китай

Тези ни ги даваха за пример и за модел.Отличниците на ЕС.Ква стана тя...

Веднага командировайте Симеон Дянков в Ирландия и му дайте неограничени права. Само след 3 месеца Ирландия ще е водещата икономика в Евросъюза!!!После го прехвърлете в Португалия и Испания.

Ако бяха останали тройната коалиция на власт досега щяхме да сме и ние в това положение.Наоли бяха накачили всичките си партизани и партийни функционери на държавна ясла-Един областен управител и 6 заместници с по2500 лв.заплата,служебен автомобил,секретарки и т.н. и голямо раздуване на министерства и държавна администрация и още хиляди примери.Добре че дойде Бойко та да им изкара кирливите ризи.Затова сега реват като настъпано мече защото им измъкна кокала.Браво Бойко и Цветанов дано да се справите с тая червено-жълта-лилава мафия,но затова е нужен още 1 мандат.

Така е, ако ще и мутра да е бил, не ми пука , щом сега работи в полза на народа. Той и Робин Худ е бил разбойник, ама е легенда.

Какъв ти е кяра бе абдал? Ако не крадеш как ще живееш бе тиквеник? Българина оцелява въпреки управниците щото масово краде

Мисля, че е крайно време ЕС да бъде разформирован.

По силата на фалшивата криза правят шумата си (милиардите) инструмент за подчинение на отделните държави. Чрез тази криза притискат света да взема кредити и доволно потриват ръце, защото така връзват държавите в подчинение. Целта, в крайна сметка не са парите , а контрола, властта.

много си прав друже точно това е целта , и плана им върви много добре за сега............

Съгласен! Това е нова форма на заробване, но както старата отпадна като недомислена, тази я чака същата участ. Жалко, че нашето поколение е жертвано, но дано поне природата оцелее!

ideyazabulgaria.org

ЛВ, скандинавците са също така задлъжнели страни като много други. Но не им пука, защото има МОЩНИ ИКОНОМИКИ ОТ ПТИЧЕ МЛЯКО ПРОИЗВЕЖДАТ и могат да си връщат дълговете. Задай си въпроса КЪДЕ Е БЪЛГАРСКАТА ИКОНОМИКА, ИМА ЛИ ТАКАВА?

ДА...ПРАВ СИ...

Аз така го разбирам-изкарвам по 200 лв на месец,ама харча 2000,като останалите ми ги дават в заем.Като започват да си ги искат,изревавам на умряло и ми дават нови кредити,с надеждата,че някога ще ги върна,заедно със старите.Кога е това някога,никой не знае.Питам -кой от вас ще ми даде пари при това положение? Никой.А на тези им дават.Да си стягат коланите като нас и да живеят с 200 евро на месец.Няма да цоцат Туламор дю,ще си го варят сами.Ще разкопаят моравите пред къщи и ще садят зеленчуци/ каквито виреят там/,курортите ще ги гледат по телевизията.Щ е си купуват Армани и Бос, ама от секънд хенд.Ще открият,че в Китай правят много евтинки неща.И още други полезни по време на криза навици.Това е.Ако не могат да го разберат,да дойдат,ще ги научим. Срещу заплащане,разбира се.

кризата в Ирландия и Гърция тормози основно хората, които се занимават с държавното планиране - те имат задачата да поддържат стандарта на живот на нацията....докато в България, едва ли не, пенсионерите бяха обвинени от бюджет-криейтърите, че живят дълго и взимат пенсия и за това са докарали кризата ...... и за това сега трябва да страдаме... Не знам защо се поглежда подигравателно към другите страни, като ние сме достатъчна трагекомедия на живота...но въсщност добре е поне, че си вярваме и се самозалъгваме...

Никаква подигравка,съвсем сериозен съм. Щом нашите пенсионери изкарват с 80-100 евро,могат и техните. Да нямат по две усти и по два г*за там?

В Англия има масово облекло,което е много достъпно и качествено,с всички размери и копия на скъпите марки и модели,и тези магазини правят огромен оборот ,вероятно си струва да отидеш за дрехи и костюми от такива магазини там ,отколкото от мол тук.Истинско месо е 4 лв за кг ,поне в събота

Ти май никога не си бил в Англия. Миналата седмица се върнах от Лондон и видях колко евтин е живота там - сандвич от 3 до 5 паунда, най-евтиния хляб - 1 паунд. чаша бира - 7, проста тениска с някаква едноцветна щампа - 6, билет за мертото от Хийтроу до Пикадили - 4,50, вход в катедралата Сейнт Пол - 12,50. Сметни си го сам в евро и лева, но не заблуждавай нашенците.

Това са хитрите ирландци които искат да измъкнат няколко десетки милиарда евро докто от Брюксел още не са се усетили че са най- големите измамници в Европа.

Веднага да се внесе проект за намалявяне броя на депутатите на 40-50 , защото ни чака ирландската трагедия...

Какви ли романи ще напише за днешните пияници и консуматори, лишени от ярки добродетели, с тлъсти задници и закърнели мозъци...а сега им давайте още 100 млрд. евра! Хептен ще се освинят...

те на хаитито не дадаха такава помощ....кретени *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

ирландия дава възможност за нов живот на стотици хиляди прошляци от цял свят. би ли обяснил хаити какво точно дава и на кого? нали им събраха помощи? ти какво искаш - съединени щати ли да им построят?

Келтският тигър измяука на умряло. Балона се спука. Да живее Българският Лъв, който се оказа най-стабилния в цялата еврозона. В близките години очакваме молбите за кандидатстване за членство във Българският съюз от "великите" западни икономики.

Всички злини идват от безконтролното нахлуване на всякаква паплач от Азия и Африка, като това става със съдействието на страните от Ислямска конференция и с тяхното финансиране.Целта е да се превземе отвътре Европа и се ислямизира континента. За целта се изливат милиарди петродолари , като милионите гастарбайтери не се интегрират и са вредни за европейските държави.Изхода е незабавна промяна в законодателствата на страните и преграда за инвазията и паразитизма на пришълците!!!Иначе - жална ни майка и бъдеще!

Доят и продължават да доят. Изкупиха сега цяла северна Испания и установиха там новия вариант на английската колониална политика. Проблемите на българите не идват от паплача от Азия и Африка, а идват от ТЕХНИТЕ УПРАВЛЯВАЩИ. Една каста МАЛЦИНСТВО вече 20 години владее политическата власт в България предава си ВЛАСТА ЕДНА НА ДРУГА и малцинството управлява мнозинството в нарушение на основния принцип на демокрацията. За това демокрация не се роди в Българи а демОСРАция.

добре де ще каже ли някой как вижда светлина в тунела, като фалират такива огромни държави, как дянков ми говори че при нас няма криза. скоро ще свърши ли тази световна криза

1. Всички които имат и най-малката сума пари в банките ги изтеглят. 2. Банките фалират и този фалит ги "приземява" 3. Преразпределение на средствата за производство и започваме отново. 4.... и т.н.

Положението е сериозно!Председателя на ЕЦБ Жан Клод Трише изразява сериозно безпокойство за бюджетните дефицити в страните от Еврозоната.Ван Ромпой смята, че разпадането на Еврозоната ще доведе и до разпад на ЕС. Вижда се ясно, че не се ли съкращават драстично раздутите разходи, изхода е ясен! Кога в България ще се направи истинска реформа, но да се започне с депутатите - 240 места в Парламента е безумна цифра! 17-милионна Холандия, с БВП - над520 млрд.долара е с 160 кресла, а ние сме безумци, най-разкошно пилеем национални богатства, горива,енергоносители и интелектуален потенциал.Няма да се забави и нашият КРАХ!!!Днес депутатите имат нова придобивка - за всяка тиква - допълнително по 700 лв. за бензин, за да тичат по тупраците и купуват гласове...

ПОдкрепям напълно ,ако някоя от съседните ни държави изплащаше военни репарации толкова години колкото нас ,досега да е фалирала-ние само за 20 г след всяка загуба, винаги имаме на разположение напълно окомплектована хилядна армия за отбрана...И до к... не могат да ни стигнат...

Финландия изплащаше военни репарации до вчера на Русия, но от най- бедна в Европа страна и по-бедна от България за броени година стана най богатата, на 7-мо място конкурентно способна икономика в света и най-благоденстващата страна. Разковничето на успеха на Финалния е реалната демокрация. А в България никога не е имало дори наченки на демокрация. Последвай демокрацията на Финландия и ще станеш като нея.

Аз на Ирландия й викам "провинциална пасторална Англия" - същата култура и архитектура, официално същият език.....Дърпаха се, дърпаха се да се откъснат, и сега ето ти чудо! Приличат ми на нещо като Княжество България и Източна Румелия, ха-ха-ха.

Да, американците от ирландски и от всякакъв друг произход /щото нали тези от оригинален местен произход ги докараха на привършване още първите заселници/ сега си изнесоха кризата извън САЩ и целият свят го разтресе... Ние ще им плащаме за дивашкото потребление и ненормалната алчност за живот на кредит и за трупане на вещи, от които никой няма нужда, но целта е да се натрупа, да се накупи, да се прави шопинг-терапия за нервни празноглави домакини ... пълно безумие! Развратиха целия свят с тая "култура на потреблението" - може ли това да бъде култура изобщо?! Да лапаш в пъти повече, отколкото можеш да произведеш, и да загробиш всички с измислени банкови фокуси, фючърси, инструменти за заробване и на бъдещи поколения чрез ловки юридически текстчета!

Алчни са например американците от афганистански произход като братята и сестрата на президента в Афганистан с многомилионни нелегални заеми по неясен механизъм,а банкрите им купили имоти в Дубаи за 150 млн от финансовото обезпечение отвън,и в резултат много афганци са избягали от Афганистан към ЕС и САщ,и сега вече ББС пише,че в Афганистан е по-безопасно,отколкото в градовете на запада за деца,така че нека се върнат афганистанците в Афганистан,след като пренесоха терора на запад ,а и парите от бюджетите на запад не стигат за подпомагане /нека си спомните ,че с най-висока раждаемост в света са афганистанците -35 на 1000,следвани от палестинците, и на 3-то -косоварите -тези националности или етноси точат най-много от бюджетите за помощи -оттам е недостигът в бюджетите и съответно невнасянето на данъци намалява още повече бюджетите Бюджетен дефицит за помощи за многодетни имаше и в САЩ през 1996 г,когато правителството в САЩ обяви банкрут и промени закона за помощите като ги накара да работят чрез регулиране и условие фирмите да получат субсидии,ако назначават безработните,и стана 0 безработица,но не и производителност за връщане на заеми за жилища от хиспанци и чернокожи и азиатци -нинджа заемите за хора с лош кредитен рейтинг и висок риск да злоупотребят -така че това са проблемните навличещи кризата -нека се променят като спазват законите и намалят раждаемостта -няма ресурс

Права си отчасти ама то от скромност богат не се става. А като има излишни пари няма кой да контролира всеки един тъпак дали пилее или харчи за важни неща. Тук като сме много умни какво стана? Пуснаха кредити и куцо и сакато взе да купува телевизори по 2000лв при доход от 300лв. Не че му трябва ама "нали дават". С нищо не са по-различни.

Интересно, страни като Ирландия и Гърция, които са на светлинни години пред нас получават десетки милиарди евро помощ за подпомагане на банковия сектор, а ние, дето сме в криза от 25-30 г. постоянно ни карат да връщаме някакви пари на ЕС. Егати двуличието! Мечтата ми е да направят заплатата на еврочиновниците колкото е средната в БГ само за 1 г., да изпукат от глад гадовете мръсни!

България трябва да връща европари,които не е употребила по предназначение за дългосрочни проекти за работа,като ясно писаха- тези,които са злоупотребили да ги връщат,а не съвестните,но съдът не си върши работата да открие и върне отнетото,а Италия,която е направила подобна злоупотреба с фонд регионално развитие,като е платила 720 000 евро за концерт на Елтон Джон вместо за дългосрочен проект Е ВЪРНАЛА ЕВРОПАРИТЕ,С КОИТО Е ЗЛОУПОТРЕБИЛА..ИРЛАНДИЯ ЯВНО ИМА ПОТЕНЦИАЛ ДА ВРЪЩА ЗАЕМИТЕ -ПРОИЗВОДСТВЕНА СТРУКТУРА И ЗАЕТОСТ,ПРОСТО В МОМЕНТА ДАНЪЧНИТЕ ПРИХОДИ СА ПО-МАЛКО ОТ РАЗХОДИТЕ ЗА ПОМОЩИТЕ ЗА ДЕЦА ...Тук няма достатъчно БВП и потенциал за заем и връщането на заем,като това важи за всеки индивид и за държавата -ето виж -как може човек на средна работна заплата да връща сасъвто и да е по размер заем,след като минималната месечна издръжка на всеки член вкл и децата е 500 лв месечно, И СЛЕДОВАТЕЛНО ,ЗА ДА МОЖЕ ТРЯБВА ДА ПЕЧЕЛИ ПОНЕ 1500 ЛВ МЕСЕЧНО ,И ТО ОТ ГАРАНТИРАН ТРУДОВ ДОХОД С ГАРАНТИРАН ПАЗАР И ПРОИЗВОДИТЕЛНОСТ ,И ТЪРСЕНЕ И НУЖДА ОТ СТОКАТА ИЛИ УСЛУГАТА НА ПАЗАРА -в Африка това го знаят преди 20 години,а ти ????

ИБ ли си или имаш неговия стил, но плямпаш теории! България беше и продължава да бъде предавана и ограбвана от управниците си! Те не мислят и не работят за България, а за САЩ и Запада! От липса на дългове , с доста милиони (милиарди) в бюджета, със стотици работещи предприятия, само за 20 години, заедно с отбора от бивши соц-държави, станахме бедняците на Европа!, без собствена банка, с разпродадена икономика и т.н.... Това става целево, за цяла Източна Европа, с външна "помощ", поощряваща "демокрацията" ни! Стига лъжи!!

Тук е пълно с пияници, стари хора и деградирали младежи. А се говореше за "ирландско чудо". Бившия посланик в София Джефри Кийтинг говореше за ирландски модел в развитието на новоприетите в ЕС страни, раздаваше оценки кое е правилно и кое не в икономиката. Няма вече панегирици, Ирландия се сгромоляса с делириум тременс!Кой е следващият?

НАПЪЛНО ПОДКРЕПЯМ!ЕТО ГО ПРЕХВАЛЕНИЯ ИРЛАНДСКИ МОДЕЛ...

И в Англия азиатците са навсякъде приоритет,както тук ромите(Резултатът е,че местните европейци са обремени с данъци за другите и консумилат по-малко или никакво жилище,нямат спазване на законното си предимство и при търсене на работа,където пак са пласирали 1 млн чужденци от Азия уж с опит за къритата,но техните професионални каври в храненето остават без работа,дали са милиони заеми на азиатци в приватизацията на неща като старчески домове да обслужват местното население,но тези заеми не ги връщат ,въпреки скъпите такси,които пенсионерите плащат и са недоволни.В Англия пенсионерите плащат данъци върху пенсията си ,и плащат за отопление и ток/държавна пенсия е 59 паунда на седмица/,а азиатците с много деца- не плащат -казаха по тв и започнаха реформи за справедливост и за проедоляване бюджетния дефицит с 40 % съкращения на разходите на всички сектори ,но с повече помощи за Афганистан в самия Афганистан, и сега Кабул е по-безопасен от западните градове за децата и могат да се върнат още преди да си получат подканването,което получават така или иначе

Ирландският прехвален модел чудо представлява 1,5 милиона американци от ирландски произход ,които Ирландия върна през 70- 80-те години от САЩ и благо дарение на техните капитали и човешки ресурси се вдигна от унищожението. През 80 те години тя от Англия прие 100% неолибералния икономически модел на Рейгън , сред като имаше 80% офшорна американска икономика достигна това положение същото като Гърция. Тя обаче има икономика и ще излезе от кризата. Гърция няма икономика и няма да излезе. А нас- България както няма въобще икономика ще бъде разпарцалосана на и продадена скоро на европейската фонда на хищниците Англия и МВФ които веднага ще установят у нас ново колониално робство.

Мехурът се спука. И как иначе при това неистово хвалене 5-6 години. Без производство и износ и само с "Лорд ъф дъ Денс" не става.

Живота е реалнност. Действителността е материализъм, а за да има успешно движение е необходим ум. За да има ум е необходимо въображение и знания с умения за практическо прилагане. Кризите станаха по-чести и продължителни след като навлезе компютърното поколение в реалния живот. Кризата трябва да се изкорени и то болезнено от главите на това недообработено по Природните закони поколение. Тогава ще има нормален живот на тази планета. А до това кой какво чул ми звучи така: "според наш Иван намразих всичко що е Караман" Така не става. Не може всичко що е Американско да се сочи, че е лошо. Америка даде Форд, Едисон и т.н.

Като изключим шаблоните за реалността и материализма, за останалото принципно си прав! В момента масово се търси "виновник" (отдолу ИБ също го търси) и САЩ се оформя като такъв (и не съвсем без основание - всичко рано или късно се плаща). Това е като поръчковото убийство - виновни са и поръчителя и изпълнителя! САЩ били виновни, а горката стара Европа - подведена!

ideyazabulgaria.org

Горката стара Европа не е подведена, тя е конче направлявано с шибането от камшика на САЩ. САЩ вече 60 години не позволяват на Европа да има самостоятелна външна политика и да излезе от неговата сянка и опека. За тази цел държат военните си бази пърлени с атомно оръжие по цяла Европа. Също са моделирали цялото ръководство на ЕС като техни пълни марионетки, които работят по тяхна команда. За нещастие в Европа управляват монолитно десните сили, които внесоха през 80-те години американския неолиберален икономически модел в Европа и са станали пълни американски марионетки. Сегашните десни на Европа нямат нищо общо с предишните следвоенни национално отговорни десни на де Гол. Сегашните десни са сбирщина от всякак криминални елементи, които водят най безотговорна политика.

Ти си абсолютно малоумен. Какво ти е криво компютърното поколение, при положение че сегашната ситуация е подготвяна от десетилетия от банкерски кланове на по 200 години? Направи услуга на човечеството и се гръмни.

Току що чух от западна агенция ,че в Ирландия имало 600 американски фирми изпаднали в банкрут след кризата в САЩ и докарали кризата в Ирландия. Но страната се инатяла да ги изгони, защото са американци от ирландски произход. По същия начин американските фирми донесоха кризата и в Гърция. Там където в Европа има офшорна американска икономика има и криза.

БЮДЖЕТНИЯТ ДЕФИЦИТ НЕ Е ОТ ТОВА,А ОТ ХАРЧЕНЕ ЗА ПОМОЩИ И ДРУГИ ПОЗИТИВНИ СТИМУЛИ ЗА ХОРА,ОТ КОИТО НЯМА ВЪЗРВАЩАЕМОСТ ИЛИ ПОЗИТИВЕН ЕФЕКТ,като в Ирландия бяха много щедри в социалните помощи за деца,независимо от произхода вкл цигани и азиатци,които са работили на черно и са получавали помощи,а са и окупирали незаконно къщи,ако си спомняш,а правителството не е харчило за тези американски компании,освен ако са от силиконови индивиди,които са вършили измами

Oтначало се правеха на много с о л и д н и и не искаха... после "се предадаха".... Aми може да им дадем а и те може "да ни завлекат" както направиха балтйците.... да видим кога и ние "ще ревнем"....