Бомба уби ирански учен, Техеран обвини Израел и САЩ

Двама души, единият от които ирански учен и университетски преподавател, бяха убити днес при бомбен атентат в Техеран, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

Обратно в новината

Коментари - Бомба уби ирански учен, Техеран обвини Израел и САЩ | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

кои сме ние, които ставаме малцинство, че нещо не ми стана ясно?

Много знаеш да лаеш, но децата ще си пратиш в американски колеж!

обогатяването на уран ли е проблем или това че се прави в подземен бункер? или е проблем че някои е независим от американците? ами не всички са балъци като нас на този свят,ние сме зависими даже по отношение на шопската салата,щото нито 1 от продуктите нужни за направата и,не си го произвеждаме,какво остава за нещо по-сложно

Стига с тази независимост. Ако има такава откажете се от Интернет и БМВ-тата. Ако има някакво политическо достойноство то трябва да е много умело и сложно.

Много бъркате. Проблема не е религиозен, а е етнически. И Пакистан /мюсюлмани/ има ядрена бомба, ама еврейте не протестират. Защо ги дразни Иран-Персия? Защото след като еврейте са изгонени от египетския фараон, тъй като не работят, те еврейте отиват в земите на Ханаанците и остават там. Там ги завладяват персийците, завличат ги в Персия и ги държат в робство 600г. След 600г. и персите ги изпъждат, защото еврейте не са работливи. Сега проблема е кой да командва в Близкия исток. Иран не иска да остяви бившите им роби да веят опашки, а еврейте търсят някакви компенсации за 600 годишното си робство.

Много работливия виж до къде си я докарал!

Пише се ДОКЪДЕ,грамотни демократе :))

Ами точно защото имат много нефт и газ им се налага да имат и атомни централи - да не си горят нефта и газта, а да ги продават. При това може да не искат да ги продават само за долари. Тока ще си го произвеждат от уран, който също имат доволно много. Ако си обогатяват урана сами, никой няма да им продава ядрено гориво. Като страничен ефект от ядрената им енергетика ще са ядрени отпадъци, който съдържат плутоний 239. Е точно от този плутоний, ще си правят атомни бомби. Те им трябват за да си пазят нефта и газта, защото разполагат със светлия пример на Либия и Ирак. И двете бяха нападнати след като се разбра, че нямат ядрено оръжие и поискаха да продават не срещу долари. Просто много държави имат нефт и газ, но пари от този ресурс виждат много малка част от имащите. Парите отиват при тези с атомните бомби. А да се върнем на темата - хората с парите искат парите пак да са при тях и взимат мерки. В зародиш!

Не вярвам, че някой в Иран се опитва на центрофуги да обогати уран до положение да става за атомни бомби - много по-неефективно е от обогатяването до ниво гориво за реактор и последващо извличане на плутония от отработеното. Затова мисля, че новините в тази зона са "партенки".

Знае ли някой изобщо,че корените ни идват от територията на днешен Иран. Сравнете и приликата в чертите на българи и иранци!

А ти знаеш ли, че дрънкаш врели - некипели?

хмм, ти сигурно вече си се сравнил с някои иранци и предполагам си двоиник с Aхмадинеджад т.е. нещо средно между орангутан и неандерталец

Питайите Мордехай Вануну за програмата на евреите...питайте го защо евреин ще се обърне срещу евреина и какви фанатици има при тях :)

Човек, малко поне ако е научен да разсъждава, а не да се поддава на масовата манипулация на медиите, ще знае кои и къде са истинските терористи, ТЕРОРИЗИРАЩИ ЦЕЛИЯТ СВЯТ!!!

Откога зам. директора по търговията е виден ядрен физик или по горе казано химик? Май има нещо неясно . Или мосад го ударил по погрешка или тайните служби са очистили "американски " агенти а после говорят че Ираел е виновен.

маи и ти си работа на ционистите, я си провери родословното дърво...

А ти нямаш ли си някакъв антисемитски форум та се навираш при нас?

Чета заглавието, после текста и се чудя. Учен-ядрен физик или зам.началник на търговския отдел? Мисля че има някаква разлика.

Войната в Иран става все по-неизбежно събитие. Да видим кога ще започне новата агресия на презокеанците и какви последствия ще има...

В Израел тероризъм има преди да е има държавата Израел им продължава до ден днешен. Така че каквото повикало такова се обадило>

Хората защитници на чалмите от Иран , колко църкви според тях има в Иран в центъра на столицата ? И второ ако искам да си построя там ще ми разрешат ли както това става в САЩ , Германия, Израел и др.нормални държави?

Абе ти откъде накъде ще оценяваш законите и живота на чужда нация? Да е дошъл някой иранец да ти дава акъл как да живееш? Баси селското мислене.

Селско да, но не ислямско ...

ТОВА СА ЗАКОНИТЕ НА "ЦИВИЛИЗОВАНИЯ" СВЯТ - ИЛИ СЛУШКАШ И ПРАВИШ ТОВА КОЕТО те ИСКАТ ИЛИ ТЕ ГРЪМВАТ ПОКАЗНО ЗА ДА ВСЕЯТ СТРАХ СРЕД ПОСЛЕДОВАТЕЛИТЕ. После се чудят защо тероризма навестил Израел. В тяхната книга наречена Библия пише, че "с каквато мяра мериш с такава ще ти се отмери и добави" Точно казано. Отговора няма да закъснее.

1. Иран е страна по ДНЯО и има право да обогатява уран за мирни цели. 2. Не се е присъединил обаче, към Допълнителния протокол по гаранциите, което не дава възможност на МААЕ да прави внезапни проверки във всички обекти. 3. Иран работи върху ядрено оръжие, но прецедентът беше създаден от Израел, Индия и Пакистан. 4. Иран си подписа присъдата, когато започна да търгува нефт срещу валути, различни от долара /същото се опита да направи и Саддам - вероятно съвпадение?/. 5. Иран печели от целия цирк, защото напрежението поддържа нереално високи цени на петрола.

Съгласен съм напълно с гореказаното. Само искам да добавя, че "напрежението" се създава не от Иран, а от тези, които искат да се конфронтират с него. Този доклад на МААЕ реално не дава никакви съществени факти, а само предположения, но на някой им изнася да го размахват като знаме и да го представят като твърдо доказателство за разработване на ядрено оръжие.

Може някойда го е грънал по погрешка

То е ясно кой избива тези хора, въпросът е само кога ще им се върне и ще имат ли сили да го понесат.

Не знам дали това е дело на Мосад , но се питам защо на Иран са им ядрени централи след като са пълни с нефт и газ . Очевадно е правят ядрена бомба за да шантажират света . Да не забравяме че след Израел България и Гърция са на фронтовата линия с исляма . Това е за глупаците които четат само за световна конспирация и не виждат по далеч от носа си.

Първо - тези центрофуги правят ядрената енергетика на Иран независима от въшни доставки и партньори. Отделно стават и играч на пазара на ядрени суровини, който е монополизиран от една малка групичка държави! Второ - дори и искат да си направят атомна бомба (нещо недоказано), мисля че имат всички права да го направят. Откъде накъде едни ще имат, а други не! Що за логика? И тези, които имат ядрено оръжие най-нагло и нахално ще нападат тези, дето нямат. Справка - Ирак, Афганистан, Либия... Предвид тези агресии, Иран като страна заплашена от такава, е в пълното си право да направи всичко за защитата си. Не мога да проумея това защо не се разбира от нечии глави....

Явно писещият е изповядващ ислямската религия , защото в противен случай е сляп .

А зако им е на Израел ядрено оръжие?

За чалмите бих им пратил 50-60 неутронни бомби и веднъж завинаги да се махнат от този свят , стига са държали кранчетата на петрола мръсните цигани...

Те кранчетата трябва да се държат само от висшата раса хора - американците. А?

И какво са ти направили "чалмите" па на теб...?

А какво лошо евреите и христяните са ти направили на теб , не стига че живееш в БГ а и защитаваш чалмите. Марш в Турция или Иран!!!

ми нищо, само дето са ни клали 500 години... егати наглото питане!

знаеш ли какво е неутронна бомба?

После защо всички мразели еврейските песове.

Не става ясно защо, след като са голяма работа Иран не са успели да разкрият и заловят извършителите с мотора. Какво ли е да си ядрен физик в Иран - или правиш бомби заплашващи милиони хора и си цел на куп чужди служби или не го правиш и местните те бесят за предателство.

А не се ли създават изкуствено конфликти между двете държави?! Дали не е трябвало да изглежда така, че този терористичен е дело на Израел... А всъщност... всъщност не вярвайте на всичко написано и казано по медии

Твърде е късно за такива убийства. Така те се амбицират още повече. Има само един начин да бъдат спрени и всички знаят кой е той. Разобличителя

Брей, брей, брей, като чета тук мненията по темата имам чувството, че голяма част от българския народ е приел исляма, а жените умират от кеф да ходят забулени от главата до петите! Едва ли не ще изпаднат във възторг ако аятоласите в Иран се сдобият с ядрено оръжие и по този начин стане възможно да ни манипулират лесно. Какво пък, не сме гледали ирански филми, турските ще ни се сторят като цвете в сравнение с иранските филми! Очаквайте скоро ирански филми в които героите са основно мъже! А жените са на заден план, като фон и забулени!

И като ходят жените забулени, какво общо има това с разработването на атома и избиването на учени?

има има и още как. религия , независимо коя, никога, ама никога не трябва да се смесва с управление.

Аз съм атеист, но исляма въобще не ми харесва. Ценя най-вече човешкия живот! По-не ми харесва обазче дрънченето на оръжия и една трета световна война - с подобни предизвикателства това се цели! Пред избора между война и правата на фереджетата, бих казал всеки да си гледа в паничката и да не търси дивиденти от чужди нещастия! Иран НЯМА експазиотична политика, няма претенции към чужди територии и няма агресията на САЩ и Израел по целия свят! Но Иран не желае народа му да "приеме демокрацията", подобно на народите на Ирак и Либия! Аз уважавам суверенитета на всяка страна, а ти ако искаш, бии се за сваляне на фереджета...

Откъде знаеш, че иранците не искат демокрация или поне по-свободен и нелицемерен живот? Тези които искат тези неща са жестоко подтискани и малтретирани. Угодни са само средновековните моралисти! В Иран има хора,които искат нови неща и свобода,като нас, но лудите им ръководители ги насъскват към война, за да си запзят влиянието и парите - впрочем пазят си милярдите в швейцарски банки.

това не се ли класифицира като дървавен тероризъм от страна на изрраел.... ако някоя друга страна си го позволи веднага ще цъфнат самолетите на нато:}} и веднага ще бъде световно осъдена :}} *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Явно мосат и алкайда имат едни и същи методи.

Защото има едни и същи учители и покровители

Евреите, сами притежатели на атомни бомби, не искат Иран да има същото оръжие. Това е само началото. Останалото ще свършат янките.

Ееереите далеч не са така фанатизирани.

Да, не са така фанатизирани - те са далеч по-фанатизирани!

Типичен почерк на Мосад

бреййй...гоУем си...